Najbolje korice za web kameru (2020)

Budući da je privatnost na mreži postala glavna tema posljednjih godina, potrošači počinju više brinuti o tome kako njihovi uređaji funkcioniraju kada su povezani s internetom.


Utvrđeno je da računala, tableti i pametni telefoni s mikrofonima i kamerama mogu snimati podatke čak i kad njihovi telefoni spavaju ili su onemogućeni.

Gotovo svaki moderan laptop sada isporučuje web kameru ugrađenu u vrh zaslona. To omogućuje lako video chat putem programa Skype, Facetime ili konferencijskih aplikacija.

Međutim, ako vam je zaista stalo do privatnosti i zabrinuti ste zbog toga što će vaše računalo, ISP ili vlada moći na volju daljinski pristupiti informacijama., vjerojatno biste trebali dobiti naslovnicu web kamere.

Ovaj članak provest će se kroz neka uobičajena pitanja koja se odnose na naslovnice web kamera, a zatim će ponuditi preporuke za nekoliko popularnih marki.

Osnove pokrivanja web kamera

Poklopi web kamere ne uključuju puno fantastične tehnologije. Dizajnirani su za jednostavnu stvar: blokirati kameru da ne može snimiti bilo koju snimku ispred vašeg zaslona. Najlakši način da to postignete je postavljanje fizičke barijere na vrh web kamere koja će je sakriti u tami.

pc vektor web kameraRazmislite o tome da nabavite zasebne korice za web kamere za sve svoje uređaje, uključujući računala, pametne telefone i tablete. Najbolji je pristup držite web kameru pokrivenom u svakom trenutku osim ako ste aktivno uključeni u video chat. U suprotnom, riskirate da uljezima omogućite daljinski pristup kameri.

�� Savjet za sigurnost: Kao dodatnu sigurnosnu mjeru, možete i ručno onemogućiti funkcionalnost web-kamere putem operativnog sustava uređaja. Za korisnike sustava Windows desnom tipkom miša kliknite izbornik Start i odaberite "Upravitelj uređaja". Zatim proširite kategoriju "Uređaji za slikanje", desnom tipkom miša kliknite na "Integrirana kamera" i odaberite opciju [Onemogući]..

Operativni sustav Mac nema sistemsku postavku za onemogućavanje ugrađene web kamere u svim aplikacijama, ali možete otvoriti aplikaciju Facetime i koristiti izbornik "Preferences" da biste odredili kada je kamera omogućena.

postavke: Na pametnim telefonima i tabletima Appleov iOS sustav omogućuje vam odabir aplikacija koje imaju mogućnost pristupa prednjoj i stražnjoj kameri. Otvorite aplikaciju Postavke i pomaknite se do izbornika "Općenito" i "Ograničenja". Odatle ćete vidjeti popis aplikacija koje su zahtijevale pristup kameri s prekidačem za svaku od njih.

Za korisnike Androida idite na područje postavki i kliknite na "Aplikacije". Zatim na popisu pronađite "Kamera" i dodirnite gumb "Onemogući". Ako to nije dostupno, upotrijebite opciju "Permissions" kako biste isključili kameru za određene programe.

Imajte na umu da onemogućavanje web kamere putem softvera i operativnih sustava nije uvijek dovoljno za očuvanje vaše internetske privatnosti i anonimnosti. Hakeri su razvili zlonamjerni softver koji može oteti hardver vašeg računala i daljinski kontrolirati web kameru.

Dakle, važno je imati snažan antivirusni skener na svakom vašem uređaju i redovito skenirajte svoje računalo radi virusa i zlonamjernog softvera.

1. CloudValley

CloudValley je jedan od vodećih prodavača web stranica za web kamere i to s dobrim razlogom ...

Njihov vodeći proizvod ima glavnu prednost što je kompatibilan s PC i Mac prijenosnim računalima, kao i sa svim novijim modelima iPhonea i iPada. Naslovnica za web kameru CloudValley je izuzetno mala - debljina svega 0,6 milimetara - tako nećete ni primijetiti dok koristite svoj uređaj.

Naslovnica za web kameru CloudValleyJoš jedna ključna prednost naslovnice za web kameru CloudValley je jednostavan postupak instalacije. Poklopac je sastavljen od komada metala koji tvori brtvu s okvirom ili zaslonom vašeg uređaja.

Sve što trebate učiniti je pritisnuti poklopac na kameru petnaestak sekundi da biste je pričvrstili. Poklopac se također može lako ukloniti u bilo kojem trenutku bez oštećenja zaslona ili kamere.

Nakon instaliranja jednostavno trebate prebaciti poklopac CloudValley udesno da biste blokirali pristup kameri. Ako želite upotrebljavati kameru na prijenosnom računalu ili mobilnom uređaju za video chat, okrenite prstom da biste deblokirali kameru. Poklopac ne utječe na indikatorsku svjetlost ili bilo koji drugi dio vašeg uređaja.

Recenzije: Primljena je naslovnica web kamere CloudValley stotine pozitivne kritike od korisnika širom svijeta, s tim da je jedini minus bio trošak. Navlake iz CloudValleya koštat će više od ostalih marki, uglavnom zbog materijala koji se koriste u proizvodu. Međutim, dodani trošak može biti koristan ako želite naslovnicu web kamere koja nadopunjuje elegantni dizajn vašeg prijenosnog računala, telefona ili tableta.

Kupnje od CloudValley-a dolaze s setom od dva poklopca web kamere i vodičem za instalaciju. Pored toga, CloudValley ima 18-mjesečno jamstvo koje pokriva slučajne štete ili nedostatke, kao i druge upite u vezi s kupcima..

2. MagiDeal

MagiDeal nudi jeftino rješenje za one koji žele jednostavan način blokiranja svoje web kamere bez plaćanja puno novca. Osnovni proizvod marke sadrži set od tri tamno sive korice za web kameru koje je moguće priključiti na različite uređaje, uključujući prijenosna računala, pametne telefone i tablete.

Poklopac web kamere MagiDealPoklopac web kamere MagiDeal mjeri se na 0,8 milimetra debljine, što je nešto više od CloudValley poklopca, ali ne bi trebalo utjecati na to kako se poklopac prijenosnog računala zatvara ili kako se vaš pametni telefon uklapa u džep ili torbu. Čitav pokrov je samo 18 milimetara izmjeren s lijeva na desno.

MagiDeal izrađuje svoje korice za web kameru visoko izdržljiva plastika, zbog čega ih je u mogućnosti prodati po nižim troškovima nego neki konkurenti. Međutim, imajte na umu da poklopci web kamera na metalu traju duže od onih napravljenih od plastike ili drugih materijala.

Svaki poklopac web kamere MagiDeal ima komade dvostranog ljepila pričvršćenih na stražnjoj strani proizvoda, što znači da je za instalaciju potrebno samo nekoliko sekundi da je poravnate prema kameri, a zatim je čvrsto pritisnite prema dolje. Međutim, ljepljivi materijal može s vremenom izgubiti svoju ljepljivost i poklopac može izgubiti poravnanje kao rezultat.

Recenzije: Prekrivači web kamera MagiDeal uglavnom imaju pozitivne kritike, zahvaljujući svom jednostavnom dizajnu i radu. Otvaranje fotoaparata malo je veće od nekih konkurentskih proizvoda, što može biti korisno ako imate web kameru koja podržava širokokutnu sliku.

Najveći nedostatak korištenja korica MagiDeal web kamera je kod korisnika pametnih telefona. Ako imate noviji telefon sa sustavom s dvije kamere na stražnjoj strani, poklopac MagiDeal neće moći istovremeno blokirati obje kamere. ��

3. Forito

Marka Forito pokriva web kameru još je jedno ekonomično rješenje za dodavanje zaštite od hakera i drugih prijetnji daljinskim upadima. Poput proizvoda MagiDeal, i Forito uključuje komplet od tri korice uz svaku kupnju koja se mogu priložiti na sve modele prijenosnih računala, tableta i pametnih telefona.

Naslovnica za web kameru ForitoPoklopac web kamere Forito ima sljedeće: debljine oko 0,7 milimetara, što je dobro u usporedbi s nekim konkurentima, ali nije najtanja opcija na tržištu. Kao i poklopac MagiDeal, i Foritov proizvod uglavnom se izrađuje od plastike, pa je zbog toga znatno jeftinije od ostalih metalnih opcija poput CloudValleya.

Montaža: Na poleđini Foritove naslovnice je komad trake proizveden od korporacije 3M. Nakon što je olupljena stražnja strana trake, možete pritisnuti poklopac na bilo koji zaslon uređaja i pričvrstiti ga. Uklanjanje poklopca neće ostaviti ogrebotine ili ostatke, što znači da možete prebaciti jedan poklopac između više uređaja ako je potrebno. ���� ��

Da biste blokirali web kameru uređaja s poklopcem Forito, jednostavno morate pomaknuti plastičnu karticu slijeva udesno. Oblozi Forito imaju an otvaranje samo 5 milimetara, što je manje od većine natjecatelja. Ovo će predstavljati problem samo ako imate posebnu web kameru širokokutnih sposobnosti.

Prije nego što instalirate poklopac Forito na bilo koji prijenosnik, tablet ili pametni telefon, obavezno očistite površinu zaslona krpom od mikrofibre. Ovo osigurava da se traka može sigurno pričvrstiti na uređaj. Forito nudi puni program zamjene ako se pronađu bilo kakve greške ili problemi s naslovnicama njihovih web kamera.

4. Niome

Navlaka za poklopac web kamere NiomeNiome je mali prodavač računalne opreme, uključujući naslovnicu web kamere koja je prvenstveno namijenjena vlasnicima prijenosnih računala. Veličina i dimenzije Poklopac Niome neće se lako poravnati s većinom modela pametnih telefona ili tableta.

Glavni razlog za razmatranje Niome naslovnica je boja. Većina konkurenata nudi samo crna ili tamno siva rješenja, na kojima je Niome korica u srebrnoj boji koja može nadopuniti određene modele prijenosnih računala. Poklopi su napravljeni od plastike, ali održavaju izgled brušenog metala.

Cons: Nažalost, presvlake za web kamere Niome također imaju određene nedostatke. Neki potrošači prijavili su probleme s lomljenjem plastike dok pokušavaju da ga pričvrste na zaslon. Uz to je ljepljiva traka koja se koristi na stražnjoj strani pokrivača Niome slabija kvaliteta izrade od konkurencije, što znači da vjerovatno neće dugo trajati i može propasti.

Većina korica za web kamere dolazi u pakiranju od dvije ili više, zato što potrošači često posjeduju više uređaja koji imaju kamere. Niome prodaje njihov model samo u pojedinačnim pakiranjima, što ga i čini relativno skupa opcija, posebno kad se uzme u obzir i dodatnih troškova otpreme.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me