Najbolji “besplatni” antivirusni softver (2020)

Iako možda mislimo da bi trenutni izbor besplatnog antivirusnog softvera mogao biti najbolja stvar na svijetu otpajačima krumpira, postoje neke internetske situacije zbog kojih su NIJE pogodan.

Najblaže rečeno, ako radite bilo šta što je važno - poput internetskog bankarstva, trgovanja kriptovalutama ili bilo čega drugoga, što bi ostavilo život zajebancijom ako vas netko uhvati - za Boga miloga, izdvojite novac za vrhunski AV proizvod.

Nisu toliko skupe u usporedbi s financijskim životom koji je ostavljen u kvoti. Plaćene verzije pružaju strože zaključavanje i brža ažuriranja u odnosu na sve vrste zlonamjernog softvera, pa budimo jasni. Čak i najbolje od najboljeg besplatnog AV softvera ne nude čvrstu zaštitu plaćene verzije.

Ali vjerojatno želite čuti sve o besplatnim stvarima. Nastavi čitati.

Plaćati ili ne plaćati

Pay_No-payDakle, što bi trebao raditi web korisnik? Besplatno ili plaćeno? Potrebne su vam dodatne informacije! U redu, povucimo ovu raspravu malo prije nego što uđemo u naše besplatne AV preporuke. Evo nekoliko nedostataka koje ne možete platiti.

Ograničeno na nekomercijalnu upotrebu: Ovo ne bi trebalo biti iznenađenje, ali većina dobrih besplatnih AV softverskih proizvoda su srušena verzija premium proizvoda koja košta novac.

Često je besplatna verzija ograničena na osobnu upotrebu, što znači da je ne biste trebali koristiti kao osnovno sredstvo obrane u vašem poslovnom sustavu. Ako zaista želite zaštititi svoje poslovanje, potrebna vam je zaštita svojstvena komercijalnom sigurnosnom paketu. Ne brini. Da, to košta novac, ali to je odbitni trošak.

antivirus besplatnoRobusne značajke: S obzirom na to što smo upravo rekli da su besplatni AV paketi lagane verzije premium proizvoda, to vas ne bi trebalo uznemiriti ako naučite da dobijate više značajki kada ih plaćate.

Ovisno o dobavljaču, očekujte da će plaćanje zaštite doći s različitim nadogradnjama koje se odnose na skeniranje zlonamjernog softvera, vatrozidima i općenito boljim šansama za zaustavljanje loših momaka i momaka od narušavanja vašeg uređaja..

Bolja podrška: Drugo područje gdje besplatni AV softver teže zaostaje je u dostupnosti i kvaliteti tehničke podrške. To će postati očigledno kada prvi put pokušate iskopati gadan špijunski softver iz vašeg sustava, a najbolje što dobijete na putu tehničke podrške je referenca na sustav FAQ-a i srdačno, "Srećno, prijatelju!"

Zaustavite Slobodnu Bashing

štedi novacDo sada će se inteligentniji članovi naše čitateljske publike možda pitati: „Zašto, dovraga, toliko naporno gledate na besplatni softver ako ćete preporučiti koji bismo trebali koristiti? Jeste li vam nedavno pali na glavu? "

Smiriti se. Zapravo mislimo da ih ima prilično nevjerojatni besplatni AV proizvodi Tamo vani.

Najbolji od njih uključuju ne samo nevjerojatne alate za uklanjanje postojećeg zlonamjernog softvera, već i zaštitu u stvarnom vremenu od krađe identiteta, podmetanja kopljima, ransomwarea, trojanaca, botova i još mnogo toga. To je cyber sigurnost kvalitete poštene do dobrote bez ikakvih troškova. Tamo. Rekli smo. Besplatni softver za AV je dobar. Jesi li sada sretan?

Neovisna ispitivanja su ključna

Mislila sam da je potpuno besplatnaZapravo smo veliki obožavatelji neovisnih laboratorija za testiranje antivirusa. Ovdje se ne događa payola. Da, zaštitarske tvrtke mogu platiti da se pregleda njihov proizvod, ali nema obećanja da će nalazi biti ugodni.

Pametne tvrtke uzimaju ova detaljna izvješća koja se također redovito objavljuju javnosti i koriste ih za poboljšanje svog proizvoda. Iako je softver koji je dostavljen na testiranje obično premium verzija, prljava mala tajna je da je čak i besplatni AV softver opremljen potpunom zaštitom.

Tvrtka se nada da volite kako dobro funkcionira njihova besplatna verzija i da će postati obožavatelj koji će se na kraju odlučiti nadograditi na svoj vodeći program s mnoštvom dodanih značajki.

Dno crta je da ako vidite da se proizvod dobavljača prikazuje u nekoliko ovih laboratorijskih izvještaja, to je dobar znak da gledate u ozbiljan igrač industrije. Znanstvenici laboratorija previše su zauzeti da bi trošili svoje vrijeme na proizvode koji nikada ništa neće iznositi. Sve smo to rekli.

Jedan od koraka koji smo poduzeli za procjenu besplatnog AV softvera bio je čitanje ovih izvještaja. Ako laboratorij misli da vrijedi njuškati, slušat ćemo što kažu u formiranju početnog mišljenja.

���� Da biste saznali više, provjerite velikog kralja tate svih testiranja protiv virusa - AV TEST ����

8 izvrsnih besplatnih antivirusnih softverskih proizvoda

Bez dodatnog čuvanja, dođite na naš popis sedam besplatnih AV proizvoda koje preporučujemo, plus bonus preporuke za najbolja tri softvera s plaćenim sigurnosnim softverom koje bismo mogli pronaći. Ako radite na mreži ili svakodnevno trgujete, sve su to solidni besplatni izbori.

# 1. Ukupno AV

(Najbolji izbor oko svega - zaštiti se od svega)

Dolazak na prvom mjestu je Total AV. Postoje 2 razloga zbog kojih smo ovaj izbor postavili na vrh popisa. Prva se svodi na brzinu, većina besplatnih antivirusnih rješenja zauzima puno memorije, a ukupno AV je s druge strane lagano i radi u pozadini..

Druga opcija je samo funkcionalnost. Djeluje izvan tipične antivirusne razine kako bi osigurao stalno praćenje adwarea, malwarea, špijunskog softvera, ransomwarea. Čak ima i udaljeni vatrozid za dodatnu sigurnost.

Kompatibilno sa svime

Ukupno AV radi na svakom vašem uređaju. Vaš telefon je li android iOS-a, a također i vaš CPU.

Upravitelj lozinkom i identificirajte zaštitu od krađe

Ovo je sjajno. Obični upravitelj lozinki može vas pokrenuti bilo gdje između 30-80 dolara godišnje i identificirati zaštitu od krađe otprilike je isto. TotalAV uključuje oboje u profesionalnoj verziji, što vam može uštedjeti 100-150 dolara godišnje.

Ukupno TotalAV je gospodar neprimjerenog prelaska nezaštićenog korisnika računala na korisnika antivirusnog računala. Prijelaz na potonje je važan.

To čine tako što korisničko sučelje čine krajnje intuitivnim i osiguravaju da njihov softver odmah uklanja zlonamjerni softver. Tim za podršku korisnika TotalAV također je u vrhunskom timu za antivirusnu podršku i može pomoći bilo kojem korisniku u problemima koji se mogu pojaviti ili samo pomoći bilo kome da započne s softverom.

Drugi fantastični aspekt TotalAV-a vrijedan spomena je njihov uvodne cijene. Za prvu godinu korištenja, možete dobiti cijenu punu vrijednosti.

Općenito odličan izbor ne samo za AntiVirus, već i za cijelu zaštitu.

# 2. AVAST Besplatno

(Ne, to nije razgovor poput gusarskog dana)

Uvijek želimo slijediti tipkanje AVAST-a s "ye mateys", ali pokušat ćemo se suzdržati. Ups. Prekasno. Sve šale na stranu, ovo je vrhunski izbor bolji od "elf-on-a-polica" u besplatnoj zaštiti od loših stvari.

Sjajna izvješća i testiranja, plus mnoštvo bonus funkcija koje ga katapultiraju na glava čopora naših preporuka. Jedina stvarna mana je to što značajke upravitelja zaporkama nisu tako snažne kao što bismo željeli. Presuda: mogli ste i gore, ali bilo bi teško učiniti bolje.

# 3. AVG antivirus

(Još uvijek u igri)

AVG je veteran ratova s ​​besplatnim AV softverom. Nedavna ažuriranja dizajna i korisničkog sučelja to nisu promijenila. I dalje je pouzdan izbor za internetsku zaštitu. Laboratoriji za testiranje vole AVG koliko i mi.

Otkrivanje zlonamjernog softvera je sjajno i zaljubljeni smo u značajku dodataka koja vam govori je li web mjesto zlonamjerno ili ne. Jedini nedostatak koji je primijećen bio je da će zauvijek trebati dovršiti početno skeniranje (što bi zapravo moglo biti dobro), a antifaširanje nije bilo tako snažno koliko smo se nadali. Sve u svemu, AVG ostaje izbor besplatnim AV softverom.

# 4. Bitdefender

(Suprotno opterećenim značajkama)

Sjetite se kad smo spomenuli kako neke tvrtke koriste potpuno istu sigurnost u besplatnoj verziji kao i plaćena? Evo jednog primjera te ideje na djelu. Problem je što besplatnoj verziji nedostaje svaka korisna značajka plaćenog Bitdefendera.

Međutim, ako tražite neuobičajenu osnovnu obranu protiv svih uglica koje se vrte na mreži i mogu živjeti život bez zvona, ovo je čvrst proizvod koji je stvorio najviši rezultat protiv krađe identiteta. Ako već imate standardnu ​​sigurnosnu zaštitu za Windows, ovo je sjajan dodatak.

# 5. Alarm točke provjere zone

(Meh ... ima i dobrih i zlih)

Unatoč tome što licencira dio svojih crijeva iz ugledne antivirusne marke Kaspersky, ZoneAlarm nudi kombiniranu vreću sigurnosne učinkovitosti. S jedne strane, vatrozid odlično funkcionira u oba smjera i nudi pravi mir.

S druge strane, nije bilo nezavisnih laboratorijskih ispitivanja ovog proizvoda. * Slijetanje ramenima * Jedna stvar koju smo primijetili bio je nedostatak značajki za anti-krađu identiteta, što je prilično velika stvar koju treba zanemariti. Kao da vam prodaje automobil bez upravljača. Nije loš izbor ako vam ne treba sveobuhvatan sigurnosni paket.

# 6. Cybereason RansomFree

(Još jedan sloj sigurnosti)

Cybereason donosi laserski oštri fokus na određenu vrstu napada zlonamjernog softvera - ransomware. To se događa kad se na vaš uređaj uvede zlonamjerni softver i zaključa ga, što ga čini neupotrebljivim dok ne platite naknadu (otkupninu) za njegovo oslobađanje..

Ako na lokalnom stroju imate podatke ili važne datoteke, to može biti katastrofalan. Testiranje je bilo miješana vreća. Proizvod dobro se služio protiv stvarnih napada otkupnine, ali tada nije uspio otkriti simulirane verzije.

Ipak, stvar je besplatna i nudi barem pokušaj zaštite od vašeg računala kao taoca. Ne bi moglo ništa štetiti.

# 7. Kaspersky Lab

(Opet Rusi - o, moj!)

Izbacimo to sa puta. U neprestanoj raspravi o vezama s Rusima, laboratoriji Kaspersky bačeni su u miks, ali mi ništa nismo vidjeli, pa ćemo i dalje isticati da ovaj proizvod dobiva najviše ocjene neovisnih testera.

Besplatna verzija za nas je bila dovoljna za testiranje protiv zlonamjernog softvera, iako je izvrsno njuškala i uklanjala pokušaje krađe identiteta. Uz proizvod bez dodatka nisu uključene napredne značajke ili izravna tehnička podrška. Samo a stjenoviti saveznik u tekućoj borbi protiv loših cyber stvari.

# 8. Kuća Sophos

(Zaštita poslovanja za kućnu upotrebu)

Sophos već duže vrijeme radi na poslovnoj strani ograde, nikad ne obraćajući pažnju na potrošačko tržište. Dom Sophos je njihov prvi pothvat na ovom novom teritoriju i rekli bismo da je to bio uspješan potez.

Kao i Kaspersky, rezultati s neovisnim laboratorijima bili su impresivni, posebno u odbijanju zlonamjernog softvera i ponudi čistog, urednog sučelja. Rezultati naših testova nisu bili toliko impresivni, ali nisu dovoljno loši da povuku našu preporuku.

3 Vrijedna plaćena antivirusna proizvoda

Nemojte biti iznenađeni kad vidite ista imena s besplatnog popisa na našoj listi AV pružatelja usluga koje plaćate. Kao što smo spomenuli, većina tvrtki u industriji koristi besplatne verzije kao mamac kako bi vas na kraju nadogradili na plaćenu platformu.

Ništa loše u tome. Morate samo odlučiti hoće li vaša potreba za zaštitom nadići ono što dobijate besplatno.

Evo tri plaćena AV proizvoda za koja smatramo da su superiorni. Zašto tri? Zašto ne?

# 1. Bitdefender Antivirus Plus (39,99 USD godišnje)

Živeći njegovo ime, sigurno ste dobili više od jednostavne antivirusne zaštite s ovim štenadom. Uključeni su i upravitelj lozinki, učvršćeni preglednik, sigurno brisanje, zaštita od ransomwarea i još mnogo toga.

Nedostaju vatrozid, zaštita od neželjene pošte i roditeljski nadzor. Vjerojatno ćete ga moći pronaći za 24 dolara godišnje na otvorenom tržištu, što će vam zaštititi jedan uređaj. Impresivne performanse kako u laboratorijskim testovima tako i u našem praktičnom testiranju, iako smo otkrili da je nešto manje učinkovita u blokiranju zlonamjernog softvera od znanstvenika. Malo novca za puno zaštite.

# 2. Kaspesky Antivirus (59,99 USD)

Nismo jedini koji pjevaju Kasperskyjeve pohvale. Ovaj je proizvod hvaljen od strane neovisnih laboratorija i čak je naveden među izbor urednika na prestižnim web mjestima kao što je PC Magazine, tako da se ne stidimo dati svoj glas horu pozitivnih.

Posebno je istaknuta značajka System Watcher koja drži oči blatom od zlonamjernog ponašanja bilo što što se kreće tamo na Internetu. Iako se ne oglašava kao ransomware-buster, u osnovi to čini isto. Predloženi MSRP iznosi gotovo šezdeset dolara, ali trebali biste ga pronaći otprilike za pola upoređujući trgovci.

# 3. McAfee AntiVirus Plus (59,99 USD)

Možda najbolja ponuda ide. Jedna pretplata, koju možete pronaći za 19,99 USD / godišnje, pruža vam zaštitu za svaki Windows, Android, macOS i iOS uređaj koji imate ili bilo koga u vašoj obitelji.

Ovo je prepoznavanje činjenice da kućanstva više nemaju niti jedno stolno računalo putem koje pristupaju internetu. Ali djeluje li? McAfee već duže vrijeme i s dobrim razlogom ima veliko priznanje u borbi protiv kibernetske zablude. Općenito su postigli dobre rezultate i u našem testiranju i u neovisnim laboratorijima.

Donja linija

Nećemo gubiti vaše vrijeme ponavljajući razloge zbog kojih možete birati između besplatnog ili plaćenog AV softvera. Zadnja stvar koju želimo napraviti je: trebate odabrati jedno ili drugo ako ste trenutno nezaštićeni. Vjerujte nam - negativci će vas na kraju dobiti, a kad to učine, poželjet ćete da ste poslušali naš savjet. Sretno vani!

Također…

Ako je sigurnost interneta briga, svakako preporučujemo da pročitate najbolje VPN-ove vani, a zatim nabavite sebi kvalitetan sustav upravljanja zaporkama..

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me