Najbolji upravitelji lozinki u 2020. godini

Umjesto da prvo uštedite najveći skup savjeta za potpun zaključak ovog članka, prvo ga izbacite iz mode. Ako to već ne činite, kupiti i odmah koristiti upravitelja lozinki.


U redu, možete pričekati dok ne pročitate ovaj članak kako biste znali koji su najbolji, ali dobijete ideju? Super je važno! Današnji cyber kriminalci nisu sitne sitnice poput zlatne ribice koja grize nožne prste.

Ti momci i devojke su morski psi koji će vam oduzeti stopalo u jednom zalogaju. Vaša najbolja obrana od hakera je kreiranje i korištenje zaporki svjetske klase, a sljedeće aplikacije pomoći će vam da upravo to učinite.

Što je, dovraga, upravitelj lozinki?

Svjesni smo da možda niste ni svjesni (unatoč nerazjašnjevanju naslova kategorije) točno onoga što radi upravitelj lozinki. Bez brige. Ovdje smo da sve bude kristalno jasno.

Prvo, malo sitnica o onome što čini a dobra lozinka. Evo savjeta. Ne bi trebao sadržavati imena vaše djece ili kućnih ljubimaca - u stvari, uopće ne bi trebao biti nalik bilo kojoj riječi na engleskom jeziku. Ovo je previše lako da bi se ispucao softver za pronalaženje lozinke.

Većina stručnjaka za internetsku sigurnost rekla bi vam da koristite nešto najmanje šest do osam znakova, premda neki imaju čak 16, i obavezno uključite velika i mala slova i posebne znakove, tako da izgleda ovako: Hgs3 @ 4j55nKX! Sl . Pogledajte kako bi to moglo biti teže probiti nego što bi bio "bobscomputer"?

Tada problem postaje ono što nije bitno od Raymonda Kišni čovjek mogao sjetiti tako složene unose za svaki mrežni entitet koji koristite za koji je potrebna lozinka.

... Tu nam dolazi dobar upravitelj lozinki. Najbolje od njih pomaže vam u kreiranju i redovitom mijenjanju zaporki koje se pohranjuju u virtualni "zaključani okvir" unutar samog softvera. ��

Vaš se voditelj sinkronizira na svim uređajima koje koristite. Sve što trebate učiniti je zapamtiti jednu lozinku - onu koja vas stavlja u upravitelja lozinki.

Dok pregledavate, vaš upravitelj unosi lozinke za web stranice automatsko, omogućujući vam da idete svojim veselim putem i čini vas VIŠE manje ranjivim na internetu.

Proces evaluacije

Idemo dublje u ono što posebno tražimo kada uspoređujemo upravitelje lozinki. Evo osnova koje najbolji softverski proizvodi koje smo pregledali pružaju kao temeljne elemente:

 • Osigurajte podatke u oblaku i na svom računalu ili mobilnim uređajima
 • Primijenite najučinkovitiji oblik široko korištene enkripcije
 • Dođite s paketima za Windows, macOS, Android i iOS
 • Imate besplatne opcije, ali morat ćete platiti nešto za maksimalnu korist
 • Neograničena instalacija na više uređaja pod jednim računom
 • Neograničen broj lozinki

Ostale zapažene značajke koje smo pronašli na nekima, ali ne uključuju sve proizvode upozorenja o kršenju podataka i dvofaktorska provjera autentičnosti (ovo je dobra stvar - više kasnije).

Ostali nadilaze osnovno upravljanje lozinkom i uključuju mjesto za sigurno pohranjivanje često korištenih podataka poput kreditnih kartica i osobnih podataka. Prednost je u tome što možete sigurno i brzo ispuniti stvari koje puno koristite prilikom popunjavanja obrazaca na mreži.

O da, onu glavnu lozinku koju smo spomenuli? Nijedan od proizvoda koje smo testirali ne dopušta vam da ga vratite ako zaboravite, mada vam je dopušteno da ga resetirate u nekim slučajevima.

Ako ste tip osobe koja koristi gumbe "zaboravila sam svoju lozinku" i "zaboravila sam lozinku" češće nego što mijenjate donje rublje, u budućnosti će vam se možda dogoditi neke promjene. Bez brige. Ovo je dobra stvar.

U emisiji!

Idemo odmah na to i otkrijmo svoje tipove za najbolje upravitelje lozinki na tržištu.

(Usput, ako se pitate o toj posljednjoj značajki tamo dolje na popisu - biometrijskoj prijavi - stvarno je cool. Možda čak i stvari James Bonda. Ovdje možete koristiti jedinstvene osobne identifikatore poput vašeg glasa ili otiska prsta da biste se prijavili softver.)

# 1. 1Password (✨3 besplatna mjeseca za naše čitatelje ✨)

(Najbolje u showu - greška - ukupno)

 • Trošak: 35,88 USD godišnje
 • Platforme: Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Chrome OS
 • Ograničenje besplatne verzije: Tromjesečno besplatno probno razdoblje s neograničenim brojem uređaja
 • 2FA: Da
 • Dodaci za preglednike: Chrome, Firefox, IE, Safari, Edge
 • Biometrijska prijava: ID lica, ID ID-a na iOS-u & macOS, većina čitača otisaka prstiju na Androidu

Pros

 Način putovanja sprečava čovjeka da vidi vaše osobne podatke tijekom međunarodnog putovanja.

Cons

Možda malo jeftinije

1Password započeo je život isključivo kao Apple-ova aplikacija, ali tijekom godina, proširio se na većinu operativnih sustava i vidio ogromna poboljšanja u funkciji širom svijeta. 1Password je sada kompatibilan je s gotovo 98% svih operativnih sustava koji postoje na uređajima širom svijeta.

Jednom kada isprobate usluge, vrlo brzo ćete primijetiti da je 1Password uložio puno vremena i resursa u njihove usluge u korist svih svojih kupaca - koji na bilo kojem nivou usluge mogu pristupiti korisničkoj podršci 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu, tijekom cijele godine. Dizajniran da ima neprobojnu zaštitu, robusnu funkcionalnost i bešavno sučelje, 1Password je porastao i postao istina premium usluga.

Dakle, ne očekujte besplatnu verziju osim besplatne probne verzije, jer ovo nije jedna od onih tvrtki koje ograničavaju uslugu. Ili se pretplatite, preuzmete sve sigurnosne funkcije i zadivite nevjerojatnu podršku ili uopšte ne dobijete i ništa - što nije loše, samo nije idealno za neke ljude.

1Password normalno pruža svima 30-dnevno besplatno probno razdoblje, ali zbog Privatnost Australija toliko voli 1Password ❤️, dobili smo ekskluzivni ugovor. Svi čitatelji privatnosti Australije dobivaju 3-mjesečno besplatno probno razdoblje samo do 9. listopada 2019. (Kliknite ovdje da biste ga dobili odmah).

Sve to rečeno, 1Password je preuzeo prijestolje kao najbolji upravitelj lozinki na ploči. Ovdje pogledajte naš puni pregled 1Password.

# 2. Dashlane

(Novo, poboljšano i bolje nego prije)

 • Cijena: 40 $ / godišnje
 • platforme: Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Chrome OS, watchOS
 • Ograničenje besplatne verzije: Jedan uređaj
 • 2FA: Da
 • Dodaci preglednika: Chrome, Firefox, IE, Safari, Edge
 • Biometrijska prijava: Face ID, Touch ID na iOS-u, većini čitača otiska prsta na Androidu

Pros

 Odmah promijenite cijeli niz lozinki.

Cons

Malo skuplje od ostalih.

Prvotno objavljen 2012., Dashlane je tijekom godina prolazio kroz rastuće bolove, a kompanijski inženjeri nastavili su razvijati napredak pokušajem i pogreškama kako se činilo. Sada to nije važno.

Dashlane nalazi se pri vrhu našeg popisa preporuka upravitelja zaporki kao drugi najbolji izbor. Zašto? Nekoliko dobrih razloga.

Prije svega, Dashlane se poboljšao u gotovo svakom pojedinom području od kada smo ga zadnji put pogledali. Ne samo da je ugradila ozbiljnu nadogradnju u podršku preglednika - sve su velike predstave - već jednako dobro funkcionira kao desktop, oblak ili mobilno rješenje s doista čudesnim korisničkim sučeljem.

NEćete se izgubiti ili zbuniti koristeći Dashlane. S 40 dolara godišnje za plaćenu verziju, možda ćete se malo odgurnuti od cijene. Vjerujte nam, prvi put kada budete mogli masovno mijenjati lozinke zbog kršenja podataka, bit ćete jedan sretan kamper. Pogledajte naš cjelokupni pregled Dashlane ovdje.

# 3. LastPass

(Lijepo Darn Good Too)

 • Trošak: 24 USD / godišnje
 • Platforme: Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Chrome OS, Windows Phone, watchOS
 • Ograničenje besplatne verzije: Ograničeno dijeljenje lozinke i dvofaktorska provjera autentičnosti
 • 2FA: Da
 • Dodaci za preglednike: Chrome, Firefox, IE, Safari, Edge, Maxthon, Opera
 • Biometrijska prijava: ID lica, ID ID-a na iOS-u & macOS, većina Androida & Čitači otiska prsta u sustavu Windows

Pros

 Čvrst dizajn i performanse za izvrsnu cijenu.

Cons

Neki bi radije istinsku instalaciju radne površine koja ne postoji.

Reći ćemo da nema veće udaljenosti između LastPass-a i Dashlane-a kada je u pitanju kvaliteta, značajke, jednostavnost konfiguracije i podrška.

Čini se da LastPass besplatna verzija dolazi s manje značajki od Dashlane-a, a plaćena verzija je primjetno jeftinije na 24 dolara godišnje.

Za one koji vole život u oblaku, ovaj proizvod ne zahtijeva preuzimanje ili instaliranje; u potpunosti je dostupan putem web sučelja i proširenja preglednika.

Ako želite plaćati samo 24 USD godišnje i više, onda je LastPass vaš izbor, a mi mislimo da ćete biti zadovoljni s tim. Međutim, ako možete povisiti trošak Dashlane od 40 dolara godišnje, koji uključuje sve što LastPass nudi i još malo toga - ah, zajebite ga - nema lošeg izbora između to dvoje. Pogledajte naš cjelovit LastPass pregled ovdje.

# 4. NordPass

(Nova, elegantna usluga iskusnog branda)

 • Trošak: 35,88 USD godišnje
 • Platforme: Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Chrome OS, Windows Phone, Kindle, BlackBerry
 • Ograničenje besplatne verzije: Jedan uređaj
 • 2FA: Da
 • Dodaci za preglednike: iOS, Android, Chrome, Firefox, Opera, Edge
 • Biometrijska prijava: otisak prsta (na primjenjivim uređajima)

Pros

 Izvrsna usluga korisničke podrške
 Visoka sigurnost

Cons

Može biti skupo
Dostupne su samo biometrije za otiske prstiju

Nord (Nords?) Malo je staro ime kućanstva u svijetu sigurnosti na internetu. Jednostavno rečeno, oni su najpopularnije ime u VPN svijetu. Njihova služba za upravljanje zaporkama traje do ovog zapisa.

Sigurnost je, kao što smo i očekivali, vrhunska. Vrhunac šifriranja linija, biometrijska provjera autentičnosti i nulta znanja arhitekture (daleko pametniji sustav nego što zvuči) svi se kombiniraju kako bi sigurnost bila čvršća od Fort Knox-a.

To je takođe jednostavno za korištenje i nema baš nikakvih problema u usluzi koju bismo mogli pronaći. Pruža vam lako intuitivno iskustvo na izvornim OS aplikacijama i proširenjima preglednika za koje smatramo da je poanta upravitelja lozinki.

U rijetkom iskustvu s kojim imate poteškoća, na raspolaganju je njihova nagrađivana korisnička podrška 24/7.

Ako ste nam stvarno izvrnuli ruku da ispljunemo kvaru, cijena nam pada na pamet. Nije neobično skupo, ali tamo je gore, tako da ćete morati biti posvećeni sigurnosti svoje lozinke da biste je opravdali.

Također postoji činjenica da NordPass pruža samo Biometricu otiska prsta, što može biti bol na uređajima gdje to nije primjenjivo.

Bilo kako bilo, fantastična je usluga s sjajnim proširenjima preglednika koje preporučujemo. Također bi se mogao stalno penjati na ljestvici kako ga vremenom koristimo.

# 5. Čuvar

(Najbolja jeftina opcija za zaštitu lozinkom)

 • Trošak: 25,49 USD godišnje (Redovito 30 USD godišnje)
 • Platforme: Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Chrome OS, Windows Phone, Kindle, BlackBerry
 • Ograničenje besplatne verzije: Jedan uređaj
 • 2FA: Da
 • Dodaci za preglednike: Chrome, Firefox, IE, Safari, Edge
 • Biometrijska prijava: ID lica, ID ID-a na iOS-u & macOS, Windows Pozdrav, većina čitača otiska prsta na Androidu

Pros

 Izvrstan dizajn i snažne sigurnosne značajke.

Cons

S druge strane, s obzirom na slabu sposobnost ispunjavanja oblika, itd

Keeper je upravitelj finih lozinki koji se odlučio fokusirati na pružanje najviše razine dostupne sigurnosti.

Kompenzacija za taj duševni mir je nekoliko neugodnosti, od kojih je jedan nedostatak mogućnosti za promjenu skupnih lozinki. Drugo je što ne možete ući u mobilnu aplikaciju jednostavnim četveroznamenkastim iglom.

Ako ne koristite neki oblik biometrijske prijave, morat ćete ga unijeti puna glavna lozinka svaki put. Morate sebi postaviti jedno pitanje.

Osjećate li se sigurno? Pa, jel ', propalice?

Oprosti, zaronili smo u svijet prljavog Harryja s jednom linijom ... natrag u stvarnost.

Ako vam je bitna sigurnost po svaku cijenu ili 30 dolara godišnje, Keeper bi mogao biti vaše rješenje.

# 6. Enpass

(Ako volite funkcionalno - i ništa drugo)

 • Trošak: 9,99 USD (jednokratna naknada)
 • Platforme: Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Chrome OS, Windows Phone
 • Ograničenje besplatne verzije: 20 stavki (samo za mobilne uređaje)
 • Dvofaktorska provjera autentičnosti: nope
 • Dodaci za preglednike: Chrome, Firefox, Safari, Edge, Opera
 • Biometrijska prijava: dodirnite ID na iOS-u & macOS, Windows Pozdrav, većina čitača otiska prsta na Androidu

Pros

 Nema tekućih naknada.

Cons

U funkcionalnom smislu, ekvivalent je besplatnoj verziji LastPass-a.

U odnosu na do sada pregledane proizvode, Enpass je jeftino: besplatno za radnu verziju i jednokratna naknada (9,99 USD) za upotrebu mobilnog telefona.

Očito je da za tako lijep posao nećete dobiti sve uredne značajke i zvona koja mogu imati drugi. U jednom slučaju - dvofaktorska provjera autentičnosti - nećete dobiti nešto što je presudno ključno za snažnu internetsku sigurnost.

Budući da industrija upravitelja lozinki, kao i mnogi drugi, nastavlja svoj ludi nalet prema planovima za pohranu i pretplatu u oblaku, Enpass preferira pokretanje stare škole. Iako bi usredotočenost na lokalno pohranjivanje podataka mogla biti u stilu onih koji su uvijek u potrazi za novim tehnološkim napretkom, svakome tko želi dati bilo kakve osobne podatke na mreži vjerojatno će se svidjeti Enpass.

Svjetlo je u značajkama, ali ako je sve što želite nešto jeftino za upravljanje nekoliko zaporki za vas, ovaj bi proizvod mogao biti vaš odgovor.

# 7. Zoho trezor

(Još jedno rješenje bez brige)

 • Trošak: Besplatna dodatna usluga
 • Platforme: Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Windows Phone
 • Ograničenje besplatne verzije: Nema dijeljenja
 • 2FA: Da
 • Dodaci za preglednike: Chrome, Firefox, Safari
 • Biometrijska prijava: dodirnite ID na iOS-u, većini čitača otisaka prstiju na Androidu

Pros

 Potpuno besplatno za pojedince koji nisu poslovni subjekti.

Cons

Ima problema s Google prijavama.

Ako ste vi ili vaša tvrtka već pretplatnik Zoho paketa poslovnih alata, moći ćete koristiti Zoho Vault kao besplatna usluga dodatka.

Ako vam se traži lozinka bez brige, ovo bi moglo biti savršeno rješenje. Samo znate da se u izravnoj usporedbi ne mjeri s našim favoritima kao što su Dashlane i LastPass. Istaknute odsutne značajke uključuje skupno mijenjanje lozinke i ispunjavanje obrasca za osobne podatke.

Nemamo ništa na svijetu protiv Zoho Vaulta. Besplatno je, a ako je to ono što tražite, nastavite sa svojim lošim ja. Realnost je da se više privlačite mogućnosti u besplatnoj verziji LastPass.

Jedna stvar koju ovaj upravitelj lozinki nudi jedinstvenu po svojoj jeftinosti je mogućnost da obitelj od četiri ili manje dijeli lozinke.

# 8. RoboForm

(Kao RoboCop - stari i jezivi)

 • Trošak: 20 USD / godišnje
 • Platforme: Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Chrome OS
 • Ograničenje besplatne verzije: jedan uređaj
 • 2FA: Da
 • Dodaci za preglednike: Chrome, Firefox, IE, Safari, Edge, Opera
 • Biometrijska prijava: ID lica, ID ID-a na iOS-u & macOS, većina Androida & Čitači otiska prsta u sustavu Windows

Pros

 Jeftino je i… uh… jeftino je.

Cons

Ako tražite intuitivni dizajn za današnji diskriminirajući internetski surfer, nastavite gledati. Nećete je ovdje pronaći.

RoboForm prvi se put pojavio na sceni 1999. Skoro da vam trebaju svi prsti i nožni prsti da to brojite tako visoko, što ga čini tehnološki pretpovijesnim. Iako premium verzija ima niske cijene od 20 USD godišnje, ovo je još jedan slučaj dobivanja manje od besplatne verzije naših najboljih preporuka..

Iako pouzdano radi u ispunjavanju obrazaca i pretraživača i podrške za OS, pristojna je, RoboFormu je potreban ozbiljan remont prije nego što će biti spreman natjecati se s liderima u industriji.

Unatoč našoj mlakoj preporuci, RoboForm izvršava osnove do prigušivanja: neograničene lozinke, automatsko popunjavanje, sigurnosno kopiranje u oblaku, sinkronizacija više uređaja, sigurna pohrana i mogućnost da hitnom pristupu drugom korisniku RoboForm-a odobri hitan pristup.

Za oblak ili ne za oblak

Možda ste primijetili negdje sigurnosno kopiranje u ovom članku, nismo sigurni gdje, spomenuto je da jedan od proizvoda (1Password) nudi mogućnost pohrane lozinki lokalno. Zvuči tako 1995. zar ne? Smiješno je što u ovom scenariju zapravo postoji mala sigurnosna prednost.

To znači da su svi vaši podaci i lozinke pohranjeni na svakom uređaju koji koristite; treće strane poput Dropboxa omogućuje vam sinkronizaciju na svim uređajima. To nije najpogodnije rješenje, ali ako ste svjesni hiper-sigurnosti ...

Alternativni model koji su prihvatili naši favoriti Dashlane, LastPass i nekolicina drugih sprema podatke u oblak koristeći vrhunsku tehnologiju šifriranja.

Ipak, bez obzira na to kako ih srezujemo, postoji stvarnost da bi hakeri mogli probiti uslugu utemeljenu u oblaku, a vaše lozinke ugroziti. To ne znači da pohranjivanje lokalno znači da ne postoji mogućnost da cyber zločinac izazove zabludu.

Kada je riječ o internetu, apsolutno sve ima potencijal biti ranjiv napasti. U nekom trenutku tek trebate odlučiti želite li ili ne želite sudjelovati na najutjecajnijoj medijskoj platformi u cijeloj povijesti.

Naša zadnja riječ na temu ... za sada

Iskreno se nadamo da ovaj članak nije bio uzalud napisan - da će ga barem jedan siromašni šljunak na interwebs-land pročitati i odlučiti započeti upotrebu upravitelja lozinki. Danas nije glupo.

Kako sofisticiranost napada zlonamjernog softvera raste do te mjere da vaše računalo možete učiniti neupotrebljivim dok ne platite naknadu (Ransomware) jednostavno nema smisla zabrljati sa mrežnom sigurnošću. Tehnologija postoji za zaključavanje vašeg računala i osobnih podataka istinski jakim lozinkama. Želimo vam predložiti da to iskoristite.

Nadam se da je ovaj članak bio koristan, ako želite, svakako ćete htjeti postići vrhunac u našem sveobuhvatnom kvaru najbolje VPN usluge u Australiji.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me