Najbolji zasloni privatnosti računala

Kada radite u uredskom okruženju ili bilo gdje okruženi drugim ljudima, imate pravo na privatnost na računalu. To je osobito istinito ako se bavite osjetljivim korporativnim informacijama koje ne bi trebali vidjeti vanjski ljudi. Pa što je točno najbolje rješenje?


Ako se nema vrata za uredom koji se kriju iza, sljedeći je najbolji izbor filtra zaslona privatnosti. Nećete se morati brinuti hoće li ljudi prisluškivati ​​iza vas i čitati vas sa zaslona.

Ovi uređaji čine to tako da vas zaslon prijenosnog računala ili radne površine mogu vidjeti samo kad sjednete ispred njega. Ovaj članak pruža an pregled rada filtera zaslona za privatnost a zatim nudi preporuke za četiri proizvoda koja su danas na tržištu.

Osnove zaslona privatnosti

Kada prvi put postavite filtar zaslona za privatnost na svoje računalo, može se osjećati kao čarobni trik. Dok sjedi ispred ekrana i gleda direktno u njega, zaštitnik uopće nećete primijetiti. Međutim, ako ustanete ili pređete jedan na drugi, zaslon će izgledati kao obični crni pravokutnik, sa svim tekstom i slikama skrivenim.

prijenosno računalo sa tipkovnicom

Čar filtera na zaslonu privatnosti odnosi se na uglove i materijale. Izrađene su od posebne plastike koja se može polarizirati, baš kao i sunčane naočale koje su dizajnirane za zaštitu od UV zračenja. Kao rezultat toga, plastika postaje propusna samo kad je pogledate izravnog položaja.

Dodatni bonus zaslona filtri privatnosti su što smanjuju odsjaj od sunca i drugih izvora svjetlosti. To olakšava rad u svako doba dana. Također možete primijetiti da vaše oči se osjećaju manje napeto od dugih sesija na zaslonu računala nakon instaliranja filtra.

To je zato što filtar zaslona za privatnost također minimalizira UV zrake dolazeći u drugom smjeru. Da biste više pomogli pri naprezanju očiju, razmislite o ulaganju u par posebnih računalnih naočala.

Dimenzioniranje filtra

Zasloni računala mjere se u inčima pod dijagonalnim uglom. Na primjer, 15-inčni laptop imat će zaslon koji mjeri točno 15 centimetara od gornjeg lijevog kuta zaslona do donjeg desnog kuta.

Prilikom mjerenja zaslona prijenosnog računala ili monitora radne površine radi filtra privatnosti pripazite da koristite samo stvarno područje zaslona, ​​a ne granice i okvire koji ga okružuju.

mjerenje zaslona prijenosnog računala

1. SenseAGE

SenseAGE je tajvanski proizvođač koji proizvodi niz dodataka za računalo, pametne telefone i tablete, uključujući filtre na zaslonu privatnosti. Njihovi su filtri dizajniran prije svega za ekrane monitora koristi se sa stolnim računalima, tako da će korisnici prijenosnih računala možda trebati pronaći alternativno rješenje.

Zaslon privatnosti SenseAGE 23 inčaFilteri na zaslonu privatnosti iz SenseAGE-a dostupni su ili u omjeru 16: 9 ili 16:10, kao i u veličinama u rasponu od 17 do 24 inča za korisnike računala. Filteri se također mogu kupiti u razmacima od pola inča između, što je korisno ako imate monitor jedinstvene veličine.

Korisnici Applea s velikom iMac radnom površinom bit će sretni kad saznaju da SenseAGE nudi filtre zaslona za privatnost posebno dizajnirane za te zaslone. Imajte na umu da će ovi posebni filtri koštati više od sličnih veličina za stolna računala.

Vidljivost: SenseAGE zaslonski filtri nude vidljivost unutar raspona kuta od 30 stupnjeva, što je standard za takve uređaje. Tvrtka naglašava da su njihovi filtri posebno dizajniran za blokiranje oblika plave svjetlosti koji su čest uzrok naprezanja očiju kod korisnika računala.

SenseAGE također tvrdi da će njihovi filtri na zaslonu privatnosti ponuditi između 15 i 23 posto bolju jasnoću u odnosu na modele konkurencije. Zaslon jasnoća je kritična za sve korisnike računala jer ne želite da vam filtar umanji mogućnost gledanja sadržaja na zaslonu.

Recenzije: Filtri koje je napravio SenseAGE obično imaju pozitivne kritike u pogledu kvalitete slike i njihove funkcije blokiranja. Međutim, zabilježeni su problemi s dobivanjem filtra SenseAGE da ostane zaglavljen za monitor računala.

SenseAGE kaže da njihovi proizvodi nude šest različitih načina za ugradnju, iako se većina uključuje oslanjanje ljepljivih traka za spajanje filtra u okvir ekrana. Ove ljepljive trake mogu s vremenom izgubiti svoju moć zbog prašine i drugih čimbenika, zbog čega će filtar biti na mjestu.

Kupnja filtera za zaslon privatnosti SenseAGE isporučuje se sa standardnim priborom, uključujući jedan set jezičaca bez okvira i jedan set ljepljivih traka. Kao lijep dodatak, filter dolazi s posebnom krpom od mikrovlakana za čišćenje prašine i drugih nečistoća s uređaja.

2. BesLif

BesLif je relativno nova tvrtka koja je ušla na tržište filtra za zaštitu privatnosti.

Nude niz proizvoda dizajniranih za ugradnju monitora širokog ekrana kao i nekoliko filtera posebno izrađenih za Mac prikaze. Njihovi će filtri stane u većinu dimenzija zaslona iako ne nude toliko varijacija kao konkurenti poput SenseAGE-a.

Zaslon privatnosti BesLifFiltri koje proizvodi BesLif ograničit će gledanje na kut od 30 stupnjeva što je standard u industriji. Njihovi proizvodi uključuju i tehnologija protiv zasljepljivanja i imaju reverzibilne strane: jedna za sjajni izgled i jedna za mat izgled. Korisnici imaju mogućnost prebacivanja između dva s minimalnim prekidima.

Cijena: U prosjeku, maloprodajni trošak filtera za zaslon privatnosti BesLif veći je od ostalih konkurenata, posebno kada je riječ o Mac prijenosnim i stolnim verzijama. Cijena se može opravdati zahvaljujući visokoj kvaliteti i uglađenom dizajnu filtera, za koji BesLif kaže da je 12 posto svjetliji od sličnih modela.

Pros: Jedna od najvećih prednosti BesLif filtra zaslona privatnosti je ta što jest ogrebotine i minimizira količinu sakupljene prašine. Osim toga, njihovi filtri nude jednostavnu ugradnju bez potrebnih ljepljivih traka ili ljepila. BesLif filtri koriste posebnu magnetsku tehnologiju za sigurno i sigurno spajanje na okvire monitora. Neke novije verzije BesLif filtera nude mogućnost klizanja i klizanja za instalaciju.

Kupnja BesLif filtra za zaslon privatnosti ne sadrži nikakve krpe za čišćenje ili dodatni pribor. Međutim, tvrtka koristi jednostavne ambalažne materijale koji nisu netoksični i bolji za okoliš, što bi moglo biti važno za kupce koji žele kupiti novi filtar.

3. Aiscpro

Tvrtka Aiscpro proizvodi svoju liniju ekrana filtera za zaštitu privatnosti u Koreji koristeći lokalne materijale. Ponuda Aiscpro-a na tržištu uključuje manje sorti od nekih konkurenata, iako pomaže u pojednostavljivanju njihove prodajne i marketinške strategije.

Aiscpro magnetski zaštitni ekran za privatnostFilteri tvrtke Aiscpro podijeljeni su u dva osnovna odjela: širokozaslonski i laptop prijenosnici. Model za monitor sa širokim zaslonom može se prilagoditi u rasponu veličina od 19 do 24 inča. Opcija za laptop dolazi samo u 15-inčnom modelu koji odgovara većini zaslona Maca ili PC-a.

Cijena: Maloprodajna cijena zaslona filtera za zaštitu privatnosti Aiscpro više se povećava u usporedbi sa sličnim uređajima, uglavnom zbog vrste i izvora materijala. Prema tvrtki, rezultat je da njihovi filtri stvaraju bolju jasnoću gledatelja i tamniji doživljaj za one koji gledaju pod drugim kutom.

Vidljivost: Kao i drugi brandovi filtera zaslona privatnosti, Aiscpro-ovi modeli dolaze s dodatnim bonusom koji će biti dobar za vaše oči. Njihovi dizajni blokirati 97 posto UV svjetla i 70 posto plave svjetlosti, dva najčešća izvora naprezanja očiju s računalima.

Recenzije: Aiscproovi linijski filtri zaslona za privatnost dobili su pozitivne kritike od korisnika širom interneta, velikim dijelom zahvaljujući svojoj tankosti i jednostavnoj instalaciji. Mnoge druge marke filtera izrađene su od guste plastike koja vam čini kao da stavite staklo ispred vašeg ekrana. S druge strane, Aiscpro-ovi su modeli filmski i prosječni 0,4 milimetra debljine, što ih čini teško primjetnim pri korištenju računala.

U pogledu ugradnje, Aiscpro nudi dvije mogućnosti. Njihovi jeftiniji stolni filtri isporučuju se s plastičnim dijelovima klizača koje pričvrstite na bočnu stranu monitora, tako da lako možete pomaknuti filtar filma ispred zaslona. to je lako instalirati ili uklonite, ali može biti izazov držati u središtu.

Skuplji Aiscpro filtri za prijenosna računala dolaze s magnetskom tehnologijom, slično kao kod BesLif modela. Magneti unutar zaslonskog filtra držati će ga savršeno centriranim i ne predstavljaju rizik za unutarnje dijelove vašeg računala. Pored toga, filtri za zaslon prijenosnih računala Aiscpro uključuju posebno dizajnirane rupe za pristup web kameru. To znači da možete sudjelovati u video chatu ili sastanku bez uklanjanja filtra filma.

Kupnjom filtera za zaslon privatnosti Aiscpro dobijate krpu za čišćenje mikrofibera i upute za uporabu. Za radne površine na kojima je potrebna ugradnja dijelova, isporučuju se dva plastična klizača, u slučaju da se jedan pokvari ili se ne može lako spojiti.

4. KAEMPFER

KAEMPFER je popularna svjetska marka koja specijalizirao se za proizvodnju ekranskih filtera. Kao i mnogi njihovi konkurenti, oni su podijelili svoje proizvodne linije u dvije glavne kategorije: stolni filtri i filteri za prijenosna računala, oba s nizom podržanih veličina.

KAEMPFER 27 inča za mac

Na stolnoj strani stvari dostupni su KAEMPFER filtri počevši od 17 inča i ide do 27 inča, koja je veća od mnogih konkurentskih marki. Unutar linije radnog filtra postoje posebni modeli dizajnirani da podrže najnovije izdanje iMac računala s mrežnim zaslonom visoke rezolucije.

Za filtre na zaslonu prijenosnih računala, KAEMPFER ne pravi razliku između Mac i PC modela. Nude se u pet veličina, počevši od 11,6 inča i ide do 15,6. To uključuje neke veličine prijenosnih računala koje su manje uobičajene i mogu biti teško uskladiti se s drugim robnim markama.

Vidljivost: KAEMPFER nudi industrijsku standardnu ​​vidljivost pod uglom od 30 stupnjeva i koristi polarizirani premaz na njihovoj plastici kako bi smanjio štetno plavo svjetlo i neugodno blještavilo. Koriste se materijali visoke gustoće kako bi se spriječile ogrebotine ili druga oštećenja. Većina recenzenata slaže se da su filtri zaslona za privatnost KAEMPFER izgrađen da traje dugo.

Cons: Međutim, nekoliko korisnika prijavilo je poteškoće sa instalacijom filtera za stolne i prijenosne uređaje KAEMPFER. Svi njihovi modeli zahtijevaju složen sustav pločica i ljepljivih traka kako bi filtar mogao kliziti po zaslonu. Nažalost, upute za postavljanje su nejasne, a kartice i trake možda neće ostati na mjestu. Neki su korisnici umjesto toga odlučili pričvrstiti filtar običnom vrpcom.

Sa svijetle strane stvari, KAEMPFER nudi značajno niže cijene na filtrima u odnosu na konkurente, posebno za modele stolnih i prijenosnih računala velikih dimenzija.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me