Bästa VPN Australien 2020

Contents

Recensioner och tekniska jämförelser

Vi testade de 20 bästa VPN: n för att hitta de snabbaste och säkraste VPN-tjänsterna där ute.

bästa vpn

När du surfar på internet och läser detta just nu är du ansluten till ett virtuellt privat nätverk (VPN)?

Om inte, borde du vara ...

Idag inträffar datahackar och cyberattacker med oroande regelbundenhet. Dessutom blir världen mer mobil, med resor och fjärrarbete som snabbt blir normen.

När mer av vår personliga information går in i "molnet" blir vi mer sammankopplade men också mycket mer sårbara.

Det är där en VPN kommer in.

Enkelt uttryckt låter en VPN dig ansluta till internet genom en privat krypterad tunnel som avsevärt minskar risken för att du kommer att bli offer för cyberbrott.

Dessutom är de lätta att använda och billigare än du kanske tror. Jag har personligen testat alla de bästa VPN: erna i Australien och utomlands och sammanställde resultaten av dessa tester i denna guide.

Visa FAQ-innehåll

Vanliga frågor

 • Vad är en VPN och hur fungerar det?
 • Vilka är fördelarna med att använda ett VPN??
 • Är det lagligt att använda ett VPN i Australien?
 • Vilken VPN låter mig strömma Netflix?
 • Spårar VPN: n vad jag gör online och behåll loggfiler?
 • Är VPN: s säkra för att spåra?
 • Kan du ställa in ett VPN på en router?
 • Kan du ställa in ett VPN på en spelkonsol eller smart-tv?
 • Vad är den bästa gratis VPN för Australien?
 • Vad är den snabbaste VPN där ute?
 • Hur mycket kostar VPN: er?
 • Finns det några faror med att använda ett VPN?
 • Kan en VPN göra mitt internet snabbare?
 • Kan ett VPN blockeras?
 • Kan du spåras om du använder ett VPN?

Testa VPN: er - min steg-för-steg-process

Oavsett var du åker i världen, vill du att ditt VPN ska vara snabbt och säkert, annars är det inte mycket meningsfullt att ha en. Den svåra delen siktar igenom de hundratals företag som erbjuder tjänsten för att ta reda på vilket VPN som är bäst.

På Privacy Australia gillar vi resten av världen bra, men vårt uppdrag är att hitta och rekommendera tjänster för att hjälpa våra andra Aussies att hålla sig trygga online. Du kan läsa mer om vår detaljerade testprocess här.

Att bestämma bästa VPN Sammantaget är denna testprocess kritisk. Det är så vi upptäcker programvarubarheter och säkerhetshål.

Vi fokuserar på några viktiga kriterier:

 • Jurisdiktion - Var är de införlivade?
 • 5 ögon - Delar de din information?
 • Loggningspolicy - Om ja, det är ett stort nej.
 • Hastighet - Långsamma VPN är inte riktigt värda att använda
 • Block P2P - Inga fler Netflix
 • Antal anslutningar - 1 Enhet eller 3?

Ta en titt på vårt diagram nedan, vi sorterade över 45 företag och gick igenom varje företags integritetspolicy, servicevillkor och hastighetstester.

Observera också - alla läsare är välkomna att lämna recensioner på varje VPN-tjänst via det formulär som finns tillgängligt för varje recension. 

VPNJurisdiction5 EyesLoggingHastighet # servrar # av samtidiga anslutningarLocker P2P
NordVPN Panama Nej Nej Snabb 5231 6 Nej
Surfshark VPN Brittiska Jungfruöarna Nej Nej Snabb 800+ servrar Obegränsade enheter (men endast 1 kan användas åt gången) Nej
ExpressVPN Brittiska Jungfruöarna Nej Nej Snabb 2000 3 Nej
VyprVPN schweiz Kooperativ Nej Snabb 700 5 Nej
Privat tunnel USA 5 ögon Ja Medel 50 3 - Obegränsat Ja
Trust.Zone Seychellerna Nej Ja Medel 164 3 Ja
VanishedVPN Australien Nej Ja Medel Okänd 3 Ja
Privat internetuppkoppling USA 5 ögon Ja Medel 3243 5 Ja
PureVPN Hong Kong Nej Ja Medel 2134 5 Ja
IPVanish USA 5 ögon Ja Medel 1100 10 Ja
TunnelBear kanada 5 ögon Ja Medel 350 5 Ja
VPN Obegränsat USA 5 ögon Ja Medel 400 5 Ja
Hotspot Shield USA 5 ögon Ja Medel 500 5 Ja
Avast Secureline VPN Tjeckien Kooperativ Ja Medel 52 5 Ja
WindScribe kanada 5 ögon Ja Medel 480 Obegränsat Ja
TorGuard USA 5 ögon Ja Medel 3000 5 Ja
Hide.me VPN malaysia Nej Ja Långsam 35 5 Ja
Hola VPN Israel Kooperativ Ja Medel 0 3 Ja
Total VPN Storbritannien 5 ögon Ja Medel 45 3 Ja
Avira Phantom VPN Tyskland 5 ögon Ja Långsam 40 Obegränsat Ja
CyberGhost VPN rumänien Nej Ja Medel 3519 7 Ja
Opera VPN Norge 5 ögon Ja Långsam 3 1 Ja
SaferWeb USA Nej Ja Långsam 30 2 Ja
ProtonVPN schweiz Kooperativ Ja Medel 347 10 Ja
Betternet kanada 5 ögon Ja Långsam 11 5 Ja

De bästa VPN-tjänsterna - våra recensioner

1. NordVPN - Toppövergripande val för Australiens # 1 VPN

“Pålitliga, säkra, 5000+ servrar”

nordvpn logotyp

PÅLITLIG
MEST SÄKER
5000+ TJÄNSTER

NordVPN är en mycket populär VPN-tjänst med en massiv kundbas. Ofta den mest rekommenderade VPN-tjänsten på många webbplatser, och NordVPNs rykte stöds av deras tjänstens tillförlitlighet, noll loggningspolicy, maximal säkerhet och fullständig åtkomst till geo-blockerat innehåll med sin egen SmartPlay-funktion.

CIA-säkerhet och fullständig anonymitet

Om säkerhet och anonymitet är högsta prioritet för dig, är du med på en stor behandling. Med införandet av hot som är för komplicerade för att till och med beskriva, kan du trivas medan du bläddrar med att veta att du kan använda deras OpenVPN-tunnelprotokoll, som är det säkraste som finns idag. Till skillnad från andra VPN-leverantörer är NordVPN: s version av AES-256-kryptering utrustad med 2048-bitars Diffie-Hellman-nyckel snarare än RSA-nyckeln eftersom den har perfekt framåt-sekretess.

NordVPN har också en dubbel krypteringsfunktion, vilket gör NordVPN till det bästa valet för länder med drakoniska lagar (Nordkorea, Kina, etc.). Även med djup paketkontroll är det praktiskt taget omöjligt att knäcka denna krypteringsnivå.

DNS Leak Protection och automatiska kill switch-funktioner är inbyggda i något av NordVPNs paket, vilket ytterligare säkerställer att din aktivitet alltid är skyddad.

NordVPN har också en av de enklaste att använda och säkraste lösenordshanterarna för att para ihop med sina VPN-tjänster som heter NordPass.

Servrar och geo-blockerat innehåll

Deras egen SmartPlay-teknik ger dig tillgång till hundratals strömningswebbplatser var du än är i världen. SmartPlay är en säker proxy-tjänstlösning som gör de flesta, om inte alla deras servrar till en livskraftig åtkomstpunkt för strömningstjänster som Netflix, Kodl, Hulu och andra.

NordVPN passar ivrig resenärer mycket bra med tillgång till 5 200 servrar, spridda över 62 länder på 6 kontinenter. Du kan Netflix och kyla var du vill. ��

2. Surfshark - Bästa ”Budget” VPN

“Säkra, billiga 800+ servrar”

Surfshark logotyp

BILLIG
EXTREMT SÄKER
800+ TJÄNSTER

Surfshark-webbplats

Till att börja

Surfshark är definitionen av det nya barnet på kvarteret. Dessa killar är den senaste VPN som vi har granskat och vi gillar det vi ser hittills. De har till och med potential att bli nummer ett i framtiden.

Vi pratar mycket om plats här på grund av jurisdiktion och statlig inblandning. Surfshark har bosatt sig på Brittiska Jungfruöarna, vilket förmodligen är den bästa platsen för en VPN att vara och har också bosatt sig på vår plats 2 på denna lista.

Prissättningen för ett långsiktigt kontrakt känns i princip som om de ger dig det gratis till $ 1,99 per månad och prenumerationen ger dig fantastiskt värde. Det verkar som om Surfshark lägger till en ny server varje dag och är alltid ute efter att ge mer för sina användare. VPN-företaget har för närvarande över 800 servrar i mer än 50 länder.

Säkerhet och integritet

Surfshark gör saker rätt när det gäller säkerhet och integritet och ger dig faktiskt alternativ när det gäller krypteringsprotokoll. Först loggar de aldrig. För det andra har företaget stöd för flera protokoll, inklusive 256-bitars AES / OpenVPN, IPSec och IKEv2 (men inte IPv6). Genom att använda dessa protokoll kan de tillhandahålla ett nästan obegränsat antal IP-adresser till sina kunder.

Det gamla IPv4-protokollet som används av många VPN har ett begränsat antal unika IP: er att tilldela. Detta kan allvarligt hindra dina strömningsförmågor. Surfsharks stöd för olika VPN-protokoll innebär att det kan installeras på en rad routrar och enheter.

Surfshark VPN-protokoll använder den bästa tillgängliga 256-bitars AES-krypteringen. Företaget använder också ett 2048-bitars DHE-RSA-nyckelutbyte och en SHA512-autentiserings hash. Eftersom de flesta inte vet vad det betyder, vet du bara att det bokstavligen är den bästa krypteringen du kan ha. Surfshark har också DNS- och WebRTC-läckeskydd i hela sitt nätverk.

Pris och resten

När det gäller prissättning är Surfshark det bästa valet när det gäller det värde det ger. Så var det inte för några år sedan eftersom Surfshark bara var ett glimt i hajfaderns öga. När det gäller kortsiktiga planer är kostnaderna rimliga. Om du tittar på en tvåårig plan kan du betala $ 1,99 per månad vilket slår alla andra fantastiska VPN.

Det fantastiska med Surfshark VPN är att du bara kan ta upp reservbytet från din soffa varje månad för att betala för tjänsten.

3. ExpressVPN - Bästa valet för hastighet

“Snabba, säkra, 700+ platser”

ExpressVPN

SNABBAST
EXTREMT SÄKER
700+ PLATSER

Till att börja

Detta brittiska Jungfruöarna (plats är viktigt) har varit i branschen sedan 2009 och vinner vår kärlek som det 2: a bästa VPN-programmet för australierna. Det finns flera skäl till att vi gör anspråk på detta.

För priset på en enda prenumeration får kunderna tillgång till någon av 2000+ snabba ExpressVPN-servrar ligger i 94 länder. Om du undrar är det här ganska bred täckning, och det är bra.

Säkerhet och integritet

Ryggraden i en VPN ligger i den krypteringsstandard den distribuerar. AES-256 är ExpressVPNs val. Du behöver inte vara en tekniknörd för att förstå att det skulle ta dussintals superdatorer som kontrollerar miljarder nycklar per sekund miljarder år för att knäcka den här typen av kryptering med brute force. Läs mer om hur kryptering fungerar här.

Du vill inte ha något att göra med en VPN som har en WebRTC-läcka, infekterade installationsfiler med skadlig programvara eller en svag loggningspolicy. Från vår testning är ExpressVPN ren som en visselpipa och har en politik som inte är loggad som är så strikt som du hittar.

För nybörjare till VPN-lingo, no-logging innebär att de inte håller register av din användning av deras tjänst. Tro det eller inte, vissa företag gör det. Dessa företag finns inte på vår lista.

Letar du efter en tjänst som tillåter problemfri strömning och åtkomst till Kodi och Netflix var som helst? Detta är en av de främsta anledningarna till att vissa använder en VPN-tjänst och ExpressVPN checkar ut bra.

Pris och resten

Det bästa är att du får alla dessa exemplifierande funktioner och STILL kan njuta av en av de snabbaste VPN-upplevelserna som finns. Den enda nit som vi skulle välja på är ExpressVPN kommer något till den höga sidan av priset, från $ 6,67 till $ 12,95 per månad, beroende på kontraktets längd och specialerbjudanden de kanske kör.

Kundtjänst är viktigt. Vi gjorde upp några frågor för att testa ExpressVPN: s gott rykte.

Lång historia kort, de gjorde riktigt bra.

Även om vi inte föreslår att du raidar barnens college-fond för att få denna VPN-tjänst, skulle det inte nödvändigtvis göra dig till en dålig person.

4. VyPrVPN - Fjärde valet men fortfarande ganska bra

“Snabbt, bra pris, färre platser”

Vypr VPN

BÄSTA PRIS
FJÄRRE IPS ATT ANSLUTA TILL
SNABB

Sanningen ska sägas, vi skulle inte göra en stor del av det om du valde det VyprVPN istället för vår rekommendation # 1. Det är så bra, men någon måste vara på andra plats och de flesta saker vi har att säga om detta företag är av den positiva sorten.

Medan en smula under # 3: s standard för servrar i 94 länder, kan VyPrVPN skryta 70 länder, vilket inte är illa.

Obegränsat betyder obegränsat

Men vad vi verkligen gillar är den obegränsade streaming-aspekten av denna tjänst, vilket betyder att du kan bokstavligen stanna online 24/7 resten av ditt liv om du gillar kommer aldrig att få en bandbredd eller prestandabegränsning. Det är inte alla VPN-tjänster som kan göra anspråk på detta.

Säkerhet är viktigt i VPN-spelet. Utan detta finns det ingen mening med att köpa tjänsten alls. VyPrVPN äger och underhåller alla sina servrar in-house. Detta innebär färre möjligheter för dina personuppgifter att se dagens ljus genom misshandel.

Torrenter, Kodi och Netflix

VyPrVPN fungerar tekniskt med torrenting, Kodi och Netflix, men inte alltid utan att svära och kasta saker om. Torrenter är tillåtna men inte uppmuntras och dina torrentaktiviteter kan loggas.

Kodi fungerar bra men måste konfigureras manuellt. Och tack vare Netflixs krig mot VPN blir det svårare att hitta en server som fungerar med denna tjänst pålitligt.

Ingen riskprövning

Liksom NordVPN erbjuder VyprVPN en 30-dagars pengarna tillbaka-garanti. Om du är ny med allt detta betyder det mycket eftersom det är din flyktplan om du plötsligt smyger dig och beslutar att aldrig använda internet igen.

Nya VyprVPN-kunder får en 50% prisminskning som ett tack från företaget för att du provat deras tjänst. Även om det är mycket snabbt, kanske den mest framstående funktionen är deras totala hängivenhet för att skydda dina personuppgifter.

5. Ren VPN

“Solid Choice but a Little Step Down”

Ren VPN-logotyp

DYRARE
INKONSISTENTA HASTIGHETER
FEWER IPS

Till vårt sätt att tänka, du borde verkligen inte gå online utan VPN men verkligheten är att pennies kan vara snäva och till och med den relativt blygsamma kostnaden för NordVPN och ExpressVPN kan leda till hoppade måltider.

För dig som har en strikt budget erbjuder vi PureVPN för din övervägande.

När kostnaden är en stor affär

Sammanfattningen är att du får de flesta funktionerna hos topphundarna, som en pengar-tillbaka-garanti, helt adekvat support och all anonymitet och integritet du förväntar dig från en topphylla VPN - men till ett lägre pris.

Nu kommer vi inte att sitta här och hävda att PureVPN-kvalitet är lika bra som de två tidigare valen, för det är det inte, men tjänsten är helt fin om du behöver kontrollera utgifterna.

Det första du troligtvis kommer att märka när du landar på PureVPN-webbplatsen är att det verkar som om de har en hel del funktioner. Du har rätt. Dom gör.

En mängd funktioner

Vi pratar om anti-malware och virusprogramvara, blockering av annonser, intrångsdetektering och förebyggande, appfiltrering och listan fortsätter. Du hittar inte denna nivå av säkerhetsfinansiering med andra tjänster med liknande priser.

Lägg till en solid "loggning utan session" -policy och vad som kan vara det enklaste användargränssnittet i branschen och du har ett jävligt bra val för australier som vet att de behöver ett VPN men också behöver spara en dollar eller två.

Torrenting, etc..

Om torrenting är ditt mål med ett VPN, är ingenting att se här. PureVPN blockerar alla torrenter från vad vi kan berätta. Liksom de flesta andra VPN-tjänster, förväntar dig att ha problem med tillförlitlig åtkomst till amerikanska Netflix från de flesta av deras servrar. Men om du är i Kodi, erbjuder PureVPN ett officiellt tillägg som gör det till en lek att använda.

6. Privat Internet-åtkomst

“Billiga, snabba och långsamma”

privat tillgång till privatliv

DYRARE
INKONSISTENTA HASTIGHETER
FEWER IPS

Private Internet Access (PIA) landar höger smack i mitten av förpackningen när det gäller kvalitets VPN-tjänster för australier. Vad detta betyder är att det finns lite bra, lite inte-så-bra, och du får allt till ett ganska anständigt pris.

En intressant aspekt med denna VPN-tjänst är att du kan välja att nedgradera krypteringsnivån för din anslutning i gengäld för snabbare surfhastighet. På ytan kan det tyckas som om detta val bara skulle gälla dem som intog för många färgchips som barn.

Men håll på!

Du vill ha mindre kryptering?

Låt oss säga att du vet att du är i ett relativt säkert nätverk och inser att nedgradering till 128-bitars kryptering (från 256-bitars kryptering) fortfarande lämnar dig med ett fast lager av kryptografiskt skydd.

Den hastighet du får kan vara väl värt det.

Medan PIA har är chock fullt av servrar, omfattar de bara 28 länder. Underwhelming. Den sista raden - om du inte är i ett av dessa länder, förvänta sig sköldpaddsliknande anslutningshastigheter även om du avskaffade kryptering helt (vi uppenbarligen inte föreslår det).

Här är den spännande delen om du gillar billighet. Beroende på längden på kontraktet och andra alternativ du väljer kommer din månatliga ränta för detta VPN troligen att falla inom intervallet 3 till 7 $ per månad.

Netflix, Torrents och Kodi

Frågan som många av er ställer är om PIA arbetar med dessa typer av tjänster. Du kan skrapa Netflix från listan eftersom ingen VPN fungerar pålitligt med den här tjänsten under 2019. Du kan ha tur och hitta en samarbetsserver nu och det är det. På plussidan är den här VPN-tjänsten ganska stödjande för torrenting och fungerar bra med Kodi.

Några allvarliga nackdelar

PIA är beläget i USA, vilket är en allvarlig nackdel ur integritetssynpunkt (läs om de 5 ögonen). En annan nackdel som är värd att nämna är att det inte finns någon livechattfunktion.

Sååå ... inte en dålig tjänst men inte en vi kan generera mycket entusiasm över.

7. Trust.Zone

“Snabbt ... och litet”

Bästa VPN Australien 2020

DYRARE
INKONSISTENTA HASTIGHETER
FEWER IPS

Ibland spelar storlek ingen roll men ibland gör den det.

Trust.Zones VPN-tjänst har mycket att göra. En sak som det inte gör är antalet och platsen för servrar. Vi talar om en liten 135 i 31 länder. Sammanfattningen är att oavsett hur snabba anslutningshastigheter är, så jämför företaget inte gynnsamt med företagets fotavtryck högst upp på vår lista.

Sneaky snabb hastighet

Om du råkar bo i ett land nära en av deras servrar, har du troligen stor anslutningshastighet. Övergripande, Trust.Zone var näst snabbast av de testade. Det är ingen liten prestation.

Högsta säkerhet

Ett annat märke till deras fördel är ett engagemang för säkerhet. Beläget i det exotiska tropiska underlandet i Seychellerna, tenderar PIA att sjunka ner i fnissanpassningar när man blir ombedd att överlämna användardata till de regeringar som vill be om den typen av saker. Vi pratar om de vanliga misstänkta: USA, Storbritannien, Australien ... du får idén.

Om du är på humör att strömma har VPN-tjänsten inga begränsningar. Är du redo att Netflix och kyla i landet nedanför? Meh, det kanske fungerar för dig och det kanske inte. Vi kunde komma runt geobegränsningarna för endast tre av de sju servrarna vi försökte, så vi gav upp.

Den här är också en av dina bästa satsningar om du gillar att använda Kodi.

Stouta krypteringsstandarder och ett lågprisintervall gör PIA till ett utmärkt val - om du råkar vara en av de lyckliga få nära en server.

8. Dölj min röv

“Roligt namn, ruttna tjänst”

hmaVi önskar att Hide My Ass var ett stort skämt. Förlåt. Det är inte. Tjänsten finns faktiskt och tar ut människor att delta i sitt eget speciella märke av inkompetens och skullduggery.

Om det fanns en kategori för minst rekommenderade VPN-tjänster i Australien, skulle Hide My Ass (HMA) göra ett rent svep av guld-, silver- och bronsmedaljerna.

Låt oss säga detta så tydligt som möjligt. HMA är en fruktansvärd tjänst på alla nivåer som betyder vad som helst. Vi rekommenderar att du svär av internet och all relaterad teknik för evigt, flyttar till Outback och går med i en aboriginal stam innan du registrerar dig med denna VPN.

Allvarligt. Det är så illa.

Även om vårt HMA-test slutade plötsligt var det inte tillräckligt snart. Vi tillbringade en hel vecka på att försöka ansluta till både Netflix och torrenting - ingen tur. Detta förutom att startas slumpmässigt och ofta från vår anslutning.

När vi försökte ringa support, inget svar på e-post, chatt session, telefonsamtal eller rök signal.

Slutligen inaktiverade de bara kontot utan varning. Lägg till denna parade av oduglighet faktumförbindelsens hastigheter är långsamma till obefintliga, de är kända för att spara logg sessioner och samarbeta med brottsbekämpning, och du har fått en riktigt dålig tjänst.

Rekommenderar vi HMA? Du kommer på det.

VPN: s vi testade och hur vi gjorde det

Det finns hundratals VPN-produkter tillgängliga, men enligt vår mening är det bara cirka två dussin som är värt att testa. Vi fattade det första beslutet om vilka som tog den första nedskärningen baserad på online-känsla och vår egen branschkompetens.

Därefter kom en grundlig testprocess som gick något så här:

 • Connector.

  Köp programvara

  Vi gick faktiskt online och köpte produkten till fullt pris från en försäljare, installerade den på vår bärbara dator och testade den i en vecka.

 • Connector.

  Hastighets test

  Valde sju olika slumpmässiga geografiska platser. Testade varje VPN-kandidat från dessa platser.

 • Connector.

  Sök efter läckor

  Det finns flera källor till läckor (WebRTC, etc) som kan riva bort din integritet och anonymitet på ett ögonblick och är kännetecknet för en dålig VPN-tjänst.

 • Connector.

  Geo-Kompatibilitet

  Möjligheten att torrentera och arbeta kring Netflix / Kodis geografiska begränsningar är en anledning till att VPN är populära. Vi bedömde dessa funktioner.

 • Connector.

  Enkel användning

  Kontrollerade hur vänligt användargränssnittet var och kundservice.

 • Connector.

  Kostnad kontra värde

  för att vi inte alla har guldklumpar och Bitcoin faller ut ur fickorna.

 • Connector.

  Sekretess / säkerhetsfunktioner

  En VPN: s raison d’être.

Även om testningen fortsätter, för 2019-rankningen Vi utvärderade 20 av de bästa tjänsterna. Testmiljön med avseende på dator och operativsystem var densamma för att få ett ärligt resultat.

Om vi ​​inte klargjorde det tillräckligt, tar vi inte stimulans - ekonomiskt eller på annat sätt - för att komma fram till rekommendationerna på denna sida. Det här är våra egna åsikter, som vi nått genom svett i panna och mycket tid på att applicera fingrar på tangentbordet.

"Så ni köpte och betalade för 20 VPN-prenumerationer ?!"

Uppenbarligen är svaret på den frågan ja. Du bör också notera likheten mellan vår testperiod och den kostnadsfria provperioden som erbjuds av de flesta tjänster. Kom igen, du trodde inte ...?

Vi arbetar stiff här och vårt samtal var högre än att vara bara ett gäng Aussies med för många VPN-prenumerationer.

Vanliga frågor

bild som visar en krypterad tunnel för VPN: erVad är en VPN och hur fungerar det?

En krypterad anslutning mellan din dator och Internet.

Separat från din Internetleverantör dirigerar en VPN informationen som genereras av din online-aktivitet genom en annan server, vilket döljer din faktiska plats genom att tilldela en annan IP-adress. Dessutom är informationen krypterad för att förhindra att den ses av hackare.

En VPN ger en mycket högre grad av integritet och anonymitet än tillgängligt via din Internet-leverantör. De flesta VPN-tjänster bygger på open source-protokoll som Open VPN.

Hur det fungerar

Även om ditt huvud kan implodera om du var tvungen att bygga en fungerande VPN-anslutning från grunden är processen att använda en inte komplicerad.

 1. Ladda ner VPN-programvara och installera den på din enhet.
 2. Starta en surfningssession genom att öppna programvaran.
 3. Dina data är krypterade innan de lämnar din dator.
 4. Efter att de har krypterats går dina data till VPN-servern.
 5. Efter att ha passerat VPN-servern dirigeras dina data (fortfarande krypterade) till din online destination - som en bankwebbplats eller din favorit sociala mediesida.
 6. Ur online-målsynpunkt verkar det som om uppgifterna härstammar från VPN-servern.

Det stora problemet med allt detta är att tack vare krypteringsprotokollet är data i transit (som kreditkort eller personnummer) oläsliga för alla som lyckas hacka systemet och ta en titt.

Tänk på en VPN-anslutning som en säker tunnel genom vilken all information som är associerad med en online-session kan resa, gömd på ett säkert sätt från omvärlden.

Vilka är fördelarna med att använda ett VPN??

Nå en helt ny nivå av online-säkerhet och integritet.

Tack vare kryptering, med hjälp av en VPN sänker du stor chansen att dina data kommer att stulas och säljas på Dark Web eller till annonsörer utan ditt medgivande. Dessutom ser din IP-adress ut som om du har åtkomst till internet från VPN-serverns fysiska plats, vilket skapar en anonymitetsnivå som inte matchas med en traditionell ISP.

Är det lagligt att använda ett VPN i Australien? australien online sekretessprofil

Lagligt för nu men nyligen lagstiftning kan vara en halt sluttning.

De flesta västerländska länder, inklusive Australien, tillåter obehindrad användning av VPN-tjänster. Men en lag från 2015 gjorde det tillåtet för dem som innehar upphovsrätt som kränks skulle kunna få en federal domstol för att få den blockerad i landet.

Hittills har inga ytterligare lagstiftningsåtgärder gjorts mot VPN: er. Många australier använder dessa typer av tjänster för att komma runt regeringens ansträngningar för att reglera innehåll.

Kolla vår lista över länder som har förbjudit VPN-användning.

Vilken VPN låter mig strömma Netflix?

Välj din tjänst noggrant om du vill ha American Netflix.

Det är ingen hemlighet att resten av världen lustar efter den amerikanska versionen av Netflix. Det finns tre skäl till detta: val, val, val. Den strömmande jätten erbjuder olika val i olika delar av världen och om du råkar vara på fel ställe av födelsedräkt är du lyckosam om inte ...

Du gissade det. Genom att välja en VPN som är belägen i det upphöjda landet för det modiga fri och hem, kan du lura Big Brother Netflix att tro att du är en färgad i ull Yankee och göra val från FULL-katalogen. Kom ihåg att Netflix är på en korståg för att blockera alla VPN från att låsa upp sin tjänst.

Här är våra val för de bästa VPN: n för Netflix, dvs de som fungerar i nästan alla länder och för nästan alla webbplatser.

Spårar VPN: n vad jag gör online och behåll loggfiler? poängdiagram för vpn-loggningspolicy

Beroende på vilken tjänst du använder är svaret på båda - ganska möjligt.

När du spårar dina online-aktiviteter och sparar loggfiler som dokumenterar samma verkar motverka hela anledningen till att använda ett VPN, gör inga misstag att många tjänster deltar i dessa metoder.

Även om en del loggning är nödvändig för att felsöka problem och administrera konton på rätt sätt, strider många av de mest populära tjänsterna nära begreppet integritetsinvasion.

Du kanske är intresserad av att läsa vår artikel om exakt vilka VPN som inte spårar onlineaktivitet eller loggidentifierande information.

Är VPN: s säkra för att spåra?

Bra VPN: n. Dåliga VPN: er - inte så mycket.

Spännande, annars känd som peer-to-peer (P2P) fildelning, är Internetets vilda väst. Ingenstans på nätet är du mer benägna att plocka upp ett virus eller skadlig programvara eller snubbla över en brottsbekämpande officer som poserar som Johnny Copyright Violator.

Om det verkar som om det kan vara en bra idé att använda sig av ett VPN innan du går till en av dessa sevärdheter, är vi här för att säga att det är ett klokt beslut.

Oavsett om du vill ta dig runt olika regeringscensurförsök eller ladda ner en piratkopierad fil av din favoritfilm (kom igen, det är 2020, är ​​det ingen mening att låtsas att det inte gör det). Det bör vara obligatoriskt att välja en VPN-kvalitet. Hur vet du vilken?

Den här artikeln avslöjar de fyra bästa VPN: n för torrent som vi kunde hitta.

Kan du ställa in ett VPN på en router? bild av installationen av vpn-routern

Gör din hela Wi-Fi-anslutning privat.

Att använda en VPN-tjänst på din primära internetenhet är bra, men det kan bli ännu bättre när du ställer in den för att köra genom en router och privatisera hela wi-fi-nätverket. Det finns en jultomte och ja, du kan göra det.

Det är en några fördelar med en routerbaserad VPN-tjänst som går utöver den förbättrade säkerheten och integriteten som redan ges av den mer traditionella installationen.

 1. Skapa en aktiv VPN-anslutning hela tiden
 2. Anslut flera enheter till ett konto
 3. Kasta ett bredare, säkrare nät över ditt hushåll

Att välja och ställa in en VPN-router överskrider omfattningen av denna artikel, men handledning finns i överflöd på Google.

Kan du ställa in ett VPN på en spelkonsol eller smart-tv?

Om du VPN-ize din router först.

Det finns faktiskt några olika sätt att sköta denna katt. Det första skulle vara att ladda ner och installera en VPN-app direkt på din smarta TV, men inte alla har denna möjlighet. Ett annat sätt att hantera det skulle vara att köra en VPN-anslutning via din hem router (se föregående fråga).

Eftersom din spelkonsol eller smart-tv tar sin internet-signal från hemnätverket, skulle de skyddas av den VPN-ized-router du skapar.

Vad är den bästa gratis VPN för Australien?

Betald VPN-tjänst är alltid bättre men det finns gratis alternativ.

Kanske har du hört det gamla ordet: ”Om produkten är gratis, DU är produkten.

Sammanfattningen är att få företag utgår från VD: s hjärta och löfte att tillhandahålla en service / produkt i världsklass utan kostnad någonsin. Du bör förstå att om en VPN-tjänst slår sig som gratis, betyder det helt enkelt att de tjänar sina pengar på icke-traditionella sätt som:

 1. Tillhandahålla en minimal service utan kostnad, men slå dig med uppsäljningar för att ta bort hastigheter eller bandbreddbegränsningar som kväver användbarheten.
 2. Insamling / försäljning av dina uppgifter till annonsörer eller på Dark Web.
 3. Sälj annonser som fyller varje hörn på skärmen.

Även om du kanske tror att du får något gratis, så är du inte det. Det sätt du betalar i slutändan kanske inte är tydligt men det kommer att spela sin hand så småningom.

Fortfarande fast besluten att hitta en VPN-tjänst med gratis kvalitet?

Läs vår artikel om dina gratis bästa alternativ.

Vad är den snabbaste VPN där ute? Bästa VPN Australien 2020

Kryptering saktar ner ett VPN.

Du kanske inte har tänkt på det, men processen med att kryptera alla data som reser över din internetanslutning bromsar allting. Detta är ett problem som alla VPN-tjänster stöter på och kämpar ständigt för att övervinna.

Om krypteringen är superstark är hastigheten långsam. Om hastigheten är stor är krypteringen svag.

Men några få tjänster har lyckats lösa detta problem och upprätthålla kontinuerligt snabba anslutningshastigheter och lufttät säkerhet.

Oavsett vem som rankar, tenderar NordVPN att komma in på eller nära toppen av en rekommendation när det gäller hastighet.

Läs vår NordVPN-recension om du missade den första gången.

Hur mycket kostar VPN: er?

Mer än en gummipinne, mindre än en Ferrari.

Låt oss avsluta spänningen. De är inte så dyra i det större tingen. De flesta legitima VPN-tjänster kommer att köra dig mellan $ 2 och $ 10 per månad. Kom ihåg att det här är en tjänst du använder tillsammans med - inte istället för - din Internetleverantör.

Mellan de två bör du inte vara mer än $ 20 per månad.

Verkar som en ganska bra affär för att upprätthålla sekretess online och förhindra att dina personuppgifter kidnappas och säljs till högstbjudande.

Finns det några faror med att använda ett VPN?

De biter inte, om det är det du frågar.

Det enda verklig risk förknippad med att använda ett VPN är om du väljer en scummy-tjänst som installerar skadlig programvara på din dator eller skördar dina personuppgifter eller finansiell information att sälja. Det är en mycket verklig fara som oftast kommer från gratistjänster.

Det är därför du verkligen bör göra din forskning (som att läsa den här sidan - bra jobb) i förväg för att få bort de dåliga aktörerna.

Bara lite due diligence från din sida kan hindra dig från att registrera dig med en av dessa jokrar. De som gör dåliga saker har massor av olyckliga tidigare kunder som inte är rädda för att gå online och berätta allt om sin dåliga upplevelse.

Den här artikeln som vi skrev får dig snabbare på de sårbarheter som skuggiga VPN-tjänster kan försöka utnyttja.

Kan en VPN göra mitt internet snabbare?

Inte såvida fysikens lagar upphävs.

Som nämnts tidigare gör krypteringsprocessen som gör att en VPN kan göra din surfupplevelse säkrare ingenting för att öka internetanslutningshastigheten. I själva verket, med undantag för mycket få tjänsteleverantörer, tenderar det att ha en långsammare effekt att lägga till ett VPN till mixen.

För en snabbare internetuppkoppling bör du utforska lösningar med din internetleverantör.

Läs vår guide för att påskynda din internetanslutning med några justeringar och hacks.

Kan ett VPN blockeras? lista över länder där vpns är förbjudna eller olagliga

Stiger solen i öster? Ja.

Tyvärr kan din VPN-tjänst blockeras antingen på ISP-nivå eller genom att använda en DNS-router. Blockering av VPN: er är normalt associerad med stora organisationer paranoida om datasäkerhet eller regeringar som är involverade i internetcensur.

Detta kan åstadkommas på några olika sätt.

 1. Blockering av IP-adresser som är associerade med populära VPN-tjänster. En del regering väljer att blockera alla IP-adresser som har sitt ursprung utanför landet.
 2. Blockering av portar som stöder vanliga VPN-tunnelprotokoll.

Den goda nyheten är att det inte finns något perfekt sätt att blockera alla VPN-tjänster permanent. Det är ett flytande spel där reglerna ständigt förändras. Om du tycker att din VPN-anslutning ständigt attackeras finns det andra metoder för att dölja din IP-adress.

Vill du lära dig att dölja din IP-adress (det är faktiskt ganska enkelt). Kolla in den här artikeln för att se hur.

Kan du spåras om du använder ett VPN?

Ingenting är idiotsäkert.

Medan en fungerande VPN-tjänst gör det svårare att spåra, kan du vara säker på att det inte finns någon teknik tillgänglig som garanterar dig osynlig. Här är bara några av möjligheterna:

 1. Din VPN läcker din riktiga IP
 2. Din VPN-server hackas
 3. Din VPN-tjänst installerar skadlig programvara på din dator
 4. Smarta hackare kan hitta dig på andra sätt än IP-adress
 5. Det finns många, MÅNGA andra ...

Sammanfattningen är att ett VPN ger mer anonymitet och säkrare data, men det finns ingen man, kvinna eller barn på den här jorden kan lova med säkerhet att du aldrig kommer att spåras när du använder en VPN.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me