Bästa VPN för Kodi

Kodi åtnjuter ökad popularitet runt om i världen, men det finns fortfarande många som inte hört talas om denna innovativa tjänst. Av dem som använder det har vissa ännu inte upptäckt att det är viktigt att använda en VPN när du strömmar med Kodi.

Den här artikeln fungerar som en introduktion till Kodi. Huvudfokuset är dock att beskriva varför det är viktigt att använda ett VPN med Kodi. Kanske lika viktigt inkluderar vi också resultaten av vår omfattande testning för att avgöra vilka VPN-leverantörer som är de absolut bästa alternativen för användning med Kodi.

Hundratals VPN finns där ute, men inte alla är kompatibla med Kodi. De val som vi har listat här gjorde nedskärningen på grund av att de hade liten effekt på dataöverföringshastigheterna och för att de garanterade en säker anslutning. Varför är den säkra anslutningen så avgörande? Det är samma anledning till att du bara skulle köpa det bästa hemsäkerhetssystemet. Att hålla dina data och din egendom säker ger dig bara sinnesro.

Fortsätt läsa för att lära dig allt om bästa VPN för Kodi.


De bästa VPN: erna för Kodi

Om du är glad över att utforska allt som Kodi har att erbjuda, måste du först hitta den bästa Kodi VPN. Med hundratals VPN-leverantörer där ute är det en anledning att vissa av dem är mer pålitliga än andra.

Det var därför vi tog oss tid att testa många VPN-tjänster för att identifiera de som kommer att hålla ditt systems prestanda optimalt och samtidigt skydda din webbtrafik från nyfikna ögon. Efter en uttömmande process identifierade vi sex leverantörer som erbjuder snabba och pålitliga tjänster. Om du letar efter ett VPN för Kodi kan ett av dessa vara det perfekta alternativet.

NordVPN

Med en samling av mer än 5 100 servrar i 60 länder har NordVPN ett av de mest robusta nätverken i branschen. Deras 30-dagars återbetalningsgaranti ger dig massor av tid att prova tjänsten innan du bestämmer dig.

Baserat i Panama är NordVPN långt utanför jurisdiktion för även 14 ögonländer. De använder 256-bitars dubbelkryptering och erbjuder support för Kodi-enheter som kör alla större operativsystem. NordVPN är allmänt erkänt som en av de snabbare VPN: erna på marknaden, med bara ett fåtal konkurrenter som kan bäst sina dataöverföringshastigheter.

Fördelar

 • Mycket kompatibel med Kodi
 • Huvudkontor i Panama
 • Robust, geografiskt mångfaldigt servernätverk
 • 30-dagars återbetalningsgaranti
 • Inga IP-läckor vid testning
 • Förvarar inte loggar

Nackdelar

 • Ingen möjlighet att välja enskilda servrar, bara platser
 • Har inte det mest intuitiva gränssnittet

Funktioner

NordVPN har en robust meny med säkerhetsfunktioner, inklusive kryptering av militär kvalitet och alternativet att använda dubbel VPN. Tjänsten tillhandahåller också det exklusiva CyberSec-verktyget för att hålla annonser och skadlig programvara på avstånd.

OpenVPN-protokollet säkerställer ytterligare säkerhet liksom DNS-läckageskydd och en automatisk kill-switch. Upp till sex enheter kan skyddas med ett enda konto. Kundtjänst är tillgängligt dygnet runt.

Prissättning

En treårsplan kan köpas för bara $ 2,99 per månad. Detta beräknar till en total kostnad på $ 107,55. Månadsvis-planen kostar $ 11,95 per månad, men du kan spara pengar genom att registrera dig för ett år till $ 6,99 per månad för en total kostnad på $ 83,88. Den tvååriga planen är också prisvärd och kostar $ 3,99 per månad för en total betalning på $ 95,75.

Skogsavverkning

NordVPN följer en strikt nollregistreringspolicy. Med sitt huvudkontor i Panama kan du lita på att de inte håller register över dig eller din online-aktivitet.

nordvpn loggningspolicy

Hastighet

NordVPN var inte den snabbaste VPN som vi testade med Kodi. Innan vi startade den var vår hastighet 26 Mbps. När NordVPN kördes sänktes vår hastighet till fem Mbps. Men det var en säker, pålitlig anslutning.

ExpressVPN

ExpressVPN fakturerar sig själv som nummer 1 VPN för Kodi, och även om vi håller med om att det ger lite ganska bra prestanda föredrar vi NordVPNs funktionalitet och säkerhet totalt sett.

Fortfarande har Express VPN sitt huvudkontor på Brittiska Jungfruöarna så det är långt utanför räckhåll för de 14 ögonländerna. Det finns inte loggar, och du kan lita på kryptering av militär kvalitet. Alla Kodi-enheter stöds. Detta är en av de bästa VPN: n för Kodi tack vare dess dataöverföringshastigheter.

Fördelar

 • Stöder alla Kodi-enheter
 • Dedikerade appar för Kodi-användning
 • Bra dataöverföringshastigheter
 • Pålitliga funktioner för integritet och säkerhet
 • 24/7 support

Nackdelar

 • Dyrare än tävlingen

Funktioner

ExpressVPN har över 3 000 servrar i 94 länder. OpenVPN-protokollet och AES 256-bitars kryptering garanterar din anonymitet och integritet. Det finns en kill switch och du hittar appar för Mac, Windows och Linux förutom routrar. ExpressVPN har en robust sekretesspolicy för att skydda sina kunder.

Prissättning

En månad ExpressVPN kostar dig $ 12,95. Steg upp till sex månaders täckning för $ 9,99 per månad eller gå med 12-månadersalternativet för $ 8,32 per månad.

Skogsavverkning

ExpressVPN håller sig med en strikt ingen loggningspolicy som håller din identitet och aktiviteter hemliga.

uttrycka vpn sekretesspolicy

Hastighet

ExpressVPN störde inte för mycket med våra dataöverföringshastigheter. Vi testade med en hastighet på 26 Mbps innan vi använde ett VPN. Genom att aktivera ExpressVPN ändrades vår dataöverföringshastighet till 12 Mbps.

VyprVPN

Trots att VyprVPN brukade hålla loggar, genomgår de nu tredje part, oberoende granskning för att bevisa att inga poster behålls. Deras nätverk har mer än 700 servrar på cirka 70 platser. Du kan välja mellan olika VPN-protokoll och VyprVPN: s äganderätt Kameleonteknik är utformad för att hjälpa dig komma runt alla VPN-blockeringar.

VyprVPN är baserat i Schweiz. Även om denna nation inte är en del av nätverket med 14 ögon, är det viktigt att förstå att Schweiz ofta arbetar nära med länder som ingår i dessa nätverk. Följaktligen kan en annan leverantör erbjuda bättre integritet och anonymitet.

Fördelar

 • Stöd för en mängd olika Kodi-enheter
 • Inga IP-läckor har upptäckts
 • Inga loggar
 • Bra säkerhetsåtgärder

Nackdelar

 • Begränsat servernätverk
 • Endast en tre-dagars gratis provperiod

Funktioner

Med VyprVPN får du obegränsad dataöverföring och DNS med nollkännedom. NAT-brandväggen ger dig extra säkerhet och du har teknisk support dygnet runt. Välj det bästa VPN-protokollet för dig. VyprVPN är kompatibel med de flesta enheter och routrar.

Prissättning

Få VyprVPN på tre enheter för $ 5 per månad. Uppgradera till Premium-paketet för att skydda fem enheter, få Chameleon-protokollet och få tillgång till VyprVPN Cloud för $ 6.67 per månad.

Skogsavverkning

VyprVPN brukade upprätthålla en hel del loggar, men har nyligen ändrat sin policy med tanke på kundens skydd. Sedan dess har de följt en noll-loggningspolitik, de är faktiskt så allvarliga med sin nya bild att de nu genomgår oberoende revision regelbundet.

vyprvpn sekretesslogg

Hastighet

Hastighetstestning med VyprVPN var bara så där. Vår hastighet före VPN var 26 Mbps, men med VyprVPN bromsade vi ner till 7,7 Mbps.

Cyberghost

CyberGhost är en annan VPN-leverantör som sätter sin Kodi-kompatibilitet fram och mitt, med mer än 3 600 servrar i 60 länder.

Om du gillar att kunna njuta av en anpassad upplevelse, passar CyberGhost dig med alla typer av appar och möjligheten att välja vilken server du använder. Företaget garanterar din förmåga att strömma, men det håller register över hur långa onlinesessioner är och dina DNS-frågor. Stöd för Kodi-enheter inkluderar Windows, MacOS, Linux, Android, iOS, Amazon Fire TV eller Stick och Android TV.

Fördelar

 • Huvudkontor ligger i Rumänien
 • Kompatibel med många Kodi-enheter
 • Mycket anpassningsbar
 • Inga IP-läckor

Nackdelar

 • Håller anslutningsloggar

Funktioner

CyberGhost tillhandahåller stark kryptering och kan användas på praktiskt taget alla enheter. Med ett relativt robust servernätverk och åtkomst till NoSpy-servrar, du kan lita på att du får en anonym upplevelse. Det rumänska huvudkontoret är ett plus, men detta företag behåller förbindelseloggar.

Prissättning

CyberGhost är prisvärd med en treårsplan som kostar $ 2,75 per månad. Detta kommer med en 45-dagars pengarna-tillbaka-garanti. En månad ger dig $ 12,99 medan du registrerar dig för ett års tjänst kostar $ 5,99. Två år är en bättre affär till $ 3,69 per månad.

Skogsavverkning

Detta är en viktig stötesten för CyberGhost. De påstår sig inte hålla loggar, men de säger också att de håller några register. För förespråkare för integritet är det inte alltid bra nog.

Bästa VPN för Kodi

Hastighet

CyberGhost levererade genomsnittliga dataöverföringshastigheter. Utan den mättes vår hastighet 26 Mbps. Efter att ha aktiverat CyberGhost sjönk våra dataöverföringshastigheter till fem Mbps.

Privat internetuppkoppling

Detta är ett billigt alternativ som fungerar på Kodi-enheter som kör Linux eller Android. Appar från privat internetåtkomst är kompatibla med MacOS, iOS, Windows, Android och Linux. Det kan vara billigt och har färre klockor och visselpipor än konkurrensen, men det här företaget kan fortfarande utnämnas till topp Kodi VPN tack vare dess krypterings- och säkerhetsfunktioner. Privat Internet Access använder en kombination av VPN och proxyservrar i mer än 30 länder. Totalt serverantal är för närvarande 3 307.

Fördelar

 • Kodi-stöd för Android- och Linux-enheter
 • Verkligen prisvärd

Nackdelar

 • Använder proxyservrar
 • Servernätverk inte så geografiskt varierat som konkurrensen
 • Huvudkontor ligger i U.S.A..

Funktioner

Ett nätverk med mer än 3 000 servrar är ganska konkurrenskraftigt. Dessutom är torrenting tillåtet och inga läckor upptäcktes under testen. Åtminstone en del av servrarna arbetar med Netflix, och de krypteringsmetoder som används är starka och pålitliga. Att vara baserat i USA kan inte ses som något annat än en nackdel.

Prissättning

Att betala för privat internetåtkomst månad till månad kommer att ge dig $ 9,95 per månad. Uppgradera till en årlig plan för $ 5,99 per månad eller gå med det bästa värde tvååriga plan som kostar bara $ 3,49 per månad.

Skogsavverkning

Privat internetåtkomst gör det klart att de inte har några trafikloggar. Men med en huvudkontor i U.S.A.., de omfattas av många lagar om datalagring som kan anses kränka din integritet.

PIA sekretesspolicy

Hastighet

Privat Internet Access-hastighet var bara OK. Från vår baslinje på 26 Mbps bromsade privat internetåtkomst ner till cirka fyra Mbps.

PureVPN

Med en dedikerad Kodi VPN-plugin fungerar PureVPN bra med denna open source-programvara. Det har sitt huvudkontor i Hong Kong och har ett respektabelt nätverk med drygt 2 000 servrar i 140 länder. 256-bitars kryptering är en viktig funktion, men vissa DNS-läckor upptäcktes under testen.

Fördelar

 • Enkel att använda gränssnitt
 • Fullt stöd för Kodi
 • Hong Kong jurisdiktion
 • Billig

Nackdelar

 • DNS-läckor upptäckt
 • Håller loggar över bandbredd och anslutning
 • Otroligt kundsupport

Funktioner

Om du letar efter en topp Kodi VPN kommer du gärna att se att PureVPN erbjuder support för Kodi-enheter som Raspberry Pi, Play Station, Amazon FireStick, Roku, Linux, iOS, Android, Mac och Windows.

Även om PureVPN inte har så många servrar som andra alternativ på den här listan, kan de skryta imponerande geografisk mångfald. Detta är goda nyheter eftersom det kan betyda snabbare dataöverföringshastigheter oavsett var du befinner dig i världen.

Även om PureVPN annonserar att de håller noll loggar, visar en närmare titt på deras policy att detta är inte sant. Ändå får du kryptering av militär kvalitet, alternativet för splittring och obegränsad bandbredd. Om du vill kan du lägga till P2P-skydd i ditt paket.

Prissättning

Alla PureVPN-planer har en 31-dagars återbetalningsgaranti. Tjänsten är tillgänglig från månad till månad för $ 10,95 per månad medan ett års prenumeration löper $ 3,33 per månad. Det bästa erbjudandet är den tvååriga planen, som kostar $ 2,88 per månad.

Skogsavverkning

Liksom många VPN-leverantörer säger PureVPN tydligt att de inte har några loggar. Men om du läser det finstilta i deras sekretesspolicy, kommer du snart att upptäcka att detta helt enkelt inte är sant.

PureVPN-loggar

Uppgifter om anslutning och bandbredd hålls av PureVPN. De hävdar att dessa loggar förvaras helt enkelt för att upprätthålla tjänsten. Om detta är sant, varför inte vara medveten om det istället för att begrava det i sekretesspolicyn? Äkta företrädare för privatlivet kommer att vilja leta någon annanstans.

Hastighet

Test av dataöverföringshastighet var ganska respektabel. Vår ränta utan att använda ett VPN var 26 Mbps. Med PureVPN sjönk dataöverföringshastigheten till 8,6 Mbps, vilket är inom acceptabla intervall.

Vad är Kodi?

Kodi introducerades redan 2002 som Xbox Media Player. Strax därefter byttes det namn till Xbox Media Center, ett namn som det behöll fram till 2014. XBMC Foundation, som ansvarar för Kodi, gav sedan tjänsten sitt nuvarande namn.

Under vart och ett av sina namn har Kodi tillhandahållit ett sätt att komma åt och lagra innehåll. Detta innehåll kan innehålla videor och musik, bland många andra medieformer. Den är kompatibel med en imponerande mängd olika operativsystem och enheter. Windows, MacOS, Linux, Android, iOS och Raspberry Pi arbetar alla med programvaran. Om du använder Linux, se till att du använder ett grafikkort som tillverkades åtminstone under det senaste decenniet. AMD / ATI, NVIDIA eller Intel-kort som stöder åtminstone OpenGL 2.0 bör vara tillräckliga. System som kör Windows rekommenderas att använda GPU-hårdvara som stöder Direct3D. Folk använder ofta Kodi i samband med deras TV, PC, laptop, surfplatta, smartphone och Raspberry Pi.

Kodi-gränssnitt

Kodi är öppen källkodsprogramvara, vilket innebär att den är fritt tillgänglig för alla. Det är möjligt för utvecklare runt om i världen att göra ändringar eller tillägg till det om de så väljer det. Många av dessa görs tillgängliga för andra Kodi-användare genom tillägg. Kodi kommer inte laddat med något innehåll. Istället måste varje användare ladda sitt eget innehåll i programvaran med vilken lokal lagring eller nätverkslagring de har för närvarande.

Vad kan du göra med Kodi?

Kodi är otroligt mångsidig programvara som kan användas för nästan alla typer av underhållning. Lyssna på all din favoritmusik. Kodi accepterar det i filformat som OGG, MP3 och AAC. Med smarta spellistor och möjligheten att märka spår har din musiksamling aldrig varit så organiserad.

Bland de videoformat som är kompatibla med Kodi är H.264, 3D och ISO. Du kan till och med använda Internet för att strömma innehåll genom Kodi. Importera dina favoritfilmer och be programvaran lägga till trailers, filmaffischer och mer för att förbättra upplevelsen.

Om du älskar TV kommer Kodi att bli en vinnare för dig. Den har möjligheten att lagra dina favoritprogram så att du kan titta på dem när du vill. Affischer, taggar och beskrivningar hjälper dig att hålla allt organiserat. Du kan till och med strömma och spela in live-tv så länge du lägger till en backend-tjänst som NextPVR, TVheadend eller MediaPortal.

Kodi-tillägg

Kodi har även funktionalitet som låter dig lagra och sortera alla dina fotografier. Det är det enklaste sättet någonsin att dela bilder på alla dina enheter.

Är Kodi olaglig?

Kodi är inte olagligt. Det är faktiskt öppen källkodsprogramvara som skapades av XBMC Foundation. För att få Kodi, allt du behöver göra är att besöka den officiella webbplatsen på https://kodi.tv/download. Medan du laddar ner det, känn dig fri att ladda ner något av de officiella tilläggen.

Vissa enheter har nu Kodi förinstallerat. Detta är också ett helt lagligt sätt att skaffa programvaran. Dessa versioner av Kodi innehåller inga tillägg från tredje part som kan möjliggöra illegal strömning.

Juridiska problem kan potentiellt uppstå när Kodi-användare väljer att installera och köra tillägg från tredje part som ger tillgång till upphovsrättsskyddat innehåll. Vanligtvis inkluderar detta innehåll aktuella filmer och TV-program som inte finns tillgängliga någon annanstans. Dessa tillägg förlitar sig ofta på strömning för att tillhandahålla innehåll. Du kanske känner till att torrenting öppnar dig för säkerhetsproblem. Dessutom kan torrentering av upphovsrättsskyddat material vara olagligt. Om du använder Kodi för att strömma eller strömma upphovsrättsskyddat material, måste du välja ett av de bästa VPN: erna för Kodi innan du gör det.

Vad sägs om tillägg från tredje part?

Under åren har tredjepartsutvecklare skapat alla möjliga tillägg som är utformade för att förbättra Kodis funktionalitet och användbarhet. Till exempel kanske du vill lägga till en väderapp eller skärmsläckare till programvaran.

Om du letar efter tv och filmer kommer du att vara nöjd med tillägg från Bravo, DIY-nätverket, ABC Family och många andra. Podcast kan strömmas via tillägg som Apple iTunes Podcasts. Eller kanske du vill lägga till möjligheten att se texter för de låtar du spelar. Ett Twitter-tillägg hjälper dig att hålla dig uppdaterad om vad som händer i sociala medier.

Kodi-tillägg

Det är dock tillrådligt att fortsätta med försiktighet när du väljer tillägg. Alla dessa utvecklas oberoende utan tillsyn av folket bakom Kodi. Detta betyder att vissa av dessa är mer funktionella än andra.

Tänk också på att vissa tillägg gör det möjligt att ladda ner och lagra olagligt erhållet material som är under upphovsrätt. Att ha sådana medier kan betyda att du använder lagen.

Varför ska jag använda VPN med Kodi??

De bästa VPN-skyddarna skyddar dig mot spioner av alla slag. Visste du att om du inte använder ett VPN så kan din Internetleverantör absolut se allt du gör online?

Lika oroande kan regeringen spåra dina rörelser också. Ditto för hackare och andra Black Hat-operatörer som hoppas kunna smitta ditt system med skadlig programvara, spyware och ransomware.

hur vpn fungerar flöde

De vill alla veta vad du gör online, inklusive vilka webbplatser du besöker. De undrar hur du tillbringar din tid på sociala medier, och alla typer av besvärliga skådespelare skulle inte ha något bättre än att få tag på dina kreditkort och bankkontonummer.

Vad gör en VPN för dig? Den döljer din IP-adress så att ingen kan spionera på dig. Den använder helst AES 256-bitars kryptering för att skydda all din webbtrafik. Det kan till och med få det att se ut som om du sitter i Montreal när du faktiskt är i Sydney. I grund och botten ger en VPN dig en perfekt privat och anonym onlineupplevelse.

Du kan fråga om det är nödvändigt. När allt kommer omkring, tror du, jag gör ingenting online som jag behöver dölja.

Är det verkligen sant? Hur upphetsad är du för att bara någon kan se dina banktransaktioner eller spåra dina online shoppingvanor? Det låter inte så attraktivt, eller hur? En pålitlig VPN skyddar dig från alla spioner och inkräktare. Detta innebär att du kan göra din bank eller titta på din favorit-tv-program på Kodi utan att oroa dig för att någon tittar över din axel.

Slutgiltiga tankar

Alla VPN som granskas här lovar tillförlitlig funktion när du använder Kodi-programvara. De flesta av dem erbjuder också anständiga hastigheter och pålitliga anslutningar.

Men vi tror det NordVPN erbjuder det bästa totala paketet för Kodi-användare. NordVPNs kombination av säkerhet, funktionalitet, funktioner och tillförlitlighet gör denna tjänst till vårt bästa val.

Eftersom du redan försöker förbättra din online-säkerhet kanske du vill tänka på att använda en lösenordshanterare också. Den bästa lösenordshanteraren ser till att du kan hålla reda på starka, komplexa, unika lösenord för alla dina onlinekonton. Som med att använda ett VPN håller en lösenordshanterare dina data privata.

Vanliga frågor

Fråga: Vad är den bästa VPN totalt sett för 2020?

A: NordVPN har ett imponerande servernätverk, och du kan ha så många som sex enheter anslutna till servern på en gång. Dessutom kan de skryta med alla möjliga säkerhetsfunktioner, och de är BitTorrent-vänliga. Med bra kundservice och en strikt policy för att inte hålla loggar är NordVPN kanske marknadens bästa VPN för 2020.

F: Vet min internetleverantör att jag strömmar på Kodi med hjälp av ett VPN?

A: När du använder en pålitlig VPN har din Internetleverantör inget sätt att veta vad du strömmar på Kodi. Dessutom känner de inga webbplatser som du besöker eller kan inte spionera på dina finansiella transaktioner. Att använda ett VPN innebär total anonymitet och integritet online, särskilt när du noggrant väljer ditt VPN.

F: Vad är de bästa tilläggarna för Kodi?

A: Kodi kan skryta med en oändlig lista med tillägg. Att bestämma vilka som är bäst är upp till dig. Kom bara ihåg att vissa fungerar bättre än andra. Bland de bästa valen ingår Exodus för att titta på filmer och TV-program samt Yoda, som också ger filmer och TV ett brett urval av genrer och språk. KidsTube vänder sig till små med tecknade filmer medan SportsDevil finns för alla som inte kan få tillräckligt med idrottsliga åtgärder.

F: Är det lagligt att använda Kodi?

A: Kodi är lagligt. Vissa tillägg kan dock ge tillgång till upphovsrättsskyddat innehåll som tekniskt inte är lagligt för strömning. Fortsätt med försiktighet om du vill vara säker på att hålla på rätt sida av lagen och använd alltid ett VPN när du använder Kodi.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me