Bästa VPN-routrar (+ installationsguide)

VPN-routrar erbjuder en mer robust, säker och konsekvent upplevelse jämfört med vanliga routern för kundklass.


En VPN-router verkar nästan identisk med en normal router. Skillnaden är att VPN-routern har VPN-klientprogramvara installerad. Som ett resultat, varje enhet som ansluter till VPN-routern är skyddad av VPN.

how-vpn-router fabrik

Enheter som har VPN-programvara installerat på får endast krypteringsskydd på den enheten. En VPN-nätverksrouter kan å andra sidan samtidigt skydda flera enheter i samma nätverk.

Det kan vara surfplattor, smartphones, datorer eller egentligen vilken dator som helst. Med en anslutning kan en VPN-router kryptera alla enheter i nätverket från en källa med bara en anslutning.

VPN-routrar är specifikt utformade för att tillåta nätverkskommunikation i en VPN-miljö. De möjliggör kommunikation och anslutningar mellan ett antal VPN-slutenheter som vanligtvis finns på separata platser.

I likhet med en vanlig router möjliggör en VPN-router kärnpaketrutning och nätverkskommunikationstjänster. Den enda skillnaden är att detta händer inom VPN-miljön. Det gör det möjligt att dela och tillhandahålla anslutning av det virtuella privata nätverket till ett antal olika slutenheter.

vpn-serverinställning

Bärbara VPN-routrar kan konfigureras och installeras på varje plats som har en internetanslutning. Användare kan ansluta till routern via ett trådlöst nätverk, ett fast LAN eller seriella gränssnitt. En VPN-router kan använda ett eller flera protokoll för nätverk / tunnlar, som tillåter den att hantera och skapa kommunikation i VPN-tunnlar.

Contents

Pre-Flash & VPN-kompatibla routrar

Innan vi går för mycket längre måste vi förtydliga en punkt. Det finns VPN-tjänster som du kan installera på din vanliga router. När du installerar tillåter dessa tjänster dig att dela ditt VPN med alla enheter som är anslutna till den. Å andra sidan finns det routrar som är det specifikt utformad för VPN: er.

Pre-Flash routrar

Oavsett om du är en smart VPN-användare eller om du är en nybörjare, att köpa en förblixt VPN-router kan vara fördelaktigt för dig. Om du gör detta kommer du inte att behöva gå igenom den komplicerade processen att blinka rätt firmware till din VPN. Den firmware du behöver kommer att variera beroende på vilken typ av router du har och dess specifikationer.

routeranslutningsvektorDu kan förvänta dig att betala lite mer för en förinstallerad VPN-router. Detta beror på att företagen som säljer förblinkade routrar kommer att hantera installationen åt dig. Dessa routrar har vanligtvis de funktioner du behöver, till exempel krypterad plug-and-play och andra prestandaförbättringar. Många tycker att det extra priset de betalar för dessa är värt det.

Out-of-the-Box VPN-kompatibla routrar

VPN-kompatibla routrar fungerar vanligtvis med OpenVPN-protokoll. Som ett resultat bör du kunna använda nästan vilken VPN-leverantör du vill ha med dessa. Eftersom dessa routrar har inbyggd VPN-kapacitet är det inte nödvändigt att flasha ny firmware, och det är inte heller nödvändigt att ansluta denna typ av router till en sekundär router.

VPN-routers hastighet och prestanda

När folk pratar om VPN-routrar klagar de över att de är långsamma jämfört med vanliga routrar. Om detta är fallet bör du titta på två faktorer som kan påverka routerns prestanda. Dom är:

 • Routerns processor
 • De VPN-tjänst används

För argumentets skull kommer vi att anta att du använder marknadens bästa VPN. Om så är fallet måste du göra det titta på din routers CPU och bestäm hur det påverkar routerns hastighet. Ett vanligt klagomål om processorer och routrar för konsumentkvalitet är att de inte har tillräckligt med kraft för att ordentligt hantera kryptering med VPN.

Tack och lov, eftersom VPN blir allt vanligare, tar nyare routrar på marknaden problemet. Sabai Technology, som erbjuder routrar som vi kommer att diskutera lite senare i den här översynen, hanterar denna strömproblem med sina egen VPN-accelerator.

processor-VPN-hastighet-testet

Vissa processorer är utrustade med AES - NI. Denna teknik gör VPN-krypteringshastigheter snabbare. Många har noterat att detta gör en stor skillnad i prestandan för VPN-routrar. Asus, ett företag med routrar som vi kommer att diskutera senare i denna översyn, har ett par routrar, GT-AC5300 och RT-AC86U, som drar nytta av denna teknik.

Här är några tips som hjälper dig att maximera din VPN-routerhastighet:

 • Underhåll din router firmware uppdaterad
 • Använda en ansedd VPN-tjänst
 • Din router bör ha en CPU med minst 800 MHz. Desto mer desto bättre. Förväxla inte den trådlösa signalen med din CPU-ström. Båda dessa uttrycks i Hz.
 • Använda en VPN-server som är nära dig och det har en tillräcklig mängd tillgänglig bandbredd
 • Få den bästa möjliga NBN-planen för bättre prestanda

Hur man installerar en VPN-router för VPN-tjänster

När du har valt en router måste du göra det hitta en VPN-leverantör. Lite längre i den här guiden kommer vi att diskutera några av våra bästa val. För denna förklarings skull kommer vi att använda ExpressVPN. Processen kommer att variera lite beroende på vilken VPN-tjänst du använder.

När du kommer till ExpressVPN: s hemsida, det första du vill göra är att ladda ner ExpressVPN-firmware. För att göra det måste du:

 1. Skapa en ExpressVPN-konto.
 2. Gå till inställningssidan och klick router”.
 3. Du får se en aktiveringskod. Kopiera aktiveringskoden och lagra den i ett annat dokument. Du är kommer att behöva detta senare.
 4. Välj den routermodell du måste ladda ner rätt firmware.

När du har laddat ner firmware är det dags att ansluta din router. Uppsättningen kommer att bli annorlunda beroende på vilken modell router du använder. I de flesta fall, rekommenderas att du har två routrar och en internetanslutning.

Konfigurera först din primära router för att tillåta VPN-genomgång. När du gör detta låter du alla enheter som du ansluter till din primära router för att köra din VPN-klientprogramvara.

Anslut nu din primära router till din sekundära router. Du kan göra detta med följande stegs:

 1. Anslut en Ethernet-kabel till LAN-porten på din primära router. Anslut den andra änden av Ethernet-kabeln till WAN-port på din VPN-router.
 2. Anslut en annan Ethernet-kabel till LAN-port på din VPN-router till din datorns LAN-port.
 3. Om du använder en trådlös anslutning, sedan din VPN-routern ansluts trådlöst till dina slutanordningar.

nätverksrouter

Med både en trådbunden och en trådlös anslutning använder din VPN-router din primära routers internetanslutning för att ansluta till Internet.

Det är viktigt att notera att även i detta exempel rekommenderar vi att du använder två routrar, detta krävs inte alltid. Till exempel finns det Linksys-routrar som är utformade för att vara den enda primära routern.

Nu när du har dina routrar anslutna kan du behöva gå igenom processen att blinka din router. Processen kommer att variera baserat på modellen och routernmärket du använder.

Andra steg inkluderar:

 • Välja en serverplats
 • Hantera enheter
 • Ändra ditt standard-ID-lösenord

Om du är van vid att använda en gratis webbläsare VPN, kan hoppa till att köpa en VPN-router verkar vara ett stort steg. Men för individer som ser allvar med sin integritet och som vill ha en säker surfupplevelse är den extra kostnaden och tiden att ställa in det värt det.

Stegen som vi nämnde ovan var specifika för med ExpressVPN på din router, processen är ungefär densamma oavsett vilken VPN-tjänst du använder. Nyckeln är att vara grundlig, följ varje steg som VPN-tjänsten tillhandahåller noggrant, och ditt VPN bör vara uppe på nolltid.

Vår Topp 4 VPN-programvara för routrar

Nu när vi har diskuterat lite om hur du ställer in din VPN-router, vill vi ägna lite tid åt att granska vad vi tycker är bästa tillgängliga VPN-tjänster. De som vi diskuterar har en betald prenumerationstjänst. Du kan hitta en gratis VPN-tjänst att installera på en enda enhet, men det finns väldigt få gratis VPN som erbjuder routertjänster.

1. NordVPN - Utmärkt integritetsbalans & Hastighet, dubbel datakryptering

NordVPN har funnits länge och de är mycket populära av uppenbara skäl. Med NordVPN får du obegränsad P2P-delning, DNS-läckarblockerare, en kill switch och en 30-dagars pengarna tillbaka-garanti.

Dessutom använder de kryptering av militär kvalitet och ger sina användare CyberSec som blockerar automatiskt saker som skadlig programvara så att du inte behöver oroa dig för cyberhot medan du strömmar eller strömmar blockerat innehåll.

CyberSec skyddar också mot DDoS-attacker (Distribution Denial of Service). En DDoS-attack är en typ av attack där flera komprometterade system används för att rikta in sig på ett system, särskilt ditt system. CyberSec skyddar dig från en sådan attack.

Fördelar - Vad vi älskar om NordVPN
 • Kryptering av militär kvalitet
 • Tillåter strömning
 • Få tillgång till mer än 150 strömningstjänster inklusive Netflix
 • Över 5 100 servrar i 61 länder
 • Lätt att använda
 • Obegränsad bandbredd
Nackdelar - Vad kan förbättras
 • Hastigheten är medioker på några servrar
Hastighet

För inte så länge sedan hade NordVPN ett rykte för att ge utmärkt säkerhet men med ganska genomsnittliga överföringshastigheter. Medan deras hastighet ännu inte matchar branschledaren för det metret, har de verkligen förbättrat sitt spel. Nedan visas resultat från Europa med en jämförelsehastighet på 104 Mbps.

New York Server

UK Server

Användare kan ha upp till sex anslutningar som går samtidigt, och de har appar för iOS-, Mac-, Windows- och Android-enheter. Onlineguider finns tillgängliga. Dessa inkluderar instruktioner för att använda NordVPN med routrar, RaspberryPi och en mängd olika mobila operativsystem. NordVPN är dessutom kompatibel med The Onion Router så att du kan få ännu mer identitetsskydd för din surfning.

Integritetspolicy

NordVPN utmärker sig med sin strikta "ingen loggning" -policy. Den säger att från det ögonblick som en användare loggar in på tjänsten är all deras webbtrafik krypterad så att ingen, inte ens deras ISP, kan spionera på den. Politiken fortsätter att påpeka att Panama inte har några lagar om rapportering eller lagring av data. Om brottsbekämpande tjänstemän eller annan tredjepart kommer, NordVPN är inte skyldigt att dela något.

nordvpn loggningspolicy

NordVPN är en av de mest avancerade VPN: erna som erbjuder en kostnadsfri testversion. Deras krypteringar är konkreta och deras planer kommer utan datakapacitet. De kan vara lite dyrare än andra betalade VPN när det gäller deras månatliga planer, men de har många planer att välja mellan som säger att kurs så långt ner till $ 2,99 per månad om du bestämmer dig för att stanna hos dem.

Alla dessa funktioner, integritet och hastighet i kombination med support 24/7 livechatt, du kan praktiskt taget garantera att du får en fantastisk upplevelse av dem.

2. ExpressVPN - Champion i hastighet och säkerhet

När du tittar på recensioner för VPN-tjänster hittar du ofta ExpressVPN längst upp eller nära toppen. En anledning till detta är att ExpressVPN har byggt upp ett rykte för att vara det en VPN-tjänst som tar användarnas integritet på allvar. De har åtagit sig att inte behålla filer som DNS-frågor, IP-adresser eller metadata.

Det har förekommit några högprofilerade fall där statliga institutioner försökte få tag på information om ExpressVPN-kunder genom att skura sina servrar. Men eftersom ExpressVPN inte förvarar personlig information om sina klienter, dessa statliga enheter kunde inte hitta någonting.

Fördelar - Vad vi älskar om ExpressVPN
 • Snabb nedladdningshastighet
 • Tillåter strömning
 • Bypasserar Netflix geo-begränsningar
 • Mer än 3 000 servrar
 • Lätt att använda
Nackdelar - Vad kan förbättras
 • Dyrt för användare från månad till månad
 • Tillåter endast tre samtidiga anslutningar
Hastighet

Expressvpn-logotyp

En av de största försäljningsställena för ExpressVPN är deras snabba uppladdnings- och nedladdningshastigheter. Med utgångspunkt från en bashastighet på 98 Mbps testade vi ExpressVPN: s prestanda på några få servrar, och det här har vi hittat:

Bashastighet

Frankfurt, Tyskland

När de anslöt till New York hade de nedladdningshastigheter på 60,04 Mbps och uppladdningshastigheter på 30,41 Mbps.

Dessa resultat gör ExpressVPN till en av de snabbaste VPN-tjänsterna på marknaden. Även om ett antal saker kan påverka din internethastighet, inklusive routern du köper, din Internetanslutning och din datorspecifikation. Vårt test bevisar att ExpressVPN alltid kan leverera snabba anslutningshastigheter.

ExpressVPN erbjuder mer än 3 000 servrar i 94 länder. Några av de sekretessfunktioner som de erbjuder inkluderar:

 • Dödsbrytaren
 • P2P-servrar
 • Netflix-kompatibilitet
 • Anonym IP

expressvpn-enheter med routerExpressVPN stöder ett antal enheter och operativsystem, inklusive Mac, Android, Windows och iOS. Det finns ett stort och växande antal routrar som stöds av ExpressVPN.

En viktig försäljningsplats för ExpressVPN är företagets plats. Det är baserat på Brittiska Jungfruöarna. Detta innebär att de inte krävs av sin lokala regering att överlämna sin serverdata. Detta ger ett extra lager skydd för sina kunder. Koppla ihop detta med det faktum att de erbjuder starka AES 256 med hjälp av en OpenVPN-plattform och du kan vila lätt med att veta att ExpressVPN inte kommer att äventyras när som helst snart.

ExpressVPN erbjuder enastående live kundsupport dygnet runt gör det till en av de bästa VPN-tjänsterna du kan använda

3. VyprVPN - Imponerande hastighet och egenutvecklade säkerhetsfunktioner

Det skydd som VyprVPN erbjuder går utöver deras kryptering och säkerhet. Autoritativa regimer, som de som finns i Nordkorea och Kina, har använt ”Deep Packet Inspection”. Den här genomsöker metadata för att leta efter bevis för att en person använder ett VPN. När dessa auktoritativa regimer misstänker att en person använder ett VPN kommer de att stryka en persons Internetanvändning, vilket gör det omöjligt för dem att använda ett VPN.

VyprVPN såg behovet av att göra något åt ​​detta Kameleont. Detta är en egenutvecklad teknik som klarar dina metadata och gör att du kan använda ett VPN utan att trigga DPI-skanningar. För personer som använder VPN i länder som Turkiet, Ryssland eller Kina kan denna teknik bokstavligen betyda skillnaden mellan liv och död.

Fördelar - Vad vi gillar om VyprVPN
 • Tre-dagars gratis provperiod
 • Fungerar med Netflix
 • Inga loggar
 • Inga DNS-läckor
 • Stark kryptering
Nackdelar - Vad kan förbättras
 • Anonyma betalningar är inte tillåtna
 • Torrentering uppmuntras inte

Vyprvpn logotyp

VyprVPN anger sitt primära uppdrag på sin webbplats. Det är helt enkelt att "skydda din integritet online, säkra din Internet-anslutning och återställa din frihet", och de gör detta genom att erbjuda sin tjänst med hjälp av OpenVPN-protokollet. Alla dina data är krypterade med krypteringsnyckeln AES 256. Dessa är samma standarder som statliga institutioner använder, allt från NSA till CIA till FBI.

Integritetspolicyer

Tidigare år hade människor problem med VyprVPN på grund av sin loggpolitik. De skulle hålla information om sina kunder i upp till 30 dagar, inklusive:

 • VPN-adressen som användaren använder
 • När de började och stoppade sin anslutning
 • Totalt använda byte

Från och med tidpunkten för detta skrivande, VyprVPN har helt renoverat sin policy. Nu kan vi bekräfta att de verkligen inte har sina kunders loggar.

Hastighet

VyprVPN är snabb. Du kan se att när du tittar på det här exemplet har en baslinje 98 Mbps nedladdningshastighet och 53 Mbps uppladdningshastighet.

Bashastighet

Frankfurt, Tyskland

Resultaten var lite mindre imponerande när anslutningar görs till andra servrar i USA och andra platser runt om i världen:

US Server (New York)

 • Nedladdning: 51,09 Mbps
 • Ladda upp: 3,17 Mbps

Asia Server (Hong Kong)

 • Nedladdning: 54,29 Mbps
 • Ladda upp: 8.22 Mbps

VyprVPN: s servrar i EU har optimerats för att ge användare snabb nedladdning och snabb uppladdningshastighet. Detsamma gäller inte deras servrar i USA eller i andra länder. Fortfarande, deras engagemang för säkerhet och integritet balanserar deras mindre än stjärnhastigheter.

Geo-begränsat material

VyprVPN är hit och miss på detta område. Deras servrar i USA fungerar fantastiskt. Du kan strömma utan problem. Men när du använder deras servrar i Storbritannien eller Kanada blockeras du. Från vår synvinkel är det fortfarande en vinst eftersom det är svårt att hitta ett VPN som fungerar med Netflix alls. VyprVPN är tillgängligt på ett antal enheter, inklusive din router.

4. Perfekt integritet

Perfect Privacy använder starka krypteringsprotokoll, inklusive 256 bitars kryptering och OpenVPN-protokoll. Detta är det rätta alternativet för dig om du är den person som är bekymrad över lösenordshanterare, myndighetsövervakning och att hålla din webbsökning privat.

Perfect Privacy är en mjukvara som är det fokuserade mer på integritet än att komma runt geobegränsningar. Vi fann att beroende på vilken server du är ansluten till, de kunde komma runt Netflix svarta dödsskärm. Men ett stort antal servrar som vi testade blockerades av Netflix. Om du letar efter en tjänst enbart för att komma runt geobegränsningar kanske detta inte är tjänsten för dig.

Fördelar - Vad vi gillar om perfekt integritet
 • Schweiz jurisdiktion
 • Fungerar med Netflix
 • Obegränsade enheter
 • Dödsbrytaren
 • Spännande är tillåtet
 • Ingen loggning
Nackdelar - Vad kan förbättras
 • Mediokra hastigheter
 • Dyr
 • Svårt att använda på Android / Mac / iOS
Integritetspolicy

Perfekt integritetslogotyp

En av de saker som vi gillar med Perfect Privacy är att deras integritetspolicy är tydlig och lätt att förstå. Vissa VPN-leverantörer försöker gömma sig bakom en hel del teknisk jargong, vilket ger intrycket att de skyddar sin klients integritet när de verkligen säljer sin klients information.

perfekt integritetsloggningspolicy

Enkel att använda applikation

Du skulle tro att de flesta VPN-leverantörer skulle skapa en lättanvänd applikation. Vi blev förvånade över hur komplicerade vissa av VPN: er är att använda. Perfekt integritet är tvärtom. De exemplifierar enkelhet.

Om du har några frågor kan du kontakta deras kundsupport via e-post, diskutera frågor på deras forum samt granska deras FAQ-avsnitt. En nackdel är att de inte har livechatt tillgänglig.

Hastighet

Som du kan se i följande hastighetstest var referenshastigheten 98,71 Mbps för nedladdning och 53 Mbps uppladdningshastighet.

Bashastighet

De är inte hemska, men de är definitivt inte något att skriva hem om vad gäller hastighet.

Amsterdam, Nederländerna

New York, USA

Perfect Privacy erbjuder ett antal självstudier som du kan använda för att ställa in deras tjänst med din router. De låter dig ansluta obegränsade enheter med bara ett prenumeration. Detta är något som nästan är okänt. Dessutom kan du betala anonymt med kryptokurser. Men det är vad du kan förvänta dig av en VPN som fokuserar på att ge sina användare den mest privata upplevelsen.

Bästa förkonfigurerade VPN-routrar (fysiska enheter)

1. Sabai Technology VPN Router - Cutting-Edge Technology

Sabai Technology VPN-router är designad för att vara användarvänlig och har de funktioner du vill ha från ett VPN. Sabai baserar sin operativsystems firmware på Tomato. Men deras operativsystem erbjuder mycket fler funktioner och har regelbundna uppdateringar.

sabai teknologi router

Något vi känner att du kommer att njuta av när du använder Sabai OS är gateway-funktionen. Den här funktionen gör det möjligt för dig att selektivt dirigera alla enheter som ansluter till ditt nätverk. Detta innebär att du kan avgöra om du vill att datorn på ditt kontor ska ruttas genom ditt VPN samtidigt som iPad som dina barn använder är ansluten via en okrypterad anslutning.

Kill switch-funktionen är ett annat plus. Om en viss gateway tappas, låt oss säga VPN-anslutningen på din router till VPN-servern, kommer alla enheter som tilldelas VPN-routern att blockeras. Detta håller dig säker och förhindrar IP-läckor.

Sabai VPN Accelerator kan hjälpa till att snabba upp din VPN-anslutning. Denna teknik är en mini-dator som ansluts till din router. Det blir ansvarigt för all kryptering för VPN. Detta innebär att du inte kommer att uppleva en nedgång i anslutningshastigheten när du använder VPN.

Sabai har gjort ett bra jobb med att göra det enkelt att konfigurera sina routrar. Om du har några frågor kan du prata med deras tekniker. Det här är trevligt eftersom du inte kommunicerar med tredjepartsstöd utan med individer som arbetar med den här routern dagligen.

När det gäller säkerheten förbättras Sabai OS-firmware ständigt. Det finns regelbundna säkerhetsuppdateringar.

2. FlashRouters VPN Router - Support i världsklass

Flashrouters är ett företag som är baserat i USA. De har skapat en unik nisch genom att de säljer routrar som är förblixt med DD - WRT eller Tomato firmware.

flashrouters produktFlashRouters arbetar nära med olika VPN-leverantörer. Detta innebär att oavsett VPN du har är det troligt att routrarna de erbjuder fungerar. FlashRouters erbjuder plug-and-play routrar som fungerar direkt utanför boxen med VPN.

FlashRouters säljer mellan 15 och 20 olika typer av routrar. De samarbetar med de ledande tillverkarna, inklusive Netgear, Linksys och Asus. De erbjuder modeller som är på låg nivå, till exempel Linksys WRT1200, såväl som kraftfulla routrar, inklusive ASUS RT-AC5300.

Routrarna från FlashRouters är alltid förblinkade. Eftersom detta upphäver tillverkarens garanti, ersätter de tillverkarens garanti med en egen som har en initial varaktighet på 90 dagar men som kan förlängas upp till två år. Alla deras routrar levereras gratis med FlashRouters VPN-app.

3. Asus VPN-routrar - hastighet med kostnadseffektivitet

Asus VPN RouterAsus VPN-routrar finns i en mängd olika, allt från avancerade till billigare modeller. Asus skapar nyare modeller som hanterar P-krypteringen mycket bra. Vissa rapporter visar att deras nyare modell, den nya Asus RT-AC86U, kan hantera hastigheter över 150 Mbps med OpenVPN.

Asus VPN-routrar är stabila, mångsidiga och fungerar med mycket firmware, inklusive:

 • Som oss
 • Merlin
 • DD-WRT
 • Tomat
 • AdvancedTomato
 • OpenWRT
 • Sabai OS

Vanliga frågor

F: Hur sätter jag ett VPN på min router?

A: Denna fråga kan besvaras med en 4-stegsprocess:

 1. Köp en VPN-router.
 2. Öppna ett konto hos VPN-leverantören.
 3. Följ leverantörens anvisningar om hur du förbereder din router för VPN.
 4. När routern har förberett, följ routerns tillverkares anvisningar för att ansluta routern till ditt nätverk.
F: Vad är en VPN-router?

A: En VPN-router är en router som har ett VPN direkt installerat på den. Alla anslutningar till VPN-servrar hanteras av routern. Detta skiljer sig från VPN-klienter, som är installerade på enskilda enheter. Routern skyddar alla enheter i nätverket och förhindrar behovet av att installera klientprogramvara på varje enhet.

F: Behöver jag en router för ett VPN?

A: Svaret på den frågan beror på vad du vill ha från din webbsurfning. Om du är orolig för integritet, om du vill komma runt Geo-begränsning och har flera enheter du vill ansluta till ett VPN kan en VPN-router vara rätt alternativ för dina behov.

F: Hur fungerar en VPN-router?

A: En VPN-anslutning är utformad för att kryptera en enskild enhet. En VPN-nätverksrouter är utformad för att skydda flera enheter samtidigt. Det ger bekvämligheten att kunna kryptera ett antal enheter från en källa och bara använda en anslutning.

F: Stöder alla routrar VPN?

A: Nej. VPN: er kan bara installeras på routrar som har en firmware som kan hantera VPN-anslutningar. Inte varje router kan konfigureras till att vara en VPN-router.

Slutgiltiga tankar

Vi hoppas att du har haft vår VPN-routerguide. VPN-routrar erbjuder fördelen att skydda alla enheter som är anslutna till routern. Detta inkluderar enheter som inte kan köra VPN på egen hand, inklusive smarta TV-apparater och spelkonsoler. En VPN-router ses som bara en anslutning av din leverantör. Som ett resultat kan du ansluta så många enheter du vill till VPN via VPN-routern.

Vi vill gärna höra från dig. Använder du för närvarande en VPN-router? Finns det en du skulle rekommendera att vi inte har diskuterat? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

Lägg till din egen recension:

Vi gör vårt bästa för att självständigt undersöka produkter för att bättre hjälpa våra läsare att fatta beslut. Som sagt, vi vill också höra dina åsikter. Vi accepterar enskilda recensioner som är informativa och inte marknadsförande. Fyll i formuläret nedan så publicerar vi din recension. Kampanjrecensioner från företag själva kommer inte att publiceras. Tack!

--- Välj hastighet ---
Medel
Långsam
Snabb
?>

--- Välj användbarhet ---
Lätt att använda
Lite komplicerat
Väldigt komplicerat
?>

Genom att klicka på knappen nedan erkänner jag att jag har läst och accepterat användarvillkoren.

LÄGG TILL MIN ÖVERSIKT

2
4440

Bästa VPN-routrar (+ installationsguide)

Steve
5/10

Hastighet: Snabb
Användbarhet: Lätt att använda

20 januari 2020

Sabai Technology

Älskar produkten. En fråga med Sabai OS - åtminstone på min router. Netgear R7000. Det går inte att uppdatera svartlistan. Sabai säger att de inte har en fix. Endast klagomål. Jag skulle ändra mitt betyg till 10 om det här problemet har åtgärdats.

Bästa VPN-routrar (+ installationsguide)

Samuel Menzie
2/10

Hastighet: Genomsnitt
Användbarhet: Lite komplicerat

20 januari 2020

VPN: er på routrar

Jag hade mycket stora förhoppningar för NordVPN med tanke på den enorma mängden positiva recensioner som jag hade läst om deras VPN-tjänst, men efter att ha gett deras tjänst ett bra prov under två hela dagar (med min Android-smartphone som kör Android Pie) tvingades jag be om återbetalning (som omedelbart tillhandahölls, förresten). Problemet var anslutning: VPN fortsatte att stänga av hela tiden efter cirka 15 sekunder. Ingenting jag gjorde i apps-inställningarna skulle hindra detta från att hända. Inget antal chattar med NordVPNs livechatt skulle heller. Efter två hela dagar av detta konstant, olösta problem hade jag fått nog & begärde en återbetalning som tillhandahölls inom 5 dagar.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me