Beste VPN-routers (+ installatiehandleiding)

VPN-routers bieden een robuustere, veiligere en consistentere ervaring in vergelijking met standaard routers van klantkwaliteit.


Een VPN-router lijkt bijna identiek aan een normale router. Het verschil is dat op de VPN-router VPN-clientsoftware is geïnstalleerd. Als resultaat, elk apparaat dat verbinding maakt met de VPN-router is beveiligd door de VPN.

how-vpn-router-works

Apparaten waarop VPN-software is geïnstalleerd, ontvangen alleen coderingsbescherming op dat apparaat. Een VPN-netwerkrouter daarentegen kan tegelijkertijd meerdere apparaten op hetzelfde netwerk beveiligen.

Dit kunnen tablets, smartphones, computers of echt elk computerapparaat zijn. Met één verbinding kan een VPN-router alle apparaten in het netwerk vanaf één bron met slechts één verbinding coderen.

VPN-routers zijn specifiek ontworpen om netwerkcommunicatie in een VPN-omgeving mogelijk te maken. Ze maken communicatie en verbindingen mogelijk tussen een aantal VPN-eindapparaten die zich meestal op verschillende locaties bevinden.

Net als een standaardrouter maakt een VPN-router kernpakketroutering en netwerkcommunicatiediensten mogelijk. Het enige verschil is dat dit binnen de VPN-omgeving gebeurt. Het maakt het mogelijk om het virtuele private netwerk te delen en te bieden aan een aantal verschillende eindapparaten.

VPN-serverinstelling

Draagbare VPN-routers kunnen worden geconfigureerd en geïnstalleerd op elke plaats met een internetverbinding. Gebruikers kunnen verbinding maken met de router via een draadloos netwerk, een bekabeld LAN of seriële interfaces. Een VPN-router kan een of meerdere netwerk- / tunnelingprotocollen gebruiken, waarmee deze kan worden beheerd en communicatie creëren binnen VPN-tunnels.

Contents

Pre-Flash & VPN-compatibele routers

Voordat we te veel verder gaan, moeten we een punt verduidelijken. Er zijn VPN-services die u op uw normale router kunt installeren. Wanneer geïnstalleerd, kunt u met deze services uw VPN delen met alle apparaten die erop zijn aangesloten. Aan de andere kant zijn er routers die dat zijn speciaal ontworpen voor VPN's.

Pre-Flash Routers

Of u nu een slimme VPN-gebruiker bent of een beginneling, het kopen van een vooraf geflashte VPN-router kan voordelig voor u zijn. Als u dit doet, hoeft u het ingewikkelde proces van het flashen van de juiste firmware naar uw VPN niet te doorlopen. De firmware die u nodig heeft, is afhankelijk van het type router dat u hebt en de specificaties.

router verbinding vectorJe zou verwachten een beetje meer te betalen voor een vooraf geïnstalleerde VPN-router. Dit komt omdat de bedrijven die pre-flashed routers verkopen de installatie voor u zullen afhandelen. Deze routers worden meestal geleverd met de functies die u nodig hebt, zoals gecodeerde plug-and-play en andere prestatieverbeteringen. Velen denken dat de extra prijs die ze hiervoor betalen is de moeite waard.

Out-of-the-Box VPN-compatibele routers

VPN-compatibele routers werken meestal met de OpenVPN-protocol. Daarom moet u het kunnen gebruiken zowat elke VPN-provider die u wilt met deze. Aangezien deze routers ingebouwde VPN-mogelijkheden hebben, is het niet nodig om nieuwe firmware te flashen, noch is het noodzakelijk om dit type router op een secundaire router aan te sluiten.

VPN-router snelheid en prestaties

Wanneer mensen over VPN-routers praten, klagen ze dat ze traag zijn in vergelijking met reguliere routers. Als dit het geval is, moet u kijken naar twee factoren die de prestaties van de router kunnen beïnvloeden. Zij zijn:

 • Van de router bewerker
 • De VPN-service gebruikt worden

Omwille van het argument gaan we ervan uit dat u de beste VPN op de markt gebruikt. Als dat het geval is, moet u dat kijk naar de CPU van je router en bepalen hoe dit de snelheid van de router beïnvloedt. Een veelgehoorde klacht over processors en routers van consumentenkwaliteit is dat ze onvoldoende kracht hebben om encryptie met VPN goed te verwerken.

Gelukkig komen VPN's steeds vaker voor en worden dit probleem opgelost door nieuwere routers op de markt. Sabai Technology, die routers aanbiedt die we later in deze review gaan bespreken, lost dit stroomprobleem op met hun eigen VPN-versneller.

processor-VPN-speed test

Sommige processors zijn uitgerust met AES - NI. Deze technologie maakt VPN-coderingssnelheden sneller. Velen hebben opgemerkt dat dit een groot verschil maakt in de prestaties van VPN-routers. Asus, een bedrijf met routers dat we later in deze review zullen bespreken, heeft een aantal routers, de GT-AC5300 en de RT-AC86U, die profiteren van deze technologie.

Hier zijn enkele tips om u te helpen de snelheid van uw VPN-router te maximaliseren:

 • Onderhoud uw router's firmware up-to-date
 • Gebruik een gerenommeerde VPN-service
 • Uw router moet een hebben CPU met een minimum van 800 MHz. Hoe meer hoe beter. Verwar het draadloze signaal niet met de kracht van uw CPU. Beide worden uitgedrukt in Hz.
 • Gebruik een VPN-server die dicht bij u staat en dat heeft voldoende beschikbare bandbreedte
 • Ontvang het best mogelijke NBN-plan voor betere prestaties

Hoe een VPN-router voor VPN-services te installeren

Nadat u een router hebt geselecteerd, moet u dat doen zoek een VPN-provider. Een beetje verder in deze gids zullen we enkele van onze beste keuzes bespreken. Voor deze uitleg gaan we gebruiken ExpressVPN. Het proces zal een beetje variëren, afhankelijk van de VPN-service die u gebruikt.

Wanneer u naar de startpagina van ExpressVPN gaat, wordt de het eerste wat u wilt doen is ExpressVPN-firmware downloaden. Om dat te doen, moet je:

 1. Creëer een ExpressVPN-account.
 2. Ga naar de instellingenpagina en Klik router”.
 3. Je zult zien een activeringscode. Kopieer de activeringscode en sla deze op in een ander document. je bent dit later nodig zal hebben.
 4. Selecteer het routermodel dat u moet gebruiken download de juiste firmware.

Nadat u de firmware hebt gedownload, is het tijd om uw router aan te sluiten. De opstelling zal anders zijn, afhankelijk van de modelrouter die u gebruikt. In de meeste gevallen, het wordt aanbevolen dat u twee routers hebt en een internetverbinding.

Configureer eerst uw primaire router om VPN-doorvoer toe te staan. Wanneer u dit doet, laat u elk apparaat dat u verbindt met uw primaire router uw VPN-clientsoftware uitvoeren.

Verbind nu uw primaire router met uw secundaire router. U kunt dit doen met behulp van de volgende staps:

 1. Sluit een Ethernet-kabel aan op de LAN-poort van uw primaire router. Sluit het andere uiteinde van de Ethernet-kabel aan op WAN-poort van uw VPN-router.
 2. Sluit een andere Ethernet-kabel aan op de LAN-poort van uw VPN-router aan jouw computer LAN-poort.
 3. Als u een draadloze verbinding gebruikt, dan uw VPN-router maakt draadloos verbinding aan uw eindapparaten.

netwerkrouter

Met zowel een bekabelde als een draadloze verbinding gebruikt uw VPN-router de internetverbinding van uw primaire router om verbinding te maken met internet.

Het is belangrijk op te merken dat we in dit voorbeeld het gebruik van twee routers aanbevelen, dit is niet altijd vereist. Er zijn bijvoorbeeld Linksys-routers die zijn ontworpen als de enige primaire router.

Nu uw routers zijn verbonden, moet u mogelijk het proces van het flashen van uw router doorlopen. Het proces zal variëren, afhankelijk van het model en merk router dat u gebruikt.

Andere stappen zijn onder meer:

 • Een serverlocatie selecteren
 • Apparaten beheren
 • Uw standaard SS ID-wachtwoord wijzigen

Als u gewend bent om een ​​gratis VPN-browser te gebruiken, lijkt de sprong naar de aanschaf van een VPN-router misschien een grote stap. Voor personen die hun privacy serieus nemen en die een veilige browse-ervaring willen, zijn de extra kosten en tijd om in te stellen de moeite waard.

Hoewel de stappen die we hierboven hebben genoemd specifiek waren voor ExpressVPN gebruiken op uw router, het proces is vrijwel hetzelfde, ongeacht de VPN-service die u gebruikt. De sleutel is om grondig te zijn, volg elke stap die de VPN-service op de voet biedt en uw VPN zou binnen de kortste keren moeten zijn geïnstalleerd.

Onze Top 4 VPN-software voor routers

Nu we een beetje hebben besproken over het instellen van uw VPN-router, willen we een beetje tijd besteden aan het beoordelen van wat wij voelen als de beste beschikbare VPN-services. Degenen die we zullen bespreken hebben een betaalde abonnementsservice. Misschien vindt u een gratis VPN-service om op één apparaat te installeren, maar er zijn maar heel weinig gratis VPN's die routerdiensten aanbieden.

1. NordVPN - uitstekende balans tussen privacy & Snelheid, dubbele gegevenscodering

NordVPN bestaat al geruime tijd en ze zijn om voor de hand liggende redenen erg populair. Met NordVPN krijgt u onbeperkt P2P-delen, DNS-lekblokkering, een kill-schakelaar en een 30-dagen geld terug garantie.

Bovendien gebruiken ze codering van militaire kwaliteit en bieden ze hun gebruikers CyberSec blokkeert automatisch dingen zoals malware zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over cyberdreigingen terwijl u geblokkeerde inhoud torrent of streamt.

CyberSec beschermt ook tegen DDoS-aanvallen (Distributed Denial of Service). Een DDoS-aanval is een soort aanval waarbij meerdere gecompromitteerde systemen worden gebruikt om zich op één systeem, met name uw systeem, te richten. CyberSec beschermt u tegen een dergelijke aanval.

Voordelen - Wat we zo leuk vinden aan NordVPN
 • Codering van militaire kwaliteit
 • Staat torrenting toe
 • Krijg toegang tot meer dan 150 streamingdiensten inclusief Netflix
 • Meer dan 5.100 servers in 61 landen
 • Makkelijk te gebruiken
 • Onbeperkte Bandbreedte
Nadelen - Wat kan worden verbeterd
 • Snelheid is middelmatig op enkele servers
Snelheid

Nog niet zo lang geleden had NordVPN de reputatie uitstekende beveiliging te bieden, maar met redelijk gemiddelde overdrachtssnelheden. Hoewel hun snelheid nog niet overeenkomt met de marktleider op dat gebied, hebben ze hun spel zeker verbeterd. Hieronder staan ​​de resultaten uit Europa met een downloadsnelheid van 104 Mbps.

New York Server

Britse server

Gebruikers kunnen maximaal zes verbindingen tegelijkertijd hebben, en ze hebben apps voor iOS-, Mac-, Windows- en Android-apparaten. Online tutorials zijn beschikbaar. Deze omvatten instructies voor het gebruik van NordVPN met routers, RaspberryPi en verschillende mobiele besturingssystemen. NordVPN is verder compatibel met The Onion Router, zodat u nog meer identiteitsbescherming voor uw browsen kunt krijgen.

Privacybeleid

NordVPN blinkt uit door hun strikte "no logging" -beleid. Hierin staat dat vanaf het moment dat een gebruiker zich aanmeldt bij de service, al zijn webverkeer wordt gecodeerd, zodat niemand, zelfs zijn ISP, het niet kan bespioneren. Het beleid wijst er verder op dat Panama geen wetten heeft met betrekking tot het melden of opslaan van gegevens. Als wetshandhavingsfunctionarissen of een andere derde partij komt kloppen, NordVPN is op geen enkele manier verplicht om iets te delen.

nordvpn logging beleid

NordVPN is een van de meest geavanceerde VPN's die een gratis proefversie aanbieden. Hun coderingen zijn concreet en hun plannen hebben geen datakap. Ze zijn misschien een beetje duurder dan andere betaalde VPN's als het gaat om hun maandelijkse plannen, maar ze hebben veel plannen om uit te kiezen waardoor tarief tot $ 2,99 per maand als je besluit om bij hen te blijven.

Al deze functies, privacy en snelheid in combinatie met 24/7 live chat-ondersteuning, je kunt praktisch garanderen dat ze een geweldige ervaring van hen krijgen.

2. ExpressVPN - kampioen in snelheid en veiligheid

Wanneer u recensies voor VPN-services bekijkt, vindt u ExpressVPN vaak bovenaan of bijna bovenaan. Een reden hiervoor is omdat ExpressVPN de reputatie heeft opgebouwd te zijn een VPN-service die de privacy van zijn gebruikers serieus neemt. Ze zijn vastbesloten om geen bestanden zoals DNS-query's, IP-adressen of metagegevens te bewaren.

Er zijn enkele spraakmakende gevallen geweest waarin overheidsinstellingen probeerden informatie over ExpressVPN-klanten te verkrijgen door hun servers te doorzoeken. Aangezien ExpressVPN echter geen persoonlijke informatie over hun klanten bewaart, zijn deze overheidsentiteiten konden niets vinden.

Voordelen - Wat we zo leuk vinden aan ExpressVPN
 • Snelle download snelheid
 • Staat torrenting toe
 • Omzeilt Netflix-geografische beperkingen
 • Meer dan 3.000 servers
 • Makkelijk te gebruiken
Nadelen - Wat kan worden verbeterd
 • Duur voor gebruikers van maand tot maand
 • Staat slechts drie gelijktijdige verbindingen toe
Snelheid

Expressvpn-logo

Een van de grootste verkoopargumenten van ExpressVPN zijn hun hoge upload- en downloadsnelheden. Vertrekkend van een basissnelheid van 98 Mbps hebben we de prestaties van ExpressVPN op enkele servers getest, en dit is wat we hebben gevonden:

Basissnelheid

Frankfurt, Duitsland

Toen ze verbinding maakten met New York, hadden ze downloadsnelheden van 60,04 Mbps en uploadsnelheden van 30,41 Mbps.

Deze resultaten maken ExpressVPN een van de snelste VPN-services op de markt. Hoewel een aantal dingen van invloed kunnen zijn op uw internetsnelheid, waaronder de router die u koopt, uw internetverbinding en de specificaties van uw computer. Onze test bewijst dat ExpressVPN altijd hoge verbindingssnelheden kan leveren.

ExpressVPN biedt meer dan 3.000 servers in 94 landen. Sommige van de privacyfuncties die ze bieden, zijn onder meer:

 • Dodemansknop
 • P2P-servers
 • Netflix-compatibiliteit
 • Anoniem IP

expressvpn-apparaten met routerExpressVPN ondersteunt een aantal apparaten en besturingssystemen, waaronder Mac, Android, Windows en iOS. Er is een groot en steeds groeiend aantal routers die worden ondersteund door ExpressVPN.

Een belangrijk verkoopargument voor ExpressVPN is de locatie van het bedrijf. Het is gebaseerd op de Britse Maagdeneilanden. Dit betekent dat ze niet verplicht zijn door hun lokale overheid om de gegevens van hun server in te leveren. Dit voegt een extra beschermingslaag voor hun klanten toe. Koppel dit aan het feit dat ze sterke AES 256 bieden met behulp van een OpenVPN-platform en u kunt gerust zijn wetende dat ExpressVPN niet snel zal worden aangetast.

ExpressVPN biedt ongeëvenaarde live 24/7 klantenservice waardoor het een van de beste VPN-services is die u kunt gebruiken

3. VyprVPN - Indrukwekkende snelheid en eigen beveiligingsfuncties

De bescherming die VyprVPN biedt gaat verder dan hun codering en beveiliging. Gezaghebbende regimes, zoals die in Noord-Korea en China, hebben "Deep Packet Inspection" toegepast. Dit scant metadata op zoek naar bewijs dat een persoon een VPN gebruikt. Zodra deze gezaghebbende regimes vermoeden dat een persoon een VPN gebruikt, zullen ze het internetgebruik van een persoon vertragen, waardoor ze onmogelijk een VPN kunnen gebruiken.

VyprVPN zag de noodzaak om hier iets aan te doen Kameleon. Dit is een gepatenteerde technologie die uw metadata door elkaar gooit en waarmee u een VPN kunt gebruiken zonder DPI-scans te activeren. Voor particulieren die VPN's gebruiken in landen als Turkije, Rusland of China, kan deze technologie letterlijk het volgende betekenen verschil tussen leven en dood.

Voordelen - Wat we leuk vinden aan VyprVPN
 • Driedaagse gratis proefversie
 • Werkt met Netflix
 • Geen logboeken
 • Geen DNS-lekken
 • Sterke codering
Nadelen - Wat kan worden verbeterd
 • Anonieme betalingen zijn niet toegestaan
 • Torrenting wordt niet aangemoedigd

Vyprvpn-logo

VyprVPN vermeldt hun primaire missie op hun website. Het is gewoon om "uw online privacy te beschermen, uw internetverbinding te beveiligen en uw vrijheid te herstellen", en zij doen dit door hun service aan te bieden met behulp van het OpenVPN-protocol. Al uw gegevens worden gecodeerd met de AES 256-coderingssleutel. Dit zijn dezelfde normen die overheidsinstellingen gebruiken, variërend van de NSA tot de CIA tot de FBI.

Privacy beleid

In het verleden hadden mensen problemen met VyprVPN vanwege hun registratiebeleid. Ze zouden informatie over hun klanten maximaal 30 dagen bewaren, waaronder:

 • Het VPN-adres dat door de gebruiker wordt gebruikt
 • Toen ze hun verbinding begonnen en stopten
 • Totaal aantal gebruikte bytes

Vanaf het moment van dit schrijven, VyprVPN heeft hun beleid volledig vernieuwd. Nu kunnen we bevestigen dat ze de logboeken van hun klanten echt niet bijhouden.

Snelheid

VyprVPN is snel. Je kunt zien dat wanneer je naar dit voorbeeld kijkt met een baseline-downloadsnelheid van 98 Mbps en een uploadsnelheid van 53 Mbps.

Basissnelheid

Frankfurt, Duitsland

De resultaten waren iets minder indrukwekkend wanneer verbindingen werden gemaakt met andere servers in de Verenigde Staten en andere locaties over de hele wereld:

US Server (New York)

 • Downloaden: 51,09 Mbps
 • Uploaden: 3,17 Mbps

Asia Server (Hong Kong)

 • Downloaden: 54,29 Mbps
 • Uploaden: 8,22 Mbps

De servers van VyprVPN in de EU zijn geoptimaliseerd om gebruikers snelle download- en hoge uploadsnelheden te bieden. Hetzelfde geldt niet voor hun servers in de Verenigde Staten of in andere landen. Toch zijn hun toewijding aan beveiliging en privacy in balans met hun minder dan geweldige snelheden.

Geo-beperkt materiaal

VyprVPN is wisselvallig op dit gebied. Hun servers in de Verenigde Staten werken ongelooflijk. Je kunt probleemloos streamen. Wanneer u hun servers in het Verenigd Koninkrijk of Canada gebruikt, wordt u echter geblokkeerd. Toch is het vanuit ons standpunt een overwinning omdat het moeilijk is om een ​​VPN te vinden die überhaupt met Netflix werkt. VyprVPN is beschikbaar op een aantal apparaten, waaronder uw router.

4. Perfecte privacy

Perfect Privacy maakt gebruik van sterke coderingsprotocollen, waaronder 256-bit codering en OpenVPN-protocollen. Dit is de juiste optie voor u als u het type persoon bent dat zich zorgen maakt over wachtwoordbeheerders, overheidsbewaking en privé surfen op internet.

Perfecte privacy is software die dat is meer gericht op privacy dan het omzeilen van geografische beperkingen. We hebben vastgesteld dat ze, afhankelijk van de server waarmee ze zijn verbonden, het zwarte scherm van de dood van Netflix kunnen omzeilen. Een groot aantal servers die we hebben getest, werd echter geblokkeerd door Netflix. Als u puur op zoek bent naar een service om geografische beperkingen te omzeilen, is dit misschien niet de service voor u.

Voordelen - Wat we leuk vinden aan perfecte privacy
 • Bevoegdheid van Zwitserland
 • Werkt met Netflix
 • Onbeperkte apparaten
 • Dodemansknop
 • Torrenting is toegestaan
 • Geen logboekregistratie
Nadelen - Wat kan worden verbeterd
 • Middelmatige snelheden
 • Duur
 • Moeilijk te gebruiken op Android / Mac / iOS
Privacybeleid

Perfect privacylogo

Een van de dingen die we leuk vinden aan Perfect Privacy is dat hun privacybeleid duidelijk en gemakkelijk te begrijpen is. Sommige VPN-providers proberen zich te verschuilen achter veel technisch jargon, waardoor ze de indruk wekken dat ze de privacy van hun klant beschermen wanneer ze de informatie van hun klant echt verkopen.

logbeleid van perfectprivacy

Makkelijk te gebruiken applicatie

Je zou denken dat de meeste VPN-providers een eenvoudig te gebruiken applicatie zouden maken. We waren verrast hoe ingewikkeld sommige VPN's zijn om te gebruiken. Perfecte privacy is precies het tegenovergestelde. Ze illustreren eenvoud.

Als je vragen hebt, kun je via e-mail contact opnemen met hun klantenservice, problemen bespreken op hun forum en het gedeelte met veelgestelde vragen raadplegen. Een nadeel is dat ze geen livechat beschikbaar hebben.

Snelheid

Zoals u kunt zien in de volgende snelheidstest, was de referentiesnelheid 98,71 Mbps voor download en 53 Mbps uploadsnelheid.

Basissnelheid

Ze zijn niet verschrikkelijk, maar ze zijn absoluut niet iets om over naar huis te schrijven in termen van snelheid.

Amsterdam, Nederland

New York, Verenigde Staten

Perfect Privacy biedt een aantal tutorials die u kunt gebruiken om hun service op uw router in te stellen. Hiermee kunt u onbeperkte apparaten verbinden met slechts één abonnement. Dit is iets dat bijna ongehoord is. Bovendien kunt u anoniem betalen met cryptocurrencies. Maar dit is wat je zou verwachten van een VPN die erop is gericht om hun gebruikers de meest persoonlijke ervaring mogelijk te maken.

Beste vooraf geconfigureerde VPN-routers (fysieke apparaten)

1. Sabai Technology VPN-router - geavanceerde technologie

Sabai Technology VPN-router is gebruiksvriendelijk ontworpen en heeft de functies die u van een VPN wilt. Sabai baseert zijn besturingssysteemfirmware op Tomato. Hun besturingssysteem biedt echter veel meer functies en heeft regelmatig updates.

sabai technologie router

Iets waarvan we denken dat je het leuk zult vinden als je Sabai OS gebruikt, is de gatewayfunctie. Met deze functie kunt u alle apparaten die verbinding maken met uw netwerk selectief routeren. Dit betekent dat u kunt bepalen of u de computer in uw kantoor via uw VPN wilt laten routeren terwijl u de iPad die uw kinderen gebruiken, verbonden houdt via een niet-versleutelde verbinding.

De kill-schakelaarfunctie is nog een pluspunt. Als een bepaalde gateway wegvalt, laten we zeggen de VPN-verbinding op uw router met de VPN-server, worden alle apparaten die zijn toegewezen aan de VPN-router geblokkeerd. Dit houdt u veilig en voorkomt IP-lekken.

Sabai VPN Accelerator kan u helpen uw VPN-verbinding te versnellen. Deze technologie is een mini-pc die verbinding maakt met uw router. Het wordt verantwoordelijk voor alle codering voor de VPN. Dit betekent dat u geen verlaging van de verbindingssnelheid zult ervaren wanneer u de VPN gebruikt.

Sabai heeft uitstekend werk verricht door het eenvoudig te maken om hun routers te configureren. Als u vragen hebt, kunt u met hun eigen technici praten. Dit is leuk omdat u niet communiceert met ondersteuning van derden, maar met personen die dagelijks met deze router werken.

Wat de beveiliging betreft, wordt de firmware van Sabai OS voortdurend verbeterd. Er zijn regelmatig beveiligingsupdates.

2. FlashRouters VPN-router - Ondersteuning van wereldklasse

Flashrouters is een bedrijf dat is gevestigd in de Verenigde Staten. Ze hebben een unieke niche gecreëerd doordat ze routers verkopen die vooraf zijn geflitst met DD - WRT of Tomato-firmware.

flashrouters productFlashRouters werken nauw samen met verschillende VPN-providers. Dit betekent dat ongeacht de VPN die u heeft, het waarschijnlijk is dat de routers die zij aanbieden zullen werken. FlashRouters biedt plug-and-play routers die direct uit de doos werken met VPN's.

FlashRouters verkopen tussen de 15 en 20 verschillende soorten routers. Ze werken samen met de toonaangevende fabrikanten, waaronder Netgear, Linksys en Asus. Ze bieden modellen aan de lage kant, zoals de Linksys WRT1200, evenals krachtige routers, waaronder de ASUS RT-AC5300.

De routers van FlashRouters zijn altijd vooraf geflitst. Aangezien hierdoor de fabrieksgarantie vervalt, vervangen ze de fabrieksgarantie door die van zichzelf met een initiële duur van 90 dagen, maar die tot twee jaar kan worden verlengd. Al hun routers worden gratis geleverd met de FlashRouters VPN-app.

3. Asus VPN-routers - Snelheid met kostenefficiëntie

Asus VPN-routerAsus VPN-routers zijn er in een breed scala, variërend van high-end tot goedkopere modellen. Asus maakt nieuwere modellen die de P-codering goed verwerken. Sommige rapporten tonen aan dat hun nieuwere model, de nieuwe Asus RT-AC86U, snelheden van meer dan 150 Mbps aankan met behulp van OpenVPN.

Asus VPN-routers zijn stabiel, veelzijdig en werken met veel firmware, waaronder:

 • Asus
 • Merlin
 • DD-WRT
 • Tomaat
 • AdvancedTomato
 • OpenWRT
 • Sabai OS

Veelgestelde vragen

Q: Hoe plaats ik een VPN op mijn router?

EEN: Deze vraag kan worden beantwoord met een 4-stappenproces:

 1. Koop een VPN-router.
 2. Open een account bij de VPN-provider.
 3. Volg de aanwijzingen van de provider om uw router voor te bereiden op de VPN.
 4. Nadat de router is voorbereid, volgt u de aanwijzingen van de fabrikant van de router om de router op uw netwerk aan te sluiten.
Q: Wat is een VPN-router?

EEN: Een VPN-router is een router waarop direct een VPN is geïnstalleerd. Alle verbindingen met VPN-servers worden afgehandeld door de router. Dit is anders dan VPN-clients die op afzonderlijke apparaten zijn geïnstalleerd. De router beschermt elk apparaat in het netwerk, waardoor het niet nodig is om clientsoftware op elk apparaat te installeren.

Q: Heb ik een router nodig voor een VPN?

EEN: Het antwoord op die vraag hangt af van wat u van uw internetbrowser wilt. Als u zich zorgen maakt over privacy, als u geografische beperking wilt omzeilen en u meerdere apparaten hebt die u met een VPN wilt verbinden, is een VPN-router wellicht de juiste optie voor uw behoeften.

Q: Hoe werkt een VPN-router?

EEN: Een VPN-verbinding is ontworpen om een ​​individueel apparaat te coderen. Een VPN-netwerkrouter is ontworpen om meerdere apparaten tegelijkertijd te beschermen. Het biedt het gemak van het kunnen coderen van een aantal apparaten vanuit één bron en met behulp van slechts één verbinding.

Q: Ondersteunen alle routers VPN?

EEN: Nee. VPN's kunnen alleen worden geïnstalleerd op routers met een firmware die VPN-verbindingen kan verwerken. Niet elke router kan worden geconfigureerd als een VPN-router.

Laatste gedachten

We hopen dat je genoten hebt van onze VPN-routegids. VPN-routers bieden het voordeel dat elk apparaat dat op de router is aangesloten wordt beschermd. Dit omvat apparaten die niet in staat zijn om zelf VPN's uit te voeren, inclusief smart-tv's en gameconsoles. Een VPN-router wordt door uw provider gezien als slechts één verbinding. Als gevolg hiervan kunt u via de VPN-router zoveel apparaten verbinden als u wilt met de VPN.

We horen graag van je. Gebruikt u momenteel een VPN-router? Is er een die u zou aanbevelen die we niet hebben besproken? Laat het ons weten in de commentaren hieronder!

Voeg uw eigen beoordeling toe:

We doen ons best om onafhankelijk producten te onderzoeken om onze lezers beter te helpen bij het nemen van beslissingen. Dat gezegd hebbende, willen we ook uw mening horen. We accepteren individuele beoordelingen die informatief en niet-promotioneel zijn. Vul het onderstaande formulier in en wij zullen uw beoordeling publiceren. Promotiebeoordelingen door bedrijven zelf worden niet gepubliceerd. Bedankt!

--- Selecteer snelheid ---
Gemiddelde
Langzaam
Snel
?>

--- Selecteer Bruikbaarheid ---
Makkelijk te gebruiken
Iets ingewikkeld
Erg ingewikkeld
?>

Door op de onderstaande knop te klikken, erken ik dat ik de gebruiksvoorwaarden heb gelezen en accepteer.

MIJN REVIEW TOEVOEGEN

2
4440

Beste VPN-routers (+ installatiehandleiding)

Steve
5/10

Snelheid: snel
Bruikbaarheid: gemakkelijk te gebruiken

20 januari 2020

Sabai Technology

Ik hou van het product. Eén probleem met het Sabai OS - tenminste op mijn router. Netgear R7000. Kan de zwarte lijst niet bijwerken. Sabai zegt dat ze geen oplossing hebben. Enige klacht. Ik zou mijn beoordeling wijzigen in een 10 als dit probleem is opgelost.

Beste VPN-routers (+ installatiehandleiding)

Samuel Menzie
2/10

Snelheid: Gemiddeld
Bruikbaarheid: enigszins ingewikkeld

20 januari 2020

VPN's op routers

Ik had zeer hoge verwachtingen van NordVPN gezien de enorme hoeveelheid positieve beoordelingen die ik had gelezen over hun VPN-service, maar nadat ik hun service meer dan 2 volledige dagen had geprobeerd (met mijn Android-smartphone met Android Pie), was ik gedwongen om om een ​​terugbetaling vragen (die overigens snel werd verstrekt). Het probleem was connectiviteit: de VPN verbrak de verbinding na ongeveer 15 seconden gebruik. Niets dat ik deed in de apps-instellingen zou dit voorkomen. Geen enkele hoeveelheid chatten met NordVPNs livechat zou dat ook doen. Na 2 volle dagen van dit constante, onopgeloste probleem had ik er genoeg van & verzocht om een ​​terugbetaling die binnen 5 dagen werd verstrekt.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me