1Password Review – Ali je še vedno vredno cene? (Posodobljeno: 2020)

Kaj imata skupnega "Open Sesame" in "Joshua"?

Nekaj ​​jih je najbolj znana izmišljena gesla, ki se uporabljajo v zgodovini.


"Odprti sezam" je bila čarobna fraza, ki jo je uporabljal Ali Baba za vstop v jamo, kjer se je zbralo štirideset tatov in shranilo svoj ukradeni plen. Ljudje že pravijo "Odpri sezam" 10 stoletij.

"Joshua je bil konstrukt umetne inteligence, ki je v filmu iz leta 1983 nadziral arsenal jedrskega orožja "WarGames. Zgodilo se je tudi, da je geslo, ki se uporablja za dostop do zaščitenega omrežja.

Priljubljenost in zgodovina teh gesel vodita veliko ljudi jih izbere za svoje geslo.

jazlažna prevaraV letu 2017 je raziskovalec informacijske varnosti zdrsnil skozi ogromen smetišče več kot 590 milijonov vloženih internetnih računov in ugotovil, da sta "Open Sesame" in "Joshua" oba večkrat uporabljena. 

Kot ste verjetno že ugotovili, uporaba gesel iz priljubljenih filmov in ljudskih pravljic ni del dobre spletne varnostne strategije. Ni tako hudo, kot če uporabljate "123456" ali "qwerty123", ampak zamisel dobite.

Močna varnost gesla je precej pomembna, zato obstaja programska oprema, kot je 1Password. 

Zakaj potrebujete močno varnost gesla

Aprila 2019 je raziskovalec informacijske varnosti, oborožen s 3D-tiskalnikom, ki uporablja stereolitografsko tehnologijo, zmogel pretentati senzor prstnih odtisov Samsung S10 + s faksimilom lastnega kazalca.

Touch ID, prepoznavanje obraza in druge nastajajoče tehnologije so bile doslej niso dokazali, da so pripravljeni zamenjati kombinacije uporabniškega imena in gesla.

Prehod z poverilnic računa na biometrične podatke je nekaj, kar se ne bo zgodilo čez noč; v resnici lahko traja desetletja, ker to zahteva premik paradigme v smislu strojne in digitalne omrežne arhitekture.

Gesla ne minejo nikoli kmalu, in to zahteva uporabo strateške in priročne varnosti gesla. Gesla ne samo vzpostavljajo vašo digitalno identiteto, ampak tudi prepreči nepooblaščen dostop do spletnih računov ki so resnično pomembne za vašo spletno eksistenco.

Govorimo o bančni računi, e-pošta, aplikacije za takojšnje sporočanje, družbena omrežja, in drugi. Pridobitev nepooblaščenega dostopa do računov je bila vedno v ospredju zlonamernih hekerskih dejavnosti; v bistvu so v krogih kibernetske kriminalitete zelo spoštovani lomilci gesla, posamezniki, ki imajo sposobnost določanja gesel..

močna varnost geslaNajboljši način za zaščito pred krekerji za geslo je uporabite dolge in zapletene nize črk, številk in simbolov. Gesla so kot ključi vaše hiše. Ni važno, ali so vaše stene iz armiranega jekla in betona z najboljšim sistemom za zaščito doma, ki ga lahko kupite, če ključavnice na vaših vratih ne delujejo. 

Uporaba šibkega gesla, kot je "123456", je všeč spustite ključe skupaj z domačim naslovom, napisanim na prtičku v lokalnem lokalu, kjer je znano, da se vlomilci družijo.

Uporaba istih poverilnic za prijavo v različnih računih je eden najučinkovitejših ukrepov, ki jih lahko uporabite tudi glede varnosti na spletu. Težava pri tem je, da so bila omrežja kršena, nekateri od teh incidentov pa so povzročili krajo kombinacij uporabniškega imena in gesla..

Predstavljajte si, da heker pridobi gmailov naslov in geslo, ki ju uporabljate tudi za dostop do svojih bančnih, kreditnih kartic in Facebookovih računov.

Verjetno ne želite, da se to zgodi. To je razlog, zakaj nujno je, da danes uporabljate dober upravitelj gesel.

Predstavljamo vam 1Password, resnično varen upravitelj gesel

Zgodovina 1Password sega v leto 2005, ko sta dva komercialna spletna razvijalca spoznala, da potrebujeta varno in učinkovito metodo za upravljanje in skupno rabo številnih gesel, ki so jih ustvarili v imenu svojih strank.

Ta potreba je postala projekt notranjega kodiranja, ki je potekal po načrtih in tako vodil Roustem Karimov in David Teare da razmišljajo o tem, kako bi lahko to idejo delili z uporabniki interneta po vsem svetu.

Na prehodu iz spletnega razvoja v potrošniško usmerjeno podjetje za informacijsko varnost sta Teare in Karimov ustanovila AgileBits Inc. Oborožena z Apple PowerBooks in dobro poznavanje programiranja Java, so šifranti preplavili v veliko število spletnih obrazcev, s katerimi so se srečevali uporabniki interneta. sredi 2000-ih.

Zamisel, da bi lahko shranili podatke polja na obrazcu skupaj s poverilnicami, je prerasla v upravitelja gesel, ki ga mnogi recenzentji in novinarji tehnologije menijo najboljši.

Na prehodu iz spletnega razvoja v potrošniško usmerjeno podjetje za informacijsko varnost sta Teare in Karimov ustanovila AgileBits Inc. Oborožena z Apple PowerBooks in dobro poznavanje programiranja Java, so šifranti preplavili v veliko število spletnih obrazcev, s katerimi se srečujejo uporabniki interneta. sredi 2000-ih je ideja, da bi lahko shranila podatke polja na obrazcu skupaj s poverilnicami, prerasla v upravitelja gesel, ki ga mnogi recenzentji tehnologij in novinarji menijo med najboljšimi.

Zanimivo je, da je projekt se je začel kot upravitelj gesel za Mac OS X. V zgodnjih letih podjetja so bili edini kraji, kjer bi lahko našli pregled 1Password, spletna mesta, posvečena Apple Macu. 1Password je že od začetka veljal za dobrega upravitelja gesel, čeprav le za Mac uporabnike.

Približno 10 let je trajalo, da je AgileBits ponudil rešitve za naraščajoče povpraševanje po rešitvah za upravljanje gesel na vseh platformah. Te dni podjetje ponuja zaupanja vredno storitev, ki je na voljo za naprave macOS, iOS, Windows in Android.

Razumevanje, kaj ponuja 1Password

Dober upravitelj gesel ustvarja, hrani, šifrira, in pridobiva zapleteno uporabniško ime / geslo. Razlog za pregledovanje 1Password je zato, ker je kiti vse te škatle

Z naprednimi funkcijami gre še nekaj korakov naprej, da bi olajšali in varno spletno življenje uporabnikov.

V središču storitve boste našli strategijo, ki je postala univerzalna v smislu internetne varnosti: uporaba zelo močnih in edinstvenih gesel za vse račune. 

Ustvarjanje močnih kombinacij črk, številk in simbolov, ki jih bodo krekerji z gesli zelo težko razširili, tudi z močnimi orodji za dešifriranje je nekaj, kar bi se verjetno lahko naučili v nekaj minutah.

Težava je v tem, da si takšnih gesel ne moremo zapomniti. 

Geslo, kot je spodaj navedeno bodo sprejeli obveščevalne strokovnjake iz ameriške agencije za nacionalno varnost stoletja, da bi se razbili:

Čas razporejanja z geslom

Spomin na gesla, kot je zgoraj, ni nekaj, kar lahko povprečen človek doseže. Zdaj si predstavljajte, da bi poskusili različna močna gesla za več spletnih mest in računov. To se preprosto ne bo zgodilo.

Pisanje zapletenih gesel v zvezke in lepljive opombe je nepraktično. Celo mnemonične naprave si ne bodo pomagale zapomniti zapletenih nizov znakov, ki jih potrebujejo sodobni spletni računi.

V bistvu geslo z geslom zbira vse vaše spletne poverilnice, vam pomaga izboljšati varnost, shrani jih v ultra varen trezor in jih pridobi z samo en dotik in eno geslo. Precej lepo.

Naš pregled 1Password

Ko gledate upravitelja gesel, v bistvu gledate dve stvari, če ste običajna oseba.

 1. Ali vam je všeč vmesnik?
 2. Ali dela?
 3. Koliko stane?

Če ste zadovoljni s temi tremi vprašanji, boste verjetno želeli uporabljati programsko opremo. Zdaj bom odgovoril na ta vprašanja. 

 1. Večina upravljavcev gesel ima precej lepe vmesnike. Zagotovo nam je všeč vmesnik 1Password ravno toliko kot druge možnosti tam in v mnogih primerih celo več.
 2. Ja, deluje precej dobro.
 3. Za uporabo programske opreme vas ne bo stalo več kot 5 USD na mesec. Podrobneje bomo podrobneje podrobneje poročali o cenah.

Če ne veste ničesar o kriptografiji, bi se tu verjetno ustavili. Če želite izvedeti več informacij o tem, kako 1Password zavaruje vaše stvari, jih imamo spodaj:

 • Ničelni protokol znanja: To pametno preverjanje pristnosti uporabnikov pomeni, da se gesla ne izmenjujejo, kar posledično pomeni tudi to kraja gesla ni mogoča.
 • Skrivni ključ: Kot pove že ime, si morate zapomniti le eno geslo, če želite uporabljati storitev, funkcija skrivnega ključa pa doda še eno plast varnosti, bodo agenti NSA, oboroženi z zmogljivimi računalniki, nekaj desetletij razširili.
 • WebCrypto: To je programski vmesnik za aplikacijo JavaScript komunikacija med aplikacijami in strežniki podjetja šifrirana in varna tako da vam ni treba skrbeti za napade "človek v sredini" ali druge sofisticirane hekerske dejavnosti, ko ste na spletu.
 • AES-GCM: AgileBits od leta 2011 uporablja 256-bitne tipke Advanced Encryption Standard, da bi resnično otežil kibernetske kriminalce, hekerje, ki jih sponzorira država, in krekerje za geslo. Recimo, da se lahko lopovsko stanje vdre v vaš vsebnik 1Password na ravni strežnika; za razbijanje Galois / Counter Mode blok šifre, ki se uporabljajo za šifriranje vaših podatkov, trajalo bi milijone let.
 • Asimetrična kriptografija: To je računalniški varnostni standard, ki združuje dve ključi, eno znano in drugo skrivnost overite spletne transakcije kot je dostop spletna mesta, zaščitena z geslom.

Šifriranje načina CBC

Kako nastaviti 1Password

Obstaja nekaj načinov za namestitev 1Password. 

Kot si lahko predstavljate, sta dve najbolj priljubljeni mobilni aplikaciji za naprave iOS in Android. Aplikacija 1Password vam bo prinesla brezskrbnost, tako da boste gesla varna in vam blizu ves čas. 

Na voljo imate tudi možnost namestitve aplikacij Windows, macOS, Chrome OS, in celo Linux. Glede na slednji operacijski sistem lahko izbirate med grafičnim vmesnikom ali aplikacijo ukazne vrstice, do katere lahko dostopate s terminala.

Prenos 1pasov

Ko so nameščene, vas bodo aplikacije popeljale skozi postopek nastavitve varnega glavnega gesla skupaj z nasveti, s katerimi si ga boste zapomnili. 

Ni vam treba ročno shraniti vseh uporabniških in uporabniških računov hkrati. Funkcija razširitve spletnega brskalnika bo varno beležite te podatke, ko se prijavite v svoje račune. Samodejno izpolnjevanje obrazcev bo omogočilo dostop z enim dotikom ali enim klikom do vaših računov. 

1Password lahko shrani tudi več kot le gesla. V osebni trezor lahko shrani občutljive dokumente, zvočne posnetke in digitalne video posnetke.

Recimo, da uporabljate pametni telefon Android in iPad za osebne namene, storitev vam bo omogočila sinhronizacijo podatkov neopazno med napravami. To funkcijo lahko celo razširite na osebni računalnik ali prenosnik.

1Pisarna cena in dodatne funkcije

Obljubil sem, da vam bom dal več informacij o cenah in tukaj smo!

Varni trezor v oblaku AgileBits je dostavljen na osnovi programske opreme kot storitev, kar pomeni, da za naročnino plačujete nekaj dolarjev mesečno. 

Najboljša ponudba je družinski naročninski načrt, ki je ob letnem zaračunavanju tudi le nekaj dolarjev na mesec. V tem načrtu je vključenih pet članov, ki vključuje možnost povabiti do pet gostov za omejeno delitev storitve skrbnika gesla. 

Vse naročnine so za neomejene naprave, in vključujejo služba za stranke neprekinjeno.

1brezenčna cena za družino

Za razumne naročnine so na voljo tudi posebni načrti za majhne poslovne skupine in podjetniške rešitve. 

Nove napredne funkcije vključujejo način potovanja, ki uporabnikom omogoča varno upravljanje občutljivih shranjenih osebnih računalniških naprav, ko so na poti. 

V času, ko je ameriško ministrstvo za domovinsko varnost postalo preveč ljubosumno na iskanje elektronike na oddelkih za prihod na mednarodnih letališčih, je funkcija 1Password Travel Mode zagotovo dobrodošla.. Dostop je mogoče obnoviti s samo enim klikom ko bodo uporabniki carinili.

Končne misli na 1Password

Med ocenjevanjem upraviteljev gesel lahko naletite na pregled 1Password, ki žali ukinitev lokalnega shranjevanja v trezorju v korist njegovega kolega iz oblaka. 

Strokovnjaki za informacijsko varnost pri AgileBits močno priporočajo trezorje v oblaku, saj hekerji pogosto lažje vdrejo v posamezne naprave kot ultra varni strežniki AgileBits.

Če je vaš pametni telefon izgubljen ali ukraden pridobivanje podatkov o vašem računu je enostavno doseči s spletnega mesta 1Password dokler imate glavno geslo.

Vsekakor priporočamo, da poskusite 1Password.

Pogosto zastavljena vprašanja

V: Ali so upravitelji gesla varni?

A: Z močnim glavnim geslom in razumnimi varnostnimi ukrepi so upravitelji gesel najvarnejša mesta za shranjevanje občutljivih informacij.

V: Ali je mogoče ključiti 1Password?

A: Vsak sistem informacijske tehnologije se lahko pokvari. Na primer, domneva se, da je skupina za kibernetske kriminalitete Shadow Brokers vstopila v strežnike, ki jih vzdržuje Agencija za nacionalno varnost z namenom kraje orožja za kibernetsko vojsko, vendar njihova natančna metodologija še vedno ni znana. Tudi če so strežniki AgileBits ogroženi, bi hekerji potrebovali stoletja, da razbijejo šifriranje AES-GCM, ki varuje vaše podatke, ob predpostavki, da imajo dostop do zmogljivega podatkovnega centra, ki se nahaja na Arktiki, in dovolj denarja za plačilo tisoč dolarjev računov za elektriko vsak mesec.

V: Kaj je 1 stranski stolp?

A: To je informacijska storitev, ki vas opozori na kršitve podatkov na spletnih mestih, kjer imate račune. Recimo, da so vaše podatke o Yahoo računu ogrožene; 1Password Watchtower vas bo takoj obvestil, da boste lahko spremenili geslo, preden bodo vaše poverilnice prodane na podzemnih taksističnih forumih.

V: Ali 1Password deluje z aplikacijami?

A: Več razvijalcev aplikacij je sprejelo samodejno izpolnjevanje obrazcev in povezovanje z AgileBits API-jem. Expedia in Starbucks sta v tem pogledu dva primera; drugi vključujejo Chase za mobilno bančništvo in priljubljeno organizacijsko aplikacijo Evernote, ki je zelo priporočljiva.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me