Avira Phantom VPN – tega ne priporočamo (rezultati testiranja)

Avira Phantom VPN - tega ne priporočamo (rezultati testiranja)

Premalo strežnikov, prepočasen in, mimogrede - kako je s temi nemškimi zakoni o zasebnosti?


Avira Phantom VPN veliko dela. Uporablja najnovejše in največje VPN protokole in AES-256 bitno šifriranje. Poleg tega so hudourniki dovoljeni in zdi se, da je Netflix večinoma na voljo na številnih strežnikih. Avira Phantom se ponaša tudi z vgrajenim stikalom za ubijanje in možnostjo povezovanja več naprav hkrati.

Ta zbirka pozitivnih rezultatov ne zadostuje za premagovanje dejstva, da hitrosti prenosa podatkov so neverjetno počasne s to storitvijo. Sedež podjetja je tudi v Nemčiji, kar lahko predstavlja težave za uporabnike, ki so še posebej zaskrbljeni zaradi zasebnosti svojih podatkov. Poleg tega lahko politika beleženja za nekatere povzroči preobrat.

Razčistimo ga.

logotip avira

Avira Phantom VPN Pregled

ZnačilnostiInformacije
Uporabnost: Zelo enostaven za uporabo
Politika beleženja: Nekaj ​​pravilnika za beleženje
Velikost strežnika: 40 strežnikov
Porazdelitev strežnika: 20 držav
Podpora: Baza podatkov
Torrenting: Dovoljeno
Pretakanje: Dovoljeno
VPN protokol in šifriranje: Protokoli OpenVPN, IPSec in Ikev2;
Sedež: Nemčija
Cena: 4,99 USD / mesec
Uradna spletna stran: https://www.avira.com

Varnost in šifriranje

Avira Phantom ima stranke za Windows, Android, macOS in iOS. Ko se povežete z Androidom ali Windowsom, boste uporabljali protokol OpenVPN. To je protokol izbire za večino ozaveščenih uporabnikov, saj ima to prednost, ker je tehnologija odprtokodnega koda. Tisti, ki uporabljajo macOS ali iOS, bodo imeli koristi od protokola IPSec. Prefinjeni uporabniki lahko opazijo, da pri protokolih VPN s to storitvijo ni več izbire. Vendar povprečen uporabnik verjetno ne bo opazil.

postopek šifriranja vpn

Avira Phantom VPN ima a vgrajeno stikalo za ubijanje, vendar je ta funkcija na voljo samo strankam, ki plačujejo, in ne tistim, ki se odločijo za uporabo brezplačne različice te storitve. Preklopnik za ustavljanje je ključnega pomena, ker ustavi, da aplikacije v računalniku ne bodo več brskale, ko VPN nenadoma izgubi povezavo. To zagotavlja, da boste med svojo sejo brskanja ohranili popolno zasebnost.

Ena od prednosti v prid Avire Phantom je, da nudi zaščito DNS. DNS pretvori URL-je, ki jih ljudje iščejo, v IP naslove, ki jih računalniki lažje razumejo. Avira Phantom z lastno storitvijo DNS omogoča veliko več kateri koli tretji osebi težko nadzira uporabnikove zahteve DNS.

Lokacije strežnika Avira Phantom VPN

seznam držav avira vpnEden od razlogov, da je Avira Phantom VPN tako počasen, je lahko povezan z njim majhno število strežnikov. Skupno jih ima le 40 strežnikov v 20 državah. Večina teh je v Evropi v državah, kot so Avstrija, Češka, Italija, Nemčija, Francija, Romunija, Nizozemska, Poljska, Švica, Velika Britanija in Španija. Ker je sedež v Nemčiji, ta koncentracija evropskih strežnikov ne preseneča.

Drugi strežniki se nahajajo v ZDA, Kanadi, Mehiki, Avstraliji, Braziliji in Singapurju. V ZDA je ducat strežnikov, v Južni Ameriki pa le en strežnik in Bližnji vzhod in Afrika sta v celoti opuščeni. Če živite v enem od teh krajev, je morda pametno poiskati drugega ponudnika VPN.

Spletno mesto Avira Phantom sicer obljublja, da bo v prihodnje dodano še več lokacij, vendar ni podrobnosti o tem, kdaj se to lahko zgodi ali kje se ti strežniki lahko nahajajo.

Zakaj je to relativno majhno število strežnikov pomembno?

Ko ponudnik VPN uporabnikom ponudi le nekaj strežnikov, iz katerih lahko izberejo, to pomeni, da se količina prometa na vsakem strežniku pomnoži. Ko je strežnik vedno bolj natrpan, je delovanje, zlasti hitrost prenosa podatkov, oslabljena.

Poleg tega je večja raznolikost lokacije strežnikov, večja je verjetnost, da bodo uporabniki našli bližnji domači strežnik, kar bi moralo izboljšati hitrost brskanja. Če je skrivanje vaše geografske lokacije ključnega pomena, potem imate več strežnikov, iz katerih lahko izberete, tudi boljše zmožnosti ponarejanja.

Če pogledate na izbiro avstralskih VPN-jev, boste videli, da ima večina visokokakovostnih storitev na voljo na tisoče strežnikov.

Uporaba BitTorrent ali P2P z Avira Phantom VPN

Člani skupine za podporo strankam Avira Phantom so povedali, da ne razlikujejo med različnimi vrstami spletnega prometa. To pomeni, da sta dovoljena P2P in nalaganje hudournikov. Za razliko od drugih ponudnikov VPN skupna raba datotek ni omejena na določene strežnike.

Rezultati testiranja hitrosti Avira Phantom VPN

Večina ljudi, ki so že prej uporabljali VPN, ve, da jim te storitve lahko pomagajo zagotovite svojo anonimnost in zasebnost v spletu. Vemo tudi, da je cena, ki jo plačujejo za to anonimnost, hitrost. Resnično ugleden ponudnik VPN z več tisoč strežniki in veliko raznolikostjo strežniških mest bo manj vplival na hitrosti prenosa podatkov.

rezultat hitrosti avira phantom vpnNa žalost Avira Phantom VPN njihov sistem trpi zaradi neverjetnega pomanjkanja strežnikov. To pomeni neverjetno počasne hitrosti prenosa podatkov. Benchmark testiranje brez uporabe VPN-ja je omogočilo hitrosti prenosa v 98,71 Mbps in hitrost prenosa 53,00 Mbps. Ko je bil Avira Phantom VPN vklopljen, hitrost prenosa je padla na samo 6,98 Mbps hitrost prenosa pa je bila slabih 9,02 Mb / s.

Ta test je bil izveden na strežniku Avira na Nizozemskem, ki je precej oddaljen od dejanske lokacije testnega računalnika. Testiranje na strežniku v ZDA je bilo še slabše. To je prineslo rezultati 4,34 Mbps za prenose in 2,23 Mbps za prenose. To je hitrost prenosa do približno 95% počasnejši od rezultatov, doseženih brez VPN, podobno so vplivale tudi hitrosti prenosa.

V primerjavi z nekaterimi večjimi ponudniki VPN so ti rezultati hitrostnih testov precej žalostni. Predstavljajte si, da morate počakati nekaj minut, da se spletno mesto naloži. Bilo bi neizmerno frustrirajoče. Verjetno boste obupali in odšli daleč, preden boste kaj dosegli.

Pravilnik o beleženju Avira Phantom VPN

zavarovano brskanjeŠtevilni ponudniki VPN se ponašajo s pravilnikom o nejavljanju, nato pa v svoji politiki zasebnosti ali pogojih storitve navajajo, da dejansko izvajajo nekaj omejenega sledenja in vzdrževanja zapisov o svojih strankah. Avira Phantom VPN se razlikuje po tem, da se seznanja s sečnjo, ki jo opravljajo.

V podjetju pravijo, da oni hrani podatke, ki se nanašajo na diagnostične informacije tako da lahko ostanejo pred napakami in drugimi težavami, ki bi lahko motile uporabniško izkušnjo. Avira lahko tudi spremlja, ali so določeni uporabniki plačani ali brezplačni, ker obstajajo omejitve, koliko podatkov lahko brezplačna stranka uporabi v enem mesecu.

Poleg tega v podjetju pravijo, da ne sledijo, katera spletna mesta obiščejo njegove stranke ali njihovi naslovi IP.

Možnosti cen za Avira Phantom VPN

Avira Phantom ponuja tako brezplačne kot plačljive različice svoje storitve. Brezplačna različica omejuje kupce na samo 500 MB na mesec. Ves promet je šifriran, možen je tudi dostop do spletnih mest z omejenim dostopom. Vključeno je preprečevanje puščanja DNS in možen je dostop prek več naprav.

avira vpn proPlačljiva različica se imenuje Phantom VPN Pro. Uporabniki, ki izberejo to storitev, imajo dostop do neomejenih podatkov, pa tudi do vseh funkcij, ki so vključene v brezplačni načrt. Vendar plačljiva storitev vsebuje dve glavni funkciji, ki nista na voljo brezplačnim strankam. Te funkcije so stikalo kill in dostop do podpore strankam.

Dobro ceno ali previsoke cene?

Tako je. Kdor se odloči, da ne bo plačal za Avira Phantom VPN, ne bo imel prednosti samodejnega stikala za ubijanje, ki jih ščiti, če njihova storitev VPN ne bo na voljo. Poleg tega, brezplačne stranke nimajo dostopa do podpore strankam.

Spletno mesto Avira Phantom VPN ima bazo znanja, vendar ni nujno, da uporabniki iščejo odgovore. Na voljo so tudi forumi uporabnikov, vendar izkušnje kažejo, da to ni učinkovit ali učinkovit način za reševanje težav s storitvami.

Tudi obvladovanje strank s plačanim načrtom ni nujno veliko. Dostop je na voljo po telefonu ali e-pošti, podpora pa je za govorce iz več jezikov. Vendar pa, zdi se, da so odzivni časi počasni in se raztezajo na ure ali dneve. Ko dobijo odgovore, pogosto ne pridejo do izraza, zato je treba več naprej in nazaj. Reševanje preprostega vprašanja lahko traja teden ali več.

Plačana naročnina stane 10 USD na mesec. To ni slaba cena, vendar pomanjkanje podpore strankam in počasne hitrosti prenosa podatkov pomenijo, da storitev ni vredna stroškov. Lepa stvar je, da Avira Phantom VPN omogoča povezavo neomejenega števila naprav. To je še posebej dobra novica za lastnike podjetij ali ljudi, ki imajo veliko naprav za zaščito.

Ali Avira Phantom VPN priporoča?

VPN usmerjevalnikaAvira Phantom VPN je ni priporočljivo iz več razlogov. Čeprav je na voljo za uporabo v napravah z operacijskim sistemom Windows, Mac, iOS in Android, te storitve ni mogoče nastaviti na usmerjevalniku, tako da imajo vse vaše povezane naprave enako zaščito. Poleg tega je ni mogoče uporabiti Avira Phantom v povezavi s TOR da si zagotovite dodatno plast zaščite. SmartTV, igralne konzole in naprave Linux podobno niso združljive.

Na voljo so boljše storitve z veliko hitrejšimi hitrostmi prenosa podatkov in konkurenčnimi cenami. Če želite a Zasebnost Avstralija priporočilo, nato pa si oglejte naš pregled NordVPN. Ne boste razočarani.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me