Hola VPN – odlična izbira za varnost in hitrost BAD

Kdaj VPN ni VPN? Ko je Hola VPN Resno. Zanimiv način uporabe omrežja P2P.


hola vpn logotipHola VPN je nekaj anomalije v industriji. Ne zagotavlja natančno tradicionalnih VPN storitev, saj je Hola VPN namesto usmerjanja spletnega prometa prek namenskih strežnikov, ki se nahajajo na različnih lokacijah, sistem enakovrednih oseb. To pomeni, da ko se uporabniki prijavijo v Hola VPN, njihov spletni promet usmerjena prek povezav drugih uporabnikov.

Pri tem pristopu je lahko nekaj prednosti. Na primer, uporaba Hola skoraj ne vpliva na hitrost prenosa podatkov. Uporabniki, ki so navajeni na hitro prenesti strele, ne bodo razočarani. Tudi uporaba enakovredne VPN pomeni, da spletna mesta običajno ne morejo zaznati, da brskate prek VPN. To pomeni, da boste morda dobili dostop do storitev, kot je Netflix, čeprav se zdi, da to s Holo le redko deluje.

Prav tako lahko Hola VPN uporabljate brezplačno. Če se resnično zavedate stroškov, je to lahko dobra stvar. Vendar noben od teh komaj pozitivnih vidikov ne odtehta negativnosti, ki so povezane s to storitvijo. Prav tako ni priporočljiva izbira brezplačnih vpn.

ZnačilnostiInformacije
Uporabnost: Enostaven za uporabo
Politika beleženja: Nekaj ​​pravilnika za beleženje
Velikost strežnika: n / a
Porazdelitev strežnika: n / a
Podpora: Kontaktni obrazec
Torrenting: Ni dovoljeno
Pretakanje: Ni dovoljeno
VPN protokol in šifriranje: Neobstoječe
Sedež: Izrael
Cena: prost
Uradna spletna stran: https://hola.org/
Torej, kaj je s Holo?

hola vpn skupnostiKo se prijaviš na Hola, ti dovolite drugim članom, da uporabljajo vaš sistem in vire v vašem omrežju. Publikacije Hola pravijo, da to počnejo le, ko so vaše naprave v prostem teku in povezane z virom napajanja. Še več, v podjetju pravijo, da je povprečni promet, ki ga bo tipičen vrstnik doživel navadno na dan, manjši od posnetka YouTube, ki traja le nekaj sekund. To je lahko kar štiri do pet MB.

Še bolj zaskrbljujoče je dejstvo, da ne veste, kaj počnejo drugi uporabniki Hole, medtem ko uporabljajo vaše vire. Vaš računalnik lahko postane izhodni strežnik za druge zlobne namene. Od neželene pošte do krampanja boste morda nekega dne odkrili, da je vaš IP naslov povezan z nekaterimi zelo grdimi stvarmi.

Varnost in šifriranje

Varnost in šifriranje s Hola VPN praktično ne obstajata. Medtem ko voditelji v panogi uporabljajo AES-256 in Open VPN protokol za zaščito vaše identitete in zasebnosti, Hola ne uporablja nobenega od teh.

Predpostavimo, da se želite prijaviti na internet prek Hola v Avstraliji. Ko vklopite Hola, se v Avstraliji prijavite prek drugih, nedejavnih uporabnikov. Tako je videti, kot da se povezujete prek drugega naslova IP. Hola vztraja, da ta pristop strankam zagotavlja »vrhunsko storitev VPN z minimalnimi osnovnimi stroški.« Argument je, da ker podjetje ne plačuje za nakup in vzdrževanje kup dragih strežnikov po vsem svetu, vam lahko prinese njihovo storitev brezplačno, vendar potrošnikom še vedno ponuja zasebnost in zaščito, ki je enakovredna tisti, ki jo nudijo bolj tradicionalni ponudniki VPN.

simetrični blok šifer

Ta argument preprosto ne drži. Šifrirni protokoli, kot sta AES-256 in Open VPN, ponujajo šifriranje vojaškega razreda, ki ga superračunalniki ne morejo zrušiti. Poleg tega, Hola priznava, da so v njenem sistemu ranljivosti. Pišejo o tem, da bi "zlonamerni ljudje" lahko ugrabili vašo dostopno točko WiFi, "pravijo, da te" rešitve "zaprejo takoj, ko jih odkrijejo..

Medtem ostanete ranljivi. Hola VPN sploh ne uporablja protokola VPN. Vaše podatke posreduje a proxy povezava brez šifriranja. Ne bo pomote. To ogroža vaše občutljive osebne podatke.

Lokacije strežnika Hola VPN

vpn vektor lokacije strežnikaHola nima strežnikov, in čeprav podjetje trdi, da je to prednost, je zagotovo težko tako obravnavati. Kupci, ki uporabljajo to storitev, so pravzaprav strežniki. Če vam ni všeč ideja, da bi neznanci dovolili, da uporabljajo vaš IP naslov, potem Hola omogoča, da se odjavite.

To pomeni, da boste morali plačati za naročnino na premijo. Tudi s plačano naročnino bi morali ne pričakujte nobenih pomembnih perks. Edina stvar, ki jo boste dobili, je odsotnost drugih ljudi, ki se lotijo ​​vašega IP naslova. Z naročnino na premium še vedno ni šifriranja in je malo na poti do resničnih funkcij v slogu VPN.

Uporaba BitTorrent ali P2P z Hola VPN

Medtem ko Hola ponuja prvo svetovno VPN storitev enakovrednih omrežij, ne pričakujte, da boste lahko prek tega sistema prenesli torrente ali dajali nobene datoteke. Čeprav v literaturi o Holi nič ne prepoveduje skupne rabe datotek, je testiranje to pokazalo hudourništvo z Holo preprosto ne deluje.

Poleg tega ne pričakujte, da boste lahko prek Hola dostopali do Netflixa v drugih regijah. To je bilo preizkušeno s petimi različnimi povezavami in nikoli ni bilo uspešno.

Rezultati testiranja hitrosti Hola VPN

To je približno edina metrika, ki jo je Hola VPN že uporabil. Stopnje prenosa podatkov s storitvijo se niso vedno posebej razlikovale od izhodiščne, saj niso bile uporabljene hitrosti prenosa podatkov prek a-VPN. S pomočjo naročnikov Hola v ZDA so bile hitrosti prenosa za VPN razmeroma spoštljive z 32,47 Mbps. Vendar je hitrost prenosa 7,97 Mbps težko sprejemljiva. Tole je neverjetno počasen v primerjavi z nekaterimi najboljšimi VPN-ji tam.

rezultat testa hitrosti hola vpn

Uporabniki v EU so bili boljši. Hitrost prenosa je bila 84,61, kar v primerjavi z referenčno vrednostjo 97 Mb / s sploh ni omamno. Prenosi so bili v primerjavi z referenčno vrednostjo nekoliko počasnejši. Te številke so bile 38,83 oziroma 53.

rezultat hoste vpn test hitrosti amsterdam

Medtem ko testi hitrosti gredo, ti rezultati niso slabi. Vendar so te stopnje hitrosti dosežene na račun kakršnega koli šifriranja ali resnične varnosti kakršne koli vrste. Če sploh niste uporabljali nobenega VPN-ja, boste dobili hitrejše hitrosti prenosa in približno enako raven zaščite, ne da bi sistem ogrožali drugi uporabniki.

Pravilnik o beleženju Hola VPN

Večina ponudnikov VPN je ponosna na svojo politiko brez beleženja. Konec koncev, ena glavnih točk uporabe VPN je izogibanje radovednim očem in ohranjanje spletnega življenja čim bolj zasebno.

Medtem ko se več podjetij VPN hitro pohvali s tem, kako ne vodijo dnevnikov, te pohvalitve le redko podpirajo dejstva. Številne storitve VPN vodijo nekaj omejenih evidenc o svojih uporabnikih. Seveda obstajajo elitni ponudniki v panogi, ki poudarjajo strogo politiko brez beleženja, in to absolutno pomenijo.

Navsezadnje je takšen ponudnik VPN, ki si ga želite. Najboljši ponudniki VPN običajno izhajajo iz države, ki ni del zavezništva za nadzor Pet oči, devet oči ali 14 oči. Če želite več informacij, preberite naš vodnik o pravilnikih za beleženje VPN.

Izrael - ni tako velik glede zasebnosti

Nato državno zavezništvo

Sedež podjetja Hola VPN je v Izraelu, ki ni član teh zavezništev. Kljub temu je bistvenega pomena, da Izrael "sodeluje" s temi nadzornimi zaveznicami. Z drugimi besedami, Izrael tesno sodeluje z narodi, ki so člani teh skupin. Če bodo pritisnjeni, da bi delili svojo inteligenco, bodo to verjetno storili.

To je slaba novica za uporabnike VPN, ki iščejo resnično zasebno in anonimno spletno izkušnjo. Zaskrbljujoče, Hola na svoji spletni strani ne daje nobene resnične, deklarativne izjave o svojih praksah sečnje. Podjetje ima politiko zasebnosti, v kateri omenjajo podatke dnevnika. V pravilniku se dokončno navede dejstvo, da beležijo vse o uporabljenem brskalniku, obiskanih spletnih mestih, koliko časa porabijo na vsakem spletnem mestu ter datum in čas dostopa..

Vendar to še ni konec. Hola spremlja tudi osebne podatke vsakega člana. To vključuje vse podatke, ki vas lahko prepoznajo, vključno z vašim imenom in e-poštnim naslovom ter vašim IP naslovom.

hola vpn zbiranje informacij

Tu se še ne konča. V pravilniku o zasebnosti je navedeno, da lahko osebne podatke strank razkrijejo »zaupanja vrednim tretjim ponudnikom storitev ali partnerjem.« Proaktivno navajajo, da bodo vaše podatke delili v skladu z zakonom ali odredbo sodišča.0

Z drugimi besedami, ta VPN sploh ni VPN.

Možnosti cen za Hola VPN

hola vpn cene

Očitno je Hola brezplačna storitev. Imajo premium naročninski načrt, ki je na voljo za 11,95 USD na mesec. Posebne ponudbe za nakup kupujejo šest mesecev, eno leto ali dve leti vnaprej. To so veliko cenejše možnosti, vendar za svoj denar dobivate zelo malo.

Ali se priporoča Hola VPN?

Hola VPN ima toliko vprašanj, da je težko vedeti, kje začeti. Če vam je pomembna hitrost, je morda Hola pravi odgovor. Toda brez kakršne koli zaščite ali šifriranja vam je veliko bolje, da preprosto brskate po spletu brez VPN-ja. To je zato, če uporabljate Hola, boste pustili svoj sistem ranljiv za uporabnike z zlobnimi nameni. Zagotovo ne želite dovoliti, da se vaš naslov IP poveže s hekanjem, neželeno pošto ali drugimi nezakonitimi ali vsaj slabo svetovalnimi dejavnostmi.

Veliko boljše storitve VPN, kot so NordVPN in Surfshark so na voljo. Večina jih zagotavlja vojaško šifriranje, fizične strežnike, ki prikrivajo vašo identiteto in lokacijo ter varujejo vaše podatke.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me