Kako ustaviti puščanje spletnega RTC-ja (brezplačne in enostavne popravke)

Puščanje WebRTC je nerodno, ko ste zunaj in okoli. Če uporabljate brskalnik Chrome, tvegate. Tukaj je treba storiti 'Dovolj povedano.

V nekaterih primerih je uporaba virtualnega zasebnega omrežja (VPN) ne dovolj da zaščitite svoje podatke in zagotovite, da je vaš IP naslov anonimen. Puščanje WebRTC je težava, ki vpliva na brskalnik Google Chrome in lahko povzroči, da bo vaš pravi naslov IP na voljo v spletu.

webrtc vektorWebRTC pomeni Spletna komunikacija v realnem času. Uporabljajo ga številna spletna mesta in spletne aplikacije za ohranjanje neprekinjenega toka seje med uporabnikovim računalnikom in gostiteljskim strežnikom. WebRTC bo uporabljal povezavo varne vtičnice (SSL), dokler ima gostiteljski strežnik veljavno potrdilo, vendar to še vedno ni dovolj, da prepreči uhajanje vašega naslova IP.

Ko spletna mesta ali tretje osebe lahko dobijo vaš lokalni IP naslov, jim omogoča sledenje vaših spletnih aktivnosti in celo vaše fizične lokacije. Vsi naslovi IP so povezani z geografskimi območji, zato vam jih lokalno omrežje in internetno podjetje dodeli glede na mesto in regijo, kjer živite ali delate.

Kako nastanejo puščanje?

Osrednja težava s puščanjem WebRTC je bila prvič odkritih leta 2015. Programerji so odkrili, da bo brskalnik Chrome na spletno mesto povezal prek VPN povezave, ki bo sprožil periodične zahteve prek sistema, znanega kot Session Traversal Utilities za NAT (STUN). Zahteve STUN so potrebne za podporo kakršnemu koli sprotnemu komuniciranju ali sodelovanju v oknu brskalnika.

Težava je v tem, da vsak STUN zahteva pogovore med uporabnikovim računalnikom in zunanjim internetom in v teh primerih bo uporabil vaš lokalni IP naslov, ne naslov, ki ga ponuja vaša storitev VPN. To pomeni, da zunanjim strankam bo na voljo naslov vašega ponudnika internetnih storitev (ISP) ali omrežja wi-fi. V bistvu bi spletna mesta lahko uporabila JavaScript kodo za preprosto zajem vašega resničnega naslova IP s silovito zahtevo STUN.

Preprečevanje puščanja s Chrome razširitvami

Preklop na drugega odjemalca VPN ali gostitelja ne bo preprečil povezave WebRTC. Vprašanje vpliva na vse storitve VPN, ne glede na to, kateri šifrirni protokol uporabljajo. Namesto tega je najboljši pristop, da namestite razširitev za Chrome, ki je majhen pripomoček, ki se doda, da pomaga oblikovati varno izkušnjo brskalnika. Chrome ima celotno trgovino razširitev, od katerih jih je veliko mogoče dobiti brezplačno.

Google je dejansko napisal in objavil celoten vmesnik za programiranje aplikacij (API) za izdajo WebRTC. To je posameznim razvijalcem omogočilo, da ustvarijo svoje Razširitve za Chrome, da bi odpravili težavo z odjemalci VPN.

Ena najpopularnejših razširitev Chroma za ta namen je WebRTC Leak Prevent. Združljiv je s katero koli različico Chroma, višjo od 42. Po namestitvi se prikaže okno z možnostmi razširitve in boste lahko izbrali, ali želite zaščititi puščanje WebRTC ali ne.

Razširitev WebRTC Protect deluje na podoben način. V zgornjem desnem kotu brskalnika Chrome doda gumb in z enim klikom zaščito WebRTC vklopite ali izklopite. Če je ikona obarvana modro, to pomeni, da je zaščita omogočena in vaša VPN storitev ne bo puščala vašega pravega naslova IP na nobenem spletnem mestu.

Glede na to, katero storitev VPN uporabljate, je vaš ponudnik lahko priporoči določeno razširitev za Chrome ali morda dejansko ponudijo katero od svojih. Za več informacij obiščite njihovo spletno mesto. Upoštevajte pa, da bo vsaka razširitev, ki uporablja uradni Googlov API, delovala na enak način.

Testiranje na puščanje WebRTC

Po namestitvi razširitve za Google Chrome, da se zaščitite pred puščanjem WebRTC, uporabite spletni pripomoček in se prepričajte, da vse deluje, kot je zasnovano. Prepričajte se, da razširitev za Chrome, ki jo izberete za namestitev, ponuja ugledni razvijalci in ima veliko število pozitivnih mnenj.

Kako ustaviti puščanje spletnega RTC-ja (brezplačne in enostavne popravke)

Lahko bi bilo nevarne rešitve, ponujene na spletnih mestih tretjih oseb, ki niso pristne in bo poskušal okužiti vaš računalnik. Vedno bi morali namestiti samo razširitve za Chrome iz uradne Googlove trgovine.

Enostaven test za puščanje WebRTC je na voljo na spletnem mestu What Is My IP? Spletna stran. Ko naložite to stran, bo pokazal, ali je bil vaš IP naslov razkrit ali skrit. Pod tem sporočilom boste videli, kako se vaš lokalni IP naslov razlikuje od javnega naslova IP, ki ga lahko vidi drugo spletno mesto. Z močnim VPN kot NordVPN ali Surfshark in zaščito pred uhajanjem WebRTC, mora vaš lokalni IP naslov vedno ostati zaseben, da lahko zaščitite svojo identiteto in osebne podatke.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me