LastPass Review (2020) – Neverjetna varnost … Vredna cena?

Varnost na spletu je danes težko stvar narediti.

Če hekerji in kibernetski kriminalci neusmiljeno poskušajo ukrasti vaše osebne podatke, boste morda zaupali spletnim mestom in mobilnim aplikacijam stvari, kot so številke kreditnih kartic in gesla e-pošte. Kršitve podatkov so postale reden pojav in pogosto puščajo ljudi ranljivi za napad.

kramp geslaInternetna gesla so bila oblikovana kot najboljša zaščita pred spletnimi grožnjami. Dokler ste izbrali edinstveno geslo in ga nikoli niste dali v skupno rabo z nikomer drugim, bi morali v teoriji računi in podatki ostati varni. Ker pa so se kibernetske napade razvijale, celo zapletena gesla so bila vložena in izpostavljena.

Ljudje so začeli zahtevati boljša varnostna orodja, da bodo njihovi podatki varni. Upravitelji gesel, kot je LastPass, ponujajo nov način za upravljanje spletnih računov.

V tem pregledu si bomo ogledali najpomembnejše funkcije upraviteljev gesel, da vidimo, ali lahko LastPass pomaga zapolniti vrzel med varnostjo in ranljivostjo.

Kaj je Upravitelj gesel?

Praktično vsako sodobno spletno mesto zahteva račun in geslo. To vključuje spletna mesta, povezana z bančništvom, e-pošto, socialnimi omrežji in nakupovanjem.

Najboljše prakse narekujejo, da morate za vsako spletno storitev uporabiti edinstveno geslo, vendar je velik izziv, da si jih zapomnite. Uporaba istega gesla za vsa spletna mesta je tudi slaba, saj vas naredi bolj ranljive za spletna napada.

kako deluje upravitelj gesel

Najboljša orodja za upravljanje gesla vas lahko rešijo obeh teh dilem. Shranijo vsa vaša edinstvena gesla, da se vam ni treba spominjati vsakega, hkrati pa zagotavljajo, da se posamezne poverilnice hranijo varno. Tako boste prihranili čas, ko boste brskali po spletu, obenem pa prinesli nekaj razmišljanja.

Vendar pa obstajajo nekateri potencialni negativi, ko gre za izdelke z geslom, ki temeljijo na oblaku. Najprej z uporabo enega zahteva, da imate veliko zaupanja v podjetje, ki upravlja storitev. Če ne morete biti prepričani, da orodje šifrira vsa gesla, ki ste jih shranili, obstaja nevarnost uporabe upravitelja gesel.

Preden investirate v katero koli orodje za upravljanje gesla, se prepričajte, da raziščete njegovo združljivost z vsemi napravami, ki jih redno uporabljate. Če storitve ni mogoče uporabiti z določenimi operacijskimi sistemi ali spletnimi mesti, bo morda resnično bolj težavno, da se v vsakodnevnem življenju poskusite zanesti nanjo..

Upoštevajte tudi, da pripomoček za shranjevanje gesla deluje kot ena sama točka napake. Če izgubite ali pozabite svoje glavno geslo, ste v bistvu zaprti iz vseh svojih posameznih računov, kar je skoraj enaka težava pri uporabi skupnih računalnikov in nanje ne morete namestiti programske opreme za upravljanje gesla..

V tistih [upajmo redkih] primerih, ko nimate skrbnika gesla, boste očitno morali pridobiti in zapomniti vsa vaša edinstvena gesla, ki bodo na koncu uporabila eno geslo za vse vaše spletne račune, ki vas naredi zelo lepo tarčo za mojega hekerskega prijatelja Kitajskega.

Šalu na stran, če bi bilo to tako, do konca preberite ta članek in na koncu boste to težavo rešili hitreje in bolj brezhibno, kot si morda mislite.

Pregled

Prvo izdajo LastPass-a je leta 2008 izdelala skupina štirih razvijalcev, ki so obupali nad boljšo rešitvijo za upravljanje gesla. Ta ekipa je prej sodelovala na platformi v oblaku in razumela, da obstaja možnost, da bi zgradili spletno orodje, ki bi lahko gesla shranjevalo v spletu, hkrati pa ostalo varno in varno za uporabo..

Sedem let po tem začetnem lansiranju je LogGeIn izdelek pridobil že več kot nekaj 100 milijonov dolarjev. LogMeIn je podjetje, specializirano za orodja na oddaljenih namizjih, ki posameznikom omogočajo varno nadziranje strežnikov ali delovnih postaj prek osnovne internetne povezave..

Blagovna znamka podjetja je od prevzema ostala enaka in se v osnovi izvaja kot samostojen izdelek.

LastPass rešitve

Odličen upravitelj gesel mora biti zanesljiv, varen in enostaven za uporabo. LastPass s svojo rešitvijo izpolnjuje vsa tri merila, ki delujejo bodisi kot razširitev računalniškega brskalnika ali kot mobilna aplikacija. Servis podpira sinhronizacijo v vseh napravah ki si ga lastnik.

zadnji trezor

Za uporabnike računalnikov lahko razširitev brskalnika prenesete z enim klikom. Podpira vse priljubljene sodobne brskalnike, vključno z brskalnikom Google Chrome, Mozilla Firefox in Microsoft Internet Explorer.

Ko je nameščena, se v zgornjem desnem kotu orodne vrstice prikaže nova ikona. Ko kliknete gumb, se boste morali prijaviti v obstoječi račun ali ustvariti novega iz nič.

Novi uporabniki bodo ustvarili račun, povezan z njihovim e-poštnim naslovom. Po tem bodo morali izbrati glavno geslo, ki ga bodo uporabljali vsak dan v razširitvi brskalnika. Tole glavno geslo deluje kot primarni ključ za uporabo in upravljanje vseh drugih shranjenih poverilnic v storitvi.

Ko nastavite svoje glavno geslo, boste lahko videli svoj zasebni trezor, ki lahko shrani posamezne poverilnice, pa tudi kreditne kartice in druge zaupne podatke. V ta trezor lahko ročno dodate gesla za spletna mesta ali storitev, ki jo samodejno opravi med brskanjem po spletu.

Vsak dan, ko odprete brskalnik v računalniku, vas bo razširitev pozvala, da vnesete svoje glavno geslo. Od tega trenutka boste lahko dostopali do vseh računov v svojem trezorju, ne da bi vam bilo treba ročno vnašati več poverilnic. Razširitev bo medtem samodejno napolnila shranjena uporabniška imena in gesla varovanje teh podatkov.

Mobilna aplikacija je na voljo za Apple iOS in Android in deluje skoraj enako kot razširitev za brskalnik. Za naprave, ki ga podpirajo, lahko preverite prstni odtis tako da lahko, ko morate vnesti geslo s pametnega telefona ali tabličnega računalnika, s prstom preverite pristnost svojega glavnega gesla.

Več funkcij kot vaš običajni upravitelj gesel

Čeprav se osnovna funkcionalnost sistema LastPass morda zdi preprosta, so razvijalci programske opreme nenehno dela na novih funkcijah da bi orodje postalo bolj prilagodljivo in celovito pri upravljanju z občutljivimi podatki. Te vrste izdaj so na voljo vsem uporabnikom z rednimi posodobitvami programske opreme.

lastpass avtentikator

The vgrajen generator gesel funkcija je ključnega pomena za kar najboljši izkoristek sistema za upravljanje gesla. Z enim klikom bo razširitev brskalnika ali mobilna aplikacija ustvarila zapleten, randomiziran niz gesla, ki ga bo skoraj nemogoče uganiti ali vdreti. Generator gesel lahko uporabite za vsako novo spletno mesto, ki ga obiščete, in vsak niz, ki ga dobite samodejno dodan v vaš zasebni trezor.

Ko brskate po zasebnem trezorju, boste na stranski vrstici opazili široko paleto novih kategorij. Vsak element menija predstavlja a ločeno vrsto podatkov, ki jo lahko varno shranjujete. Sem spadajo stvari, kot so gesla za wi-fi, številke za stike v sili in opombe, ki vključujejo zavarovanje, bančne račune ali potne liste.

Skupna raba gesel z drugimi ljudmi je vedno tvegano, tudi če gre za tesnega družinskega člana. Za zmanjšanje nevarnosti je LastPass pred kratkim predstavil a novo funkcija, imenovana Družine kar omogoča preprosto deljenje poverilnic med več ljudmi.

Skupaj lahko povežete šest računov in izberete, katera gesla bodo dodana v deljeni prostor. Kadar koli lahko tem podatkom računa dodate ali odstranite vidnost.

Ker internetna zasebnost postaja vroča tema razprav, strokovnjaki za kibernetsko varnost pozivajo internetne uporabnike, naj v svoje spletne račune dodajo dodatne plasti zaščite. En preprost način za to je s dvofaktorna avtentikacija, kjer uporabljate običajno geslo in drugo obliko identifikacije.

Pri sistemu "2FA" je sistem besedilnih sporočil najpogostejša oblika dvofaktorske overitve, vendar je LastPass zasnoval svojo različico, ki deluje kot strojni žeton. LastPass Authenticator omogoča preverjanje identitete na številnih priljubljenih spletnih mestih z uporabo svoje mobilne aplikacije vsakič, ko boste pozvani k dvofaktorski avtentikaciji.

Premium funkcije brez Premium stroškov

Novi uporabniki lahko začnite z LastPassom popolnoma brez stroškov. Tako razširitev brskalnika kot mobilna aplikacija sta na voljo kot brezplačni prenosi. Brezplačni računi vključujejo neomejeno shranjevanje v vašem zasebnem trezorju, pa tudi dostop do generatorja gesel in dvofaktorskih storitev preverjanja pristnosti.

zadnja cena

Za tiste, ki si želijo več funkcij in funkcionalnosti, LastPass ponuja štiri ločene možnosti izdelkov, vključno z dvema za osebno in dve za poslovno uporabo. Osebne možnosti so Premium in Družine in poslovne možnosti so Ekipe in Enterprise.

Stroški naročnine stanejo 3 USD na mesec in odklene več funkcij, ki niso vključene v brezplačen načrt. Dobiš sposobnost, da zunanjim uporabnikom pošljite šifrirane podatke iz svojega trezorja.

Prav tako vam lahko naročnina omogoči vzpostavitev stika v sili, ki lahko po potrebi dostopa do vaših podatkov. Nazadnje, Premium načrt vključuje en gigabajt šifriranega pomnilnika ki jo lahko uporabite za varno premikanje katere koli vrste datotek v oblak.

Možnost Families stane 4 USD na mesec in omogoča povezavo do šestih uporabnikov pod istim krovnim računom. Kot vodja družinskega trezorja boste lahko določili, katera gesla se delijo med vse posameznike, tako da vam jih ni treba pošiljati po nezavarovanih kanalih.

Naročnina na Teams je zasnovana za manjša podjetja, ki imajo med 5 in 50 zaposlenih. Stroški znašajo 4 USD na mesec na uporabnika v organizaciji. Vsi zaposleni imajo dostop do zasebnega trezorja in skupnega prostora za upravljanje gesel, licenc in drugih varnih podatkov.

Za večja podjetja paket Enterprise stane 6 USD na uporabnika na mesec in ponuja nadzor na ravni IT nad varnim upravljanjem podatkov. Vsebuje nabor skrbniških kontrol, ki jih lahko uporabite za centralizacijo sistemov za dostop do identitete. Poleg tega se lahko orodje integrira z vašimi obstoječimi skladišči imenikov.

Varnost in šifriranje LastPass

LastPass podpira popolno šifriranje na ravni naprave, kar pomeni, da to tudi njegovi razvijalci ne morejo videti ali pridobiti informacij, ki jih shranite v vašem zasebnem trezorju. Vaše glavno geslo se nikoli ne pošlje v strežnike v oblaku in do njega ne morejo dostopati hekerji, ki morda prestrežejo vaš spletni promet.

Primer geslo soli

Izdelek je zasnovan na 256-bitnem šifriranju Advanced Encryption Standard (AES), kar vlada ZDA uporablja za zaščito tajnih podatkov. Sistem se pri shranjevanju podatkov o geslu opira na algoritme PBKDF2 in SHA-256. Ta postopek je znan kot soljeni hash, ki deluje kot enosmerna funkcija za šifriranje podatkov kot naključne nize.

Navodila za namestitev

zadnja namestitevRazširitev brskalnika LastPass je na voljo kot brezplačen dodatek za več operacijskih sistemov s spletnega mesta podjetja za prenos.

Za Chrome in Firefox, preprosto začetek dejavnosti prenosa bo namestil razširitev na orodni vrstici brskalnika. Uporabniki računalnikov Mac, ki želijo uporabljati Safari, bodo morali dvoklikniti .dmg datoteko in se prijaviti v svoj račun s čarovnikom za namestitev. Upoštevajte tudi, da je za Windows na voljo univerzalni namestitveni program, ki bo dodal podporo za razširitve za vse aktivne brskalnike.

Na strani mobilnih uporabnikov lahko uporabniki aplikacijo za pametne telefone in tablične računalnike prenesejo iz iOS App Store ali Google Play Store. Ko je nameščena, se uporabniku prikaže poziv, da se prijavi s svojim e-poštnim naslovom in glavnim geslom. Storitev bo nato začela sinhronizirati vse shranjene poverilnice.

Vse to je zelo nemoten postopek.

Pomoč strankam

LastPass ponuja različne ravni podpore strankam glede na naročniški paket, ki ga imate. Kot bi bilo pričakovati, bodo tisti, ki imajo brezplačne račune, prejeli nižjo raven storitev kot tisti, ki plačujejo za mesečne načrte. Vendar imajo vsi uporabniki dostop do baze znanja podjetja in vsebine FAQ.

Načrti Premium, Družine in Ekipe vsi vključujejo prednostno tehnično podporo. To pomeni, da lahko uporabniki predložijo storitvene vozovnice glede težav ali napak. Paket Enterprise gre še korak dlje in dodeli predana ekipa strokovnjakov za podporo strankam, ki bo na voljo ves dan.

Končne misli - potrebujete LastPass

Zahvaljujoč hekerjem in kibernetskim kriminalcem ste pri uporabi interneta vedno izpostavljeni napadom. Upravitelji gesel so zasnovani tako, da zmanjšajo nekaj tveganj, tako da vam dajo osrednjo in varno lokacijo za shranjevanje vseh vaših zaupnih podatkov in poverilnic.

Kako pa izberete najboljše orodje za varno shranjevanje gesel?

Kot upamo, da je ta pregled LastPass pokazal, storitev prihaja z a dolg ugled varnosti in inovacij na oblaku. Zaupanje kateremu koli podjetju z gesli se bo morda zdelo strašljivo, a njihovo izvajanje a zasebni trezor se je izkazal za zanesljivega in zaščitenega.

Dejstvo, da je njihovo osnovno orodje na voljo brezplačno, ne škodi stvarem, čeprav uporabniki, ki potrebujejo več funkcionalnosti ali podporo podjetja, lahko nadgradijo na plačljive načrte.

Pogosta vprašanja

Kateri upravitelj gesel je najlažji za uporabo?

A: Enostavnost uporabe je odvisna od osebe, zato je najbolje, da preizkusite brezplačne različice nekaj orodij, da vidite, kaj najbolje deluje za vas. Najbolj priljubljene storitve danes vključujejo Keeper, 1Password in LastPass.

Ali lahko LastPass vdrejo?

A: Vaše osebne poverilnice so varne, saj se nikoli ne prenesejo v strežnike v oblaku in so vedno shranjene šifrirane. Če pa komu uspe ukrasti vaše glavno geslo, potem ogroža celoten trezor.

Obstaja brezplačna različica LastPass-a?

A: Da, brezplačni načrt vključuje razširitev brskalnika, mobilne aplikacije in neomejeno shranjevanje poverilnic v vašem zasebnem trezorju.

Ali lahko uporabim LastPass z Yubikeyjem?

A: Da, za načrte Premium in Enterprise je na voljo podpora.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me