Najboljši načrti NBN v primerjavi s ceno in hitrostjo

Internetna hitrostVsi iščemo isto stvar ... noro hiter internet. ��️

Ta vodnik vam bo pomagal razumeti različne načrte NBN.

Ko poskušate izbrati nacionalno širokopasovno omrežje, ki vam bo zagotovilo hiter internet po dostopni ceni, je morda težko najti popoln načrt. Veliko časa boste opazili, da morate za hitro hitrost plačati več. Nihče ne želi, da bi njihova storitev pretakanja videoposnetkov začela puhati sredi ene od svojih najljubših oddaj, ki jih gledajo.

Spodaj boste prebrali najboljši splošni načrt, najboljšo možnost hitrosti in več poštenih pregledov ponudnika. Dve glavni značilnosti, ki sta jih primerjali, sta bila hitrost in stroški. Želeli smo si stvari še olajšati s pogovorom o najboljšem ponudniku NBN za vsako priljubljeno mesto v Avstraliji. Nazadnje se bomo pogovorili o tem, na kaj morate biti pozorni pri nakupovanju naslednjega ponudnika interneta.

Zakaj mi zaupati? ����

Moje ime je Will in zadnja tri leta vodim ta varnostni blog, ki Avstralcem pomaga, da bolje razumejo digitalno zasebnost (tukaj najdete ogromen vodnik). Sodeloval sem z avstralskimi podjetji in jim pomagal pri varovanju svojih omrežij in spletnih mest. Tudi to potovanje me je naučilo nekaj ali dve o tem, kako deluje industrija ponudnika internetnih storitev.

Moj cilj tega vodnika je deliti svoje izkušnje z uporabo dobesedno vseh spodnjih načrtov NBN, medtem ko postavljam varno infrastrukturo IT za mala podjetja v okolici Sydneyja in Melbourna.

Ta članek je v teku, vendar me kontaktirajte, če imate kakršna koli vprašanja ali potrebujete pomoč pri izbiri ustreznega načrta NBN. Navdušeni ��

Contents

�� Kaj je NBN? ��

Avstralija uporablja izraz NBN ali nacionalno širokopasovno omrežje, ko govori o hitrih širokopasovnih podjetjih, ki državljanom Avstralije zagotavljajo internetne storitve. Ponujajo tudi storitve, kot so varnost, zabava, mobilni in celo e-zdravje.

Obstaja kar nekaj različnih tehnologij, ki jih nacionalna širokopasovna omrežja uporabljajo za zagotavljanje storitev svojim strankam, vendar bomo o tem več govorili kasneje. NBN je podoben tistemu, kar Američani imenujejo ponudnika internetnih storitev, saj gre v bistvu za isto stvar z uporabo različnih vrst tehnologije.

�� Najboljši ponudnik NBN - 6 primerjanih načrtov ��

V redu, vsi, čas je za pregled. Priključite se in začnimo z internetnim potovanjem, da bi našli kralja Aussie-jevega ponudnika internetnih storitev.

1. Najboljši skupni izbor - najboljši neomejeni podatki v načrtu NBN

Najboljša izbira za najboljši načrt NBN z neomejenimi podatki v Avstraliji je Internode. To podjetje je bilo ustanovljeno skoraj 30 let, sedež pa je v Adelaideu v Avstraliji. Internode je podružnica iiNet-a. Ni dvoma, da so naša številka ena izbira, saj je najbolj uporabljani ponudnik internetnih storitev v vsej Avstraliji.

SPECS

 • Na voljo je brezplačna nastavitev: da
 • Možnost najema / nakupa modema: da
 • Načrti se gibljejo od 50 do 100 dolarjev na mesec
 • Na voljo so načrti za paket: da
 • Dodatki: telefon, internetni paket, prenos, paketov kanalov

PREDNOSTI

Širok nabor cenovnih možnosti
Plačajte, ko greste na voljo
Brez pogodbenega roka
Storitev za stranke je neverjetna

SLABOSTI

Manj kot povprečni MBps kot drugi NBN v Avstraliji

Brez pogodbe, brez težav

Odlična stvar pri tem je, da je plačilo med opravljanjem telefonske in širokopasovne storitve, ki ga plačujete mesečno v mesec. Ni zapletene pogodbe, ki jo morate podpisati, in to podjetje je dejansko osvojilo nagrade za njihovo zadovoljstvo strank. Obstaja standardna plus večerna hitrost približno 44 Mbps. To podjetje ponuja neomejene podatke za približno 50 dolarjev na mesec.

Drugačen od počitka

Čeprav lahko opazite, da dobite približno 6 megabitov na sekundo manj kot nekateri drugi ponudniki nacionalnih širokopasovnih omrežij, pa lahko zaslužite mesečno v mesecu, odlične storitve za stranke in nobena pogodba ne določa načrta Internode Unlimited zgoraj ostalo. Ponujajo tudi poslovne načrte in druge telekomunikacijske storitve.

Nagrajena

Ko gre za nagrade, jih je Internode osvojil veliko. Imajo enega ponudnika internetnih storitev v mesecu za junij, julij in avgust 2019. Dve leti zapored so prejeli tudi nagrado domačega ponudnika širokopasovnih storitev leta. Nazadnje so osvojili nagrado za inovacije zveze za komunikacije.

2. Najboljša hitrost - Aussie Broadband

Ko gre za najboljši načrt za visoke hitrosti NBN, smo za vas našli eno najboljših možnosti. Začel nas je Aussie Broadband. Aussie Broadband je bila ustanovljena leta 2008 in je zasebno podjetje. Sedež je v Morwellu v Avstraliji. Ponujajo internetne in mobilne storitve na območjih, kot so Victoria, Darwin, Lynbrook in Morwell.

SPECS

 • Na voljo je brezplačna nastavitev: da, če to storite sami
 • Možnost najema / nakupa modema: da (in najem telefona)
 • Načrti se gibljejo od 69 do 199 dolarjev na mesec
 • Na voljo so načrti za paket: da
 • Dodatki: zabavni paketi

PREDNOSTI

Svetlobne hitrosti
Brez plačevanja iz žepa
Ni treba podpisovati pogodbe
Lahko dostopna po vsej državi

SLABOSTI

Načrti lahko postanejo dragi

Nora hitra hitrost

Imajo 100/40 neomejen paket. Vaša značilna večerna hitrost bo nekaj manj kot 90 Mbps. Prejeli boste neomejene podatke, povprečna cena pa je približno 100 USD na mesec. Ta premijski načrt je precej težko sprejeti. Povprečna hitrost ponudnika NBN v Avstraliji je približno 80 Mbps, medtem ko je Aussie Broadband bližje 90 Mbps.

Brez tveganja

To je tudi odlična možnost, če iščete nekaj, kar je praktično brez tveganja. Ne bo vam treba zavezati pogodbe za določen čas ali plačati za vse vrste določenih pristojbin. To je popolno, če niste prepričani, kakšne hitrosti boste potrebovali ali koliko podatkov uporabljate. Načrte lahko preprosto zamenjate, če potrebujete več ali manj.

3. Najboljši načrt Telstra NBN

Telstra je eno najbolj znanih in uporabljenih nacionalnih širokopasovnih omrežij v Avstraliji. Obstajajo že več let in imajo sedež v Melbournu v Avstraliji. Ponujajo peščico preprostih snopov, ki jih je enostavno izbrati. Ko gre za najboljši načrt Telstra NBN, morate upoštevati, koliko podatkov boste potrebovali na mesec.

SPECS

 • Na voljo je brezplačna nastavitev: da
 • Možnost najema / nakupa modema: da
 • Načrti se gibljejo od 75 do 120 dolarjev na mesec
 • Na voljo so načrti za paket: da
 • Dodatki: paket za zabavo, Xbox ves dostop

PREDNOSTI

Konkurenčni svežnja hitrosti
Na voljo brezplačen modem z veljavnimi pogoji
Netflix Netflix

SLABOSTI

To je drago

Snopi Galore!

Njihovi svežnji temeljijo na količini podatkov, ki jih dobite. Ponujajo načrt za 100 GB, načrt za 200 GB in neomejen načrt. Kot mnogi drugi ponudniki tudi oni ponujajo dodatke, kot so TV storitve, vključno z Netflixom. Če bi morali izbrati splošni najboljši načrt Telstra NBN, bi morali iti z neomejenim načrtom. S tem plačujete 90 USD za obračunsko obdobje in dobite neomejene podatke s hitrostjo NBN 50.

Obstaja standardna plus večerna hitrost, modem 216 dolarjev, ki je brezplačen, če 24-urno uporabljate njihovo storitev, popusti na pristojbine za povezavo in celo neomejeni lokalni in nacionalni telefonski klici.

Na voljo so dodatne možnosti zabave

Telstra je odlična, saj imajo na voljo veliko možnosti za zabavo. Prav tako lahko nadgradite svoj načrt do premijske hitrosti 100 NBN, če izpolnjujete pogoje. Nazadnje ni pogodbe o zaklepanju. To je super za stranke, ki se spopadajo s predanostjo ali če se pogosto gibljete.

Storitev za stranke

Njihova storitev za stranke je tudi nekaj, kar to podjetje ločuje od drugih možnosti, ki so na voljo. Zastopnika za pomoč strankam je več. Z nekom se lahko pogovarjate po telefonu, mu pošljete e-pošto ali celo klepet v živo z usposobljenim zastopnikom za pomoč strankam iz udobja lastnega doma.

NBN načrti - druge odlične izbire

4. Načrti TPG NBN

TPG je še en neverjeten ponudnik za prebivalce Avstralije. To podjetje ima več kot 5000 zaposlenih in od avgusta 2015 je drugi največji ponudnik internetnih storitev v državi Avstraliji. Ena od stvari, ki jih ljudje morda ne vedo, je, da TPG pomeni Total Peripherals Group. Ta skupina je bila ustanovljena in ustanovljena vse do leta 1986.

SPECS

 • Na voljo je brezplačna nastavitev: da
 • Možnost najema / nakupa modema: da
 • Načrti se gibljejo od 60 do 90 dolarjev na mesec
 • Na voljo so načrti za paket: da
 • Dodatki: telefon, internetni paket, zabava, šport

PREDNOSTI

Tone možnosti dodatkov
Brez pogodbe o zaklepanju
Brezplačna postavitev 18-mesečne pogodbe

SLABOSTI

Počasnejša od povprečne hitrosti na njihovem cenejšem načrtu

Široka raznolikost načrtov

Ponujajo številne različne načrte, ki imajo vse neomejene podatke. Te se gibljejo od približno 60 USD na mesec do 90 USD na mesec. Znani so po tem, da imajo najhitrejše zmogljivosti, kadar gre za večerne hitrosti, s povprečjem 88 Mbps. Prav tako boste s svojim cenejšim paketom dobili neomejene podatke, brezpogodbeni termin, 11,1 megabita na sekundo, značilna večerna hitrost, vse pri 60 dolarjih na mesec.

Njihov srednji načrt pri 70 dolarjih na mesec vam bo dobil neomejene podatke, brez pogodbenega termina in skoraj 44 Mbps značilne večerne hitrosti. Nazadnje, za njihov dražji sveženj boste 90 dolarjev na mesec dobili brez pogodbenega roka, 78,2 Mbps tipične večerne hitrosti in seveda neomejene podatke.

5. Načrti Vodafone NBN

Vodafone je dobro znano podjetje po vsej Avstraliji. Ironično je, da podjetje ima sedež v Berkshireu v Veliki Britaniji. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1982 v Newburyju v Veliki Britaniji, vendar je v Avstraliji precej novo. Imajo približno 2500 zaposlenih, njihov sedež pa lahko najdemo v Severnem Sydneyu.

SPECS

 • Na voljo je brezplačna nastavitev: da
 • Možnost najema / nakupa modema: da
 • Načrti se gibljejo od 59 do 69 dolarjev na mesec
 • Na voljo so načrti za paket: da
 • Dodatki: vozlišče Wi-Fi, telefon

PREDNOSTI

Denar prihranite pri povezovanju
Brezplačno omrežje Wi-Fi
Takoj se povežite
Varnostno kopiranje 4G

SLABOSTI

Pretakanje je na dražjih načrtih na voljo samo v več napravah

Hitro pospeši pri nizkih cenah

Na voljo imajo štiri glavne načrte, ki so precej stroškovno učinkoviti. Njihov prvi načrt vas bo stal približno 60 dolarjev na mesec in prejeli boste neomejene podatke, brez pogodbe in 23 Mbps značilne večerne hitrosti.

Nato boste 70 USD na mesec dobili 83 Mbps tipične večerne hitrosti, neomejene podatke, brez pogodbenega termina in pogosto boste ta načrt našli za 20 USD na mesec. Nazadnje vam bo dodatna opcija v vrednosti 70 USD na mesec zagotovila neomejene podatke, nov pogodbeni rok in 45 Mbps tipične večerne hitrosti.

To je novo podjetje

To podjetje je precej novo, ko gre za nacionalna širokopasovna omrežja, vendar so odlične pri svojem početju. Če za mobilno napravo uporabljate Vodafone, boste ob dodajanju širokopasovnega načrta povedali med 5% in 20%.

6. Načrti za Tangerine Telecom NBN

Nato imamo Tangerine telekom. To podjetje je bilo ustanovljeno leta 2013 in ima približno 50 uslužbencev. Pri Tangerine telekomu ljudje, za katerega pravijo, da izstopajo, izstopajo, je ta, da imajo med delovnim časom 10-sekundni odgovor. To pomeni, da se med klicem v delovnem času pogovarjate s pravo osebo v 10 sekundah. Minili so dnevi čakanja na čase.

SPECS

 • Na voljo je brezplačna nastavitev: da
 • Možnost najema / nakupa modema: da
 • Načrti se gibljejo od 64,90 do 89,90 dolarja na mesec
 • Na voljo so načrti za paket: da
 • Dodatki: mobilni sim, telefon

PREDNOSTI

14-dnevno preskusno tveganje
0 $ nastavite pristojbino
Pogosto obstajajo promocije

SLABOSTI

Dragi modemi
Cene naraščajo po prvih 6 mesecih

Denarne ponudbe

Pogosto imajo na voljo promocijske ponudbe in celo dvotedensko preizkusno tveganje, da preizkusite njihove storitve. Trije načrti z neomejenimi podatki, ki jih ponuja to podjetje, se gibljejo od približno 55 dolarjev na mesec do skoraj 80 dolarjev na mesec. Njihov cenejši načrt se začne pri 54,90 USD na mesec in ponuja neomejene podatke, brez pogodbenega termina in 21 Mbps značilne večerne hitrosti.

Poštene cene

Nato boste za 59,90 USD na mesec dobili storitev pogodbene note z neomejenimi podatki in 42 Mbps značilne večerne hitrosti. Njihov najdražji načrt je 79,90 dolarja na mesec. Tako boste dobili neomejene podatke, 83 Mbps tipične večerne hitrosti in brez pogodbe.

7. Načrti Exetel NBN

Zadnja častna omemba, ki jo imamo, je Exetel. Njihov sedež je v Sydneyju v Avstraliji, podjetje pa obstaja od jeseni 2001. So zasebno podjetje, ki je v času pisanja tega pisma imelo približno 300 zaposlenih..

SPECS

 • Na voljo je brezplačna nastavitev: da
 • Možnost najema / nakupa modema: da
 • Načrti se gibljejo od 69 do 99 dolarjev na mesec
 • Na voljo so načrti za paket: da
 • Dodatki: telefonska storitev

PREDNOSTI

Spreminjanje načrtov je brezplačno
Brez pogodbe o zaklepanju
Na voljo je preverjanje hitrosti
Veliko možnosti paketov

SLABOSTI

Višji vnaprejšnji stroški

Zaupno avstralsko podjetje

Tri glavne neomejene načrte, ki jih imajo, se gibljejo od 69 do 24 USD na mesec. Z najdražjim načrtom boste prejeli neomejene podatke in brez pogodbenega roka ter 77 Mbps značilne večerne hitrosti za manj kot 100 USD.

Njihov srednji načrt je 79 dolarjev in dobili boste 40 Mbps tipične večerne hitrosti, neomejene podatke, in vem, da pogodbeni termin. Njihova najbolj stroškovno učinkovita možnost z neomejenimi podatki ima brezpogojni termin in 20 Mbps značilne večerne hitrosti.

NBN Načrti po mestih

Ker se zdi, da se načrti NBN razlikujejo glede na mesto, v katerem živite, smo želeli razčleniti nekatere možnosti, ki so na voljo za najbolj priljubljena mesta v Avstraliji. Veliko ponudnikov NBN ponuja storitve v več mestih ali celo v večini države.

Najboljši načrti NBN za Melbourne

1. Neomejeno spada

pripadajo logotipu

Prvi načrt NBN, ki je primeren za tiste, ki prebivajo v Melbournu, je Unlimited Belong. V tem načrtu ni običajne pristojbine za aktivacijo in če podpišete 12-mesečno pogodbo, se zaračunava ničelni dolarski modem.

Dobili boste neomejene mesečne podatke s standardno plus hitrostjo 50 Mbps. Njihov najkrajši načrt je dolg 12 mesecev in omogoča širokopasovni dostop. To vas bo stalo približno 65 dolarjev na mesec. Zagotavljajo tudi 24 sedem podpor za stranke.

2. TPG Plus

tpg logotip

TPG Plus je še ena odlična možnost za bivanje v Melbournu. Ta načrt vam bo posredoval neomejene podatke vsak mesec za nekaj manj kot 60 dolarjev na mesec. Hitrosti so nekoliko počasnejše, osnovna hitrost je 12 Mbps.

Glede na to bi morala biti to še vedno zadostna hitrost za večino ljudi. Nazadnje je njihova pogodba dolga 18 mesecev in ponujajo paket širokopasovnih povezav in domačega telefona.

3. Sumo Single Saver

sumo single saver

Sumo Single Saver ponuja 50 Mbps neomejene storitve na mesec. Ta možnost je odlična, ker vam ne bo treba podpisovati pogodbe in je trajanje obdobja iz meseca v mesec.

Ponujajo širokopasovne pakete, ki se začnejo pri nekaj manj kot 65 USD na mesec. Prihranite lahko tudi pet dolarjev na mesec, če svoj širokopasovni načrt združite z enim od načrtov Sumo Electricity.

4. Dodo - Standard Plus načrt

Zadnja možnost, o kateri se bomo pogovarjali za Melbourne, je sveženj znamke Dodo. dodo ptica Za 70 dolarjev na mesec boste dobili hitrost neomejenih podatkov s hitrostjo 50 Mbps. Njihova pogodba je dolga 12 mesecev in ponujajo paket širokopasovnih povezav in domačega telefona. To je neverjetno hiter internet po dostopni ceni, še posebej, če gre za paket.

Najboljši načrti NBN za Perth

Perth ima vse načrte, ki jih je Melbourne našteval zgoraj, vendar smo želeli vključiti peščico, ki je značilna za Perth.

1. iiNet Neomejeno

iiNet Unlimited ponuja paket paket širokopasovnega interneta in storitev domačega telefona. iiNet logotipDobili boste neomejene podatke in hitrost 50 Mbps. Njihovi načrti so dolgi šest mesecev in vas bodo stali približno 75 dolarjev na mesec.

2. Neomejen bistveni načrt moje republike

myrepublic-logo

Moja republika ima neomejen osnovni načrt, ki ga uživajo ljudje v Perthu. S tem načrtom boste plačevali 75 USD na mesec za neomejene podatke. Njihovi načrti so dolgi 12 mesecev in ponujajo le širokopasovno povezavo. Tako kot mnogi drugi ponudniki ima tudi ta načrt standardno hitrost 50 Mbps.

3. iPrimus Neomejen načrt

logotip iprimus

Nato imamo iPrimus Neomejen načrt. Ta načrt je paket širokopasovnega interneta in storitev domačega telefona. Za 80 dolarjev na mesec boste dobili hitrost neomejenih podatkov s hitrostjo 15 Mbps. Njihovi načrti so hkrati 12 mesecev in vključen je najem linij.

4. Telstra Casual Neomejeno

telstra-logo

Če iščete nekaj mesečnega v mesecu, ima Telstra Casual Unlimited domači širokopasovni paket, ki bi vas morda zanimal. Dobili boste širokopasovni internet in storitev domačega telefona za 90 dolarjev na mesec. Njihova standardna plus večerna hitrost je 50 Mbps.

5. Optus

logotip optus

Nazadnje za Perthom obstaja Optus. Optus ponuja neomejene podatke s hitrostjo 50 Mbps za 90 USD na mesec. To vključuje širokopasovni internet in paket domačih telefonov. Njihova delovna doba traja 24 mesecev.

Najboljši načrti NBN za Adelaide

1. Neomejeno spada

pripadajo logotipu

Katere so najboljše možnosti načrta za tiste, ki živijo v Adelaidi, je načrt Neomejeno širokopotezno omrežje. Za 65 USD na mesec boste prejemali neomejene podatke 12 mesecev. To je širokopasovni paket in standardna hitrost je 50 Mb / s. S tem načrtom boste prejeli brezplačno aktivacijo, brezplačen modem in 24 sedem podpor za stranke.

2. Sumo Single Saver

sumo single saver

Sumo Single Saver naredi še en nastop, tokrat za ljudi iz Adelaide. S tem načrtom boste plačevali le mesečno in še vedno dobili neomejeno storitev. Načrti stanejo slabih 65 dolarjev, poleg tega pa lahko prihranite dodatnih pet dolarjev na mesec, ko paket širokopasovnih povezav načrtujete z načrtom Sumo Electricity. S tem načrtom boste prejeli standardne 50 Mbps.

3. TPG Plus

tpg logotip

Ta naslednja možnost je nekoliko dolgoročnejša in hitrost je precej počasnejša. Z osnovnim načrtom TPG Plus boste izkusili hitrost 12 Mb / s. Ta načrt je dolg 18 mesecev in vključuje neomejene podatke. To je paket storitev domače telefonije in širokopasovnega interneta za manj kot 60 dolarjev na mesec.

4. Optus

logotip optus

Optus ponuja prebivalcem Adelaide neomejen paket paketov. Kot ste verjetno uganili, boste s tem načrtom prejeli neomejene podatke. Vključuje širokopasovno internetno storitev in domači telefon. Načrt je dolg 24 mesecev, stane 70 dolarjev na mesec in ima standard plus hitrost 50 Mbps.

5. Dodo

dodo ptica

Nenazadnje ima Dodo na voljo tudi načrt za ta del Avstralije! To je neomejen načrt, ki vključuje najem domače telefonske linije za paket storitev domačega telefona in širokopasovnega interneta. Načrt je skupaj nekoliko daljši pri 24 mesecih. Dobili boste 50 Mbps standarda plus hitrost za 70 USD na mesec.

Najboljši načrti NBN za Brisbane

1. iiNet Neomejeno

iiNet logotip

Prvi načrt za Brisbane, o katerem se bo govorilo, je iz iiNet Unlimited. Ta načrt ima samo šestmesečno pogodbo in vas bo stal pod 75 USD na mesec. Dobili boste paket storitev širokopasovnega interneta in storitev domačega telefona s standardno hitrostjo 50 Mbps. Vključeni so neomejeni podatki.

2. Neomejen bistveni načrt moje republike

myrepublic-logo

Nato imamo Mojo republiko. Z neomejenim bistvenim načrtom boste plačevali le 75 USD na mesec za neomejene podatke s standardno plus hitrostjo 50 Mbps. Načrt vključuje samo širokopasovno povezavo in bo trajal 12 mesecev.

3. Dodo

dodo ptica

Dodo je odlična možnost za tiste, ki živijo v Brisbaneu. Na voljo sta dve dolžini načrta, 12 mesecev in 24 mesecev. Oba staneta 70 dolarjev na mesec in vključujeta neomejene podatke. Obstaja najem domače telefonske linije z obema načrtoma, skupaj s 50 Mbps standardne plus hitrosti. To je paketna možnost širokopasovnega interneta in storitev domačega telefona.

4. Optus

logotip optus

Optus ponuja prebivalcem Brisbane Paket širokopasovnih in domačih telefonskih storitev z neomejenimi podatki. Za 70 dolarjev na mesec za 24 mesecev boste prejeli 50 Mbps standardnega plus hitrostnega interneta.

5. Neomejeno spadajo

pripadajo logotipu

Neomejeno spada v ponudbo 12-mesečnih širokopasovnih načrtov za 65 USD na mesec. S tem boste dobili neomejene podatke s hitrostjo 50 Mbps standardne hitrosti, brezplačno aktivacijo, 24-člansko storitev za stranke in brezplačen modem Wi-Fi.

Najboljši načrti NBN za Sydney

1. Telstra Casual Neomejeno

telstra-logo

S tem neomejenim podatkovnim načrtom boste plačevali 90 dolarjev iz meseca v mesec. Dolgoročne pogodbe ni in dobili boste paket načrta za širokopasovni internet in storitev domačega telefona. Standardna plus večerna hitrost je 50 Mbps.

2. Neomejeno spadajo

pripadajo logotipu

Neomejeno spada v eno izmed najboljših možnosti, ne glede na to, kje v državi ste. Njihov najbolj dostopen načrt ima neomejeno število podatkov pri 50 Mbps standardne plus hitrosti. To je širokopasovni načrt, ki vas bo stal 65 evrov.

Najboljši del? Aktivacija je brezplačna, za modem Wi-Fi vam ne bo treba plačati in ves čas boste lahko na voljo za podporo strankam..

3. TPG Plus

tpg logotip

TPG ponovno naredi seznam, tokrat za Sydney. Z osnovnim paketom boste plačevali 59,99 USD na mesec tako za širokopasovne storitve kot za storitev domačega telefona. 18 mesecev boste prejemali neomejene podatke z osnovno hitrostjo 12 Mbps.

4. iiNet Neomejeno

iiNet logotip

Za 74,99 USD na mesec lahko dobite paket iiNet, ki vključuje širokopasovni internet in storitev domačega telefona. Njihovi načrti so dolgi le šest mesecev in zagotavljajo standardno plus hitrost 50 Mbps.

5. Sumo Single Saver

sumo single saver

Nenazadnje je za Sydney načrt Sumo Single Saver. Ponujajo mesečno na mesec 64,95 USD na mesec z neomejenimi podatki in standardom plus hitrostjo 50 Mb / s. Imajo tudi neomejen načrt, ki znaša 70 dolarjev na mesec z osnovno hitrostjo 12 Mbps, ampak zakaj plačati več za počasnejšo storitev?

Najboljši načrti NBN za Victoria

1. Neomejeno spada

pripadajo logotipu

Victoria ljubi tudi Unlimited Belong. Obstaja standardni 12-mesečni načrt, ki stane 65 dolarjev na mesec. To vključuje samo širokopasovno povezavo in 50 Mbps standardne plus hitrosti. Imajo tudi načrt, ki znaša 70 dolarjev na mesec.

Ta načrt je mesečni mesečni širokopasovni neomejen podatkovni načrt. Dobili boste tudi 50 Mbps standardne plus hitrosti. Glavna razlika med tema dvema načrtoma, razen dolžine izraza, je v tem, da boste s cenejšo opcijo brezplačno prejeli tudi aktivacijo in Wi-Fi modem. Oba načrta imata 24/7 podporo za stranke.

2. Moj republiški neomejeni osnovni načrt fleksibilnosti

myrepublic-logo

Osnovni načrt Flexi iz moje republike znaša 79 USD na mesec mesečno. Tako boste dobili samo širokopasovne povezave, neomejene podatke in standardno plus hitrost 50 Mbps. To podjetje ponuja tudi 12-mesečni rok za štiri dolarje manj na mesec.

3. iPrimus

logotip iprimus

iPrimus ima na voljo dva načrta in stane 80 dolarjev, ima neomejeno število podatkov, širokopasovno povezavo in storitev domačega telefona ter povprečno večerno hitrost 50 Mbps. Edina razlika med načrti je, da ima eden 12-mesečno delovno dobo, drugi pa 24-mesečno delovno dobo. Oba načrta imata tudi vključeno linijsko najemnino.

4. Dodo

dodo ptica

Dodo ponuja tudi dva načrta za tiste, ki živijo v Viktoriji. Oba načrta staneta 70 dolarjev na mesec, opremljena je z neomejenimi podatki, standardna plus hitrost 58 Mbps in sta tako širokopasovni kot domači paket storitev. Prihajajo tudi z najemom telefonske linije, vendar je en načrt dolg 12 mesecev, drugi pa 24 mesecev.

5. Optus

logotip optus

Optus seznam sestavi zadnjič. Njihov načrt je dolg 24 mesecev in vas bo stal 70 dolarjev na mesec. Tako boste dobili neomejene podatke in širokopasovni paket z domačim telefonom. Obstaja standard plus hitrost 50 Mbps.

Avstralija NBN Navodila za nakup načrtov

Težko je vedeti, kaj iskati pri nakupovanju naslednjega ponudnika NBN. Morda nimate pojma, koliko podatkov uporabljate, če se splača dobiti paket, če imajo pogodbe skrite podatke skupaj z drugimi dejavniki. Zato smo vam želeli povedati nekaj o tem, kaj bi morali iskati, da bi vam pomagali najti popoln načrt za vas. Spodaj je vodnik za nakup NBN, ki ga lahko uporabite pri primerjavi enega ponudnika ali načrta z drugim.

Uporaba

Prva stvar, ki jo želite upoštevati, je, za kaj boste uporabljali NBN. Oglejmo si, kaj boste potrebovali za različne kategorije spodaj.

Brskanje po internetu

Če ste nekdo, ki veliko brska po spletu, boste verjetno porabili od 150 do 300 MB na uro. To je za stvari, kot so preverjanje e-pošte, brskanje po spletu, občasno preverjanje družabnih medijev ali kratek pretakan YouTube video.

Igranje na spletu

Spletne igre se lahko zelo razgibajo, odvisno od vrste igre, ki jo igrate in če v živo prenašate občinstvo. Običajno igre potrebujejo približno 40 MB na uro. Če igrate igre navidezne resničnosti, je veliko višje. Če igrate igro, prenašate nove igre ali posodabljate tiste, ki jih že imate, boste verjetno potrebovali od 100 do 200 GB na osebo, ki se igra vsak mesec. Ponovno obstaja veliko dejavnikov, ki sodijo v to kategorijo, tako da se količina uporabljenih podatkov lahko precej razlikuje.

fant, ki igra računalniško igro

Poraba časa na socialnih medijih

Če menite, da ste nekdo, ki porabi spodobno količino časa z uporabo družbenih medijev, verjetno porabite približno 120 MB na uro. To je preprosto objavljanje statusov, nalaganje slik ali videoposnetkov ter objavljanje slik ali videov. Vse to poleg sporočanja prijateljem in ljubljenim, vam bo ta kategorija privoščila med 1,8 GB na uro do 3,5 GB na uro.

Streaming Videos

Kdo ne mara pretakanja videov? Ne glede na to, ali gledate Netflix, YouTube ali Presto, pretakanje videov zavzame nekaj najbolj pasovne širine v primerjavi z drugimi kategorijami. To se seveda razlikuje glede na to, koliko gledate in kakšno kakovost gledate. V povprečju za pretakanje videoposnetkov porabi približno 3,5 GB na uro. Na nizkem koncu povprečja bo gospodinjstvo porabilo približno 320 GB mesečno.

Če živite z nekom ali ste nekdo sam, ki preživi veliko časa na spletu, se lahko ta številka precej poveča. Nekdo, ki ležerno uporablja internet, bo na njem porabil približno 32 ur na mesec. Ljudje, ki jih vlagajo v socialne medije, lahko preživijo dobrih 40 ur na mesec. Nazadnje bo večina gospodinjstev brez težav gledala videoposnetke v vrednosti 60 ur na mesec.

Podatki

Ena glavnih stvari, ki bo določila, kateri načrt kupite, je količina podatkovnega dodatka, ki ga potrebujete. Upajmo, da vam bo zgornji razdelek omogočil boljšo predstavo o tem, koliko porabite vi in ​​vaše gospodinjstvo na mesec. Možnosti NBN, o katerih ste prej prebrali, so imeli neomejene možnosti podatkov.

prenos večpredstavnosti

To je odlična izbira za večino ljudi, odvisno od cene. Če je v vašem gospodinjstvu nekdo, ki predvaja veliko video posnetkov, prenaša filme ali predvaja veliko spletnih video iger, boste svoj denar zagotovo dobili iz neomejenega podatkovnega načrta.

Povprečni Avstralec vsak mesec na spletu preživi nekaj manj kot 50 ur. Odvisno od tega, kaj počnete, lahko en mesec uporabljate veliko podatkov in komaj naslednjič. Pametno je pridobiti malo več podatkov, kot se vam zdi, da se boste izognili zmanjševanju.

Velikost gospodinjstva

Ko smo izvedli raziskavo, da bi videli, kateri načrti so najboljši za glavna mesta v Avstraliji, smo morali navesti, koliko ljudi je v gospodinjstvu. Če živite sami, boste verjetno uporabili veliko manj podatkov kot štiričlanska družina. Odvisno je tudi od starosti ljudi v hiši.

Če imate tri otroke, ki imajo vsak svojo napravo za predvajanje risank, bo to požrlo veliko podatkov. Če živite s kopico univerzitetnih študentov, bodo verjetno veliko časa preživeli na spletu za študije, družbene medije, pretakanje videoposnetkov in le na splošno za brskanje po spletu. Ali vidite, kako hitro se lahko spremeni količina potrebnih podatkov? Zadnja stvar, ki jo morate upoštevati, je, kako pogosto so ljudje v vašem gospodinjstvu doma.

družina, ki nekaj gleda na prenosniku

Če živite s peščico odraslih, ki vsi delajo polni delovni čas, boste uporabljali veliko manj podatkov kot gospodinjstvo z ljudmi, ki živijo veliko doma.

NBN hitrosti

Nato se bomo malo pogovarjali o hitrosti. Hitrost je popolnoma pomembna lastnost, ki jo morate upoštevati, preden zapravite denar za paket ali paket. Za večino načrtov NBN obstajajo tri glavne hitrosti.

 • NBN Standard: 25/5
 • NBN Standard Plus: 50/20
 • NBN Premium: 100/40

Ko so mnogi ponudniki prvič začeli ponujati načrte za svoje stranke, se je najpogosteje uporabljal standardni načrt NBN. Ker se je način, kako uporabljamo internet in koliko ga uporabljamo, z leti drastično spremenil, se podjetja začenjajo znebiti NBN-jevega standardnega načrta, saj je standardni plus načrt najbolj priljubljen v vseh panogah.

Da bi bilo lažje prebavljivo, zgornje ulomke za vsak načrt sestavljata dve številki. Prva številka je glede na hitrost prenosa. Na primer, standard NBN plus plus ima hitrost prenosa 50 Mbps. Druga številka je glede na hitrost nalaganja. Standard NBN načrt plus ima hitrost prenosa 20 Mbps.

internetni test hitrosti

Ena stvar, ki jo lahko naredite, da ugotovite, koliko podatkov boste potrebovali in s kakšno hitrostjo upoštevajte, koliko naprav bo uporabljenih v vaši hiši. Če imate dva ali manj zaslonov, bi moral biti dovolj tudi NBN standard plus načrt. Če imate kaj več od tega, boste verjetno potrebovali premijski načrt NBN.

Pomembno je opozoriti, da je hitrost vašega načrta, če ne veste, koliko boste potrebovali, bolje predvideti manjši znesek, ne večji. To je zato, ker je veliko lažje zahtevati od podjetja, da poveča vašo hitrost, kot pa da jo zmanjša.

NBN Stroški načrta

Seveda moramo govoriti o denarju. Načrti NBN imajo različne cene, kot je razvidno zgoraj. Nekateri načrti bodo stali 60 dolarjev in zagotovili največjo hitrost 12 Mbps, drugi pa enako ceno in ponujajo 50 Mbps. Zato je pomembno primerjati načrte pri več različnih ponudnikih NBN. Druga stvar je vnaprejšnja cena. Nekateri ponudniki lahko ob prijavi na svoje storitve zahtevajo predplačilo ali zaračunajo dodatno pristojbino.

Medtem ko nekateri ponudniki NBN ne bodo imeli nobenih vnaprejšnjih stroškov, drugi lahko imajo predhodne stroške nad 200 USD. Obstajajo tudi pristojbine, ki prihajajo s pogodbenimi roki, odvisno od dolžine. Niso redke ugotovitve, da vam bodo ob prijavi na načrt daljše dolžine verjetno ponudili mesečno ceno s popustom. Povprečni Avstralec bo za svoje storitve NBN plačal približno 50 dolarjev. Obstajajo ponudniki, ki vam bodo za nekatere pakete in svežnje zaračunali več kot 100 dolarjev na mesec.

z uporabo wifi zasnove

Če že govorimo o svežnjah, lahko za dve leti storitve plačate toliko 3000 AU dolarjev. Najbolje je, da začnete s stroškovno učinkovitejšim načrtom in nadgradite po potrebi. Tako ne uporabljate več za uporabo manj. Ne pozabite prebrati drobnega tiska in ne sramežljivo vprašajte ponudnike kakršna koli vprašanja v zvezi s stroški.

Dolžina pogodbe NBN

Še ena stvar, ki jo želite upoštevati, je dolžina pogodbe. Kot ste prebrali zgoraj, ponudniki NBN ponujajo različne dolžine pogodb. Nekateri ponujajo mesečne pogodbe, drugi pa 24-mesečne pogodbe. V katero pogodbo bi se morali podpisati, je veliko dejavnikov. Če ste nekdo, ki se veliko giblje, ima nestabilen dohodek ali ne veste hitrosti pri uporabi podatkov za svoje gospodinjstvo, je pogodba iz meseca v mesec odlična možnost.

To vam omogoča, da po potrebi enostavno nadgradite ali nadgradite. Po drugi strani boste veliko časa, ko podpišete daljšo pogodbo, dobili znižano ceno. Če nameravate v bližnji prihodnosti živeti v svojem prebivališču ali mestu, imeti enakomeren dohodek in že veste, koliko podatkov in hitrosti boste potrebovali, je to odlična možnost.

Podpis pogodbe, ne glede na to, kako dolgo traja, lahko postane strašljivo in zastrašujoče. Pojdite ne glede na dolžino pogodbe, v kateri se počutite udobno, in se izogibajte, da bi ponudniki dovolili, da vam govorijo o načrtu ali dolžini pogodbe samo zato, da lahko zaslužijo več.

Modemi

Modemi so lahko neverjetno dragi. Če že imate svojo, boste s tem prihranili veliko denarja. Če tega ne storite, ga boste verjetno lahko najeli pri ponudniku NBN, ki ga izberete. Pomembno je opozoriti, da vsi ponudniki ne ponujajo modema v izposoji, vendar jih večina počne. Če ga boste morali izposoditi, bo zelo koristno pogledati cene pri različnih ponudnikih.

pametni modem telstra

Eden lahko ponudi brezplačen modem z daljšo pogodbo, drugi pa vam lahko zaračuna 30 USD na mesec za uporabo enega od njihovih modemov. V vašem interesu je, da kupite svojega. Tako ne odgovarjate za del opreme podjetja, kar vam bo prihranilo veliko denarja na dolgi rok.

Storitev za stranke

Zdaj si lahko pogledate to in mislite, da služba za stranke ne bo spremenila vaše odločitve, v katerem načrtu ali ponudniku boste izbrali. Čeprav to lahko drži, upamo, da boste upoštevali storitve za stranke. Način, kako podjetje ravna s svojimi strankami, lahko spremeni svet, ko gre za vaše izkušnje z njimi.

To je lahko še posebej pomembno, če morate zamenjati načrte, preklicati načrt ali potrebujete strokovnjaka, da pride v dom in servisira svoj modem. Kako lahko ugotovite, ali ima ponudnik dobro storitev za stranke? Obstaja nekaj načinov. Eden najlažjih načinov preverjanja je branje recenzij.

Poskusite se izogniti branju mnenj na njihovem neposrednem spletnem mestu, saj je malo verjetno, da bodo objavili negativne ocene. Preverite lokalni iskalnik ali preprosto vnesite ime ponudnika, ki mu sledi »pregledi«, če želite videti resnične in poštene povratne informacije strank. Še ena stvar, ki jo lahko storite, je, da preverite, ali so osvojili nagrade za storitve strankam. Kar zadeva storitev za stranke je težko, je ta, da je lahko zelo slab. Stranka bi lahko bila nesramno nesramna, predstavnik službe za stranke je lahko slab dan ali kaj vmes.

podpora za stranke na pametnem telefonu

Zato je pomembno, da preberete več pozitivnih in negativnih pregledov, da boste imeli najboljšo predstavo o tem, v kaj se vnašate. Nazadnje, vprašajte svoje prijatelje in družino, katerega ponudnika imajo in kakšne so bile njihove izkušnje. Glede na ponudnika storitev NBN se lahko to razlikuje od mesta do mesta.

Vrste tehnologije NBN

Večina ljudi ne ve, kakšno tehnologijo že imajo. Če ste takšni kot jaz, se lahko zlahka obrnete na svojega ponudnika. Prav tako se lahko odpravite na njihovo spletno mesto in vpišete svoj naslov, če želite izvedeti, kakšno tehnologijo in povezavo zagotavlja vaše mesto.

Ker je tehnologija lahko neverjetno zapletena, smo želeli vključiti nekaj preprostih stvari, da bi jo lažje razumeli. Obstajajo tri različne tehnologije NBN, ki jih bomo pokrivali in govorili bomo o tem, kaj bi morali iskati v vašem domu, zunaj vašega doma in kakšno vrsto vtičnice bo potrebno.

Vlakna v prostorih (FTTP)
 • Vrsta vtičnice: Ta vrsta tehnologije NBN ne uporablja vaše vtičnice za telefon v vašem domu.
 • Znotraj vašega doma: V notranjost vašega doma bo treba namestiti dve škatli.
 • Zunaj vašega doma: Vlakno bo prišlo do vašega doma in od njega do ulične škatle NBN skupaj s škatlo, nameščeno na zunanji strani vašega doma.
Kabel (HFC)
 • Vrsta vtičnice: Notranja škatla ne bo pritrjena na stene in ne bo uporabljala telefonskih vtičnic.
 • Znotraj doma: v hiši boste potrebovali kabel NBN, če ga še nimate.
 • Zunaj vašega doma: Koaksialni kabel bo potekal od daljnovodov do vozlišča. Nato bo vlakno povezalo polje vozlišča s poljem NBN.
Vlakna v vozlišče (FTTN)
 • Vrsta vtičnice: v hiši uporabljate zidno vtičnico za telefon.
 • Znotraj vašega doma: V vaši hiši je nameščen ADSL-podoben modem.
 • Zunaj vašega doma: bakrene črte bodo od vašega doma vodile do uličnega vozlišča. Potem bo od uličnega vozlišča do polja NBN prišlo vlakno.

Menjava ponudnikov

Če razmišljate o menjavi ponudnikov, je to dobro odvisno od nekaj dejavnikov. Glavni dejavnik, ki igra vlogo, je, ali imate pogodbo ali ne. Če ste v enem, se posvetujte s svojim trenutnim ponudnikom in si oglejte, kakšen je njihov pravilnik o odpovedi in če obstajajo dodatne pristojbine.

ponudnik orion

Nekatera podjetja vam bodo zaračunala mesece, ki so ostali na vaši pogodbi, in pristojbino za odpoved. Druga podjetja vam ničesar ne bodo zaračunala. To je morda nekaj, kar morate preučiti, preden sploh izberete ponudnika. Kako zamenjate ponudnike, če niste sklenjeni v pogodbi? To je veliko lažje, kot če imate pogodbo.

Najprej se morate obrniti na svojega novega ponudnika NBN. To lahko storite prek spleta, prek telefonskega klica ali celo osebno. Odlična stvar tega je, da se bo vaš novi ponudnik najverjetneje pogovoril s starim ali trenutnim ponudnikom, da vam bo pomagal pri preklopu z lahkoto. Običajno bo vaš stari načrt ostal aktiven do konca meseca.

Kjer živiš

Kjer živite, igra tudi vlogo, v kateri lahko uporabljate ponudnika NBN. Ni vsako mesto in mesto na voljo enakih možnosti. Če ne veste, kdo ponuja storitev v vaši soseski ali soseski, v katero se preselite, lahko preprosto obiščete ponudnikovo spletno mesto, ki ga nameravate uporabiti, in vnesete svoj naslov.

Če v ponudbi nimate ponudnikov, je na voljo ogromno spletnih mest, ki vam omogočajo vnos naslova, na podlagi vnesenega naslova pa se bodo pojavile različne možnosti.

Povezovanje

Povezovanje je še ena stvar, ki jo morate upoštevati, preden boste porabili denar za novega ponudnika storitev. Nekatera podjetja ponujajo paketne ponudbe, ki bodo nekoliko stroški nekoliko pocenile.

roka kaže na wifi

Na primer, če imate ponudnika mobilnih telefonov, ki vam za telefonsko storitev zaračuna 100 USD mesečno, in NBN, ki vam zaračuna 75 USD za storitve, boste morda želeli preveriti pri tej NBN, da preverite, ali ponujajo svežnje. Če ne, je morda vredno svojega denarja preiti na enega, ki to počne. Morda boste lahko dobili mobilni telefon in storitve NBN za manj kot 100 dolarjev na mesec.

Promocijske ponudbe

Veliko časa bo izvajal promocijske ponudbe, ki jih boste morda želeli izkoristiti. Najpogostejša promocijska ponudba je znižana cena prvih šest mesecev pogodbe.

Druge promocijske ponudbe bodo vključevale stvari, kot so brezplačne storitve ali še hitrejše storitve za manj denarja. Ne pozabite vprašati o promocijskih ponudbah pri katerem koli ponudniku NBN, ki ga iščete pri nakupu storitve. Na spletnih straneh niso vedno navedene vse promocije.

Dodatki

Dodatki ali druga priljubljena funkcija, ki jo imajo številni ponudniki NBN za svoje stranke. Večina paketov dodatkov se nanaša na zabavo. To lahko pomeni, da ponudnik vključuje naročnino na Netflix, posebne televizijske kanale ali naročnine na video igre.

netflix

Storitve, kot je ta, so del povezovanja. Najboljši načrt, ki bi ga lahko našli, bi bil tisti, ki ponuja internet, telefon in storitve pretakanja. Čeprav se to razlikuje od osebe do osebe, bi bila ta vrsta svežnja neverjetno priljubljena pri večini strank.

Pogosta vprašanja o načrtu NBN

V: Kakšen je namen NBN??

A: Glavni namen NBN je ponuditi storitve, kot sta telefon in internet, strankam po vsej državi. Ponujajo tudi veleprodajno širokopasovno povezavo ponudnikom maloprodajnih storitev v velikih mestih.

V: Ali je NBN dobra stvar?

A: Ne bi se hvalili s tem, če ne bi bilo tega! Nacionalno širokopasovno omrežje ima veliko večje hitrosti kot ADSL. Cene, ki jih ponujajo, so konkurenčne in številni načrti vključujejo neomejene podatke.

V: Kaj vključuje namestitev NBN?

A: Če zunanja stran vaše lastnine ni bila predhodno nastavljena za namestitev NBN, bo to prvi korak. Prišli bodo in namestili kable ali vlakna, odvisno od vrste tehnologije, ki je na voljo. Nato bodo po potrebi v vaš dom namestili kabel, skupaj s škatlo ali dve. Po potrebi vam lahko pomagajo nastaviti internet tako, da ga boste pripravljeni uporabljati takoj, ko bodo odšli!

V: Ali je namestitev NBN brezplačna?

A: Če iščete samo standardno namestitev NBN, ja, to je brezplačno! To vključuje postopek namestitve, ki je naveden zgoraj!

V: Ali lahko uporabljate NBN brez aktivne telefonske linije?

A: Vsekakor lahko. Da bi NBN delovala, ni potrebna aktivna telefonska linija. Podjetje lahko namesti NBN tako, da uporablja bakreno žico in telefonsko vtičnico, ki je v vašem domu, čeprav to ni storjeno pri vseh vrstah tehnologije.

V: Ali obstajajo alternative za NBN?

A: Tehnično gledano, da. Ko pa gre za primerjavo stvari, kot so cena, podatki in hitrost, resnično ni druge alternative, ki meri do NBN.

Zaključne besede

No, tam ga imaš. Zdaj ste strokovnjak za vse povezave z nacionalnimi širokopasovnimi omrežji. Upamo, da ste uspeli najti ponudnika nad storitvami v vašem mestu, ki ima cene, ki spadajo v vaš proračun in ponuja konkurenčno hitrost in hitrost prenosa podatkov. Preden porabite kakršen koli denar, se prepričajte o dolžini pogodbe, ki jo ima ponudnik za vsak načrt.

Prepričajte se, da sta znesek, ki ga plačujete, in količina pridobljenih podatkov dovolj za celotno gospodinjstvo. Ne pozabite tudi, da lahko glede na to, kako vi in ​​drugi živite z uporabo interneta, veliko vpliva, koliko podatkov potrebujete. Mogoče bi bilo najbolje, če se lotite neomejenega podatkovnega načrta, ki ima večerne hitrosti med 30 in 50 Mbps. Upajmo, da ste še korak bližje iskanju popolnega ponudnika NBN za vas. Veselo nakupovanje!

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me