Nord VPN proti PIA – zmagovalec = Nord

Pridobitev najboljše storitve VPN se nikoli ne zgodi po naključju. Običajno gre za izčrpne raziskave, ki primerjajo stvari, kot so država, v kateri je sedež VPN, hitrost VPN in omrežja strežnikov.

Morda najpomembneje, stranke morajo vedeti, ali so njihovi podatki varni ali ne s tem VPN. Ali bo ponudnik lahko delil kakršne koli zbrane podatke ali se resnično drži stroge politike "brez beleženja", ki uporabniku obeta popolno anonimnost?

Za povprečnega potrošnika ni enostavno porabiti veliko časa za primerjavo različnih ponudnikov VPN. Zato so primerjave, kot je ta, tako pomembne. Dva relativno dobro znana ponudnika VPN-ja navajamo na natečaju, v katerem lahko zmaga samo eden.

Poglejmo podrobneje NordVPN vs. Zasebni dostop do interneta, ali PIA.

Uvod v NordVPN

S sedežem v Panami je to en VPN, ki se resnično drži politike "brez dnevnika". Zaradi tega je izjemno priljubljen, hitrostni testi pa kažejo nekaj impresivnih rezultatov. Dodatne dragocene funkcije vključujejo programsko opremo za blokiranje oglasov, 24-urno podporo v živo prek klepeta, strežnike, ki dovoljujejo uporabo TOR-over-VPN in konfiguracije za dvojni VPN. Njihova 30-dnevna garancija za vračilo denarja je še pohvalna.

nordvpn logotip

Uvod v PIA

Ljudje, ki iščejo osnovno in poceni VPN, so morda zadovoljni z zasebnim dostopom do interneta. Sedež je v Združenih državah Amerike, kar bodo mnogi prepoznali kot pomanjkljivost, odkar je ta država del mreže Pet oči. Politika vračila PIA je manj radodarna od Nord-ove in se razteza na samo sedem dni. Poleg tega se zdi, da se je podpora strankam PIA v zadnjih mesecih poslabšala.

logotip privateinternetaccess

Primerjava pristojnosti

Tu ima nedvomno prednost NordVPN. Sedež je v Panami, državi, ki je ni del omrežja Pet očes, devet ali 14 orožij. Primerjajte to s PIA, ki ima sedež v ZDA, ZDA so del vseh teh vohunskih mrež. To pomeni, da so obveščevalni podatki izhajali iz vohunjenja državljanov se lahko deli z oblastmi.

Ta omrežja v bistvu omogočajo vohunske agencije ene države članice, da spremljajo spletne dejavnosti državljanov drugih držav članic. To lahko storijo zakonito zahvaljujoč sporazumom med člani. Medtem ko ameriški zakon ameriškim vohunom prepoveduje ravnanje na domačem ozemlju brez verjetnih razlogov, nalog in drugih pravnih dobrot, vohun iz Avstralije nima enakih omejitev.

Če Avstralija dobi nekaj koristnih informacij o spletnih dejavnostih ameriških državljanov, jih posreduje ameriškim organom, ki lahko nato ukrepajo. Seveda velja tudi obratno. Ko ameriški vohuni odkrijejo podatke o avstralskih državljanih, ki bi lahko bili zanimivi, se delijo z avstralskimi organi.

V skladu s tem ameriška VPN s sedežem v ZDA morda ne bo mogla zaščititi svojih strank pred posegi vlade. Takšen VPN je tudi ob upoštevanju ameriških zakonov v zvezi s hrambo podatkov in njihovo izmenjavo z organi.

Panama nima takšnih zakonov o hrambi podatkov. Prav tako niso pogodbenice mednarodnih vohunskih sporazumov, ki bi jih prisilili k izmenjavi podatkov z drugimi državami. Zaradi tega je Panama odlična izbira za gostovanje VPN-ja.

Kateri VPN je hitrejši?

Ne glede na to, kako preživite svoj čas na spletu, Hitrost VPN je kritična. Počasne hitrosti motijo ​​delovanje brskalnika, pri čemer imate hitrost nalaganja strani, ki zaostaja. Spodaj si oglejte rezultate testov VPN, da ugotovite, katera storitev je hitrejša.

vpn primerjava ponudnika

NordVPN ponuja robustno omrežje, ki ne niha preveč. Nord pomaga, da samodejno poveže uporabnike z najmanj preobremenjenim strežnikom v državi, ki jo izbere uporabnik. Manj natrpan strežnik vedno pomeni hitrejše brskanje.

Kljub temu hitrosti NordVPN-a niso bile impresivne. Prenosi med uporabo strežnika v Tokiu so merili le 1,05 Mbps. Najboljši rezultat je bil dosežen v Amsterdamu s hitrostjo prenosa 16,36 Mbps.

Rezultati preskusa hitrosti PIA so bili boljši. Hitrost prenosa v Tokiu je bila 13,74 Mbps, na Nizozemskem pa 20,38 Mbps, kar je bila za PIA najhitrejša hitrost. Začetna povezava je tam, kjer se zdi, da je PIA izgubila večino svoje hitrosti, čeprav je bila njena konsistentnost dobra.

To pomeni da PIA ima prednost za hitrost, vendar je njegov dostop do pretočnih platform v najboljšem primeru nepredvidljiv. Zato lahko uporabniki še vedno raje uporabljajo bolj zanesljiv NordVPN pri pretakanju.

Kateri VPN ima bolj razširjeno mrežo?

Kar zadeva zagotavljanje odličnih zmogljivosti, sta izrednega pomena velikost omrežja in distribucija. Več strežnikov, ki jih ponuja VPN, manj verjetno bo vsak od teh strežnikov. Poleg tega je zaželeno dobro geografsko razporeditev strežnikov, tako da ne glede na to, kje na svetu so stranke lahko najdete strežnik, ki je razmeroma blizu. To zagotavlja hitrejše delovanje, hkrati pa pomeni, da imajo uporabniki veliko več možnosti, ko želijo ponarediti svojo lokacijo.

nordvpn evropski strežniki

NordVPN je zmagovalec v tej kategoriji s svojimi več kot 5.000 strežnikov ki se nahaja v 61 različnih državah. PIA se lahko pohvali z nekaj več 3.100 strežnikov umeščen v 33 držav.

Primerjava varnosti

Varnost je glavni razlog, zakaj ljudje uporabljajo VPN. Vse več ljudi se zanima za omrežja VPN zaradi pomislekov glede varnosti in zaradi številnih naslovov o kibernetski varnosti skorajda prihaja do novic. vsak dan.

V tej kategoriji ni mogoče premagati NordVPN. Imajo zanesljivo politiko pred beleženjem, njihovo šifriranje pa je vrhunsko, saj boste dobili OpenVPN protokol in 256-bitno šifriranje AES. Poleg tega Nord omogoča dvojno VPN in vključuje CyberSec, kar uporabnikom pomaga, da se izognejo botnetom. Nadalje je testiranje pokazalo, da NordVPN ni puščal.

nordvpn cybersec

Ni dvojnega VPN-ja s PIA, privzeta povezava pa uporablja 128-bitno šifriranje AES. Kljub temu lahko izberete AES 256-bitno šifriranje in lahko tudi izberete MACE, kar ni tako dobro kot Nord's CyberSec, vendar vsaj nudi nekaj zaščite.

zasebna nastavitev dostopa do interneta

Konkurenca v tej kategoriji je blizu, a Nord prihaja naprej.

Kompatibilnost

Ko dejansko uporabljate svoj VPN, želite imeti dostop do interneta varno iz vseh svojih naprav. Implementacija VPN-ja v napravi je lahko težava v številnih scenarijih. Če vam bo prihranil čas z enostavno namestitvijo funkcionalnosti VPN, je vaša izbira NordVPN.

PIA ponuja vse glavne operacijske sisteme: Windows, MacOS, iOS, Android, Linux in možnost uporabe VPN-ja na usmerjevalnikih. Težava je - zunaj večjih platform zmede pri uporabi svojega VPN-ja v drugih napravah.

NordVPN ponuja vsak večji operacijski sistem, ki ga počne PIA. Poleg tega ima na voljo priročne vaje za uporabo VPN-ja na škatlah Android TV, kup različnih usmerjevalnikov in naključnih naprav..

Zasebni dostop do interneta premaga NordVPN v številu naprav, ki jih lahko povežete hkrati. PIA vam ponuja možnost uporabe 10 sočasnih povezav medtem ko NordVPN dovoljuje le 6.

Če resnično potrebujete te dodatne 4 povezave, bi PIA tu iglo premaknila sem, sicer pa je NordVPN na vrhu, ko gre za združljivost.

Izbira VPN-ja

V tej primerjavi NordVPN proti PIA, Nord je jasen zmagovalec. Kljub temu PIA ponuja zanesljive storitve in jih je smiselno uporabljati v določenih scenarijih.

Obe nudita garancijo za vračilo denarja, zato je smiselno preizkusiti obe možnosti za brezplačno preizkušanje hitrosti lokacije, razen če ste že prodani na eni ali drugi. Če NordVPN drži do hitrosti PIA, predlagamo, da uporabite NordVPN, da izkoristite svojo vrhunsko ponudbo varnosti, pristojnosti in funkcij.

nordvpn logotiplogotip privateinternetaccess

Vaša lokacija se lahko ena od teh dobro odloči. Če ste v Tokiu, hitrosti na NordVPN ne vzbujajo veliko zaupanja v storitev in PIA postanejo veliko boljša možnost. Edini čas, ko NordVPN resnično premaga PIA, je v določeni lokacijski hitrosti, torej kjer ste na svetu, močno vpliva na vašo izbiro.

Pogosta vprašanja

V: Ali je NordVPN zaseben?

A: Da, vendar NordVPN dovoljuje le hudournike in P2P samo na izbranem številu njihovih storitev. Če nekateri ljudje želijo, da ostanejo zasebni, je to hudourništvo običajno težava.

V: Ali ima NordVPN stikalo za izklop?

A: Da, ena izmed njihovih najboljših lastnosti je njihovo stikalo za samodejno ubijanje. Če bodo vaši podatki izpostavljeni za sekundo, bodo samodejno ustavili program, ki ga uporabljate, ali prekinili povezavo z napravo, ki jo uporabljate.

V: Ali je PIA VPN dober?

A: Da, kot ena izmed bolj priljubljenih storitev na trgu danes ponuja storitve na visoki ravni.

V: Katera je najvarnejša storitev VPN?

A: NordVPN prevzema torto v tej kategoriji. NordVPN sicer ni vedno najhitrejši in nudi najboljšo varnost.

V: Ali so brezplačni VPN-ji varni?

A: Večinoma ne. Obstaja nekaj plačljivih storitev z brezplačnimi različicami programske opreme, ki so relativno varne. Na voljo so boljše proračunske možnosti, ki bi jih bilo bolje uporabiti. Oglejte si naš najboljši brezplačni vodnik VPN.

Dodajte svoje mnenje:

Trudimo se neodvisno, da izdelke raziskujemo in tako lažje pomagamo našim bralcem pri odločanju. Ob tem pa želimo slišati tudi vaša mnenja. Sprejemamo posamezne ocene, ki so informativne in ne promocijske. Izpolnite spodnji obrazec in objavili bomo vaše mnenje. Promocijski pregledi podjetij sami ne bodo objavljeni. Hvala!

--- Izberite hitrost ---
Povprečna
Počasi
Hitro
?>

--- Izberite uporabnost ---
Enostaven za uporabo
Rahlo zapleteno
Zelo zapleteno
?>

S klikom na spodnji gumb potrjujem, da sem prebral in sprejemam Pogoje uporabe.

DODAJ MOJ PREGLED

0
4415

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me