Pregled TorGuarda – ni slab, vendar ni odličen

Če ste velik oboževalec povprečnih količin teh izdelkov, vam bo všeč to, kar vidite v tem pregledu storitve VPN..


Ali TorGuard izpolnjuje obsežne obljube? Ker to, kar trdijo, zveni precej dobro.

TorGuard svojim strankam ponuja celo vrsto možnosti zasebnosti, vključno s pametnimi pooblaščenci DNS, skupnimi naslovi IP in namenskimi naslovi IP. V tem pregledu TorGuard bomo preučili, ali je to podjetje resnično sposobno doseči, kar obljublja, in zagotoviti zasebnost in anonimno brskanje za svoje stranke..

TorGuard logotip

Pregled

TorGuard je program, ki je bil prvotno narejen za tiste, ki jih je zanimalo hudourništvo. Izkazalo se je, da je eno najboljših VPN-jev za sejalce in pivovarje BitTorrent, ki so zagotovili svoj spletni promet. Zaradi številnih varnostnih funkcij in nadpovprečnih testov v zadnjih letih je izdelek pritegnil večjo publiko in se uporablja kot globalni VPN.

ZnačilnostiInformacije
Uporabnost: Slab uporabniški vmesnik
Politika beleženja: Brez pravilnika o dnevnikih
Velikost strežnika: 3.000 ++ strežnikov
Porazdelitev strežnika: 50 držav
Podpora: Klic 24/7, klepet v živo in vstopnice
Torrenting: Dovoljeno
Pretakanje: Dovoljeno
VPN protokol in šifriranje: OpenVPN protokol; 256-bitno šifriranje AES
Sedež: ZDA
Cena: 9,99 USD / mesec
Uradna spletna stran: https://torguard.net/
Prednosti TorGuarda:
 • Enostaven za uporabo in nastavitev
 • P2P je dovoljen
 • Sprejeto je anonimno plačilo
 • Izbira protokolov VPN
 • Zasebni strežnik DNS
 • Sedemdnevno jamstvo za vračilo denarja
 • 1.600 strežnikov v 50 državah
 • Zaviralec zlonamerne programske opreme
TorGuard slabosti:
 • Nihanje hitrosti delovanja
 • Možna napaka za preprečevanje puščanja IPv6
 • Osnovna različica se ne more povezati z omejenim omrežjem Netflix

Ali je mogoče zaupati TorGuardu?

Zdi se, da ima TorGuard vnaprej zapisano politiko beleženja. Ko pogledate njihove pogoje in njihovo politiko zasebnosti, pravijo, da ne bodo shranjevali dnevnikov ali kakršne koli prometa. Navajajo, da bodo zbirali vaše podatke, ko kupujete njihove izdelke, vendar je to to. Teoretično, bi to pomenilo ne bi imeli nobenih vaših podatkov, ki bi jih prodali oglaševalcem ali jih predali vladnim uradnikom če se pojavijo z nalogom.

politika zasebnosti torguard

Toda natančnejši pogled na njihovo politiko zasebnosti to kaže TorGuard morda dejansko zbira več informacij o vas, kot bi želeli. Na strani o zasebnosti na primer jasno piše, da so e-poštni naslovi shranjeni in se uporabljajo za pošiljanje informacij o naročninah, možnostih plačila in za pošiljanje promocijskih ponudb.

Podatki o plačilih se uporabljajo za upravljanje prijav strank, plačil in preklicev. Ko rečeno, to obljubljajo zasebni podatki, kot so številke kreditnih kartic, se ne shranjujejo.

Pravijo, da se dnevniki spletnega strežnika Apache redno čistijo. Vendar to zveni nekoliko nejasno. Kaj redno pomeni? Enkrat danes, enkrat a teden, enkrat a leto?

5eyesPoleg tega njihova politika zasebnosti navaja, da se podatki ne posredujejo tretji osebi, razen če to zahteva zakon. To je strašljivo, ker je poštni naslov za TorGuard Orlando na Floridi v Združenih državah Amerike. ZDA so del več mednarodnih dogovorov o izmenjavi obveščevalnih podatkov. Ena izmed njih se imenuje zavezništvo "Pet oči". Na žalost je javnost kot celota v temi, ko gre za obseg informacij, ki jih delijo ZDA in drugi udeleženci zveze "Pet oči". Zaradi tega razloga, uporabljamo storitve VPN s sedežem v Združenih državah Amerike.

Varnost

TorGuard najbolje izkorišča sodobno tehnologijo z namenom varovanja vaših podatkov. Eden od načinov za to je podpora številnim protokolom VPN, vključno z:

 • izbira protokola torguardOpenVPN
 • PPTP
 • L2TP / IPSec
 • SSTP
 • iKEV2

Izkušeni uporabniki bodo morda opazili potrebo po prehodu med protokoli. Vendar pa se bo večina najbolje odrezala tako, da se bo držala industrijskega standarda OpenVPN.

TorGuard ponuja šifriranje AES - 256. To je standard, ki ga uporabljajo vlade in varnostne organizacije po vsem svetu, ko želijo šifrirati zaupne ali zasebne podatke.

TorGuard prihaja z varnimi strežniki DNS ter vgrajeno funkcijo zaščite pred puščanjem DNS in IPv6. To doda še eno plast varnosti. Vgrajeno stikalo za ubijanje vam omogoča samodejno prekinitev povezave z internetom, ko se TorGuard ne zažene. To pomeni, da vam ne bo treba skrbeti, da boste slučajno pozabili vklopiti VPN.

TorGuard omogoča zaščito naprav Android, Mac, Windows in iOS. To storitev lahko uporabite tudi na usmerjevalnikih DD - WRT in Tomato. Ni važno, od kod prihaja promet, se lahko zaščitite s TorGuardom.

Cenitev

torguard tabela cen

TorGuard ima načrt cen, ki je precej preprost. Za 9,99 USD lahko kupite mesečni načrt in povečate svojo pot do letnega načrta, ki znaša 59,99 USD. Kot bi pričakovali, nakup letnega načrta bo najbolj ekonomična možnost.

Ena naročnina vam bo omogočila, da v storitev povežete pet naprav. Lahko dodate dodatne naprave za en dolar na napravo na mesec. Sposobnost povezovanja petih naprav z eno naročnino je v veliki meri enaka tečaju s plačanimi storitvami VPN. TorGuard ima najboljše cene za dodajanje dodatnih povezav z napravo.

Na voljo je še nekaj dodatkov, ki jih lahko kupite, vključno s statičnim namenskim IP naslovom, zaščitenim z DDoS IP naslovom v državi Romuniji in stanovanjskimi naslovi IP v Združenih državah Amerike.

torguard 7-dnevno brezplačno preskušanje

TorGuard ni najcenejša storitev VPN, vendar tudi ni najdražja. Lepo je, da obljubljajo sedemdnevna garancija za vračilo denarja.

Menimo, da je vredno omeniti, da na svoji ciljni strani ponujajo sedemdnevno brezplačno preskusno različico. Poskušali smo se prijaviti na brezplačno preskusno različico in nismo videli nobenega načina. Tako smo se v njihovem klepetu v živo spraševali o sojenju. Odgovorili so nam, da ne gre za sedemdnevno brezplačno preizkušanje, temveč za sedemdnevno garancijo vračila denarja. Nato so nas spodbudili k nakupu izdelka in rekli, da ga bomo imeli radi.

Ne želimo plačati za nekaj in ne dobimo denarja nazaj, smo povprašali kako dolgo bi trajalo povračilo, če bomo izdelek preklicali. Odgovor je bil prošnja za odprtje vozovnice.

Odveč je reči, da nas interakcija ni napolnila z zaupanjem.

plačilni načini

TorGuard sprejema več različnih vrst plačil, vključno z vsemi glavnimi kreditnimi karticami, PayPal, kripto valuta, pa tudi številne prodajne darilne kartice.

TorGuard in hudourništvo

TorGuard v svojem srcu je storitev, narejena za hudourništvo. Nekatere storitve VPN svojim strankam zaračunajo dodatno dostop do torrentskih strežnikov. TorGuard s ponudbo poenostavlja stvari neomejena pasovna širina in neomejena uporaba po njihovi mreži. Vodijo nič zapisov o tem, kaj se dogaja na njihovih hudourniških VPN-jih in proxy strežnikih. To pomeni, da imajo stranke zagotovilo, da lahko prenesejo v popolni zasebnosti.

TorGuard je odlična možnost za ljudi, ki želijo obdržati "večjega brata", ali za tiste, ki so bili zaskrbljeni samo zaradi preprečevanja, da bi ponudnik internetnih storitev zapustil svoj pas..

Ali bo Netflix sodeloval s TorGuardom?

Med Netflixom in VPN-ji neprestano traja vojna. Ljudje z vsega sveta želijo dostop do zaželene ameriške pretočne vsebine Netflix. Ko prvič uporabite TorGuard za poskus dostopa do Netflixa, vas bodo verjetno pozdravili z groznim zaslonom napak Netflix.

povezava netflix ni uspela

To je zato, ker je TorGuard spoznal, da je poskušati boj proti doslednemu blokiranju Netflixovih skupnih IP-jev skorajda nezmogljiv boj. Bilo je nekaj, česar niso mogli dohajati. Tako so si omislili domiselno rešitev. Namesto da bi svojim uporabnikom ponujali IP-jev v skupni rabi, so svojim uporabnikom začeli zagotavljati namensko pretakanje IP-jev z edinim namenom, da bi se izognili geoblokiranju Netflixa. Ker dobite namenski naslov IP, ki ga uporabljate samo vi, možnosti, da bo ta naslov IP na črnem seznamu, so malo.

Seveda morate vsak mesec posebej plačati nekaj dodatnega naslova za določen naslov IP, vendar je to morda natančna rešitev, ki jo iščete, še posebej, če je ves razlog, zakaj dobite VPN, dostop do omejenega geo pretoka vsebine, kot je Netflix.

Kje so strežniki TorGuarda?

lokacije strežnika torguardPri pregledu ponudnikov VPN moramo biti pozorni na številne strežnike, ki jih imajo na voljo. Očitno je, da več strežnikov, ki so na voljo, ima več možnosti, da najdete tistega, ki ni zelo natrpan, kar vam bo dalo malo več pasovne širine.

TorGuard ima več kot 3000 strežnikov in se lahko pohvali z robustno geografsko razporeditvijo. To pomeni, da če boste potovali po svetu, boste lažje našli strežnik z nižjo zakasnitvijo in izboljšano zmogljivostjo. Z veseljem smo ugotovili, da je imel TorGuard strežniki v Afriki, na Bližnjem vzhodu in v Indiji.

Hitrostni test

torguard najhitreje

Hitrostni preskusi so bili izvedeni s pomočjo vlakna 50 Mbps z najmočnejšo šifro AES-256 / HMAC SHA512 / RSA-2048. Ameriški VPN strežnik je bil preizkušen s testnim strežnikom v New Yorku, strežniki VPN Združenega kraljestva in Nizozemske pa s pomočjo strežnika s sedežem v Veliki Britaniji..

Kot kažejo grafi, je VPN dobro opravil hitrost, še posebej, ker so bile uporabljene najmočnejše nastavitve šifriranja.

Zaključek

TorGuard kaže nekaj obljube. Ima relativno začetno ceno in številne dodatke, ki vam omogočajo, da prilagodite svojo izkušnjo. Na voljo je več strežnikov in VPN je optimiziran za hudourništvo.

Nismo bili navdušeni nad nekaterimi vidiki politike zasebnosti in zavajajočimi cenami. Aplikacija je preprosta, vendar ji primanjkuje enostavnosti uporabe številnih drugih VPN-jev, ki smo jih pregledali. To je definitivno zasebnost, usmerjena v zasebnost.

Rekli bomo, da se zdi, da sta podpora in storitev za stranke kakovostna. Ko smo spraševali o cenah, smo dobili skoraj takojšen odgovor. Torej, TorGuard je nadpovprečen VPN, ki ima še nekaj prostora za to dajemo jim 3,5 zvezdice od 5.

Medtem ko ste nekateri izmed vas morda zadovoljni z VPN, kot je TorGuard, vam ne moremo očitati, če še vedno želite pogledati naokoli. Na srečo imamo nekaj priporočil, ki so praktično zlati standard, za katerega si prizadeva vsako drugo podjetje. Rešite se več ur raziskovanja in si oglejte naše preglede NordVPN in Surfshark. Obljubimo, da ne boste razočarani nad tem, kar boste našli.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me