Pregled varnega gesla – eno izmed najboljših orodij za upravljanje gesla z odprtim kodom

Pregled varnega gesla - eno izmed najboljših orodij za upravljanje gesla z odprtim kodom

Delam v tehnologiji, vendar sem se dolgo časa upiral orodjem za upravljanje gesla. Do nedavnega pravzaprav. Zdelo se mi je nepotreben dodaten korak, ko so bila moja pomembna gesla shranjena na kartici Post-It v moji denarnici. Preden se poglobite, vedite, da so bili res shranjeni v moji glavi, saj imam odličen spomin (ali tako sem mislila), in denarnica je bila ravno rezervna, če sem dobil pretres iz ragbija.


Potem pa je prišel dan, ko je eden od Spletna mesta WordPress, ki sem jih pravkar posnel na spletu, so bila vložena. Delovni prijatelj je opozoril, da moram upoštevati svoj nasvet in poostriti gesla na običajni priporočeni standard: vsaj osem znakov, sestavljenih iz velikih in malih črk, številk, posebnih znakov, bla bla.

Zoprno sem ugotovil, da se moja gesla BREZPLAČUJEjo brutalni napadi. Za njihovo izboljšanje bi bilo potrebno nekaj boljšega od mojih možganskih moči.

"Pridobite skrbnika gesla," je rekel moj prijatelj. Bil sem tako jezen na kramp, da sem se odločil, da ne bo škodovalo raziskati nekaj.

Ugotovil sem, da obstaja približno milijarda in ena možnost, vendar toliko manjka potrebnih funkcij ali zahteva, da se naročite za popoln dostop do funkcij, ki jih resnično potrebujete, in nato na koncu plačate stvari nočeš ali ne bo nikoli uporabljal.

Kratka zgodba. Posel sem na varnem geslu in tu je razlog.

Pregled varnega gesla

Čeprav je vmesnik Password Safe preprost za uporabo, naj vas to ne zavede, da mislite, da gre za šalo programa, ker ni. Aktivna skupnost graditeljev / razvijalcev je na voljo za pomoč, ko gre kaj narobe. Zdaj obstajajo celo neuradne aplikacije za Android in iOS, kar se mi zdi zelo kul stvar.

Prednosti - Kaj vam je všeč
  • Intuitiven in enostaven za uporabo
  • Podpira živahna odprtokodna skupnost
  • Popolnoma brezplačno
  • Lahko prenese več trezorjev
  • Lokalno šifriranje podatkov
Slabosti - kaj je mogoče izboljšati
  • Le nekaj možnosti za uvoz
  • Omejeno je samo na shranjevanje gesel

Ali je geslo varno?

Da. Program je zasnovan z veliko funkcijami, zaradi katerih je pregleden in varen.

varnostna ključavnica

Je odprtokodni vir. To pomeni, da vam ni treba jemati besedo oblikovalca kot evangelij, da je program varen. Izvorno kodo lahko preprosto prenesete, si jo ogledate sami ali si ogledujete nekoga, ki ima več znanja na tem področju. Če imate tehnične odbitke, lahko program celo sestavite skupaj z naloženimi izvornimi datotekami namesto datotek, ki jih ponuja Password Password.

Prav tako Password Safe nima mehanizma za obnovitev, prav tako pa ne obstaja tudi backdoor, kar je dobro. To pomeni da razen če ima oseba glavni ključ, ne more dostopati do vaših gesel. To vključuje razvijalce in uporabnike.

Pregledi integritete datotek pomeni, da napadalec ne more spremeniti nobene zaščitene datoteke, ne da bi poznal glavnega gesla. Varnostne kopije prejšnjih baz podatkov so narejene samodejno. Uporabniki so popoln nadzor nad številom varnostnih kopij kot tudi kje so shranjene.

Kako uporabljati varno geslo

Varno z geslom vam omogoča shranite vsa gesla v eno samo bazo podatkov, ali če želite, lahko ustvarite različne baze podatkov za različne namene. Vidim, kje bi bilo koristno imeti bazo podatkov za delo in drugo za osebno uporabo.

Baze podatkov se lahko premikajo med sistemi, če vsak sistem uporablja isto različico Password Safe. Pojdimo na hitro s pomočjo nastavitve programske opreme.

Ob prvi uporabi varnega gesla boste izberite nov gumb baze podatkov.

varno z geslom nov vnos

Nato vas bodo prosili izberite lokacijo, na katero želite shraniti novo bazo podatkov kot tudi ime, ki ga želite dodeliti zbirki podatkov.

lokacija pwsafe db

Pozvani boste vnesti glavno geslo. To boste uporabili za šifriranje in zaklepanje vse vsebine vašega novega sefa.

geslo varen vnos

Ko gre za uporabo shranjenega gesla, je na voljo več orodij. Mnogi od njih zahtevajo lepljenje podatkov v odložišče, drugi pa omogočajo funkcijo samodejnega vnašanja samodejno prenaša gesla v spletne obrazce.

Če želite uporabljati shranjena gesla, lahko odprite varno geslo. Nato izberite uporabniško ime in geslo, ki ju želite uporabiti.

pwsafe shranjena prijava

Izberite ikono uporabniškega imena za orodno vrstico. Nasprotno pa lahko z desno miškino tipko kliknete zaslon in izberite "kopiraj uporabniško ime v odložišče." Druga možnost je, da uporabite bližnjico Control + U in nato prilepite uporabniško ime v želeno polje.

ikona uporabniškega imena pwsafe

Za izbiro ustreznega gesla, kliknite ikono gesla v orodni vrstici ali z desno miškino tipko kliknite in nato izberite "kopiraj geslo v odložišče." Druga možnost je, da uporabite Control + C, da geslo prilepite v želeno polje.

ikona gesla pwsafe

Dodatne lastnosti

prilagoditev pwsafe

Password Safe omogoča enostavno ustvarjanje in urejanje prijav, saj potrebujete le uporabniško ime, geslo in lokacijo, kjer naj se shrani nova skupina podatkov.. Za gesla lahko nastavite datume poteka, ki zagotavlja dodatno plast varnosti, tako da jih pogosto spreminjate.

Mogoče, morda, ampak odlična ideja.

Obstajajo prilagodljivi pravilniki o geslih, ki vam omogočajo, da gesla redno spreminjate po želji.

Funkcije samodejnega polnjenja in samodejne prijave omogočajo priročno uporabo gesel. Generator gesel samodejno ustvari zapletena in močna gesla na podlagi meril, ki jih nastavite.

Tako močna in tako kompleksna, da se jih niti ne trudim spomniti. Ni vredno truda.

Nekaj ​​drugih funkcij, ki jih je treba omeniti, vključuje možnost namestitve programske opreme na pogon USB in varnostna kopija, ki omogoča varnostno kopiranje celotne baze podatkov in shranjevanje na varnem mestu, če bi šlo kaj narobe.

Omejitve

Password Safe je odlično orodje, ki nič ne stane in lahko traja le nekaj sekund, da ga prenesete in nastavite. Edina slaba stran je, da je to trenutno na voljo samo za sisteme Windows. Prav tako ne zapravljajte časa za iskanje nadgradenj, ker jih ni. Običajno bi me to zadevalo, toda stvar je tako mrtva enostavna in enostavna za uporabo, kot je trenutna različica bi moralo delovati čisto v redu za dolgo, dolgo časa.

Logotip varnega logotipaTu se omejitve končajo za vse praktične namene. Beseda o storitvah za stranke; saj gre za odprtokodno rešitev, glavna metoda podpore je na forumih, kar ni slabo. Najprej bi izbral možgane ljudi, ki izdelek dejansko uporabljajo, kot tiste, ki jih je najelo podjetje za pogovor. Samo moja želja.

Ko namestim programsko opremo in jo preizkusim nekaj dni, sem tu, da rečem, da ne najdem niti enega razloga, da bi še naprej iskal. Password Safe je skrbnik gesla, za katerega si nikoli nisem mislil, da ga želim, ampak sem se nenavadno navezal.

Po obsežnem osebnem testiranju to lahko rečem Password Safe je odličen skrbnik za gesla ki celo nasprotuje uspešnosti našega kuriranega seznama najboljši upravljavci gesel. Za potrebe velike večine uporabnikov si ne predstavljam, da bi morali iskati drugje.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me