Pregled VeraCrypt: Vrhunska odprtokodna programska oprema za šifriranje diskov

Če iščete rešitev za šifriranje in odprtokodno programsko opremo je vaša stvar, ne iščite več.


oblikovanje logotipa veracryptČe imate srbenje za šifriranje nekaterih podatkov, je VeraCrypt odprtokodna programska oprema za šifriranje diskov, ki bi lahko le rešila.

Nekatere njegove glavne značilnosti so:

 • Možnost ustvarjanja navideznega šifriranega diska znotraj datoteke in nato pritrditev navideznega šifriranega diska, kot da bi bil pravi disk
 • Šifrirajte celotno particijo ali pomnilniško napravo, na primer bliskovni pogon ali trdi disk
 • Možnost šifriranja particije ali pogona, če je nameščen sistem Windows
 • Cevovod in paralelizacija omogočata, da se podatki berejo in pišejo z enako hitrostjo, kot če pogon ne bi bil šifriran
 • Sodobni procesorji omogočajo, da se šifriranje pospeši s trdo žico
 • Zagotavlja verodostojno zanikanje, če bi bili prisiljeni razkriti svoje geslo. Skrita količina in skriti operacijski sistemi zagotavljajo dodatno zaščito

Kaj vse to pomeni? Potopimo se globlje in naredimo kristalno čisto.

Kaj VeraCrypt naredi za vas?

veracrpyt diagram potekaVeraCrypt izboljšuje in povečuje varnost algoritmov uporablja se pri šifriranju sistemov in particij. Zaradi napadov grobe sile so praktično imuni na nova dogajanja.

To je odprtokodna, brezplačna programska oprema za šifriranje. Lahko šifrira mape, datoteke in sisteme. Omogoča vam dodatno zaščito pred krajo podatkov in puščanjem podatkov. Ustvarjen je bil način za reševanje nekaterih varnostnih težav in ranljivosti, ki so jih opazili pri TrueCryptu.

Druge značilnosti VeraCrypt vključujejo:

 • Zaščita pred napadi hladnega prtljažnika
 • Brez povratnega dostopa
 • Ustvari obsege šifriranja med letenjem
 • Zaustavi uhajanje podatkov
 • Preprečuje krajo podatkov

Sposobnost ustvarjanja količinskih šifriranj med letenjem pomeni, da se vaši podatki samodejno šifrirajo tik pred shranjevanjem. In vaši podatki se takoj naložijo. Vaš dodatni poseg ni potreben. Podatkov, ki so shranjeni v šifriranem nosilcu, ni mogoče dešifrirati ali prebrati, če uporabnik nima pravilnega gesla, šifrirnih ključev ali ključne datoteke. Lahko šifrirate celoten sistem arhiviranja, vključno z imeni map, datotekami, vso vsebino vsake datoteke, metapodatki, prostim prostorom in še več.

Zakaj dajemo prednost VeraCryptu nad konkurenco

VeraCrypt in BitLocker tekmujeta med seboj. Raje imamo VeraCrypt, ker je odprtokoden in lahko dostopen. Z BitLockerjem morate zagnati Windows 10 Pro, preden boste sploh lahko razmišljali o uporabi programa. Večina ljudi, ki gredo ven in kupijo nov računalnik, dobijo nekaj, na katerem je domača različica sistema Windows. VeraCrypt je mogoče enostavno uporabljati in namestiti v operacijskem sistemu Windows, pa tudi celo vrsto drugih operacijskih sistemov.

čarovnik za ustvarjanje glasnosti veracrypt

VeraCrypt je enostaven za uporabo. Preprosto morate namestiti program in iti skozi postopek namestitve. Tudi posamezniki, ki niso tehnično pametni, lahko to ugotovijo. To ni izdelek na ključ. S tem mislimo, da za to, da izdelek začne delovati, ni samo stvar vklopa potrditvenega polja. Če bo šlo vse slabo, boste morali ustvariti obnovitveni disk.

VeraCrypt vam omogoča, da ustvarite operacijski sistem dekonija. Če boste prisiljeni dešifrirati, morate dešifrirati samo svoj operacijski sistem, vendar lahko vaši podatki ostanejo šifrirani. V bistvu smo dosegli, da je VeraCrypt močan program. Da bi ga kar najbolje izkoristili, boste morali biti pripravljeni, da se ga resnično naučite in uporabljate. Ko pa boste razumeli le nekaj preprostih postopkov, ga boste lahko uporabili z malo ali nič dodatnega truda.

Primerjalna vrednost

VeraCrypt je opremljen z orodjem, s katerim lahko primerjate podprte algoritme za šifriranje. Tako veste, kateri algoritmi bodo vam zagotavljajo najboljše rezultate.

Izberete lahko podprti algoritem šifriranja, ki ga želite pri ustvarjanju novih vsebnikov ali šifriranju količin v sistemu. Priporočamo, da izberete enega od hitrih algoritmov, saj bo postopek šifriranja močno pospešil.

VeraCrypt: izdelek, ki je osredotočen na varnost

format glasnosti veracrypt

Orodja za šifriranje so le tako dobra kot varnost, ki jo ponujajo. VeraCrypt podpira številne načine šifriranja. Ima močne varnostne ključe. Eden od razlogov za močno varnost VeraCrypt je ta isti posamezniki, ki so razvili VeraCrypt, so razvili tudi TrueCrypt.

Bilo je nekaj varnostnih težav z TrueCryptom. Ta varnostna vprašanja so bila obravnavana v podjetju VeraCrypt, ki je izdelek izdelovalo še bolj varna.

To seveda ne pomeni, da je VeraCrypt popoln izdelek. Obstaja nekaj pomislekov glede zlonamerne programske opreme in nekaj težav s fizičnim dostopom. In čeprav smo zadovoljni z dejstvom, da so razvijalci VeraCrypt naredili veliko za reševanje vprašanj, zaradi katerih je TrueCrypt manj varen, kot so želeli, VeraCrypt ima še vedno nekaj varnostnih težav, ki jih bo moral razrešiti razvijalec.

Razvijalci VeraCrypt ne podpirajo TMP. To je zato, ker je bil TMP v preteklosti ogrožen. Ni lahek podvig, vendar je bilo to storjeno. Obstaja več dobrih programov za šifriranje. Dejstvo je, da je VeraCrypt močnejši. Zagotavlja neopazno in pregledno možnost za tiste, ki jih zanima šifriranje diskov.

Moč verodostojne zanikljivosti

možnosti šifriranja veracryptaEna izmed najmočnejših prednosti VeraCrypt je, da imate verjetna zanikljivost. Z drugimi besedami, lahko zanikate, da bi imeli občutljive podatke na svojem računalniku, ker ni mogoče dokazati, da omenjene občutljive informacije obstajajo v vašem računalniku. Seveda lahko posameznik ali organizacija, ki vas obtožuje, domneva, da ker šifrirate svoje podatke, zaščitite nekaj občutljivega. Toda tega ni mogoče dokazati.

VeraCrypt omogoča verjetnost zanikanja, saj vam omogoča, da v drugem volumnu skrijete en nosilec, ki je neviden. VeraCrypt vam omogoča tudi ustvarjanje šifriranega operacijskega sistema. Ni mogoče dokazati, da obstaja skrita količina ali skriti operacijski sistem, kar je verjetno verjetnost zanikanja.

Naprava, ki je šifrirana z uporabo VeraCrypt ali particije, ki je šifrirana, bo imela naključne podatke brez vrste podpisa, ki bi kazali, da podatki, ki jih vsebuje, niso naključni. In skoraj vse je nemogoče dokazati, da je šifrirana particija ali šifrirana naprava šifriran obseg VeraCrypt.

Kaj je skriti operacijski sistem?

Ustvarjanje skritega operacijskega sistema omogoča ohranjanje verjetne zanikljivosti. Dokler sledite navodilom o ustvarjanju skritega operacijskega sistema, obstoja operacijskega sistema bi bilo nemogoče dokazati. Odličen način za zagotovitev verjetne zanikljivosti, ko gre za skriti operacijski sistem, je ustvarjanje posebnega operacijskega sistema.

prostornina šifriranja verackriptaVeraCrypt ustvari zagonski nalagalnik, ki je shranjen na obnovitvenem disku VeraCrypt ali nekje v sistemu, vendar ni šifriran. Če je zagonski nakladalec tam, mora biti tudi sistem, ki ga je VeraCrypt šifriral nekje na računalniku.

VeraCrypt vam pomaga, da to premagate, saj vam omogoča ustvarjanje drugega šifriranega operacijskega sistema, medtem ko ustvarite pravi skriti operacijski sistem. Sistem decoy ne bi imel nobenih občutljivih informacij. Ni nameščen v skriti prostornini, zato je obstoj jasno, da ga lahko vidijo vsi. Če vas kdo s tem prisili, da razkrijete geslo za preverjanje pristnosti pred zagonom, lahko. Vse, kar boste izpostavili, je vaš plen.

Če želite ustvariti neobičajen operacijski sistem, praviloma, ga morate pogosto uporabljati, sicer pa lahko izgleda sumljivo. Dobro je, da uporabljate svoj operacijski sistem privijanj, ko se ukvarjate z dejavnostmi, ki nimajo nobene zveze z občutljivimi podatki. Zadnja stvar, ki jo želite, je, da posameznik poskuša odkriti vaše občutljive podatke, da opazi, da se vaš operacijski sistem prikrajšava komajda uporablja, zaradi česar lahko postane sumljiv, da je v računalniku nek skriti sistem.

predelna pregrada veracrypPodatke lahko shranite na razdelilno particijo in ne skrbite, da bo vaš skriti volumen sploh poškodovan, ker sistem decoy ni nameščen na zunanji prostornini. To pomeni, da bo vaša naprava imela dve gesli za preverjanje pristnosti pred zagonom, ki sta popolnoma ločeni. Eden bo odobril dostop do sistema privijanj, drugi pa za operacijski sistem, ki je skrit v vaši napravi.

To bi pomenilo tudi, da bi imeli tretje geslo za zunanjo glasnost. To je običajno geslo za prostornino VeraCrypt, ki ga lahko daste vsakemu, ne da bi jim sporočil, da obstaja skrita količina ali skriti operacijski sistem. Skupaj boste imeli tri gesla. Dve izmed njih je mogoče dati vsakomur, ne da bi razkrili operacijski sistem, ki se uporablja za zaščito vaših občutljivih šifriranih podatkov.

Zaključek

VeraCrypt je odlično orodje za zasebnost. Ponuja visoko raven varnosti, je enostaven za uporabo in je odprtokodni program, zato je brezplačen. VeraCrypt lahko uporabljamo za Windows, Mac OSx in Linux.

Z VeraCryptom lahko istočasno dostopamo do enega šifriranega zvezka iz več operacijskih sistemov prek omrežja. Še vedno pa sam VeraCrypt ne zagotavlja enake zaščite, kot bi jo dobili od najboljših VPN-jev.

Vrhunski VPN bo varoval podatke vašega podjetja ali vaše osebne podatke. VPN bo šifriral komunikacijo med strežniki. Ko se vaši podatki prenesejo, se kodirajo, zato jih zunanji ne morejo prebrati.

Združevanje Veracrypt in NordVPN - Največja varnost + anonimnost

Vaša lokalna naprava je morda šifrirana, vendar vaš internetni promet še vedno ni. Če iščete popoln par, potem priporočamo NordVPN. NordVPN ponuja na tisoče lokacij strežnikov na glavnih območjih po vsem svetu. Imajo jasno politiko brez beleženja in neprimerljivo podporo strankam.

NordVPN je uporabniku prijazna in preprosta programska oprema, ki odraža zavezanost podjetja za zaščito zasebnosti njihovih strank. S tem prvotnim VPN ni skritih pristojbin ali klavzul. Ne poskušajo prodati izdelkov in storitev lahko uporabljate na kar 6 napravah z samo eno naročnino.

Ključna značilnost NordVPN je zaščitena tehnologija, ki jo uporabljajo za omogočanje večine njihovih strežnikov geo-omejitve za storitve, kot je Netflix. Lahko se poljubite zaradi geo blokiranja.

Ker je njihova pristojnost v Panami, ste zaščiteni pred številnimi vladnimi programi nadzora, ki grozijo, da bodo ogrozili vašo zasebnost.

 • NordVPN ima fenomenalno podporo strankam, ki ponuja 24/7 klepet v živo
 • NordVPN ima posebne strežnike, ki omogočajo hudourništvo
 • Načrti NordVPN se gibljejo od 2,99 dolarja na mesec do 11,95 dolarja na mesec

NordVPN morda nekoliko dražje od nekaterih drugih VPN-jev na trgu, vendar je pomembno, da se spomnite, da z VPN-ji dobite tisto, za kar plačate.

Ne zapravljajte svojega časa ali denarja na podparnar VPN, ki v najboljšem primeru ne delujejo ali v najslabšem primeru ogrožajo vašo zasebnost in varnost..

Dodajte svoje mnenje:

Trudimo se neodvisno, da izdelke raziskujemo in tako lažje pomagamo našim bralcem pri odločanju. Ob tem pa želimo slišati tudi vaša mnenja. Sprejemamo posamezne ocene, ki so informativne in ne promocijske. Izpolnite spodnji obrazec in objavili bomo vaše mnenje. Promocijski pregledi podjetij sami ne bodo objavljeni. Hvala!

--- Izberite hitrost ---
Povprečna
Počasi
Hitro
?>

--- Izberite uporabnost ---
Enostaven za uporabo
Rahlo zapleteno
Zelo zapleteno
?>

S klikom na spodnji gumb potrjujem, da sem prebral in sprejemam Pogoje uporabe.

DODAJ MOJ PREGLED

0
1859

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me