Pregled zasebnega tunela VPN – ali je res vredno?

VPN, ki svoje stranke pošteno zaračuna? Ali bi to res lahko bilo res?

To je vprašanje, o katerem sem začel razmišljati po prvem zaslišanju o zasebnem tunelu VPN. Najdlje sem iskal VPN-je, ki ponujajo neomejene podatke, saj kot potrošniki menimo, da imamo težave, če vidimo besede, kot so "neomejeno" in "brez omejitev", kot znake, da se za naš dolar vedno bolj trudimo.

Toda potem sem slišal o edinstvenih metodah zaračunavanja zasebnega tunela in se začel spraševati, ali je "neomejeno" res vse, kar je počilo..

Toda potem sem slišal o edinstvenih metodah zaračunavanja zasebnega tunela in se začel spraševati, ali je "neomejeno" res vse, kar je počilo..

Za pojasnilo: Private Tunnel, komercialno odplačevanje OpenVPN Technologies, zaračunava samo podatke, ki jih uporabljate. Celo novomeški igralci, ki se odločijo, da poskusijo z brezplačnim preizkusnim programom, dobijo vrtoglavih 2 koncertov.

Torej boste morda vprašali: "Kaj je ulov?"

Enako sem vprašal, preden sem jih preizkusil.

V tem pregledu bom delil rezultate mojega hitrostnega preizkusa o njihovi storitvi, enostavnosti uporabnosti, oceni, ki jo dajem njihovi podpori strankam in moji splošni izkušnji s tem VPN.

Toda preden skočimo naravnost vanj, je tu nekaj ozadja zasebnega tunela in ljudi, ki stojijo za to odlično VPN storitev najvišjega nivoja.

Pregled zasebnega tunela VPN

ZnačilnostiInformacije
Uporabnost: Zelo enostaven za uporabo
Politika beleženja: Manjša sečnja
Velikost strežnika: 50 ++ strežnikov
Porazdelitev strežnika: 12 držav
Podpora: Sistem vozovnic
Torrenting: Ni dovoljeno
Pretakanje: Ni dovoljeno
VPN protokol in šifriranje: OpenVPN protokol; 128-bitno šifriranje AES-GCM
Sedež: Kalifornija, ZDA
Cena: 6 USD / mesec
Uradna spletna stran: https://www.privatetunnel.com/

Ozadje zasebnega tunela

Zasebni tunel je zamisel Jamesa Yohana in Francisca Dinhe, ustanovitelja OpenVPN Technologies, Inc., kalifornijskega podjetja, ki združuje sveženj vrhunskih omrežnih in programskih tehnologij.

Imajo več kot 3,6 milijona kupcev in štetje.

Njihova spletna stran ima čist, profesionalen dizajn, njihova programska oprema pa ima preprost, lahko razumljiv vmesnik.

Njihova spletna stran krepko trdi, da vsak dan preprečuje milijon kibernetskih groženj. Čeprav bi jim težko dokazali to javnosti, ne da bi ohranili nekakšno evidenco o grožnjah, ki jih blokirajo - in zato vodijo dnevnike vaše spletne dejavnosti - se zdi povsem mogoče.

Konec koncev je nori svet, v katerem trenutno živimo, kibernetski napadi grozijo vsem, od bank in vladnih ustanov do zasebnih državljanov.

Kot smo videli oktobra 2017, tudi kibernetski kriminalci tarčejo celo naše mame in očeta. Brez vklopa je varno ... vsaj ne, če ne začnejo uporabljati VPN-jev.

Zasebni tunel izgleda in zveni zakonito, toda vsi vemo, da je videz lahko zavajajoč.

Uporabniki morajo imeti v mislih, kje so. Zasebni tunel je s sedežem v poslovnem parku Hacienda v Pleasantonu v Kaliforniji, ZDA.

Zakaj je to pomembno?

Ker so ZDA del Štirinajstih oči, je skupina držav, ki so sklenile večstranski sporazum o sodelovanju na področju obveščevalnih signalov.

Sinonim za sporazum UKUSA, ta svetovni kolektiv prisluhne državljanom, ki uporabljajo Echelon, program, ki jim omogoča, da prestrežejo našo komunikacijo, ne glede na to, ali gre za priložnostne spletne aktivnosti, pošiljanje e-sporočil, pošiljanje sporočil, nalaganje ali bančništvo.

Tu v Avstraliji je parlament sprejel številne spremembe v prid strožjim zakonom o hrambi podatkov, kar pomeni, da lahko naša telekomunikacijska podjetja pridobivajo naše osebne podatke za lastne namene ali za namene vladnega nadzora..

Edini način za blokiranje naših ponudnikov internetnih storitev (Ponudniki internetnih storitev) za zbiranje teh metapodatkov je uporaba VPN s trdnim šifriranjem. Če želite več informacij o tem, da ste 100-odstotno varni v spletu, si oglejte naš poglobljeni vodnik o vsakem domiselnem orodju za zasebnost.

Toda ko gre za to če izberete VPN, je veliko podobno prodaji nepremičnin- vse je, Lokacija! Lokacija! Lokacija!

Težava zasebnega tunela in podjetij, ki so mu všeč, je, da delujejo zunaj države, za katero je zakonska pravica, da zahteva, da VPN izroči podatke, ki ustrezajo eni od njihovih preiskav..

To ne pomeni, da bi se zasebni predor takoj pripravil uskladiti s katero koli vladno institucijo. Nasprotno, trdijo, da ne hranijo nobenih dnevnikov dejavnosti, ampak so tudi vnaprej glede dejstva, da shranijo nekaj dnevnikov povezav.

Domnevno se ti dnevniki hranijo samo za spremljanje učinkovitosti in vzdrževanja, vendar večina uglednih VPN-jev vzdržuje strogo politiko brez dnevnikov.

Očitno je, da bi zasebni tunel lahko prisiljen predati uporabniške dnevnike, če bi jim bili vročeni sodni pozivi ali nalog.

Poleg tega ni bilo primerov, da bi zasebni zasebni zasebni organi iz samovoljnih razlogov posredovali informacije vladnim institucijam. Vsakič, ko je VPN prispel v novico za predajo takih podatkov, se je to nanašalo na kazenski primer, ponavadi pa gre za spletno kriminalko, ki storitve ponudnika VPN uporablja zlonamerne namene (mogoče na temnem spletu).

Kje je torej Private Tunnel umeščen med svoje vrstnike na trgu VPN? No, dobili so že kar nekaj odličnih rezultatov strank in nekaj res odličnih kritik.

TechRadar jih je poklical, "Zanimiv spin na VPN,"Hrepenejo o možnostih plačevanja, pa vendar opažajo tudi omejeno izbiro lokacij, njihovo nezanesljivo delovanje in izjemno osnovno stranko.

Na podlagi lastnega testiranja njihove storitve bi rekel, da so se v zadnjem letu zagotovo izboljšali hitrosti, težave s povezovanjem pa so bile samo nenehne.

Preden pa se poglobimo v hitrosti in funkcije zasebnega tunela, govorimo o združljivosti, ker je to res tam, kjer so ga začeli uporabljati.

Kaj ponuja zasebni tunel & Kompatibilnost

Zasebni tunel vam omogoča anonimno brskanje po spletu, tako da skrijete svoj IP naslov in lokacijo.

Medtem ko je večina njihovih storitev dokaj nizka, odkljukajo vsa desna polja, kjer gre za močno šifriranje. Njihov OpenVPN protokol je težko premagati.

Funkcije vključujejo beleženje dejavnosti, edinstvene podatkovne načrte in letni načrt z neomejeno pasovno širino.

Ta storitev VPN podpira tudi te operacijske sisteme in naprave:

 • iOS
 • Android
 • Linux
 • Windows
 • Mac
 • USB TV palice
 • TV sprejemniki
 • Posebne tablete

Morda je pri tej VPN najbolj zanimiva njihova zavezanost razvoju in razvoju. OpenVPN, Inc. ne sme počivati ​​na lovorikah svojega uspeha, zato podpira program OSTIF Bug Bounty, nagradni program, ki plača razvijalcem, ko odkrijejo ključne pomanjkljivosti v odprtokodni programski opremi.

Slaba stran je omejeno število strežnikov na omejenem številu lokacij. Ker vedno verjamem, da je najboljši način za preizkus VPN-ja potovanje, Zasebni tunel sem uporabljal med potovanjem iz Sydneya v New York in nazaj.

S pomočjo enega od njihovih treh newyorških strežnikov sem meril 26 Mb za prenos in 16 Mbps za prenos. Zakasnitev je dosegla skoraj 79 ms. Nenavadno sem ugotovil, da so se te številke povečale, ko sem se dotaknil v Avstraliji.

Tam sem lahko udaril Prenosi 50 Mbps in Prenos 43 Mbps s pingom 25 ms. Ni slabo za storitev, za katero je bilo znano, da je počasnejša od neke konkurence.

Na žalost ni nobenega stikala za ustavljanje z zasebnim tunelom, zato so uporabniki izpostavljeni nadzoru, če povezava ne uspe, ko se ukvarjajo s spletno dejavnostjo.

Dodatne lastnosti

Če je pri zasebnem tunelu še en velik zaostanek, je to njihova relativna dragocenost. Nekateri najboljši VPN-ji ponujajo napredne funkcije, kot so filtriranje URL-jev, blokiranje oglasov itd.

Zasebni tunel je pomemben le eno funkcijo - Programska oprema za preprečevanje vdorov. To preprečuje zlonamerne napade stvari, kot so zlonamerna programska oprema in podobno, toda tu se dobrote končajo, bojim se.

Povrhu le tega imajo 12 lokacij na voljo v 9 državah. To maloštevilno število strežnikov je v primerjavi z bogastvom strežnikov, ki jih nudijo storitve, kot je zelo odvračilno NordVPN ali Surfshark.

Vendar to pomanjkanje nadomeščajo s podpornimi napravami, ki jih mnogi drugi VPN nimajo, vključno z že omenjenimi USB TV ključi.

Cenitev & Načrti

Tukaj zasebni tunel res sije. Kot smo že omenili, ponujajo brezplačno preskusno različico z 2 Gbs podatkov. Poleg tega imajo dva načrta, omejena na podatke, in letni paket z neomejenimi podatki.

Njihova razumno cenovni načrti se začnejo z 20 GB uporabniki pa plačujejo le za tisto, kar uporabljajo.

Njihov letni načrt omogoča uporabniku 10 istočasnih povezav, kar je največ povezav, ki sem jih videl v ponudbi VPN.

Zasebni tunel ima kombinacijo popolnih in sorazmernih garancij za vračilo denarja in sprejemajo različne načine plačila, od tradicionalnih metod, kot so bančni nakazili ali kreditne kartice, do kripto valut, kot je Bitcoin.

Profesionalni zasebni tunel

pro ikonaMatična družba Private Tunnel deluje že od leta 2002, kar pomeni, da so ljudje odgovorni za to VPN so dobro uveljavljeni.

Čvrsto šifriranje dobite od podjetja, ki je posvečeno vrhunskim programskim rešitvam.

Kot smo videli, imajo široko združljivost in enostavno nastavitev.

Mnogi uporabniki cenijo tudi dejstvo, da naročnine ni potrebno. Dobesedno lahko plačujete, ko greste.

Varnost & Zasebnost

To je glavna skrb za tiste, ki iščejo VPN. Želite anonimnost in varnost in želite vedeti, da to resnično dobivate.

Kar zadeva varnost, ima protokol OpenVPN velik ugled med spletno skupnostjo. Toda kljub temu dejstvu obstaja težava lokacije. Ne morem poudariti tega dela dovolj.

Lokacija zasebnega tunela v ZDA bi lahko predstavljala resnično težavo za uporabnike, ki želijo narediti nekaj hudournikov. Čeprav lahko povežete njihove aplikacije in uporabite BitTorrent za skupno rabo datotek, se večina ameriških podjetij zafrkne nad to prakso in nič ne pove, kaj se lahko zgodi z dnevniki iz te vrste dejavnosti.

Zakonodaja, kot je Zakon o shranjenih komunikacijah, daje resnično moč v roke ameriške zvezne vlade.

Torej, čeprav 128-bitno šifriranje AES-GCM zasebnega tunela varuje vaše podatke, obstaja razlog za teoretiko, da lahko vaša aktivnost pade v napačne roke, če se ukvarjate z deljenjem P2P. Več o šifriranju v našem vodniku.

Ali je hudourništvo dovoljeno?

Na trgu je na tisoče VPN-jev. Vsi ti hrepenijo po vašem poslu. To lahko privede do nekaterih VPN-jev, ki veliko obljubljajo, vendar ponujajo malo. Zato resnično cenimo poštenost, preprostost in preglednost, ki jih ponuja zasebni dostop do interneta. Njihova dobro implementirana šifriranje in pravilnik o ničelnih dnevnikih skupaj s cenejšo ceno je nekaj razlogov, zakaj priporočamo to storitev VPN.

Če ste hrepeneli po VPN-ju do hrenovk, si oglejte članek o najboljših vpns-jih za torrenting.

Ali lahko uporabim zasebni tunel za Netflix?

V času tega pisanja ni mogoče dostopati do ameriških Netflix in BBC iPlayer. Obstaja več vrhunskih VPN načrtov za pretakanje, vendar to ni eden od njih. Tega ne bi priporočali za Netflix (tukaj je nekaj boljših možnosti).

Politika beleženja

Kot sem že rekel, ima Private Tunnel v najboljšem primeru negotovo politiko sečnje. Čeprav trdijo, da ne vodijo dnevnikov dejavnosti uporabnikov, dnevnike povezav shranijo za nejasne namene.

Hitrost povezave

Številne storitve VPN se ponašajo s svojimi "strelovodnimi" hitrostmi, vendar zasebni predor sploh ne postavlja takšnih zahtevkov. Očitno je, zakaj vam bo vsak uporabnik povedal, da je več kot enkrat doživel zaostanke.

Po lastnih izkušnjah sem imel mešano izkušnjo. Zdelo se je kot spodobna čezatlantska možnost, toda glede na to, da so iz ZDA, sem več kot malo šokiran nad nizkimi hitrostmi, ki sem jih dosegel med obiskom New Yorka.

Tukaj so rezultati mojega hitrostnega testa po potovanju:

 • Ameriški strežnik

  • Ping: 25 ms
  • Prenos: 26 Mbps
  • Naložite: 16 Mbps
 • Strežnik EU

  • Ping: 40 ms
  • Prenos: 65.46 Mbps
  • Naložite: 46,51 Mbps

Ne morem reči, da sem bil navdušen nad rezultati, vsaj ne, ko sem bil v ZDA. Mislili bi, da bi imela storitev, ki ima sedež v ZDA, hitrost vseh. Prednost domačega terena, kakršna je bila. Vendar pri zasebnem predoru ni bilo videti tako.

Več informacij o hitrostih povezav najdete na njihovi strani z vprašanji tukaj.

Uporabnost

V tem oddelku moram dati rekvizite za zasebni tunel. Čeprav je njihov vmesnik manj kot estetsko prijeten, je bila uporabnost vrhunska. Zelo dosleden, zelo enostaven za uporabo in brez kakršnih koli resničnih težav.

Njihova preprosta navodila za namestitev najdete tukaj. Kot boste videli, je korak za korakom precej preprost za uporabnike osebnih računalnikov in mobilnih naprav.

Zasebni predori predorov

Čeprav sem imel primeren čas za uporabo zasebnega tunela za priložnostno deskanje, ne morem reči, da me je karkoli odpihnilo.

Hitrosti so bile v redu, vendar niso bile nič posebnega. Šifriranje je bilo solidno, toda vsi, ki uporabljajo VPN, že pričakujejo, da bo OpenVPN super.

Njihovi unikatni načrti cen so zanimivi, vendar sem še vedno na ograji glede tega, ali je res boljši ali slabši od neomejenega premijskega paketa enega od njihovih konkurentov. In končno, njihovo popolno pomanjkanje naprednih funkcij pušča veliko želenega.

Ena od pomanjkljivosti, ki mi je skočila takoj, ko sem jih začel preizkušati, je bila ta:

Omejena podpora strankam - Uh Oh….

nevtralni-emotikonTako kot Trust.Zone tudi Private Tunnel ne ponuja možnosti za podporo strankam, ki jih mnogi od nas pričakujejo od dobrega VPN-ja.. Ponujajo samo sistem vozovnic, s katerim jim pustite sporočilo in počakate, da se vrnejo k vam.

Po preizkusu tega sistema sem ugotovil, da so potrebovali več kot 24 ur, da so odgovorili na moje vprašanje, njihov odgovor pa je bil daleč od prijaznega in ultrainformativnega, ki ga običajno dobim od osebja v NordVPN.

Predstavljaj si to? Večina zakonitih VPN-jev omogoča klepet v živo 24 ur na dan. Namesto tega, Za zasebni predor potrebujete več kot 24 ur, da se vrnete k vam. To je še en od njihovih očitnih ovir in tisti, ki bi ga morali odpraviti kmalu, če želijo ostati prisotni na tem zelo nasičenem trgu.

Ali priporočam zasebni predor?

Da in ne… večinoma pa ne.

Priporočal bi ljudem, ki jih zanimajo NordVPN in Surfshark kot odlične izbire za približno enako ceno.

Kljub moji manj kot zvezdniški izkušnji, bi moral reči, da je to dobra izbira za začetnike. Če ste nekdo, ki šele zdaj uči VPN-je in želite nekaj preprostega za vadbo, je to pravi VPN za vas.

Kot sem že rekel, po njihovem vmesniku je enostavno krmariti, zato je dobra možnost za navadnega uporabnika, ki želi samo gledati šport ali sporočati prijatelju, ne da bi bil vohunjen.

Poleg tega je cenovno ugodna možnost in vedno lahko izkoristite njihovo brezplačno preskusno različico, da vidite, kaj mislite.

Toda za vse druge uporabite to VPN previdno. Ne pozabite, da je ni vedno najboljša ideja, da bi sodelovali z VPN, ki ima sedež v ZDA ali katero koli drugo državo, ki sestavlja štirinajst oči.

PREDNOSTI

 Združljiv s USB TV palicami
 Ugodne možnosti oblikovanja cen
 Zmerne hitrosti
 Dobro šifrirano
 Ni dnevnikov dejavnosti
 Enostaven za uporabo

SLABOSTI

Shrani dnevnike povezav
Edina možnost podpore strankam je sistem vozovnic
Pomanjkanje funkcij
Ne dovoljuje Netflixa ali podobnih pretočnih storitev
Nejasna politika hudourništva

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me