Proton VPN – Izkušeni voditelji varnosti (ali jih lahko dostavijo?)

ProtonVPN sicer še ni impresivna storitev, vendar se zdi, da se zelo trudijo. Tu je moje mnenje o tem, kako se postavljajo proti konkurenci.

ProtonVPN je zamisel harvardovskih fizikov, ki so stali za ProtonMailom. Trditev ProtonMaila je slava dejstvo, da je bil nameščen v podzemnem bunkerju. ProtonVPN je navidezno zasebno omrežje, zasnovano za zaščito vašega spletnega prometa.

ProtonVPN je storitev, ki je osredotočena na zagotavljanje varnosti. Zanimivo je, da je to edina storitev VPN, ki ponuja resnično brezplačno možnost. To je dobra storitev. Toda ali bi bil kvalificiran kot najboljši VPN? Oglejmo si nekaj dejavnikov, ki nam lahko pomagajo določiti odgovor.

Pregled

ZnačilnostiInformacije
Uporabnost: Enostaven za uporabo
Politika beleženja: Ni pravilnika o beleženju
Velikost strežnika: 3.000 ++ strežnikov
Porazdelitev strežnika: 61 držav
Podpora: Vstopnica
Torrenting: Omejeno
Pretakanje: Omejeno
VPN protokol in šifriranje: OpenVPN protokol; Šifriranje AES-256
Sedež: Švica
Cena: 4 USD / mesec
Uradna spletna stran: https://protonvpn.com/
Prednosti:
 • Strežniki so fizično varni
 • Dobre politike zasebnosti
 • Internetni odjemalec je enostaven za uporabo
 • Prijazno P2P
 • Lahko vključuje ProtonMail
 • Varne povezave Core
Slabosti:
 • Omejeni strežniki in lokacije strežnikov
 • Težave s hitrostjo strežnika
 • Vsi kupci nimajo polnega dostopa do funkcij strežnika
Lastnosti:
 • Tri lokacije strežnika z brezplačno različico VPN
 • AES - 256 šifriranje
 • 2048 - bitna enkripcija ključev RSA
 • HMAC s SHA256 za preverjanje pristnosti sporočil
 • Odprite protokole VPN
 • Podpira PPTP L2TP / IP sek
 • Švicarsko podjetje
 • Proton VPNs Secure Core se nahaja na 1000 m pod površjem v zavetišču za izpadanje
 • Kill stikalo
 • Poročilo o preglednosti
 • Karantski kaliber

Lahko zaupate ProtonVPN?

Pri določanju, ali je VPN zaupljiv ali ne, je eno prvih mest, ki ga želimo pogledati, njihova politika zasebnosti. V razpravi o svoji filozofiji ProtonVPN pravi, da so zavezani varovanju zasebnosti svojih uporabnikov. To pomeni, da zbirajo minimalno količino informacij, potrebnih s ciljem, da svojim strankam omogočijo zasebno in anonimno izkušnjo.

pravilnik dnevnika protonvpnProtonVPN obljublja, da ne bo zbiral nobenih dnevnikov. Tako se zavezujejo, da ne bodo delili informacij o vaših povezavah ali spletnih mestih, ki jih obiščete.

V prijavo na račun shranijo en sam časovni žig zadnje dejavnosti. To ne vključuje informacij o tem, od kod se prijavite ali kako dolgo ste prijavljeni. To je običajna praksa pri vseh VPN-jih. To jim omogoča, da kupci ne zlorabljajo svojih storitev s tem, da več ljudi uporablja VPN, kot dovoljuje naročnina. Časovni žig se prepisuje vsakič, ko se ponovno povežete s strežnikom.

Nekateri so se spraševali, kako se ProtonVPN lahko izogne ​​hrambi podatkov dnevnika, saj je to po švicarskem zakonu obvezno. ProtonVPN je to podrobno razložil v svoji politiki zasebnosti. Njihov blog je, da zakoni, ki zahtevajo shranjevanje podatkov za beleženje, veljajo za večje telekomunikacijske operaterje, kar ProtonVPN ni. Torej ti zakoni ne vplivajo nanje.

Ali so strežniki Proton Mail varni?

protonvpn no dnevni pravilnikDrugi so zaskrbljeni, ker mnogi strežniki ProtonVPN niso v Švici. Namesto tega se nahajajo v državah, kot so Kanada, ZDA in Kitajska, kjer se izvajajo stvari, kot sta beleženje in spremljanje. Tako bi se lahko vprašali, kako bi v tem primeru delovale politike brez dnevnika. Odgovor je, da je pravilnik enak, ne glede na to, kje se strežniki nahajajo. Po navedbah ProtonVPN njihovi strežniki ne hranijo nobenih osebnih podatkov, zato se je varno povezati v katero koli državo, ki bi jo uporabnik želel.

ProtonVPN je odprt in se osredotoča na to, da ve, ali je določena stranka povezana s storitvijo VPN ali ne. Toda to velja pri vsaki storitvi VPN. Pri ProtonVPN nam je všeč, da so dovolj odgovorni, da razkrijejo to dejstvo. Za nas je to dobra stvar.

Dejstvo, da sledijo časovnim žigom poskusov prijave, je dobro, ker jim omogoča zaščito pred napadi grobe sile. Storitev VPN, ki pravi, da ne beleži poskusov prijave, je laž ali pa ni zavestna glede varnosti.

Po pregledu različnih vidikov njihove politike zasebnosti menimo, da je ProtonVPN iskren. Vnaprej so v zvezi s tem, kaj bodo in česa ne bodo zbirali. Podpirajo jih posamezniki, ki imajo dolgoletne izkušnje na področju zasebnosti podatkov, in varovanje zasebnosti svojih strank jemljejo resno.

Ker so švicarsko podjetje, zanje ne velja zakonodaja EU. Niso člani programov nadzora Pet oči ali 14 programov nadzora, ki jih vodijo ZDA. Kot smo že omenili, je Švica sprejela tudi nekaj zakonov o nadzoru, zaradi katerih smo dvakrat razmišljali. Ti zakoni zahtevajo, da telekomunikacijski operaterji 12 mesecev shranjujejo dnevnike povezav. Zaradi dvoumnosti besedila bi človek lahko odšel, saj meni, da to ne velja za e-poštna sporočila in storitve VPN. To je taktika, ki jo jemlje ProtonVPN.

Cene ProtonVPN-a

ProtonVPN ponuja štiri različne načine določanja cen. Vsaka cenovna točka ponuja neobvezne popuste, če plačujete letno.

cene protonvpn

Prva stopnja storitve je brezplačna. Vendar je storitev zelo omejena. Do strežnikov imate dostop le na Nizozemskem, v ZDA in na Japonskem. Dodatnih funkcij ni na voljo. Če pa se prijavite na brezplačno storitev, imate možnost preizkusiti plačljivo storitev sedem dni brezplačno. To je dobra možnost, če želite imeti občutek, ali bo storitev ProtonVPN delovala za vas ali ne.

Naslednja možnost je njihov osnovni načrt v višini 4 USD. Imate dostop do vseh njihovih strežnikov. Hkrati lahko povežete dve napravi. Hitrost storitve je višja od tiste, ki jo dobite z brezplačno opcijo, vendar to ni njihova najhitrejša hitrost.

Naslednja možnost je 8 USD na mesec. Omejitev vaše povezave se poveča na pet naprav. Tu dobite dostop do njihove največje hitrosti, njihovih strežniških strežnikov in njihovega Secure Core. Za denar je to najboljši načrt. Ponuja vam vse, kar boste potrebovali prek VPN-ja.

način plačila protonvpnKončni načrt je 24 dolarjev na mesec, ki se plačujejo enkrat na leto. Ta načrt je zelo blizu načrta 8 dolarjev z izjemo, da dobite tudi dostop do ProtonMaila.

Plačate lahko s PayPalom ali glavno kreditno kartico.

ProtonVPN ponuja 30-dnevno garancijo vračila denarja. Vendar to ni jamstvo za vračilo denarja v celoti. To je potrjeno jamstvo. Tako boste dobili povrnjeno samo za neizkoriščen del meseca. Če storitev uporabljate pet dni, boste prejeli vračilo za neuporabljenih 25 dni. To iskreno ni dobra politika vračila, še posebej, če pogledate na druge storitve, ki ponujajo popolno vprašanje brez garancije za vračilo denarja.

Pozitivno je, da lahko ProtonVPN v skladu s pogoji storitve svojim strankam zagotovi nadomeščeno povračilo, če iz nekega razloga njihova storitev ni bila na voljo ali je nestabilna. To bi storili, ko imetnik računa vloži zahtevo. Vsa nadomestila bodo obdelana v 14 dneh od zahteve.

Hitrost strežnika ProtonVPN

ProtonVPN ima v redu hitrosti z uporabo plus načrta. Za približno 13 do 15 odstotkov je počasnejša od nezaščitene povezave. Bolj ko ste fizično bližje strežniku, hitrejše so hitrosti.

rezultat hitrosti protonvpnPreverjanje povezave s pomočjo njihovih plus strežnikov je privedlo do nekoliko večje izgube hitrosti povezave. Vendar smo to pričakovali zaradi večje stopnje šifriranja. Čeprav je prišlo do nekaterih izgub hitrosti, je bila storitev še vedno dovolj hitra, da bi lahko uporabljali spletne storitve pretakanja.

Omrežne povezave Secure Core so imele najpočasnejše hitrosti vseh v storitvi. To je pričakovati, ker je pot do ciljnega strežnika VPN dopolnjena z večkratnim preskakovanjem. Ta dodaten varnostni ukrep znatno poveča čas pinga in opazno zmanjša hitrost interneta.

rezultat hitrosti protonvpn2Začenši z osnovno hitrostjo ISP z 28 MB na sekundo, šifrirana povezava zniža hitrost na 18,46 MB na sekundo. Govorimo o 35-odstotnem padcu hitrosti. Videli smo, da veljajo enaki rezultati ne glede na strežnik. Hitrost je padla med 25 in 35 odstotki. To je drastična izguba hitrosti, vendar je dovolj hitra, da lahko začnete z internetnimi dejavnostmi, če ste pripravljeni žrtvovati hitrost za večjo zasebnost v spletu.

rezultat hitrosti protonvpn3Z brezplačno storitvijo VPN boste opazili največjo hitrost povezave. To je zato, ker storitev omogoča dostop do manjšega števila strežnikov z majhno pasovno širino, ki so pogosto obremenjeni.

Tu smo začeli z osnovno hitrostjo prenosa ISP 28,22 MB na sekundo. Znižal se je na približno 15,5 MB na sekundo. To je približno 45-odstotni padec. In druge testne hitrosti so padle med 30 in 60 odstotki. Glede na to, kako hitra je vaša prvotna ISP povezava, lahko to povzroči opazen učinek in vpliva na vašo sposobnost uživanja v brskanju po spletu. Torej prosta izbira res ni dobra možnost za posameznike, ki rutinsko uporabljajo internet z VPN. Če le redko potrebujete varno internetno povezavo ali imate premalo denarja, je to morda dobra izbira za vas.

Razumevanje možnosti varnih jedrnih povezav

Ena od zgornjih lastnosti storitve je njeno omrežje Secure Core. To omrežje je skupina strežnikov, ki se nahajajo na Islandiji, v Švici in na Švedskem. Vse te države imajo zelo močne zakone o zasebnosti. Strežniki, ki sestavljajo omrežje Secure Core, so v skrajnih varnostnih podatkovnih centrih.

Ti strežniki so v celoti v lasti in pod nadzorom ProtonVPN. Ti strežniki so povezani z internetom z lastnim namenskim omrežnim naslovom IP.

To uporabnikom omogoča popolno zaščito pred ogroženimi strežniki VPN in državami, ki manj upoštevajo zasebnost interneta, na primer Kitajska. Ali pa uporabnike ščiti pred nadzorom v državah, kot so Avstralija, Združeno kraljestvo in Združene države.

Če je dobavitelj VPN v državi, kot je Avstralija, prisiljen nadzirati omrežni promet VPN, bo morda lahko uporabil časovne korelacije kot način napada na uporabnikovo zasebnost pri iskanju spletnih omrežij. Ko je uporabnik povezan z omrežjem Secure Core, bi se ti napadi časovne korelacije vrnili le v omrežje Secure Core ProtonVPN. To zmanjšuje možnost, da bi organi pregona ali vladne agencije lahko izsledili resnični IP-naslov uporabnika.

možnost varnega jedra protonvpn

Osnovna ideja je, da se vaša povezava začne z večkratnim skokom prek omrežij Secure Core. Nato se končno poveže s ciljnim strežnikom VPN. Če se povezujete s strežnikom v Združenih državah z omrežjem Secure Core, bi promet najprej potekal prek strežnika na Islandiji ali v Švici in bi nato šel na končni ciljni VPN strežnik v Združenih državah Amerike.

Lokacija strežnika

lokacije strežnika protonvpnProtonVPN ima razmeroma majhno število strežniških lokacij. Pri približno 300 je to za 90 odstotkov manj kot v drugih storitvah VPN. Na primer, NordVPN ima več kot 4800 strežnikov, zasebni internetni dostop do VPN pa več kot 3.500 strežnikov.

Več strežnikov, ki jih ima podjetje VPN, več je možnosti za ponarejanje vaše lokacije. Če veliko potujete, želite dostop do bližnjega strežnika VPN, saj bo vaša povezava hitrejša v primerjavi s tistim, ki je v drugi državi ali celo na drugi celini..

ProtonVPN ima 24 lokacij strežnika. Zanimivo je, da si prizadevajo za povečanje števila lokacij strežnika.

To so strežniki Secure Core, ki se uporabljajo za dodatno zaščito pred kompromisi VPN.

To so standardni strežniki, ki se uporabljajo za zagotavljanje povezave z visoko pasovno širino za naročnike.

Ali priporočamo ProtonVPN?

Čeprav je ProtonVPN v panogi razmeroma nov, imajo strokovno znanje in podporo ekipe ProtonMail. Kot rezultat tega je ProtonVPN zavarovano omrežje VPN. So dobra možnost, vendar še zdaleč niso v isti kategoriji kot najboljše storitve VPN, ki smo jih pregledali.

Njihov odjemalec je preprost za uporabo z Windows. Omrežje Secure Core zagotavlja povečano raven varnosti. Vendar pa povečana raven varnosti prinaša opazno zmanjšanje hitrosti.

7-dnevna brezplačna poskusna vektorska slikaPonujajo brezplačno sedemdnevno preizkušanje, kjer lahko doživite vso moč VPN. Če pa nekdo želi uporabljati ProtonVPN kot brezplačno storitev, bo razočaran. Strežniki so običajno nasičeni, zato se lahko vaša hitrost interneta zmanjša za do 50 odstotkov.

Imajo dostojen načrt cen, pri čemer je storitev 8 USD plus najboljša izbira za vaš denar. Glede na to menimo, da tej VPN manjka veliko funkcij, ki bi jih pričakovali od plačljive storitve. Pomembna slabost za nas je število lokacij, na katerih imajo strežnike VPN. Prav tako v njihovi podpori strankam manjka možnost pogovora v živo..

Kot smo rekli, gre za razmeroma novo podjetje. Ko obiščete njihov spletni forum, vidite, da aktivno sodelujejo s svojimi strankami in sprejemajo ukrepe za izboljšanje kakovosti storitve, ki jo ponujajo. Veselimo se, da bomo ponovno pregledali ta izdelek in videli izboljšave, ki so jih naredili. Toda za zdaj menimo, da ta storitev ni vredna denarja.

Storitev VPN, ki je vredna cene - NordVPN

Ali želite storitev VPN, ki zagotavlja kakovostno storitev po pošteni ceni? Priporočamo NordVPN.

NordVPN ima na tisoče strežnikov razporejenih po 61 državah na 6 od 7 celin. Imajo jasno nobeno politiko beleženja in zagotavljajo najboljšo podporo strankam, kar smo jih videli.

NordVPN je enostaven za uporabo in odraža zavezanost podjetja, da na prvem mestu postavi zasebnost svojih strank. Ni skritih pristojbin ali klavzul. Več naprav lahko zaščitite samo z eno naročnino.

Ker se nahajajo v Panami, ste zaščiteni pred številnimi vladnimi programi nadzora, ki grozijo, da bodo ogrozili vašo zasebnost.

 • NordVPN ima fantastično podporo strankam in ponuja a 24/7 klepet v živo
 • NordVPN omogoča hudourništvo z uporabo posebnih strežnikov
 • NordVPN ima načrte, ki se gibljejo od 11,95 USD na mesec do le 2,99 dolarja na mesec
 • Večina strežnikov NordVPN lahko obiščete geo-omejeno vsebino, kot je Netflix

Z NordVPN, dobiš tisto, kar plačaš.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me