Pelancaran Webcam Terbaik (2020)

Dengan privasi dalam talian menjadi topik utama dalam beberapa tahun kebelakangan ini, pengguna mula bimbang tentang bagaimana peranti mereka berfungsi apabila disambungkan ke internet.

Telah ditubuhkan bahawa komputer, tablet, dan telefon pintar dengan mikrofon dan kamera boleh merakam data walaupun telefon mereka tidur atau dilumpuhkan.

Hampir setiap komputer riba moden kini kapal dengan webcam yang dibina ke bahagian atas skrin. Ini membolehkan berbual video mudah melalui Skype, Facetime, atau mesyuarat aplikasi persidangan.

Walau bagaimanapun, jika anda benar-benar peduli tentang privasi, dan bimbang tentang komputer anda, ISP, atau kerajaan yang dapat mengakses maklumat dari jauh, anda sepatutnya mendapat penutup webcam.

Artikel ini akan dijalankan melalui beberapa persoalan umum yang timbul berkaitan dengan penutup webcam dan kemudian menawarkan cadangan untuk beberapa jenama popular.

Contents

Asas Perlindungan Webcam

Perlindungan webcam tidak melibatkan banyak teknologi mewah. Mereka direka untuk melakukan satu perkara yang mudah: blok kamera daripada dapat menangkap sebarang rakaman di hadapan skrin anda. Cara paling mudah untuk mencapai ini adalah meletakkan penghalang fizikal di atas webcam yang akan menyembunyikannya dalam kegelapan.

pc webcam vectorAnda akan ingin mempertimbangkan untuk mendapatkan perlindungan webcam berasingan untuk semua peranti anda, termasuk komputer, telefon pintar dan tablet. Pendekatan terbaik adalah menyimpan webcam yang dilindungi sepanjang masa melainkan anda terlibat secara aktif dalam sembang video. Jika tidak, anda berisiko membenarkan penceroboh mengakses kamera secara jauh.

�� Petua Keselamatan: Sebagai langkah keselamatan tambahan, anda juga boleh melumpuhkan fungsi webcam secara manual melalui sistem pengendalian peranti anda. Untuk pengguna Windows, klik kanan pada menu Mula dan pilih “Pengurus Peranti.” Kemudian tambah kategori “Alat pengimejan”, klik kanan pada “Kamera Bersepadu,” dan pilih pilihan [Disable]..

Sistem operasi Mac tidak mempunyai tetapan sistem untuk melumpuhkan webcam tertanam di semua aplikasi, tetapi anda boleh membuka aplikasi Facetime dan menggunakan menu “Keutamaan” untuk menentukan bila kamera didayakan.

Tetapan: Pada telefon pintar dan tablet, sistem iOS Apple membolehkan anda memilih aplikasi yang mempunyai keupayaan untuk mengakses kamera depan dan belakang. Pergi ke aplikasi Tetapan dan navigasi ke menu “Umum” dan “Sekatan”. Dari sana, anda akan melihat senarai aplikasi yang meminta akses kamera dengan bertukar-tukar untuk setiap satu.

Untuk pengguna Android, pergi ke kawasan Tetapan dan klik pada “Aplikasi.” Kemudian cari “Kamera” dalam senarai dan ketik butang “Lumpuhkan”. Jika itu tidak tersedia, gunakan pilihan “Kebenaran” untuk mematikan kamera untuk aplikasi tertentu.

Perlu diingatkan bahawa melumpuhkan webcam menerusi perisian dan sistem pengendalian tidak selalu cukup untuk mengekalkan privasi dan rahsia dalam talian anda. Peretas telah membangunkan perisian berniat jahat yang boleh merampas perkakasan komputer anda dan mengendalikan webcam secara jauh.

Jadi, penting untuk mempunyai pengimbas antivirus yang kuat pada setiap peranti yang anda miliki, dan kerap mengimbas komputer anda untuk virus dan malware.

1. CloudValley

CloudValley adalah salah satu peruncit terkemuka meliputi webcam, dan untuk sebab yang baik …

Produk utama mereka mempunyai manfaat utama yang serasi dengan komputer riba PC dan Mac, serta semua model iPhone dan iPad baru-baru ini. Perlindungan webcam CloudValley adalah sangat kecil – hanya 0.6 mm tebal – jadi anda tidak akan menyedarinya semasa menggunakan peranti anda.

Perlindungan webcam CloudValleySatu lagi kelebihan utama penutup web CloudValley ialah proses pemasangan yang mudah. Sampul ini terdiri daripada sekeping logam yang membentuk meterai dengan bezel atau skrin peranti anda.

Apa yang perlu anda lakukan ialah tekan penutup pada kamera selama lima belas saat untuk melampirkannya. Penutup juga boleh dikeluarkan dengan mudah pada bila-bila masa tanpa menyebabkan kerosakan pada skrin atau kamera.

Sebaik sahaja dipasang, anda hanya perlu meleret perlindungan CloudValley ke kanan untuk menyekat akses kamera. Apabila anda ingin menggunakan kamera pada komputer riba atau peranti mudah alih anda untuk berbual video, anda membalikkan sapu untuk membuka sekatan kamera. Penutup tidak menjejaskan lampu penunjuk atau mana-mana bahagian peranti anda yang lain.

Ulasan: Perlindungan webcam CloudValley telah diterima beratus-ratus ulasan positif dari pengguna di seluruh dunia, dengan satu-satunya kelemahan yang dikenakan. Meliputi dari CloudValley akan lebih mahal daripada jenama lain, disebabkan terutamanya oleh bahan yang digunakan dalam produk. Walau bagaimanapun, kos tambahan boleh berbaloi jika anda ingin perlindungan webcam yang melengkapkan reka bentuk rapi komputer riba, telefon atau tablet anda.

Pembelian dari CloudValley datang dengan satu set dua penutup webcam dan satu panduan pemasangan. Di samping itu, CloudValley mempunyai jaminan selama 18 bulan yang meliputi apa-apa kerosakan atau kecacatan yang tidak disengajakan, serta pertanyaan perkhidmatan pelanggan yang lain.

2. MagiDeal

MagiDeal menawarkan penyelesaian kos rendah bagi mereka yang ingin cara mudah untuk menyekat webcam mereka tanpa membayar banyak wang. Produk asas jenama ini termasuk satu set tiga penutup web kelabu gelap yang boleh dilampirkan kepada pelbagai peranti, termasuk komputer riba, telefon pintar dan tablet.

Perlindungan webcam MagiDealPerlindungan webcam MagiDeal diukur pada Ketebalan 0.8 milimeter, yang lebih sedikit daripada penutup CloudValley tetapi tidak menjejaskan bagaimana tutup komputer riba anda ditutup atau bagaimana telefon pintar anda sesuai dengan poket atau beg. Sarung keseluruhan hanya 18 milimeter yang diukur dari kiri ke kanan.

MagiDeal mengeluarkan kamera webnya meliputi dengan plastik sangat tahan lama, itulah sebabnya mereka dapat menjualnya dengan kos yang lebih rendah daripada beberapa pesaing. Walau bagaimanapun, perlu diingat bahawa kamera berasaskan logam meliputi biasanya lebih lama daripada yang dibuat daripada plastik atau bahan lain.

Setiap penutup webcam MagiDeal mempunyai kepingan pelekat bermuka dua yang dipasang pada bahagian belakang produk, yang bermaksud pemasangan hanya memerlukan beberapa saat untuk menyelaraskannya ke kamera dan kemudian menekan dengan tegas. Walau bagaimanapun, bahan pelekat boleh kehilangan kelenturan dari masa ke masa dan penutup mungkin kehilangan penjajarannya Akibatnya.

Ulasan: Perlindungan webcam MagiDeal mempunyai kebanyakan ulasan positif, terima kasih kepada reka bentuk dan operasi mudah mereka. Pembukaan kamera sedikit lebih besar daripada beberapa produk pesaing, yang boleh membantu jika anda mempunyai webcam yang menyokong gambar sudut lebar.

Kelemahan terbesar dengan menggunakan penutup webcam MagiDeal adalah dengan pengguna telefon pintar. Jika anda mempunyai telefon yang lebih baru dengan sistem dua kamera di bahagian belakang, penutup MagiDeal tidak akan dapat menyekat kedua-dua kamera pada masa yang sama. ظ

3. Forito

Jenama Forito meliputi webcam adalah penyelesaian ekonomi yang lain untuk menambah perlindungan terhadap penggodam dan ancaman lain pencerobohan jarak jauh. Seperti produk MagiDeal, Forito termasuk satu set tiga liputan dengan setiap pembelian yang boleh dipasang pada semua model komputer riba, tablet, dan telefon pintar.

Perlindungan webcam ForitoPerlindungan webcam Forito mempunyai a ketebalan kira-kira 0.7 milimeter, yang bagus berbanding dengan beberapa pesaing tetapi bukan pilihan yang nipis di pasaran. Seperti penutup MagiDeal, produk Forito kebanyakannya dibuat dengan plastik dan oleh itu jauh lebih murah daripada pilihan logam lain seperti CloudValley.

Pemasangan: Di belakang cover webcam Forito adalah sekeping pita yang dihasilkan oleh syarikat 3M. Setelah pita belakang dikupas, anda boleh menekan penutup ke sebarang skrin peranti dan melampirkannya. Mengeluarkan penutup tidak akan meninggalkan apa-apa calar atau residu, yang bermaksud anda boleh menukar satu perlindungan di antara berbilang peranti jika diperlukan. ���� ��

Untuk menyekat webcam peranti dengan penutup Forito, anda hanya perlu meluncurkan tab plastik dari kiri ke kanan. Perlindungan Forito mempunyai pembukaan hanya 5 milimeter, yang lebih kecil daripada kebanyakan pesaing. Ini hanya akan menimbulkan isu jika anda mempunyai webcam khas dengan kebolehan sudut lebar.

Sebelum memasang penutup Forito pada mana-mana komputer riba, tablet atau telefon pintar, pastikan untuk membersihkan kawasan skrin dengan kain microfiber. Ini adalah untuk memastikan bahawa pita boleh dilampirkan dengan selamat ke peranti. Forito menawarkan a program penggantian penuh jika ada kecacatan atau masalah yang terdapat dengan penutup webcam mereka.

4. Niome

Penutup pelindung webcam NiomeNiome adalah peruncit kecil aksesori komputer, termasuk penutup webcam yang disasarkan terutamanya kepada pemilik laptop. Saiz dan dimensi Perlindungan Niome tidak akan selari dengan kebanyakan model telefon pintar atau tablet.

Sebab utama untuk mempertimbangkan perlindungan webcam Niome adalah warna. Kebanyakan pesaing hanya menawarkan penyelesaian kelabu hitam atau gelap, yang meliputi Niome berwarna perak yang boleh melengkapkan reka bentuk komputer riba tertentu. Sarungnya dibuat dengan plastik tetapi mengekalkan rupa logam disikat.

Keburukan: Malangnya, Niome webcam juga mempunyai beberapa kekurangan. Sesetengah pengguna telah melaporkan isu-isu dengan pecah plastik ketika cuba melampirkannya ke skrin. Di samping itu, jalur pelekat yang digunakan di bahagian belakang penutup webcam Niome adalah kualiti binaan yang lebih rendah daripada pesaing, yang bermaksud ia mungkin tidak akan bertahan lama dan boleh menjadi longgar.

Kebanyakan penyaman webcam datang dalam pek dua atau lebih, kerana pengguna sering memiliki beberapa peranti yang mempunyai kamera. Niome hanya menjual model mereka dalam pek tunggal, yang menjadikannya pilihan yang agak mahal, terutamanya apabila pemfaktoran dalam kos penghantaran tambahan.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me