Pengurus Kata Laluan Terbaik pada tahun 2020

Daripada menyelamatkan nasihat nasihat terbesar untuk kesimpulan artikel ini, mari kita keluar dari jalan pertama. Sekiranya anda tidak melakukannya, beli dan gunakan pengurus kata laluan segera.

Baiklah, anda boleh menunggu sehingga anda membaca artikel ini supaya anda tahu yang mana yang terbaik, tetapi dapatkan idea itu? Ia sangat penting! Penjenayah siber hari ini bukanlah gangguan kecil, seperti ikan mas emas yang menggigit jari kaki anda.

Lelaki dan lelaki ini adalah jerung yang akan menanggalkan kaki anda dalam satu gigitan. Pertahanan terbaik terhadap penggodam adalah untuk mencipta dan menggunakan kata laluan kelas dunia, dan aplikasi berikut akan membantu anda melakukannya.

Apa itu Heck ialah Pengurus Kata Sandi?

Kami sedar anda mungkin tidak sedar (walaupun tajuk kategori yang jelas) betul-betul apa yang dilakukan oleh pengurus kata laluan. Tidak risau. Kami di sini untuk menjadikannya semua jernih.

Pertama, sedikit perkara tentang apa yang membentuk a kata laluan yang baik. Inilah petunjuk. Ia tidak boleh memasukkan nama anak-anak atau haiwan anda - sebenarnya, ia tidak sepatutnya menyerupai apa-apa perkataan dalam bahasa Inggeris sama sekali. Ini terlalu mudah untuk perisian meneka kata laluan untuk retak.

Kebanyakan pakar keselamatan dalam talian akan memberitahu anda untuk menggunakan sesuatu sekurang-kurangnya enam hingga lapan aksara panjang, walaupun sesetengahnya setinggi 16, dan pastikan anda memasukkan huruf kapital dan huruf kecil dan aksara khas supaya ia kelihatan seperti ini: Hgs3 @ 4j55nKX! Sl . Lihat bagaimana ini mungkin sukar untuk retak daripada "bobscomputer"?

Kemudian masalahnya menjadi tidak ada minda pendek dari Raymond Lelaki hujan boleh ingat penyertaan yang kompleks untuk setiap harta dalam talian yang anda gunakan yang memerlukan kata laluan.

... Di sinilah pengurus kata laluan yang baik berguna. Yang terbaik ini membantu anda membuat dan menukar kata laluan anda secara tetap, yang disimpan di dalam "kotak kunci maya" di dalam perisian itu sendiri. ��

Pengurus anda menyelaraskan dirinya di semua peranti yang anda gunakan. Apa yang anda perlu lakukan ialah ingat kata laluan tunggal - yang membolehkan anda masuk ke pengurus kata laluan.

Semasa anda menyemak imbas, pengurus anda mengisi kata laluan ke laman web secara automatik, membolehkan anda pergi bersama dengan cara meriah anda dan menjadikan anda kurang mudah terjejas dalam talian.

Proses Penilaian

Mari kita lebih mendalam tentang apa yang kita cari khas ketika membandingkan pengurus kata laluan. Inilah asas-asas bahawa produk perisian terbaik yang kami tinjau sebagai unsur asas:

 • Selamat data di awan dan pada mesin atau peranti mudah alih anda
 • Gunakan bentuk penyulitan yang paling banyak digunakan
 • Datang dengan pakej untuk Windows, macOS, Android dan iOS
 • Mempunyai pilihan percuma, tetapi anda perlu membayar sedikit untuk faedah maksimum
 • Pemasangan tanpa had pada berbilang peranti di bawah satu akaun
 • Bilangan kata laluan yang tidak terhad

Ciri-ciri penting lain yang kami dapati pada beberapa tetapi tidak semua produk termasuk makluman pelanggaran data dan pengesahan dua faktor (ini adalah perkara yang baik - lebih lewat).

Lain-lain melampaui pengurusan kata laluan asas untuk memasukkan tempat untuk menyimpan maklumat yang sering digunakan dengan kerap seperti kad kredit dan data peribadi. Kelebihan di sini adalah anda boleh dengan selamat dan cepat mengisi barangan yang anda gunakan dengan banyak ketika melengkapkan borang dalam talian.

Oh yeah, kata laluan tuan yang kami sebutkan tadi? Tiada satu pun produk yang kami uji membenarkan anda memulihkannya jika anda lupa, walaupun anda dibenarkan untuk menetapkannya semula dalam beberapa kes.

Jika anda jenis orang yang menggunakan "lupa ID saya" dan "terlupa kata laluan saya" lebih kerap daripada anda mengubah seluar, mungkin ada beberapa pengubahsuaian tingkah laku di masa depan anda. Jangan bimbang. Ini adalah perkara yang baik.

Pada Tunjuk Dengan!

Mari turun ke bawah dan dedahkan pilihan kami untuk pengurus kata laluan terbaik di pasaran.

(Dengan cara ini, jika anda tertanya-tanya tentang ciri terakhir yang ada di dalam senarai - log masuk biometrik - ia sangat kerap. Mungkin juga barangan James Bond. Di sinilah anda boleh menggunakan pengenal peribadi unik seperti suara atau cap jari anda untuk log masuk perisian itu.)

# 1. 1Password (✨3 Bulan Bebas untuk Pembaca Kami ✨)

(Best in Show - err - Overall)

 • Kos: $ 35.88 / tahun
 • Platform: Windows, Mac, iOS, Android, Linux, OS Chrome
 • Had Versi Percuma: Percubaan Percuma 3 Bulan dengan jumlah peranti yang tidak terhad
 • 2FA: Yep
 • Plugin Penyemak Imbas: Chrome, Firefox, IE, Safari, Edge
 • Masuk Biometrik: ID Wajah, ID Sentuh pada iOS & macOS, kebanyakan pembaca cap jari Android

PROS

 Mod perjalanan menyimpan "lelaki" daripada melihat maklumat peribadi anda semasa perjalanan antarabangsa.

KEBURUKAN

Boleh jadi sedikit kurang mahal

1Password memulakan kehidupan semata-mata sebagai aplikasi Apple, tetapi selama bertahun-tahun, telah berkembang ke kebanyakan sistem operasi dan melihat penambahbaikan secara besar-besaran fungsi di seluruh papan. 1Password sekarang serasi dengan hampir 98% daripada semua sistem operasi yang wujud dalam peranti di seluruh dunia.

Sebaik sahaja anda mencuba perkhidmatan, anda akan dengan cepat menyedari bahawa 1Password telah melaburkan banyak masa dan sumber kepada perkhidmatan mereka untuk manfaat semua pelanggan mereka-yang, pada mana-mana perkhidmatan peringkat, boleh mengakses sokongan pelanggan 24 jam sehari, 7 hari seminggu, sepanjang tahun. Direka untuk melindungi perlindungan yang telus, fungsi yang mantap, dan antara muka lancar, Kata laluan telah meningkat menjadi benar perkhidmatan premium.

Jadi jangan mengharapkan versi percuma selain daripada percubaan percuma, kerana ini bukan salah satu syarikat yang membatasi perkhidmatan. Anda juga melanggan, mendapatkan semua fungsi keselamatan, dan mendapatkan sokongan yang luar biasa, atau anda tidak dan tidak mendapat apa-apa pun-yang tidak buruk, tidak sesuai untuk sesetengah orang.

Biasanya, 1Password menyediakan semua orang a Percubaan percuma 30 hari, tapi sebab Privasi Australia sangat menyukai 1Password ❤️, kami telah diberikan perjanjian eksklusif. Semua pembaca dalam Privasi Australia mendapatkan Percubaan percuma selama 3 bulan sahaja sehingga 9 Oktober 2019 (Klik di sini untuk mendapatkannya sekarang).

Apa yang dikatakan itu, 1Password telah mengambil takhta sebagai pengurus kata laluan terbaik di seluruh papan. Semak ulasan penuh 1Password kami di sini.

# 2. Dashlane

(Baru, Baik dan Lebih Baik Daripada Sebelum)

 • Kos: $ 40 / tahun
 • Platform: Windows, Mac, iOS, Android, Linux, OS Chrome, watchOS
 • Had Versi Percuma: Satu peranti
 • 2FA: Yep
 • Plugin Penyemak Imbas: Chrome, Firefox, IE, Safari, Edge
 • Log Masuk Biometrik: ID Wajah, ID Sentuh pada iOS, kebanyakan pembaca cap jari Android

PROS

 Segera mengubah banyak kata laluan.

KEBURUKAN

Sedikit lebih mahal daripada yang lain.

Pada mulanya dibebaskan pada tahun 2012, Dashlane telah mengalami beberapa kesakitan yang semakin meningkat sejak bertahun-tahun, dan jurutera syarikat terus memajukan ke hadapan menerusi percubaan dan kesilapan yang kelihatannya. Tidak penting sekarang.

Dashlane duduk berhampiran bahagian atas senarai cadangan kata laluan kata laluan kami sebagai pilihan terbaik kedua. Mengapa? Beberapa sebab yang baik.

Pertama sekali, Dashlane telah bertambah baik di hampir setiap kawasan tunggal sejak kali terakhir kita melihatnya. Bukan sahaja ia telah menggabungkan peningkatan yang serius dalam sokongan penyemak imbas - semua biggies diwakili - tetapi ia berfungsi sama seperti desktop, awan, atau penyelesaian mudah alih, dengan antara muka pengguna yang benar-benar mengagumkan.

Anda TIDAK akan hilang atau keliru menggunakan Dashlane. Pada $ 40 / tahun untuk versi berbayar, anda mungkin merasa sedikit menunda dengan harga. Percayalah, kali pertama anda mempunyai keupayaan untuk mengubah kata laluan secara beramai-ramai kerana pelanggaran data, anda akan menjadi satu kemping yang bahagia. Lihat ulasan penuh Dashlane kami di sini.

# 3. LastPass

(Pretty Darn Good Too)

 • Kos: $ 24 / tahun
 • Platform: Windows, Mac, iOS, Android, Linux, OS Chrome, Windows Phone, watchOS
 • Had Versi Percuma: Perkongsian kata laluan terhad dan pengesahan dua faktor
 • 2FA: Yep
 • Plugin Penyemak Imbas: Chrome, Firefox, IE, Safari, Edge, Maxthon, Opera
 • Masuk Biometrik: ID Wajah, ID Sentuh pada iOS & macOS, kebanyakan Android & Pembaca cap jari Windows

PROS

 Reka bentuk dan prestasi padat untuk harga yang hebat.

KEBURUKAN

Sesetengah orang lebih suka pemasangan desktop benar yang tidak wujud.

Kami akan mengatakan bahawa tidak lebih daripada sekeping jarak gnat antara LastPass dan Dashlane apabila ia datang kepada kualiti, ciri, kemudahan konfigurasi, dan sokongan.

Nampaknya versi percuma LastPass datang dengan ciri kurang daripada Dashlane, dan versi berbayar adalah ternyata lebih murah pada $ 24 setahun.

Bagi mereka yang suka hidup di awan, produk ini tidak memerlukan memuat turun atau memasang; ia dapat diakses sepenuhnya melalui antara muka web dan pelanjutan penyemak imbas.

Jika anda hanya mahu membayar $ 24 / tahun dan tidak lebih, maka LastPass adalah pilihan anda, dan kami fikir anda akan gembira dengannya. Walau bagaimanapun, jika anda boleh menaikkan kos Dashlane $ 40 / tahun, yang merangkumi segala-galanya yang ditawarkan LastPass dan sedikit lagi - ah, skru - tidak ada pilihan yang salah antara kedua-dua mereka. Semak kajian LastPass penuh kami di sini.

# 4. NordPass

(Perkhidmatan baru yang licin dari jenama yang berpengalaman)

 • Kos: $ 35.88 / tahun
 • Platform: Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Chrome OS, Windows Phone, Kindle, BlackBerry
 • Had Versi Percuma: Peranti tunggal
 • 2FA: Yep
 • Plugin Pelayar: iOS, Android, Chrome, Firefox, Opera, Edge
 • Log Masuk Biometrik: Cap Jari (pada peranti yang berkenaan)

PROS

 Perkhidmatan sokongan pelanggan yang cemerlang
 Keselamatan mewah

KEBURUKAN

Boleh mahal
Hanya biometrik cap jari yang ada

Syarikat Nord (Nords?) Adalah sedikit nama rumah tangga lama dalam dunia keselamatan dalam talian. Ringkasnya, mereka nama yang paling dihormati di dunia VPN. Perkhidmatan pengurusan kata laluan mereka kekal sehingga rekod ini.

Keselamatan itu, seperti yang kita jangkakan, di atas garisan. Atas penyulitan baris, pengesahan biometrik, dan seni bina sifar pengetahuan (sistem jauh lebih bijak daripada bunyi) semuanya bergabung untuk menjadikan keselamatan lebih ketat daripada Fort Knox.

Ia juga mudah digunakan dan tidak ada kinks dalam perkhidmatan yang kami dapati. Ia memberi anda pengalaman intuitif yang mudah pada apl OS dan pelanjutan penyemak imbas yang kami fikir adalah titik keseluruhan pengurus kata laluan.

Dalam pengalaman yang jarang berlaku yang anda ada masalah, sokongan pelanggan yang memenangi anugerah ini berada di tangan 24/7.

Jika anda benar-benar memutar lengan kami untuk meludahkan kecacatan, harga mata masuk ke minda. Ia tidak terlalu mahal, tetapi ia ada di sana, jadi anda perlu cukup dedikasi untuk keselamatan kata laluan anda untuk membenarkannya.

Terdapat juga fakta NordPass hanya menyediakan Biometrik cap jari, yang boleh menjadi sakit pada peranti di mana itu tidak berkenaan.

Sama ada cara, perkhidmatan hebat dengan sambungan penyemak imbas yang hebat yang kami cadangkan. Ia juga boleh terus mendaki kedudukan seperti yang kita gunakan dari masa ke masa.

# 5. Penjaga

(Pilihan Murah Terbaik untuk Perlindungan Kata Laluan)

 • Kos: $ 25.49 / tahun (Biasa $ 30 / tahun)
 • Platform: Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Chrome OS, Windows Phone, Kindle, BlackBerry
 • Had Versi Percuma: Peranti tunggal
 • 2FA: Yep
 • Plugin Penyemak Imbas: Chrome, Firefox, IE, Safari, Edge
 • Masuk Biometrik: ID Wajah, ID Sentuh pada iOS & macOS, Windows Hello, kebanyakan pembaca cap jari Android

PROS

 Reka bentuk yang hebat dan ciri keselamatan yang kukuh.

KEBURUKAN

Pada sisi mahal memandangkan keupayaan mengisi borang yang lemah, dan lain-lain

Keeper adalah pengurus kata laluan yang baik yang telah memilih untuk memberi tumpuan kepada penyampaian tahap keselamatan tertinggi yang tersedia.

Perdagangan untuk perdamaian itu adalah beberapa kesulitan, salah satunya ialah kekurangan kemampuan menukar kata laluan secara pukal. Satu lagi ialah anda tidak boleh masuk ke aplikasi mudah alih dengan melalui pin empat digit yang mudah.

Kecuali anda menggunakan beberapa bentuk log masuk biometrik, anda perlu memasukkan kata laluan tuan penuh setiap masa. Anda perlu bertanya pada diri sendiri satu soalan.

Adakah anda berasa selamat? Baiklah, punk, punk?

Maaf, kami hanyut ke dunia kotor Harry yang satu lagi ... Kembali ke realiti.

Sekiranya keselamatan pada semua kos, atau $ 30 dolar setahun, penting bagi anda, Penyimpan mungkin penyelesaian anda.

# 6. Enpass

(Jika Anda Suka Fungsian - dan Tiada Perkara Lain)

 • Kos: $ 9.99 (yuran sekali sahaja)
 • Platform: Windows, Mac, iOS, Android, Linux, OS Chrome, Windows Phone
 • Had Versi Percuma: 20 item (mudah alih sahaja)
 • Pengesahan Dua Faktor: Tidak
 • Plugin Penyemak Imbas: Chrome, Firefox, Safari, Edge, Opera
 • Log masuk Biometrik: ID Touch pada iOS & macOS, Windows Hello, kebanyakan pembaca cap jari Android

PROS

 Tiada yuran berterusan.

KEBURUKAN

Secara fungsional, ia bersamaan dengan versi percuma LastPass.

Berbanding dengan produk yang dikaji sejauh ini, Enpass adalah tawar-menawar: percuma untuk versi desktop dan bayaran satu kali ($ 9.99) untuk kegunaan telefon bimbit.

Jelas sekali, untuk kesepakatan manis itu, anda tidak akan mendapat semua ciri-ciri kemas dan lonceng dan wisel yang mungkin ada. Dalam satu kes - pengesahan dua faktor - anda tidak akan mendapat sesuatu yang dianggap sangat penting untuk keselamatan dalam talian yang mantap.

Sebagai industri pengurus kata laluan, seperti kebanyakan orang lain, terus bergegas ke arah penyimpanan awan dan pelan langganan, Enpass lebih suka menendang sekolah lama. Walaupun tumpuan pada penyimpanan data tempatan mungkin menjejaskan gaya mereka yang selalu mencari penekanan teknologi baru, sesiapa sahaja yang mencuri untuk meletakkan data peribadi dalam talian mungkin akan menyukai Enpass.

Cahaya pada ciri-ciri tetapi jika semua yang anda inginkan adalah sesuatu yang murah untuk menguruskan beberapa kata laluan untuk anda, produk ini mungkin jawapan anda.

# 7. Zoho Vault

(Satu lagi Penyelesaian Tidak Bernafas)

 • Kos: Perkhidmatan tambahan percuma
 • Platform: Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Windows Phone
 • Had Versi Percuma: Tiada perkongsian
 • 2FA: Yep
 • Plugin Penyemak Imbas: Chrome, Firefox, Safari
 • Log masuk Biometrik: ID Touch pada iOS, kebanyakan pembaca cap jari Android

PROS

 Sepenuhnya bebas untuk individu bukan perniagaan.

KEBURUKAN

Mempunyai masalah dengan log masuk Google.

Jika anda atau syarikat anda sudah menjadi pelanggan kepada suite perusahaan Zoho, anda boleh menggunakan Zoho Vault sebagai perkhidmatan tambahan percuma.

Jika itu adalah pengurus kata laluan tanpa had yang anda cari, ini boleh menjadi penyelesaian yang sempurna. Hanya tahu bahawa dalam perbandingan lurus, ia tidak mengukur sehingga kegemaran kami seperti Dashlane dan LastPass. Ciri-ciri tidak hadir yang ketara termasuk perubahan kata laluan pukal dan pengisian borang data peribadi.

Kami tidak mempunyai sesuatu di dunia melawan Zoho Vault. Ia percuma, dan jika itu yang anda cari, teruskan tentang diri anda yang tidak baik. Realitinya ialah anda mendapat lebih banyak cara dalam ciri-ciri dalam versi percuma LastPass.

Satu perkara yang ditawarkan oleh pengurus kata laluan yang unik dengan kemudaratannya ialah keupayaan untuk keluarga empat atau kurang untuk berkongsi kata laluan.

# 8. RoboForm

(Seperti RoboCop - Lama dan Bangkit)

 • Kos: $ 20 / tahun
 • Platform: Windows, Mac, iOS, Android, Linux, OS Chrome
 • Had Versi Percuma: Satu peranti
 • 2FA: Yep
 • Plugin Penyemak Imbas: Chrome, Firefox, IE, Safari, Edge, Opera
 • Masuk Biometrik: ID Wajah, ID Sentuh pada iOS & macOS, kebanyakan Android & Pembaca cap jari Windows

PROS

 Ia murah dan ... uh ... murah.

KEBURUKAN

Jika anda mencari reka bentuk intuitif untuk melayari internet dalam talian, teruskan mencari. Anda tidak akan dapati di sini.

RoboForm pertama kali datang di tempat kejadian pada tahun 1999. Anda hampir memerlukan semua jari dan jari kaki anda untuk mengira yang tinggi, yang menjadikannya praktikal prasejarah dalam istilah teknologi. Walaupun versi premium harga sederhana pada $ 20 / tahun, ini adalah satu lagi kes yang kurang daripada dua versi percuma kami cadangan.

Walaupun ia berfungsi dengan kredibel dalam mengisi borang dan pelayar dan sokongan OS adalah baik, RoboForm memerlukan pemulihan yang serius sebelum ia bersedia bersaing dengan pemimpin industri.

Walaupun cadangan kami yang hangat, RoboForm melakukan asas-asas untuk menghidupkan: kata laluan tanpa had, bentuk autofil, sandaran awan, pelbagai peranti penyegerakan, penyimpanan yang selamat, dan keupayaan untuk memberikan akses kecemasan kepada pengguna RoboForm yang lain.

Untuk Awan atau Bukan Awan

Anda mungkin telah melihat sesuatu di dalam artikel ini, kami tidak pasti di mana, disebutkan bahawa salah satu produk (1Password) menawarkan pilihan untuk menyimpan kata laluan secara tempatan. Bunyi jadi 1995, kan? Perkara yang lucu ialah sebenarnya ada kelebihan keselamatan kecil untuk senario ini.

Apa yang dimaksudkan ialah semua data dan kata laluan anda disimpan pada setiap peranti yang anda gunakan; a pihak ketiga seperti Dropbox membolehkan anda menyegerakkan merentas peranti. Ia bukan penyelesaian yang paling mesra pengguna, tetapi jika anda sedar keselamatan hyper ...

Model alternatif, yang telah dipeluk oleh kegemaran kami Dashlane, LastPass, dan beberapa yang lain, menyimpan data di awan menggunakan teknologi penyulitan atas-talian.

Namun, tidak kira bagaimana kami memotongnya, terdapat kenyataan bahawa perkhidmatan berasaskan awan boleh ditembusi oleh penggodam dan kata laluan anda dikompromikan. Itu bukan untuk mengatakan bahawa menyimpannya di dalam negara bermaksud tidak ada peluang seorang penjenayah siber yang menyebabkan kerosakan.

Ketika datang ke internet, mutlak semuanya mempunyai potensi untuk menjadi terdedah serang. Pada satu ketika, anda hanya perlu memutuskan sama ada anda mahu mengambil bahagian dalam platform media yang paling berpengaruh dalam semua sejarah.

Firman Akhir Kami pada Topik ... untuk Sekarang

Kami sangat berharap artikel ini tidak ditulis dengan sia-sia - bahawa sekurang-kurangnya satu schlub miskin di luar sana di laman web antara muka akan membacanya dan memutuskan untuk mula menggunakan pengurus kata laluan. Hari ini ia tidak bodoh.

Kerana kecanggihan serangan malware berkembang ke titik yang dapat membuat komputer anda tidak dapat digunakan sehingga anda membayar bayaran (ransomware), tidak ada gunanya mengacaukan dengan keselamatan dalam talian. Teknologi wujud untuk mengunci mesin dan data peribadi anda dengan kata laluan yang benar-benar kuat. Kami ingin mencadangkan anda memanfaatkannya.

Harap artikel ini berguna, jika demikian anda pasti ingin mengambil puncak pada pecahan komprehensif kami perkhidmatan VPN terbaik di Australia juga.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me