Perisian Antivirus Terbaik “Percuma” (2020)

Walaupun kita mungkin berfikir bahawa pemilihan perisian antivirus percuma mungkin menjadi yang terbaik di bumi ini sejak pengeluar kentang, terdapat beberapa situasi dalam talian yang mana mereka berada Tidak sesuai.


Untuk meletakkannya secara terang-terangan, jika anda melakukan sesuatu yang penting - seperti perbankan dalam talian, perdagangan cryptocurrency, atau apa-apa lagi yang akan membiarkan hidup anda diskrukan jika anda digodam - demi Tuhan mengeluarkan wang untuk produk AV premium.

Mereka tidak mahal berbanding kehidupan kewangan yang tersisa. Versi berbayar menyediakan penguncian yang lebih ketat dan kemas kini yang lebih cepat terhadap semua jenis malware malware, jadi mari kita jelaskan. Malah yang terbaik dari perisian AV percuma yang terbaik tidak menawarkan perlindungan yang teguh dari versi berbayar.

Tetapi anda mungkin mahu mendengar semua tentang barangan percuma. Teruskan membaca.

Untuk Bayar atau Tidak Membayar

Pay_No-PayJadi, apa yang harus dilakukan oleh pengguna web? Percuma atau dibayar? Perlu maklumat lanjut, sila! Baiklah, mari seret perbincangan ini sedikit sebelum masuk ke cadangan AV percuma kami. Berikut adalah beberapa kelemahan untuk tidak membayar.

Terhad kepada Penggunaan Bukan Komersial: Ini tidak sepatutnya mengejutkan, tetapi kebanyakan produk perisian AV percuma yang baik adalah versi produk yang dibeli-turun yang membiayai wang.

Seringkali versi percuma adalah terhad kepada penggunaan peribadi, yang bermaksud anda tidak boleh menggunakannya sebagai cara utama pertahanan pada sistem perniagaan anda. Jika anda benar-benar ingin melindungi perniagaan anda, anda memerlukan perlindungan yang wujud dalam suite keselamatan komersial. Jangan risau. Ya, ia membiayai wang, tetapi itu adalah perbelanjaan yang boleh ditolak.

antivirus secara percumaCiri-ciri yang kukuh: Memandangkan apa yang telah kami katakan tentang pakej AV percuma yang menjadi versi produk premium premium yang ringan, ia tidak sepatutnya mengecam anda untuk mengetahui bahawa anda mendapat lebih banyak ciri apabila anda membayarnya.

Bergantung kepada vendor, mengharapkan perlindungan membayar akan datang dengan pelbagai peningkatan yang berkaitan dengan pengimbasan malware, firewall, dan peluang yang lebih baik pada umumnya untuk menghentikan orang jahat dan gals daripada mengorbankan peranti anda.

Sokongan yang lebih baik: Satu lagi bidang di mana perisian AV bebas cenderung untuk ketinggalan berada dalam ketersediaan dan kualiti sokongan teknikal. Ini akan menjadi bukti kali pertama anda cuba menggali sekeping spyware keluar dari sistem anda dan yang terbaik yang anda dapatkan dengan cara sokongan teknikal adalah merujuk kepada sistem FAQ dan sungguh baik, "Nasib baik, pasangan!"

Hentikan Bashing Percuma

Jimat wangSekarang, ahli yang lebih pintar dari penonton membaca kami mungkin bertanya-tanya, "Kenapa anda begitu keras dengan perisian percuma jika anda hendak mencadangkan mana yang patut kita gunakan? Adakah anda baru jatuh ke kepala anda? "

Reda. Kami sebenarnya fikir ada beberapa produk AV percuma yang menakjubkan di luar sana.

Yang terbaik adalah termasuk bukan sahaja alat yang menggerunkan untuk menghilangkan malware yang sedia ada tetapi perlindungan masa nyata terhadap pancingan data, phishing lembing, ransomware, Trojans, 'bot, dan banyak lagi. Ini adalah keselamatan siber berkualiti kejujuran dengan kos sifar. Di sana. Kami berkata demikian. Perisian AV percuma adalah baik. Adakah anda gembira sekarang?

Ujian Bebas adalah Kunci

Saya fikir ia adalah percumaSebenarnya, kami adalah peminat besar makmal ujian antivirus bebas. Tidak ada payola yang berlaku di sini. Ya, syarikat-syarikat keselamatan boleh membayar untuk meninjau produk mereka, tetapi tidak ada janji penemuan akan menyenangkan.

Syarikat pintar mengambil laporan terperinci ini, yang dikeluarkan secara kerap kepada orang ramai, dan menggunakannya untuk meningkatkan produk mereka. Walaupun perisian yang dikemukakan untuk ujian biasanya versi premium, yang rahsia kecil yang kotor adalah bahawa perisian AV percuma juga dilengkapi dengan perlindungan lengkap.

Syarikat berharap anda suka sejauh mana versi percuma mereka berfungsi dan menjadi peminat mengkritik yang akhirnya memutuskan untuk menaik taraf kepada tawaran perdana mereka dengan pelbagai ciri tambahan.

Intinya ialah jika anda melihat produk vendor muncul dalam beberapa laporan makmal ini, ini merupakan petanda yang baik bahawa anda sedang melihat pemain industri yang serius. Para saintis makmal terlalu sibuk untuk membuang masa mereka ke atas produk yang tidak akan menjumlahkan apa-apa. Kami berkata semua itu untuk mengatakan ini.

Salah satu langkah yang kami ambil untuk menilai perisian AV percuma ialah membaca laporan ini. Sekiranya makmal menganggap ia bernilai menghidu, kami akan mendengar apa yang mereka katakan dalam membentuk pendapat awal.

���� Untuk mengetahui lebih lanjut lihat raja ayah besar semua ujian Anti Virus - AV TEST ����

8 Produk Perisian Antivirus Percuma Cemerlang

Tanpa kelebihan lagi, mari dapatkan senarai tujuh produk AV percuma yang kami cadangkan, ditambah dengan cadangan bonus tiga produk perisian keselamatan berbayar terbaik yang kami dapati. Sekiranya anda bekerja secara dalam talian atau melakukan trading day maka semuanya adalah pilihan percuma yang padat.

# 1. Jumlah AV

(Best All Around Choice - Melindungi Diri Dari Semuanya)

Berada di nombor satu ialah Jumlah AV. Terdapat 2 sebab mengapa kami meletakkan pilihan ini di bahagian atas senarai. Yang pertama datang ke kelajuan, kebanyakan penyelesaian antivirus freeware mengambil banyak memori, Jumlah AV di sisi lain adalah ringan dan berjalan di latar belakang.

Pilihan kedua hanyalah fungsi. Ia berfungsi di luar tahap antivirus biasa untuk menyediakan pemantauan malware adware, malware, spyware, ransomware. Ia juga mempunyai firewall jauh untuk keselamatan tambahan.

Serasi dengan Semuanya

Jumlah AV berfungsi pada setiap peranti yang anda miliki. Telefon anda sama ada android iOS dan juga CPU anda.

Pengurus Kata Laluan dan Mengenalpasti Perlindungan Kecurian

Ini adalah satu yang baik juga. Pengurus kata laluan biasa boleh membawa anda di mana-mana di antara $ 30-80 dolar setahun dan mengenal pasti perlindungan kecurian adalah sama. TotalAV termasuk kedua-duanya dalam versi pro yang boleh menjimatkan $ 100-150 setahun.

TotalAV keseluruhan adalah tuan untuk melancarkan pengguna komputer tanpa perlindungan kepada pengguna komputer anti-virus. Peralihan kepada yang terakhir adalah penting.

Mereka melakukan ini dengan membuat antara muka pengguna sangat intuitif dan memastikan perisian mereka menghapuskan perisian berniat jahat segera. Pasukan sokongan pelanggan TotalAV juga berada di peringkat teratas pasukan sokongan antivirus dan boleh membantu mana-mana pengguna dengan isu-isu yang mungkin timbul atau hanya membantu sesiapa yang memulakan dengan perisian

Aspek hebat dari TotalAV yang patut disebutkan ialah mereka harga pengenalan. Untuk tahun pertama penggunaan, anda boleh mendapatkan harga yang penuh dengan nilai.

Keseluruhan pilihan yang baik bukan sahaja untuk AntiVirus tetapi juga perlindungan.

# 2. AVAST Percuma

(Tidak, ia tidak bercakap seperti hari lanun)

Kami sentiasa mahu mengikuti menaip AVAST dengan "ye mateys" tetapi akan cuba menahan diri. Oops. Terlalu lambat. Seluruh jenaka mengetepikan, ini adalah pilihan terbaik yang lebih baik daripada elf-on-a-rak dalam perlindungan percuma daripada barangan buruk.

Laporan hebat dan ujian, ditambah dengan banyak ciri bonus yang melonjakkannya ke ketua pek itu cadangan kami. Satu-satunya kelemahan sebenar adalah bahawa ciri-ciri pengurus kata laluan tidak seperti yang kami suka. Keputusan itu: anda boleh melakukan lebih buruk tetapi sukar untuk berbuat lebih baik.

# 3. AVG Antivirus

(Masih dalam permainan)

AVG adalah seorang veteran dari perang perisian AV percuma. Kemas kini terkini dalam reka bentuk dan antara muka pengguna tidak pernah mengubahnya. Masih pilihan yang boleh dipercayai untuk perlindungan dalam talian. Makmal ujian mencintai AVG seperti yang kita lakukan.

Pengesanan perisian berniat jahat dan kami cinta dengan ciri pemalam yang memberitahu anda sama ada atau tidak tapak web berniat jahat. Satu-satunya kelemahan yang diperhatikan adalah bahawa ia mengambil masa selama-lamanya untuk menyelesaikan imbasan awal (yang sebenarnya mungkin menjadi perkara yang baik) dan anti-pancingan tidaklah setinggi yang kami harapkan. Keseluruhannya, AVG tetap menjadi pilihan untuk perisian AV percuma.

# 4. Bitdefender

(Bertentangan dengan ciri-ciri)

Ingat kembali apabila kita menyebut bagaimana sesetengah syarikat menggunakan keselamatan teras yang sama dalam versi percuma sebagai bayaran? Berikut adalah satu contoh idea itu dalam tindakan. Masalahnya adalah bahawa versi percuma tidak mempunyai ciri berguna Bitdefender yang dibayar.

Walau bagaimanapun, jika anda sedang mencari tanpa pertahanan asas pertahanan terhadap semua uglies yang berjalan di luar sana dalam talian dan boleh menjalani kehidupan tanpa loceng dan wisel, ini adalah produk yang kukuh yang menjana skor anti-phishing tertinggi. Jika anda sudah mempunyai keselamatan Windows standard di tempat, ini adalah tambahan yang hebat.

# 5. Semak Zone ZoneAlarm

(Meh ... ada yang baik dan buruk)

Walaupun dilisensikan beberapa keberanian dari jenama antivirus yang disegani Kaspersky, ZoneAlarm menawarkan beg campuran keberkesanan keselamatan. Di satu pihak, firewall berfungsi dengan baik di kedua-dua arah dan menawarkan ketenangan fikiran yang sebenar.

Sebaliknya, tiada ujian makmal bebas untuk produk ini. * Shrug * Satu perkara yang kami perhatikan adalah kekurangan ciri anti-phishing, yang merupakan perkara yang cukup besar untuk keluar. Jenis seperti menjual kereta tanpa stereng. Bukan pilihan yang buruk jika anda tidak memerlukan suite keselamatan yang komprehensif.

# 6. Cybereason RansomFree

(Lapisan keselamatan yang lain)

Cybereason membawa fokus tajam laser kepada jenis tertentu serangan malware - ransomware. Ini adalah apabila perisian jahat diperkenalkan ke mesin anda dan menguncinya, menjadikannya tidak boleh digunakan sehingga anda membayar yuran (uang tebusan) untuk dibebaskan.

Sekiranya anda mempunyai data atau fail penting di mesin tempatan anda, ini boleh menjadi pencerobohan yang buruk. Ujian adalah beg campuran. Produk dilaksanakan dengan baik terhadap serangan tebusan dunia sebenar tetapi kemudian gagal untuk mengesan versi simulasi.

Namun, perkara itu adalah percuma dan menawarkan sekurang-kurangnya percubaan pada perlindungan terhadap komputer anda yang diambil tebusan. Ia tidak boleh menyakiti apa-apa.

# 7. Kaspersky Lab

(Orang Rusia sekali lagi - oh, saya!)

Mari kita dapatkan ini. Dalam kegigihan yang berterusan mengenai hubungan dengan Russia, Kaspersky Labs telah dibuang ke dalam campuran, tetapi kami tidak melihat apa-apa bukti, jadi akan terus menunjukkan bahawa produk ini mendapat markah tertinggi dari penguji bebas.

Versi percuma hanya dilakukan dengan secukupnya untuk kami menentang perisian hasad dalam ujian, walaupun telah menghidupkan dan menghapuskan percubaan phishing. Tidak ada ciri-ciri canggih atau sokongan teknikal langsung disertakan dengan produk tanpa perkhidmatan. Hanya a sekutu rock-solid dalam pertempuran berterusan terhadap barangan siber yang buruk.

# 8. Rumah Sophos

(Perlindungan perniagaan untuk kegunaan rumah)

Sophos telah bekerja di sisi perniagaan pagar untuk masa yang lama, tidak pernah benar-benar memberi perhatian kepada pasaran pengguna. Rumah Sophos adalah mereka usaha pertama ke wilayah baru ini dan kami akan mengatakan ia telah berjaya.

Sama seperti Kaspersky, skor dengan makmal bebas itu mengagumkan, terutamanya dalam menangkis malware dan menawarkan antara muka yang bersih dan kemas. Keputusan ujian kita sendiri tidak begitu mengagumkan, tetapi tidak cukup buruk untuk menarik cadangan kami.

3 Produk Antivirus yang Layak

Jangan terkejut melihat nama yang sama dari senarai percuma pada penyedia AV kami yang anda bayar. Seperti yang telah kami sebutkan, kebanyakan syarikat dalam industri menggunakan versi percuma sebagai umpan untuk membolehkan anda menaik taraf ke platform berbayar.

Tiada yang salah dengan itu. Anda hanya perlu memutuskan sama ada keperluan untuk perlindungan melebihi apa yang anda dapatkan secara percuma.

Berikut adalah tiga produk AV berbayar yang kami anggap unggul. Kenapa tiga? Kenapa tidak?

# 1. Bitdefender Antivirus Plus ($ 39.99 / tahun)

Hidup sehingga namanya, anda pasti mendapat perlindungan antivirus yang lebih mudah dengan anjing ini. Termasuk juga adalah pengurus kata laluan, penyemak keras, penghapusan selamat, perlindungan ransomware, dan banyak lagi.

Kekurangan adalah firewall, perlindungan spam, dan kawalan ibu bapa. Anda mungkin akan dapat mencarinya selama $ 24 / tahun di pasaran terbuka, yang memberikan anda perlindungan untuk satu peranti. Prestasi yang mengagumkan baik dalam ujian makmal dan dalam ujian tangan kami, walaupun kami mendapati ia sedikit kurang efektif dalam menghalang malware daripada ahli-ahli sains. Sedikit wang untuk banyak perlindungan.

# 2. Kaspesky Anti-Virus ($ 59.99)

Kami bukan satu-satunya yang menyanyikan puji-pujian Kaspersky. Produk ini dipuji oleh makmal bebas dan juga disenaraikan di antara pilihan editor di laman web berprestij seperti Majalah PC, jadi kami tidak malu tentang memberi suara kami kepada korus positif.

Khususnya ketara ialah ciri Sistem Watcher, yang menyimpan mata dikupas untuk tingkah laku yang berniat jahat oleh apa-apa yang bergerak di luar sana di internet. Walaupun tidak dipromosikan sebagai ransomware-buster, ia pada asasnya sama. MSRP yang dicadangkan adalah hampir enam puluh dolar, tetapi anda sepatutnya dapat menemuinya kira-kira separuh itu melalui peruncit.

# 3. McAfee AntiVirus Plus ($ 59.99)

Mungkin perjanjian terbaik akan berlaku. Langganan tunggal, yang boleh anda temukan selama $ 19,99 / tahun, memberikan anda perlindungan untuk setiap Windows, Android, macOS, dan peranti iOS anda atau sesiapa sahaja dalam keluarga anda..

Ini adalah pengiktirafan fakta bahawa isi rumah tidak lagi memiliki komputer desktop tunggal yang mereka akses internet. Tetapi adakah ia berfungsi? McAfee mempunyai pengiktirafan nama tinggi dalam memerangi kerosakan siber untuk masa yang lama, dan atas alasan yang baik. Umumnya menjaringkan baik dalam kedua-dua ujian dan makmal bebas kami.

Garisan bawah

Kami tidak akan membuang masa anda dengan mengulangi sebab-sebab yang mungkin anda pilih antara perisian percuma atau berbayar AV. Titik terakhir yang ingin kami buat ialah anda perlu memilih satu atau yang lain jika anda tidak dilindungi semasa ini. Percayalah - orang jahat akan membawa anda pada akhirnya, dan apabila mereka melakukannya, anda akan berharap anda telah mengambil nasihat kami. Nasib baik di luar sana!

Juga ...

Jika keselamatan dalam talian menjadi kebimbangan, kami pasti mengesyorkan membaca tentang VPN terbaik di luar sana, dan kemudian mendapatkan diri anda sendiri sistem pengurusan kata laluan yang berkualiti tinggi.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me