Skrin Privasi Komputer Terbaik

Apabila bekerja di persekitaran pejabat atau di mana sahaja dikelilingi oleh orang lain, anda mempunyai hak privasi di komputer anda. Ini benar terutama jika anda biasanya berurusan dengan maklumat korporat sensitif yang tidak boleh dilihat oleh orang luar. Jadi apa sebenarnya penyelesaian terbaik?

Jika anda tidak mempunyai pintu pejabat untuk bersembunyi di belakang, maka penapis skrin privasi adalah pilihan terbaik seterusnya. Anda tidak perlu risau tentang orang yang menguping di belakang anda dan membaca skrin anda.

Peranti ini menjadikannya supaya komputer riba atau skrin desktop anda hanya dapat dilihat oleh anda apabila anda duduk di hadapannya. Artikel ini menyediakan gambaran keseluruhan bagaimana penapis skrin privasi berfungsi dan kemudian menawarkan cadangan untuk empat produk di pasaran hari ini.

Asas Privasi Skrin

Apabila anda menyediakan penapis skrin privasi untuk kali pertama pada komputer anda, ia mungkin merasa seperti silap mata. Semasa duduk di hadapan skrin dan melihatnya terus, anda tidak akan melihat pelindung sama sekali. Bagaimanapun, jika anda berdiri atau bergerak ke sisi, skrin akan kelihatan seperti segi empat hitam biasa, dengan semua teks dan imej tersembunyi.

laptop klik vektor keyboard


Keajaiban penapis skrin privasi adalah mengenai sudut dan bahan. Mereka diperbuat daripada plastik khas yang boleh dipolarisasi, seperti cermin mata hitam yang direka untuk perlindungan sinaran UV. Akibatnya, plastik hanya boleh dilihat selepas dilihat dari kedudukan lurus.

Bonus penapis skrin privasi tambahan adalah bahawa mereka mengurangkan silau dari cahaya matahari dan sumber cahaya lain. Ini menjadikannya lebih mudah untuk bekerja sepanjang masa sepanjang hari. Anda juga mungkin mendapati bahawa anda mata berasa kurang tegang dari sesi lama di skrin komputer selepas anda memasang penapis.

Ini kerana penapis skrin privasi juga meminimumkan sinaran UV datang ke arah yang lain. Untuk lebih membantu dengan ketegangan mata, pertimbangkan untuk melabur dalam sepasang kacamata komputer khas.

Saiz Penapis Anda

Skrin komputer diukur dalam inci pada sudut pepenjuru. Sebagai contoh, komputer riba 15 inci akan mempunyai skrin itu mengukur betul-betul 15 inci dari sudut kiri atas skrin ke sudut kanan bawah.

Apabila mengukur skrin komputer riba atau monitor desktop anda agar sesuai dengan penapis privasi, pastikan anda hanya menggunakan kawasan paparan sebenar dan bukan mana-mana sempadan atau bezel yang mengelilinginya.

mengukur skrin komputer riba

1. SenseAGE

SenseAGE adalah pengeluar berasaskan Taiwan yang menghasilkan pelbagai aksesori komputer, telefon pintar, dan tablet, termasuk penapis skrin privasi. Penapis mereka direka terutamanya untuk skrin monitor digunakan dengan komputer meja, jadi pengguna komputer riba mungkin perlu mencari penyelesaian alternatif.

Skrin privasi SenseAGE 23 inciPenapis skrin privasi dari SenseAGE tersedia dalam nisbah 16: 9 atau 16:10, serta dalam ukuran antara 17 inci hingga 24 inci untuk pengguna PC. Penapis juga boleh dibeli pada selang separuh inci di antara, yang membantu jika anda mempunyai monitor bersaiz unik.

Pengguna Apple dengan desktop iMac besar akan dengan senang hati mengetahui bahawa SenseAGE menawarkan penapis skrin privasi yang direka khusus untuk mereka yang memaparkan. Ambil perhatian bahawa penapis khas ini akan dikenakan biaya lebih daripada yang bersaiz serupa untuk desktop PC.

Kebolehlihatan: Penapis skrin privasi SenseAGE menawarkan penglihatan dalam julat sudut 30 darjah, yang merupakan standard bagi peranti sedemikian. Syarikat itu menekankan bahawa penapis mereka direka khas untuk menyekat bentuk cahaya biru yang merupakan penyebab biasa ketegangan mata di kalangan pengguna komputer.

SenseAGE juga mendakwa bahawa penapis skrin privasi mereka akan menawarkan antara 15 dan 23 peratus kejelasan yang lebih baik jika dibandingkan dengan model pesaing. Skrin kejelasan sangat kritikal untuk semua pengguna komputer, kerana anda tidak mahu penapis anda untuk mengurangkan kemampuan anda untuk melihat kandungan pada skrin anda.

Ulasan: Penapis yang dibuat oleh SenseAGE umumnya mempunyai ulasan positif dari segi kualiti imej dan fungsi penyekatannya. Walau bagaimanapun, terdapat isu yang dilaporkan dengan mendapatkan penapis SenseAGE untuk terus terperangkap pada monitor komputer.

SenseAGE mengatakan bahawa produk mereka menawarkan enam mod berbeza untuk pemasangan, walaupun kebanyakannya bergantung pada jalur pelekat untuk menyambung penapis ke bezel paparan anda. Jalur pelekat ini mungkin kehilangan kuasa mereka dari masa ke masa disebabkan oleh habuk dan faktor lain, yang akan menjadikannya mencabar untuk memastikan penapis dipasang.

Penapis skrin privasi Beli SenseAGE dilengkapi dengan set aksesori standard, termasuk satu set tab bezel dan satu set jalur pelekat. Sebagai tambahan yang bagus, penapis datang dengan kain microfiber khas untuk membersihkan habuk dan serpihan lain dari peranti.

2. BesLif

BesLif adalah sebuah syarikat yang agak baru yang memasuki pasaran penapis skrin privasi.

Mereka menawarkan pelbagai produk yang direka untuk memadankan monitor PC skrin lebar serta beberapa penapis yang khusus dibina untuk memaparkan Mac. Penapis mereka akan muat dimensi skrin yang paling biasa walaupun mereka tidak menawarkan variasi seperti pesaing seperti SenseAGE.

Skrin privasi BesLifPenapis yang dihasilkan oleh BesLif akan menyekat melihat ke sudut 30 darjah yang standard dalam industri. Produk mereka juga termasuk teknologi anti silau dan mempunyai sisi yang boleh diterbalikkan: satu untuk rupa yang berkilat dan satu untuk rupa matte. Pengguna mempunyai keupayaan untuk menukar antara kedua-dua dengan gangguan minimum.

Kos: Rata-rata, kos runcit penapis skrin privasi BesLif lebih tinggi daripada pesaing lain, terutama ketika datang ke komputer riba Mac dan versi desktop. Harga boleh dibenarkan terima kasih kepada reka bentuk penapis yang berkualiti tinggi dan rapi, yang menurut BesLif adalah 12 peratus lebih cerah daripada model yang serupa.

Kelebihan: Salah satu kelebihan terbesar penapis skrin privasi BesLif ialah ia tahan calar dan meminimumkan jumlah habuk yang dikumpulkan. Di samping itu, penapis mereka menawarkan pemasangan mudah tanpa jalur pelekat atau gam yang diperlukan. Penapis BesLif menggunakan teknologi magnet khas untuk selamat dan selamat melampirkan untuk mengawasi bezels. Beberapa versi penapis BesLif yang lebih baru menawarkan pilihan slaid dan slaid untuk pemasangan.

Pembelian penapis skrin privasi BesLif tidak datang dengan apa-apa kain pembersih atau aksesori tambahan. Walau bagaimanapun, syarikat itu menggunakan bahan pembungkusan mudah yang tidak toksik dan lebih baik untuk alam sekitar, yang mungkin penting bagi pembeli yang ingin membeli penapis baru.

3. Aiscpro

Syarikat Aiscpro mengeluarkan garis penapis skrin privasi di Korea menggunakan bahan tempatan. Tawaran Aiscpro di pasaran termasuk jenis yang lebih sedikit daripada beberapa pesaing, walaupun ia membantu mempermudah strategi jualan dan pemasaran mereka.

Pelindung skrin privasi magnetik AiscproPenapis dari Aiscpro dipecah menjadi dua bahagian utama: monitor skrin lebar dan monitor komputer riba. Model untuk monitor skrin lebar boleh disesuaikan dalam pelbagai saiz dari 19 hingga 24 inci. Pilihan komputer riba hanya datang dalam model 15-inci itu sesuai dengan kebanyakan Mac atau skrin PC.

Kos: Harga runcit penapis skrin privasi Aiscpro berada di hujung yang lebih tinggi berbanding dengan peranti yang serupa, terutamanya disebabkan oleh jenis dan penyumberan bahan. Menurut syarikat, hasilnya ialah penapis mereka membuat kejelasan yang lebih baik untuk penonton dan pengalaman yang lebih gelap bagi mereka yang melihat pada sudut yang berbeza.

Kebolehlihatan: Seperti penapis skrin privasi jenama lain, model Aiscpro datang dengan bonus tambahan untuk menjadi baik untuk mata anda. Reka bentuk mereka menyekat 97 peratus cahaya UV dan 70 peratus cahaya biru, kedua-dua sumber yang paling biasa ketegangan mata dengan komputer.

Ulasan: Penapis skrin privasi Aiscpro telah mendapat ulasan positif dari pengguna di seluruh web, terutamanya terima kasih kepada penipisan dan pemasangan yang mudah. Banyak jenama penapis lain dibina dengan plastik tebal yang hampir merasakan seperti anda meletakkan panel kaca di hadapan skrin anda. Sebaliknya, model Aiscpro adalah seperti filem dan purata Ketebalan 0.4 milimeter, yang menjadikan mereka tidak ketara ketika menggunakan komputer.

Dari segi pemasangan, Aiscpro menawarkan dua pilihan. Penapis desktop murah mereka datang dengan bahagian slider plastik yang anda sertakan pada sisi monitor supaya anda dapat dengan mudah melancarkan penapis filem di hadapan skrin. Ia adalah mudah dipasang atau keluarkan tetapi boleh mencabar untuk terus berpusat.

Penapis Aiscpro yang lebih mahal untuk komputer riba datang dengan teknologi magnetik, sama seperti model BesLif. Magnet dalam penapis skrin akan memastikan ia sangat berpusat dan bukan risiko kepada bahagian dalaman komputer anda. Di samping itu, penapis skrin laptop Aiscpro termasuk lubang yang direka khas untuk membolehkan akses webcam. Ini bermakna anda boleh mengambil bahagian dalam sembang atau pertemuan video tanpa perlu mengeluarkan penapis filem.

Dengan pembelian penapis skrin privasi Aiscpro, anda menerima kain pembersihan microfiber dan manual arahan. Untuk model desktop yang memerlukan pemasangan bahagian, dua set slider plastik disertakan, sekiranya satu rehat atau tidak boleh dilekatkan dengan mudah.

4. KAEMPFER

KAEMPFER adalah jenama global yang popular pakar dalam pengeluaran penapis skrin privasi. Seperti kebanyakan pesaing mereka, mereka memecah garisan produk mereka ke dalam dua kategori utama: penapis desktop dan penapis komputer riba, kedua-duanya dengan pelbagai saiz disokong.

KAEMPFER 27 inci untuk mac

Di sisi desktop perkara-perkara, penapis KAEMPFER tersedia bermula pada 17 inci dan naik sehingga 27 inci, yang lebih besar daripada banyak jenama bersaing. Dalam talian penapis desktop, terdapat model khusus yang direka untuk menyokong pelepasan terkini komputer iMac yang memaparkan paparan retina resolusi tinggi.

Untuk penapis skrin komputer riba, KAEMPFER tidak membezakan antara model Mac dan PC. Mereka menawarkan lima saiz, bermula pada 11.6 inci dan naik hingga 15.6. Ini termasuk beberapa saiz komputer riba yang kurang biasa dan sukar untuk dipadankan dengan jenama lain.

Kebolehlihatan: KAEMPFER menawarkan standard ketinggian sudut 30 darjah industri dan menggunakan lapisan terpolarisasi pada plastik mereka untuk mengurangkan cahaya biru yang berbahaya dan silau yang menjengkelkan. Mereka menggunakan bahan berkepadatan tinggi untuk mengelakkan tercalar atau kerosakan lain. Kebanyakan pengulas bersetuju bahawa penapis skrin privasi KAEMPFER adalah dibina untuk bertahan lama.

Keburukan: Walau bagaimanapun, beberapa pengguna telah melaporkan isu pemasangan dengan penapis desktop dan komputer riba KAEMPFER. Model mereka semua memerlukan sistem yang kompleks tab dan jalur pelekat untuk membolehkan penapis slaid di sepanjang skrin. Malangnya, arahan untuk persediaan tidak jelas dan tab dan jalur mungkin tidak tetap. Sesetengah pengguna memutuskan untuk melampirkan penapis menggunakan pita kosong.

Di sisi terang perkara, KAEMPFER menawarkan dengan ketara harga yang lebih rendah pada penapis dibandingkan dengan pesaing, terutamanya untuk model desktop dan laptop bersaiz besar.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me