A legjobb számítógépes adatvédelmi képernyők

Irodai környezetben vagy más emberek által körülvett helyiségben való munka közben joga van a számítógépének magánéletéhez. Ez különösen igaz, ha általában érzékeny vállalati információkkal foglalkozik, amelyeket a kívülállóknak nem szabad látniuk. Tehát mi pontosan a legjobb megoldás?


Ha nincs irodai ajtó, amely mögé rejtőzik, akkor a következő legjobb lehetőség a magánélet képernyőjének szűrője. Nem kell aggódnia azért, mert az emberek hallgatnak hátulról, és elolvasják a képernyőt.

Ezek az eszközök lehetővé teszik, hogy laptopja vagy asztali képernyőjét csak akkor láthassa meg, ha előtte ült. Ez a cikk egy áttekintés az adatvédelmi képernyő szűrők működéséről majd ajánlásokat fogalmaz meg a mai piacon lévő négy termékre.

Az adatvédelmi képernyők alapjai

Amikor első alkalommal állít be adatvédelmi képernyőt a számítógépén, varázslatos trükknek érzi magát. A képernyő elé ülve és közvetlenül rá nézve egyáltalán nem veszi észre a védőt. Ha azonban felállsz, vagy oldalra mozgatod, a képernyő úgy néz ki, mint egy egyszerű fekete téglalap, az összes szöveg és kép elrejtve.

kattintással billentyűzet vektor laptop

A magánélet védelme képernyő szűrők varázsa a szögekre és az anyagokra vonatkozik. Speciális műanyagból készülnek, amely polarizálható, akárcsak az ultraibolya sugárzás elleni védelemre szolgáló napszemüveg. Ennek eredményeként a műanyag csak akkor válik átlátszóvá, ha egyenes helyzetben nézik.

A magánélet képernyőjeinek további bónusza az, hogy csökkentik a nap és más fényforrások tükröződését. Ez megkönnyíti a munka minden napszakban. Azt is észreveheti, hogy a a szemek kevésbé feszültek hosszú szekciókról a számítógép képernyőjén, miután telepített egy szűrőt.

Ennek oka az, hogy az adatvédelmi képernyő szűrő is minimalizálja az ultraibolya sugarakat a másik irányba jönnek. Annak érdekében, hogy jobban segítsen a szem feszültségén, érdemes befektetni egy pár speciális számítógépes szemüvegbe.

A szűrő méretezése

A számítógép képernyőit hüvelykben, átlós szögben mérik. Például egy 15 hüvelykes laptopnak lesz egy képernyője pontosan 15 hüvelyk a képernyő bal felső sarkától a jobb alsó sarokig.

A laptop képernyőjének vagy az asztali monitornak az adatvédelmi szűrőhöz való mérésekor ügyeljen arra, hogy csak a tényleges megjelenítési területet használja, és ne az azt körülvevő szegélyeket vagy előlapokat használja..

laptop képernyő mérése

1. SenseAGE

A SenseAGE egy tajvani székhelyű gyártó, amely számos számítógép, okostelefon és táblagép kiegészítőt gyárt, beleértve az adatvédelmi képernyő szűrőket. A szűrők elsősorban monitor képernyőkre tervezték asztali számítógépekkel használják, így a laptop felhasználóknak alternatív megoldást kell találniuk.

A SenseAGE adatvédelmi képernyője 23 hüvelykesA SenseAGE adatvédelmi képernyő szűrői 16: 9 vagy 16:10 arányban, valamint méretben kaphatók 17 hüvelyk és 24 hüvelyk között PC-felhasználók számára. A szűrőket fél-hüvelyk időközönként is meg lehet vásárolni, ami hasznos, ha egyedi méretű monitorja van.

Az Apple felhasználók, akik nagy iMac asztallal rendelkeznek, örömmel veszik tudomásul, hogy a SenseAGE kifejezetten ezekre a kijelzőkre tervezett adatvédelmi képernyőszűrőket kínál. Vegye figyelembe, hogy ezek a speciális szűrők sokkal többet fizetnek, mint a hasonló méretűek a PC-asztalokhoz.

Láthatóság: A SenseAGE adatvédelmi képernyőszűrők a 30 fokos szögtartományban biztosítják a láthatóságot, ami az ilyen készülékek standardja. A cég hangsúlyozza, hogy szűrőik is kifejezetten a kék fény formáinak blokkolására tervezték amelyek a számítógépes felhasználók körében a szemfeszültség gyakori okai.

A SenseAGE azt is állítja, hogy adatvédelmi képernyőszűrőik 15–23 százalékkal jobb áttekinthetőséget biztosítanak, mint a versenytársak modelljei. Képernyő az egyértelműség kritikus minden számítógép-felhasználó számára, mivel nem akarja, hogy a szűrő csökkentse a képernyőn megjelenő tartalmak képességét.

Vélemények: A SenseAGE által készített szűrőknek általában pozitív véleményük van a képminőség és a blokkoló funkció szempontjából. Ugyanakkor arról számoltak be, hogy a SenseAGE szűrőnek maradnia kell a számítógép monitorán.

A SenseAGE azt mondja, hogy termékeik hat különböző üzemmódot kínálnak a telepítéshez, bár a legtöbbjük ragasztócsíkokra támaszkodik a szűrőnek a képernyő előlapjának csatlakoztatásához. Ezek a ragasztócsíkok idővel elveszítik erejét por és más tényezők miatt, ami megkísérli a szűrő helyben tartását..

A SenseAGE adatvédelmi képernyőszűrők standard tartozékokkal vannak ellátva, beleértve az egyik előlap-füleket és az egyik ragasztócsíkokat. Egy jó kiegészítésként a szűrő egy speciális mikroszálas kendővel érkezik, amely tisztítja a port és más törmeléket az eszközről.

2. BesLif

A BesLif egy viszonylag új cég, amely belépett az adatvédelmi képernyő szűrő piacára.

Számos olyan terméket kínálnak, amelyeket szélesvásznú PC-monitorokhoz terveztek, valamint számos, a Mac kijelzőkhöz készült szűrőt. A szűrőik fogják illeszkedjen a képernyő leggyakoribb méreteihez bár nem kínálnak olyan sok variációt, mint a versenytársak, mint a SenseAGE.

BesLif adatvédelmi képernyőA BesLif által gyártott szűrők a megtekintést az iparágban szokásos 30 fokos szögre korlátozzák. Termékeik közé tartozik tükröződésgátló technológia és megfordítható oldalakkal rendelkeznek: az egyik a fényes és a matt megjelenés érdekében. A felhasználók képesek minimális megszakítással váltani a kettő között.

Költség: A BesLif adatvédelmi képernyő szűrőinek kiskereskedelmi költsége átlagosan magasabb, mint más versenytársaknál, különösen a Mac laptop és asztali verziók esetében. Az ár igazolható a szűrő magas minőségű és karcsú kialakításának köszönhetően, amely a BesLif szerint 12 százalékkal világosabb, mint a hasonló modellek.

Előnyök: A BesLif adatvédelmi képernyőszűrő egyik legnagyobb előnye, hogy az karcálló és minimalizálja az összegyűjtött por mennyiségét. Ezen felül szűrőik egyszerű felszerelést tesznek lehetővé ragasztószalagok vagy ragasztó nélkül. A BesLif szűrők speciális mágneses technológiát használnak a monitorok előlapjainak biztonságos rögzítéséhez. A BesLif szűrők néhány újabb verziója be- és kikapcsolási lehetőséget kínál a telepítéshez.

A BesLif adatvédelmi képernyőszűrő vásárlásához semmilyen tisztítókendő vagy kiegészítő kiegészítő nem tartozik. A vállalat azonban egyszerű, nem toxikus és a környezet számára jobb csomagolóanyagokat használ, ami fontos lehet az új szűrő megvásárlására vágyó vásárlók számára..

3. Aiscpro

Az Aiscpro vállalat az adatvédelmi képernyő szűrőinek sorozatát Koreában gyártja, helyi anyagok felhasználásával. Az Aiscpro kínálata a piacon kevesebb fajtát tartalmaz, mint néhány versenytársnál, bár ez elősegíti az értékesítési és marketing stratégiájuk egyszerűsítését.

Aiscpro mágneses adatvédő képernyőAz Aiscpro szűrői két elsődleges részre oszlanak: szélesképernyős és laptop monitorokra. A szélesképernyős monitorok modellje 19 és 24 hüvelyk közötti mérettartományban testreszabható. A laptop opció csak egy 15 hüvelykes modellben érkezik illeszkedik a legtöbb Mac vagy PC képernyőhöz.

Költség: Az Aiscpro adatvédelmi képernyő szűrőinek kiskereskedelmi ára magasabb a hasonló eszközökhöz képest, főleg az anyagok típusa és beszerzése miatt. A cég szerint az eredmény az, hogy szűrőik jobb áttekinthetőséget biztosítanak a néző számára, és sötétebb élményt nyújtanak más szögben néző személyek számára..

Láthatóság: Mint más márkájú adatvédelmi képernyőszűrők, az Aiscpro modellei azzal járnak, hogy jót tesznek a szemének. Terveik blokkolja az UV-fény 97 százalékát és A kék fény 70% -a, a számítógépes szemfeszültség két leggyakoribb forrása.

Vélemények: Az Aiscpro adatvédelmi képernyőszűrőinek pozitív értékelései szerepeltek az interneten, főként vékonyságának és egyszerű telepítésének köszönhetően. Számos más márkájú szűrő vastag műanyagból készül, amely majdnem úgy érzi, mintha egy üvegtáblát helyez a képernyő elé. Másrészt az Aiscpro modellek filmszerűek és átlagosak 0,4 mm vastagságú, ami a számítógép használatakor nehezen észrevehetővé teszi őket.

A telepítés szempontjából az Aiscpro két lehetőséget kínál. Az olcsóbb asztali szűrők műanyag csúszó alkatrészekkel vannak ellátva, amelyeket a monitor oldalához rögzítenek, így könnyedén csúsztathatják a filmszűrőt a képernyő előtt. Ez könnyen telepíthető vagy eltávolíthatja, de a központosítása továbbra is kihívást jelenthet.

A laptopok drágább Aiscpro szűrői mágneses technológiával készülnek, hasonlóan a BesLif modellekhez. A képernyőszűrő mágnesei tökéletesen központosan tartják, és nem jelentenek veszélyt a számítógép belső részeire. Ezen felül az Aiscpro laptop képernyőszűrői speciálisan kialakított lyukakat tartalmaznak, amelyek lehetővé teszik a webkamera elérését. Ez azt jelenti, hogy részt vehet egy videocsevegésben vagy találkozón anélkül, hogy eltávolítania kellene a filmszűrőt.

Az Aiscpro adatvédelmi képernyő szűrőjének megvásárlásával kap egy mikroszálas tisztítókendőt és egy használati útmutatót. Az alkatrész-telepítést igénylő asztali modellekhez a műanyag csúszkák két sorozatát tartalmazza, abban az esetben, ha az egyik eltörik, vagy nem lehet könnyen rögzíteni.

4. KAEMPFER

A KAEMPFER egy népszerű globális márka szakterülete az adatvédelmi képernyő szűrők gyártása. Mint sok versenytársuk, ők is két fő kategóriába sorolják a termékcsaládot: asztali szűrők és laptopszűrők, mindkettő támogatott méretekkel.

KAEMPFER 27 hüvelykes mac

A dolgok asztali oldalán elérhetőek a KAEMPFER szűrők kezdve 17 hüvelyk és akár 27 hüvelyk, ami nagyobb, mint sok más versengő márka. Az asztali szűrők sorában vannak olyan speciális modellek, amelyek támogatják az iMac számítógépek legújabb kiadását, nagyfelbontású retina kijelzővel.

A laptop képernyő szűrőinek esetében a KAEMPFER nem tesz különbséget a Mac és a PC modellek között. Öt méretet kínálnak, kezdve 11,6 hüvelyk és 15,6 hüvelyk. Ide tartoznak néhány olyan laptopméret, amelyek kevésbé általánosak, és nehéz lehet összehasonlítani más márkákkal.

Láthatóság: A KAEMPFER az iparágban alkalmazott szokásos 30 fokos látószögét látja el, és polarizált bevonatot használ a műanyagukon a káros kék fény és a bosszantó vakító fény csökkentésére. Nagy sűrűségű anyagokat használnak a karcolások vagy más károk elkerülése érdekében. A legtöbb értékelő egyetért abban, hogy a KAEMPFER adatvédelmi képernyő szűrői vannak épített hosszú ideig.

Hátrányok: Számos felhasználó számolt be azonban a KAEMPFER asztali és laptop szűrők telepítési problémáiról. Mindegyiküknek összetett fülek és ragasztócsíkrendszer szükséges, hogy a szűrő a képernyő mentén elcsúszhasson. Sajnos a telepítési utasítások és a fülek és csíkok nem egyértelmûek Lehet, hogy nem marad a helyén. Egyes felhasználók ehelyett úgy döntöttek, hogy a szűrőt sima szalaggal rögzítik.

A dolgok fényes oldalán a KAEMPFER jelentősen kínál lehetőséget alacsonyabb árak szűrőkön, mint a versenytársaknál, különösen nagyméretű asztali és laptop modellek esetén.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me