Lépésről lépésre az IP-cím elrejtése

Utoljára 2020. január 20-án frissítették


Rendkívül egyszerű és hatékony rendszer. Ez biztosítja a dolgok zökkenőmentes működését, és biztosítja, hogy megkapja a kívánt információkat, amikor azt kéri.

Ahogyan otthonát egyedi utcai cím azonosítja, a számítógépet egy egyedi IP-cím azonosítja az interneten.

Online böngészés közben az Ön IP-címe kér egy webhelytől, hogy információkat küldjön neki. A weboldal az Ön IP-címét használja arra, hogy tudja, hová küldje ezeket az adatokat.

A világ minden más, az internethez csatlakoztatott eszközének egyedi, azonosító IP-címe van.

Noha ez a rendszer kényelmes mindenkinek, aki használni szeretné az internetet, bárki számára is kényelmes, bármit szeretne tartani az interneten, amit te teszel az online világban.

Valójában, az Ön IP-címe lehetővé teszi mások számára, hogy nyomon kövessék és rögzítsék mindazt, amit online tesz. Az Ön IP-jét felhasználhatja annak megakadályozására is, hogy bizonyos tartalmakat kapjon.

nyilvános vagy magán IP cím

A számítógépes bűnözők és mások is használhatják az Ön IP-címét a személyes helyének meghatározásához.

Ezért és mások miatt ésszerű lehet az IP-cím elrejtése.

Amint többet megtud az IP-címről, annak működéséről és elrejtéséről, meg fogja látni, miért elengedhetetlen az IP-cím elrejtése a magánélet és az anonimitás online védelme.

IP-címek meghatározása

Megdöbbentő, ha figyelembe vesszük, hogy hány eszköz csatlakozik az internethez. Vannak nyilvánvaló eszközök, például asztali és laptop számítógépek, de figyelembe kell venni az okostelefonokat, a táblagépeket, a GPS egységeket, a játékkonzolokat, az intelligens televíziókat, a Roku botokat és még néhány fontosabb készüléket, például a hűtőszekrényeket is..

Milyen hihetetlenül zavaró hely lenne az internet, ha nem lenne koherens módszer az egyes egyedi eszközök azonosítására. A táblagépéről kérhet egy bizonyos webhely felkeresését, de ha az eszköznek nincs címe, hogyan tudná a webhely, hogy hová küldje el az adatokat?

malware támadás

Eszerint, minden internethez csatlakoztatott eszköz egyedi IP-címet kap. Az IP címekhez leggyakrabban használt formátumot IPv4-nek hívják. Az egyes címek formátuma az IPv4-ben x.x.x.x, amelyben x bármilyen számot jelent 0-tól 255-ig..

Ez azt jelenti, hogy egy IPv4 IP-cím a következő példák bármelyikéhez hasonlóan néz ki:

  • 172.16.254.1
  • 223.255.255.255
  • 191.255.255.255

Hogyan juttatják el a tartalmat egy adott címhez?

Fontos, hogy minden, az internethez csatlakoztatott eszköz egyedi IP-címet kapjon. Ha két eszköznek ugyanaz a címe, akkor a webhelyek nem tudják, melyik eszköz ténylegesen kérte az adatokat.

Az Internet hozzárendelt számok hatósága felel az eszközök IP-címének hozzárendeléséért. Gyakran IANA-nak nevezzük, ez az ICANN egy részlege, amely az IP-címek hozzárendelésén kívül kezeli a domain név rendszert, az autonóm rendszer számának kiosztását, az Internet Protokollhoz kapcsolódó szimbólumokat és még sok más funkciót.

Az IANA kezeli a regionális internetes nyilvántartásokat vagy RIR-eket. A nyilvántartáson keresztül minden ország kap egy sor címet, amelyet felhasználhat az internethez csatlakoztatott eszközök azonosítására. Valójában, egy IP-cím feltárja az országot, ahol az eszköz található. Ez teszi lehetővé az érdeklődők számára, hogy kitalálják, hol vagyunk a világon, miközben böngészünk.

Miért érdemes fontolóra venni az IP-cím elrejtését?

A legtöbb ember úgy érzi, hogy ártatlan okokból használja az internetet. Meg akarják nézni, hogy egy adott film hogyan minősül a Rotten Tomatoes-on, vagy megnézhetik az órákat a helyi bevásárlóközpontban. Lehet, hogy csak cipőt vásárolnak, vagy online rendelést hoznak élelmiszerbol. Nagyon unalmas cuccnak tűnik. Miért érdekelne, ha mások IP-címén keresztül követhetnek el téged?

hogyan működik a vpn

Valójában több oka lehet annak, hogy miért érdekel. Íme néhány közülük, amelyek szükségessé tehetik, hogy álcázza IP-címét.

Hogy titokban tartsa a fizikai helyét

Nem vagy rejtekhelyben bűnöző, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy azt akarja, hogy a számítógépes bűnözők vagy bárki más meg tudja határozni a tartózkodási helyét. Lehet, hogy nem tudnak kopogtatni a bejárati ajtón az IP-cím használatával, de mégis elérhetik Önt oly módon, hogy milyen hátborzongató lehet..

Miközben böngész, észrevetted valaha igazán specifikus, helyi hirdetéseket? Láthat egy hirdetést egy használt autókereskedő számára az utcán, vagy a belvárosban látott virágüzlet számára. Nem vásárolt használt autót vagy csokrot, és fogadhat bármilyen összeget, amelyet a helyi kereskedők nem fizetnek, ha hirdetéseiket a világon sugározzák.

Ehelyett ezek a hirdetők az Ön IP-címét használják, hogy kapcsolatba lépjen Önnel. Nézze meg az IPInfo webhelyet. Ez automatikusan elmondja mindent, amit tudnia kell az IP-címéről. Valójában meglepően és zavaróan részletes. A vállalkozások feliratkoznak erre a szolgáltatásra, hogy megcélozzák IP-címeiket a környéken. Ezért lát olyan sok helyi hirdetést és „különleges ajánlatot”, amelyek kizárólag az Ön térségére vonatkoznak.

IP cím elrejtése

Kicsit zavaró felismerni, hogy mennyi idegen tanulhat rólad.

Az IP-vel kapcsolatos korlátozások megkerülése

A tartalom blokkolók mindenhol találkozhatnak. Rendkívül általánosak a munkahelyeken és az egyetemi intézményekben. Még a kormányok is használják ezeket az intézkedéseket, hogy megakadályozzák polgáraikat bizonyos webhelyek megtekintésében.

Ha valóban szabadságot akar online, akkor a valódi IP-cím elrejtése lehet a legjobb módszer erre.

Az Online Szolgáltatások által létrehozott tartalom-blokkolók megkerülése

Az olyan vállalatok, mint a Netflix és a Hulu, amelyek nagyon igényes szolgáltatásokat kínálnak, tartalomblokkolókat használnak, hogy megakadályozzák az embereket abban, hogy olyan programokat érjenek el, amelyeket csak a világ bizonyos régióira szántak. A játékkiszolgálók és a zenei webhelyek szintén használják ezeket a blokkolókat. Az IP-cím álcázása nagyszerű módja annak, hogy megkerüljük ezeket a korlátozásokat.

Védje meg magát a DDoS támadásoktól

Az elosztott szolgáltatásmegtagadási támadásokat leggyakrabban az üzleti és banki webhelyek ellen folytatják, de ezek ellen magánfelhasználókkal szemben is előfordulhatnak. Az online szerencsejátékok világában leggyakrabban előforduló támadások az áldozatok hamis kérésekkel való internetkapcsolatát elárasztják, hogy a jogos kérések ne kerülhessenek át.

ddos támadások

Anonim maradni

Amikor online vagy, valaki a válla fölé néz. A kormány, az internetszolgáltató és számtalan más is figyelmet fordít. Ez számtalan bűnözőt foglal magában. Az USA-ban, az internetszolgáltatója is megengedheti, hogy adatait harmadik személyeknek eladja, és nem bölcsebb. Ezenkívül, ha fél a személyes adataitól, szeretne tudni magáról a Facebook félelmetes adatvédelmi politikájáról.

Védje magát, számítógépét, névtelenségét és személyazonosságát az IP-cím elrejtésével.

Az IP-cím elrejtése

Van lehetősége az IP-cím elrejtésére. Ez a leggyakrabban használt, de további biztonsági kockázatokat jelent.

Használjon VPN-t

A virtuális magánhálózat, vagy VPN, a védelem átfogó listáját kínálja, amely álcázza az IP-címet és névtelenné teszi az online világban. Az összes online forgalmat a rendelkezésre álló legjobb VPN-en keresztül titkosítja, és a forgalom irányításához bármilyen, a világszerte található szervert felhasználhat. Lehetséges, hogy jó VPN használatával hozzáférhet az egyéb módon blokkolt tartalmakhoz, letöltheti a bit torrenteket, és megakadályozhatja, hogy harmadik felek azonosítsák földrajzi helyét.

Néhány VPN jobb, mint mások. Bölcs dolog a döntés meghozatala előtt elolvasni több VPN-áttekintést. A legelterjedtebb szolgáltatások, mint például NordVPN és Surfshark ne tartson naplót a felhasználói tevékenységekről. Ez azt jelenti, hogy a VPN-szolgáltatója nem vezet nyilvántartást arról, hogy hová megy és mit csinál online. Ez a VPN kritikus eleme.

Végül is VPN-t használ, mert szeretné védje névtelenségét és magánéletét. A VPN megakadályozza, hogy az internetszolgáltató tudja, hogy online működik. Ha VPN-je lapjain van, akkor a cél meghiúsul.

mi a vpn

Vigyázzon a cégeket, amelyek minden tevékenységet VPN-naplóval tárolnak, ideértve a bejelentkezéskor, hogy meddig tartózkodik online, milyen eszközt használ, valamint nevét és fizetési adatait. A legtöbb tiszteletreméltó VPN lehetővé teszi, hogy a szolgáltatásért fizetjen a kiskereskedelmi ajándékkártyák vagy kriptovaluta segítségével.

Lehet, hogy nem érzi annak szükségességét, hogy ilyen szélsőségekbe menjen, de a VPN továbbra is nagyon jó ötlet. Az összes webes forgalom titkosítása megakadályozza, hogy mindenki a kormánytól a bűnözőkig ellenőrizze tevékenységét. Ezenkívül úgy is megjelenítheti, mintha a kaliforniai Los Angeles-ből böngészne, amikor valóban Brisbane-i otthonában ülsz. Ez az a fajta adatvédelem, amelyet más intézkedés nem kínálhat.

Válasszon proxy szervert

A proxyszerver olyan, mint egy közvetítő, amely az eszköz és az internet között áll. Ön elküldi a kérését a meghatalmazottnak, amely továbbítja a kérést a weboldalnak. Ezután az adatok visszajutnak a proxy szerveren keresztül a készülékre.

hogyan működnek a proxyk?

Míg a proxyszolgáltatás továbbra is elvégzi a munkát alapszinten, sokkal jobb védelmet fog kapni egy VPN-sel.

A proxyszerverek a valódi IP-cím elrejtésén alapulnak, és megfizethetők. Ugyanakkor nem biztosítják a VPN titkosítását. Szélesebb körben voltak a szolgáltatásban, amikor az embereknek telefonos modemet kellett használniuk az internethez való kapcsolódáshoz. A proxy szerver több ember számára lehetővé tette a belépést egyszerre.

Fedezze fel a Tor böngészőt

tor böngésző

Az Onion Router néven ismert ingyenes szolgáltatás a világ minden tájáról elérhető hatalmas relék hálózatán keresztül továbbítja az internetes forgalmat. Minden közvetítést egy önkéntes irányít, aki úgy gondolja, hogy az emberek mindenki számára biztosítja az online magánélet védelmét.

Segítségüknek köszönhetően, senki sem tudja tartani az online tevékenységeit, mert nem tudják felfedezni az Ön tényleges IP-címét.

Noha van néhány jó biztonságos böngésző, a Tor böngészőről ismert, hogy a leghatékonyabb. Ez azonban jelentősen lelassítja az internetkapcsolatot. Ha magánéletének védelme kiemelkedően fontos számodra, akkor ezt bölcs óvintézkedésnek kell megtennie. Számos VPN lehetővé teszi, hogy a TOR szolgáltatást a kapcsolathoz hozzáadja egy további titkosítási réteg eléréséhez.

Szörfözés nyilvános Wi-Fi-n keresztül

Általában nem a biztonságos böngészés, a nyilvános Wi-Fi lehetővé teszi a csatlakozást a helyi hotspothoz. Ez elrejti az IP-címet, de sebezhetővé teszi mindenki számára, aki ugyanazt a hotspotot használja. Nem a legbölcsebb módja annak, hogy megvédje magát.

Ha bármilyen valutát online kezel, kérjük, ne tegye ezt nyilvános Wi-Fi használatakor. Ez különösen érvényes a kriptovalutákra. Ezenkívül érdemes többet megtudni a kriptográfia biztonságos tárolásáról, ha ilyen dolgokon zavarod.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me