Beste ‘gratis’ antivirussoftware (2020)

Hoewel we misschien denken dat de huidige selectie van gratis antivirussoftware het beste op deze aarde is sinds aardappelschillers, zijn er enkele online situaties waarvoor ze Ongeschikt.


Kort gezegd, als je iets doet dat ertoe doet - zoals online bankieren, cryptocurrency-handel of iets anders dat je leven zou verpesten als je wordt gehackt - in godsnaam het geld opzij zetten voor een premium AV-product.

Ze zijn niet zo duur in vergelijking met een financieel leven achtergelaten in puin. De betaalde versies bieden een strakkere lockdown en snellere updates tegen allerlei soorten malware-nasties, dus laten we duidelijk zijn. Zelfs het beste van het beste van gratis AV-software biedt niet de robuuste bescherming van een betaalde versie.

Maar je wilt waarschijnlijk alles horen over de gratis dingen. Blijf lezen.

Betalen of niet betalen

Pay_No-PayWat moet een webgebruiker dus doen? Gratis of betaald? Wil je meer informatie? Oké, laten we deze discussie een beetje slepen voordat we ingaan op onze gratis AV-aanbevelingen. Hier zijn een paar nadelen van niet betalen.

Beperkt tot niet-commercieel gebruik: Dit zou geen verrassing moeten zijn, maar de meeste goede gratis AV-softwareproducten zijn de uitgeklede versie van een premium product dat geld kost.

Vaak is de gratis versie beperkt tot persoonlijk gebruik, wat betekent dat u deze niet als primair verdedigingsmiddel op uw bedrijfssysteem moet gebruiken. Als u uw bedrijf echt wilt beschermen, hebt u de bescherming nodig die inherent is aan een commercieel beveiligingspakket. Maak je geen zorgen. Ja, het kost geld, maar het is een aftrekbare uitgave.

gratis antivirusRobuuste functies: Gezien wat we zojuist hebben gezegd over gratis AV-pakketten als lichtgewichtversies van het premiumproduct, zou het je niet moeten schandalig zijn om te leren dat je meer functies krijgt als je ervoor betaalt.

Afhankelijk van de verkoper, verwacht dat betalen voor bescherming gepaard gaat met verschillende upgrades met betrekking tot malwarescanning, firewalls en een over het algemeen betere kans om te voorkomen dat slechteriken en meisjes uw apparaat beschadigen.

Betere ondersteuning: Een ander gebied waar gratis AV-software vaak achterloopt, is de beschikbaarheid en kwaliteit van technische ondersteuning. Dit zal duidelijk worden de eerste keer dat je een smerig stukje spyware uit je systeem probeert te graven en het beste dat je op het gebied van technische ondersteuning krijgt, is een verwijzing naar een FAQ-systeem en hartelijk: "Veel succes, maat!"

Stop met vrijbakken

geld besparenInmiddels vragen de intelligentere leden van ons lezerspubliek zich af: "Waarom ben je in godsnaam zo hard aan gratis software als je op het punt staat aan te bevelen welke we moeten gebruiken?" Werd je onlangs op je hoofd gevallen? '

Sudderen. We denken eigenlijk dat er enkele zijn behoorlijk geweldige gratis AV-producten buiten.

De beste daarvan omvatten niet alleen formidabele tools om van bestaande malware af te komen, maar realtime bescherming tegen phishing, spear phishing, ransomware, Trojaanse paarden, bots en meer. Dit is cyberbeveiliging van eerlijke tot goede kwaliteit zonder kosten. Daar. We hebben het gezegd. Gratis AV-software is goed. Ben je nu blij?

Onafhankelijke tests zijn cruciaal

ik dacht dat het helemaal gratis wasEigenlijk zijn we een grote fan van onafhankelijke antivirus testlaboratoria. Er is hier geen payola. Ja, beveiligingsbedrijven kunnen betalen om hun product te laten beoordelen, maar er is geen belofte dat de bevindingen aangenaam zullen zijn.

Slimme bedrijven nemen deze gedetailleerde rapporten, die ook regelmatig worden vrijgegeven voor het publiek, en gebruiken ze om hun product te verbeteren. Hoewel de software die wordt getest, normaal gesproken de premiumversie is, is de vies klein geheim is dat zelfs gratis AV-software is uitgerust met volledige bescherming.

Het bedrijf hoopt dat je het geweldig vindt hoe goed hun gratis versie werkt en een enthousiaste fan wordt die uiteindelijk besluit te upgraden naar hun vlaggenschipaanbod met tal van extra functies.

Het komt erop neer dat als u het product van een leverancier in verschillende van deze laboratoriumrapporten ziet verschijnen, dit een goed teken is dat u naar een serieuze speler in de industrie. De wetenschappers van het laboratorium hebben het te druk om hun tijd te verspillen aan producten die nooit iets opleveren. We hebben dat allemaal gezegd om dit te zeggen.

Een van de stappen die we hebben genomen om gratis AV-software te evalueren, was om deze rapporten te lezen. Als een laboratorium denkt dat het de moeite van het snuiven waard is, gaan we luisteren naar wat ze zeggen bij het vormen van een eerste mening.

���� Voor meer informatie, bekijk de grote daddy-koning van alle antivirustests - AV-TEST ����

8 uitstekende gratis antivirussoftware

Laten we zonder verder oponthoud naar onze lijst van zeven gratis AV-producten die wij aanbevelen, plus bonusaanbevelingen van de beste drie betaalde beveiligingssoftwareproducten die we konden vinden. Als u online werkt of daghandel doet, zijn dit allemaal solide gratis keuzes.

# 1. Totaal AV

(Beste allround keuze - bescherm uzelf tegen alles)

Komt op nummer één is Total AV. Er zijn 2 redenen waarom we deze keuze bovenaan de lijst plaatsen. De eerste komt neer op snelheid, de meeste freeware antivirusoplossingen nemen VEEL geheugen in beslag, Total AV daarentegen is lichtgewicht en draait op de achtergrond.

De tweede optie is alleen de functionaliteit. Het werkt verder dan het typische antivirusniveau en zorgt voor constante monitoring van adware, malware, spyware en ransomware. Het heeft zelfs een externe firewall voor extra beveiliging.

Compatibel met alles

Total AV werkt op elk apparaat dat u hebt. Uw telefoon of Android van iOS en ook uw CPU.

Wachtwoordbeheer en diefstalbeveiliging identificeren

Dit is ook geweldig om te hebben. Een gewone wachtwoordbeheerder kan u overal tussen de $ 30-80 dollar per jaar laten draaien en identificeren dat diefstalbeveiliging ongeveer hetzelfde is. TotalAV neemt beide in de pro-versie op die u $ 100-150 per jaar kunt besparen.

Over het algemeen is TotalAV de meester in het naadloos overzetten van een onbeschermde computergebruiker naar een antiviruscomputergebruiker. Overgang naar het laatste is belangrijk.

Ze doen dit door de gebruikersinterface uiterst intuïtief te maken en ervoor te zorgen dat hun software malware meteen verwijdert. Het TotalAV-klantenserviceteam bevindt zich ook in de top van de antivirus-ondersteuningsteams en kan elke gebruiker helpen met problemen die zich voordoen of iedereen helpen gewoon aan de slag te gaan met de software

Het andere fantastische aspect van TotalAV dat het vermelden waard is, is hun inleidende prijzen. Voor het eerste jaar van gebruik kunt u een waardevolle prijs krijgen.

Kortom een ​​geweldige keuze voor niet alleen AntiVirus maar rondom bescherming.

# 2. AVAST Gratis

(Nee, het praat niet zoals een piratendag)

We willen AVAST altijd met "ye mateys" typen, maar proberen ons te onthouden. Oeps. Te laat. Alle grapjes terzijde, dit is de beste beter-dan-elf-op-een-plank-keuze in gratis bescherming tegen slechte dingen.

Geweldige rapporten en testen, plus een heleboel bonusfuncties die het naar de katapult brengen hoofd van het peloton van onze aanbevelingen. Het enige echte nadeel is dat de functies voor wachtwoordbeheer niet zo robuust zijn als we zouden willen. Het oordeel: je zou het slechter kunnen doen, maar het zou moeilijk zijn om het beter te doen.

# 3. AVG Antivirus

(Nog steeds in de game)

AVG is een veteraan van de gratis oorlogen met AV-software. Recente updates in ontwerp en gebruikersinterface hebben daar niets aan veranderd. Nog steeds een solide betrouwbare keuze voor online bescherming. De testlaboratoria zijn net zo gek op AVG als wij.

Malwaredetectie is geweldig en we zijn verliefd op de plug-infunctie die u vertelt of een website al dan niet schadelijk is. De enige nadelen die werden opgemerkt, waren dat het een eeuwigheid duurt om de eerste scan te voltooien (wat misschien een goede zaak is) en dat anti-phishing niet zo sterk was als we hadden gehoopt. globaal, AVG blijft een go-to-keuze voor gratis AV-software.

# 4. Bitdefender

(Het tegenovergestelde van beladen met functies)

Weet je nog toen we vermeldden dat sommige bedrijven in de gratis versie exact dezelfde kernbeveiliging gebruiken als de betaalde? Hier is een voorbeeld van dat idee in actie. Het probleem is dat de gratis versie alle nuttige functies van de betaalde Bitdefender mist.

Als u echter op zoek bent naar een eenvoudige basisverdediging tegen alle uglies die online rondrennen en leven zonder toeters en bellen, is dit een solide product dat de hoogste anti-phishing-score heeft gegenereerd. Als u al over de standaard Windows-beveiliging beschikt, is dit een geweldige add-on.

# 5. Controleer Punt ZoneAlarm

(Meh ... er is goed en slecht)

Ondanks het verlenen van licenties voor sommige van zijn lef van het gerespecteerde antivirusmerk Kaspersky, biedt ZoneAlarm een ​​allegaartje aan effectiviteit. Aan de ene kant werkt de firewall geweldig in beide richtingen en biedt echte gemoedsrust.

Aan de andere kant zijn er geen onafhankelijke laboratoriumtests van dit product geweest. * Ophalen * Een ding dat we opmerkten was een gebrek aan anti-phishing-functies, wat vrij groot is om weg te laten. Een beetje zoals je een auto verkopen zonder stuurwiel. Geen slechte keuze als u geen uitgebreid beveiligingspakket nodig hebt.

# 6. Cybereason RansomFree

(Nog een beveiligingslaag)

Cybereason brengt een laserscherpe focus naar een specifiek type malware-aanval - ransomware. Dit is wanneer schadelijke software op uw machine wordt geïntroduceerd en vergrendeld, waardoor het onbruikbaar wordt totdat u een vergoeding (losgeld) betaalt voor het wordt vrijgegeven.

Als u gegevens of belangrijke bestanden op uw lokale computer hebt, kan dit een desastreuze inbreuk zijn. Testen was een allegaartje. Het product presteerde goed tegen echte losgeldaanvallen maar slaagde er toen niet in om gesimuleerde versies te detecteren.

Toch is het ding gratis en biedt het op zijn minst een poging tot bescherming tegen het laten gijzelen van je computer. Het kan niets doen.

# 7. Kaspersky Lab

(De Russen opnieuw - oh mijn!)

Laten we dit uit de weg ruimen. In de onophoudelijke roep om banden met Russen zijn Kaspersky Labs in de mix gegooid, maar we hebben nergens bewijs van gezien, dus zullen we erop blijven wijzen dat dit product topscores krijgt van onafhankelijke testers.

De gratis versie presteerde voor ons alleen voldoende tegen malware tijdens het testen, maar was geweldig in het opsporen en elimineren van phishing-pogingen. Het no-nonsense product bevat geen geavanceerde functies of directe technische ondersteuning. Gewoon een ijzersterke bondgenoot in de voortdurende strijd tegen slechte cyberspullen.

# 8. Sophos Home

(Zakelijke bescherming voor thuisgebruik)

Sophos werkt al heel lang aan de zakelijke kant van het hek en let nooit echt op de consumentenmarkt. Sophos Home is van hen eerste onderneming in dit nieuwe territorium en we zouden zeggen dat het een succesvolle zet was.

Net als Kaspersky waren de scores bij de onafhankelijke laboratoria indrukwekkend, vooral bij het afweren van malware en het aanbieden van een schone, nette interface. De resultaten van onze eigen tests waren niet zo indrukwekkend, maar niet slecht genoeg om onze aanbeveling te trekken.

3 waardige betaalde antivirusproducten

Wees niet verbaasd om dezelfde namen te zien uit de vrije lijst op onze lijst met AV-providers waarvoor u betaalt. Zoals we hebben vermeld, gebruiken de meeste bedrijven in de industrie gratis versies als lokaas om u uiteindelijk naar het betaalde platform te laten upgraden.

Daar is niets mis mee. U hoeft alleen maar te beslissen of uw behoefte aan bescherming verder gaat dan wat u gratis krijgt.

Hier zijn de drie betaalde AV-producten die wij als superieur beschouwen. Waarom drie? Waarom niet?

# 1. Bitdefender Antivirus Plus ($ 39,99 / jaar)

Je naam waarmaken, je krijgt zeker meer dan alleen antivirusbescherming met deze puppy. Inbegrepen zijn ook een wachtwoordbeheerder, verharde browser, veilige verwijdering, bescherming tegen ransomware en meer.

Het ontbreken van een firewall, spambescherming en ouderlijk toezicht. Je zult het waarschijnlijk voor $ 24 / jaar op de open markt vinden, waardoor je bescherming krijgt voor één apparaat. Indrukwekkende prestaties, zowel in laboratoriumtests als in onze praktijktests, hoewel we het iets minder effectief vonden bij het blokkeren van malware dan de wetenschappers deden. Een beetje geld voor veel bescherming.

# 2. Kaspesky Anti-Virus ($ 59,99)

Wij zijn niet de enigen die de lof van Kaspersky zingen. Dit product wordt geprezen door onafhankelijke laboratoria en zelfs vermeld onder de keuzes van de redactie op prestigieuze websites zoals PC Magazine, dus we zijn niet verlegen om onze stem te geven aan het koor van positieven.

Vooral opmerkelijk is de functie System Watcher, die in de gaten houdt voor kwaadaardig gedrag door alles wat zich op internet beweegt. Hoewel het niet wordt gepromoot als een ransomware-buster, doet het eigenlijk hetzelfde. De voorgestelde MSRP is bijna zestig dollar, maar u moet het voor ongeveer de helft kunnen vinden via retailers.

# 3. McAfee AntiVirus Plus ($ 59,99)

Misschien is de beste deal. Een enkel abonnement, dat u kunt vinden voor $ 19,99 / jaar, biedt u bescherming voor elk Windows-, Android-, macOS- en iOS-apparaat dat u of iemand in uw familie bezit.

Dit is een erkenning van het feit dat huishoudens niet langer een enkele desktopcomputer hebben waarmee ze toegang hebben tot internet. Maar werkt het? McAfee heeft al lange tijd hoge naamsbekendheid in de strijd tegen cyberkwaad, en met goede reden. Over het algemeen goed gescoord in zowel onze test- als onafhankelijke laboratoria.

Het komt neer op

We verspillen uw tijd niet door de redenen te herhalen die u kunt kiezen tussen gratis of betaalde AV-software. Het laatste punt dat we willen maken is je moet het een of het ander kiezen als u momenteel niet beveiligd bent. Geloof ons - de slechteriken zullen je uiteindelijk krijgen, en als ze dat doen, zou je willen dat je ons advies had opgevolgd. Veel geluk daar!

Ook…

Als online beveiliging een probleem is, raden we u zeker aan om te lezen over de beste VPN's die er zijn en vervolgens een kwalitatief hoogstaand wachtwoordbeheersysteem te kopen.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me