Beste privacybrowsers (en slechtste)

Browser bespionerenWist je dat elke keer als je online gaat, je browser veel informatie over je achterlaat?


Iedereen die ongeautoriseerde toegang tot uw computer krijgt, kan deze informatie bekijken en veel leren over uw gewoonten. Wat het erger maakt, is dat uw browser meldt graag veel van uw privégegevens naar de websites die u bezoekt.

In navolging van de hernieuwde belangstelling van consumenten voor privacy, publiceren populaire internetbrowsers altijd blogs en sturen ze e-mails waarin ze hun toewijding aan privacy beweren. Als u echter gewoon onder de oppervlakte krabt en kijkt naar hun privacyverklaringen of hun algemene voorwaarden, wordt duidelijk dat het beschermen van uw privacy het laatste is waar ze aan denken.

Om deze reden is het belangrijk voor u om bewapen jezelf met kennis. In deze gids bespreken we hoe uw browser uw privacy kan schaden, welke browsers u moet vermijden, en bespreken we onze keuzes voor de beste browsers voor uw desktop, Android en IOS.

Waarom de meeste browsers niet om uw privacy geven

We stellen veel vertrouwen in onze browsers. We gebruiken ze om allerlei soorten privé-, persoonlijke en mogelijk gênante informatie op internet te bekijken. We doen dit heel goed wetende dat sommigen aspecten van onze identiteit wordt vastgelegd.

De meeste mensen gaan akkoord met het opslaan van informatie omdat ze gemakkelijk op internet willen kunnen surfen en deze willen behouden service gratis. Gelukkig hebben sommige personen een aantal maatregelen genomen om zichzelf te beschermen door te proberen de beste VPN te vinden voor de browser die ze gebruiken.

Het probleem is dat de meeste browsers hun deal misschien niet beëindigen. Ze verkopen uw informatie mogelijk aan anderen en die informatie kan worden gebruikt voor meer gepersonaliseerde advertenties of meer snode doeleinden. Kijk maar eens naar alle informatie die uw browser waarschijnlijk over u verzamelt nu.

Plaats

geo-acc-mapDe meeste browsers hebben een ingebouwde geolocatie-API. De websites die u bezoekt en de services die u gebruikt, vragen deze informatie zodat ze dat kunnen bepalen welke versie van hun site ze u moeten laten zien.

Deze informatie kan ook worden gebruikt om te bepalen of sites zoals BBC, iPlayer, Hulu of Netflix voor u beschikbaar moeten zijn. Mogelijk kunt u omzeiling van geografische locatiebeperkingen omzeilen door een VPN te gebruiken, zelfs een gratis VPN doet soms het werk.

De nauwkeurigheid van de locatie-informatie kan variëren afhankelijk van het apparaat dat u gebruikt. Locatie-informatie is meestal niet zo nauwkeurig als wat u op uw smartphone ziet, omdat uw smartphone GPS gebruikt.

Verbinding

Sommige websites, zoals streamingdiensten, vragen om informatie over uw verbindingsinformatie. Ze kunnen dit gebruiken om de website-inhoud te bepalen die u van dienst is. Een streamingdienst zoals Netflix zal dit gebruiken om de stream die u bekijkt te wijzigen. Mogelijk kunt u omzeiling van geografische locatiebeperkingen omzeilen door een Netflix-ready VPN te gebruiken. Een voorbeeld van zo'n aanbieder is SurfsharkSurfshark heeft servers en systemen speciaal ontworpen om deze beperkingen te omzeilen.

Sociale media

Monitoring van uw sociale media-accountU weet al dat uw sociale media-accounts u volgen terwijl u sites op internet bezoekt. Daarom zijn ze gratis. Ze worden betaald door u adverteerders te verkopen.

Er is geen reden voor hen om deze praktijken te stoppen.

Je denkt misschien dat het niet erg is dat sociale media je volgen, maar het kan veel problemen veroorzaken. Stel dat u ingelogd blijft op Facebook en vervolgens een site bezoekt met snode items of zelfs inhoud voor volwassenen. De sociale mediasites onthouden dit met behulp van zogenaamde supercookies.

Ze geven je geen advertenties vol met inhoud voor volwassenen, maar het logboek dat je sociale mediasite maakte van je bezoek aan sites met inhoud voor volwassenen zal nooit verdwijnen. Het zal altijd aan u worden gekoppeld.

Hardware

Uw browser zal informatie opnemen over de hardware die u gebruikt en de besturingssystemen die u hebt geïnstalleerd. Dit is om ervoor te zorgen dat de webinformatie die u ziet, op uw apparaat werkt. Uw browser neemt ook eventuele extensies of add-ons op die u hebt verbonden evenals de serviceprovider die u gebruikt.

Gyroscoop

gyroscoop infoDeze informatie wordt alleen verzameld op mobiele apparaten. Wat deze informatie griezelig maakt, is dat uw browser deze kan gebruiken bepalen of uw apparaat in uw handen ligt of op een tafel zit.

Hoewel veel van deze informatie onschuldig lijkt, is de waarheid dat wanneer deze wordt gecombineerd met de andere informatie, uw browser opneemt, het geeft een echt beeld van wie je bent. In handen van minder dan eerlijke mensen, kan het worden gebruikt om manieren te identificeren om uw privacy aan te vallen. Kijk zelf wat uw browser van u weet.

4 Internetbrowsers om te vermijden

Bij het maken van onze keuze voor de internetbrowser die u moet vermijden, hebben we enkele criteria bekeken. Deze omvatten het aantal weken tussen updates, beveiliging en privacy. Op basis hiervan zijn we van mening dat dit internetbrowsers zijn die u moet vermijden.

1. Microsoft Internet Explorer

internet explorer-logoEr was een tijd dat Internet Explorer de was onbetwiste koning in de wereld van browsers. Nu dringt Microsoft er bij mensen op aan Internet Explorer niet te gebruiken. Dat vertelt je hoe erg het is.

Microsoft heeft Internet Explorer vervangen door Edge. Dus zijn ze geen grote updates meer voor IE van plan. Ze bieden nog steeds enkele beveiligingsupdates, maar deze komen niet vaak voor. Internet Explorer kan de geschiedenis ingaan als een van de minst veilige browsers ooit gemaakt.

Als het gaat om privacy, kunt u met Internet Explorer pop-upblokkades gebruiken en "Do Not Track" -verzoeken verzenden, niet alleen naar de sites die u hebt bezocht, maar ook naar sites van derden die inhoud bieden op de sites die u bezoekt. Helaas kunnen deze verzoeken worden genegeerd. Internet Explorer kan niet garanderen dat uw privéverkeer privé blijft. En Internet Explorer is een gesloten bron. Dus je hebt geen idee welke bewakingsprogramma's op de loer liggen achter het gordijn.

Eén ding moet ik vermelden: als u een online handelsplatform gebruikt, mag u in geen geval nog steeds EI gebruiken om te handelen. Het is een ernstige aansprakelijkheid en u loopt mogelijk het risico dat u uw financiële gegevens lekt.

2. Microsoft Edge

Microsoft Edge-logoEdge op Chromium is de nieuwste poging van Microsoft om een ​​levensvatbare webbrowser te maken. Het is ontworpen voor personen met Windows 10.

Alleen Microsoft Edge wordt twee keer per jaar bijgewerkt. Wanneer u denkt aan de geavanceerde malware en andere stukjes software die zijn ontworpen om uw privacy binnen te dringen en die voortdurend worden bijgewerkt, lijken halfjaarlijkse updates niet in de buurt van voldoende, en het is zeker een stuk minder dan zijn concurrenten.

Edge-browser wordt uitgevoerd in een sandbox. Dit betekent dat de processen van de browser zijn bevat. Het idee is dat de browser in staat moet zijn om te voorkomen dat verdachte sites met schadelijke code gebruikers kunnen beïnvloeden. Edge heeft beperkte extensieondersteuning. Dit betekent dat er minder gevaarlijke extensies zijn die u per ongeluk zou kunnen downloaden. Zoals gezegd, wordt Microsoft Edge echter snel onthuld met een vlekkerig beveiligingsrecord.

Met Internet Explorer profiteert u van de functie Trackingbeveiliging. Om een ​​onverklaarbare reden heeft Microsoft besloten om zonder deze trackingbescherming met Edge te gaan. Zelfs in de privémodus kunt u nog steeds worden gevolgd. De conclusie is dat als u privé op internet wilt surfen, Edge geen goede optie voor u is.

3. Opera

opera-logoOpera is een Chromium-gebaseerde browser die elke vier tot zes weken van updates profiteert. Het ideale scenario zou zijn om de drie of vier weken uitgevoerde updates.

Als het gaat om veiligheid, heeft Opera een aantal beveiligingsfuncties die zijn ontworpen om de veiligheid van uw browse-ervaring te verbeteren. Deze omvatten fraude- en malwarebescherming en tools die zijn ontworpen om scripts en add-ons te blokkeren die browsen onveilig maken.

Opera maakt het mogelijk zodat u uw privacy- en beveiligingsinstellingen kunt aanpassen, zodat uw gegevens niet in de cache worden opgeslagen. De meeste mensen zijn er echter aan gewend dat een goede browser dit automatisch doet, dus ze mogen deze beveiligingsinstelling niet wijzigen. Wat meer verontrustend is, is dat Opera in 2016 een VPN heeft gekocht waarvan is aangetoond dat het bandbreedte en loggebruik bijhoudt. Als dat niet storend genoeg was, werd Opera gekocht door een bedrijf dat is geworden berucht vanwege privacyschendingen.

4. Google Chrome

chroom logoGoogle Chrome is veruit de breedst gebruikte webbrowser vandaag. Ze bieden frequente updates en goede beveiliging voor hun browser. Google is zover gegaan als het aanmoedigen van hackers om te zoeken naar kwetsbaarheden in zijn browser met als doel mazen te vinden en het product te repareren.

De reden waarom Google Chrome op deze lijst staat en de reden waarom we het hier in deze handleiding nog eens over hebben, is dat Google Chrome behoort tot een bedrijf dat zijn brood verdient door privé-informatie te verzamelen van het publiek. Om de paar maanden lijkt het erop dat Google iets onthult dat is ontworpen om uw privacy binnen te dringen met Chrome, of het nu een twijfelachtig beleid voor locatiegeschiedenis is of u automatisch aanmeldt bij de browser. Google gebruikt Chrome om zoveel mogelijk over u te weten te komen en vervolgens verdienen ze geld aan die informatie.

Google Chrome biedt een aantal browserextensies. Deze voegen functionaliteit toe aan uw browse-ervaring, maar ze ook beroven u van privacy. Laten we niet vergeten dat Google Chrome een browser met gesloten bron is. Dus je hebt geen idee wat ze in hun code hebben verborgen. Google biedt wel een open source-versie van Chrome voor degenen die hierin geïnteresseerd zijn.

Top vier desktopbrowsers voor privacy en veiligheid

Anonimiteit op internet is snel verleden tijd geworden dankzij sociale media-netwerken en browsers die uw privé-informatie opslaan met als doel aangepaste advertenties en websites aan te bieden. De volgende browsers zijn naar onze mening de beste anonieme browsers die u kunt gebruiken voor privacy en veiligheid.

1. Tor Browser

tor-logoTor-browser maakt uw webverkeer anoniem via het Tor-netwerk (Thij Onie Rbuitenste). Hierdoor is het eenvoudiger om uw identiteit online te beschermen. Surfen op het web met Tor zal langzamer zijn dan met het clearnet. En er zijn een aantal websites die Tor-gebruikers blokkeren. Autoritaire regeringen die bezorgd zijn dat hun burgers privé informatie communiceren, publiceren of lezen, blokkeren ook Tor-browsers.

Vanwege de anonimiteit die het biedt, is Tor browser het startpunt geworden voor journalisten en dissidenten over de hele wereld die werken in regimes die de communicatie blokkeren. Velen zien het vandaag als het fundament van online democratie. Dit is een van de redenen waarom onderzoekers ijverig zijn in het verbeteren van de anonimiteitseigenschappen van Tor.

Hoe Tor Browser uw anonimiteit beschermt

Het uienpictogram wordt gebruikt om te illustreren hoe de Tor-browser werkt. Het leidt uw verkeer door het Tor-netwerk en maakt het anoniem. Tor gebruikt een drielaagse proxy, vergelijkbaar met de lagen van een ui. Tor browser zal willekeurig verbinding maken met een openbaar vermeld toegangsknooppunt. Vanaf daar wordt verkeer teruggestuurd via een middelste relais dat willekeurig wordt geselecteerd. Vervolgens zal het verkeer via het laatste uitgangsknooppunt verlaten.

hoe tor werkt

Bij gebruik van Tor-browser, het zal je niet verbazen als hun pagina's in een andere taal worden geüpload. Google en andere services gebruiken uw IP-adres om te raden dat het land zich bevindt en de taal waarin u informatie wilt hebben. Als u Tor gebruikt, lijkt uw fysieke locatie zich echter aan de andere kant van de planeet te bevinden..

hoe tor werkt 2

Individuen die leven onder regeringen die Tor blokkeren, zullen hun Tor-browser configureren om bruggen te gebruiken. Tor's entry- en exitknooppunten worden openbaar weergegeven. IP bridge adressen zijn dat niet. Dit maakt het moeilijk, zo niet onmogelijk, voor overheden om deze IP-adressen te blokkeren.

hoe tor werkt 3

Hoewel Tor-netwerk alle soorten TCP-verkeer kan routeren, is het geoptimaliseerd voor webbrowsen. Tor ondersteunt UDP niet.

2. Epische privacybrowser

epicprivacybrowser-logoEpic Privacy browser is een Indiase browser die veel van de privacyfuncties biedt die mensen direct uit de doos willen hebben. Epic Privacy browser is gebouwd op het Chromium-platform. Sommige van de privacyfuncties zijn:

 • Plug-ins niet toestaan
 • Cookies van derden blokkeren
 • Proxy voor surfen op het web met één klik
 • Detecteert en blokkeert advertentienetwerken actief
 • Blokkeert webanalysesystemen die uw online activiteit volgen

Hoe Epic Privacy Browser te gebruiken

Een persoon die bekend is met het gebruik van Chrome, kan Epic gebruiken. Download het en begin met surfen. Sinds Epic houdt geen geschiedenis bij, de startpagina bevat acht panelen van uw favoriete sites. Twee van hen zijn gevuld met "How It Works" en een paneel dat u naar Epic's privé-zoekactie leidt. Als u wilt dat de andere panelen worden gevuld met een site wanneer u zich aanmeldt, je moet handmatig de URL invoeren die je daar wilt hebben. Na elke browsesessie zijn cookies, zoekgerelateerde gegevens en trackers aanwezig verwijderde.

Hoe Epic Privacy Browser u beschermt

Een manier waarop ze dit doen, is door geen koptekstgegevens van de verwijzer te verzenden. Dit betekent dat ze geen gegevens verzenden over termen die u hebt doorzocht naar andere websites wanneer u op een link in een zoekmachine klikt.

Web RTC IP-adres lekt is geblokkeerd. Dit betekent dat Epic automatisch web-RTC-oproepen blokkeert die uw IP-adres kunnen lekken. Tenzij u bent geabonneerd op een VPN-service die biedt direct bescherming tegen lekken Leuk vinden NordVPN, deze lekken kunnen nog steeds gebeuren met een VPN of een proxy-server.

URL-tracking en adresbalk-tracking worden verwijderd. Dit betekent dat de volgende dingen zijn verwijderd:

 • Adresbalk suggereren
 • Automatisch vertalen
 • URLTracker
 • URL-controle

Standaard betekent Epic's extreme privacykarakter dat er geen sprake is van:

 • Spellingscontrole
 • Wachtwoord opslaan
 • Webcache
 • DNS-cache
 • Automatisch vullen
 • Geschiedenis
 • Geautomatiseerde "meest bezochte websites"

Wanneer Epic wordt gesloten, wordt het automatisch verwijderd:

 • Geschiedenis
 • databases
 • Bezochte links
 • Mediacache
 • Log in Gegevens
 • Toepassing en DNS-cache
 • Index DB
 • Cache van geschiedenisprovider

One Click Encryption Proxy

De versleutelde proxy van Epic houdt uw IP-adres verborgen en versleuteld terwijl u browst. DNS-aanvragen worden doorgestuurd via de gecodeerde proxy. Dit betekent dat uw ISP, de overheid, uw werkgever en netwerk rondneuzen heeft geen idee waar u vandaan bladert of waar u naartoe bladert.

3. Dappere browser

dapper logo (1)Dappere browser maakt naam bij degenen die geïnteresseerd zijn in privacy omdat het gebruikers een veilige, snelle en privé-browse-ervaring biedt. Brave is trots op zichzelf meer zijn dan een nieuw type browser. Hun doel is een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop mensen over internet denken. Als een open source browser heeft het een levendig team van individuen dat eraan werkt dat privacy- en prestatiegericht is. Dapper was opgericht door de mede-oprichter van Mozilla en de uitvinder van JavaScript.

Wat maakt Brave Run

Brave is een open-source project gebouwd op Chromium. Dit betekent dat dezelfde backend-technologieën die worden gebruikt om Chrome te laten werken, zoals de V8 JavaScript-engine en de Blink-rendering-engine, zullen werken met Brave.

moedige voorkeuren

Wanneer het op iOS wordt uitgevoerd, gebruikt Brave WebKit, de kracht achter de Apple Safari-browser.

Wat maakt dapper anders?

Het is de houding waarmee Brave advertenties agressief tegenwerkt. Haar bedrijfsmodel is gebaseerd op het blokkeren van advertenties en die te vervangen door advertenties uit zijn netwerk.

Brave heeft alle advertentietrackers verwijderd. Echter, wat Brave niet heeft verwijderd, zijn advertenties in zoekresultaten. Dit omvat AdWords-advertenties in Google-resultaten. Door advertenties te verwijderen, downloadt Brave veel minder inhoud van een website dan andere browsers die geen extensie voor het blokkeren van advertenties gebruiken.

dapper platform

Het bedrijf zweert dat het de gegevens van gebruikers niet op hun servers zal opslaan.

4. SRWare Iron Browser

SRWare Iron-logoSRWare Iron-browser verkoopt zichzelf als de browser van de toekomst. Hun focus ligt op het handhaven van privacy en veiligheid. Zoals veel van de browsers die we hebben beoordeeld, implementeert SRWare Iron Chromium. Het is gratis beschikbaar op Mac OS, Windows en Linux. Enkele functies die het maken privé en veilig zijn onder andere:

 • Het zal geen downloads of installaties van de browser volgen
 • Het biedt geen updates op de achtergrond, zoals die te zien zijn met Google Chrome
 • Het biedt een aanpasbare user-agent
 • Het genereert geen programma-installatie-ID

Wat SRWare Iron Browser uniek maakt?

Privacy onderscheidt SRWare Iron van reguliere browsers zoals Google Chrome. Hier zijn enkele voorbeelden:

Stel voor

Afhankelijk van hoe u Google Chrome configureert, wordt de informatie naar Google verzonden wanneer u iets in de adresbalk plaatst en helpt hen suggesties te geven. Dit bestaat niet bij SRWare Iron.

Alternatieve foutpagina's

Afhankelijk van hoe u Google Chrome configureert, wordt deze informatie naar Google verzonden als u een onjuist adres in de adresbalk typt en ontvangt u een foutbericht terug. SRWare Iron-browser doet dit niet.

Advertentie blokeerder

Chrome is niet uitgerust met een ingebouwde AdBlocker. SRWare Iron-browser wel. Hun Adblocker kan eenvoudig worden geconfigureerd door een enkel bestand.

Dit zijn slechts enkele van de functies die het heeft. SRWare Iron-browser gaat over:

 • User Agent
 • Voorbeeld van duimen
 • Google Updater
 • URL-tracker
 • RL Z Volgen
 • Foutmelding

Beste browser voor Android

Uw persoonlijke gegevens zijn waardevoller dan goud. Dit maakt smartphones en andere mobiele apparaten goudmijnen voor iedereen die uw privégegevens wil.

Waarom Firefox Focus de beste browser is voor Android-gebruikers op zoek naar privacy

Firefox Focus van Mozilla is ontworpen voor personen die bezorgd zijn over privacy. Zodra u uw browsesessie afsluit, worden persoonlijke gegevens over u, waaronder wachtwoorden, browsegeschiedenis en cookies, onmiddellijk verwijderd. Mozilla's Firefox Focus stopt ook trackers en blokkeert advertenties.

firefox browser mobiele platforms

Hoe werkt Firefox Focus om uw privacy te beschermen?

Firefox Focus biedt extra beveiliging doordat u bekende website-trackers op basis van categorieën kunt blokkeren. Dit betekent dat u ervoor kunt kiezen om advertentietrackers, analysetrackers of sociale trackers afzonderlijk of als groep te blokkeren. Je kunt ook dingen blokkeren ingebed in nieuwsartikelen, video's en diavoorstellingen van foto's die kunnen worden gebruikt om u te volgen.

Bij het bieden van trackingbeveiliging maakt Firefox Focus gebruik van een lijst die wordt aangeboden door Disconnect. Met deze lijst kan Firefox trackers identificeren en blokkeren.

Verbeterde trackingbescherming

Met deze functie kunt u dit doen blokkeer cookies en trackers met extreme granulariteit. Totdat deze functie was toegevoegd, blokkeerde Focus alle cookies als standaardinstelling. U kunt dat nog steeds doen, of u kunt ervoor kiezen om cookies toe te staan ​​als ze bijdragen aan uw ervaring als gebruiker. Tegelijkertijd voorkomt u dat trackers u over meerdere sites kunnen volgen. Dit betekent dat ze je niet steeds dezelfde producten zullen aanbieden, noch zullen ze uw online gedrag registreren.

Beste iOS-privacybrowser

Als je op zoek bent naar een privébrowser voor je iPhone of iPad, ga dan gewoon met Ghostery Privacy browser. Hiermee kunt u privé en op internet surfen zonder sporen achter te laten op uw iOS-apparaat. Hoewel Ghostery Privacy in 2017 werd overgenomen door Cliqz, werken beide browsers nog steeds als afzonderlijke entiteiten, maar delen ze beveiligingsfuncties onderling.

Ghostery Privacy, de snelste en meest veilige browser voor iOS

Dit is een van de snelste en veiligste browsers voor iOS. Ghostery Privacy browser bood iOS-gebruikers de mogelijkheid om snel, privé, zonder trackers en zonder advertenties op internet te surfen.

Cliqz mobiele app

Zoals alle producten die Ghostery produceert, is hun mobiele browser volledig open source. De kern van zijn technologie is sommige functies gebaseerd op Firefox-technologie. Enkele belangrijke kenmerken van deze iOS-compatibele browser zijn:

Ingebouwde AdBlocker

Als standaardinstelling, Ghostery Privacy-browser verwijdert advertenties en rommel. Gebruikers blijven achter met een schone en snelle browse-ervaring. Gebruikers worden getoond wie hun gegevens bijhoudt wanneer ze websites bezoeken. Ze hebben dan de optie om trackers te blokkeren of deblokkeren.

Ghost Search

Dit is een privacy-zoekmachine van het moederbedrijf Cliqz. Cliqz is volledig onafhankelijk en heeft een eigen webindex. Cliqz deelt geen persoonlijk identificeerbare informatie. Ze gebruiken state-of-the-art technieken om de zoekopdrachten van hun gebruikers te behouden volledig anoniem.

Spook modus

Gebruikers kunnen hun privacy beschermen door te voorkomen dat de websites die ze bezoeken worden opgenomen in hun browsergeschiedenis.

Chrome optimaliseren voor maximale privacy (als u het moet gebruiken)

Misschien wilt u enkele van de veiligere, op privacy gebaseerde browsers gebruiken die we in deze handleiding hebben besproken. Aangezien Google Chrome echter de populairste browser ter wereld is, is het waarschijnlijk dat u het op het werk of in andere instellingen moet gebruiken. dankbaar, er zijn een paar aanpassingen die u kunt aanbrengen in de instellingen om uw privacy te verbeteren.

1. Laat Chrome niet synchroniseren

Als Chrome is geïnstalleerd op uw telefoon, laptop en uw computer op het werk, wil het dingen zoals uw wachtwoorden en uw browsergeschiedenis synchroniseren met alle apparaten waarop het is ingeschakeld. Natuurlijk kan het handig zijn. Maar uw privacy is waardevoller dan een klein beetje gemak. U wilt toch niet dat de sites die u thuis of op uw mobiele apparaat doorzoekt, op uw werkcomputer staan? U kunt dit oplossen door het volgende te doen:

 1. Klik op de drie stippen aan de rechterkant van het Chrome-venster. Dit opent het menu.
 2. Klik op instellingen.
 3. Klik op "People". U zou uw Google-login / accountnaam moeten zien.
 4. Klik op de synchronisatiebalk net onder uw aanmeldings- / accountnaam en "Geavanceerde synchronisatie-instellingen" moet verschijnen.

instelling voor Chrome-synchronisatie

 1. Schakel alles uit waarvan u niet wilt dat de browser die u momenteel gebruikt, deelt met de browser op uw andere apparaten. U moet deze wijziging aanbrengen op elk apparaat waarop u bent aangemeld.

2. Bepaal met wie Chrome-chats

Chrome werkt samen met een aantal online services om bepaalde functies te laten werken. Als u liever heeft dat Chrome zonder uw medeweten geen interactie heeft met deze services, kunt u ze een voor een deactiveren. Vergeet niet dat door ze te deactiveren, u ook de functies gaat deactiveren die ze bieden. Om toegang te krijgen, doet u het volgende:

 1. Klik op de drie stippen aan de rechterkant van het Chrome-venster. Dit opent het menu.
 2. Klik op instellingen. Blader omlaag naar de onderkant van de pagina.
 3. Klik op de geavanceerde pijl om toegang te krijgen tot privacy- en beveiligingsfuncties.
 4. U kunt beslissen welke extra instellingen u wilt uitschakelen.

Chrome-webservices

3. Beheer webinhoud

Met Google Chrome kunt u bepalen welke websites wel of niet doen. Om dit te bereiken, doet u het volgende:

 1. Klik op de drie stippen aan de rechterkant van het Chrome-venster. Dit opent het menu.
 2. Klik op instellingen. Blader omlaag naar de onderkant van de pagina.
 3. Klik op de geavanceerde pijl om toegang te krijgen tot privacy- en beveiligingsfuncties.
 4. Klik op inhoudsinstellingen voor geavanceerde functies.

Chrome-webinhoud

Met deze pagina geopend, kunt u verfijn uw cookie-instellingen, bepaal hoe lang de gegevens moeten worden bewaard en neem maatregelen om te voorkomen dat websites op uw computer een gedetailleerd profiel over u opbouwen. Sommige mensen kiezen ervoor om JavaScript volledig uit te schakelen en het alleen te laten werken op websites die ze echt vertrouwen.

Er zijn andere functies die u mogelijk wilt uitschakelen op Google Chrome. U wilt bijvoorbeeld regelmatig de wachtwoordbeheerder van Google Chrome controleren om te controleren of u geen opgeslagen wachtwoorden heeft die u niet meer gebruikt. Als u bent aangemeld bij de browser met behulp van een gedeelde machine, kan het een goed idee zijn om wachtwoordbeheer helemaal uit te schakelen.

Beste browserplug-ins

1. Privacybadger

privacy das logoPrivacy Badger is een plug-in voor Google die heeft geleerd onzichtbare trackers te blokkeren. Privacy Badger heeft geen lijst met blokkades. In plaats daarvan bewaakt het de domeinen die u lijken te volgen terwijl u online surft.

Vervolgens verzendt het het signaal Niet volgen. Als een tracker dit verzoek negeert, zal Privacy Badger ze blokkeren. Het start het blokkeerproces zodra het dezelfde tracker opmerkt die op drie verschillende websites aanwezig is.

Naast automatisch volgen, Privacy Badger voorkomt uitgaande link click tracking op Twitter, Google en Facebook.

2. Ghostery

spook logoGhostery is een geweldige privacy-extensie voor Google Chrome. Het blokkeert ongewenste advertenties, stopt trackers en kan de snelheid verhogen waarmee websites worden geladen.

Ghostery laat u zien wie u volgt op welke website en wie uw gegevens verzamelt. Anti-tracking functies maak uw gegevens anoniem om u een extra laag privacy te geven.

Conclusie

U hebt een goed geconfigureerde en veilige browser nodig als u uw gegevens wilt beschermen en uw privégegevens privé wilt houden terwijl u op internet surft.

Vergeet niet dat de meeste browsers uw privégegevens vasthouden als hun standaardinstellingen niet worden gewijzigd. Dit maakt deze browsers, en in het verlengde daarvan, doelen voor cybercriminelen. Krijg een goede VPN zoals NordVPN of Surfshark, en begin veilig te browsen.

Voor meer informatie over het verbeteren van uw online surfervaring, bekijk mijn recente epische review van NBN-plannen per gebied en snelheid.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me