Beste privacyschermen voor computers

Wanneer u in een kantooromgeving werkt of waar u omringd bent door andere mensen, hebt u recht op privacy op uw computer. Dit is met name het geval als u vaak te maken hebt met gevoelige bedrijfsinformatie die niet door buitenstaanders mag worden gezien. Dus wat is precies de beste oplossing??

Als je geen kantoordeur hebt om je achter te verbergen, dan is een privacyschermfilter de volgende beste optie. U hoeft zich geen zorgen te maken over mensen die achter u afluisteren en uw scherm aflezen.

Deze apparaten maken het zo dat uw laptop of desktopscherm alleen door u kan worden bekeken wanneer u ervoor zit. Dit artikel biedt een overzicht van hoe privacyschermfilters werken en biedt vervolgens aanbevelingen voor vier producten die vandaag op de markt zijn.

Basisprincipes van privacyschermen

Wanneer u voor het eerst een privacyschermfilter op uw computer instelt, het kan voelen als een goocheltruc. Terwijl je voor het scherm zit en er direct naar kijkt, zul je de beschermer helemaal niet opmerken. Als u echter rechtop gaat staan ​​of van links naar rechts gaat, ziet het scherm eruit als een gewone zwarte rechthoek, met alle tekst en afbeeldingen verborgen.

laptop toetsenbord vector te klikken

De magie van privacyschermfilters draait om hoeken en materialen. Ze zijn gemaakt van een speciale kunststof die kan worden gepolariseerd, net als zonnebrillen die zijn ontworpen voor bescherming tegen UV-straling. Hierdoor wordt het plastic pas doorzichtig wanneer het vanuit een rechte positie wordt bekeken.

Een extra bonus van privacyschermfilters is dat ze verblinding door de zon en andere lichtbronnen verminderen. Dit maakt het gemakkelijker om op elk moment van de dag te werken. Je merkt misschien ook dat je ogen voelen minder gespannen van lange sessies op het computerscherm nadat u een filter hebt geïnstalleerd.

Dat komt omdat het privacyscherm ook filtert minimaliseert de UV-stralen in de andere richting komen. Overweeg om te investeren in een speciale computerglazen om meer te helpen bij vermoeide ogen.

Grootte van uw filter

Computerschermen worden gemeten in inches op een diagonale hoek. Een 15-inch laptop heeft bijvoorbeeld een scherm dat meet precies 15 inch van de linkerbovenhoek van het scherm naar de rechteronderhoek.

Wanneer u uw laptopscherm of desktopmonitor meet om in een privacyfilter te passen, zorg er dan voor dat u alleen het werkelijke weergavegebied gebruikt en geen randen of randen eromheen.

laptop scherm meten

1. SenseAGE

SenseAGE is een in Taiwan gevestigde fabrikant die een scala aan computer-, smartphone- en tabletaccessoires produceert, waaronder privacyschermfilters. Hun filters zijn primair ontworpen voor beeldschermen gebruikt met desktopcomputers, dus laptopgebruikers moeten wellicht een alternatieve oplossing vinden.

SenseAGE privacyscherm 23 inchPrivacyschermfilters van SenseAGE zijn beschikbaar in de verhouding 16: 9 of 16:10, evenals in formaten variërend van 17 inch tot 24 inch voor pc-gebruikers. Filters kunnen ook worden gekocht met intervallen van een halve inch ertussen, wat handig is als u een unieke monitor heeft.

Apple-gebruikers met een grote iMac-desktop zullen blij zijn te weten dat SenseAGE privacyschermfilters biedt die speciaal zijn ontworpen voor die beeldschermen. Merk op dat deze speciale filters meer kosten dan die van vergelijkbare grootte voor pc-desktops.

Zichtbaarheid: SenseAGE privacyschermfilters bieden zichtbaarheid binnen het hoekbereik van 30 graden, de standaard voor dergelijke apparaten. Het bedrijf benadrukt dat hun filters zijn speciaal ontworpen voor het blokkeren van de vormen van blauw licht die een veel voorkomende oorzaak zijn van vermoeide ogen bij computergebruikers.

SenseAGE beweert ook dat hun privacyschermfilters tussen 15 en 23 procent betere duidelijkheid bieden in vergelijking met de modellen van concurrenten. Scherm duidelijkheid is van cruciaal belang voor alle computergebruikers, omdat u niet wilt dat uw filter de mogelijkheid vermindert om de inhoud op uw scherm te zien.

reviews: Filters van SenseAGE hebben over het algemeen positieve beoordelingen over hun beeldkwaliteit en blokkeerfunctie. Er zijn echter problemen gemeld met het verkrijgen van een SenseAGE-filter om aan een computermonitor te blijven hangen.

SenseAGE zegt dat hun producten zes verschillende installatiemodi bieden, hoewel de meeste betrekking hebben op zelfklevende strips om het filter aan te sluiten op de rand van uw display. Deze zelfklevende strips kunnen na verloop van tijd hun vermogen verliezen door stof en andere factoren, waardoor het moeilijk wordt om het filter op zijn plaats te houden.

Aankopen van SenseAGE privacyschermfilters worden geleverd met een standaardset accessoires, waaronder een set bezellipjes en een set zelfklevende strips. Als een leuke toevoeging wordt het filter geleverd met een speciale microvezeldoek voor het verwijderen van stof en ander vuil uit het apparaat.

2. BesLif

BesLif is een relatief nieuw bedrijf dat is toegetreden tot de markt voor privacyschermfilters.

Ze bieden een reeks producten die zijn ontworpen voor breedbeeld pc-monitoren, evenals verschillende filters die speciaal zijn gebouwd voor Mac-schermen. Hun filters zullen past op de meest voorkomende schermafmetingen hoewel ze niet zoveel variaties bieden als concurrenten zoals SenseAGE.

BesLif privacyschermFilters vervaardigd door BesLif beperken het kijken tot de hoek van 30 graden die standaard is in de industrie. Hun producten omvatten ook anti-glare technologie en hebben omkeerbare zijkanten: een voor een glanzende look en een voor een matte look. Gebruikers kunnen schakelen tussen de twee met minimale onderbreking.

Kosten: Gemiddeld zijn de verkoopkosten van BesLif-schermen voor privacyschermen hoger dan die van andere concurrenten, vooral als het gaat om de Mac-laptop- en desktopversies. De prijs kan worden gerechtvaardigd dankzij het hoogwaardige en slanke ontwerp van het filter, dat volgens BesLif 12 procent helderder is dan vergelijkbare modellen.

Voors: Een van de grootste voordelen van het BesLif privacyschermfilter is dat het dat is krasbestendig en minimaliseert de hoeveelheid verzameld stof. Bovendien bieden hun filters een eenvoudige installatie zonder plakstrips of lijm. De BesLif-filters maken gebruik van speciale magnetische technologie om de randen van de monitor veilig te bevestigen. Sommige nieuwere versies van BesLif-filters bieden een optie voor opschuiven en afschuiven voor installatie.

Aankopen van een BesLif privacyschermfilter worden niet geleverd met schoonmaakdoekjes of extra accessoires. Het bedrijf gebruikt echter eenvoudige verpakkingsmaterialen die niet giftig en beter zijn voor het milieu, wat belangrijk kan zijn voor klanten die een nieuw filter willen kopen.

3. Aiscpro

Het bedrijf Aiscpro produceert zijn lijn privacyschermfilters in Korea met behulp van lokale materialen. Het aanbod van Aiscpro op de markt omvat minder variëteiten dan sommige concurrenten, hoewel het helpt om hun verkoop- en marketingstrategie te vereenvoudigen.

Aiscpro magnetische privacy-schermbeschermerFilters van Aiscpro zijn onderverdeeld in twee primaire divisies: breedbeeldmonitors en laptopmonitors. Het model voor breedbeeldmonitors kan worden aangepast in verschillende formaten van 19 tot 24 inch. De laptopoptie komt alleen in een 15-inch model dat past op de meeste Mac- of pc-schermen.

Kosten: De verkoopprijs van Aiscpro-privacyschermfilters is aan de bovenkant vergeleken met vergelijkbare apparaten, voornamelijk vanwege het type en de inkoop van materialen. Volgens het bedrijf is het resultaat dat hun filters betere duidelijkheid voor de kijker creëren en een donkerdere ervaring voor degenen die vanuit een andere hoek kijken.

Zichtbaarheid: Net als andere merken privacyschermfilters hebben de modellen van Aiscpro de extra bonus dat ze goed voor je ogen zijn. Hun ontwerpen blokkeren 97 procent van het UV-licht en 70 procent van blauw licht, de twee meest voorkomende bronnen van vermoeide ogen bij computers.

reviews: De lijn met privacyschermfilters van Aiscpro heeft positieve recensies van gebruikers op internet verzameld, grotendeels dankzij de dunne en eenvoudige installatie. Veel andere merken filters zijn gebouwd met dik plastic dat bijna aanvoelt alsof je een ruit voor je scherm plaatst. Aan de andere kant zijn de modellen van Aiscpro filmachtig en gemiddeld Dikte van 0,4 millimeter, waardoor ze nauwelijks merkbaar zijn bij het gebruik van de computer.

Wat de installatie betreft, biedt Aiscpro twee opties. Hun goedkopere bureaubladfilters worden geleverd met plastic schuifonderdelen die u aan de zijkant van de monitor bevestigt, zodat u het filmfilter eenvoudig voor het scherm kunt schuiven. Het is makkelijk te installeren of verwijderen, maar kan een uitdaging zijn om gecentreerd te blijven.

De duurdere Aiscpro-filters voor laptops worden geleverd met magnetische technologie, vergelijkbaar met de BesLif-modellen. De magneten in het schermfilter houden het perfect gecentreerd en vormen geen risico voor de interne delen van uw computer. Bovendien bevatten de Aiscpro-laptopschermfilters speciaal ontworpen gaten voor webcamtoegang. Dit betekent dat u kunt deelnemen aan een videochat of vergadering zonder dat u het filmfilter hoeft te verwijderen.

Bij aankoop van een Aiscpro privacy-schermfilter ontvangt u een microvezeldoek en een handleiding. Voor de desktopmodellen waarvoor een onderdeel moet worden geïnstalleerd, zijn twee sets kunststof schuifregelaars inbegrepen, voor het geval er een breekt of niet gemakkelijk kan worden bevestigd.

4. KAEMPFER

KAEMPFER is een populair wereldwijd merk dat is gespecialiseerd in de productie van privacyschermfilters. Net als veel van hun concurrenten, splitsten ze hun productlijnen op in twee hoofdcategorieën: desktopfilters en laptopfilters, beide met een reeks ondersteunde formaten.

KAEMPFER 27 inch voor mac

Aan de desktopzijde zijn KAEMPFER-filters beschikbaar beginnend bij 17 inch en maximaal 27 inch, die groter is dan veel concurrerende merken. Binnen de desktopfilterlijn zijn er specifieke modellen ontworpen ter ondersteuning van de nieuwste release van iMac-computers met een retina-display met hoge resolutie.

Voor schermfilters voor laptops maakt KAEMPFER geen onderscheid tussen Mac- en pc-modellen. Ze bieden vijf maten, beginnend bij 11,6 inch en gaan tot 15,6. Dit omvat enkele laptopformaten die minder vaak voorkomen en die moeilijk te matchen zijn met andere merken.

Zichtbaarheid: KAEMPFER biedt de standaard 30-graden hoekzichtbaarheid en gebruikt een gepolariseerde coating op hun plastic om schadelijk blauw licht en vervelende verblinding te verminderen. Ze gebruiken materialen met een hoge dichtheid om krassen of andere schade te voorkomen. De meeste reviewers zijn het erover eens dat KAEMPFER privacyschermfilters zijn gebouwd om lang mee te gaan.

nadelen: Verschillende gebruikers hebben echter installatieproblemen met KAEMPFER desktop- en laptopfilters gemeld. Hun modellen vereisen allemaal een complex systeem van tabbladen en plakstrips om het filter over het scherm te laten glijden. Helaas zijn de instructies voor de installatie onduidelijk en de tabbladen en strips kan niet op zijn plaats blijven. Sommige gebruikers besloten in plaats daarvan het filter met gewone tape te bevestigen.

Aan de andere kant biedt KAEMPFER aanzienlijk lagere prijzen op filters dan in vergelijking met concurrenten, vooral voor grote desktop- en laptopmodellen.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me