Beste wachtwoordbeheerders in 2020

In plaats van het grootste stuk advies voor de geweldige conclusie van dit artikel op te slaan, laten we het eerst uit de weg ruimen. Als u dit nog niet doet, koop en gebruik onmiddellijk een wachtwoordbeheerder.

Oké, je kunt wachten tot je dit artikel leest, zodat je weet welke de beste zijn, maar krijg je een idee? Het is super belangrijk! De cybercriminelen van vandaag zijn geen kleine overlast, zoals goudvissen die aan je tenen knabbelen.

Deze jongens en meiden zijn haaien die je voet in één hap opstijgen. Uw beste verdediging tegen hackers is het maken en gebruiken van wachtwoorden van wereldklasse, en de volgende applicaties helpen u daarbij.

Wat de Heck is een Password Manager?

We zijn ons ervan bewust dat u misschien niet eens weet (ondanks de zelfverklarende categorietitel) wat een wachtwoordbeheerder precies doet. Geen zorgen. We zijn hier om het allemaal glashelder te maken.

Eerst een beetje trivia over wat een vormt goed wachtwoord. Hier is een hint. Het mag geen namen van uw kinderen of huisdieren bevatten - het mag in geen enkel opzicht op enig woord in de Engelse taal lijken. Deze zijn te gemakkelijk voor software voor het raden van wachtwoorden om te kraken.


De meeste experts op het gebied van online beveiliging vertellen je dat je iets van minimaal zes tot acht tekens moet gebruiken, hoewel sommige zo hoog kunnen worden als 16, en zorg ervoor dat je hoofdletters en kleine letters en speciale tekens gebruikt, zodat het er ongeveer zo uitziet: Hgs3 @ 4j55nKX! Sl . Kijk hoe dit moeilijker te kraken is dan "bobscomputer" zou zijn?

Dan wordt het probleem dat niemand te kort komt voor Raymond Regen man kan dergelijke complexe vermeldingen onthouden voor elke online-eigenschap die u gebruikt waarvoor een wachtwoord is vereist.

... Dat is waar een goede wachtwoordbeheerder van pas komt. De beste hiervan helpen u bij het maken en regelmatig wijzigen van uw wachtwoorden, die worden opgeslagen in een virtuele 'lock box' in de software zelf. ��

Uw manager synchroniseert zichzelf op alle apparaten die u gebruikt. Het enige dat u hoeft te doen, is één wachtwoord onthouden - het wachtwoord waarmee u toegang krijgt tot de wachtwoordbeheerder.

Terwijl u browst, vult uw manager wachtwoorden voor websites in automatisch, zodat u uw eigen weg kunt gaan en u online VEEL kwetsbaarder wordt.

Het evaluatieproces

Laten we dieper ingaan op wat we specifiek zoeken bij het vergelijken van wachtwoordbeheerders. Hier zijn de basisprincipes die de beste softwareproducten die we hebben beoordeeld als basiselementen bieden:

 • Beveiligde gegevens in de cloud en op uw machine of mobiele apparaten
 • Pas de meest effectieve vorm van veelgebruikte codering toe
 • Kom met pakketten voor Windows, macOS, Android en iOS
 • Heb gratis opties, maar je moet iets betalen voor maximaal voordeel
 • Onbeperkte installatie op meerdere apparaten onder één account
 • Onbeperkt aantal wachtwoorden

Andere opvallende functies die we op sommige maar niet alle producten hebben gevonden, zijn datalek meldingen en tweefactorauthenticatie (dit is een goede zaak - later meer).

Anderen gaan verder dan basiswachtwoordbeheer en omvatten een plek om veelgebruikte informatie zoals creditcards en persoonlijke gegevens veilig op te slaan. Het voordeel hiervan is dat u veilig en snel dingen kunt invullen die u veel gebruikt bij het online invullen van formulieren.

Oh ja, dat hoofdwachtwoord dat we hebben genoemd? Met geen van de door ons geteste producten kunt u het herstellen als u het vergeet, hoewel u het in sommige gevallen wel kunt resetten.

Als je het type persoon bent die vaker de knoppen 'Mijn ID vergeten' en 'Mijn wachtwoord vergeten' gebruikt, dan dat je van ondergoed verandert, is er misschien een gedragsverandering in je toekomst. Maak je geen zorgen. Dit is iets goeds.

Aan met de show!

Laten we meteen beginnen en onze keuzes voor de beste wachtwoordbeheerders op de markt onthullen.

(Trouwens, als je je afvraagt ​​over die laatste functie daar beneden in de lijst - biometrische login - het is echt cool. Misschien zelfs James Bond-dingen. Hier kun je unieke persoonlijke identificatiegegevens zoals je stem of vingerafdruk gebruiken om in te loggen de software.)

# 1. 1Password (✨3 gratis maanden voor onze lezers ✨)

(Best in Show - fout - algemeen)

 • Kosten: $ 35,88 / jaar
 • Platforms: Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Chrome OS
 • Limiet gratis versie: gratis proefperiode van 3 maanden met een onbeperkt aantal apparaten
 • 2FA: Yep
 • Browserplug-ins: Chrome, Firefox, IE, Safari, Edge
 • Biometrische login: Face ID, Touch ID op iOS & macOS, de meeste Android-vingerafdruklezers

PROS

 Reismodus zorgt ervoor dat de "man" uw persoonlijke gegevens niet ziet tijdens internationale reizen.

CONS

Kan iets goedkoper zijn

1Password begon zijn leven uitsluitend als een Apple-toepassing, maar is in de loop der jaren uitgebreid naar de meeste besturingssystemen en heeft over de hele linie een enorme verbetering van de functionaliteit gezien. 1Password is nu compatibel met bijna 98% van alle besturingssystemen die wereldwijd in apparaten bestaan.

Zodra u de services uitprobeert, zult u snel merken dat 1Password veel tijd en middelen in hun services heeft geïnvesteerd ten voordele van al hun klanten - die op elke servicelaag 24 uur per dag toegang hebben tot klantenondersteuning, 7 dagen per week, het hele jaar door. Ontworpen om ondoordringbare bescherming, robuuste functionaliteit en naadloze interface te hebben, is 1Password uitgegroeid tot een echte Premium service.

Dus verwacht geen andere gratis versie dan de gratis proefversie, want dit is niet een van die bedrijven die de service beperken. Ofwel abonneer je, krijg je alle beveiligingsfuncties en krijg je geweldige ondersteuning, of krijg je helemaal niets - wat niet slecht is, gewoon niet ideaal voor sommige mensen.

Normaal biedt 1Password iedereen een 30 dagen gratis uitproberen, maar omdat Privacy Australië houdt zoveel van 1Password ❤️, we hebben een exclusieve deal gekregen. Alle lezers in Privacy Australia krijgen een Gratis proefperiode van 3 maanden enkel en alleen tot 9 oktober 2019 (klik hier om het nu meteen te krijgen).

Dat gezegd hebbende, 1Password heeft de troon veroverd als de beste wachtwoordbeheerder over de hele linie. Bekijk hier onze volledige 1Password review.

# 2. Dashlane

(Nieuw, verbeterd en beter dan voorheen)

 • Kosten: $ 40 / jaar
 • platforms: Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Chrome OS, watchOS
 • Limiet gratis versie: Een apparaat
 • 2FA: ja
 • Browserplug-ins: Chrome, Firefox, IE, Safari, Edge
 • Biometrische login: Face ID, Touch ID op iOS, de meeste Android-vingerafdruklezers

PROS

 Verander direct een heleboel wachtwoorden.

CONS

Een beetje duurder dan anderen.

Dashlane, dat aanvankelijk werd uitgebracht in 2012, heeft in de loop der jaren wat groeipijnen gekend en de ingenieurs van het bedrijf bleven de ontwikkeling met vallen en opstaan ​​voortzetten. Maakt nu niet meer uit.

Dashlane staat bovenaan onze lijst met aanbevelingen voor wachtwoordbeheer als de tweede beste keuze. Waarom? Een paar goede redenen.

Allereerst is Dashlane op bijna elk gebied verbeterd sinds de laatste keer dat we ernaar keken. Het heeft niet alleen een serieuze upgrade in browserondersteuning opgenomen - alle biggy's zijn vertegenwoordigd - maar het werkt even goed als een desktop-, cloud- of mobiele oplossing, met een werkelijk geweldige gebruikersinterface.

U raakt NIET verdwaald of verward met behulp van Dashlane. Bij $ 40 / jaar voor de betaalde versie, kun je je een beetje afgeschrikt voelen door de prijs. Vertrouw ons, de eerste keer dat je de mogelijkheid hebt om wachtwoorden massaal te wijzigen vanwege een datalek, zul je een gelukkige camper zijn. Bekijk hier onze volledige Dashlane-review.

# 3. LastPass

(Ook behoorlijk goed)

 • Kosten: $ 24 / jaar
 • Platforms: Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Chrome OS, Windows Phone, watchOS
 • Gratis versielimiet: beperkt wachtwoord delen en tweefactorauthenticatie
 • 2FA: Yep
 • Browserplug-ins: Chrome, Firefox, IE, Safari, Edge, Maxthon, Opera
 • Biometrische login: Face ID, Touch ID op iOS & macOS, de meeste Android & Windows-vingerafdruklezers

PROS

 Solide ontwerp en prestaties voor een geweldige prijs.

CONS

Sommige mensen geven de voorkeur aan de echte desktopinstallatie die niet bestaat.

We gaan zeggen dat er niet meer dan een muggenafstand is tussen LastPass en Dashlane als het gaat om kwaliteit, functies, configuratiegemak en ondersteuning.

Het lijkt erop dat de gratis versie van LastPass minder functies heeft dan Dashlane, en de betaalde versie is dat merkbaar goedkoper bij $ 24 per jaar.

Voor degenen die van het leven in de cloud houden, hoeft dit product niet te worden gedownload of geïnstalleerd; het is volledig toegankelijk via een webinterface en browserextensies.

Als je alleen $ 24 / jaar wilt betalen en niet meer, dan is LastPass jouw keuze, en we denken dat je er blij mee zult zijn. Als je echter de Dashlane-kosten van $ 40 / jaar kunt opbrengen, inclusief alles wat LastPass biedt en een beetje meer - ah, verpest het - er is geen slechte keuze tussen deze twee. Bekijk hier onze volledige LastPass-review.

# 4. NordPass

(Een nieuwe, strakke service van een ervaren merk)

 • Kosten: $ 35,88 / jaar
 • Platforms: Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Chrome OS, Windows Phone, Kindle, BlackBerry
 • Limiet gratis versie: één apparaat
 • 2FA: Yep
 • Browserplug-ins: iOS, Android, Chrome, Firefox, Opera, Edge
 • Biometrische aanmelding: vingerafdruk (op toepasselijke apparaten)

PROS

 Uitstekende klantenservice
 Hoogwaardige beveiliging

CONS

Kan duur zijn
Alleen vingerafdrukbiometrie beschikbaar

Het bedrijf Nord (de Nords?) Is een beetje een oude begrip in de wereld van online beveiliging. Simpel gezegd, ze zijn de meest gerespecteerde naam in de VPN-wereld. Hun wachtwoordbeheerservice voldoet aan dit record.

De beveiliging is, zoals we gewend zijn, van topklasse. Hoogwaardige codering, biometrische authenticatie en nulkennisarchitectuur (een veel slimmer systeem dan het klinkt) worden gecombineerd om de beveiliging strakker te maken dan Fort Knox.

Het is ook gemakkelijk te gebruiken en er zijn niet echt knikken in de service die we kunnen vinden. Het geeft je een eenvoudige, intuïtieve ervaring met native OS-apps en browserextensies waarvan wij denken dat dit het hele punt is van een wachtwoordbeheerder.

In de zeldzame ervaring dat u een probleem heeft, staat hun bekroonde klantenservice 24/7 voor u klaar.

Als je echt onze arm hebt gedraaid om een ​​fout uit te spugen, denk je aan de prijs. Het is niet buitengewoon duur, maar het is daarboven, dus je moet behoorlijk toegewijd zijn aan je wachtwoordbeveiliging om het te rechtvaardigen.

Er is ook het feit dat NordPass alleen vingerafdrukbiometrie biedt, wat lastig kan zijn op apparaten waar dat niet van toepassing is.

Hoe dan ook, het is een fantastische service met geweldige browserextensies die we aanbevelen. Het kan ook de ranglijst blijven stijgen terwijl we het in de loop van de tijd gebruiken.

# 5. bewaarder

(Beste goedkope optie voor wachtwoordbeveiliging)

 • Kosten: $ 25,49 / jaar (Normaal $ 30 / jaar)
 • Platforms: Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Chrome OS, Windows Phone, Kindle, BlackBerry
 • Limiet gratis versie: één apparaat
 • 2FA: Yep
 • Browserplug-ins: Chrome, Firefox, IE, Safari, Edge
 • Biometrische login: Face ID, Touch ID op iOS & macOS, Windows Hallo, de meeste Android-vingerafdruklezers

PROS

 Geweldig ontwerp en krachtige beveiligingsfuncties.

CONS

Aan de dure kant gezien het zwakke vermogen om formulieren in te vullen, enz

Keeper is een prima wachtwoordbeheerder die ervoor heeft gekozen zich te concentreren op het leveren van het hoogst mogelijke beveiligingsniveau.

De afweging voor die gemoedsrust is een paar ongemakken, een daarvan is een gebrek aan mogelijkheid om wachtwoorden in bulk te wijzigen. Een andere mogelijkheid is dat je de mobiele app niet kunt bereiken via een eenvoudige viercijferige pincode.

Tenzij u een vorm van biometrische login gebruikt, moet u de volledig hoofdwachtwoord elke keer. Je moet jezelf één vraag stellen.

Voelt u zich veilig? Wel, punk?

Sorry, we zijn even de wereld van Dirty Harry afgegaan ... Terug naar de realiteit.

Als beveiliging voor elke prijs, of $ 30 dollar per jaar, belangrijk voor u is, is Keeper misschien uw oplossing.

# 6. Enpass

(Als je functioneel leuk vindt - en niets anders)

 • Kosten: $ 9,99 (eenmalige kosten)
 • Platforms: Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Chrome OS, Windows Phone
 • Gratis versielimiet: 20 items (alleen mobiel)
 • Twee-factor authenticatie: nee
 • Browserplug-ins: Chrome, Firefox, Safari, Edge, Opera
 • Biometrische login: Touch ID op iOS & macOS, Windows Hallo, de meeste Android-vingerafdruklezers

PROS

 Geen lopende kosten.

CONS

Functioneel is dit het equivalent van de gratis versie van LastPass.

In vergelijking met de tot nu toe beoordeelde producten, Enpass is een koopje: gratis voor de desktopversie en een eenmalige vergoeding ($ 9,99) voor gebruik van mobiele telefoons.

Het is duidelijk dat je voor zo'n leuke deal niet alle leuke functies en toeters en bellen krijgt die anderen misschien hebben. In één geval - tweefactorauthenticatie - krijgt u niet iets dat als cruciaal wordt beschouwd voor robuuste online beveiliging.

Omdat de industrie voor wachtwoordbeheer, net als vele anderen, zijn waanzinnige haast richting cloudopslag en abonnementsplannen voortzet, geeft Enpass er de voorkeur aan om het old school te trappen. Hoewel een focus op lokale gegevensopslag de stijl zou kunnen verkrampen van degenen die altijd op zoek zijn naar nieuwe technologische ontwikkelingen, zal iedereen die bereid is om persoonlijke gegevens online te zetten waarschijnlijk Enpass leuk vinden.

Het is licht op functies, maar als alles wat u wilt goedkoop is om een ​​paar wachtwoorden voor u te beheren, is dit product misschien uw antwoord.

# 7. Zoho Vault

(Nog een oplossing zonder franje)

 • Kosten: gratis add-on-service
 • Platforms: Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Windows Phone
 • Limiet gratis versie: niet delen
 • 2FA: Yep
 • Browserplug-ins: Chrome, Firefox, Safari
 • Biometrische login: Touch ID op iOS, de meeste Android-vingerafdruklezers

PROS

 Geheel gratis voor niet-zakelijke personen.

CONS

Heeft problemen met Google-aanmeldingen.

Als u of uw bedrijf al geabonneerd bent op de Zoho-suite met bedrijfstools, kunt u Zoho Vault gebruiken als een gratis add-on service.

Als u op zoek bent naar een eenvoudige wachtwoordbeheerder, zou dit een perfecte oplossing kunnen zijn. Weet gewoon dat het in een gewone vergelijking niet overeenkomt met onze favorieten zoals Dashlane en LastPass. Opmerkelijke afwezige functies inclusief bulk wachtwoordwijziging en het invullen van persoonlijke gegevens.

We hebben niets in de wereld tegen Zoho Vault. Het is gratis, en als dat is wat je zoekt, ga dan door met je slechte zelf. De realiteit is dat je meer krijgt in de weg van functies in de gratis versie van LastPass.

Eén ding dat deze wachtwoordbeheerder biedt, dat uniek is in zijn lage prijs, is de mogelijkheid voor een gezin van vier of minder om wachtwoorden te delen.

# 8. RoboForm

(Zoals RoboCop - Old and Cranky)

 • Kosten: $ 20 / jaar
 • Platforms: Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Chrome OS
 • Gratis versielimiet: één apparaat
 • 2FA: Yep
 • Browserplug-ins: Chrome, Firefox, IE, Safari, Edge, Opera
 • Biometrische login: Face ID, Touch ID op iOS & macOS, de meeste Android & Windows-vingerafdruklezers

PROS

 Het is goedkoop en ... uh ... het is goedkoop.

CONS

Als u op zoek bent naar een intuïtief ontwerp voor de veeleisende online surfer van vandaag, blijf zoeken. Je zult het hier niet vinden.

RoboForm verscheen voor het eerst in 1999. Je had bijna al je vingers en tenen nodig om zo hoog te tellen, waardoor het praktisch technologisch prehistorisch is. Hoewel de premium-versie bescheiden geprijsd is op $ 20 / jaar, is dit een ander geval van minder krijgen dan de gratis versies van onze top twee aanbevelingen.

Hoewel het geloofwaardig presteert bij het invullen van formulieren en browser- en OS-ondersteuning behoorlijk is, RoboForm heeft een serieuze revisie nodig voordat het klaar is om te concurreren met marktleiders.

Ondanks onze lauwe aanbeveling, voert RoboForm de basis uit tot snuff: onbeperkte wachtwoorden, formulieren automatisch invullen, cloudback-up, synchronisatie van meerdere apparaten, veilige opslag en de mogelijkheid om noodtoegang te verlenen aan een andere RoboForm-gebruiker.

Naar Cloud of niet naar Cloud

Het is je misschien opgevallen ergens in dit artikel, we weten niet zeker waar, er werd gezegd dat een van de producten (1Password) de optie biedt om wachtwoorden lokaal op te slaan. Klinkt zo 1995, toch? Het grappige is dat dit scenario eigenlijk een klein beveiligingsvoordeel biedt.

Het betekent dat al uw gegevens en wachtwoorden worden opgeslagen op elk apparaat dat u gebruikt; een derde partij zoals Dropbox kunt u synchroniseren tussen de apparaten. Het is niet de meest gebruiksvriendelijke oplossing, maar als u hyperbewust bent ...

Het alternatieve model, dat is omarmd door onze favorieten Dashlane, LastPass en enkele anderen, slaat gegevens op in de cloud met behulp van geavanceerde coderingstechnologie.

Hoe we het ook delen, er bestaat een realiteit dat een cloudgebaseerde service door hackers kan worden binnengedrongen en uw wachtwoorden in gevaar kunnen worden gebracht. Dat wil niet zeggen dat lokaal opslaan betekent dat er geen kans is dat een cybercrimineel onheil veroorzaakt.

Als het op internet aankomt, absoluut alles heeft het potentieel om kwetsbaar te zijn aanvallen. Op een gegeven moment moet je gewoon beslissen of je wel of niet wilt deelnemen aan het meest invloedrijke mediaplatform in de hele geschiedenis.

Ons laatste woord over het onderwerp ... voor nu

We hopen oprecht dat dit artikel niet tevergeefs is geschreven - dat ten minste één arme schlub in interwebs-land het zal lezen en besluit om een ​​wachtwoordbeheerder te gebruiken. Tegenwoordig is het dom om dat niet te doen.

Naarmate de verfijning van malware-aanvallen zodanig groeit dat uw computer onbruikbaar kan worden totdat u een vergoeding betaalt (ransomware), het heeft gewoon geen zin om te rommelen met online beveiliging. De technologie bestaat om uw machine en persoonlijke gegevens te vergrendelen met echt sterke wachtwoorden. We willen u voorstellen er gebruik van te maken.

Ik hoop dat dit artikel nuttig was, zo ja, je wilt zeker een kijkje nemen in onze uitgebreide analyse van de beste VPN-services ook in Australië.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me