Beste webcamcovers (2020)

Omdat online privacy de laatste jaren een belangrijk onderwerp wordt, beginnen consumenten zich meer zorgen te maken over hoe hun apparaten werken wanneer ze op internet zijn aangesloten.


Er is vastgesteld dat computers, tablets en smartphones met microfoons en camera's gegevens kunnen opnemen zelfs wanneer hun telefoons slapen of uitgeschakeld zijn.

Bijna elke moderne laptop wordt nu geleverd met een webcam ingebouwd in de bovenkant van het scherm. Dit staat toe eenvoudig videochatten via Skype, Facetime of vergaderapplicaties.

Als u echter echt om privacy geeft en zich zorgen maakt dat uw computer, internetprovider of de overheid naar believen op afstand toegang hebben tot informatie, u zou waarschijnlijk een webcamdekking moeten krijgen.

In dit artikel worden enkele veelgestelde vragen behandeld die betrekking hebben op webcamcovers en vervolgens aanbevelingen voor verschillende populaire merken.

Basisprincipes van webcamcovers

Webcamcovers maken niet veel gebruik van chique technologie. Ze zijn ontworpen om één eenvoudig ding te doen: voorkomen dat de camera beelden voor uw scherm kan vastleggen. De eenvoudigste manier om dit te bereiken, is door een fysieke barrière op de webcam te plaatsen die deze in het donker zal verbergen.

pc webcam vectorU kunt overwegen om afzonderlijke webcamcovers te krijgen voor al uw apparaten, inclusief computers, smartphones en tablets. De beste aanpak is om houd de webcam altijd bedekt tenzij u actief bezig bent met een videochat. Anders loopt u het risico dat indringers op afstand toegang krijgen tot de camera.

�� Veiligheidstip: Als extra veiligheidsmaatregel kunt u de webcamfunctionaliteit ook handmatig uitschakelen via het besturingssysteem van uw apparaat. Voor Windows-gebruikers, klik met de rechtermuisknop op het menu Start en kies "Apparaatbeheer". Vouw vervolgens de categorie "Beeldapparaten" uit, klik met de rechtermuisknop op "Geïntegreerde camera" en kies de optie [Uitschakelen].

Het Mac-besturingssysteem heeft geen systeeminstelling voor het uitschakelen van de ingesloten webcam in alle toepassingen, maar u kunt de toepassing Facetime openen en het menu "Voorkeuren" gebruiken om te bepalen wanneer de camera is ingeschakeld.

instellingen: Op smartphones en tablets kunt u met het iOS-systeem van Apple kiezen welke applicaties toegang hebben tot de camera's aan de voor- en achterzijde. Ga naar de applicatie Instellingen en navigeer naar de menu's "Algemeen" en "Beperkingen". Van daaruit ziet u een lijst met toepassingen die cameratoegang hebben aangevraagd met een schakelaar voor elke toepassing.

Voor Android-gebruikers, ga naar het gebied Instellingen en klik op "Toepassingen". Zoek vervolgens "Camera" in de lijst en tik op de knop "Uitschakelen". Als dat niet beschikbaar is, gebruikt u de optie "Machtigingen" om de camera voor bepaalde toepassingen uit te schakelen.

Houd er rekening mee dat het uitschakelen van een webcam via software en besturingssystemen niet altijd voldoende is om uw online privacy en anonimiteit te behouden. Hackers hebben malware ontwikkeld die de hardware van uw computer kan kapen en de webcam op afstand kan bedienen.

Het is dus belangrijk om een sterke antivirusscanner hebben op elk apparaat dat u bezit en scan uw computer regelmatig op virussen en malware.

1. CloudValley

CloudValley is een van de toonaangevende retailers van webcamcovers, en niet zonder reden ...

Hun vlaggenschipproduct heeft het grote voordeel dat het compatibel is met zowel pc- als Mac-laptops, evenals met alle recente iPhone- en iPad-modellen. De CloudValley-webcamhoes is extreem klein - slechts 0,6 millimeter dik - zo je zult het niet eens merken tijdens het gebruik van uw apparaat.

CloudValley webcamhoesEen ander belangrijk voordeel van de CloudValley-webcamhoes is de eenvoudig installatieproces. De hoes bestaat uit een enkel stuk metaal dat een afdichting vormt met de ring of het scherm van uw apparaat.

Het enige dat u hoeft te doen, is het deksel vijftien seconden tegen de camera drukken om het te bevestigen. De afdekking kan ook op elk moment eenvoudig worden verwijderd zonder schade aan het scherm of de camera te veroorzaken.

Eenmaal geïnstalleerd, hoeft u alleen maar de CloudValley-klep naar rechts te vegen om cameratoegang te blokkeren. Wanneer u de camera op uw laptop of mobiele apparaat wilt gebruiken voor videochatten, keert u de veeg om om de camera te deblokkeren. De kap heeft geen invloed op het indicatielampje of enig ander deel van uw apparaat.

reviews: De CloudValley-webcamcover is ontvangen honderden positieve beoordelingen van gebruikers over de hele wereld, met als enige nadeel de kosten. Covers van CloudValley zullen meer kosten dan andere merken, voornamelijk vanwege de gebruikte materialen in het product. De extra kosten kunnen echter de moeite waard zijn als u een webcamhoes wilt die aansluit bij het strakke ontwerp van uw laptop, telefoon of tablet.

Aankopen bij CloudValley worden geleverd met een set van twee webcamcovers en een installatiehandleiding. Bovendien heeft CloudValley een garantie van 18 maanden die accidentele schade of defecten dekt, evenals andere vragen van de klantenservice.

2. MagiDeal

MagiDeal biedt een voordelige oplossing voor diegenen die een eenvoudige manier willen om hun webcam te blokkeren zonder veel geld te betalen. Het basisproduct van het merk bevat een set van drie donkergrijze webcamcovers die kunnen worden aangesloten op een reeks apparaten, waaronder laptops, smartphones en tablets.

MagiDeal webcamhoesDe MagiDeal-webcamhoes wordt gemeten op Dikte van 0,8 millimeter, die iets meer is dan de CloudValley-hoes, maar zou geen invloed moeten hebben op hoe uw laptopdeksel sluit of hoe uw smartphone in een zak of tas past. De gehele dekking is slechts 18 millimeter gemeten van links naar rechts.

MagiDeal produceert zijn webcamcovers met zeer duurzaam kunststof, daarom kunnen ze ze tegen lagere kosten verkopen dan sommige concurrenten. Houd er echter rekening mee dat webcamafdekkingen op basis van metaal meestal langer meegaan dan die van plastic of andere materialen.

Elk MagiDeal-webcamdeksel heeft stukjes dubbelzijdige kleefstof aan de achterkant van het product bevestigd, wat betekent dat de installatie slechts enkele seconden nodig heeft om het op de camera uit te lijnen en vervolgens stevig naar beneden te drukken. Het klevende materiaal kan echter zijn kleverigheid na verloop van tijd verliezen de afdekking kan zijn uitlijning verliezen als resultaat.

reviews: MagiDeal webcamcovers hebben overwegend positieve beoordelingen, dankzij hun eenvoudige ontwerp en bediening. De cameraopening is iets groter dan sommige producten van concurrenten, wat handig kan zijn als u een webcam hebt die een groothoekfoto ondersteunt.

Het grootste nadeel van het gebruik van MagiDeal webcamcovers is bij smartphonegebruikers. Als u een nieuwere telefoon met een systeem met twee camera's aan de achterkant hebt, kunnen de MagiDeal-afdekking niet beide camera's tegelijkertijd blokkeren. ��

3. Forito

Het webcamhoesje van Forito is een andere voordelige oplossing voor het toevoegen van bescherming tegen hackers en andere bedreigingen van externe inbraak. Net als het MagiDeal-product, bevat Forito een set van drie covers bij elke aankoop die op alle modellen laptops, tablets en smartphones kan worden bevestigd.

Forito webcam hoesDe Forito-webcamhoes heeft een dikte van ongeveer 0,7 millimeter, wat goed is in vergelijking met sommige concurrenten, maar niet de dunste optie op de markt. Net als de MagiDeal-hoes, is het product van Forito meestal gemaakt van plastic en daarom aanzienlijk goedkoper dan andere metalen opties zoals CloudValley.

Installatie: Op de achterkant van een Forito-webcamhoes bevindt zich een stuk tape dat is vervaardigd door het bedrijf 3M. Nadat de achterkant van de tape is afgepeld, kunt u de afdekking op elk apparaatscherm drukken en bevestigen. Als u de kap verwijdert, blijven er geen krassen of resten achter, wat betekent dat u indien nodig een kap tussen meerdere apparaten kunt schakelen. ���� ��

Om de webcam van een apparaat met een Forito-hoes te blokkeren, hoeft u alleen maar het plastic lipje van links naar rechts te schuiven. Forito hoezen hebben een opening van slechts 5 millimeter, die kleiner is dan de meeste concurrenten. Dit zal alleen een probleem vormen als u een speciale webcam met groothoekmogelijkheden hebt.

Reinig het schermgebied met een microvezeldoek voordat u een Forito-hoes op een laptop, tablet of smartphone installeert. Dit is om ervoor te zorgen dat de tape veilig op het apparaat kan worden bevestigd. Forito biedt een volledig vervangingsprogramma als er defecten of problemen worden gevonden met hun webcamafdekkingen.

4. Niome

Niome webcam sluiter afdekkingNiome is een kleine detailhandelaar van computeraccessoires, inclusief een webcamhoes die voornamelijk is gericht op laptopbezitters. De grootte en afmetingen van de De Niome-hoes past niet gemakkelijk bij de meeste smartphones of tablets.

De belangrijkste reden om een ​​Niome-webcamhoes te overwegen, is kleur. De meeste concurrenten bieden alleen zwart- of donkergrijze oplossingen, die de Niome-hoes heeft in een zilveren kleur die bepaalde laptopontwerpen kan aanvullen. Hun covers zijn gemaakt van plastic, maar hebben een uitstraling van geborsteld metaal.

nadelen: Helaas hebben Niome-webcamcovers ook enkele tekortkomingen. Sommige consumenten hebben problemen gemeld met het breken van plastic terwijl ze het op een scherm probeerden te bevestigen. Bovendien is de plakstrip aan de achterkant van de Niome-webcamafdekking van lagere bouwkwaliteit dan concurrenten, wat betekent dat het waarschijnlijk niet zo lang meegaat en los kan komen.

De meeste webcamcovers worden geleverd in pakketten van twee of meer, omdat consumenten vaak meerdere apparaten met camera's hebben. Niome verkoopt hun model alleen in losse verpakkingen, wat het maakt een relatief dure optie, vooral wanneer u rekening houdt met extra verzendkosten.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me