Open Source Privacy Tools – Complete gids voor online veiligheid

Bijna alles wat je online doet, wordt door iemand waargenomen. Particuliere en door de overheid gesponsorde organisaties controleren en registreren de websites die u bezoekt, hoe lang u op die websites blijft, wat u zegt op sociale media, naar wie u e-mail stuurt, de inhoud van die e-mails en meer. Ontdek hier welke stappen u kunt nemen om uzelf en uw privacy te beschermen op Privacy Australia.


Contents

Waarom zou ik om mijn privacy geven? Ik zeg niets waar iemand om zou moeten geven en ik heb niets te verbergen.

Voor degenen die niets te verbergen hebben, hebben we een speciaal verzoek. We kennen iemand die graag wil dat u hem al uw e-mailadressen en hun bijbehorende wachtwoorden stuurt. Niet alleen degenen die u op het werk gebruikt. Hij wil ook al uw persoonlijke e-mailadressen en wachtwoorden. Hij zal uw e-mailaccounts bekijken en als hij iets vindt waarvan anderen vinden dat anderen het moeten weten, publiceert hij het online voor u. Tot nu toe hebben we nog niemand gehad die aan dit verzoek wilde voldoen.

- Glenn Greenwald in Waarom privacy belangrijk is - TED Talk

Glenn-Greenwald-waarom-privacy-kwesties

Lees ook:

 • Een blik op waarom mensen denken dat ze niets te verbergen hebben. - Wikipedia
 • Een discussie over hoe om te praten met mensen die niet geloven dat privacy een probleem is. - reddit

  Global Mass Surveillance - The Fourteen Eyes

  UKUSA_MapThe Fourteen Eyes is de naam van een groep landen die intelligentie met elkaar delen. Deze groep bestaat uit Australië, Canada, Nieuw-Zeeland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Denemarken, Frankrijk, Nederland, Noorwegen, België, Duitsland, Italië, Spanje en Zweden.

  Binnen deze groep is een subset genaamd de Five Eyes. De landen die deel uitmaken van de Five Eyes - Australië, Canada, Nieuw-Zeeland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, hebben met elkaar een overeenkomst gesloten, de UKUSA-overeenkomst. Volgens de voorwaarden van deze overeenkomst hebben de landen die deel uitmaken van de Five Eyes besloten samen te werken om informatie uit verschillende delen van de wereld te verzamelen, analyseren en delen. Ze hebben ook afgesproken elkaar niet als tegenstanders te bespioneren. Hoewel ze deze overeenkomst hebben gesloten, bleek uit lekken van Edward Snowden dat sommige leden van de Five Eyes elkaars burgers inderdaad bespioneren.

  Ze vermijden ook het overtreden van nationale wetten tegen het verzamelen van informatie over hun eigen burgers door informatie te verzamelen over elkaars burgers en deze met elkaar te delen. The Nine Eyes bestaat uit de landen in de Five Eyes samen met Denemarken, Frankrijk, Nederland en Noorwegen. De lidstaten van de Five Eyes delen intelligentie met de leden van de Nine Eyes en Fourteen Eyes. De leden van de Five Eyes en derde landen (die zich in de Nine Eyes en Fourteen Eyes bevinden, maar niet in de Five Eyes) bespioneren elkaar.

  Vijf ogen

  1. Australië
  2. Canada
  3. Nieuw Zeeland
  4. Verenigd Koninkrijk
  5. Verenigde Staten van Amerika

  Negen ogen

  6. Denemarken
  7. Frankrijk
  8. Nederland
  9. Noorwegen

  Veertien ogen

  10. België
  11. Duitsland
  12. Italië
  13. Spanje
  14. Zweden

  Vermijd services in de Verenigde Staten om uw privacy te beschermen

  De bewakingsprogramma's in de VS, samen met het gebruik van National Security Letters (NSL's) en bijbehorende gag-orders, geven de Amerikaanse overheid de vrijheid om bedrijven in het geheim te dwingen toegang te geven tot de telecommunicatie- en financiële gegevens van hun klanten. De overheid kan deze toegang gebruiken om die klanten te bespioneren. De gag-bestellingen die aan de NSL's zijn gekoppeld, verbieden de ontvanger van dit type verzoek om erover te praten. Daarom moet u Amerikaanse services vermijden.

  Dit scenario vond plaats met een bedrijf genaamd Ladar Levison en hun beveiligde e-mailservice genaamd Lavabit. Nadat de FBI ontdekte dat Edward Snowden van deze service gebruikte, verzochten zij Ladar om hen toegang te verlenen tot de archieven van Snowden. Omdat Lavabit geen logboeken bijhield en omdat het de e-mailinhoud van zijn klanten codeerde, kon Lavabit niet voldoen aan het verzoek van de FBI. De FBI reageerde met een dagvaarding (met een gag-bestelling) voor de SSL-sleutels van Lavabit. Met de SSL-sleutels zou de FBI niet alleen toegang hebben tot de records van Snowden, maar tot alle realtime communicatie (zowel metadata als niet-gecodeerde inhoud) voor alle klanten van Lavabit.

  Levision kon deze strijd niet winnen. Ze gaven de SSL-sleutels aan de FBI en stopten met Lavabit. In reactie hierop beschuldigde de Amerikaanse regering Levision van het overtreden van de dagvaarding en dreigde ze Levision te arresteren.

  Levision startte Lavabit opnieuw op en ontwikkelde een nieuwe e-mailstandaard genaamd DIME - Dark Internet Mail Environment. DIME is een standaard voor gecodeerde e-mail van begin tot eind. Lavabit biedt momenteel DIME-gecodeerde e-maildiensten aan consumenten en bedrijven.

  Gerelateerde informatie
  • Vermijd alle Amerikaanse en Britse services
  • Bewijs dat kanarie kanarie werkt op basis van het surespot-voorbeeld.
  • http://en.wikipedia.org/wiki/UKUSA_Agreement
  • http://en.wikipedia.org/wiki/Lavabit#Suspension_and_gag_order
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Key_disclosure_law
  • http://en.wikipedia.org/wiki/Portal:Mass_surveillance

  VPN-providers met extra lagen privacy

  Bezoek onze startpagina voor onze volledige lijst met aanbevolen VPN-services in Australië.

  Onze criteria voor het selecteren van VPN-providers voor onze tafel:

  • De aanbieder doet zaken buiten de lidstaten van de Five Eyes. Lees voor meer informatie Om uw privacy te beschermen, Vermijd in de VS gevestigde services
  • De provider ondersteunt OpenVPN-software.
  • De provider ondersteunt alternatieve betaalmethoden, waaronder Bitcoin, contant geld, betaalpassen of contant geldkaarten.
  • Om een ​​account te openen, heeft de provider geen andere informatie nodig dan een gebruikersnaam, wachtwoord en e-mail.

  We zijn niet aangesloten bij een van de VPN-providers die hier worden vermeld, noch ontvangen we een vergoeding voor het vermelden ervan.

  Warrant Canarische voorbeelden:

  • Klik hier om een ​​vergelijkingstabel te bekijken met informatie over meer dan 150 bedrijven die VPN-services bieden.
  • Bespreek deze grafiek op Reddit.

  Meer informatie over VPN's

  • Houdt uw VPN-provider uw gegevens echt privé?
   (Opmerking: de eerste vermelde providers zijn sponsors van deze site).
  • Hoe de beveiliging van een VPN te verbeteren
  • Let bij het kiezen van een VPN-provider op VPN-bedrijven die betalen voor advertenties en neprecensies.
  • Tien leugens blootgesteld over VPN's
   (Opmerking: dit is een geweldig artikel, maar de site promoot zichzelf in het stuk).
  • VPN-provider bespioneert zijn eigen klanten om hacker te stoppen.
  • Proxy.sh legt hun ethische beleid uit en welk type scenario kan ertoe leiden dat zij hun servers controleren.
  • IVPN verzamelt het e-mailadres en IP-adres van klanten nadat ze zich hebben aangemeld.
   Lees hun e-mailverklaring als reactie.
  • blackVPN bewaart verbindingslogboeken niet langer met tijdstempels wanneer klanten verbinding maken met en loskoppelen van hun services. Ze zullen die informatie nu verwijderen wanneer een klant de verbinding verbreekt.
  • Vermijd het LT2P / IPSec-protocol. Selecteer in plaats daarvan een andere.

  The Warrant Canary Defined

  Een warrantkanarie is een kennisgeving die gebruikers van een service informeert dat de serviceprovider geen warrant of geheime dagvaarding heeft gekregen. Als de kanarie van het warrant wordt verwijderd of niet meer wordt bijgewerkt, moeten gebruikers van de service ervan uitgaan dat aan de serviceprovider een warrant of geheime dagvaarding is verleend en moeten de gebruikers stoppen met het gebruik van de service.

  Aanvullende VPN-providers

  1. https://proxy.sh/canary
  2. https://www.ivpn.net/resources/canary.txt
  3. https://www.vpnsecure.me/files/canary.txt
  4. https://www.bolehvpn.net/canary.txt
  5. https://lokun.is/canary.txt
  6. https://www.ipredator.se/static/downloads/canary.txt

  Aanvullende VPN-providers

  • Veelgestelde vragen over de Canarische garantie
  • Een lijst van bedrijven die kanarie-kanalen onderhouden.
  • Bruce Schneier, een internationaal gerenommeerde beveiligingstechnoloog, bekritiseert kanarie-kanaries in een artikel op zijn blog.

  Aanbevolen browsers

  Tor Browser

  Open Source Privacy Tools - Complete gids voor online veiligheidTor Browser is een gratis en open source webbrowser die toegang tot het Tor-netwerk mogelijk maakt. De Tor Browser en Tor Network helpen voorkomen dat u wordt gevolgd door uw gegevens te verzenden via een gedistribueerd netwerk van servers.

  Tor Browser werkt op Windows, macOS, GNU / Linux, iOS, Android en OpenBSD

  Mozilla Firefox

  Open Source Privacy Tools - Complete gids voor online veiligheidFirefox is een gratis en open-source webbrowser. De Mozilla-organisatie is heel duidelijk over welke informatie ze over u verzamelen en hun website laat u zien hoe u deze verzameling kunt uitschakelen als u dat wilt. Volg onze stappen voor het aanpassen van de instellingen in Firefox via deze links:

  • WebRTC
  • about: config
  • privacy add-ons

  Firefox is beschikbaar voor Windows, macOS, Linux, BSD, iOS en Android

  dapper

  Open Source Privacy Tools - Complete gids voor online veiligheidBrave is een open source-browser die standaard advertenties en trackers blokkeert. Naast het beschermen van de privacy van zijn gebruikers, helpt Brave zijn gebruikers om geld te besparen door sites sneller te laden dan zijn concurrenten. Brave is opgericht door de uitvinder van Javascript en mede-oprichter van het Mozilla-project, Brendan Eich.

  Brave is beschikbaar voor Windows, macOS, Linux, Android en iOS.

  Zorg ervoor dat uw browser geen vingerafdrukken achterlaat terwijl u op internet surft.

  Tenzij u stappen onderneemt om uzelf te beschermen, geeft uw browser informatie over u terwijl u online surft, waardoor u gemakkelijk kunt worden geïdentificeerd. Dit wordt ook wel 'vingerafdrukken' genoemd.

  Wanneer u een website bezoekt, vertelt uw browser een verhaal over u aan de eigenaren van die websites. Het deelt informatie zoals welke browser u gebruikt, welke plug-ins uw browser heeft geïnstalleerd, in welke tijdzone u zich bevindt, welk type apparaat u op dat moment gebruikt, enzovoort. Als de set gegevens die de browser over u doorgeeft uniek is, kunt u zelfs zonder cookies worden gevolgd en geïdentificeerd. [Panopticlick] is een tool die u laat zien hoe uniek uw browserconfiguratie is.

  browser-vingerafdruk

  Er zijn twee manieren om te voorkomen dat uw browser u uniek identificeert. De eerste manier is om uw browser hetzelfde type informatie te laten verzenden dat de meeste andere browsers verzenden, zodat u niet uniek kunt worden geïdentificeerd. Om dit te doen, moet u dezelfde lettertypen, plug-ins en extensies hebben als de meeste mensen in hun browsers. Als uw browser dit toestaat, moet u een vervalste user-agentstring gebruiken om uw browser te identificeren als iets anders. U moet DNT uitschakelen en WebGL inschakelen zoals de meeste webgebruikers. Als u Javascript uitschakelt of Linux of TBB gebruikt, identificeert uw browser u als uniek en maakt het u gemakkelijk te identificeren.

  Een eenvoudigere manier om te voorkomen dat uw browser u uniek identificeert, is het gebruik van plug-ins zoals Privacy Badger, uBlock Origin en Disconnect. Deze plug-ins helpen u om uw identiteit privé te houden.

  Aanvullende informatie over vingerafdrukken in de browser

  • Peter Eckersley, Chief Computer Scientist voor de Electronic Frontier Foundation, bespreekt vingerafdrukken, hoe het de privacy bedreigt en wat kan worden gedaan om het te voorkomen.
  • Redditors bespreken vingerafdrukken van de browser.
  • Links naar Firefox-privacy-add-ons.
  • BrowserLeaks.com - Een reeks webtesttools die u kunnen laten zien welk type informatie over u beschikbaar is wanneer u op internet surft.

  Zorg ervoor dat uw browser geen vingerafdrukken achterlaat terwijl u op internet surft.

  WebRTC is een nieuw communicatieprotocol dat afhankelijk is van JavaScript dat uw werkelijke IP-adres van achter uw VPN kan lekken.

  Hoewel software zoals NoScript dit voorkomt, is het waarschijnlijk een goed idee om dit protocol ook direct te blokkeren, gewoon voor de veiligheid.

  Hoe WebRTC in Firefox uit te schakelen?

  Kort gezegd: stel "media.peerconnection.enabled" in op "false" in "about: config".

  Uitleg:

  1. Typ "about: config" in de Firefox-adresbalk en druk op Enter.
  2. Druk op de knop "Ik zal voorzichtig zijn, dat beloof ik!"
  3. Zoeken naar "media.peerconnection.enabled"
  4. Dubbelklik op het item, de kolom "Waarde" moet nu "onwaar" zijn
  5. Gedaan. Voer de WebRTC-lektest opnieuw uit.
   Als u zeker wilt weten dat elke aan WebRTC gerelateerde instelling echt is uitgeschakeld, wijzigt u deze instellingen:

   • media.peerconnection.turn.disable = true
   • media.peerconnection.use_document_iceservers = false
   • media.peerconnection.video.enabled = false
   • media.peerconnection.identity.timeout = 1

  Nu kunt u er 100% zeker van zijn dat WebRTC is uitgeschakeld.

  Hoe WebRTC in Google Chrome uit te schakelen.

  Het is niet mogelijk om WebRTC in Chrome volledig uit te schakelen, maar u kunt lekken voorkomen door de routeringsinstellingen van Chrome te wijzigen. Twee open source-extensies om u hierbij te helpen zijn WebRTC Leak Prevent en uBlock Origin. Met WebRTC Leak Prevent moet u de opties controleren en indien nodig aanpassen aan uw situatie. Met uBlock Origin moet u naar 'Instellingen' gaan en 'Voorkomen dat WebRTC lokale IP-adressen lekt' selecteren.

  Hoe WebRTC uit te schakelen in Chrome op iOS, Internet Explorer of Safari.

  Chrome op iOS, Internet Explorer en Safari gebruiken momenteel het WebRTC-protocol niet. Onze aanbeveling is dat u Firefox op al uw apparaten gebruikt.

  Firefox: privacygerelateerde "about: config" Tweaks

  De volgende add-ons moeten correct worden geconfigureerd voordat ze met uw browser werken.

  Privacy Badger

  Privacy Badger stopt niet-consensuele tracking. Als een adverteerder of een tracker van derden uw bewegingen online volgt zonder uw toestemming, zal Privacy Badger voorkomen dat ze inhoud aan uw browser weergeven. Privacy Badger heeft één beperking waar u op moet letten. Het blokkeert Google Analytics niet. Om Google Analytics te blokkeren, moet u een blocker zoals uBlock Origin gebruiken. Privacy Badger werkt met Firefox, Opera en Chrome.

  uBlock Origin

  uBlock Origin is meer dan een ad blocker. Het is een breedspectrumblokkeerder. Standaard blokkeert het advertenties, trackers en malwaresites. Het kan ook scripts en frames van derden blokkeren, afhankelijk van de instellingen die u kiest. uBlock Origin werkt met Chromium, Firefox, Microsoft Edge en Safari.

  Cookie AutoDelete

  Wanneer u een tabblad sluit, verwijdert Cookie verwijderen automatisch alle cookies die niet in gebruik zijn. Deze add-on is beschikbaar voor Firefox en Chrome.

  HTTPS overal

  HTTPS codeert de communicatie tussen u en websites die HTTPS ondersteunen. HTTPS Everywhere is beschikbaar voor Firefox, Firefox voor Android, Chrome en Opera.

  Decentraleyes

  Decentraleyes elimineert de noodzaak voor uw browser om bepaalde bestanden te laden van diensten van derden zoals Google Hosted Libraries en jQuery CDN. Deze add-on wordt geleverd met verschillende veelgebruikte bestanden en wanneer uw browser toegang nodig heeft tot een van deze bestanden, zal Decentraleyes deze lokaal laden, wat voorkomt dat uw browser extern naar het bestand belt en tegelijkertijd uw privacy beschermt. Decentraleyes is compatibel met inhoudblokkers zoals uBlock Origin en Adblock Plus. Het is beschikbaar voor Firefox. Broncode beschikbaar op GitHub.

  We raden aan dat u, als u Firefox gebruikt, een of meer van de volgende add-ons gebruikt om uw privacy te beschermen.

  uMatrix

  Met uMatrix kunt u precies bepalen met welke sites uw browser verbinding kan maken, met welk type gegevens uw browser kan downloaden en welke functies uw browser kan uitvoeren. Deze add-on wordt aanbevolen voor gevorderde gebruikers.

  NoScript Security Suite

  Met NoScript geïnstalleerd moet een website door u op de witte lijst worden gezet voordat deze scripts in uw browser kan uitvoeren. U hebt de controle en als u geen toestemming geeft, schakelt NoScript JavaScript, Java, Flash en andere plug-ins uit op websites waarvan u niet hebt aangegeven dat het goed is.

  Aanbevolen Firefox-add-ons voor het beschermen van uw privacy

  Dit is een verzameling van privacy met betrekking tot: configuratie tweaks. We laten u zien hoe u de privacy van uw Firefox-browser kunt verbeteren.

  Ermee beginnen:

  1. Typ "about: config" in de Firefox-adresbalk en druk op Enter.
  2. Druk op de knop "Ik zal voorzichtig zijn, dat beloof ik!"
  3. Volg de onderstaande instructies ...

  Voorbereiding:

  1. privacy.firstparty.isolate = true
   • Een resultaat van de inspanning van Tor Uplift, deze voorkeur isoleert alle browseridentificatiebronnen (bijv. Cookies) in het domein van de eerste partij, met als doel het voorkomen van volgen over verschillende domeinen.
  2. privacy.resistFingerprinting = true
   • Als gevolg van de inspanning van Tor Uplift maakt deze voorkeur Firefox beter bestand tegen vingerafdrukken van browsers.
  3. privacy.trackingprotection.enabled = true
   • Dit is de nieuw ingebouwde trackingbescherming van Mozilla. Het maakt gebruik van de Disconnect.me-filterlijst, wat overbodig is als u al filters van uBlock Origin gebruikt. Daarom moet u dit instellen op false als u de add-onfunctionaliteit gebruikt.
  4. browser.cache.offline.enable = false
   • Schakelt offline cache uit.
  5. browser.safebrowsing.malware.enabled = false
   • Schakel Google Safe Browsing malwarecontroles uit. Beveiligingsrisico, maar privacyverbetering.
  6. browser.safebrowsing.phishing.enabled = false
   • Schakel Google Safe Browsing en phishing-beveiliging uit. Beveiligingsrisico, maar privacyverbetering.
  7. browser.send_pings = false
   • Het kenmerk zou nuttig zijn om websites de klikken van bezoekers te laten volgen.
  8. browser.sessionstore.max_tabs_undo = 0
   • Zelfs als Firefox is ingesteld om de geschiedenis niet te onthouden, worden uw gesloten tabbladen tijdelijk opgeslagen in Menu -> Geschiedenis -> Onlangs gesloten tabbladen.
  9. browser.urlbar.speculativeConnect.enabled = false
   • Vooraf laden van autocomplete URL's uitschakelen. Firefox laadt vooraf URL's die automatisch worden aangevuld wanneer een gebruiker in de adresbalk typt. Dit is een probleem als URL's worden gesuggereerd waarmee de gebruiker geen verbinding wil maken. Bron
  10. dom.battery.enabled = false
   • Website-eigenaren kunnen de batterijstatus van uw apparaat volgen. Bron
  11. dom.event.clipboardevents.enabled = false
   • Schakel uit dat websites meldingen kunnen ontvangen als u iets van een webpagina kopieert, plakt of knipt, en het laat ze weten welk deel van de pagina was geselecteerd.
  12. geo.enabled = false
   • Schakelt geolocatie uit.
  13. media.navigator.enabled = false
   • Websites kunnen de microfoon- en camerastatus van uw apparaat volgen.
  14. network.cookie.cookieBehavior = 1
   • Schakel cookies uit
   • 0 = Accepteer standaard alle cookies
   • 1 = Alleen accepteren van de oorspronkelijke site (cookies van derden blokkeren)
   • 2 = Blokkeer standaard alle cookies
  15. network.cookie.lifetimePolicy = 2
   • cookies worden aan het einde van de sessie verwijderd
   • 0 = Cookies normaal accepteren
   • 1 = Prompt voor elke cookie
   • 2 = Alleen accepteren voor huidige sessie
   • 3 = N dagen accepteren
  16. network.http.referer.trimmingPolicy = 2
   • Verzend alleen het schema, de host en de poort in de kop Verwijzer
   • 0 = Stuur de volledige URL in de kop Verwijzer
   • 1 = Stuur de URL zonder de zoekopdracht in de kop Verwijzer
   • 2 = Stuur alleen het schema, de host en de poort in de kop Verwijzer
  17. network.http.referer.XOriginPolicy = 2
   • Stuur alleen de verwijzende koptekst wanneer de volledige hostnamen overeenkomen. (Opmerking: als u aanzienlijke breuk opmerkt, kunt u 1 proberen in combinatie met een XOriginTrimmingPolicy-tweak hieronder.) Bron
   • 0 = stuur referer in alle gevallen
   • 1 = Stuur referer naar dezelfde eTLD-sites
   • 2 = Verzend referer alleen wanneer de volledige hostnamen overeenkomen
  18. network.http.referer.XOriginTrimmingPolicy = 2
   • Bij het verzenden van Referer van oorsprong, verzendt u alleen schema, host en poort in de Referer-koptekst van aanvragen van oorsprong. Bron
   • 0 = Volledige URL verzenden in Verwijzer
   • 1 = Stuur url zonder vraagstring in Referer
   • 2 = Verzend alleen schema, host en poort in Referer
  19. webgl.disabled = true
   • WebGL is een potentieel beveiligingsrisico. Bron

  Gerelateerde informatie

  • ffprofile.com - Helpt u bij het maken van een Firefox-profiel met de standaardinstellingen die u leuk vindt.
  • mozillazine.org - Voorkeuren voor beveiliging en privacy.
  • user.js Firefox verhardt dingen - Dit is een user.js configuratiebestand voor Mozilla Firefox dat verondersteld wordt de instellingen van Firefox te harden en veiliger te maken.
  • Privacy-instellingen - Een Firefox-add-on om ingebouwde privacy-instellingen eenvoudig te wijzigen met een werkbalkpaneel.

  Privacybewuste e-mailproviders - geen partners

  Alle providers die hier worden vermeld, werken buiten de VS en ondersteunen SMTP TLS. De tafel kan worden gesorteerd. Vertrouw nooit een bedrijf met uw privacy, codeer altijd.

  Een andere e-mailserviceprovider waarin u misschien geïnteresseerd bent

  • Vertrouwelijke e-mail - Confidant Mail is een niet-SMTP gecodeerd e-mailsysteem. Het maakt gebruik van GNU Privacy guard om communicatie te coderen en te authenticeren, en TLS 1.2 om transport te coderen. Uw persoonlijke sleutel blijft bij u, niet de Confidant Mail-server. Dit biedt u veel meer beveiliging dan op SMTP gebaseerde e-mailsystemen. Confidant Mail is beschikbaar voor Windows, macOS en Linux. https://www.confidantmail.org/

  Host uw eigen e-mailservice

  Mail-in-a-BoxMet Mail-in-a-Box heeft u de volledige controle over uw e-mail door uw eigen mailserver te bedienen. Om Mail-in-a-Box in te stellen, hebt u een cloudgebaseerde server nodig met minimaal 1 GB RAM met Ubuntu 14.04 en uw eigen domeinnaam. Voor meer informatie bezoek https://mailinabox.email/

  Aanvullende bronnen om u te helpen uw e-mail privé te houden

  • gpg4usb.org - een gratis, open source, draagbare teksteditor waarmee u tekstberichten en bestanden kunt coderen en decoderen.
  • Mailvelope - een browserextensie voor Chrome en Firefox waarmee de gebruiker e-mail kan coderen die wordt verzonden via services zoals Gmail, Yahoo Mail en Outlook. Het codeert berichten met OpenPGP.
  • Enigmail - een add-on voor Thunderbird en SeaMonkey. Het maakt gebruik van OpenPGP voor codering, decodering, digitale handtekeningen en verificatie van e-mailberichten.
  • TorBirdy - een extensie waarmee Thunderbird-gebruikers verbinding kunnen maken met het Tor-netwerk.
  • Email Privacy Tester - Deze tool voert verschillende tests uit om te zien of uw e-mailclient uw privacy schaadt.

  Links naar artikelen over e-mailprivacy

  Open Source Privacy Tools - Complete gids voor online veiligheid

  • Als uw e-mailberichten in de cloud worden opgeslagen, zijn ze mogelijk niet zo privé als u denkt. De Electronic Communications Privacy Act (ECPA), die ooit de privacy van e-mailberichten op servers beschermde, heeft geen gelijke tred gehouden met technologie. E-mail die langer dan zes maanden op een server is opgeslagen, wordt als verlaten beschouwd en kan door de overheid worden doorzocht. Dit artikel gaat in op hoe dit de privacy van uw gegevens beïnvloedt wanneer deze in de cloud worden opgeslagen.
  • [OpenMailBox-link trekt niet omhoog]
  • FBI neemt server van progressieve ISP in beslag - Een update van de FBI-inbeslagname van een server van May First / People Link en Riseup.
  • Politieonderzoek zorgt ervoor dat de server in gevaar wordt gebracht - de Italiaanse postpolitie gebruikte een onderzoek naar één mailbox om alle communicatie via de Autistici / Inventati-server te bespioneren.

  Aanbevolen e-mailclients

  Thunderbird

  Thunderbird is een gratis, open source e-mailclient ontwikkeld door de Mozilla Foundation. Het ondersteunt realtime chatten, zoeken op het web en de optie Niet volgen.

  Thunderbird is beschikbaar voor Windows, macOS en Linux-besturingssystemen.

  Claws Mail

  Claws Mail is een gratis e-mailclient op basis van GTK +. Gebruikers kunnen plug-ins voor Claws Mail gebruiken om RSS- en Atom-nieuwsfeeds, PDF-bijlagen en meer te lezen. Claws Mail is inbegrepen bij Gpg4win, een coderingstoepassing voor Windows-gebruikers.

  Claws Mail is beschikbaar voor Windows, macOS, Linux, BSD, Solaris, Unix en andere besturingssystemen.

  Links naar artikelen over e-mailprivacy

  • K-9 Mail - een open source e-mailclient voor Android. Het heeft veel functies, waaronder ondersteuning voor push IMAP, WebDAV en meerdere identiteiten.
  • GNU Privacy Guard - gratis, open source software op basis van OpenPGP. Hiermee kunnen gebruikers gegevens en e-mailcommunicatie coderen en ondertekenen. Het is een opdrachtregelprogramma dat kan worden geïntegreerd met verschillende e-maillezers en grafische gebruikersinterfaces om het eenvoudiger te maken.
  • MailPile - een gratis, open source applicatie die werkt als een e-mailclient, een zoekmachine en een persoonlijke webmailserver. Het maakt gebruik van OpenPGP voor e-mailversleuteling en handtekeningen.

  Alternatieven voor e-mail

  I2P-Bote

  Open Source Privacy Tools - Complete gids voor online veiligheidI2P-Bote is een plug-in voor het I2P-netwerk. Het houdt uw e-mailberichten privé door automatische codering en digitale handtekeningen te bieden en door uw e-mail op te slaan in een gedistribueerde hashtabel in plaats van op een server.

  I2P is beschikbaar voor Windows, macOS, Linux, Debian en Android-besturingssystemen.

  Bitmessage

  Open Source Privacy Tools - Complete gids voor online veiligheidBitmessage is een gedecentraliseerd, peer-to-peer communicatiesysteem dat het proces van het verzenden van gecodeerde e-mailberichten vereenvoudigt door gebruikers niet te verplichten sleutels te gebruiken.

  Bitmessage is gratis, open source en is beschikbaar voor Windows, macOS en Linux.

  RetroShare

  Open Source Privacy Tools - Complete gids voor online veiligheidRetroshare is gratis, open source software waarmee de gebruiker uw eigen veilige, anonieme en gedecentraliseerde netwerk kan maken. U kunt het gebruiken om alleen verbinding te maken met mensen die u kent en vertrouwt.

  RetroShare kan worden gebruikt voor forums, berichten en VoIP. RetroShare is beschikbaar voor Windows, macOS en Linux.

  Zoekmachines die uw privacy respecteren

  Om uw privacy tijdens het zoeken op internet te maximaliseren, moet u een van de hier vermelde zoekmachines selecteren.

  Searx

  searxSearx is een metasearch-engine. Wanneer u een zoekopdracht in het zoekvak typt en op Return drukt, zijn de resultaten een combinatie van resultaten van verschillende zoekmachines. Searx beschermt uw privacy door geen informatie over u of uw zoekopdrachten te verzamelen of op te slaan.

  Startpagina

  Open Source Privacy Tools - Complete gids voor online veiligheidStartPage biedt zoekresultaten van Google en beschermt tegelijkertijd uw privacy. Om uw privacy te beschermen, registreren ze uw IP-adres niet, verzamelen ze geen persoonlijke informatie over u en plaatsen ze geen identificatiecookies in uw browser. Elk zoekresultaat wordt geleverd met een proxy-optie waarmee u websites anoniem kunt bezoeken.

  DuckDuckGo

  Open Source Privacy Tools - Complete gids voor online veiligheidDuckDuckGo is een zoekmachine die meer dan vierhonderd bronnen gebruikt om u de beste antwoorden op uw vragen te geven. Wanneer u zoekt met DuckDuckGo, worden uw persoonlijke gegevens niet opgeslagen en wordt u nooit gevolgd.

  Een extensie voor Firefox die de privacy beschermt

  • Google zoeklink fix - een open source-add-on die voorkomt dat Google en Yandex de URL's van uw zoekresultaten wijzigen wanneer u erop klikt. Door dit gedrag uit te schakelen, voorkomt deze add-on ook dat deze zoekmachines uw klikken kunnen bijhouden. Google zoeklink fix is ​​beschikbaar voor Firefox, Chrome en Opera. (Open source)

  Andere zoekmachines met privacyfuncties

  • Qwant - Qwant is een zoekmachine gevestigd in Frankrijk. Qwant beschermt de privacy van haar gebruikers door hun zoekopdrachten te coderen en deze niet te volgen of op te nemen.
  • MetaGer - MetaGer is een open source zoekmachine in Duitsland. Om de privacy van zijn gebruikers te beschermen, slaat MetaGer geen IP-adressen op, traceert zijn gebruikers niet, versleutelt datatransmissie en biedt een proxy-server zodat zoekresultaten anoniem kunnen worden bekeken.
  • ixquick.eu - ixquick.eu is een metasearch-engine die resultaten van Google en Yahoo uitsluit. Het wordt beheerd door hetzelfde bedrijf dat Startpage.com beheert. Het biedt resultaten bij volmacht en registreert geen informatie over u of plaatst cookies in uw browser.

  Instant Messengers met encryptie

  Als u WhatsApp, Viber, LINE, Telegra of Threema, of een vergelijkbare instant messenger-applicatie gebruikt, moet u overschakelen naar een gecodeerde service, zoals hier vermeld, om uw privacy te beschermen.

  Signaal

  Open-Whisper-SystemsSignal is een gratis, open source applicatie waarmee je groeps-, tekst-, spraak-, video-, document- en afbeeldingberichten overal ter wereld kunt verzenden. Berichten en oproepen verzonden met Signaal worden van begin tot eind gecodeerd. U kunt ook instellen dat uw berichten op een door u gekozen tijdstip verdwijnen.

  Signaal is beschikbaar voor Android, iOS, Windows, macOS en Debian-gebaseerde Linux.

  Draad

  draadWire is een berichten-app vanuit Zwitserland. U kunt Draad gebruiken voor chatten, telefoongesprekken, afbeeldingen, muziek, video en afbeeldingen. Alles dat viaWire wordt verzonden, is end-to-end gecodeerd. Een woord van waarschuwing: Wire houdt een lijst bij van alle mensen met wie u contact opneemt totdat u uw account verwijdert. Draad is gratis voor persoonlijk gebruik.

  Wire is beschikbaar voor Android, iOS, Windows, macOS, Linux en webbrowsers (Chrome, Firefox, Edge en Opera).

  Ricochet

  RicochetRicochet is een gratis, open source berichtenservice die werkt via het Tor-netwerk. Elk bericht verzonden via Ricochet is geanonimiseerd en end-to-end gecodeerd.

  Ricochet is beschikbaar voor Windows, Mac en Linux.

  Andere Instant Messaging-services met privacyfuncties

  ChatSecure

  chatsecureeen gratis, open source berichten-app voor iOS. Het biedt end-to-end encryptie via OMEMO en OTR via XMPP.

  Cryptocat

  Cryptocateen gratis, open source applicatie die het OMEMO-protocol gebruikt voor codering. Cryptocat is beschikbaar voor Windows, macOS en Linux.

  Kontalk

  KontalkKontalk is een open source berichtenapp die werkt via een gedistribueerd netwerk dat wordt beheerd door vrijwilligers. Het maakt gebruik van XMPP om client-server en server-server-communicatie te coderen. Kontalk is beschikbaar voor Android, macOS, Linux en Windows.

  Aanvullende informatie over gecodeerde Instant Messengers

  • Ricochet slaagt voor een professionele beveiligingsaudit en laat zien dat ze serieus zijn over beveiliging.
  • Hoe online te communiceren zonder te worden bekeken of gevolgd.
  • Een link om de Signal APK te downloaden als u een geavanceerde gebruiker bent met speciale behoeften. Niet aanbevolen voor vaste gebruikers.
  • Wire bewaart een lijst met alle klantcontacten totdat het klantaccount is verwijderd.
  • Een audit toont aan dat de Telegram-berichtenapp niet IND-CCA-beveiligd is.
  • Een reddit-discussiethread over Telegram en of het wel of niet privé is zoals geadverteerd.

  Video- en spraakberichten met codering

  Als u een gebruiker van Skype, Viber of Google Hangouts bent, moet u overschakelen naar een gecodeerde service, zoals hier vermeld, om uw privacy te beschermen.

  Signaal

  Open-Whisper-SystemsSignal is een gratis, open source applicatie waarmee je groeps-, tekst-, spraak-, video-, document- en afbeeldingberichten overal ter wereld kunt verzenden. Berichten verzonden met signaal worden van begin tot eind gecodeerd. U kunt ook instellen dat uw berichten op een door u gekozen tijdstip verdwijnen.

  Signaal is beschikbaar voor Android, iOS, Windows, macOS en Debian-gebaseerde Linux.

  Draad

  draadWire is een berichten-app vanuit Zwitserland. U kunt Draad gebruiken voor chatten, telefoongesprekken, afbeeldingen, muziek, video en afbeeldingen. Alles dat viaWire wordt verzonden, is end-to-end gecodeerd. Een woord van waarschuwing: Wire houdt een lijst bij van alle mensen met wie u contact opneemt totdat u uw account verwijdert. Draad is gratis voor persoonlijk gebruik.

  Draad is beschikbaar voor Android, iOS, Windows, macOS, Linux en het web.

  Linphone

  LinphoneLinphone is een open source VoIP-toepassing die het SIP-protocol gebruikt voor spraak- en video-oproepen, instant messaging en het delen van bestanden. Linphone biedt end-to-end encryptie via zRTP, TLS en SRTP.

  Linphone is beschikbaar voor Android, iOS, Windows10 mobile, macOS, Windows voor de desktop en Linux.

  Andere video- en voicemailservices met privacyfuncties

  Jitsi

  een set gratis en open source-applicaties gemaakt voor veilige online videoconferenties. Jitsi voor de desktop biedt chat, desktop sharing, bestandsoverdracht en ondersteuning voor instant messaging.

  Tox

  een gratis, open source, gedistribueerde, peer-to-peer applicatie voor spraak- en videoberichten die end-to-end encryptie biedt. Tox is beschikbaar voor Windows, macOS, Linux, iOS, Android en FreeBSD.

  Ring

  een gratis, gedistribueerde applicatie voor video, spraak en instant messaging die codering biedt. Ring is beschikbaar voor Linux, Windows, macOS en Android.

  Artikelen en links met aanvullende informatie over gecodeerde spraak- en videoboodschappen

  • Een link om de Signal APK te downloaden als u een geavanceerde gebruiker bent met speciale behoeften. Niet aanbevolen voor vaste gebruikers.
  • Wire bewaart een lijst met alle klantcontacten totdat het klantaccount is verwijderd.

  Services voor het delen van bestanden met privacyfuncties

  OnionShare

  Open Source Privacy Tools - Complete gids voor online veiligheidOnionShare is een gratis, open source applicatie voor het delen van bestanden van elke grootte. Hiermee kunnen gebruikers anoniem en veilig bestanden delen via de Tor-uienservice. Het genereert een geheime URL waartoe de ontvanger toegang moet hebben om het bestand te downloaden.

  OnionShare is beschikbaar voor Windows, MacOS en Linux.

  Magisch wormgat

  Open Source Privacy Tools - Complete gids voor online veiligheidMagic Wormhole is een opdrachtregelprogramma voor het delen van bestanden. Het is ontworpen om de complexiteit van andere gecodeerde systemen voor het delen van bestanden te voorkomen. Het beschermt de privacy van zijn gebruikers via een PAKE (wachtwoord-geverifieerde sleuteluitwisseling).

  Cloudopslagservices met privacyfuncties

  Als u Dropbox, Google Drive, Microsoft OneDrive, Apple iCloud of een vergelijkbare service gebruikt om uw gegevens in de cloud op te slaan, moet u overschakelen naar een service die uw privacy beschermt, zoals hier wordt vermeld.

  Seafile

  SeafileSeafile is een applicatie voor bestandsopslag die ingebouwde bestandscodering en bestandssynchronisatie biedt. Gebruikers kunnen hun eigen server leveren of de Seafile-cloudservice gebruiken om bestanden op te slaan. De Community-editie, die bedoeld is voor gebruikers die hun eigen servers aanbieden, is gratis. De Pro-editie, die bedoeld is voor klanten wier bestanden worden gehost door de cloudservice van Seafile, is gratis voor maximaal 3 gebruikers. Zowel de Community-editie als de Pro-editie bieden tweefactorauthenticatie. De Pro-editie biedt ook extern wissen, een auditlogboek en antivirusintegratie.

  De clientsoftware is beschikbaar voor Windows, macOS, Linux, iOS en Android.
  De serversoftware is beschikbaar voor Linux, Raspberry Pi en Windows.

  NextCloud

  NextcloudNextCloud is een applicatie voor bestandsopslag waarmee gebruikers hun gegevens veilig thuis, op een server naar keuze of bij een van de serviceproviders van NextCloud kunnen opslaan. NextCloud is gratis en open source.

  NextCloud is beschikbaar voor Windows, macOS, Linux, Android, iOS en Windows Mobile.

  Minste autoriteit S4

  S4Least Authority biedt een cloudopslagservice genaamd S4 (Simple Secure Storage Service) voor individuele klanten. S4 biedt client-side encryptie voor opgeslagen bestanden. Uw gegevens zijn toegankelijk via Gridsync (een grafische gebruikersinterface) of via een opdrachtregelinterface. De service kost $ 25 per maand.

  Gridsync is beschikbaar voor MacOS, Linux en Windows.

  Nog een cloudopslagservice om te overwegen

  • Muonium - Muonium is een gratis, open source cloudopslagprovider die anonimiteit en end-to-end encryptie voor uw bestanden biedt.

  Extra informatie

  • Cryptomator - een eenvoudige, gratis, open source applicatie voor bestandsopslag waarmee u bestandsinhoud en -namen met AES kunt coderen. Beschikbaar voor Windows, macOS, Linux, Android en iOS
  • Top NBN-plannen - Hoewel enigszins los van elkaar, is dit een gids voor de beste NBN-providers in Australië. Ik heb ze vergeleken op basis van snelheid en privacy, omdat van sommige ISP's bekend is dat ze actief klantgegevens verkopen.

  Toepassingen waarmee u uw eigen cloud-server kunt hosten

  Als u Dropbox, Google Drive, Microsoft OneDrive, Apple iCloud of een vergelijkbare service gebruikt en u wilt zelf een cloud-server hosten, bekijk dan deze opties.

  Seafile

  SeafileSeafile is een applicatie voor bestandsopslag die ingebouwde bestandscodering en bestandssynchronisatie biedt. Gebruikers kunnen hun eigen server leveren of de Seafile-cloudservice gebruiken om bestanden op te slaan. De Community-editie, die bedoeld is voor gebruikers die hun eigen servers aanbieden, is gratis. De Pro-editie, die bedoeld is voor klanten wier bestanden worden gehost door de cloudservice van Seafile, is gratis voor maximaal 3 gebruikers. Zowel de Community-editie als de Pro-editie bieden tweefactorauthenticatie. De Pro-editie biedt ook extern wissen, een auditlogboek en antivirusintegratie.

  De clientsoftware is beschikbaar voor Windows, MacOS, Linux, iOS en Android.
  De serversoftware is beschikbaar voor Linux, Raspberry Pi en Windows.

  Pydio

  PydioPydio is een open source applicatie voor het delen van bestanden voor bedrijven. Bestanden zijn toegankelijk via een webinterface, via de desktop of via een mobiel apparaat. Het kan worden geïmplementeerd op een server op het bedrijfsterrein of in een private cloud. Pydio heeft verschillende beveiligingsinstellingen die kunnen worden aangepast aan het privacybeleid van het bedrijf dat het gebruikt.

  Beschikbaar voor Windows, MacOS, Linux, Android, iOS of via internet.

  Tahoe-LAFS

  Tahoe-LAFSLAFS staat voor Least-Authority File Store. Tahoe-LAFS is een cloudopslagsysteem dat gratis en open source is. Het werkt door uw communicatie te versleutelen en deze over verschillende servers te verspreiden. LAFS is het systeem dat wordt gebruikt door Least Authority S4.

  Beschikbaar voor Windows, MacOS en Linux.

  Extra informatie

  • NextCloud - NextCloud is een applicatie voor bestandsopslag waarmee gebruikers hun gegevens veilig thuis, op een server naar keuze of bij een van de serviceproviders van NextCloud kunnen opslaan. NextCloud is gratis en open source.
  • Muonium - Muonium is een gratis, open source cloudopslagprovider die anonimiteit en end-to-end encryptie voor uw bestanden biedt.
  • Web Hosting beoordelingen - We hebben de beste hostingbedrijven bekeken en vergeleken op basis van snelheid en beveiliging.

  Toepassingen voor bestandssynchronisatie met privacyfuncties

  Sparkle delen

  SparkleShareSparkle Share is een gratis en open source applicatie voor het synchroniseren van bestanden. Het biedt zowel client-side als server-side encryptie.

  Beschikbaar voor Windows, MacOS en Linux

  Syncany

  SyncanySyncany is een open source cloudopslag- en bestandsuitwisselingstoepassing die uw bestanden synchroniseert met welk type opslag u ook heeft. Uw bestanden worden gecodeerd voordat u ze uploadt. Syncany wordt niet actief onderhouden.

  Beschikbaar voor MacOS, Windows en Linux

  Syncthing

  SyncthingSyncthing is een gratis en open source gedecentraliseerde applicatie voor het delen van bestanden waarmee u uw gegevens kunt opslaan waar u maar wilt. Het beschermt uw privacy door al uw communicatie met TLS te coderen. Geen enkele centrale server is ooit betrokken bij het transporteren of synchroniseren van uw gegevens.

  Beschikbaar voor Mac OS X, Windows, Linux, FreeBSD, Solaris en OpenBSD

  Andere Cloud Server-toepassingen met privacyfuncties

  • git-annex - git-annex is een opdrachtregeltoepassing waarmee je je bestanden kunt synchroniseren met git. Als je je niet prettig voelt bij het gebruik van de opdrachtregel, kun je de git-annex-assistent gebruiken die wordt geleverd met git-annex.

  Toepassingen voor wachtwoordbeheer

  Als u momenteel 1Password, LastPass, Roboform of iCloud Keychain gebruikt om uw wachtwoorden te beheren, raden we u aan hier een veiliger alternatief te zoeken.

  Master wachtwoord

  Master wachtwoordMaster Password is een open source gratis softwareapplicatie die werkt door uw wachtwoorden algoritmisch te genereren wanneer u ze nodig hebt. Uw privacy wordt beschermd met deze oplossing omdat uw gegenereerde wachtwoorden niet op uw apparaat worden opgeslagen en niet via het netwerk worden verzonden.

  Hoofdwachtwoord is beschikbaar voor iOS, MacOS, Android, Windows, Linux en het web.

  KeePass / KeePassX

  KeePassKeePass is een gratis, open source wachtwoordbeheerder die is ontworpen om eenvoudig te gebruiken. Met KeePass worden uw wachtwoorden opgeslagen in een gecodeerde database die is beveiligd met een hoofdsleutel of een sleutelbestand. De databases zijn gecodeerd met AES en Twofish. Bezoek deze links voor meer informatie over [KeePassX] (momenteel niet onderhouden) en [KeePassXC]

  Beschikbaar voor Windows, MacOS, Linux, Android en BSD

  LessPass

  LessPassLessPass is een gratis, open source applicatie die is ontwikkeld om wachtwoordbeheer eenvoudiger te maken. LessPass werkt door wachtwoorden te berekenen in plaats van ze te genereren en op te slaan. Het slaat uw wachtwoorden nooit op in een database en hoeft niet te worden gesynchroniseerd met uw apparaat om te werken. Het maakt gebruik van PBKDF2 en sha-256.

  Beschikbaar voor Windows, MacOS, Linux, Android, Firefox en Chrome.

  Andere applicaties voor wachtwoordbeheer

  • Secure Password Generator - Een online tool die sterke en willekeurige wachtwoorden genereert. Het genereren van alle wachtwoorden gebeurt in de browser.
  • SuperGenPass - een gratis, open source wachtwoordgenerator die in uw browser wordt uitgevoerd. Het transformeert uw hoofdwachtwoord in een uniek wachtwoord voor elke site die u bezoekt. Uw wachtwoorden worden nooit opgeslagen of verzonden.
  • Wachtwoord veilig - een gratis, open source wachtwoordapplicatie waarmee u uw bestaande wachtwoorden kunt beheren en nieuwe wachtwoorden kunt genereren volgens uw eigen regels. Met Password Safe slaat u uw wachtwoorden op in een of meerdere gecodeerde databases. Ontworpen met liefde door beveiligingsexpert Bruce Schneier, raden we ten zeerste aan om PW Safe te gebruiken als je de beweging van open source privacyhulpmiddelen wilt ondersteunen.

  Aanvullende informatie over het genereren van wachtwoorden

  • John Oliver van Late Week Tonight en Edward Snowden bespreken wachtwoorden (Youtube).

  Internationale wetten met betrekking tot belangrijke openbaarmaking

  Links met betrekking tot de belangrijkste openbaarmakingswetten

  Wetgeving inzake de openbaarmaking van sleutels bepaalt de voorwaarden waaronder een persoon verplicht is om coderingssleutels te geven aan wetshandhavingsfunctionarissen. De wetten verschillen in elk land, maar de meeste landen vereisen een bevel. Steganografie en gegevensversleutelingsmethoden die plausibele ontkenning garanderen, zijn twee van de manieren waarop personen zich kunnen verdedigen tegen de belangrijkste openbaarmakingswetgeving.

  Steganografie verwijst naar het verbergen van een bericht, afbeelding of bestand in een ander bericht, afbeelding of bestand. Voor onze context is het verborgen bericht meestal een bericht dat gecodeerde informatie bevat. Om plausibele ontkenning te garanderen, moet het verborgen bericht zodanig worden gecodeerd dat wordt voorkomen dat een tegenstander kan bewijzen dat het verborgen bericht bestaat.

  Naties die belangrijke openbaarmakingswetten hebben
  1. Antigua en Barbuda
  2. Australië
  3. Canada
  4. Frankrijk
  5. Indië
  6. Noorwegen
  7. Zuid-Afrika
  8. Verenigd Koninkrijk
  Naties waar de belangrijkste openbaarmakingswetten al dan niet van toepassing zijn
  1. België *
  2. Finland *
  3. Nieuw Zeeland (onduidelijk)
  4. Zweden (voorgesteld)
  5. Nederland *
  6. Verenigde Staten (zie gerelateerde informatie)
  Naties waar de belangrijkste openbaarmakingswetten niet van toepassing zijn
  1. Tsjechië
  2. Polen

  * als een persoon, anders dan de verdachte of de familie van de verdachte, weet hoe hij toegang moet krijgen tot een systeem, kan de persoon worden verplicht om te delen wat hij of zij weet.

  Links naar aanvullende bestandsversleutelingsservices

  • Een diepgaande blik op de belangrijkste openbaarmakingswetten van Wikipedia.
  • Antwoorden op een vraag over belangrijke openbaarmakingswetten bij Law Stack Exchange.
  • Maria Hoffman, Senior Staff Attorney voor de Electronic Frontier Foundation, spreekt op DEFCON 20 over belangrijke openbaarmakingswetten en gedwongen ontsleuteling.

  Toepassingen voor bestandscodering

  Als u momenteel uw harde schijf, e-mailrecords of bestandsarchieven niet codeert, raden we u aan een van deze coderingstoepassingen te gebruiken.

  Links naar aanvullende bestandsversleutelingsservices

  • Cryptomator - een eenvoudige, gratis, open source applicatie voor bestandsopslag waarmee u bestandsinhoud en -namen met AES kunt coderen.
  • miniLock - een gecontroleerde, peer-reviewed add-in voor bestandsversleuteling voor Google Chrome en Chromium.
  • AES Crypt - een applicatie voor bestandscodering op basis van de Advanced Encryption Standard. Het is eenvoudig te gebruiken en na installatie hoeft u alleen op een bestand te klikken en een wachtwoord in te voeren om te gebruiken. Beschikbaar voor Windows, Mac, Linux en Android.
  • DiskCryptor - een open source applicatie voor het coderen van bestanden die kan worden gebruikt om sommige of alle schijfpartities op een schijfstation te coderen. Ondersteunt AES, Twofish en Serpent. Werkt op Windows.
  VeraCrypt

  VeraCryptVeraCrypt is een gratis, open source applicatie gebaseerd op TrueCrypt 7.1a. Het kan een virtuele gecodeerde schijf maken, het kan een partitie of opslagapparaat coderen, het werkt in realtime en het is ontworpen om plausibele ontkenning te bieden..

  Beschikbaar voor Windows, MacOS en Linux.

  GNU Privacy Guard

  GnuPGGratis, open source software op basis van OpenPGP. Het kan worden gebruikt als een opdrachtregelprogramma of het kan worden gebruikt met front-endtoepassingen. Het codeert en ondertekent gegevens en e-mailcommunicatie.

  Beschikbaar voor Windows, Vista en Linux.

  PeaZip

  PeaZipPeaZip is een gratis, open source hulpprogramma voor het beheren van bestanden en het maken van bestandsarchieven. Het ondersteunt meer dan 180 verschillende bestandsformaten. PeaZip bevat verschillende methoden voor het beveiligen van uw gegevens, waaronder codering met AES, Twofish of Serpent, een gecodeerde wachtwoordbeheerder, tweefactorauthenticatie (optioneel, niet vereist) en veilige verwijder- en bestandshashtools.

  Beschikbaar voor Windows, MacOS, Android en Debian.

  Netwerken buiten het Surface-web

  Als u toegang wilt tot inhoud op het Dark Web, bladert u door de informatie in dit gedeelte.

  Tor Project

  Open Source Privacy Tools - Complete gids voor online veiligheidHet Tor-netwerk stelt zijn gebruikers in staat om het Surface-web te omzeilen via het netwerk van vrijwillige servers. Tor verspreidt uw communicatie over verschillende relaisverbindingen om uw identiteit te beschermen.

  Beschikbaar voor Windows, Mac, Linux, iOS, Android en OpenBSD

  I2P-netwerk

  Open Source Privacy Tools - Complete gids voor online veiligheidHet I2P-netwerk is een overlay-netwerk waarmee gebruikers anoniem kunnen communiceren. Alle communicatie met het netwerk wordt end-to-end gecodeerd. I2P ondersteunt e-mail, webbrowsen, websitehosting, instant message, blogging, forums en bestandsopslag.

  Beschikbaar voor Windows, MacOS, Linux, Android

  Het Freenet-project

  FreenetFreenet is een gedecentraliseerd, gedistribueerd netwerk. Bestanden en communicatie worden gecodeerd en knooppunten worden geanonimiseerd op Freenet. Gebruikers kunnen bestanden delen, websites publiceren en chatten op forums.

  Beschikbaar voor Windows, MacOS en Linux

  Koppelingen naar aanvullende netwerken buiten het Surface-web

  • ZeroNet - Een peer-to-peer netwerk met behulp van het BitTorrent-netwerk en Bitcoin-cryptografie.
  • Retroshare - gratis, open source software waarmee de gebruiker een veilig, anoniem en gedecentraliseerd netwerk kan maken om gecodeerde communicatie te verzenden.
  • GNUnet - een reeks hulpmiddelen en toepassingen voor het bouwen van gedecentraliseerde toepassingen die de privacy beschermen.
  • IPFs - een peer-to-peer bestandsdistributiesysteem. Het doel van IPFS is om HTTP te vervangen en het internet efficiënter en kosteneffectiever te maken. [Link naar privacywaarschuwing].

  Netwerken buiten het Surface-web

  Als u momenteel Facebook, Twitter of Google+ gebruikt, raden we u aan hier een veiliger alternatief voor sociale media te zoeken.

  verspreiden*

  verspreidendiaspora is een gedecentraliseerd sociaal netwerk dat over servers (die ze 'pods' noemen) over de hele wereld worden uitgevoerd. Om lid te worden van diaspora moet je een pod vinden en je bij deze registreren. In diaspora kunt u uw identiteit privé houden en kiest u wie uw informatie ziet.

  friendica

  friendicaFriendica is een gedecentraliseerd sociaal netwerk dat het diaspora-protocol ondersteunt. Gebruikers kunnen communiceren met gebruikers van Friendica en ook met gebruikers van diaspora en Hubzilla. Friendica ondersteunt ook bidirectionele communicatie met Twitter, App.net, GNU Social en Mail.

  GNU Social

  GNU-sociaalGNU Social is ontwikkeld als een applicatie voor sociale media waarmee gebruikers hun eigen gegevens kunnen beheren en hun contacten kunnen onderhouden. GNU Social is ontwikkeld op basis van Status Net.

  Een link naar een extra gedecentraliseerd sociaal netwerk

  • Mastodont - een gratis, open source, gedecentraliseerd sociaal netwerk. Het is gebaseerd op GNU Social.

  Aanvullende informatie over sociale netwerken

  • Verwijder uw Facebook-account - Bezoek deze link om uw Facebook-account permanent te verwijderen.
  • Een gids voor het verwijderen van uw Facebook-account - Stapsgewijze instructies voor het verwijderen van uw Facebook-account.

  Domeinnaamservices voor meer beveiliging

  DNSCrypt

  DNSCryptDNSCrypt is een gratis en open source domeinnaamprotocol dat spoofing van domeinnamen voorkomt. DNSCrypt maakt gebruik van cryptografie om ervoor te zorgen dat communicatie afkomstig van een specifieke DNS-resolver authentiek is en niet is aangepast of gewijzigd.

  Beschikbaar voor Windows, MacOS, Linux, Android en iOS.

  OpenNIC

  OpenNICOpenNic is een alternatief voor gebruikers van domeinnaamregisters zoals ICANN. Ze bieden verschillende unieke topleveldomeinen (inclusief .bbs, .chan, .indy en verschillende andere) die niet beschikbaar zijn via andere registers. Als u aan hun vereisten voldoet, kunt u bovendien uw eigen TLD voorstellen en hosten via hun service.

  Links naar aanvullende domeinnaamservices

  • Geen spoor - NoTrack is een DNS-server die uw privacy beschermt door trackingverzoeken van meer dan 10.000 trackingdomeinen te negeren. Het kan ook worden gebruikt om advertenties te blokkeren. Beschikbaar voor Linux.
  • NameCoin - NameCoin is een gratis en open source applicatie op basis van bitcoin die de .bit TLD aanstuurt.

  Veilige notitietoepassingen

  Als u momenteel Evernote, Google Keep of Microsoft OneNote gebruikt, raden we u aan hier een veiligere toepassing voor het maken van notities te zoeken.

  Laverna

  LavernaLaverna is een gratis, open source applicatie voor het maken van notities met een markdown-editor, een afleidingsvrije modus en de mogelijkheid om uw notities te coderen. Je kunt het gebruiken met je Dropbox- of RemoteStorage-accounts.

  Beschikbaar voor Linux, MacOS en Windows.

  turtl

  turtlTurtl is een gratis, open source applicatie voor het maken van notities, documenten opslaan, bladwijzersites, foto's bewaren en meer. Het gebruikt cryptografische sleutels om uw gegevens te beschermen. U kunt de gehoste Turtl gebruiken of uw eigen Turtl-server uitvoeren.

  Beschikbaar voor Windows, MacOS, Linux en Android.

  Standaard opmerkingen

  StandardNotesStandard Notes is een gratis, open source applicatie om notities te maken die is ontworpen om eenvoudig en privé te zijn. Het maakt gebruik van AES-256 om uw notities te coderen en biedt automatische synchronisatie, webtoegang en offline toegang. Gebruikers die extra functies willen, kunnen zich abonneren op hun uitgebreide service die volledige toegang tot hun extensies en geautomatiseerde back-ups naar cloudopslag biedt.

  Beschikbaar voor MacOS, Windows, iOS, Linux en Android

  Link naar een extra beveiligde toepassing voor het maken van notities

  • Papierwerk - een gratis, open source applicatie voor het maken van notities. Om het te gebruiken heeft u een server nodig met Linux, Apache, MySQL en PHP.

  Veilige notitietoepassingen

  PrivateBin

  PrivateBinPrivateBin is een open source-prullenbak die uw pasta's beveiligt door ze in de browser te coderen en te decoderen. De server heeft geen toegang tot plakken. Plakt kan met een wachtwoord worden beveiligd. Om het te gebruiken, moet u het op uw eigen server installeren of een server zoeken die u kunt gebruiken en die u vertrouwt. Bezoek voor een lijst met servers waarop PrivateBin wordt uitgevoerd. hier

  0bin

  0bin0bin is een gratis, open source pastebin die pasta's in de browser codeert met behulp van Javascript. De makers van 0bin zeggen dat hun doel niet is om de gebruikers van 0bin te beschermen. Hun doel is om diegenen die host zijn van 0bin te beschermen tegen vervolging voor de inhoud van de pasta's. Hun versleutelingsmethode is opgezet om hosts plausibele ontkenning te bieden. U kunt 0bin gebruiken op 0bin.net, of de code downloaden en op uw eigen server instellen.

  Links naar extra beveiligde pastebins

  • Disroot - Disroot biedt een pakket beveiligde services, waaronder een PrivateBin-prullenbak.
  • Hastebin - Hastebin is een open source Pastebin-toepassing. U kunt het op internet gebruiken of de code downloaden en op uw eigen server uitvoeren.

  Productiviteitstools

  Etherpad

  EtherpadEtherpad is een gratis, open source teksteditor. Je kunt het alleen gebruiken of een Etherpad-document in realtime met een groep bewerken. U kunt Etherpad op uw eigen server installeren of het gebruiken via een van de verschillende openbare exemplaren.

  Beschikbaar voor Windows, MacOS en Linux

  EtherCalc

  EtherCalcEtherCalc is een gratis, open source spreadsheet-applicatie. Je kunt het alleen gebruiken of in samenwerking. U kunt de beschikbare versie op de website gebruiken of op uw eigen server installeren.

  Beschikbaar voor Windows, MacOS, Linus, FreeBSD

  ProtectedText

  ProtectedTextBeschermde tekst is een gratis service waarmee gebruikers gecodeerde notities kunnen opslaan. Beschermde tekst codeert tekst in de browser. Ze volgen geen gebruikers en geven geen advertenties weer. De service vereist geen registratie om te gebruiken. Gebruikers kiezen een naam voor hun bestand en slaan deze op met een wachtwoord als ze klaar zijn.

  Links naar aanvullende productiviteitstools

  • Disroot - Disroot biedt een pakket beveiligde services, waaronder Etherpad en EtherCalc.
  • Dudle - Een gratis, online polling- en planningsapplicatie. Het vereist geen registratie om te gebruiken.

  Beveiligde besturingssystemen

  Als u momenteel Microsoft Windows of Apple's OSX gebruikt, raden we u aan hier een veiliger besturingssysteem te zoeken.

  Qubes OS

  Qubes-OSQubes OS is een gratis, open-source besturingssysteem dat is ontworpen als een veilig alternatief voor andere besturingssystemen. De Qubes-benadering van beveiliging is "beveiliging door compartimentering". De verschillende taken die u op uw computer uitvoert, zijn gescheiden in "qubes" die van elkaar zijn gescheiden. Op deze manier kan, als de ene qube door malware wordt aangetast, de andere qubes niet in gevaar worden gebracht.

  Debian

  DebianDebian is een gratis, open source besturingssysteem gemaakt door leden van het Debian Project. Debian-systemen gebruiken Linux of FreeBSD om te draaien. Debian wordt geleverd met meer dan 51.000 gratis softwareapplicaties. U kunt Debian vanaf een CD installeren, u kunt het online downloaden of u kunt een computer kopen waarop Debian vooraf is geïnstalleerd.

  Trisquel

  TrisquelTrisquel is een gratis besturingssysteem op basis van Linux. Er zijn verschillende edities beschikbaar, afhankelijk van wat u nodig heeft. Het werd oorspronkelijk ontwikkeld om een ​​besturingssysteem te bieden dat de Galicische taal ondersteunde.

  Waarschuwing

  Als u uw privacy wilt behouden, vermijd dan koste wat kost Windows 10.

  Koppelingen naar aanvullende besturingssystemen

  • OpenBSD - een gratis besturingssysteem gevestigd in Canada dat is ontworpen om op UNIX te lijken. Het doel van de ontwikkelaars is om nummer één te worden op het gebied van beveiliging. Cryptografie is op verschillende plaatsen in het OpenBSD OS ingebed. Bovendien hebben ze een beveiligingsteam dat sinds 1996 OpenBSD controleert.
  • Arch Linux - Arch Linux is ontworpen als de doe-het-zelfversie van Linux. De standaardinstallatie bevat alleen wat nodig is om het besturingssysteem te bedienen en de gebruiker kan het indien nodig wijzigen. Parabola is een gratis, open source besturingssysteem afgeleid van Arch Linux.
  • Whonix - Whonix is ​​een gratis besturingssysteem gebaseerd op Tor en Debian GNU / Linux. Het is ontworpen voor beveiliging en privacy en bereikt dit door het Tor-netwerk en een architectuur met virtuele machines te gebruiken.
  • Subgraph OS - Subgraaf is ontworpen om eenvoudig te gebruiken maar moeilijk aan te vallen. Het wordt geleverd met een kernel gehard met Grsecurity, het vereist gebruikers om gecodeerde bestandssystemen te hebben, het beperkt toepassingen zodat ze alleen het Tor-netwerk gebruiken, en het wordt geleverd met een beveiligde instant messaging en een beveiligde e-mailclient. Subgraph is gebaseerd op Debian GNU / Linux.

  De 10 meest kritieke IoT-beveiligingslekken van OWASP

  1. Zwakke, denkbare of hardgecodeerde wachtwoorden - Gebruik van gemakkelijk brute-gedwongen, publiekelijk beschikbare of onveranderlijke referenties, inclusief backdoors in firmware of clientsoftware die ongeautoriseerde toegang verleent tot geïmplementeerde systemen.
  2. Onveilige netwerkservices - Onnodige of onveilige netwerkservices die op het apparaat zelf worden uitgevoerd, met name die blootgesteld aan internet, die de vertrouwelijkheid, integriteit / authenticiteit of beschikbaarheid van informatie schaden of ongeautoriseerde afstandsbediening toestaan ​​...
  3. Onveilige ecosysteeminterfaces - Onveilige web-, backend API-, cloud- of mobiele interfaces in het ecosysteem buiten het apparaat waardoor compromissen kunnen worden gesloten tussen het apparaat of de bijbehorende componenten. Veelvoorkomende problemen zijn een gebrek aan authenticatie / autorisatie, ontbrekende of zwakke codering en een gebrek aan invoer- en uitvoerfiltering.
  4. Gebrek aan veilig updatemechanisme - Geen mogelijkheid om het apparaat veilig bij te werken. Dit omvat gebrek aan firmwarevalidatie op apparaat, gebrek aan veilige levering (niet-gecodeerd tijdens verzending), gebrek aan anti-rollback-mechanismen en gebrek aan meldingen van beveiligingswijzigingen als gevolg van updates.
  5. Gebruik van onveilige of verouderde componenten - Gebruik van verouderde of onveilige softwarecomponenten / bibliotheken waardoor het apparaat kan worden aangetast. Dit omvat onveilige aanpassing van besturingssysteemplatforms en het gebruik van software- of hardwarecomponenten van derden uit een gecompromitteerde supply chain.
  6. Onvoldoende privacybescherming - Persoonlijke informatie van de gebruiker opgeslagen op het apparaat of in het ecosysteem die onveilig, onjuist of zonder toestemming wordt gebruikt.
  7. Onveilige gegevensoverdracht en opslag - Gebrek aan codering of toegangscontrole van gevoelige gegevens overal in het ecosysteem, inclusief in rust, onderweg of tijdens verwerking.
  8. Gebrek aan apparaatbeheer - Gebrek aan beveiligingsondersteuning op apparaten die in de productie worden ingezet, inclusief activabeheer, updatebeheer, veilige buitenbedrijfstelling, systeembewaking en reactiemogelijkheden.
  9. Onzekere standaardinstellingen - Apparaten of systemen worden geleverd met onveilige standaardinstellingen of missen de mogelijkheid om het systeem veiliger te maken door operators te verbieden configuraties te wijzigen.
  10. Gebrek aan fysieke verharding - Gebrek aan fysieke hardingsmaatregelen, waardoor potentiële aanvallers gevoelige informatie kunnen verkrijgen die kan helpen bij een toekomstige aanval op afstand of lokale controle over het apparaat kan krijgen.

  Privacy verbeterde live besturingssystemen

  rok

  rokTails is een gratis, op Debian GNU / Linux gebaseerd live besturingssysteem dat op een USB-stick of een dvd kan draaien. Alle softwaretoepassingen die op Tails worden uitgevoerd en die internettoegang vereisen, worden gedwongen het Tor-netwerk te doorlopen om uw privacy te beschermen. Tails wordt geleverd met cryptografische hulpmiddelen om uw bestanden en berichten te coderen en laat geen spoor van zichzelf achter op de computer waar het wordt gebruikt.

  KNOPPIX

  KNOPPIXKNOPPIX is een gratis, open source live besturingssysteem gebaseerd op Debian GNU / Linux. Het kan worden uitgevoerd vanaf een CD, USB-stick of DVD. De CD-versie bevat Open Office, LXDE (voor de desktop), Firefox, GIMP en MPlayer en hulpprogramma-applicaties. De dvd bevat dezelfde software als de cd en bevat extra toepassingen voor kantoorproductiviteit, engineering, onderwijs en gaming.

  Puppy Linux

  Puppy-LinuxPuppy Linux is een gratis open-source besturingssysteem gebaseerd op GNU / Linux. Het is ontworpen om eenvoudig te gebruiken en snel uit te voeren. Net als andere live OS's, kan Puppy Linux worden uitgevoerd vanaf een USB-station, CD of DVD. Omdat het een klein programma is (ongeveer 100 MB), laadt het zeer snel op de meeste computersystemen.

  Een link naar een extra live besturingssysteem

  • Tiny Core Linux - Tiny Core is een live besturingssysteem dat klein is ontworpen. Tiny Core is gebaseerd op Linux. Het is 10 megabytes en wordt niet geleverd met eindgebruikertoepassingen.

  Privacy verbeterde mobiele besturingssystemen

  Het gebruik van Google Apps met deze besturingssystemen kan uw veiligheid in gevaar brengen. We raden u aan MicroG als alternatief op uw apparaat te installeren.

  LineageOS

  LineageOSLineageOS is een gratis en open source alternatief besturingssysteem voor smartphones, phablets en tablets met Android. Het werd oorspronkelijk ontwikkeld van CyanogenMod.

  CopperheadOS

  CopperheadOSCopperheadOS is een mobiel besturingssysteem dat is ontworpen voor beveiliging en privacy. De gratis versie van CopperheadOS ondersteunt Nexus 5L en 6P. De betaalde versie van CopperheadOS ondersteunt Pixel en Pixel XL. Enkele van de beveiligingsfuncties van CopperheadOS zijn volledige schijfcodering op de bestandssysteemlaag en afzonderlijke schijfcoderingssleutels voor elke gebruiker van een bepaald apparaat.

  Zeilvis OS

  Sailfish-OSSailfishOS is een mobiel besturingssysteem dat is ontworpen om compatibel te zijn met Android-apparaten en chipsets. Sailfish is gebaseerd op Linux en de kern is gebaseerd op het Mer-project. De gebruikersinterface is ontwikkeld met de QML-taal.

  Koppelingen naar aanvullende mobiele besturingssystemen

  • Replicant - een mobiel besturingssysteem dat een aanpassing is van LineageOS en dat is ontworpen met extra beveiligings- en privacyfuncties.
  • OmniROM - een gratis mobiel besturingssysteem dat is ontworpen als alternatief voor Android.
  • microgram - Een verzameling softwareprogramma's die zijn ontworpen om de Android-apps en -bibliotheken van Google te vervangen.

  Open Source Router-toepassingen

  OpenWrt

  Open Source Privacy Tools - Complete gids voor online veiligheidOpenWrt is een gratis en open source GNU / Linux-distributie die is ontworpen voor routers en andere ingebedde apparaten. Dankzij de architectuur kunt u privacyfuncties toevoegen, zoals stateful pakketinspectie en inbraakdetectie voor een lage prijs.

  pfSense

  pfSensepfSense is een gratis, open source softwareapplicatie op basis van FreeBSD. Het is ontworpen om te worden gebruikt als een firewall en router en kan worden beheerd via een webinterface. U kunt pfSense gebruiken met hardware die verkrijgbaar is bij Netgate, of u kunt uw eigen hardware aanschaffen voor gebruik met pfSense.

  LibreCMC (oorspronkelijk LibreWRT)

  LibreWRTLibreCMC is een verzameling gratis op GNU / Linux gebaseerde ingebedde besturingssystemen die zijn ontworpen voor routers en kleine computers met één kaart.

  Koppelingen naar andere Open Source Router-toepassingen

  • OpenBSD - een gratis besturingssysteem gevestigd in Canada dat is ontworpen om op UNIX te lijken. OpenBSD draait op Ubiquiti Networks EdgeRouters.
  • DD-WRT - gratis en open source firmware ontwikkeld voor verschillende IEEE 802.11a / b / g / h / n draadloze routers. DD-WRT vereist geen productactivering en omvat geen tracking.

  Open Source Router-toepassingen

  Veel van de nieuwe functies van Windows 10 worden gebruikt om u te volgen.

  1. Windows 10 bevat standaard gegevenssynchronisatie. Dit bevat:
   • uw browsegeschiedenis, door u getypte URL's, uw favorieten.
   • onze app-instellingen
   • Wifi-hotspotnamen en uw wachtwoorden daarvoor.
  2. Windows 10 tagt uw apparaat met een unieke advertentie-ID. Deze instelling is standaard ingeschakeld.
   • De unieke ID wordt gebruikt om u gepersonaliseerde advertenties te bieden.
  3. Cortana, de virtuele assistent die bij Windows 10 wordt geleverd, leert standaard over jou. Het doet dit door informatie over u te verzamelen, zoals:
   • uw zoekgeschiedenis
   • uw microfooningang
   • uw agenda-items
   • uw aankoopgeschiedenis
   • uw creditcardgegevens
   • uw muziekvoorkeuren
   • uw beroertepatronen
  4. Volgens de eigen privacyverklaring van Microsoft kunnen de volgende soorten gegevens worden verzameld wanneer u met een Microsoft-product communiceert:
   • uw identiteit
   • uw wachtwoorden
   • uw demografie
   • jouw interesses
   • uw apparaat en gebruiksgegevens
   • uw inhoud
   • jouw locatie
   • uw contacten en mensen waarmee u verbonden bent
  5. Microsoft kan uw gegevens delen met of zonder uw toestemming.
   • Wanneer u Windows 10 downloadt, geeft u Microsoft toestemming om uw gegevens met derden te delen "met uw toestemming of indien nodig ..."

  Met deze applicatie kunt u eenvoudig de instellingen in Windows 10 wijzigen die betrekking hebben op uw privacy en de gegevens die Microsoft over u verzamelt.

  Informatie en links om u te helpen uw privacy te beschermen, zelfs als u Windows 10 gebruikt.

  • WindowsSpyBlocker - een open source-applicatie om te voorkomen dat Windows je volgt en bespioneert.
  • Windows 10 Privacyhulpmiddelen - een link naar een artikel op ghacks.net waarin privacyhulpmiddelen voor Windows 10 worden bekeken.
  • Een handleiding voor het repareren van de instellingen in Windows 10 zodat u enige privacy kunt behouden - van fix10.isleaked.com.
  • Een handleiding voor het aanpassen van de standaardinstellingen in Windows 10 zodat uw privacy wordt gerespecteerd - van arstechnica.com
  • Een handleiding voor het uitschakelen van datalogging in Windows 10 - van reddit.

  Links naar artikelen die bespreken hoe Windows 10 uw privacy schendt.

  • Het aanpassen van de privacy-instellingen weerhoudt Windows 10 er niet van u te bespioneren. - het Hacker Nieuws
  • Windows 10 blijft de privacy schenden van gebruikers die de functies voor gegevensverzameling hebben uitgeschakeld. - Ars Technica.
  • De servicevoorwaarden van Microsoft geven het toestemming om software en hardware uit te schakelen waarvan is vastgesteld dat deze niet is geautoriseerd. - Techdirt

  Citaten

  "Ruzie maken dat je niet om het recht op privacy geeft omdat je niets te verbergen hebt, is niet anders dan zeggen dat je niet geeft om vrije meningsuiting omdat je niets te zeggen hebt."

  DEdward Snowden op reddit

  “Maar net zoals internet de wereld voor ieder van ons heeft opengesteld, heeft het ook ieder van ons voor de wereld geopend. En in toenemende mate is de prijs die ons wordt gevraagd voor al deze verbondenheid onze privacy. Tegenwoordig willen velen van ons graag geloven dat internet een privéplaats is; het is niet. En met elke klik van de muis en elke aanraking van het scherm, zijn we net als Hans en Grietje die broodkruimels van onze persoonlijke informatie achterlaten overal waar we door het digitale bos reizen. We verlaten onze verjaardagen, onze woonplaats, onze interesses en voorkeuren, onze relaties, onze financiële geschiedenis, en zo gaat het maar door. ”

  -Gary Kovacs op TED2012

  “Privacy is een van de grootste problemen in dit nieuwe elektronische tijdperk. De kern van de internetcultuur is een kracht die alles over jou wil weten. En zodra het alles over u en tweehonderd miljoen anderen heeft ontdekt, is dat een zeer waardevol bezit, en mensen zullen in de verleiding komen om met dat activum te handelen en handel te drijven. Dit was niet de informatie waar mensen aan dachten toen ze dit het informatietijdperk noemden. "

  -Andy Grove

  Links naar aanbevolen bronnen over privacy

  Gidsen

  • Bescherm uzelf tegen bewaking - een handleiding van de Electronic Frontier Foundation met tutorials, overzichten en briefings over hoe u uzelf kunt beschermen tegen elektronische spionage.
  • CryptoPaper - een gedocumenteerde verzameling van de gedachten, kennis en ervaringen op het gebied van veiligheid, privacy en anonimiteit van Crypto | Seb
  • Email encryptie - een handleiding van de Free Software Foundation over het coderen van uw e-mail.
  • Een gids om online privé te blijven - een artikel van Douglas Crawford bij BestVPN
  • Een gids voor internetprivacy - een reeks privacygidsen van IVPN.

  Informatie

  • Beveiliging nu! - een wekelijkse podcast over de beveiliging van personal computers.
  • TechSNAP - een wekelijkse podcast met onderwerpen over systemen, netwerken en administratie voor mensen in de technische industrie.
  • Keybase.io - een gratis, open source beveiligingsapp voor mobiele en desktop-apparaten. Het is vergelijkbaar met Slack, maar biedt end-to-end-codering.
  • Freedom.press - Freedom of the Press Foundation is een organisatie die journalisten en klokkenluiders over de hele wereld ondersteunt.
  • Veilige Australische creditcards - Hoewel het absoluut geen open source is, bespreekt mijn gids voor de beste Australische creditcards de kaarten met de beste geschiedenis van financiële beveiliging en het beschermen van klantgegevens.
  • Erfahrungen.com - een site die privacygerelateerde services beoordeelt. De site is in het Duits.
  • TOSDR.org - een service die de Servicevoorwaarden voor verschillende sites op internet beoordeelt en samenvat.
  • ipleak.net - webgebaseerde tools die u uw IP-adressen, uw DNS-adres, uw locatie, uw systeeminformatie en andere gegevens laten zien die over u worden verzameld.
  • Tools voor het testen van privacy - De mensen van ghacks.net hebben een lijst met tools samengesteld die u kunt gebruiken om uw privacy te testen.
  • Prism-Break.org - Een map met bronnen voor het online beschermen van uw privacy.
  • SecurityinaBox.org - een gids voor online privacy voor mensenrechtenactivisten.
  • AlternativeTo.net - een database van meer dan 64.000 softwaretoepassingen die worden vermeld als alternatieven voor reguliere toepassingen. Gebruikers kunnen de applicaties beoordelen en beoordelingen achterlaten.
  • SecureDrop.org - een gecodeerd, open-source systeem dat klokkenluiders kunnen gebruiken om anoniem informatie naar de media te sturen. SecureDrop is een project van de Freedom of the Press Foundation.
  • Privacypakket - Een verzameling links naar hulpmiddelen om u te helpen uw privacy en veiligheid online te handhaven.
   [De website die Security First host, retourneert een 404-fout]
  • Goedkope webhosting - Goedkoop hosten is altijd een beveiligingsrisico geweest voor websites van kleine bedrijven. Deze gids leidt nieuwe kopers door de keuzes die voor hen beschikbaar zijn.
  David Gewirtz
  David Gewirtz Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me