Stapsgewijze instructies voor het verbergen van uw IP-adres

Laatst bijgewerkt op 20 januari 2020


Het is een opmerkelijk eenvoudig en effectief systeem. Het zorgt ervoor dat alles soepel blijft lopen en zorgt ervoor dat u de informatie krijgt waarnaar u op zoek bent.

Net zoals uw huis wordt geïdentificeerd door een uniek adres, uw computer wordt op internet geïdentificeerd door een uniek IP-adres.

Terwijl u online surft, vraagt ​​uw IP-adres een website om informatie te verzenden. De website gebruikt uw IP-adres om te weten waar die gegevens naartoe moeten worden gestuurd.

Elk ander apparaat ter wereld dat is verbonden met internet heeft ook een uniek, identificerend IP-adres.

Hoewel dit systeem handig is voor iedereen die internet wil gebruiken, is het ook handig voor iedereen die op de hoogte wil blijven van wat je doet in de online wereld.

Eigenlijk, uw IP-adres maakt het mogelijk voor anderen om alles wat u online doet bij te houden en op te nemen. Uw IP kan zelfs worden gebruikt om te voorkomen dat u bepaalde inhoud ontvangt.

openbaar versus privé IP-adres

Cybercriminelen en anderen kunnen uw IP-adres ook gebruiken om uw fysieke locatie te bepalen.

Om deze reden en anderen kan het verstandig zijn om uw IP-adres te verbergen.

Naarmate u meer te weten komt over wat een IP-adres is, hoe het werkt en hoe u het kunt verbergen, zult u beginnen te zien waarom uw IP-adres verbergen is essentieel om uw privacy en anonimiteit online te beschermen.

IP-adressen definiëren

Het is verbluffend om te overwegen hoeveel apparaten op internet zijn aangesloten. Er zijn voor de hand liggende apparaten zoals desktop- en laptopcomputers, maar denk ook aan smartphones, tablets, GPS-apparaten, gameconsoles, smart-televisies, Roku-sticks en zelfs een paar belangrijke apparaten zoals koelkasten.

Wat een ongelooflijk verwarrende plek op internet zou zijn als er geen coherente methode was om elk uniek apparaat te identificeren. U kunt een verzoek indienen om een ​​bepaalde website vanaf uw tablet te bezoeken, maar als dat apparaat geen adres heeft, hoe weet de website dan waar de gegevens naartoe moeten worden gestuurd?

malware-aanval

Overeenkomstig, elk met internet verbonden apparaat krijgt een uniek IP-adres toegewezen. Het formaat dat tegenwoordig het meest wordt gebruikt voor IP-adressen wordt IPv4 genoemd. Het formaat voor elk adres in IPv4 is x.x.x.x, waarin x staat voor een willekeurig nummer van 0 tot 255.

Dit betekent dat een IPv4 IP-adres op elk van deze voorbeelden kan lijken:

  • 172.16.254.1
  • 223.255.255.255
  • 191.255.255.255

Hoe wordt inhoud op een specifiek adres afgeleverd?

Het is essentieel dat elk apparaat dat is verbonden met internet een uniek IP-adres krijgt. Als twee apparaten hetzelfde adres hadden, zouden websites niet weten welk apparaat de gegevensverzoek daadwerkelijk had gedaan.

De Internet Assigned Numbers Authority is verantwoordelijk voor het toewijzen van een IP-adres aan apparaten. Vaak aangeduid als de IANA, dit is een divisie van ICANN, die naast het toewijzen van IP-adressen het Domain Name System, autonome systeemnummertoewijzing, aan Internet-protocol gerelateerde symbolen en vele andere functies beheert.

De IANA beheert de regionale internetregisters of RIR's. Via het register krijgt elk land een reeks adressen die ze kunnen gebruiken om apparaten te identificeren die zijn verbonden met internet. Eigenlijk, een IP-adres onthult het land waarin het apparaat zich bevindt. Dit maakt het mogelijk voor iedereen die geïnteresseerd is om erachter te komen waar ter wereld u zich bevindt terwijl u aan het browsen bent.

Waarom u wilt overwegen uw IP-adres te verbergen

De meeste mensen denken dat ze internet gebruiken om onschuldige redenen. Ze willen zien hoe een bepaalde film wordt beoordeeld op Rotten Tomatoes of de uren in het plaatselijke winkelcentrum bekijken. Misschien winkelen ze gewoon voor een paar schoenen of maken ze een online bestelling voor boodschappen. Het lijkt me behoorlijk saai. Waarom zou u erom geven als andere mensen u via uw IP-adres kunnen volgen?

hoe werkt vpn

Er kunnen eigenlijk verschillende redenen zijn waarom u zou moeten schelen. Hier zijn er een paar, waardoor u misschien uw IP-adres wilt verbergen.

Om uw fysieke locatie geheim te houden

Je bent geen crimineel in een schuilplaats, maar dat betekent niet noodzakelijkerwijs dat je wilt dat cybercriminelen of iemand anders je locatie kunnen bepalen. Ze kunnen misschien niet op je voordeur kloppen met je IP-adres, maar ze kunnen je nog steeds bereiken op een manier die een beetje eng kan aanvoelen.

Terwijl je aan het browsen bent, heb je ooit echt specifieke, lokale advertenties opgemerkt? Mogelijk ziet u een advertentie voor een tweedehands autohandelaar in de straat of de bloemist die u in de binnenstad heeft gezien. U bent niet op zoek naar een gebruikte auto of een boeket, en u kunt elk bedrag inzetten dat die lokale handelaars niet betalen om hun advertenties naar de wereld te laten uitzenden.

In plaats daarvan deze adverteerders gebruiken uw IP-adres om contact met u op te nemen. Bekijk de IPInfo-website. Het vertelt u automatisch alles wat u moet weten over uw IP-adres. Het is zelfs verrassend en verontrustend gedetailleerd. Bedrijven melden zich aan voor deze service zodat ze zich kunnen richten op IP-adressen in hun regio. Daarom zie je zoveel lokale advertenties en "speciale aanbiedingen" die exclusief voor jouw regio zijn.

verberg ip-adres

Het is een beetje verontrustend om te beseffen hoeveel vreemden over jou kunnen leren.

IP-gerelateerde beperkingen omzeilen

Content blockers zijn overal te vinden. Ze komen zeer vaak voor op werkplekken en in academische instellingen. Zelfs overheden gebruiken deze maatregelen om te voorkomen dat hun burgers bepaalde websites bekijken.

Als je echt vrijheid online wilt, dan is het verbergen van je ware IP-adres de beste manier om dit te doen.

Om blokkades van inhoud te omzeilen die zijn opgezet door online services

Bedrijven als Netflix en Hulu die zeer gevraagde diensten aanbieden, gebruiken content blockers om te voorkomen dat mensen toegang krijgen tot programmering die alleen voor bepaalde regio's over de hele wereld is bedoeld. Gaming-servers en muziekwebsites maken ook gebruik van deze blokkers. Het vermommen van uw IP-adres is een geweldige manier om deze beperkingen te omzeilen.

Bescherm uzelf tegen DDoS-aanvallen

Gedistribueerde Denial of Service-aanvallen worden meestal gevoerd tegen zakelijke en bankwebsites, maar ze kunnen ook optreden tegen particuliere gebruikers. Meestal gezien in de wereld van online gaming, overspoelen deze aanvallen de internetverbinding van het slachtoffer met valse verzoeken, zodat legitieme verzoeken er niet door kunnen komen.

ddos valt aan

Anoniem blijven

Wanneer je online bent, gluurt er iemand over je schouder. De overheid, uw internetprovider en talloze anderen letten allemaal op. Dat omvat een willekeurig aantal criminelen. In de VS, uw ISP mag uw gegevens zelfs aan derden verkopen zonder dat u het weet. Bovendien, als u bang bent voor uw persoonlijke gegevens, zou u uzelf willen informeren over het angstaanjagende privacybeleid van Facebook.

Bescherm uzelf, uw computer, uw anonimiteit en uw identiteit door uw IP-adres te verbergen.

Uw IP-adres verbergen

U hebt opties als het gaat om het verbergen van uw IP-adres. Dit zijn de meest gebruikte, maar hebben extra beveiligingsrisico's.

Gebruik een VPN

Een Virtual Private Network of VPN biedt een uitgebreide lijst met beveiligingen die uw IP-adres verbergen en u anoniem maken in de online wereld. Al uw online verkeer wordt gecodeerd via de best beschikbare VPN en u kunt elke server over de hele wereld gebruiken voor het routeren van uw verkeer. Mogelijk hebt u toegang tot anderszins geblokkeerde inhoud met behulp van een goede VPN, kunt u bit-torrents downloaden en voorkomen dat derden uw geografische locatie identificeren.

Sommige VPN's zijn beter dan anderen. Het is verstandig om verschillende VPN-beoordelingen te lezen voordat u een beslissing neemt. De meest aanbevolen services zoals NordVPN en Surfshark houd geen logboeken bij van gebruikersactiviteiten. Dit betekent dat uw VPN-provider niet registreert waar u naartoe gaat en wat u online doet. Dit is een cruciaal onderdeel van elke VPN.

U gebruikt tenslotte een VPN omdat u dat wilt bescherm uw anonimiteit en privacy. De VPN voorkomt dat uw ISP weet dat u online bezig bent. Als je VPN je in de gaten houdt, verslaat het het doel.

wat is vpn

Pas op voor bedrijven die VPN-logboeken van uw activiteit bijhouden, inclusief wanneer u inlogt, hoe lang u online blijft, welk apparaat u gebruikt en uw naam en betalingsinformatie. Met veel van de meest gerenommeerde VPN's kunt u voor de service betalen met cadeaubonnen of cryptocurrency.

Misschien voel je je niet nodig om tot het uiterste te gaan, maar een VPN is nog steeds een heel goed idee. De codering van al uw webverkeer zorgt ervoor dat iedereen, van de overheid tot criminelen, uw activiteiten kan volgen. Bovendien kun je het laten lijken alsof je aan het browsen bent vanuit Los Angeles, Californië terwijl je echt in je huis in Brisbane zit. Dat is het soort privacy dat geen enkele andere maatregel kan bieden.

Kies een proxyserver

Een proxyserver is als een bemiddelaar die tussen uw apparaat en het web in het algemeen staat. U stuurt uw verzoek naar de proxy, die het verzoek doorgeeft aan de website. Vervolgens worden de gegevens teruggevoerd via de proxyserver naar uw apparaat.

hoe werken volmachten

Hoewel een proxy-service het werk nog steeds op een basisniveau doet, krijgt u een veel betere bescherming met een VPN.

Proxyservers kunnen uw ware IP-adres niet verbergen en zijn betaalbaar. Ze bieden echter niet de codering die een VPN wel biedt. Vroeger waren ze breder in dienst toen mensen inbelmodems moesten gebruiken om verbinding met internet te maken. Met de proxyserver konden meerdere mensen tegelijk inloggen.

Ontdek de Tor Browser

voor browser

De gratis service die bekend staat als The Onion Router stuurt uw webverkeer via een uitgebreid netwerk van relais over de hele wereld. Elk relais wordt beheerd door een vrijwilliger die gelooft in het waarborgen van de privacy van mensen overal wanneer ze online gaan.

Dankzij hun hulp, niemand kan uw online activiteiten bijhouden, omdat ze uw werkelijke IP-adres niet kunnen vinden.

Hoewel er een paar andere goede beveiligde browsers beschikbaar zijn, staat Tor Browser bekend als de meest effectieve. Uw internetverbinding wordt echter aanzienlijk vertraagd. Als het beschermen van uw privacy van het grootste belang voor u is, dan is dit een verstandige voorzorgsmaatregel. Met veel VPN's kunt u de TOR-service aan uw verbinding toevoegen voor een extra coderingslaag.

Surfen via openbare wifi

Over het algemeen geen veilige manier om te bladeren, kunt u met openbare Wi-Fi verbinding maken met een lokale hotspot. Dit maskeert uw IP-adres, maar maakt u kwetsbaar voor iedereen die dezelfde hotspot gebruikt. Het is niet de verstandigste manier om jezelf te beschermen.

Als u online valuta gebruikt, doe dit dan niet als u openbare wifi gebruikt. Dit geldt vooral voor cryptocurrency. Bovendien wilt u misschien meer weten over het veilig opslaan van crypto als u zich hiermee bezig houdt.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me