Najboljša “brezplačna” protivirusna programska oprema (2020)

Čeprav lahko mislimo, da je trenutna izbira brezplačne protivirusne programske opreme najboljša stvar na svetu od lupilnikov krompirja, obstajajo nekatere spletne situacije, za katere so Ni primeren.


Če rečem, če počnete karkoli pomembnega - na primer spletno bančništvo, trgovanje s kriptovalutami ali kaj drugega, kar bi pustilo vaše življenje zajebanega, če bi vas zasvojili - za božji namen odštejte denar za vrhunski AV izdelek.

Niso tako drage v primerjavi s finančnim življenjem, ki je ostalo v prepiru. Plačljive različice zagotavljajo strožje zaklepanje in hitrejše posodobitve za vse vrste škodljivih programov, zato bodimo jasni. Tudi najboljše od najboljše brezplačne programske opreme AV ne nudi zanesljive zaščite plačljive različice.

Verjetno pa želite slišati vse o brezplačnih stvareh. Kar naprej branje.

Plačati ali Ne plačati

Pay_No-PayKaj naj torej naredi spletni uporabnik? Brezplačno ali plačano? Potrebujete več informacij, prosim! V redu, potegnite to razpravo, preden začnete z našimi brezplačnimi priporočili AV. Tu je nekaj pomanjkljivosti, da ne plačate.

Omejeno na nekomercialno uporabo: To ne bi smelo biti presenečenje, vendar je večina dobrih brezplačnih programskih izdelkov AV odstranjena različica premium izdelka, ki stane denar.

Pogosto je brezplačna različica omejena na osebno uporabo, kar pomeni, da je ne smete uporabljati kot glavno sredstvo obrambe v vašem poslovnem sistemu. Če želite resnično zaščititi svoje podjetje, potrebujete zaščito, ki je del poslovnega varnostnega paketa. Ne bodi zmešan. Da, to stane denar, vendar gre za odbitne stroške.

protivirusnoRobustne lastnosti: Glede na to, kar smo pravkar povedali, da so brezplačni AV paketi lahke različice premium izdelka, ne bi smelo biti ogorčeno, če se boste naučili, da boste za njihovo plačilo dobili več funkcij..

Glede na prodajalca pričakujte, da bo plačilo zaščite prišlo do različnih nadgradenj, povezanih s pregledovanjem zlonamerne programske opreme, požarnimi zidovi in ​​na splošno boljšimi možnostmi za zaustavitev slabih fantov in ženskih ljudi, da bi ogrozili vašo napravo.

Boljša podpora: Še eno področje, kjer brezplačna programska oprema AV ponavadi zaostaja, je v razpoložljivosti in kakovosti tehnične podpore. To bo postalo očitno ob prvem poskusu izkopavanja grdega kosa vohunske programske opreme iz vašega sistema in najboljše, kar dobite pri tehnični podpori, je sklicevanje na sistem pogostih vprašanj in srčno: "Srečno, prijatelj!"

Nehajte s prostim udarcem

prihranite denarZdaj se bolj inteligentni člani naše bralske publike sprašujejo: "Zakaj hudiča si tako zelo naklonjen brezplačni programski opremi, če boš priporočal, katero naj uporabimo? Vam je nedavno padla glava? "

Počasi navzdol. Pravzaprav mislimo, da jih je nekaj precej neverjetni brezplačni izdelki AV tam zunaj.

Najboljši od njih vključujejo ne samo izjemna orodja, s katerimi se lahko znebite obstoječe zlonamerne programske opreme, ampak tudi zaščito pred lažnim predstavljanjem, lažno predstavljanje, odkupovalno programsko opremo, trojance, bote in še več. To je kibernetska zaščita, ki je poštena do dobrega, z ničelnimi stroški. Tam. Rekli smo. Brezplačna programska oprema AV je dobra. Ste zdaj srečni?

Ključno je neodvisno testiranje

Mislil sem, da je popolnoma zastonjPravzaprav smo velik ljubitelj neodvisnih laboratorij za testiranje protivirusnih virusov. Tu se ne dogaja nobena plač. Da, varnostna podjetja lahko plačajo, da pregledajo svoj izdelek, vendar ni obljub, da bodo ugotovitve prijetne.

Pametna podjetja sprejmejo ta podrobna poročila, ki jih redno objavljajo tudi javnosti, in jih uporabljajo za izboljšanje svojega izdelka. Čeprav je programska oprema, predložena v testiranje, običajno premijska različica, umazana majhna skrivnost je, da je celo brezplačna programska oprema AV opremljena s popolno zaščito.

Družba upa, da vam je všeč, kako dobro deluje njihova brezplačna različica, in postali navdušen navijač, ki se bo na koncu odločil, da bo nadgradil svojo vodilno ponudbo z množico dodanih funkcij.

Spodnja vrstica je, da če vidite, da se prodajalec prodaja v več teh poročilih, je to dober znak, da gledate na resen igralec industrije. Znanstveniki laboratorija so preveč zaposleni, da bi zapravili svoj čas na izdelke, ki nikoli ne bodo pomenili ničesar. Vse to smo povedali.

Eden od korakov, ki smo ga sprejeli za oceno brezplačne programske opreme AV, je bil branje teh poročil. Če laboratorij meni, da se je vredno omamiti, bomo prisluhnili temu, kar pravijo pri oblikovanju začetnega mnenja.

Če želite izvedeti več, si oglejte kralja velikega očeta vseh testiranj proti virusu - AV TEST ����

8 odličnih brezplačnih protivirusnih programskih izdelkov

Brez dodatnega pohoda, pojdite na naš seznam sedmih brezplačnih AV-izdelkov, ki jih priporočamo, ter bonus priporočila najboljših treh plačljivih varnostnih programskih izdelkov, ki jih lahko najdemo. Če delate prek spleta ali vsakodnevno trgujete, potem so to vse dobre odločitve.

# 1. Skupaj AV

(Najboljša izbira naokoli - zaščitite se pred vsem)

Vstop na številko ena je Total AV. Obstajata dva razloga, zakaj smo to izbiro postavili na vrh seznama. Prva je hitrost, večina brezplačnih protivirusnih rešitev zasede veliko pomnilnika, Total AV na drugi strani je lahek in deluje v ozadju.

Druga možnost je samo funkcionalnost. Deluje zunaj običajne protivirusne ravni in tako zagotavlja stalno spremljanje adware, zlonamerne programske opreme, vohunske in ransomware. Ima celo oddaljeni požarni zid za dodatno varnost.

Združljivo z vsem

Skupaj AV deluje na vsaki napravi. Vaš telefon, bodisi android iOS-a kot tudi vaš CPU.

Upravitelj gesel in določite zaščito pred krajo

Tudi to je super. Navadni skrbnik gesla vas lahko vodi kamor koli med 30-80 dolarjev na leto in ugotovi, da je zaščita pred krajo približno enaka. TotalAV vključuje oboje v profesionalni različici, s čimer lahko prihranite 100-150 USD na leto.

Na splošno je TotalAV mojster brezhibnega prehoda nezaščitenega uporabnika računalnika na uporabnika računalnika z antivirusnim računalnikom. Prehod na slednje je pomemben.

To storijo tako, da uporabniški vmesnik postanejo izjemno intuitivni, prav tako pa zagotovijo, da njihova programska oprema takoj odstrani zlonamerno programsko opremo. Skupina za podporo strankam TotalAV je tudi v najvišjem nivoju protivirusnih podpornih skupin in lahko pomaga vsem uporabnikom pri težavah, ki se lahko pojavijo, ali pa samo pomaga komu, da začne s programsko opremo

Drugi fantastični vidik TotalAV, ki ga je vredno omeniti, je njihov uvodne cene. Za prvo leto uporabe lahko dobite ceno, polno vrednosti.

Na splošno odlična izbira ne samo za antiVirus, ampak tudi za celotno zaščito.

# 2. AVAST Prosti

(Ne, ne govori se kot gusarski dan)

Vedno želimo slediti tipkanju AVAST-a z besedami "mate mateys", vendar se skušamo vzdržati. Ups Prepozno. Vse šale na stran, to je vrhunska izbira boljše od elf-a-na-polici in brezplačna zaščita pred slabimi stvarmi.

Odlična poročila in testiranja, poleg tega pa še veliko bonus funkcij, ki ga katapultirajo glava pakiranja naših priporočil. Edina slaba stran je, da funkcije upravitelja gesla niso tako robustne, kot bi želele. Razsodba: lahko bi naredili slabše, vendar bi bilo težko narediti bolje.

# 3. AVG Antivirus

(Še vedno v igri)

AVG je veteran vojn z brezplačno programsko opremo za AV. Zadnje posodobitve oblikovanja in uporabniškega vmesnika tega niso spremenile. Še vedno zanesljiva izbira za spletno zaščito. Preskusni laboratoriji imajo AVG toliko radi kot mi.

Zaznavanje zlonamerne programske opreme je odlično in zaljubljeni smo v funkcijo vtičnikov, ki vam pove, ali je spletno mesto zlonamerno ali ne. Edina pomanjkljivost je bila ugotovljena, da je za vedno treba dokončati začetno skeniranje (kar bi lahko bilo res dobro) in anti-lažno predstavljanje ni bilo tako močno, kot smo upali. Na splošno, AVG ostaja izbira za brezplačno programsko opremo AV.

# 4. Bitdefender

(Nasprotno od obremenjenih funkcij)

Se spomnite, ko smo omenili, kako nekatera podjetja v brezplačni različici uporabljajo popolnoma enako osnovno zaščito kot plačana? Tu je en primer te ideje v akciji. Težava je v tem, da brezplačni različici manjka vsaka uporabna funkcija plačljivega Bitdefenderja.

Če pa iščete brezhibno osnovno obrambo pred vsemi nepridipravi, ki tečejo po spletu in lahko živite življenje brez zvonov, je to trden izdelek, ki je ustvaril najvišjo oceno proti lažnemu predstavljanju. Če že imate standardno varnost Windows, je to odličen dodatek.

# 5 Alarm Check Point ZoneAlarm

(Meh ... obstaja dobro in slabo)

Kljub licenciranju nekaterih svojih drobov s strani ugledne protivirusne blagovne znamke Kaspersky, ZoneAlarm ponuja mešano varnostno učinkovitost. Po eni strani požarni zid deluje odlično v obe smeri in ponuja resnični mir.

Po drugi strani tega izdelka ni bilo neodvisnih laboratorijskih testov. * Skomignemo z rameni * Eno, kar smo opazili, je pomanjkanje funkcij proti lažnemu predstavljanju, kar je precej velika stvar. Nekako kot da bi vam prodali avto brez volana. Ni slaba izbira, če ne potrebujete celovitega varnostnega paketa.

# 6. Cybereason RansomFree

(Še ena plast varnosti)

Cybereason prinese lasersko osredotočenost na določeno vrsto napada zlonamerne programske opreme - ransomware. To je takrat, ko se zlonamerna programska oprema predstavi na vaš stroj in jo zaklene, zaradi česar je neuporabna, dokler ne plačate pristojbine (odkupnine) za sprostitev..

Če imate na svojem lokalnem računalniku podatke ali pomembne datoteke, je to lahko katastrofalen vdor. Za testiranje je bila mešana vreča. Izdelek so se dobro odrezali proti napadom resničnega odkupnine, vendar nato niso uspeli zaznati simuliranih različic.

Kljub temu je stvar brezplačna in ponuja vsaj poskus zaščite pred tem, da bi vaš računalnik vzeli za talca. Ničesar ne bi moglo škodovati.

# 7. Kaspersky Lab

(Spet Rusi - o, moj!)

Naj se to umakne. V nenehnem prepiranju vezi z Rusi so bili laboratoriji Kaspersky vrženi v mešanico, vendar nismo ničesar dokazali, zato bomo še naprej opozarjali, da ta izdelek dobi vrhunske ocene neodvisnih preizkuševalcev.

Brezplačna različica nas je pri testiranju zbrala le zlonamerno programsko opremo, vendar je bila odlična za izdihljanje in odpravljanje poskusov lažnega predstavljanja. Pri izdelku brez dodatka niso na voljo nobene napredne funkcije ali neposredna tehnična podpora. Samo a skalovit zaveznik v nenehnem boju proti slabim kibernetskim stvarem.

# 8. Dom Sophos

(Zaščita podjetij za domačo uporabo)

Sophos se že dolgo ukvarja s poslovno stranjo ograje, nikoli zares pozornega na potrošniški trg. Dom Sophos je njihov prvi podvig na to novo ozemlje in rekli bi, da je bila to poteza uspešna.

Tako kot Kaspersky je bil rezultat neodvisnih laboratorijev impresiven, zlasti pri odvračanju zlonamerne programske opreme in ponudbi čistega in čistega vmesnika. Rezultati lastnih testov niso bili ravno tako impresivni, vendar niso dovolj slabi, da bi lahko povzeli naše priporočilo.

3 Vredno plačani protivirusni izdelki

Ne bodite presenečeni, če boste na našem seznamu ponudnikov AV, ki jih plačujete, videli enaka imena s brezplačnega seznama. Kot smo že omenili, večina podjetij v panogi uporablja brezplačne različice kot vabo, da vas na koncu nadgradi na plačljivo platformo.

Nič narobe s tem. Odločiti se morate samo, če vaša potreba po zaščiti presega tisto, kar dobite brezplačno.

Tu so trije plačani izdelki AV, za katere menimo, da so vrhunski. Zakaj trije? Zakaj ne?

# 1. Bitdefender Antivirus Plus (39,99 USD / leto)

Če živite do svojega imena, s tem kužkom zagotovo dobite več kot preprosto protivirusno zaščito. Vključeni so tudi skrbnik za gesla, utrjen brskalnik, varno brisanje, zaščita pred odškodninsko programsko opremo in drugo.

Manjkajo požarni zid, zaščita pred neželeno pošto in starševski nadzor. Najverjetneje ga boste našli na odprtem trgu za 24 dolarjev na leto, kar vam nudi zaščito za eno napravo. Impresivne zmogljivosti tako v laboratorijskih testih kot pri naših praktičnih testiranjih, čeprav smo ugotovili, da so pri preprečevanju zlonamerne programske opreme nekoliko manj učinkoviti kot znanstveniki. Malo denarja za veliko zaščite.

# 2. Kaspesky Anti-Virus (59,99 USD)

Nismo edini, ki pojemo pohvale Kasperskega. Ta izdelek je podeljen s strani neodvisnih laboratorijev in celo uvrščen med izbire urednika na prestižnih spletnih mestih, kot je PC Magazine, zato se ne sramežljivo posojamo svoj glas zborom pozitivcev.

Posebej opazna je funkcija System Watcher, ki skrbi za zlonamerno vedenje zaradi česar koli, kar se giblje tam po internetu. Čeprav ni oglaševan kot izsiljevalec, je v bistvu isto. Njen predlagani MSRP znaša skoraj šestdeset dolarjev, vendar bi ga morali poiskati za približno polovico več kot pri prodajalcih.

# 3. McAfee AntiVirus Plus (59,99 USD)

Mogoče gre najbolje. Posamezna naročnina, ki jo najdete za 19,99 USD na leto, vam nudi zaščito za vse naprave Windows, Android, macOS in iOS, ki jih imate vi ali kdor koli v vaši družini.

To je dejstvo, da gospodinjstva nimajo več niti enega namiznega računalnika, prek katerega dostopajo do interneta. A deluje? McAfee je že dolgo in z dobrim razlogom v boju proti kibernetskim nagajivim priznanjem z velikim imenom. Na splošno so se dobro odrezali tako v naših testiranjih kot v neodvisnih laboratorijih.

Spodnja črta

Ne bomo izgubljali vašega časa s ponavljanjem razlogov, ki jih lahko izberete med brezplačno ali plačano AV programsko opremo. Zadnja točka, ki bi jo radi navedli, je izbrati morate eno ali drugo če ste trenutno nezaščiteni Verjemite nam - slabi fantje vas bodo sčasoma dobili, in ko to storijo, si boste zaželeli, da ste nasvet sprejeli. Vso srečo tam!

Tudi…

Če je varnost v spletu zaskrbljujoča, vsekakor priporočamo, da preberete najboljše VPN-je, in si nato zagotovite visokokakovosten sistem za upravljanje gesla..

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me