Najboljši ovitki za spletne kamere (2020)

Ker je spletna zasebnost v zadnjih letih postala glavna tema, potrošniki začnejo bolj skrbeti, kako njihove naprave delujejo, ko so povezane z internetom.

Ugotovljeno je bilo, da računalniki, tablični računalniki in pametni telefoni z mikrofoni in kamerami lahko snemajo podatke tudi ko njihovi telefoni spijo ali onemogočajo.

Skoraj vsak sodoben prenosni računalnik ima zdaj na vrhu zaslona spletno kamero. To omogoča enostavno video klepet prek aplikacij Skype, Facetime ali konferenčnih konferenc.

Če pa vam je resnično mar za zasebnost in vas skrbi, da lahko računalnik, ponudnik internetnih storitev ali vlada na daljavo dostopa do informacij, verjetno bi morali dobiti ovitek za spletno kamero.

Ta članek bo predstavil nekaj pogostih vprašanj, ki se pojavljajo v zvezi s platnicami spletnih kamer, nato pa bo ponudil priporočila za številne priljubljene blagovne znamke.

Osnove ovitkov spletnih kamer

Pokrivanja spletnih kamer ne vključujejo veliko modnih tehnologij. Zasnovani so za enostavne stvari: preprečite, da bi fotoaparat lahko zajemal kakršne koli posnetke pred zaslonom. Najlažji način za to je, da na spletno kamero postavite fizično oviro, ki jo bo skrila v temi.

pc vektor kamerRazmisliti boste morali o ločenih platnicah spletnih kamer za vse svoje naprave, vključno z računalniki, pametnimi telefoni in tabličnimi računalniki. Najboljši pristop je obdržati spletno kamero ves čas pokrito razen če ste aktivno vključeni v video klepet. V nasprotnem primeru tvegate, da boste vsiljivcem omogočili oddaljen dostop do kamere.

�� Varnostni nasvet: Kot dodatni varnostni ukrep lahko tudi ročno onemogočite funkcijo spletne kamere prek operacijskega sistema svoje naprave. Za uporabnike sistema Windows z desno miškino tipko kliknite meni Start in izberite »Device Manager«. Nato razširite kategorijo »Imaging devices«, z desno miškino tipko kliknite »Integrated Camera« in izberite možnost [Disable]..

Operacijski sistem Mac nima sistemske nastavitve za onemogočanje vdelane spletne kamere v vseh aplikacijah, vendar lahko odprete aplikacijo Facetime in uporabite meni »Preferences«, da določite, kdaj je kamera omogočena.

Nastavitve: Na pametnih telefonih in tabličnih računalnikih Apple-ov sistem iOS omogoča izbiro, katere aplikacije imajo dostop do sprednje in zadnje kamere. Pojdite na aplikacijo Nastavitve in se pomaknite do menija »Splošno« in »Omejitve«. Od tam boste videli seznam programov, ki so za vsak zahtevali dostop do kamere.

Za uporabnike Android pojdite na območje z nastavitvami in kliknite na »Applications«. Nato na seznamu poiščite »Camera« in tapnite gumb »Onemogoči«. Če to ni na voljo, uporabite možnost »Dovoljenja«, da onemogočite kamero za nekatere aplikacije.

Upoštevajte, da onemogočanje spletne kamere s pomočjo programske opreme in operacijskih sistemov ni vedno dovolj za ohranitev spletne zasebnosti in anonimnosti. Hekerji so razvili zlonamerno programsko opremo, ki lahko ugrabi strojno opremo vašega računalnika in daljinsko nadzoruje spletno kamero.

Torej, pomembno je imeti močan antivirusni skener v vsaki vaši napravi in ​​redno pregledujte računalnik glede virusov in zlonamerne programske opreme.

1. CloudValley

CloudValley je eden vodilnih prodajalcev ovitkov za spletne kamere in z dobrim razlogom ...

Njihov vodilni izdelek ima največjo korist, saj je združljiv tako s prenosniki PC in Mac kot tudi z vsemi nedavnimi modeli iPhone in iPad. Ovitek za spletno kamero CloudValley je izjemno majhen - debel le 0,6 milimetra - torej tega sploh ne boste opazili med uporabo svoje naprave.

Ovitek za spletno kamero CloudValleyDruga ključna prednost platnice spletne kamere CloudValley je preprost postopek namestitve. Ovitek je sestavljen iz enega kosa kovine, ki tvori tesnilo z okvirjem ali zaslonom vaše naprave.

Vse, kar morate storiti, je, da petnajst sekund pritisnete pokrov na kamero, da ga pritrdite. Pokrov lahko tudi kadar koli enostavno odstranite, ne da bi pri tem poškodovali zaslon ali kamero.

Ko je nameščena, morate preprosto povleciti pokrov CloudValley v desno, da preprečite dostop do kamere. Če želite kamero uporabiti na prenosnem računalniku ali mobilni napravi za video klepet, povlecite poteg, da kamero sprostite. Pokrov ne vpliva na indikatorsko luč ali kateri koli drug del vaše naprave.

Ocene: Prejela je naslovnica spletne kamere CloudValley na stotine pozitivne ocene od uporabnikov po vsem svetu, edina slaba stran pa so stroški. Ovitki iz CloudValley bodo stali več kot druge blagovne znamke, predvsem zaradi materialov, uporabljenih v izdelku. Vendar pa je dodaten strošek lahko koristen, če želite, da je ovitek spletne kamere, ki dopolnjuje elegantno zasnovo prenosnika, telefona ali tablice.

Nakupi v oblaku CloudValley prihajajo z naborom dveh pokrovčkov spletne kamere in priročnikom za namestitev. Poleg tega ima CloudValley 18-mesečno garancijo, ki krije kakršno koli naključno škodo ali pomanjkljivosti, pa tudi druge poizvedbe o storitvah strank..

2. MagiDeal

MagiDeal ponuja poceni rešitev za tiste, ki želijo preprost način, kako blokirati svojo spletno kamero, ne da bi plačali veliko denarja. Osnovni izdelek blagovne znamke vključuje niz treh temno sivih ovitkov za spletno kamero, ki jih je mogoče pritrditi na številne naprave, vključno z prenosnimi računalniki, pametnimi telefoni in tabličnimi računalniki.

Ovitek za spletno kamero MagiDealPokrov spletne kamere MagiDeal je izmerjen na 0,8 milimetra debeline, kar je nekoliko več kot ovitek CloudValley, vendar ne bi smelo vplivati ​​na to, kako se zapira pokrov prenosnika ali kako se vaš pametni telefon prilega v žep ali torbo. Celotna prevleka je le 18 milimetrov, merjena od leve proti desni.

MagiDeal izdeluje svoje platnice za spletne kamere visoko trpežna plastika, zato jih lahko prodajo po nižjih stroških kot nekateri konkurenti. Upoštevajte pa, da pokrovi spletnih kamer na osnovi kovin običajno trajajo dlje kot tiste iz plastike ali drugih materialov.

Vsak pokrovček spletne kamere MagiDeal ima na hrbtni strani izdelka pritrjene koščke dvostranskega lepila, kar pomeni, da namestitev potrebuje le nekaj sekund, da jo poravnate s kamero in nato trdno pritisnete. Vendar lahko lepilni material sčasoma izgubi svojo lepljivost in pokrov lahko izgubi poravnavo kot rezultat.

Ocene: Prevleke spletnih kamer MagiDeal imajo predvsem pozitivne ocene, zahvaljujoč preprosti zasnovi in ​​delovanju. Odprtje kamere je nekoliko večje od nekaterih konkurenčnih izdelkov, kar je lahko koristno, če imate spletno kamero, ki podpira širokokotno sliko.

Največja slabost pri uporabi platnic MagiDeal za spletne kamere je pri uporabnikih pametnih telefonov. Če imate na zadnji strani novejši telefon s sistemom z dvema kamerama, pokrovček MagiDeal ne bo mogel hkrati blokirati obeh kamer. ��

3. Forito

Blagovna znamka Forito pokriva še eno ekonomično rešitev za dodajanje zaščite pred hekerji in drugimi grožnjami oddaljenih vdorov. Tako kot izdelek MagiDeal tudi Forito vključuje nakup treh ovitkov pri vsakem nakupu, ki jih je mogoče pritrditi na vse modele prenosnih računalnikov, tablic in pametnih telefonov.

Ovitek za spletno kamero ForitoOvitek za spletno kamero Forito ima debelina približno 0,7 milimetra, kar je dobro v primerjavi z nekaterimi konkurenti, ni pa najtanjša možnost na trgu. Tako kot MagiDeal ovitek je tudi Foritov izdelek večinoma izdelan iz plastike in je zato občutno cenejši od drugih kovinskih možnosti kot je CloudValley.

Namestitev: Na zadnji strani platnice spletne kamere Forito je kos traku, ki ga je izdelala korporacija 3M. Ko je zadnja stran traku olupljena, lahko pokrov pritisnete na kateri koli zaslon naprave in ga pritrdite. Če odstranite pokrov, ne boste pustili prask ali ostankov, kar pomeni, da lahko en pokrov preklopite med več naprav, če je to potrebno. ��‍�� ��

Če želite blokirati spletno kamero naprave s pokrovom Forito, morate preprosto potisniti plastični jeziček z leve proti desni. Ovitki Forito imajo odpiranje le 5 milimetrov, kar je manjše od večine konkurentov. To bo težava le, če imate posebno spletno kamero s širokokotnimi sposobnostmi.

Preden namestite pokrovček Forito na katerikoli prenosni računalnik, tablični računalnik ali pametni telefon, ne pozabite očistiti območja zaslona s krpo iz mikrovlaken. To bo zagotovilo varno pritrditev traku na napravo. Forito ponuja a celoten program zamenjave če najdete kakršne koli pomanjkljivosti ali težave pri njihovih platnicah.

4. Niome

Pokrivalo za spletno kamero NiomeNiome je majhen trgovec z računalniškimi pripomočki, vključno s platnicami spletnih kamer, ki je namenjen predvsem lastnikom prenosnikov. Velikost in dimenzije Pokrivalo Niome se ne bo enostavno poravnalo z večino modelov pametnih telefonov ali tabličnih računalnikov.

Glavni razlog za upoštevanje platnic spletne kamere Niome je barva. Večina konkurentov ponuja le črne ali temno sive rešitve, katerih Niome ovitek je v srebrni barvi, ki lahko dopolni določene modele prenosnikov. Njihovi pokrovi so narejeni iz plastike, vendar ohranjajo videz brušene kovine.

Slabosti: Žal imajo tudi ovitki spletnih kamer Niome nekaj pomanjkljivosti. Nekateri potrošniki so poročali o težavah z lomljenjem plastike, medtem ko so jo poskušali pritrditi na zaslon. Poleg tega je na zadnji strani pokrova spletne kamere Niome lepilni trak nižja kakovost izdelave od konkurenčnih, kar pomeni, da verjetno ne bo trajalo tako dolgo in se lahko izgubi.

Večina ovitkov za spletno kamero je v paketih po dva ali več, ker imajo potrošniki pogosto več naprav, ki imajo fotoaparate. Niome prodaja njihov model le v posameznih pakiranjih, kar omogoča relativno draga možnost, zlasti če upoštevamo dodatne stroške pošiljanja.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me