Najboljši zasloni za zasebnost računalnika

Ko delate v pisarniškem okolju ali kjer koli v okolici drugih ljudi, imate pravico do zasebnosti v računalniku. To še posebej velja, če se pogosto spopadate z občutljivimi korporativnimi informacijami, ki jih zunanji ne bi smeli videti. Torej, kaj točno je najboljša rešitev?

Če nimate vrat za pisarno, za katerimi bi se skrivali, je naslednja najboljša možnost filter zaslona za zasebnost. Ne bo vam treba skrbeti, da bodo ljudje prisluškovali za vami in prebirali zaslon.

Te naprave omogočajo ogled vašega prenosnika ali namiznega zaslona samo, ko sedite pred njim. Ta članek vsebuje pregled delovanja filtrov zaslona za zasebnost in nato danes ponuja priporočila za štiri izdelke na trgu.

Contents

Osnove zaslonov o zasebnosti

Ko v računalnik prvič nastavite filter zaslona za zasebnost, mogoče se zdi kot čarobni trik. Ko sedite pred zaslonom in gledate vanj, zaščitnika sploh ne boste opazili. Če pa vstanete ali se premaknete na bok, bo zaslon videti kot navaden črni pravokotnik, pri čemer so vsa besedila in slike skrite.

prenosni računalnik s tipkovnico

Čar zaslonskih filtrov zasebnosti govori o kotih in materialih. Izdelani so iz posebne plastike, ki se lahko polarizira, tako kot sončna očala, ki so zasnovana za zaščito pred UV sevanjem. Kot rezultat, plastika postane vidna šele, ko jo pogledamo iz naravnega položaja.

Dodaten bonus zaslonskih filtrov za zasebnost je, da zmanjšujejo bleščanje sonca in drugih virov svetlobe. To olajša delo v vsakem trenutku dneva. Morda boste opazili tudi, da vaš oči se počutijo manj obremenjene od dolgih sej na računalniškem zaslonu, potem ko imate nameščen filter.

To je zato, ker tudi filter za zasebnost zaslona minimizira UV žarke prihajajo v drugo smer. Če želite pomagati pri obremenitvi oči, razmislite o naložbi v par posebnih računalniških očal.

Velikost filtra

Računalniški zasloni se merijo v palcih po diagonalnem kotu. Na primer, 15-palčni prenosni računalnik bo imel zaslon, ki meri točno 15 centimetrov od zgornjega levega kota zaslona do spodnjega desnega kota.

Pri merjenju zaslona prenosnega računalnika ali namiznega monitorja, da ustreza filtru zasebnosti, ne pozabite uporabiti samo dejanskega območja zaslona in ne okvirjev ali okvirjev, ki ga obdajajo.

merjenje zaslona prenosnika

1. SenseAGE

SenseAGE je tajvanski proizvajalec, ki proizvaja vrsto dodatkov za računalnik, pametni telefon in tablični računalnik, vključno s filtri za zaslon zasebnosti. Njihovi filtri so zasnovan predvsem za zaslone monitorjev uporablja se z namiznimi računalniki, zato bodo uporabniki prenosnih računalnikov morda morali najti nadomestno rešitev.

Zaslon zasebnosti SenseAGE 23 palčniZaslonski filtri za zasebnost pri SenseAGE so na voljo v razmerju 16: 9 ali 16:10, pa tudi v velikosti v razponu od 17 do 24 palcev za uporabnike osebnih računalnikov. Filtri lahko kupite tudi v pol-palčnih intervalih vmes, kar je koristno, če imate monitor z edinstveno velikostjo.

  Navodila po korakih za skrivanje IP naslova

Uporabniki Apple z velikim namizjem iMac bodo z veseljem vedeli, da SenseAGE ponuja filtre zaslona za zasebnost, posebej zasnovane za te zaslone. Upoštevajte, da bodo ti posebni filtri stali več kot podobne velikosti za namizja osebnih računalnikov.

Vidnost: Zaslonski filtri za zasebnost SenseAGE ponujajo vidnost v območju 30 stopinj kot, kar je standard za take naprave. V podjetju poudarjajo, da so njihovi filtri posebej zasnovan za blokiranje oblik modre svetlobe ki so pogost vzrok za sevanje oči pri uporabnikih računalnikov.

Tudi SenseAGE trdi, da bodo njihovi zaslonski filtri nudili med 15 in 23 odstotkov večjo jasnost v primerjavi s konkurenčnimi modeli. Zaslon jasnost je kritična za vse uporabnike računalnikov, saj ne želite, da vaš filter zmanjša možnost, da bi videlo vsebino na zaslonu.

Ocene: Filtri, ki jih izdeluje SenseAGE, imajo na splošno pozitivne ocene glede kakovosti slike in funkcije njihovega blokiranja. Vendar pa so poročali o težavah, ko je filter SenseAGE ostal priklenjen na računalniški monitor.

SenseAGE pravi, da njihovi izdelki ponujajo šest različnih načinov namestitve, čeprav se večina vključuje zanašanje na lepilne trakove za povezavo filtra z okvirjem zaslona. Ti lepilni trakovi lahko sčasoma izgubijo svojo moč zaradi prahu in drugih dejavnikov, zaradi česar bo zahtevno, da filter ostane na mestu.

Nakupi zaslonskih filtrov za zasebnost SenseAGE so opremljeni s standardnim naborom dodatne opreme, vključno z enim naborom jezičkov in enim nalepkom. Kot lep dodatek je filter na voljo tudi posebna krpa iz mikrovlaken za čiščenje prahu in drugih naplavin iz naprave.

2. BesLif

BesLif je relativno novo podjetje, ki je vstopilo na trg filtrov zaslona zasebnosti.

Ponujajo paleto izdelkov, zasnovanih tako, da ustrezajo širokozaslonskim monitorjem osebnih računalnikov, pa tudi več filtrov, izdelanih posebej za zaslone Mac. Njihovi filtri bodo ustrezajo najpogostejšim dimenzijam zaslona čeprav ne ponujajo toliko različic kot tekmeci, kot je SenseAGE.

Zaslon za zasebnost BesLifFiltri, ki jih izdeluje BesLif, bodo gledanje omejili na 30-stopinjski kot, ki je standard v industriji. Njihovi izdelki vključujejo tudi tehnologija proti bleščanju in imajo povratne strani: ena za sijajni videz in ena za mat videz. Uporabniki imajo možnost preklopa med obema z minimalno prekinitvijo.

Cena: V povprečju so maloprodajni stroški filtrov zaslona za zasebnost BesLif višji od drugih konkurentov, zlasti ko gre za prenosni računalnik Mac in namizne različice. Ceno je mogoče upravičiti zahvaljujoč kakovostni in elegantni zasnovi filtra, za katerega BesLif pravi, da je 12 odstotkov svetlejši od podobnih modelov.

  Navodila po korakih za skrivanje IP naslova

Prednosti: Ena največjih prednosti zaslona filtra zasebnosti zaslona BesLif je, da je odporen na praske in zmanjša količino zbranega prahu. Poleg tega njihovi filtri omogočajo enostavno namestitev, brez lepilnih trakov ali lepila. Filtri BesLif uporabljajo posebno magnetno tehnologijo za varno in varno pritrditev okvirjev monitorja. Nekatere novejše različice filtrov BesLif ponujajo možnost vklopa in izvlečenja za namestitev.

Nakupi filtra za zasebnost zaslona BesLif ne vključujejo čistilnih krp ali dodatnih dodatkov. Vendar pa podjetje uporablja preproste embalažne materiale, ki niso strupeni in boljši za okolje, kar je morda pomembno za kupce, ki želijo kupiti nov filter.

3. Aiscpro

Podjetje Aiscpro izdeluje svojo linijo filtrov zaslonov zasebnosti v Koreji z uporabo lokalnih materialov. Ponudba Aiscpro na trgu vključuje manj sort kot nekateri konkurenti, čeprav pomaga poenostaviti njihovo prodajno in tržno strategijo.

Magnetni zaščitni zaslon za zaščito zaslona AiscproFiltri iz Aiscproja so razdeljeni na dva glavna oddelka: širokozaslonski monitorji in monitorji prenosnikov. Model za širokozaslonske monitorje lahko prilagodite v velikosti od 19 do 24 palcev. Možnost prenosnika je na voljo samo v 15-palčnem modelu, ki ustreza večini zaslonov Mac ali PC.

Cena: Maloprodajna cena zaslonskih filtrov za zasebnost Aiscpro je v primerjavi s podobnimi napravami višja, predvsem zaradi vrste in nabave materialov. Rezultat tega je, da njihovi filtri ustvarjajo boljšo jasnost gledalca in temnejšo izkušnjo za tiste, ki gledajo pod drugim kotom..

Vidnost: Kot druge blagovne znamke filtrov zaslona za zasebnost, tudi modeli Aiscpro prihajajo z dodatnim bonusom, da so dobri za vaše oči. Njihove zasnove blokirajo 97 odstotkov UV svetlobe in 70 odstotkov modre svetlobe, dva najpogostejša vira obremenitve oči z računalniki.

Ocene: Vrstni filtri zaslonov zasebnosti Aiscpro so dobili pozitivne ocene uporabnikov po spletu, predvsem zaradi svoje tankosti in enostavne namestitve. Številne druge blagovne znamke filtrov so zgrajene z debelo plastiko, ki skoraj občutek, kot da steklena stekla pred zaslon. Po drugi strani so modeli Aiscpro filmski in povprečni 0,4 milimetra debeline, zaradi česar so pri uporabi računalnika težko opazne.

Glede namestitve Aiscpro ponuja dve možnosti. Njihovi cenejši namizni filtri so opremljeni s plastičnimi drsnimi deli, ki jih pritrdite na stran monitorja, tako da lahko film enostavno premaknete pred zaslon. je enostaven za namestitev ali odstranite, vendar je težko ohraniti osredotočenost.

  Navodila po korakih za skrivanje IP naslova

Dražji filtri Aiscpro za prenosnike so opremljeni z magnetno tehnologijo, podobno kot pri modelih BesLif. Magneti v zaslonskem filtru bodo ohranili popolno osrednjo stran in ne ogrožajo notranjih delov računalnika. Poleg tega filtri za zaslon prenosnih računalnikov Aiscpro vključujejo posebej zasnovane luknje, ki omogočajo dostop do spletne kamere. To pomeni, da lahko sodelujete v video klepetu ali sestanku, ne da bi morali odstraniti filmski filter.

Z nakupom zaslona filtra za zasebnost Aiscpro prejmete krpo za čiščenje iz mikrovlaken in navodila za uporabo. Pri namiznih modelih, ki zahtevajo namestitev delov, sta priložena dva sklopa plastičnih drsnikov, če se en zlomi ali ga ni mogoče enostavno pritrditi.

4. KAEMPFER

KAEMPFER je priljubljena svetovna blagovna znamka, ki specializirano za izdelavo zaslonskih filtrov za zasebnost. Tako kot mnogi njihovi tekmeci so svojo linijo izdelkov razdelili v dve glavni kategoriji: namizni filtri in filtri za prenosnike, oba z vrsto podprtih velikosti.

KAEMPFER 27 palčni za mac

Na strani namizja so na voljo filtri KAEMPFER začenši pri 17 palcih in sega do 27 palcev, ki je večji od številnih konkurenčnih znamk. V liniji namiznih filtrov so določeni modeli, ki podpirajo najnovejšo izdajo računalnikov iMac z zaslonom mrežnice z visoko ločljivostjo.

Pri zaslonskih filtrih za prenosnike KAEMPFER ne razlikuje med Mac in PC računalnikoma. Ponujajo pet velikosti, začenši pri 11,6 palca in sega do 15,6. To vključuje nekatere velikosti prenosnikov, ki so manj pogoste in jih je težko uskladiti z drugimi blagovnimi znamkami.

Vidnost: KAEMPFER ponuja industrijsko standardno 30-stopinjsko vidno kotnost in uporablja polarizirano prevleko na njihovi plastiki, da zmanjša škodljivo modro svetlobo in moteče bleščanje. Za preprečevanje prask ali drugih poškodb uporabljajo materiale z visoko gostoto. Večina recenzentov se strinja, da so zaslonski filtri za zasebnost KAEMPFER zgrajena, da traja dolgo.

Slabosti: Vendar pa je več uporabnikov poročalo o težavah z namestitvijo filtrov za namizni in prenosni računalnik KAEMPFER. Vsi njihovi modeli potrebujejo zapleten sistem jezičkov in lepilnih trakov, da lahko filter drsi po zaslonu. Na žalost so navodila za nastavitev nejasna, jezički in trakovi morda ne ostane na mestu. Nekateri uporabniki so se namesto tega odločili, da filter pritrdijo z navadnim trakom.

KAEMPFER ponuja bistveno priložnost nižje cene na filtrih kot v primerjavi s tekmeci, zlasti pri namiznih in prenosnih računalnikih velikih velikosti.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me