Orodja za zasebnost z odprtokodnim kodom – Celotni vodnik za spletno varnost

Nekdo opazi skoraj vse, kar počnete na spletu. Zasebne organizacije, ki jih sponzorirajo države, spremljajo in beležijo spletna mesta, ki jih obiščete, kako dolgo se zadržujete na teh spletnih mestih, kaj pišete na družbenih medijih, komu pošiljate e-pošto, vsebino teh e-poštnih sporočil in drugo. Poiščite, katere ukrepe lahko zaščitite sebe in svojo zasebnost tukaj na Privacy Australia.


Contents

Zakaj bi moral skrbeti za svojo zasebnost? Ne rečem ničesar, kar bi koga moralo skrbeti, in nimam česa skrivati.

Za tiste, ki nimajo česa skriti, imamo posebno prošnjo. Poznamo nekoga, ki bi želel, da mu pošljete vse vaše e-poštne naslove in z njimi povezana gesla. Ne le tistih, ki jih uporabljate pri delu. Rad bi tudi vse vaše osebne e-poštne naslove in gesla. Ogledal se bo po vaših e-poštnih računih in če bo našel kaj, za kar meni, da bi ga morali vedeti drugi, ga bo objavil na spletu za vas. Do zdaj še nismo imeli nikogar, ki bi hotel izpolniti to zahtevo.

- Glenn Greenwald v Zakaj je pomembna zasebnost - TED Talk

Glenn-Greenwald-Zakaj-zasebnost-zadeve

Preberite tudi:

 • Poglejte, zakaj ljudje verjamejo, da nimajo česa skrivati. - Wikipedija
 • Pogovor o tem, kako govoriti z ljudmi, ki ne verjamejo, da je zasebnost težava.- reddit

  Globalni množični nadzor - Štirinajst oči

  UKUSA_MapŠtirinajst oči je ime skupine držav, ki si inteligenco izmenjujejo. To skupino sestavljajo Avstralija, Kanada, Nova Zelandija, Združeno kraljestvo, Združene države, Danska, Francija, Nizozemska, Norveška, Belgija, Nemčija, Italija, Španija in Švedska.

  Znotraj te skupine je podskupina, ki se imenuje Pet oči. Države, ki sestavljajo pet oči - Avstralija, Kanada, Nova Zelandija, Združeno kraljestvo in Združene države, so medsebojno sklenile sporazum, imenovan Sporazum UKUSA. V skladu s tem sporazumom so se države, ki sestavljajo Pet oči, dogovorile, da bodo sodelovale pri zbiranju, analiziranju in izmenjavi obveščevalnih podatkov iz različnih delov sveta. Prav tako so se dogovorili, da ne bodo vohunili drug drugega kot nasprotnika. Čeprav so sklenili ta sporazum, so puščanja Edwarda Snowdena razkrila, da nekateri člani petih oči dejansko vohunijo državljane drugih.

  Prav tako se izogibajo kršenju domačih zakonov proti zbiranju obveščevalnih podatkov o svojih državljanih, tako da zbirajo obveščevalne podatke o svojih državljanih in si jih izmenjujejo. Devet oči sestavljajo države iz petih oči, skupaj z Dansko, Francijo, Nizozemsko in Norveško. Države članice Five Eyes si delijo obveščevalne podatke s člani Devet oči in Štirinajstih oči. Člani Pet oči in tretjih držav članic (tistih, ki so v Devetih in Štirinajstih očeh, ne pa v petih očeh) vohunijo drug drugega.

  Pet oči

  1. Avstralija
  2. Kanada
  3. Nova Zelandija
  4. Združeno kraljestvo
  5. Združene države Amerike

  Devet oči

  6. Danska
  7. Francija
  8. Nizozemska
  9. Norveška

  Štirinajst oči

  10. Belgija
  11. Nemčija
  12. Italija
  13. Španija
  14. Švedska

  Če želite zaščititi svojo zasebnost, se izogibajte storitvam s sedežem v ZDA

  Programi nadzora v ZDA, skupaj z uporabo nacionalnih varnostnih pisem (NSL) in z njimi povezanimi odredbami, omogočajo vladi ZDA, da na skrivaj prisili podjetja, da izročijo dostop do telekomunikacijskih in finančnih evidenc svojih strank. Ta dostop lahko vlada uporabi za vohunjenje teh strank. Naročila, ki so povezana z NSL-ji, prejemniku te vrste prošnje prepovedujejo, da bi o tem govoril. Zato se morate izogibati ameriškim storitvam.

  Ta scenarij se je zgodil pri podjetju Ladar Levison in njihovi varni e-poštni storitvi Lavabit. Potem ko je FBI ugotovil, da je Edward Snowden uporabljal to storitev, so zahtevali, da jim Ladar odobri dostop do Snowdenovih evidenc. Ker Lavabit ni vodil dnevnikov in ker je šifriral e-poštno vsebino stranke, Lavabit ni mogel izpolniti prošnje FBI-ja. FBI se je odzval tako, da je vročil sodni poziv (z zapovedjo) za Lavabitove SSL ključe. S ključi SSL bi imel FBI dostop ne samo do Snowdnovih zapisov, temveč do vseh komunikacij v realnem času (tako metapodatkovnih podatkov kot nešifrirane vsebine) za vse stranke Lavabita.

  Levision ni mogel zmagati v tej bitki. FBI-ju so dali ključe SSL in prekinili Lavabit. V odgovor je ameriška vlada Levision obtožila, da je kršila sodni poziv in grozila, da bo Levision aretirala.

  Levision je znova zagnala Lavabit in razvila nov e-poštni standard, imenovan DIME - Dark Internet Mail Environment. DIME je standard za končno šifrirano e-pošto. Lavabit trenutno potrošnikom in podjetjem ponuja DIME šifrirane e-poštne storitve.

  Povezane informacije
  • Izogibajte se vsem storitvam s sedežem v ZDA in Veliki Britaniji
  • Dokaz, da kanarčki delujejo na podlagi primernega primera.
  • http://sl.wikipedia.org/wiki/UKUSA_Agreement
  • http://sl.wikipedia.org/wiki/Lavabit#Suspension_and_gag_order
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Key_disclosure_law
  • http://sl.wikipedia.org/wiki/Portal:Mass_surveillance

  Ponudniki VPN z dodatnimi plastmi zasebnosti

  Obiščite našo domačo stran in si oglejte celoten seznam priporočenih storitev VPN v Avstraliji.

  Naša merila za izbiro ponudnikov VPN za našo tabelo:

  • Ponudnik posluje zunaj držav članic Pet oči. Če želite več informacij prebrati, da zaščitite svojo zasebnost, se izogibajte storitvam s sedežem v ZDA
  • Ponudnik podpira programsko opremo OpenVPN.
  • Ponudnik podpira nadomestne načine plačila, vključno z Bitcoin, gotovino, debetnimi karticami ali gotovinskimi karticami.
  • Za odprtje računa ponudnik ne zahteva nobenih drugih podatkov, razen uporabniškega imena, gesla in e-pošte.

  Nismo povezani z nobenim od tukaj naštetih ponudnikov VPN, niti ne prejmemo nobenega nadomestila za njihovo uvrstitev na seznam.

  Primeri kanarica:

  • Kliknite tukaj, če si želite ogledati primerjalno tabelo, ki vsebuje informacije o več kot 150 podjetjih, ki ponujajo VPN storitve.
  • Pogovorite se o tej tabeli na Redditu.

  Več informacij o VPN-jih

  • Ali vaš ponudnik VPN resnično ohranja vaše podatke zasebne?
   (Opomba: prvi navedeni ponudniki so sponzorji te strani).
  • Kako okrepiti varnost katerega koli VPN-ja
  • Pri izbiri ponudnika VPN bodite pozorni na VPN podjetja, ki plačujejo za oglaševanje in ponarejene ocene.
  • Deset laži je izpostavljenih o VPN-jih
   (Opomba: to je odličen članek, vendar se spletno mesto oglašuje v kosu).
  • Ponudnik VPN vohuni lastne stranke, da ustavi heker.
  • Proxy.sh pojasni njihovo etično politiko in kakšen scenarij lahko povzroči, da nadzirajo svoje strežnike.
  • IVPN zbira e-poštni naslov in IP naslov strank, ko se prijavijo.
   V odgovor preberite njihovo e-poštno izjavo.
  • blackVPN ne bo več hranil dnevnikov povezav s časovnimi žigi, ko se stranke povežejo in prekinejo povezavo s svojimi storitvami. Zdaj bodo te podatke izbrisali, ko stranka prekine povezavo.
  • Izogibajte se protokolu LT2P / IPSec. Namesto tega izberite drugo.

  Kanarski nalog je določen

  Karantski nalog je obvestilo, ki uporabnike storitve obvešča, da ponudniku storitve ni bil vročen nalog ali tajni sodni poziv. Če odstranite kanarnik ali če preneha biti posodobljen, morajo uporabniki storitve prevzeti, da je bil ponudniku storitve vročen nalog ali tajni sodni poziv, uporabniki pa naj prenehajo uporabljati storitev.

  Dodatni ponudniki VPN

  1. https://proxy.sh/canary
  2. https://www.ivpn.net/resources/canary.txt
  3. https://www.vpnsecure.me/files/canary.txt
  4. https://www.bolehvpn.net/canary.txt
  5. https://lokun.is/canary.txt
  6. https://www.ipredator.se/static/downloads/canary.txt

  Dodatni ponudniki VPN

  • Pogosta vprašanja o kanarčkih
  • Seznam podjetij, ki vzdržujejo kanarčke.
  • Bruce Schneier, mednarodno priznani varnostni tehnolog, v članku na svojem blogu kritizira žirantski kanarček.

  Priporočljivi brskalniki

  Tor Browser

  Orodja za zasebnost z odprtokodnim kodom - Celotni vodnik za spletno varnostTor Browser je brezplačni in odprtokodni spletni brskalnik, ki omogoča dostop do omrežja Tor. Brskalnik Tor in omrežje Tor pomagata, da vas ne spremljajo s pošiljanjem podatkov prek porazdeljenega omrežja strežnikov.

  Tor Browser deluje v sistemih Windows, macOS, GNU / Linux, iOS, Android in OpenBSD

  Mozilla Firefox

  Orodja za zasebnost z odprtokodnim kodom - Celotni vodnik za spletno varnostFirefox je brezplačni in odprtokodni spletni brskalnik. Organizacija Mozilla je zelo jasna, katere podatke, ki jih zbirajo o vas in na njihovem spletnem mestu, vam pokaže, kako onemogočiti to zbirko, če želite to storiti. Ne pozabite slediti našim korakom za prilagajanje nastavitev v Firefoxu na teh povezavah:

  • WebRTC
  • približno: config
  • dodatki za zasebnost

  Firefox je na voljo za Windows, macOS, Linux, BSD, iOS in Android

  Pogumni

  Orodja za zasebnost z odprtokodnim kodom - Celotni vodnik za spletno varnostBrave je odprtokodni brskalnik, ki privzeto blokira oglase in sledilce. Poleg varovanja zasebnosti svojih uporabnikov Brave svojim uporabnikom pomaga pri varčevanju z nalaganjem spletnih mest hitreje kot njihovi konkurenti. Brave je ustanovil izumitelj Javascripta in soustanovitelj projekta Mozilla, Brendan Eich.

  Pogumni je na voljo za Windows, macOS, Linux, Android in iOS.

  Prepričajte se, da vaš brskalnik med brskanjem po spletu ne pušča prstnih odtisov.

  Če ne boste sprejeli ukrepov za zaščito, bo vaš brskalnik med brskanjem po spletu navajal podatke o vas, kar vam omogoča enostavno identifikacijo. To je znano tudi kot "odtis prstov."

  Ko obiščete spletno mesto, vaš brskalnik lastnikom teh spletnih mest pripoveduje zgodbo o vas. Izmenjava podatke, na primer, kateri brskalnik uporabljate, katere vtičnike je vaš brskalnik namestil, v kakšnem časovnem pasu ste, kakšno vrsto naprave uporabljate v tistem času in podobno. Če je nabor podatkov, ki jih brskalnik posreduje o vas, edinstven, lahko sledite in prepoznate tudi brez piškotkov. [Panopticlick] je orodje, ki vam bo pokazalo, kako edinstvena je konfiguracija vašega brskalnika.

  brskalnik-prstni odtis

  Obstajata dva načina, kako preprečiti, da bi vas brskalnik enotno identificiral. Prvi način je, da vaš brskalnik pošlje iste vrste informacij, ki jih pošilja večina drugih brskalnikov, tako da jih ne morete enotno prepoznati. Če želite to narediti, bi morali imeti enake pisave, vtičnike in razširitve kot večina ljudi v svojih brskalnikih. Če vaš brskalnik to dovoljuje, za uporabo brskalnika uporabniški agent uporabite nizo, da se vaš brskalnik identificira kot nekaj drugega. Onemogočite DNT in omogočite WebGL kot večina spletnih uporabnikov. Če onemogočite Javascript ali uporabite Linux ali TBB, vas bo vaš brskalnik označil za edinstvenega in ga olajšal.

  Lažji način, da preprečite, da bi vas brskalnik enotno identificiral, je uporaba vtičnikov, kot so zasebnost Badger, uBlock Origin in Disconnect. Ti vtičniki vam bodo pomagali ohraniti zasebnost.

  Dodatne informacije o prstnem odtisu brskalnika

  • Peter Eckersley, glavni računalniški znanstvenik pri Fundaciji Electronic Frontier, razpravlja o prstnih odtisih, kako ogroža zasebnost in kaj lahko storimo, da se to prepreči.
  • Redditorji razpravljajo o prstnem odtisu brskalnika.
  • Povezave do dodatkov za zasebnost Firefoxa.
  • BrowserLeaks.com - Paket orodij za spletno testiranje, ki vam lahko pokažejo, kakšne informacije so na voljo o vas, ko brskate po internetu.

  Prepričajte se, da vaš brskalnik med brskanjem po spletu ne pušča prstnih odtisov.

  WebRTC je nov komunikacijski protokol, ki se opira na JavaScript, ki lahko izvleče vaš dejanski IP naslov izza vaše VPN.

  Čeprav programska oprema, kot je NoScript, to preprečuje, je verjetno dobro, da se ta protokol blokira tudi neposredno, samo zato, da je varen.

  Kako onemogočiti WebRTC v Firefoxu?

  Na kratko: nastavite "media.peerconnection.enabled" na "false" v "about: config".

  Pojasnjeno:

  1. V naslovno vrstico firefoxa vnesite "about: config" in pritisnite enter.
  2. Pritisnite gumb "bom previden, obljubim!"
  3. Išči »media.peerconnection.enabled«
  4. Dvokliknite vnos, stolpec »Vrednost« mora biti zdaj »napačen«
  5. Končano. Znova opravite test puščanja WebRTC.
   Če želite zagotoviti, da je vsaka nastavitev, povezana z WebRTC, res onemogočena, spremenite te nastavitve:

   • media.peerconnection.turn.disable = res
   • media.peerconnection.use_document_iceservers = napačno
   • media.peerconnection.video.enabled = false
   • media.peerconnection.identity.timeout = 1

  Zdaj ste lahko 100% prepričani, da je WebRTC onemogočen.

  Kako onemogočiti WebRTC v brskalniku Google Chrome.

  Popolno onemogočite WebRTC v Chromu, vendar lahko preprečite puščanje, če spremenite Chromove nastavitve usmerjanja. Dve odprtokodni razširitvi, ki vam bosta pomagali, sta WebRTC Leak Prevent in uBlock Origin. S programom WebRTC Leak Prevent boste morali preveriti možnosti in jih prilagoditi potrebnim razmeram. Z uBlock Origin morate iti v "Settings" in izberite "Prepreči, da bi WebRTC uhajal lokalne IP naslove."

  Kako onemogočiti WebRTC v Chromu v iOS-u, Internet Explorerju ali Safariju.

  Chrome v iOS, Internet Explorer in Safari trenutno ne uporablja protokola WebRTC. Naše priporočilo je, da uporabljate Firefox v vseh svojih napravah.

  Firefox: Povezava z zasebnostjo "about: config" Tweaks

  Naslednje dodatke je treba pravilno konfigurirati, preden bodo delovali z vašim brskalnikom.

  Badger zasebnosti

  Badger zasebnosti ustavi sledilno soglasje. Če oglaševalec ali sledilni sleditelj brez dovoljenja spremlja vaše premike v spletu, vam zasebni badger prepreči prikazovanje vsebine v vašem brskalniku. Badger zasebnosti ima eno omejitev, ki se je morate zavedati. Ne blokira Google Analytics. Če želite blokirati Google Analytics, morate uporabiti blokator, kot je uBlock Origin. Badger zasebnosti deluje s Firefox, Opera in Chrome.

  uBlock Poreklo

  uBlock Origin je več kot blokator oglasov. Je zaviralec širokega spektra. Privzeto blokira oglase, sledilce in spletna mesta z zlonamerno programsko opremo. Prav tako lahko blokira skripte in okvire drugih proizvajalcev, odvisno od nastavitev, ki jih izberete. uBlock Origin deluje s Chromium, Firefox, Microsoft Edge in Safari.

  AutoDelete piškotek

  Ko zaprete zavihek, piškotek za brisanje samodejno izbriše vse piškotke, ki jih ne uporabljate. Ta dodatek je na voljo za Firefox in Chrome.

  HTTPS Povsod

  HTTPS šifrira komunikacijo med vami in spletnimi mesti, ki podpirajo HTTPS. HTTPS Povsod je na voljo za Firefox, Firefox za Android, Chrome in Opera.

  Decentraleye

  Decentraleyes odpravlja potrebo, da vaš brskalnik naloži določene datoteke iz storitev tretjih oseb, kot so Google Hosted Libraries in jQuery CDN. Ta dodatek ima več pogosto uporabljenih datotek in ko mora vaš brskalnik dostopati do ene od njih, ga bo Decentraleyes lokalno naložil, kar preprečuje, da bi vaš brskalnik klical zunanjo datoteko, hkrati pa ščitil vašo zasebnost. Decentraleyes je združljiv z zaviralci vsebin, kot sta uBlock Origin in Adblock Plus. Na voljo je za Firefox. Izvorna koda je na voljo na GitHubu.

  Priporočamo, da če uporabljate Firefox, da uporabite enega ali več naslednjih dodatkov, da zaščitite svojo zasebnost.

  uMatrix

  uMatrix vam omogoča natančno določitev, na katera spletna mesta se vaš brskalnik lahko poveže, kakšne podatke lahko vaš brskalnik prenese in katere funkcije lahko vaš brskalnik opravlja. Ta dodatek priporočamo naprednim uporabnikom.

  NoScript Security Suite

  Z nameščenim noScriptom morate spletno mesto uvrstiti na seznam listov, preden lahko v brskalniku izvede kakršne koli skripte. Imate nadzor in če ne daste dovoljenja, bo NoScript onemogočil JavaScript, Java, Flash in druge vtičnike na spletnih mestih, kjer niste navedli, da je v redu.

  Priporočljivi dodatki za Firefox za zaščito vaše zasebnosti

  To je zbirka zasebnosti, povezana s: config tweaks. Pokazali vam bomo, kako izboljšati zasebnost brskalnika Firefox.

  Začetek:

  1. V naslovno vrstico firefoxa vnesite "about: config" in pritisnite enter.
  2. Pritisnite gumb "bom previden, obljubim!"
  3. Sledite spodnjim navodilom ...

  Priprava:

  1. privacy.firstparty.isolate = res
   • Zaradi napora Tor Uplift ta prednost izolira vse vire identifikatorja brskalnika (npr. Piškotke) na domeno prve stranke, s čimer preprečimo sledenje po različnih domenah.
  2. privacy.resistFingerprinting = res
   • Zaradi napora Tor Uplift ta izbira naredi Firefox bolj odporen na prstni odtis brskalnika.
  3. privacy.trackingprotection.enabled = res
   • To je nova vgrajena Mozilla zaščita za sledenje. Uporablja seznam filtrov Disconnect.me, ki je odveč, če že uporabljate filtre tretjih oseb uBlock Origin, zato ga nastavite na napačno, če uporabljate dodatke.
  4. browser.cache.offline.enable = napačno
   • Onemogoči predpomnilnik brez povezave.
  5. browser.safebrowsing.malware.enabled = false
   • Onemogočite Googlove preglede zlonamerne programske opreme. Varnostno tveganje, vendar izboljšanje zasebnosti.
  6. browser.safebrowsing.phishing.enabled = false
   • Onemogočite Googlovo varno brskanje in zaščito pred lažnim predstavljanjem. Varnostno tveganje, vendar izboljšanje zasebnosti.
  7. browser.send_pings = napačno
   • Atribut bi bil uporaben za omogočanje spletnim mestom, da spremljajo klike obiskovalcev.
  8. browser.sessionstore.max_tabs_undo = 0
   • Tudi če je Firefox nastavljen, da ne spomni zgodovine, so vaši zaprti zavihki začasno shranjeni v meniju -> Zgodovina -> Pred kratkim zaprti zavihki.
  9. browser.urlbar.speculativeConnect.enabled = false
   • Onemogoči predhodno nalaganje URL-jev samodejnega dokončanja. Firefox vnaprej naloži URL-je, ki se samodejno dokončajo, ko uporabnik vnese v naslovno vrstico, kar je zaskrbljujoče, če se predlagajo URL-ji, s katerimi se uporabnik ne želi povezati. Vir
  10. dom.battery.enabled = napačno
   • Lastniki spletnih strani lahko spremljajo stanje baterije vaše naprave. Vir
  11. dom.event.clipboardevents.enabled = false
   • Onemogočite, da lahko spletna mesta dobijo obvestila, če nekaj snamete, prilepite ali izrežete s spletne strani in jim daje vedeti, kateri del strani je bil izbran.
  12. geo.enabled = napačno
   • Onemogoči geolokacijo.
  13. media.navigator.enabled = false
   • Spletna mesta lahko spremljajo stanje mikrofona in kamere v vaši napravi.
  14. network.cookie.cookieBehavior = 1
   • Onemogoči piškotke
   • 0 = Privzeto sprejmi vse piškotke
   • 1 = Sprejmi samo s spletnega mesta, ki izvira (blokiraj piškotke tretjih oseb)
   • 2 = Privzeto blokirajte vse piškotke
  15. network.cookie.lifetimePolicy = 2
   • piškotki se ob koncu seje izbrišejo
   • 0 = Sprejemite piškotke normalno
   • 1 = Poziv za vsak piškotek
   • 2 = Sprejmi samo trenutno sejo
   • 3 = Sprejmi N dni
  16. omrežje.http.referer.trimmingPolicy = 2
   • V glavo Referer pošljite samo shemo, gostitelja in vrata
   • 0 = Pošljite celoten URL v naslov Referer
   • 1 = Pošljite URL brez poizvedovalnega niza v naslov Referer
   • 2 = Pošlji samo shemo, gostitelja in vrata v glavo Referer
  17. omrežje.http.referer.XOriginPolicy = 2
   • Glavo Refererja pošljite samo, kadar se ujemajo polna imena gostiteljev. (Opomba: če opazite večje okvare, lahko poskusite 1 v kombinaciji s potegom XOriginTrimmingPolicy spodaj.) Vir
   • 0 = Pošlji referenca v vseh primerih
   • 1 = Pošlji Refererja na ista spletna mesta eTLD
   • 2 = Pošlji Refererja samo, če se polna imena gostiteljev ujemata
  18. omrežje.http.referer.XOriginTrimmingPolicy = 2
   • Ko pošiljate Refererju preko porekla, pošljite samo shemo, gostitelja in vrata v Refererjevo glavo zahtevkov navzkrižnega izvora. Vir
   • 0 = Pošlji celoten URL v Refererju
   • 1 = Pošlji URL brez poizvedbenega niza v Refererju
   • 2 = Pošlji samo shemo, gostitelja in vrata v Refererju
  19. webgl.disabled = res
   • WebGL je potencialno varnostno tveganje. Vir

  Povezane informacije

  • ffprofile.com - pomaga vam ustvariti profil Firefox s privzetimi nastavitvami.
  • mozillazine.org - Varnostne in zasebne nastavitve.
  • user.js Firefox utrjevanje - To je uporabniška nastavitvena datoteka za Mozilla Firefox, ki naj bi zaostrila nastavitve Firefoxa in naredila bolj varno.
  • Nastavitve zasebnosti - dodatek k Firefoxu za enostavno spreminjanje vgrajenih nastavitev zasebnosti s ploščo orodne vrstice.

  Ponudniki e-poštnih sporočil, ki jim ustreza zasebnost - brez pridruženih podjetij

  Vsi tukaj našteti ponudniki delujejo zunaj ZDA in podpirajo SMTP TLS. Tabela je razvrstljiva. Nikoli podjetju ne zaupajte svoje zasebnosti, vedno ga šifrirajte.

  Še en ponudnik e-poštnih storitev, ki vas lahko zanima

  • Zaupna pošta - Zaupna pošta je e-poštni sistem, šifriran prek SMTP. Uporablja zaščito zasebnosti GNU za šifriranje in preverjanje pristnosti komunikacij ter TLS 1.2 za šifriranje prevoza. Vaš zasebni ključ ostane pri vas in ne strežnik zaupne pošte. To vam zagotavlja veliko večjo varnost kot e-poštni sistemi na osnovi SMTP. Zaupna pošta je na voljo za Windows, macOS in Linux. https://www.confidantmail.org/

  Gostite svojo storitev e-pošte

  Pošlji po poštiMail-in-a-Box vam omogoča popoln nadzor nad svojo e-pošto, tako da vam omogoča upravljanje lastnega poštnega strežnika. Če želite nastaviti Mail-in-a-Box, boste potrebovali strežnik v oblaku z vsaj 1 GB RAM-a, v katerem je nameščen Ubuntu 14.04, in svoje ime domene. Za več informacij obiščite https://mailinabox.email/

  Dodatna sredstva, ki vam bodo pomagala ohraniti zasebnost e-pošte

  • gpg4usb.org - brezplačen, odprtokodni prenosni urejevalnik besedil, ki omogoča šifriranje in dešifriranje besedilnih sporočil in datotek.
  • Naročnik - razširitev brskalnika za Chrome in Firefox, ki uporabniku omogoča šifriranje e-poštnih sporočil prek storitev, kot so Gmail, Yahoo mail in Outlook. Sporočila šifrirajo z uporabo OpenPGP.
  • Enigmail - dodatek za Thunderbird in SeaMonkey. OpenPGP uporablja za šifriranje, dešifriranje, digitalni podpis in preverjanje e-poštnih sporočil.
  • TorBirdy - razširitev, ki omogoča Thunderbird uporabnikom, da se povežejo v omrežje Tor.
  • Tester za zasebnost po e-pošti - To orodje izvaja več testov, da ugotovi, ali vaš e-poštni odjemalec ogroža vašo zasebnost.

  Povezave do člankov o zasebnosti e-pošte

  Orodja za zasebnost z odprtokodnim kodom - Celotni vodnik za spletno varnost

  • Če so vaša e-poštna sporočila shranjena v oblaku, morda niso tako zasebna, kot mislite. Zakon o zasebnosti elektronskih komunikacij (ECPA), ki je nekoč varoval zasebnost e-poštnih sporočil, shranjenih na strežnikih, ni bil v koraku s tehnologijo. Elektronska pošta, ki je bila shranjena na strežniku več kot šest mesecev, se šteje za opuščeno in vlada jo lahko išče. V tem članku je prikazano, kako to vpliva na zasebnost vaših podatkov, ko so shranjeni v oblaku.
  • [Povezava OpenMailBox se ne vleče]
  • FBI zasede strežnik naprednega ponudnika internetnih storitev - Posodobitev FBI-jevega zasega strežnika od prvega maja / People Link in Riseup.
  • Policijska preiskava povzroči ogrožanje strežnika - italijanska poštna policija je uporabila preiskavo enega poštnega predala, da bi vohunila o vseh komunikacijah, ki potekajo prek strežnika Autistici / Inventati.

  Priporočljivi odjemalci e-pošte

  Thunderbird

  Thunderbird je brezplačen odprtokodni e-poštni odjemalec, ki ga je razvila Mozilla Foundation. Podpira klepet v realnem času, iskanje po spletu in možnost Ne sledite.

  Thunderbird je na voljo za operacijske sisteme Windows, macOS in Linux.

  Kremplji Mail

  Claws Mail je brezplačen e-poštni odjemalec, ki temelji na GTK +. Uporabniki lahko uporabljajo vtičnike za Claws Mail za branje RSS in Atom novic, PDF prilog in še več. Claws Mail je priložen Gpg4win, aplikaciji za šifriranje za uporabnike sistema Windows.

  Claws Mail je na voljo za Windows, macOS, Linux, BSD, Solaris, Unix in druge operacijske sisteme.

  Povezave do člankov o zasebnosti e-pošte

  • K-9 pošta - odprtokodni e-poštni odjemalec za Android. Ima številne funkcije, vključno s podporo za push IMAP, WebDAV in več identitet.
  • GNU Privacy Guard - brezplačna, odprtokodna programska oprema, ki temelji na OpenPGP. Uporabnikom omogoča šifriranje in podpisovanje podatkov in komunikacije po e-pošti. To je orodje ukazne vrstice, ki ga je mogoče olajšati z več različnimi bralniki e-pošte in grafičnimi uporabniškimi vmesniki.
  • MailPile - brezplačno odprtokodno aplikacijo, ki deluje kot e-poštni odjemalec, iskalnik in osebni strežnik spletne pošte. Za šifriranje e-poštnih sporočil in podpise uporablja OpenPGP.

  Alternativa e-pošti

  I2P-Bote

  Orodja za zasebnost z odprtokodnim kodom - Celotni vodnik za spletno varnostI2P-Bote je vtičnik za omrežje I2P. Vaša e-poštna sporočila ohranjajo zasebna z avtomatskim šifriranjem in digitalnim podpisom ter shranjevanjem e-pošte v razdeljeno tabelo hash namesto na strežnik.

  I2P je na voljo za operacijske sisteme Windows, macOS, Linux, Debian in Android.

  Bitmessage

  Orodja za zasebnost z odprtokodnim kodom - Celotni vodnik za spletno varnostBitmessage je decentraliziran komunikacijski sistem, ki poenostavlja postopek pošiljanja šifriranih e-poštnih sporočil tako, da od uporabnikov ne zahteva ključev.

  Bitmessage je brezplačen, odprtokoden in je na voljo za Windows, macOS in Linux.

  RetroShare

  Orodja za zasebnost z odprtokodnim kodom - Celotni vodnik za spletno varnostRetroshare je brezplačna, odprtokodna programska oprema, ki uporabniku omogoča ustvarjanje lastnega varnega, anonimnega in decentraliziranega omrežja. Z njim lahko vzpostavite povezavo le z ljudmi, ki jih poznate in jim zaupate.

  RetroShare se lahko uporablja za forume, sporočila in VoIP. RetroShare je na voljo za Windows, macOS in Linux.

  Iskalniki, ki spoštujejo vašo zasebnost

  Če želite povečati svojo zasebnost pri iskanju po internetu, izberite enega od tukaj navedenih iskalnikov.

  Searx

  searchxSearx je motor za iskanje. Ko v iskalno polje vnesete poizvedbo in zadenete, se bodo rezultati združili z rezultati več iskalnikov. Searx varuje vašo zasebnost, saj ne zbira ali shranjuje podatkov o vas ali vaših iskanjih.

  StartPage

  Orodja za zasebnost z odprtokodnim kodom - Celotni vodnik za spletno varnostStartPage zagotavlja rezultate iskanja od Googla in hkrati varuje vašo zasebnost. Za zaščito vaše zasebnosti ne beležijo vašega naslova IP, ne zbirajo osebnih podatkov o vas in v brskalnik ne postavljajo identifikacijskih piškotkov. Vsak rezultat iskanja ponuja možnost proxy, ki omogoča obisk spletnih strani anonimno.

  DuckDuckGo

  Orodja za zasebnost z odprtokodnim kodom - Celotni vodnik za spletno varnostDuckDuckGo je iskalnik, ki uporablja več kot štiristo virov, da vam zagotovi najboljše odgovore na vaša vprašanja. Pri iskanju z uporabo DuckDuckGo vaši osebni podatki niso shranjeni in vas nikoli ne spremljajo.

  Razširitev za Firefox, ki ščiti zasebnost

  • Popravljanje povezave z iskanjem v Googlu - dodatek z odprto kodo, ki Googlu in Yandexu preprečuje spreminjanje naslovov URL rezultatov iskanja, ko jih kliknete. Z onemogočanjem tega vedenja tudi ta dodatek prepreči tem iskalnikom, da bi spremljali vaše klike. Odpravljanje povezav do iskanja v Googlu je na voljo za Firefox, Chrome in Opera. (Odprtokodno)

  Drugi iskalniki s funkcijami zasebnosti

  • Qwant - Qwant je iskalnik s sedežem v Franciji. Qwant ščiti zasebnost svojih uporabnikov tako, da šifrira njihove iskalne poizvedbe in jih ne spremlja ali snema njihovih iskanj.
  • MetaGer - MetaGer je odprtokodni iskalnik s sedežem v Nemčiji. Za zaščito zasebnosti svojih uporabnikov MetaGer ne shranjuje naslovov IP, ne sledi svojim uporabnikom, šifrira prenos podatkov in ponuja proxy strežnik, tako da si lahko rezultate iskanja ogledate anonimno.
  • ixquick.eu - ixquick.eu je motor za iskanje, ki izključuje rezultate iz Googla in Yahooja. Vzdržuje ga isto podjetje, ki vodi Startpage.com. Rezultate ponuja prek proxyja in ne beleži podatkov o vas ali piškotkov postavlja v vaš brskalnik.

  Messengerji s šifriranjem

  Če uporabljate WhatsApp, Viber, LINE, Telegra ali Threema ali podobno aplikacijo za takojšnje sporočilo, za zaščito zasebnosti preklopite na šifrirano storitev, kot je navedena tukaj..

  Signal

  Open-Whisper-sistemiSignal je brezplačna odprtokodna aplikacija, ki omogoča pošiljanje skupinskih, besedilnih, govornih, video, dokumentov in slikovnih sporočil kamor koli po svetu. Sporočila in klici, poslani s signalom, so šifrirani od konca do konca. Prav tako lahko nastavite, da sporočila izginejo v času, ki ga izberete.

  Signal je na voljo za Android, iOS, Windows, macOS in Linux, ki temelji na Debianu.

  Žica

  žicaWire je aplikacija za sporočanje iz Švice. Žico lahko uporabljate za klepet, telefonske klice, slike, glasbo, video in slike. Vse, poslano prek Wireja, je šifrirano od konca do konca. Z eno besedo previdnosti: Wire bo hranil seznam vseh ljudi, s katerimi kontaktirate, dokler ne izbrišete računa. Žica je brezplačna za osebno uporabo.

  Žica je na voljo za Android, iOS, Windows, macOS, Linux in spletne brskalnike (Chrome, Firefox, Edge in Opera).

  Ricochet

  RicochetRicochet je brezplačna odprtokodna storitev za sporočanje, ki deluje prek omrežja Tor. Vsako sporočilo, poslano prek Ricocheta, je anonimno in šifrirano od konca do konca.

  Ricochet je na voljo za Windows, Mac in Linux.

  Druge storitve za takojšnje sporočanje s funkcijami zasebnosti

  ChatSecure

  klepetanjebrezplačna odprtokodna aplikacija za sporočila za iOS. Ponuja šifriranje od konca do konca prek OMEMO in OTR prek XMPP.

  Kriptokat

  Kriptokatbrezplačna odprtokodna aplikacija, ki za šifriranje uporablja protokol OMEMO. Cryptocat je na voljo za Windows, macOS in Linux.

  Kontalk

  KontalkKontalk je odprtokodna aplikacija za sporočanje, ki deluje prek distribuiranega omrežja, ki ga vodijo prostovoljci. Uporablja XMPP za šifriranje odjemalca do strežnika in od strežnika do strežnika. Kontalk je na voljo za Android, macOS, Linux in Windows.

  Dodatne informacije o šifriranih hitrih sporočilih

  • Ricochet opravi strokovno varnostno revizijo in dokaže, da resno skrbijo za varnost.
  • Kako komunicirati prek spleta, ne da bi ga opazovali ali spremljali.
  • Povezava za prenos signala APK, če ste napredni uporabnik s posebnimi potrebami. Ni priporočljivo za redne uporabnike.
  • Žica hrani seznam vseh stikov s strankami, dokler ni račun stranke izbrisan.
  • Revizija pokaže, da aplikacija za sporočila Telegram ni varna IND-CCA.
  • Reddit razprava o Telegramu in ne glede na to, ali je dejansko oglašen kot zasebni ali ne.

  Video in glasovni glasniki s šifriranjem

  Če ste uporabnik Skype, Viber ali Google Hangouts, morate za zaščito svoje zasebnosti preklopiti na šifrirano storitev, kot so navedene tukaj..

  Signal

  Open-Whisper-sistemiSignal je brezplačna odprtokodna aplikacija, ki omogoča pošiljanje skupinskih, besedilnih, govornih, video, dokumentov in slikovnih sporočil kamor koli po svetu. Sporočila, poslana s signalom, so šifrirana od konca do konca. Prav tako lahko nastavite, da sporočila izginejo v času, ki ga izberete.

  Signal je na voljo za Android, iOS, Windows, macOS in Linux, ki temelji na Debianu.

  Žica

  žicaWire je aplikacija za sporočanje iz Švice. Žico lahko uporabljate za klepet, telefonske klice, slike, glasbo, video in slike. Vse, poslano prek Wireja, je šifrirano od konca do konca. Z eno besedo previdnosti: Wire bo hranil seznam vseh ljudi, s katerimi kontaktirate, dokler ne izbrišete računa. Žica je brezplačna za osebno uporabo.

  Žica je na voljo za Android, iOS, Windows, macOS, Linux in splet.

  Linphone

  LinphoneLinphone je odprtokodna aplikacija VoIP, ki uporablja SIP protokol za glasovne in video klice, takojšnje sporočanje in skupno rabo datotek. Linphone ponuja končno šifriranje prek zRTP, TLS in SRTP.

  Linphone je na voljo za Android, iOS, Windows10 mobile, macOS, Windows za namizje in Linux.

  Druge storitve za video in glasovno sporočanje s funkcijami zasebnosti

  Jitsi

  nabor brezplačnih in odprtokodnih aplikacij, narejenih za varne spletne videokonference. Jitsi za namizje ponuja klepet, skupno rabo namizja, prenos datotek in podporo za takojšnja sporočila.

  Tox

  brezplačna, odprta koda, distribuirana aplikacija za glasovno in video sporočilo, ki je enaka različici, ki ponuja šifriranje od konca do konca. Tox je na voljo za Windows, macOS, Linux, iOS, Android in FreeBSD.

  Prstan

  brezplačna, distribuirana aplikacija za video, glasovno in takojšnje sporočanje, ki ponuja šifriranje. Ring je na voljo za Linux, Windows, macOS in Android.

  Članki in povezave z dodatnimi informacijami o šifriranih glasovnih in video sporočilih

  • Povezava za prenos signala APK, če ste napredni uporabnik s posebnimi potrebami. Ni priporočljivo za redne uporabnike.
  • Žica hrani seznam vseh stikov s strankami, dokler ni račun stranke izbrisan.

  Storitve skupne rabe datotek s funkcijami zasebnosti

  OnionShare

  Orodja za zasebnost z odprtokodnim kodom - Celotni vodnik za spletno varnostOnionShare je brezplačna odprtokodna aplikacija za skupno rabo datotek katere koli velikosti. Svojim uporabnikom omogoča anonimno in varno skupno rabo datotek prek storitve Tor onion. Ustvari tajni URL, do katerega mora prejemnik dostopati, da prenese datoteko.

  OnionShare je na voljo za Windows, MacOS in Linux.

  Čarobna črvičarka

  Orodja za zasebnost z odprtokodnim kodom - Celotni vodnik za spletno varnostMagic Wormhole je orodje za izmenjavo datotek v ukazni vrstici. Zasnovan je bil tako, da se je izognil zapletom drugih šifriranih sistemov za skupno rabo datotek. Varuje zasebnost svojih uporabnikov s pomočjo PAKE (izmenjava ključev z avtentifikacijo z geslom).

  Storitve shranjevanja v oblaku z lastnostmi zasebnosti

  Če za shranjevanje podatkov v oblak uporabljate Dropbox, Google Drive, Microsoft OneDrive, Apple iCloud ali podobno storitev, morate preklopiti na storitev, ki ščiti vašo zasebnost, kot so navedene tukaj.

  Morska datoteka

  Morska datotekaSeafile je aplikacija za shranjevanje datotek, ki ponuja vgrajeno šifriranje datotek in sinhronizacijo datotek. Uporabniki lahko dobavijo svoj strežnik ali uporabljajo oblačno storitev Seafile za shranjevanje datotek. Skupnost Edition, ki je namenjena uporabnikom, ki ponujajo svoje strežnike, je brezplačna. Pro različica, ki je namenjena strankam, katerih datoteke gostuje storitev oblaka Seafile, je brezplačna za do 3 uporabnike. Tako izdaja Skupnosti kot Pro različica zagotavljata dvofaktorno overjanje. Pro Edition ponuja tudi oddaljeno brisanje, dnevnik revizije in antivirusno integracijo.

  Programska oprema za odjemalce je na voljo za Windows, macOS, Linux, iOS in Android.
  Strežniška programska oprema je na voljo za Linux, Raspberry Pi in Windows.

  NextCloud

  NextcloudNextCloud je aplikacija za shranjevanje datotek, ki svojim uporabnikom omogoča varno shranjevanje podatkov doma, na strežniku po lastni izbiri ali pri enem od ponudnikov storitev NextCloud. NextCloud je brezplačen in odprtokoden.

  NextCloud je na voljo za Windows, macOS, Linux, Android, iOS in Windows Mobile.

  Najmanjši organ S4

  S4Najmanjši organ ponuja storitev shranjevanja v oblaku S4 (Simple Secure Storage Service) za posamezne stranke. S4 omogoča šifriranje shranjenih datotek na strani odjemalca. Do vaših podatkov lahko dostopate bodisi prek Gridsync (grafični uporabniški vmesnik) bodisi prek vmesnika ukazne vrstice. Storitev stane 25 dolarjev na mesec.

  Gridsync je na voljo za MacOS, Linux in Windows.

  Še ena storitev shranjevanja v oblaku

  • Muonij - Muonium je brezplačen, odprtokodni ponudnik za shranjevanje v oblaku, ki ponuja anonimnost in končno šifriranje vaših datotek.

  Dodatne informacije

  • Kriptomator - preprosta, brezplačna, odprtokodna aplikacija za shranjevanje datotek, ki omogoča šifriranje vsebine in imen datotek z AES. Na voljo za Windows, macOS, Linux, Android in iOS
  • Glavni načrti NBN - Čeprav je nekoliko nepovezano, je to vodič najboljših ponudnikov NBN v Avstraliji. Primerjal sem jih po lastnostih hitrosti in zasebnosti, saj je znano, da nekateri ponudniki internetnih storitev aktivno prodajajo podatke o strankah.

  Aplikacije, ki omogočajo gostovanje lastnega strežnika v oblaku

  Če uporabljate Dropbox, Google Drive, Microsoft OneDrive, Apple iCloud ali podobno storitev in bi radi sami gostili strežnik v oblaku, poglejte te možnosti.

  Morska datoteka

  Morska datotekaSeafile je aplikacija za shranjevanje datotek, ki ponuja vgrajeno šifriranje datotek in sinhronizacijo datotek. Uporabniki lahko dobavijo svoj strežnik ali uporabljajo oblačno storitev Seafile za shranjevanje datotek. Skupnost Edition, ki je namenjena uporabnikom, ki ponujajo svoje strežnike, je brezplačna. Pro različica, ki je namenjena strankam, katerih datoteke gostuje storitev oblaka Seafile, je brezplačna za do 3 uporabnike. Tako izdaja Skupnosti kot Pro različica zagotavljata dvofaktorno overjanje. Pro Edition ponuja tudi oddaljeno brisanje, dnevnik revizije in antivirusno integracijo.

  Programska oprema za odjemalce je na voljo za Windows, MacOS, Linux, iOS in Android.
  Strežniška programska oprema je na voljo za Linux, Raspberry Pi in Windows.

  Pydio

  PydioPydio je odprtokodna aplikacija za skupno rabo datotek za podjetja. Do datotek lahko dostopate prek spletnega vmesnika, prek namizja ali prek mobilne naprave. Namestimo ga lahko na strežniku, ki se nahaja v poslovnih prostorih, ali v zasebnem oblaku. Pydio ima različne varnostne nastavitve, ki jih lahko prilagodimo politiki zasebnosti podjetja, ki ga uporablja.

  Na voljo za Windows, MacOS, Linux, Android, iOS ali prek spleta.

  Tahoe-LAFS

  Tahoe-LAFSLAFS je kratica za datoteko z najmanj pooblastili. Tahoe-LAFS je sistem za shranjevanje v oblaku, ki je brezplačen in odprtokoden. Deluje tako, da šifrira vaše komunikacije in jih distribuira na več strežnikov. LAFS je sistem, ki ga uporablja Least Authority S4.

  Na voljo za Windows, MacOS in Linux.

  Dodatne informacije

  • NextCloud - NextCloud je aplikacija za shranjevanje datotek, ki svojim uporabnikom omogoča varno shranjevanje podatkov doma, na izbrani strežnik ali pri enem od ponudnikov storitev NextCloud. NextCloud je brezplačen in odprtokoden.
  • Muonij - Muonium je brezplačen, odprtokodni ponudnik za shranjevanje v oblaku, ki ponuja anonimnost in končno šifriranje vaših datotek.
  • Ocene spletnega gostovanja - Ogledali smo si najboljše ponudnike gostovanj in jih primerjali glede na hitrost in varnost.

  Aplikacije za sinhronizacijo datotek s funkcijami zasebnosti

  Sparkle Share

  SparkleShareSparkle Share je brezplačna in odprtokodna aplikacija za sinhronizacijo datotek. Ponuja šifriranje na strani odjemalca in strežnika.

  Na voljo za Windows, MacOS in Linux

  Syncany

  SyncanySyncany je odprtokodna aplikacija za shranjevanje v oblaku in deljenje datotek, ki vaše datoteke sinhronizira z ne glede na vrsto shranjevanja. Vaše datoteke so šifrirane, preden jih naložite. Syncany se ne vzdržuje aktivno.

  Na voljo za MacOS, Windows in Linux

  Sinhronizacija

  SinhronizacijaSyncthing je brezplačna in odprtokodna decentralizirana aplikacija za skupno rabo datotek, ki omogoča shranjevanje podatkov, kamor želite. Ščiti vašo zasebnost s šifriranjem vseh vaših komunikacij s TLS. Noben osrednji strežnik nikoli ne sodeluje pri prevozu ali sinhronizaciji vaših podatkov.

  Na voljo za Mac OS X, Windows, Linux, FreeBSD, Solaris in OpenBSD

  Druge aplikacije strežnika v oblaku s funkcijami za zasebnost

  • git-annex - git-annex je aplikacija v ukazni vrstici, ki omogoča sinhronizacijo datotek z git-om. Če ne uporabljate ukazne vrstice, lahko uporabite git-prilogo pomočnika, ki je priložen git-prilogi.

  Aplikacije za upravljanje gesla

  Če trenutno za upravljanje gesla uporabljate 1Password, LastPass, Roboform ali iCloud Keychain, priporočamo, da tukaj poiščete varnejšo alternativo.

  Glavno geslo

  Glavno gesloGlavno geslo je odprtokodna brezplačna programska aplikacija, ki deluje tako, da algoritmično generira vaša gesla, ko jih potrebujete. Vaša zasebnost je zaščitena s to rešitvijo, ker ustvarjena gesla niso shranjena v vaši napravi in ​​niso poslana po omrežju.

  Glavno geslo je na voljo za iOS, MacOS, Android, Windows, Linux in splet.

  KeePass / KeePassX

  KeePassKeePass je brezplačen odprtokodni upravitelj gesel, ki je zasnovan tako, da je enostaven za uporabo. S programom KeePass so vaša gesla shranjena v šifrirani bazi podatkov, ki je zavarovana z glavnim ključem ali s ključno datoteko. Baze podatkov so šifrirane z AES in Twofish. Obiščite te povezave za več informacij o [KeePassX] (trenutno ni vzdrževan) in [KeePassXC]

  Na voljo za Windows, MacOS, Linux, Android in BSD

  LessPass

  LessPassLessPass je brezplačna odprtokodna aplikacija, ki je bila razvita za lažje upravljanje gesla. LessPass deluje tako, da namesto generiranja in shranjevanja izračunava gesla. Gesla nikoli ne shrani v bazo podatkov in za delo vam ni treba sinhronizirati naprave. Uporablja PBKDF2 in sha-256.

  Na voljo za Windows, MacOS, Linux, Android, Firefox in Chrome.

  Druge aplikacije za upravljanje gesla

  • Varni generator gesel - spletno orodje, ki ustvarja močna in naključna gesla. Vsa generacija gesla se opravi v brskalniku.
  • SuperGenPass - brezplačen, odprtokodni generator gesla, ki deluje v vašem brskalniku. Glavno geslo spremeni v edinstveno geslo za vsako spletno mesto, ki ga obiščete. Vaša gesla se nikoli ne shranijo ali posredujejo.
  • Varno z geslom - brezplačno odprtokodno geslo, ki vam omogoča upravljanje obstoječih gesel in ustvarjanje novih gesel v skladu s svojimi pravili. Z geslom varno gesla shranjujete v eno ali več šifriranih baz podatkov. Bruce Schneier, ki ga je z ljubeznijo zasnoval varnostni strokovnjak Bruce Schneier, toplo priporočamo uporabo PW Safe, če želite podpreti gibanje orodij za zasebnost odprtega koda.

  Dodatne informacije o ustvarjanju gesla

  • John Oliver iz Late Week Tonight in Edward Snowden razpravljata o geslih (Youtube).

  Mednarodni zakoni o razkritju ključnih besed

  Povezave, povezane s ključnimi zakoni o razkrivanju informacij

  Ključni zakoni o razkritju določajo pogoje, pod katerimi je posameznik prisiljen dati šifrirne ključe uradnikom organov pregona. Zakoni se razlikujejo v vsaki državi, vendar večina držav zahteva nalog. Steganografija in metode šifriranja podatkov, ki zagotavljajo verodostojno zanikanje, sta dva načina, s katerimi se lahko posamezniki zaščitijo pred ključnimi zakoni o razkritju..

  Steganografija se nanaša na skrivanje enega sporočila, slike ali datoteke znotraj drugega sporočila, slike ali datoteke. V našem kontekstu je ponavadi skrito sporočilo tisto, ki vsebuje šifrirane informacije. Da bi zagotovili verodostojno zanikanje, bi moralo biti skrito sporočilo šifrirano tako, da nasprotniku ne bi uspelo dokazati obstoja skritega sporočila..

  Države, ki imajo ključne zakone o razkritju
  1. Antigva in Barbuda
  2. Avstralija
  3. Kanada
  4. Francija
  5. Indija
  6. Norveška
  7. Južna Afrika
  8. Združeno kraljestvo
  Države, v katerih se lahko ali ne uporabljajo ključni zakoni o razkritju
  1. Belgija *
  2. Finska *
  3. Nova Zelandija (nejasno)
  4. Švedska (predlagano)
  5. Nizozemska *
  6. Združene države (glej povezane informacije)
  Države, kjer se ne uporabljajo ključni zakoni o razkritju
  1. Češka
  2. Na Poljskem

  * če posameznik, razen osumljenca ali družine osumljenca, ve, kako dostopati do sistema, se od posameznika lahko zahteva, da deli vse, kar ve.

  Povezave do dodatnih storitev šifriranja datotek

  • Poglobljen pogled na ključne zakone o razkritju iz Wikipedije.
  • Odgovori na vprašanje o ključnih zakonih o razkritju na borzi Law Stack.
  • Maria Hoffman, višja kadrovska odvetnica fundacije Electronic Frontier, na DEFCON 20 govori o ključnih zakonih o razkritju in prisilnem dešifriranju..

  Programi za šifriranje datotek

  Če trdega diska, e-poštnih zapisov ali arhivov datotek trenutno ne šifrirate, priporočamo, da uporabite eno od teh šifrirnih aplikacij.

  Povezave do dodatnih storitev šifriranja datotek

  • Kriptomator - preprosta, brezplačna, odprtokodna aplikacija za shranjevanje datotek, ki omogoča šifriranje vsebine in imen datotek z AES.
  • mini zaklepanje - revidirani dodatek za šifriranje datotek za Google Chrome in Chromium.
  • AES kripta - aplikacija za šifriranje datotek, ki temelji na naprednem standardu šifriranja. Za uporabo je preprost, po namestitvi pa zahteva le klik na datoteko in vnos gesla. Na voljo za Windows, Mac, Linux in Android.
  • DiskCryptor - odprtokodna aplikacija za šifriranje datotek, ki se lahko uporablja za šifriranje nekaterih ali vseh diskovnih particij na diskovnem pogonu. Podpira AES, Dve ribe in kačo. Deluje v sistemu Windows.
  VeraCrypt

  VeraCryptVeraCrypt je brezplačna odprtokodna aplikacija, ki temelji na TrueCrypt 7.1a. Ustvari lahko virtualni šifriran disk, lahko šifrira particijo ali shranjevalno napravo, deluje v realnem času in je zasnovan tako, da zagotavlja verodostojno zanikanje.

  Na voljo za Windows, MacOS in Linux.

  GNU Privacy Guard

  GnuPGBrezplačna, odprtokodna programska oprema, ki temelji na OpenPGP. Lahko se uporablja kot orodje ukazne vrstice ali pa se uporablja za sprednje aplikacije. Šifrira in podpisuje podatke in komunikacije po e-pošti.

  Na voljo za Windows, Vista in Linux.

  PeaZip

  PeaZipPeaZip je brezplačen, odprtokodni pripomoček za upravljanje datotek in ustvarjanje arhivov datotek. Podpira več kot 180 različnih formatov datotek. PeaZip vključuje več načinov za zaščito vaših podatkov, vključno s šifriranjem z uporabo AES, Twofish ali Serpent, šifriran upravitelj gesla, dvofaktorsko preverjanje pristnosti (neobvezno, ni potrebno) in zaščitite orodja za brisanje in prepisovanje datotek.

  Na voljo za Windows, MacOS, Android in Debian.

  Omrežja zunaj površinskega spleta

  Če želite dostopati do vsebine v temnem spletu, brskajte po podatkih v tem razdelku.

  Projekt Tor

  Orodja za zasebnost z odprtokodnim kodom - Celotni vodnik za spletno varnostOmrežje Tor svojim uporabnikom omogoča, da obidejo Surface Web preko svoje mreže strežnikov, ki delujejo s prostovoljci. Tor distribuira vaše komunikacije med več relejskimi povezavami, da zaščiti svojo identiteto.

  Na voljo za Windows, Mac, Linux, iOS, Android in OpenBSD

  I2P omrežje

  Orodja za zasebnost z odprtokodnim kodom - Celotni vodnik za spletno varnostOmrežje I2P je prekrivno omrežje, ki uporabnikom omogoča anonimno komunikacijo. Vsa komunikacija, ki poteka z omrežjem, je šifrirana od konca do konca. I2P podpira e-pošto, brskanje po spletu, gostovanje spletnih strani, takojšnje sporočilo, bloganje, forume in shranjevanje datotek.

  Na voljo za Windows, MacOS, Linux, Android

  Projekt Freenet

  FreenetFreenet je decentralizirano, porazdeljeno omrežje. Datoteke in komunikacije so šifrirane, vozlišča pa so anonimizirana na Freenetu. Uporabniki lahko delijo datoteke, objavljajo spletna mesta in klepetajo na forumih.

  Na voljo za Windows, MacOS in Linux

  Povezave do dodatnih omrežij zunaj površinskega spleta

  • ZeroNet - Omrežje z vrstniki, ki uporablja omrežje BitTorrent in kriptografija Bitcoin.
  • Ponovna skupna raba - brezplačna, odprtokodna programska oprema, ki uporabniku omogoča ustvarjanje varnega, anonimnega in decentraliziranega omrežja za pošiljanje šifriranih komunikacij.
  • GNUnet - nabor orodij in aplikacij za gradnjo decentraliziranih aplikacij, ki ščitijo zasebnost.
  • IPFS - sistem za distribucijo datotek enakovrednih datotek. Cilj IPFS je nadomestiti HTTP in narediti internet bolj učinkovit in stroškovno učinkovit. [Povezava do opozorila o zasebnosti].

  Omrežja zunaj površinskega spleta

  Če trenutno uporabljate Facebook, Twitter ali Google+, priporočamo, da tukaj poiščete varnejšo alternativo za socialne medije.

  diaspora *

  diasporadiaspora je decentralizirano socialno omrežje, ki po vsem svetu primanjkuje strežnikov (ki jim pravijo "pod"). Če se želite pridružiti diaspori, morate poiskati stroko in se registrirati pri njej. V diaspori lahko svojo identiteto ohranite zasebno in izberete, kdo vidi vaše podatke.

  Prijateljica

  PrijateljicaFriendica je decentralizirano socialno omrežje, ki podpira protokol iz diaspore. Uporabniki lahko komunicirajo z uporabniki na Friendici in tudi z uporabniki v diaspori in Hubzilla. Friendica podpira tudi dvosmerno komunikacijo s Twitterjem, App.net, GNU Social in Mail.

  GNU Social

  GNU-socialnaGNU Social je bil razvit kot aplikacija za socialne medije, ki uporabnikom omogoča nadzor nad lastnimi podatki in vzdrževanje stikov. GNU Social je bil razvit iz sistema Status Net.

  Povezava do dodatnega decentraliziranega socialnega omrežja

  • Mastodon - brezplačno, odprtokodno, decentralizirano socialno omrežje. Temelji na GNU Social.

  Dodatne informacije o socialnih omrežjih

  • Izbrišite svoj Facebook račun - Obiščite to povezavo, da trajno izbrišete svoj Facebook račun.
  • Navodila za brisanje vašega Facebook računa - Navodila za uporabo, kako se znebiti svojega Facebook računa.

  Storitve domenskih imen za večjo varnost

  DNSCrypt

  DNSCryptDNSCrypt je brezplačen in odprtokodni protokol imena domene, ki preprečuje ponarejanje domenskega imena. DNSCrypt s kriptografijo poskrbi, da so komunikacije, ki prihajajo iz določenega reševalnika DNS, verodostojne in niso bile spremenjene ali spremenjene.

  Na voljo za Windows, MacOS, Linux, Android in iOS.

  OpenNIC

  OpenNICOpenNic je uporabniška alternativa registrom domenskih imen, kot je ICANN. Ponujajo več edinstvenih domen najvišje ravni (vključno z .bbs, .chan, .indy in številnimi drugimi), ki niso na voljo v drugih registrih. Poleg tega, če izpolnjujete njihove zahteve, lahko prek svoje storitve predlagate in gostite svoj TLD.

  Povezave do dodatnih storitev domenskih imen

  • NoTrack - NoTrack je strežnik DNS, ki ščiti vašo zasebnost s preglasovanjem zahtev za sledenje iz več kot 10.000 domen za sledenje. Uporablja se lahko tudi za blokiranje oglasov. Na voljo za Linux.
  • NameCoin - NameCoin je brezplačna in odprtokodna aplikacija, ki temelji na bitcoin-u, ki poganja .bit TLD.

  Varna opomba Ob uporabi aplikacij

  Če trenutno uporabljate Evernote, Google Keep ali Microsoft OneNote, priporočamo, da tukaj poiščete varnejšo beležko..

  Laverna

  LavernaLaverna je brezplačna, odprtokodna aplikacija za beležko, ki ponuja urejevalnik oznak, način brez motenj in zmožnost šifriranja vaših zapiskov. Lahko ga uporabljate za svoje račune Dropbox ali RemoteStorage.

  Na voljo za Linux, MacOS in Windows.

  Turtl

  TurtlTurtl je brezplačna, odprtokodna aplikacija za beleženje, shranjevanje dokumentov, zaznamek, shranjevanje fotografij in drugo. Za zaščito vaših podatkov uporablja kriptografske ključe. Lahko uporabite gostovani Turtl ali zaženete svoj strežnik Turtl.

  Na voljo za Windows, MacOS, Linux in Android.

  Standardne opombe

  StandardNotesStandard Notes je brezplačna odprtokodna beležka, ki je zasnovana tako, da je preprosta in zasebna. Za šifriranje zapiskov uporablja AES-256 in ponuja samodejno sinhronizacijo, dostop do spleta in dostop brez povezave. Uporabniki, ki želijo dodatne funkcije, se lahko naročijo na njihovo razširjeno storitev, ki ponuja popoln dostop do njihovih razširitev in samodejno varnostno kopiranje v shrambo v oblaku.

  Na voljo za MacOS, Windows, iOS, Linux in Android

  Povezava do dodatne varne opombe Ob uporabi aplikacije

  • Papirologija - brezplačno odprtokodno sporočilo s sprejemom vlog. Za njegovo uporabo potrebujete strežnik z Linuxom, Apache, MySQL in PHP.

  Varna opomba Ob uporabi aplikacij

  PrivateBin

  PrivateBinPrivateBin je odprtokodna pasbina, ki zagotavlja varnost vaših paste s šifriranjem in dešifriranjem le-teh v brskalniku. Strežnik nima dostopa do paste. Prilepi so lahko zaščiteni z geslom. Če ga želite uporabljati, ga morate namestiti na svoj strežnik ali poiskati strežnik, ki ga poganja, ki ga lahko uporabljate in ki mu zaupate. Za seznam strežnikov, ki izvajajo obisk PrivateBin. tukaj

  0bin

  0bin0bin je brezplačna odprta koda pastebin, ki šifrira paste v brskalniku z uporabo Javascript. Ustvarjalci 0bin pravijo, da njihov cilj ni zaščititi uporabnikov 0bin. Njihov cilj je zaščititi tiste, ki gostijo 0bin, pred tožbo zaradi vsebine past. Njihova metodologija šifriranja je postavljena tako, da gostiteljem zagotavlja verodostojno zanikanje. Lahko uporabite 0bin na 0bin.net ali pa prenesete kodo in jo nastavite na svoj strežnik.

  Povezave do dodatnih varnih pastebin

  • Disroot - Disroot ponuja nabor varnih storitev, vključno s pastebin PrivateBin.
  • Hastebin - Hastebin je odprtokodna aplikacija pastebina. Lahko ga uporabite v spletu ali pa prenesete kodo in jo zaženete na svojem strežniku.

  Orodja za produktivnost

  Etherpad

  EtherpadEtherpad je brezplačen in odprtokoden urejevalnik besedil. Lahko ga uporabljate sami ali s skupino urejate dokument Etherpad v realnem času. Etherpad lahko namestite na svoj strežnik ali ga uporabite prek enega od več javno dostopnih primerkov.

  Na voljo za Windows, MacOS in Linux

  EtherCalc

  EtherCalcEtherCalc je brezplačna, odprtokodna aplikacija za preglednice. Lahko ga uporabljate samostojno ali v sodelovanju. Uporabite lahko različico, ki je na voljo na spletnem mestu, ali pa jo namestite na svoj strežnik.

  Na voljo za Windows, MacOS, Linus, FreeBSD

  ProtectedText

  ProtectedTextZaščiteno besedilo je brezplačna storitev, ki uporabnikom omogoča shranjevanje šifriranih zapiskov. Zaščiteno besedilo šifrira besedilo v brskalniku. Ne spremljajo uporabnikov in ne prikazujejo oglasov. Za uporabo storitve ni potrebna registracija. Uporabniki izberejo ime za svojo datoteko in jo shranijo z geslom, ko končajo.

  Povezave do dodatnih orodij za produktivnost

  • Disroot - Disroot ponuja nabor varnih storitev, vključno z Etherpadom in EtherCalc.
  • Dudle - Brezplačna aplikacija za spletno volišče in razporejanje. Za uporabo ni potrebna registracija.

  Varnostni operacijski sistemi

  Če trenutno uporabljate Microsoft Windows ali Applov OSX, priporočamo, da tukaj poiščete bolj varen operacijski sistem.

  Qubes OS

  Qubes-OSQubes OS je brezplačen odprtokodni operacijski sistem, zasnovan kot varna alternativa drugim operacijskim sistemom. Qubesov pristop k varnosti je "varnost s pomočjo delitve." Različne naloge, ki jih izvajate v računalniku, so ločene v "qubes", ki so ločeni drug od drugega. Tako, če en qube ogrozi zlonamerno programsko opremo, ne more ogrožati drugih qubesov.

  Debian

  DebianDebian je brezplačni odprtokodni operacijski sistem, ki so ga ustvarili člani Debian projekta. Debian sistemi za zagon uporabljajo Linux ali FreeBSD. Debian ima več kot 51.000 brezplačnih programskih programov. Debian lahko namestite s CD-ja, ga lahko prenesete preko spleta ali kupite računalnik s prednameščeno.

  Trisquel

  TrisquelTrisquel je brezplačni operacijski sistem, ki temelji na Linuxu. Na voljo je več izdaj, odvisno od vaših potreb. Prvotno je bil razvit za zagotavljanje operacijskega sistema, ki je podpiral galicijski jezik.

  Opozorilo

  Če želite ohraniti svojo zasebnost, se za vsako ceno izogibajte Windows 10.

  Povezave do dodatnih operacijskih sistemov

  • OpenBSD - brezplačni operacijski sistem s sedežem v Kanadi, ki je bil zasnovan tako, da je podoben UNIX-u. Cilj razvijalcev je biti varnost številka ena. Kriptografija je vgrajena na več mestih v OS OpenBSD. Poleg tega imajo varnostno revizijsko skupino, ki OpenBSD revidira od leta 1996.
  • Arch Linux - Arch Linux je bil zasnovan kot različica Linuxa, ki jo naredi sam. Privzeta namestitev vsebuje samo tisto, kar je potrebno za delovanje OS, uporabnik pa ga lahko po potrebi spremeni. Parabola je brezplačna, odprtokodna OS, ki izhaja iz Arch Linuxa.
  • Whonix - Whonix je brezplačni operacijski sistem, ki temelji na sistemu Tor in Debian GNU / Linux. Zasnovan je bil za varnost in zasebnost in to doseže z uporabo mreže Tor in arhitekture, ki uporablja virtualne stroje.
  • Podgram OS - Podgraf je bil zasnovan tako, da je enostaven za uporabo, vendar težko napadljiv. Prihaja z jedrom, utrjenim z Grsecurity, od uporabnikov zahteva šifrirane datotečne sisteme, aplikacije omejuje tako, da uporabljajo le Tor-ovo omrežje, prihaja pa z varnim takojšnjim sporočanjem in varnim odjemalcem e-pošte. Podgraf temelji na Debian GNU / Linuxu.

  OWASP-jevih 10 najbolj kritičnih ranljivosti IoT

  1. Šibka, ugibljiva ali trdo kodirana gesla - Uporaba enostavno prisiljenih javno dostopnih ali nespremenljivih poverilnic, vključno z zaledjem v strojni opremi ali programski opremi za stranke, ki omogoča nepooblaščen dostop do nameščenih sistemov.
  2. Nevarne omrežne storitve - Brez nepotrebnih ali negotovih omrežnih storitev, ki se izvajajo na sami napravi, zlasti tistih, ki so izpostavljeni internetu, ki ogrožajo zaupnost, celovitost / pristnost ali razpoložljivost informacij ali omogočajo nepooblaščeno oddaljeno upravljanje ...
  3. Nevarni vmesniki ekosistema - Nevarni spletni, nadomestni API, oblak ali mobilni vmesniki v ekosistemu zunaj naprave, ki omogočajo kompromis naprave ali njenih povezanih komponent. Pogoste težave vključujejo pomanjkanje avtentikacije / avtorizacije, pomanjkanje ali šibko šifriranje ter pomanjkanje filtriranja vhodov in izhodov.
  4. Pomanjkanje varnega mehanizma za posodobitev - Pomanjkanje zmožnosti varne posodobitve naprave. To vključuje pomanjkanje preverjanja vdelane programske opreme na napravi, pomanjkanje varne dostave (nešifrirano med prevozom), pomanjkanje mehanizmov za preprečitev povratnega vračanja in pomanjkanje obvestil o varnostnih spremembah zaradi posodobitev.
  5. Uporaba nevarnih ali zastarelih komponent - Uporaba zastarelih ali negotovih komponent / knjižnic programske opreme, ki bi lahko omogočile ogrožanje naprave. To vključuje negotovo prilagajanje platform operacijskega sistema in uporabo komponent programske ali strojne opreme drugih proizvajalcev iz ogrožene dobavne verige.
  6. Nezadostna zaščita zasebnosti - Uporabnikovi osebni podatki, shranjeni v napravi ali v ekosistemu, ki se uporabljajo varno, nepravilno ali brez dovoljenja.
  7. Nevaren prenos in shranjevanje podatkov - Pomanjkanje šifriranja ali nadzora dostopa občutljivih podatkov kjer koli v ekosistemu, tudi v mirovanju, med prevozom ali med obdelavo.
  8. Pomanjkanje upravljanja naprav - Pomanjkanje varnostne podpore za naprave, nameščene v proizvodnji, vključno z upravljanjem premoženja, upravljanjem posodobitev, varno razgradnjo, nadzorom sistemov in odzivnimi zmogljivostmi.
  9. Nevarne privzete nastavitve - Naprave ali sistemi, dobavljeni z nezanesljivimi privzetimi nastavitvami ali nimajo možnosti, da bi naredili sistem bolj varen, saj operaterjem omejijo spreminjanje konfiguracij.
  10. Pomanjkanje fizičnega utrjevanja - Pomanjkanje fizičnih ukrepov utrjevanja, ki bi potencialnim napadalcem omogočilo pridobivanje občutljivih informacij, ki bi lahko pomagale v prihodnjem napadu na daljavo ali prevzele lokalni nadzor nad napravo.

  Izboljšana zasebnost v operacijskih sistemih v živo

  Repi

  RepiTails je brezplačni Debian GNU / Linux, ki temelji na operacijskem sistemu, ki lahko poganja USB ključ ali DVD. Vse programske aplikacije, ki delujejo na repih, ki potrebujejo dostop do interneta, so zaradi zaščite vaše zasebnosti prisiljene iti po omrežju Tor. Tails prihaja s kriptografskimi orodji za šifriranje datotek in sporočil, v računalniku, kjer se uporablja, pa ne pušča nobenih sledi..

  KNOPPIX

  KNOPPIXKNOPPIX je brezplačen, odprtokodni operacijski sistem v živo, ki temelji na Debian GNU / Linuxu. Lahko se izvaja s CD-ja, USB-ključka ali DVD-ja. Različica CD vsebuje Open Office, LXDE (za namizje), Firefox, GIMP in MPlayer ter pripomočke. DVD vsebuje enako programsko opremo kot CD in vključuje dodatne aplikacije za produktivnost v pisarni, inženiring, izobraževanje in igre.

  Puppy Linux

  Puppy-LinuxPuppy Linux je brezplačni odprtokodni operacijski sistem, ki temelji na GNU / Linuxu. Zasnovan je tako, da je preprost za uporabo in hiter. Kot druge operacijske sisteme v živo lahko tudi Puppy Linux zaženete s pogona USB, CD-ja ali DVD-ja. Ker gre za majhen program (približno 100 MB), se v večini računalniških sistemov naloži zelo hitro.

  Povezava z dodatnim operacijskim sistemom v živo

  • Tiny Core Linux - Tiny Core je živi operacijski sistem, zasnovan tako, da je majhen. Tiny Core temelji na Linuxu. Je 10 megabajtov in ne dobavlja aplikacij za končne uporabnike.

  Izboljšana zasebnost mobilnih operacijskih sistemov

  Uporaba Google Apps s temi operacijskimi sistemi lahko ogrozi vašo varnost. Priporočamo, da v napravo namestite MicroG kot drugo.

  LineageOS

  LineageOSLineageOS je brezplačen in odprtokoden alternativni operacijski sistem za pametne telefone, fablete in tablične računalnike z operacijskim sistemom Android. Prvotno je bil razvit iz CyanogenMod.

  CopperheadOS

  CopperheadOSCopperheadOS je mobilni operacijski sistem, zasnovan za varnost in zasebnost. Brezplačna različica CopperheadOS podpira Nexus 5L in 6P. Plačljiva različica CopperheadOS podpira Pixel in Pixel XL. Nekatere varnostne funkcije, vključene v program CopperheadOS, vključujejo popolno šifriranje diska na ravni datotečnega sistema in ločene ključe za šifriranje diska za vsakega uporabnika določene naprave.

  Jadrnice OS

  Jadrnice-OSSailfishOS je mobilni operacijski sistem, zasnovan tako, da je združljiv z napravami in čipov Android. Sailfish temelji na Linuxu, njegovo jedro pa temelji na projektu Mer. Njegov uporabniški vmesnik je bil razvit z jezikom QML.

  Povezave do dodatnih mobilnih operacijskih sistemov

  • Repliant - mobilni operacijski sistem, ki je sprememba LineageOS-a in je bil zasnovan z dodatnimi varnostnimi in zasebnimi funkcijami.
  • OmniROM - brezplačni mobilni operacijski sistem, zasnovan kot alternativa Androidu.
  • MicroG - Zbirka programskih programov, namenjenih nadomestitvi Googlovih aplikacij in knjižnic Android.

  Programi za odprtokodne usmerjevalnike

  OpenWrt

  Orodja za zasebnost z odprtokodnim kodom - Celotni vodnik za spletno varnostOpenWrt je brezplačna in odprtokodna distribucija GNU / Linux, namenjena usmerjevalnikom in drugim vgrajenim napravam. Njegova arhitektura vam omogoča, da za nizke stroške dodate funkcije zasebnosti, kot sta pregledi paketov in odkrivanje vdorov.

  pfSense

  pfSensepfSense je brezplačna, odprtokodna programska aplikacija, ki temelji na FreeBSD. Zasnovan je za uporabo kot požarni zid in usmerjevalnik, z njim pa se lahko upravlja prek spletnega vmesnika. PfSense lahko uporabljate s strojno opremo, ki je na voljo pri Netgateu, ali pa lahko kupite lastno strojno opremo, ki jo uporabljate pri pfSense.

  LibreCMC (izvirno LibreWRT)

  LibreWRTLibreCMC je zbirka brezplačnih vgrajenih operacijskih sistemov na osnovi GNU / Linux, zasnovanih za usmerjevalnike in majhne enostavne računalnike.

  Povezave do drugih odprtokodnih usmerjevalnih aplikacij

  • OpenBSD - brezplačni operacijski sistem s sedežem v Kanadi, ki je bil zasnovan tako, da je podoben UNIX-u. OpenBSD deluje na Ubiquiti Networks EdgeRouters.
  • DD-WRT - brezplačna in odprtokodna programska oprema, razvita za več brezžičnih usmerjevalnikov IEEE 802.11a / b / g / h / n / n. DD-WRT ne potrebuje aktivacije izdelka in ne vključuje sledenja.

  Programi za odprtokodne usmerjevalnike

  Mnoge nove funkcije, ki so vključene v sistem Windows 10, se uporabljajo za sledenje.

  1. Windows 10 privzeto vključuje sinhronizacijo podatkov. To vključuje:
   • zgodovino brskanja, URL-je, ki ste jih vnesli, svoje priljubljene.
   • naše nastavitve aplikacij
   • Imena dostopnih točk Wifi in vaša gesla zanje.
  2. Windows 10 napravo označi z edinstvenim ID-jem oglaševanja. Ta nastavitev je privzeto vklopljena.
   • Edinstven ID se uporablja za prikazovanje oglasov po meri.
  3. Cortana, virtualni pomočnik, ki je priložen Windows 10, privzeto uči o vas. To stori z zbiranjem podatkov o vas, kot so:
   • zgodovino iskanja
   • vaš mikrofon
   • vaše koledarske vnose
   • zgodovino nakupov
   • podatki vaše kreditne kartice
   • vaše glasbene nastavitve
   • vzorci poteze na tipkovnici
  4. Po Microsoftovi izjavi o zasebnosti se med interakcijo z Microsoftovim izdelkom lahko zbirajo naslednje vrste podatkov:
   • svojo identiteto
   • gesla
   • vaše demografije
   • vaši interesi
   • napravo in podatke o uporabi
   • svojo vsebino
   • vaša lokacija
   • vaših stikov in ljudi, s katerimi ste povezani
  5. Microsoft lahko vaše podatke deli z vašim dovoljenjem ali brez njega.
   • Ko prenesete Windows 10, dajete Microsoftu dovoljenje za skupno rabo svojih podatkov s katero koli tretjo osebo, "z vašim soglasjem ali po potrebi ..."

  Ta aplikacija omogoča enostavno spreminjanje nastavitev v sistemu Windows 10, ki so povezane z vašo zasebnostjo in podatki, ki jih Microsoft zbira o vas.

  Informacije in povezave za lažjo zasebnost, tudi če uporabljate Windows 10.

  • WindowsSpyBlocker - odprtokodna aplikacija, s katero prepreči Windows, da bi vas spremljala in vohunila.
  • Orodja za zasebnost sistema Windows 10 - povezava do članka na ghacks.net, ki pregleduje orodja za zasebnost za Windows 10.
  • Vodnik za določanje nastavitev v sistemu Windows 10 da boste lahko ohranili nekaj zasebnosti - od fix10.isleaked.com.
  • Vodnik za prilagajanje privzetih nastavitev v sistemu Windows 10 da bo vaša zasebnost spoštovana - z arstechnica.com
  • Vodnik za izklop beleženja podatkov v sistemu Windows 10 - od reddita.

  Povezave do člankov, ki razpravljajo o tem, kako Windows 10 krši vašo zasebnost.

  • Če prilagodite nastavitve zasebnosti, Windows 10 ne prepreči, da bi vas vohunil. - novice o Hekerju
  • Windows 10 še naprej krši zasebnost uporabnikov, ki so onemogočili njegove funkcije zbiranja podatkov. - Ars Technica.
  • Microsoftovi pogoji storitve omogočajo onemogočanje programske in strojne opreme, za katero meni, da je nepooblaščena. - Techdirt

  Citati

  "Trditi, da vam ni pravica do zasebnosti, ker nimate česa skrivati, ni nič drugega kot reči, da vam ni vseeno za svobodo govora, ker nimate kaj povedati."

  -Edward Snowden na redditu

  »Toda tako kot je internet odprl svet za vsakogar od nas, je tudi vsakemu od nas odprl svet. Vedno bolj pa je cena, ki jo bomo morali plačati za vso to povezanost, naša zasebnost. Danes bi mnogi od nas radi verjeli, da je internet zaseben kraj; ni. In z vsakim klikom miške in vsakim dotikom zaslona smo kot Hansel in Gretel puščali drobtine svojih osebnih podatkov povsod po digitalnem gozdu. Zapuščamo rojstne dneve, bivališče, interese in želje, odnose, finančno zgodovino in naprej. "

  -Gary Kovacs na TED2012

  »Zasebnost je ena največjih težav v tej novi elektronski dobi. V središču internetne kulture je sila, ki želi izvedeti vse o vas. In ko boste izvedeli vse o vas in dvesto milijonov drugih, je to zelo dragocena dobrina, in ljudje bodo zamikali, da lahko trgujejo in trgujejo s tem sredstvom. To niso bili podatki, na katere so ljudje razmišljali, ko so to poimenovali informacijska doba. "

  -Andy Grove

  Povezave do priporočenih virov o zasebnosti

  Vodniki

  • Zaščitite se pred nadzorom - vodnik Fundacije Electronic Frontier, ki vsebuje vaje, preglede in navodila, kako se zaščititi pred elektronskim vohunjenjem.
  • CryptoPaper - dokumentirana zbirka misli, znanja in izkušenj na temo varnosti, zasebnosti in anonimnosti s strani Crypto | Seb
  • Šifriranje e-pošte - vodnik Fundacije za prosto programsko opremo o šifriranju e-pošte.
  • Vodnik po zasebnem spletu - članek Douglasa Crawforda na BestVPN
  • Vodnik po internetni zasebnosti - niz vodičev o zasebnosti iz IVPN.

  Informacije

  • Varnost zdaj! - tedenski podcast, ki pokriva varnost osebnega računalnika.
  • TechSNAP - tedenski podcast, ki zajema sisteme, mreže in administrativne teme za ljudi iz tehnološke industrije.
  • Keybase.io - brezplačna, odprtokodna varnostna aplikacija za mobilne in namizne naprave. Podobno je z Slackom, vendar zagotavlja končno šifriranje.
  • Freedom.press - Fundacija Freedom of Press je organizacija, ki podpira novinarje in prijavitelje nepravilnosti po vsem svetu.
  • Varne avstralske kreditne kartice - Čeprav zagotovo ni odprtokoden, je moj vodič po najboljših avstralskih kreditnih karticah razpravljal o karticah z najboljšo zgodovino finančne varnosti in varovanju podatkov o strankah.
  • Erfahrungen.com - spletno mesto, ki pregleduje storitve, povezane z zasebnostjo. Spletno mesto je v nemščini.
  • TOSDR.org - storitev, ki ocenjuje in povzema pogoje storitve za različna spletna mesta.
  • ipleak.net - spletna orodja, ki prikazujejo vaše naslove IP, vaš DNS naslov, vašo lokacijo, podatke o vašem sistemu in druge bite podatkov, ki se zbirajo o vas.
  • Orodja za testiranje zasebnosti - Ljudje na ghacks.net so sestavili seznam orodij, s katerimi lahko preizkusite svojo zasebnost.
  • Prism-Break.org - Imenik virov za zaščito vaše zasebnosti na spletu.
  • SecurityinaBox.org - vodnik za spletno zasebnost zagovornikov človekovih pravic.
  • AlternativeTo.net - zbirko podatkov o več kot 64.000 programskih programih, ki so naštete kot nadomestne možnosti za običajne programe. Uporabniki lahko ocenijo aplikacije in pustijo ocene.
  • SecureDrop.org - šifriran sistem z odprto kodo, ki ga prijavitelji lahko anonimno pošljejo medijem. SecureDrop je projekt Fundacije Svoboda tiska.
  • Paket zasebnosti - Zbirka povezav do orodij za lažjo ohranjanje zasebnosti in varnosti na spletu.
   [Spletno mesto, ki gosti varnost, najprej vrne napako 404]
  • Poceni spletno gostovanje - Poceni gostovanje dosledno predstavlja varnostno tveganje za spletna mesta za mala podjetja. Ta vodič vodi nove kupce skozi izbire, ki so jim na voljo.
  David Gewirtz Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me