Parhaat tietosuojaselaimet (ja huonoimmat)

Selaimen vakoojaTiesitkö, että joka kerta kun kirjaudut verkkoon, selaimesi jättää sinusta paljon tietoja sinusta?


Jokainen, joka saa luvattoman pääsyn tietokoneeseesi, voi tarkistaa nämä tiedot ja oppia paljon tottumuksistasi. Pahempaa on se selaimesi ilmoittaa mielellään paljon yksityisiä tietojasi verkkosivustoille, joissa olet käymässä.

Kuluttajien kiinnostuksen lisääntyessä yksityisyyden vuoksi suositut Internet-selaimet julkaisevat aina blogeja ja lähettävät sähköposteja, jotka ilmoittavat sitoutuneensa yksityisyyteen. Jos vain raaputat pinnan alla ja tarkastelet heidän tietosuojalausuntojaan tai ehtojaan, käy selväksi, että yksityisyyden suojaaminen on heidän mielestään viimeinen asia..

Tästä syystä sinun on tärkeää Aseta itsesi tietoon. Tässä oppaassa keskustellaan siitä, kuinka selaimesi saattaa vaarantaa yksityisyytesi ja joita selaimia välttää, sekä keskustelemme parhaimmista työpöytä-, Android- ja IOS-selaimista..

Miksi useimmat selaimet eivät välitä tietosuojastasi

Luotamme paljon selaimeemme. Käytämme niitä tarkastelemaan kaikenlaisia ​​yksityisiä, henkilökohtaisia ​​ja mahdollisesti kiusallisia tietoja Internetissä. Teemme tämän tietäen täysin, että jotkut näkökohdat henkilöllisyytemme tallennetaan.

Suurin osa ihmisistä suostuu tietojen tallentamiseen, koska he haluavat pystyä selaamaan Internetiä helposti ja pitämään palvelu ilmainen. Onneksi jotkut ihmiset ovat ryhtyneet toimiin suojautuakseen yrittäessään löytää parhaan käyttämänsä selaimen VPN: n.

Ongelmana on, että useimmat selaimet eivät ehkä pidä kaupan loppuaan. He voivat myydä tietosi muille, ja näitä tietoja voitaisiin käyttää yksilöllisemmässä mainonnassa tai epämiellyttäviin tarkoituksiin. Katso vain kaikkia tietoja, joita selaimesi todennäköisesti kerää sinusta juuri nyt.

Sijainti

geo-acc-kartallaUseimmissa selaimissa on sisäänrakennettu maantieteellisen sijainnin sovellusliittymä. Käymäsi verkkosivustot ja käyttämäsi palvelut pyytävät näitä tietoja, jotta ne voivat päättää, minkä version heidän sivustostaan ​​heidän pitäisi näyttää sinulle.

Tietoja voidaan käyttää myös määritettäessä, pitäisikö BBC: n, iPlayerin, Hulun tai Netflixin kuten Web-sivustojen olla käytettävissäsi. Saatat pystyä kiertämään maantieteellisen sijainnin rajoituksia käyttämällä VPN: ää, jopa ilmainen VPN tekee joskus työtä.

Paikkatietojen tarkkuus vaihtelee käyttämästäsi laitteesta riippuen. Sijaintitiedot eivät yleensä ole yhtä tarkkoja kuin mitä älypuhelimellasi näet, koska älypuhelimesi käyttää GPS: ää.

yhteys

Jotkut verkkosivustot, kuten suoratoistopalvelut, pyytävät tietoja yhteydetiedoistasi. He voivat käyttää tätä määrittääkseen verkkosivuston sisällön palvellaksesi sinua. Netflix-tyyppinen suoratoistopalvelu käyttää tätä muuttamaan tarkastelemaasi suoratoistoa. Saatat pystyä kiertämään maantieteellisiä sijaintirajoituksia käyttämällä Netflix-valmiita VPN-verkkoa. Esimerkki tällaisesta tarjoajasta on SurfsharkSurfsharkilla on palvelimia ja järjestelmiä suunniteltu erityisesti kiertämään näitä rajoituksia.

Sosiaalinen media

Sosiaalisen median tilisi seurantaTiedät jo, että sosiaalisen median tilisi seuraavat sinua, kun vierailet Internet-sivustoilla. Siksi he ovat ilmaisia. He saavat palkan myymällä sinulle mainostajia.

Heillä ei ole kannustinta lopettaa näitä käytäntöjä.

Saatat ajatella, että ei ole iso juttu, että sosiaalinen media seuraa sinua, mutta se voi aiheuttaa sinulle paljon ongelmia. Oletetaan esimerkiksi, että pysyt kirjautuneena Facebookiin ja vierailet sitten sivustolla, joka näyttää pahasta esineestä tai jopa aikuisille suunnatusta sisällöstä. Sosiaalisen median sivustot muistavat tämän käyttämällä niin kutsuttuja superkeksejä.

He eivät aio antaa sinulle mainostaa täysikasvuista sisältöä, mutta loki, jonka sosiaalinen media-sivusi teki käymästäsi sivulle, jolla on aikuisille tarkoitettua sisältöä, ei koskaan katoa. Se linkitetään aina sinuun.

Laitteisto

Selaimesi tallentaa tietoja käyttämästäsi laitteistosta ja asentamasi käyttöjärjestelmistä. Tämän on varmistettava, että näkemäsi Web-tiedot todella toimivat laitteellasi. Selaimesi tallentaa myös mahdolliset laajennukset tai lisäosat yhteytesi sekä käyttämäsi palveluntarjoaja.

Gyroskooppi

gyroskoopin tiedotTietoja kerätään vain mobiililaitteista. Nämä tiedot tekevät kammottavasta siinä, että selaimesi pystyy käyttämään sitä selvittää onko laite käsissäsi vai istuu pöydällä.

Vaikka suuri osa näistä tiedoista voi vaikuttaa vaarattomalta, totuus on, että kun se yhdistetään muihin tietoihin, joita selaimesi tallentaa, se maalaa todellisen kuvan kuka olet. Alle rehellisten ihmisten käsissä sitä voidaan käyttää tunnistamaan tapoja loukkaa yksityisyyttäsi. Katso itse, mitä selaimesi tietää sinusta.

4 vältettävää Internet-selainta

Kun valitset Internet-selaimia, joita sinun tulisi välttää, tarkastelimme muutamia kriteerejä. Näihin sisältyi päivien, tietoturvan ja yksityisyyden välinen viikkojen lukumäärä. Tämän perusteella mielestämme nämä ovat Internet-selaimet, joita sinun tulisi välttää.

1. Microsoft Internet Explorer

Internet Explorerin logoOli aika, jolloin Internet Explorer oli kiistaton kuningas selainten maailmassa. Nyt Microsoft kehottaa ihmisiä olemaan käyttämättä Internet Exploreria. Se kertoo kuinka huono se on.

Microsoft on korvannut Internet Explorerin Edgellä. Joten he eivät aio suunnitella enää merkittäviä päivityksiä IE: hen. Ne tarjoavat edelleen joitain tietoturvapäivityksiä, mutta niitä on harvoin. Internet Explorer voi mennä historiaan nimellä yksi vähiten turvallisista selaimista, joita koskaan luotu.

Yksityisyyden suhteen Internet Explorer antaa sinun käyttää ponnahdusikkunoiden estäjiä ja lähettää “Älä seuraa” -pyyntöjä paitsi vierailtujen sivustojen lisäksi myös kolmansien osapuolien sivustoille, jotka tarjoavat sisältöä vierailemissasi sivustoissa.. Valitettavasti nämä pyynnöt voidaan jättää huomioimatta. Internet Explorer ei pysty takaamaan, että yksityinen liikenteesi pysyy yksityisenä. Ja Internet Explorer on suljettu lähde. Joten sinulla ei ole aavistustakaan siitä, mitkä valvontaohjelmat vievät verhon taakse.

Yksi asia, joka minun on mainittava, jos käytät online-kaupankäyntijärjestelmää, sinun ei missään tapauksessa pidä edelleen käyttää EI: tä kauppaan. Se on vakava vastuu ja olet vaarassa, että vuotat taloudellisia tietojasi.

2. Microsoft Edge

microsoft reunalogiChromium-käyttöinen Edge on Microsoftin viimeisin yritys luoda toimiva selain. Se on suunniteltu henkilöille, joilla on Windows 10.

Vain Microsoft Edge päivitykset kahdesti vuodessa. Kun mietit edistyneitä haittaohjelmia ja muita yksityisyyden suojaan suunniteltuja ohjelmistopaketteja, joita päivitetään jatkuvasti, kaksivuotiset päivitykset eivät tunnu olevan riittävän lähellä, ja se on ehdottomasti paljon vähemmän kuin kilpailijat.

Edge-selain toimii hiekkalaatikossa. Tämä tarkoittaa, että selaimen prosessit ovat mukana. Ajatuksena on, että selaimen pitäisi pystyä estämään epäilyttäviä sivustoja, joissa on haittaohjelmia, vaikuttamasta käyttäjiin. Edgellä on rajoitettu laajennustuki. Tämä tarkoittaa, että on vähemmän vaarallisia laajennuksia, jotka saatat vahingossa ladata. Kuitenkin muodoltaan totta, Microsoft Edge paljastetaan nopeasti, että sillä on parhaimmillaan täplikäs tietoturva.

Internet Explorerin avulla saat hyötyä sen seurantasuojausominaisuudesta. Jostain selittämättömästä syystä Microsoft on päättänyt mennä ilman tätä seurannasuojausta Edgen kanssa. Jopa yksityisessä selaustilassa voit silti seurata. Johtopäätös on, että jos haluat selata Internetiä yksityisesti, Edge ei ole hyvä vaihtoehto sinulle.

3. Ooppera

oopperan logoOpera on kromipohjainen selain, joka hyötyy päivityksistä joka neljä tai kuusi viikkoa. Ihanteellinen skenaario olisi päivitykset, jotka toteutetaan kolmen tai neljän viikon välein.

Turvallisuuden kannalta Operalla on joukko turvaominaisuuksia, jotka on suunniteltu parantamaan selauskokemuksesi turvallisuutta. Näitä ovat petokset ja haittaohjelmien torjunta sekä työkalut, jotka on suunniteltu estämään skriptit ja lisäosat, jotka tekevät selaamisesta epävarmaa.

Ooppera tekee sen mahdolliseksi jotta voit mukauttaa tietosuoja- ja suojausasetuksiasi siten, että tietojasi ei tallenneta välimuistiin. Useimmat ihmiset ovat kuitenkin tottuneet siihen, että hyvä selain tekee tämän automaattisesti, joten he eivät välttämättä muuta tätä suojausasetusta. Huolestuttavampaa on se, että Opera osti vuonna 2016 VPN: n, jonka on osoitettu seuraamaan kaistanleveyttä ja lokin käyttöä. Jos se ei ollut tarpeeksi häiritsevää, Opera osti yrityksen, josta on tullut pahamaineinen yksityisyyden loukkauksista.

4. Google Chrome

kromi-logoGoogle Chrome on ylivoimaisesti edistynyt laajimmin käytetty selain tänään. Ne tarjoavat usein päivityksiä ja hyvät suojaukset selaimelleen. Google on mennyt kannustamaan hakkereita etsimään selaimen haavoittuvuuksia tavoitteena löytää porsaanreikiä ja korjata tuote.

Syy, miksi Google Chrome on tässä luettelossa, ja syy, miksi puhumme siitä uudelleen tässä oppaassa, on se, että Google Chrome kuuluu yritykselle, joka ansaitsee elantonsa keräämällä yksityisiä tietoja yleisöltä. Muutaman kuukauden välein näyttää siltä, ​​että Google paljastaa jotain, joka on suunniteltu loukkaamaan yksityisyyttäsi Chromen avulla, olipa kyse kyseenalaisesta sijaintihistoriakäytännöstä tai kirjautumasta sinut automaattisesti selaimeen. Google käyttää Chromea oppimaan sinusta niin paljon kuin pystyy, ja sitten he ansaitsevat rahaa näistä tiedoista.

Google Chrome tarjoaa useita selainlaajennuksia. Nämä lisää toimintoja selauskokemukseen, mutta myös ryöstää sinulta yksityisyyttä. Älä unohda, että Google Chrome on suljetun lähdekoodin selain. Joten sinulla ei ole aavistustakaan, mitä he ovat piilottaneet koodiinsa. Google tarjoaa Chromen avoimen lähdekoodin version niille, jotka ovat siitä kiinnostuneita.

Neljä suosituinta työpöytäselainta yksityisyyden ja turvallisuuden kannalta

Internetin nimettömyys on nopeasti muuttunut menneisyydeksi sosiaalisen median verkkojen ja selainten ansiosta, jotka tallentavat yksityisiä tietojasi tarkoituksena tarjota räätälöityjä mainoksia ja verkkosivustoja. Seuraavat selaimet ovat mielestämme parhaimpia tuntemattomia selaimia, joita voit käyttää yksityisyyden ja turvallisuuden parantamiseksi.

1. Tor-selain

tor-logoTor-selain tekee verkkoliikenteestäsi nimettömän Tor-verkon kautta (Thän ONION Rulompi). Seurauksena on helpompi suojata henkilöllisyyttäsi verkossa. Verkon selaaminen Tor-sovelluksella on hitaampaa kuin tyhjennysverkon käyttö. Ja on olemassa useita verkkosivustoja, jotka estävät Tor-käyttäjiä. Autoritaarit hallitukset, jotka ovat huolissaan kansalaistensa viestinnästä, julkaisemisesta tai lukemisesta yksityisesti, estävät myös Tor-selaimet.

Tor-selaimesta on sen tarjoaman nimettömyyden vuoksi tullut lähde toimittajille ja toisinajattelijoille ympäri maailmaa, jotka toimivat viestintää estävissä järjestelmissä.. Monet näkevät sen nykyisen verkkodemokratian peruskalliona. Tämä on yksi syy siihen, miksi tutkijat pyrkivät parantamaan Torin nimettömyysominaisuuksia.

Kuinka Tor-selain suojaa nimettömääsi

Sipuli-kuvaketta käytetään kuvaamaan Tor-selaimen toimintaa. Se reitittää liikenteesi Tor-verkon läpi tekemällä siitä tuntematon. Tor käyttää a kolmikerroksinen välityspalvelin, samanlainen kuin sipulin kerrokset. Tor-selain muodostaa yhteyden satunnaisesti julkisesti luetteloituun solmuun. Sieltä liikenne poistuu satunnaisesti valitun keskireleen kautta. Sitten liikenne poistuu lopullisen poistosolmun kautta.

kuinka tor toimii

Kun käytät Tor-selainta, ei pitäisi olla yllättynyt, jos heidän sivunsa lähetetään toisella kielellä. Google ja muut palvelut käyttävät IP-osoitteitasi keinona arvata, missä maassa olet ja missä kielessä haluat tiedot esiintyvän. Kun kuitenkin käytät Toria, fyysinen sijaintisi näyttää olevan planeetan toisella puolella..

kuinka tor toimii 2

Toria estävien hallitusten alla elävät henkilöt määrittävät Tor-selaimensa käyttämään siltoja. Torin saapumis- ja poistosolmut on lueteltu julkisesti. IP-siltaosoitteet eivät ole. Tämä vaikeuttaa, jos ei mahdotonta, hallitusten on estettävä nämä IP-osoitteet.

kuinka tor toimii 3

Vaikka Tor-verkko pystyy reitittämään kaikenlaista TCP-liikennettä, se on optimoitu web-selailuun. Tor ei tue UDP: tä.

2. Epic Privacy Browser

epicprivacybrowser-logoEpic Privacy -selain on intialainen selain, joka tarjoaa monia yksityisyysominaisuuksia, joita ihmiset haluavat suoraan laatikosta. Epic Privacy -selain on rakennettu Chromium-alustalle. Joitakin sen yksityisyysominaisuuksia ovat:

 • Laajennusten kieltäminen
 • Kolmansien osapuolien evästeiden estäminen
 • Yhden napsautuksen web-surffailupalvelin
 • Tunnistaa ja estää aktiivisesti mainosverkot
 • Estää verkkoanalyysijärjestelmiä, jotka seuraavat online-toimintaa

Kuinka käyttää Epic-tietosuojaselainta

Chromen käyttöön perehtynyt voi käyttää Epiciä. Lataa se ja aloita surffailu. Siitä asti kun Eeppinen ei pidä historiaa, sen kotisivulla on kahdeksan paneelia suosikkisivustoitasi. Kaksi heistä on asuttu ”Kuinka se toimii” ja paneelilla, joka ohjaa sinut Epicin yksityiseen hakuun. Jos haluat muiden paneelien asuttavan sivuston, kun kirjaudut sisään, sinun on annettava manuaalisesti URL, jonka haluat olla siellä. Jokaisen selausistunnon jälkeen evästeet, hakuun liittyvät tiedot ja jäljittäjät ovat Poistetaan.

Kuinka Epic-tietosuojaselain suojaa sinua

Yksi tapa, jolla he tekevät tämän, on lähettämättä viittausotsikkotietoja. Tämä tarkoittaa, että he eivät lähetä tietoja haetuista termeistä muille verkkosivustoille, kun napsautat linkkiä hakukoneelta.

Web RTC: n IP-osoitteen vuotaminen on estetty. Tämä tarkoittaa, että Epic estää automaattisesti verkko-RTC-puhelut, jotka voivat vuotaa IP-osoitteesi. Ellet ole tilannut VPN-palvelua tarjoaa suoraan vuodonsuojauksen Kuten NordVPN, nämä vuodot voivat silti tapahtua VPN: n tai välityspalvelimen kanssa.

URL-osoitteiden seuranta ja osoitepalkkien seuranta poistetaan. Tämä tarkoittaa, että seuraavat asiat poistetaan:

 • Osoitepalkki ehdottaa
 • Automaattinen käännös
 • URLTracker
 • URL-tarkistus

Oletusarvon mukaan Epicin äärimmäinen yksityisyyden luonne tarkoittaa, ettei ole olemassa:

 • Oikeinkirjoituksen tarkistus
 • Salasanan tallennus
 • Web-välimuisti
 • DNS-välimuisti
 • Automaattinen täyttö
 • Historia
 • Automatisoidut "eniten vierailut verkkosivustot"

Kun Eeppi sulkeutuu, se poistaa automaattisesti:

 • Historia
 • tietokannat
 • Vieraillut linkit
 • Mediavälimuisti
 • Kirjaudu sisään
 • Sovellus ja DNS-välimuisti
 • Hakemisto DB
 • Historiatoimittajan välimuisti

Yhden napsautuksen salauksen välityspalvelin

Epicin salattu välityspalvelin pitää IP-osoitteesi piilossa ja salattu selaamisen aikana. DNS-pyynnöt reititetään salatun välityspalvelimen kautta. Tämä tarkoittaa, että Internet-palveluntarjoajasi, hallitus, työnantajasi ja verkko torjuvat ei ole aavistustakaan missä selaat tai missä selaat.

3. Rohkea selain

rohkea logo (1)Rohkea selain tekee nimensä itselleen yksityisyydestä kiinnostuneiden keskuudessa, koska se tarjoaa käyttäjille turvallisen, nopean ja yksityisen selauskokemuksen. Rohkea ylpeä itsestään on enemmän kuin uudentyyppinen selain. Heidän tavoitteensa on mullistaa tapa, jolla ihmiset ajattelevat Internetiä. Se on avoimen lähteen selain, ja sen palveluksessa on elinvoimainen joukkue henkilöitä, jotka ovat keskittyneet yksityisyyteen ja suorituskykyyn. Rohkea oli perusti Mozillan perustaja ja JavaScriptin keksijä.

Mikä tekee rohkeasta juoksusta

Brave on Chromiumiin rakennettu avoimen lähdekoodin projekti. Tämä tarkoittaa, että samat Chromen toiminnassa käytetyt taustateknologiat, kuten V8 JavaScript -moottori ja Blink-renderöintimoottori, toimivat Brave: n kanssa.

rohkeat mieltymykset

Kun Bravea käytetään iOS: ssä, se käyttää WebKit-ohjelmaa, Apple Safari -selaimen voimaa.

Mikä tekee rohkeasta erilaisuuden?

Se on asenne, jolla Brave aggressiivisesti vastustaa mainoksia. Sen liiketoimintamalli perustuu mainosten estämiseen ja korvaamalla ne sen verkoston mainoksilla.

Rohkea on päässyt eroon kaikista mainoseurannoista. kuitenkin, mitä Brave ei ole poistanut, on hakutuloksissa olevat mainokset. Tämä sisältää AdWords-mainokset Google-tuloksissa. Poistamalla mainoksia Brave lataa paljon vähemmän sisältöä verkkosivustolta kuin muut selaimet, jotka eivät käytä mainosten estolaajennusta.

rohkea alusta

Yritys vannoo, että se ei tallenna eikä koskaan tallenna käyttäjän tietoja palvelimilleen.

4. SRWare Iron -selain

SRWare Iron -logoSRWare Iron -selain markkinoi itseään tulevaisuuden selaimena. He keskittyvät yksityisyyden ja turvallisuuden ylläpitämiseen. Kuten monet selaimista, joita olemme tarkistaneet, SRWare Iron toteuttaa Chromiumin. Se on saatavana ilmaiseksi Mac OS-, Windows- ja Linux-käyttöjärjestelmissä. Jotkut ominaisuudet, jotka tekevät siitä yksityinen ja turvallinen sisältää:

 • Se ei seuraa selaimen latauksia tai asennuksia
 • Se ei tarjoa päivityksiä taustalla, kuten Google Chromen kanssa näkyviä päivityksiä
 • Se tarjoaa muokattavissa olevan käyttäjäagentin
 • Se ei luo ohjelman asennustunnusta

Mikä tekee SRWare Iron -selaimesta ainutlaatuisen?

Tietosuoja erottaa SRWare Ironin tavallisista selaimista, kuten Google Chromesta. Tässä muutama esimerkki:

Ehdottaa

Sen mukaan, kuinka määrität Google Chromen, kun laitat jotain osoitepalkkiin, tiedot lähetetään Googlelle ja auttaa heitä antamaan ehdotuksia. Tätä ei ole SRWare Raudan kanssa.

Vaihtoehtoiset virhesivut

Jos kirjoitat osoiteriville väärän osoitteen, riippuen siitä, miten määrität Google Chromen, nämä tiedot lähetetään Googlelle, ja he lähettävät sinulle takaisin virheilmoituksen. SRWare Iron -selain ei tee tätä.

Mainosten estäjä

Chromea ei ole varustettu sisäänrakennetulla AdBlockerilla. SRWare Iron -selain ei. Heidän Adblocker voidaan helposti määrittää yhdellä tiedostolla.

Nämä ovat vain muutama sen ominaisuuksista. SRWare Iron -selain käsittelee:

 • Käyttäjä agentti
 • Esikatsele peukaloita
 • Google Updater
 • URL-seuranta
 • RL Z -seuranta
 • Virheilmoitus

Paras selain Androidille

Henkilötietosi ovat arvokkaampia kuin kulta. Tämä tekee älypuhelimista ja muista mobiililaitteista kultakaivokset jokaiselle, joka haluaa yksityisiä tietojasi.

Miksi Firefox Focus on paras selain Android-käyttäjille, jotka etsivät yksityisyyttä

Mozillan Firefox Focus on suunniteltu henkilöille, jotka ovat huolissaan yksityisyydestä. Heti kun suljet selausistunnon, henkilökohtaiset tietosi, mukaan lukien salasanat, selaushistoria ja evästeet, poistetaan heti. Mozillan Firefox Focus myös pysäyttää jäljittäjät ja estää mainoksia.

Firefox-selaimen mobiiliympäristöt

Kuinka Firefox Focus toimii yksityisyyden suojaamiseksi?

Firefox Focus tarjoaa ylimääräisen tietoturvan antamalla sinulle mahdollisuuden estää tunnettuja verkkosivustojen jäljittäjiä luokkien perusteella. Tämä tarkoittaa, että voit estää mainosseurannan, analyysiseurannan tai sosiaalisen seurannan yksittäin tai ryhmänä. Voit myös estää asioita sulautettujen uutisartikkeleissa, videoissa ja kuvaesityksissä, joita voidaan käyttää seuraamaan sinua.

Tarjoamalla seurantasuojausta Firefox Focus käyttää Disconnectin tarjoamaa luetteloa. Tämän luettelon avulla Firefox voi tunnistaa ja estää jäljittäjät.

Parannettu seurantasuojaus

Tämä ominaisuus antaa sinulle mahdollisuuden estä evästeet ja seurantalaitteet erittäin yksityiskohtaisesti. Ennen kuin tämä ominaisuus lisättiin, Focus estäisi kaikki evästeet oletusasetuksina. Voit silti tehdä sen tai voit sallia evästeiden käytön, jos ne lisäävät käyttäjän kokemusta. Samanaikaisesti estät jäljittäjiä pystymästä seuraamaan sinua useilla sivustoilla. Tämä tarkoittaa, että he eivät aio tarjota sinulle samoja tuotteita yhä uudelleen, eivät myöskään tallenna online-käyttäytymistäsi.

Paras iOS-tietosuojaselain

Jos sinulla on yksityinen selain iPhonellesi tai iPadillesi, siirry vain Ghostery Privacy -selaimeen. Sen avulla voit selata Internetiä yksityisesti ja jättämättä jälkeä iOS-laitteellesi. Cliqz osti Ghostery Privacyn vuonna 2017, mutta molemmat selaimet toimivat edelleen erillisinä kokonaisuuksina, mutta jakavat suojausominaisuuksien lisäosat toistensa kesken.

Ghostery Privacy, nopein ja turvallisin selain iOS: lle

Tämä on yksi nopeimmista ja turvallisimmista iOS-selaimista. Ghostery Privacy -selain tarjosi iOS-käyttäjille mahdollisuuden selata verkkoa nopeasti, yksityisesti, ilman seurantaa ja ilman mainoksia.

cliqz mobiie -sovellus

Kuten kaikki Ghostery tuottavat tuotteet, myös heidän mobiiliselaimessa on täysin avoin lähdekoodi. Sen teknologian ytimessä ovat Jotkut Firefox-tekniikkaan perustuvat ominaisuudet. Joitakin tämän iOS-yhteensopivan selaimen tärkeimpiä ominaisuuksia ovat:

Sisäänrakennettu AdBlocker

Oletusasetuksena Ghostery Privacy -selain pääsee eroon mainoksista ja sotkuisuudesta. Käyttäjät saavat puhtaan ja nopean selauskokemuksen. Käyttäjille näytetään, kuka seuraa heidän tietojaan, kun he käyvät verkkosivustoilla. Heillä on sitten mahdollisuus estää tai estää jäljittäjät.

Ghost Search

Tämä on emoyhtiö Cliqzin ylläpitämä yksityisyyden hakukone. Cliqz on täysin itsenäinen ja sillä on oma verkkoindeksi. Cliqz ei jaa henkilökohtaisia ​​tietoja. He käyttävät huipputekniikkaa pitämään käyttäjiensä hakulausekkeet täysin tuntematon.

Haamutila

Käyttäjät pystyvät suojaamaan yksityisyyttään estämällä vierailtujen verkkosivustojen kirjautumisen selaimen historiaan.

Kuinka optimoida Chrome maksimaalisen yksityisyyden takaamiseksi (jos sinun on käytettävä sitä)

Voit käyttää joitain turvallisempia yksityisyyspohjaisia ​​selaimia, joista olemme keskustelleet tässä oppaassa. Koska Google Chrome on kuitenkin planeetan suosituin selain, on todennäköistä, että joudut käyttämään sitä työssä tai muissa asetuksissa. Onneksi, asetuksiin voidaan tehdä joitain muutoksia yksityisyyden parantamiseksi.

1. Älä anna Chromen synkronoida

Jos Chrome on asennettu puhelimeesi, kannettavaan tietokoneeseen ja tietokoneeseesi työssä, se haluaa synkronoida esimerkiksi salasanasi ja selaimesi historian kaikille laitteille, joissa se on. Toki, se saattaa olla kätevä. Mutta yksityisyytesi on arvokkaampaa kuin vähän mukavuutta. Et välttämättä halua, että kotona tai mobiililaitteellasi etsimäsi sivustot sijaitsevat työtietokoneella, eikö niin? Voit korjata tämän tekemällä seuraavat:

 1. Napsauta kolmea pistettä, jotka näkyvät Chrome-ikkunan oikealla puolella. Tämä avaa valikon.
 2. Napsauta asetuksia.
 3. Napsauta Ihmiset. Sinun pitäisi nähdä Google-kirjautumistunnuksesi / tilisi nimi.
 4. Napsauta synkronointipalkkia juuri kirjautumis- / tilinimesi alla, ja ”Synkronoinnin lisäasetukset” tulee näkyviin.

kromisynkronointiasetukset

 1. Sammuta kaikki, joita et halua käyttämäsi selaimen jaettavan muiden laitteiden selaimen kanssa. Sinun on tehtävä tämä muutos jokaisessa laitteessa, johon olet kirjautunut sisään.

2. Hallitse kenen kanssa Chrome keskustelee

Chrome on vuorovaikutuksessa useiden verkkopalvelujen kanssa saadaksesi tietyt ominaisuudet toimimaan. Jos haluat, että Chrome ei ole vuorovaikutuksessa näiden palvelujen kanssa tietämättäsi, voit poistaa ne käytöstä yksi kerrallaan. Muista vain, että poistamalla ne käytöstä poistat myös ominaisuudet, joita ne tuovat. Pääset tähän tekemällä seuraavat:

 1. Napsauta kolmea pistettä, jotka näkyvät Chrome-ikkunan oikealla puolella. Tämä avaa valikon.
 2. Napsauta asetuksia. Vieritä sivun alaosaan.
 3. Napsauta edistynyttä nuolta saadaksesi pääsyn yksityisyys- ja suojausominaisuuksiin.
 4. Voit päättää, mitkä lisäasetukset haluat poistaa käytöstä.

kromi-verkkopalvelut

3. Hallitse Web-sisältöä

Google Chromen avulla voit hallita sitä, mitä verkkosivustot voivat tehdä tai ei. Suorita tämä seuraavasti:

 1. Napsauta kolmea pistettä, jotka näkyvät Chrome-ikkunan oikealla puolella. Tämä avaa valikon.
 2. Napsauta asetuksia. Vieritä sivun alaosaan.
 3. Napsauta edistynyttä nuolta saadaksesi pääsyn yksityisyys- ja suojausominaisuuksiin.
 4. Napsauta lisäominaisuuksien sisältöasetuksia.

kromi-web-sisältö

Kun tämä sivu on auki, pystyt hienosäädä evästeasetuksiasi, määrittele, kuinka kauan tietoja tulisi säilyttää, ja ryhdy toimenpiteisiin estääksesi verkkosivustoja luomasta yksityiskohtaista profiilia sinusta tietokoneellasi. Jotkut ihmiset päättävät poistaa JavaScriptin kokonaan käytöstä ja sallivat sen toimia vain verkkosivustoissa, joihin he todella luottavat.

On myös muita ominaisuuksia, jotka haluat ehkä kytkeä pois päältä Google Chromessa. Voit esimerkiksi tarkistaa ajoittain Google Chromen salasananhallinnan varmistaaksesi, että sinulla ei ole tallennettuja salasanoja, joita et enää käytä. Jos olet kirjautunut sisään selaimeen jaetulla koneella, voi olla hyvä idea poistaa salasanan hallinta kokonaan pois käytöstä.

Parhaat selainlaajennukset

1. Yksityisyyspiiri

yksityisyyden mäyrän logoPrivacy Badger on Googlen laajennus, joka oppi estämään näkymättömiä jäljittäjiä. Privacy Badgerillä ei ole luetteloa siitä, mitä se estää. Sen sijaan se tarkkailee verkkotunnuksia, jotka näyttävät seuraavat sinua, kun selaat verkossa.

Sitten se lähettää Älä seuraa -signaalia. Jos jäljittäjä jättää tämän pyynnön, Privacy Badger alkaa estää niitä. Se käynnistää estoprosessin, kun se huomaa saman jäljittimen, joka on läsnä kolmella eri verkkosivustolla.

Automaattisen seurannan lisäksi Privacy Badger estää lähtevän linkin napsautuksen seurannan Twitterissä, Googlessa ja Facebookissa.

2. Aave

aavemainen logoGhostery on hämmästyttävä tietosuojalaajennus Google Chromelle. Se estää ei-toivotut mainokset, pysäyttää jäljittäjät ja voi nopeuttaa verkkosivustojen lataamista.

Ghostery antaa sinun nähdä, kuka seuraa sinua missä tahansa verkkosivustossa ja kuka kerää tietojasi. Seurannan vastaiset ominaisuudet tee tietosi anonyymeiksi antaa sinulle ylimääräisen tason yksityisyyttä.

johtopäätös

Tarvitset hyvin konfiguroidun ja turvallisen selaimen, jos aiot suojata tietosi ja pitää yksityiset tietosi yksityisinä selatessasi verkkoa.

Muista, että useimmat selaimet pitävät kiinni yksityisistä tiedoistasi, jos niiden oletusasetuksia ei muuteta. Tämä tekee näistä selaimista, ja laajentaen sinäkin, kohteita tietoverkkorikollisille. Hanki hyvä VPN kuten NordVPN tai Surfshark, ja aloita selaaminen turvallisesti.

Lisätietoja online-surffauskokemuksen parantamisesta saat katsomalla viimeaikaisen eeppisen katsaukseni NBN-suunnitelmista alueen ja nopeuden mukaan.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me