Cel mai bun software antivirus „gratuit” (2020)

Deși am putea crede că selecția actuală a software-ului antivirus gratuit ar putea fi cel mai bun lucru de pe acest pământ încă de pe exfolierea cartofilor, există câteva situații online pentru care acestea sunt Nu sunt adecvate.


Cu alte cuvinte, dacă faci ceva care contează - cum ar fi serviciile bancare online, tranzacționarea criptomonedelor sau orice altceva care ți-ar lăsa viața înfundat dacă ai fost hacked - pentru numele lui Dumnezeu scoateți banii pentru un produs AV premium..

Nu sunt atât de scumpe în comparație cu viața financiară rămasă în tâmpenie. Versiunile plătite oferă o blocare mai strânsă și actualizări mai rapide împotriva tuturor tipurilor de rău malware, deci să fim clar. Chiar și cel mai bun dintre software-ul AV gratuit nu oferă protecția robustă a unei versiuni plătite.

Dar probabil că vrei să auzi totul despre lucrurile gratuite. Continua să citești.

Să plătească sau să nu plătească

Pay_No-PayDeci, ce ar trebui să facă un utilizator web? Gratuit sau plătit? Ai nevoie de mai multe informații, te rog! Bine, să tragem puțin această discuție înainte de a intra în recomandările noastre AV gratuite. Iată câteva dezavantaje pentru a nu plăti.

Limitat la utilizare necomercială: Acest lucru nu ar trebui să fie o surpriză, dar majoritatea produselor software gratuite gratuite AV sunt versiunea redusă a unui produs premium care costă bani.

Adesea, versiunea gratuită este limitată la utilizarea personală, ceea ce înseamnă că nu ar trebui să o utilizați ca mijloc principal de apărare în sistemul dvs. de afaceri. Dacă doriți cu adevărat să vă protejați afacerea, aveți nevoie de protecția inerentă unei suite de securitate comercială. Nu te speria. Da, costă bani, dar este o cheltuială deductibilă.

antivirus gratuitCaracteristici robuste: Având în vedere ceea ce tocmai am spus despre pachetele AV gratuite, care sunt versiuni ușoare ale produsului premium, nu ar trebui să te indignăm să afli că primești mai multe funcții atunci când plătești pentru ele.

În funcție de vânzător, așteptați-vă că plata pentru protecție va veni cu diverse actualizări legate de scanarea programelor malware, firewall-urilor și o șansă în general mai bună de a opri băieții și gali-urile rele de a vă compromite dispozitivul.

Mai bun suport: Un alt domeniu în care software-ul AV gratuit tinde să rămână este disponibilitatea și calitatea suportului tehnic. Acest lucru va deveni evident prima dată când încercați să săpați o bucată de spyware urât din sistemul dvs. și cel mai bun lucru pe care îl obțineți în calea asistenței tehnice este o referire la un sistem de întrebări frecvente și cu multă atenție: „Noroc, amice!”

Opriți Free-Bashing

economiseste baniPână acum, membrii mai inteligenți ai publicului nostru de lectură s-ar putea întreba: „De ce dracu sunteți atât de greu cu software-ul gratuit dacă ești pe punctul de a recomanda pe care ar trebui să-i folosim? Ți-a fost căzut recent pe cap? ”

Mai simplu. De fapt, credem că există unele destul de uimitoare produse AV gratuite acolo.

Cele mai bune dintre ele includ nu numai instrumente formidabile pentru a scăpa de malware-ul existent, ci protecția în timp real împotriva phishing-ului, phishing-ului, ransomware-ului, troienilor, „bot-urilor” și multe altele. Aceasta este securitatea cibernetică de calitate onestă a bunătății la costuri zero. Acolo. Am spus-o. Software-ul AV gratuit este bun. Esti fericit acum?

Testarea independentă este cheia

Am crezut că este complet gratuitDe fapt, suntem un mare fan al laboratoarelor independente de testare antivirus. Aici nu se întâmplă nicio plată. Da, companiile de securitate pot plăti pentru a revizui produsul, dar nu există nicio promisiune că rezultatele vor fi plăcute.

Companiile inteligente iau aceste rapoarte detaliate, care sunt publicate în mod regulat publicului și le folosesc pentru a-și îmbunătăți produsul. În timp ce software-ul trimis pentru testare este în mod normal versiunea premium, mic secret secret este că chiar și software-ul AV gratuit este echipat cu o protecție completă.

Compania speră să îți placă cât de bine funcționează versiunea lor gratuită și să devii un fan raving care, în cele din urmă, decide să treacă la oferta de flagship cu o serie de funcții adăugate.

Concluzia este că, dacă vedeți un produs al unui furnizor în mai multe dintre aceste rapoarte de laborator, este un semn bun că vă uitați la un jucător serios al industriei. Oamenii de știință ai laboratorului sunt prea ocupați pentru a-și pierde timpul cu produse care nu vor însemna nimic. Am spus toate acestea pentru a spune asta.

Unul dintre pașii pe care i-am făcut pentru a evalua software-ul AV gratuit a fost să citim aceste rapoarte. Dacă un laborator consideră că merită o adulmecare, vom asculta ce spun în formarea unei opinii inițiale.

���� Pentru a afla mai multe, consultați marele rege tătic al tuturor testelor antivirus - AV TEST ����

8 produse gratuite gratuite pentru software antivirus

Fără alte detalii, să trecem la lista noastră de șapte produse AV gratuite pe care le recomandăm, plus recomandări bonus ale celor mai bune trei produse software de securitate plătite pe care le-am putea găsi. Dacă lucrați online sau faceți tranzacții zilnice, toate acestea sunt alegeri gratuite solide.

# 1. AV total

(Cea mai bună alegere - protejează-te de orice)

Intrarea la numărul unu este Total AV. Există 2 motive pentru care plasăm această alegere în partea de sus a listei. Primul se reduce la viteză, majoritatea soluțiilor antivirus freeware ocupă o mulțime de memorie, Total AV pe de altă parte este ușor și rulează în fundal.

A doua opțiune este doar funcționalitatea. Funcționează peste nivelul tipic de antivirus pentru a asigura monitorizarea constantă a programelor adware, malware, spyware, ransomware. Are chiar un firewall de la distanță pentru securitate suplimentară.

Compatibil cu Totul

Total AV funcționează pe fiecare dispozitiv pe care îl aveți. Telefonul dvs. indiferent dacă este Android cu iOS și, de asemenea, CPU.

Parolă manager și identifică protecția împotriva furtului

Acest lucru este extraordinar. Un manager obișnuit de parole vă poate rula oriunde între 30-80 de dolari pe an și identificarea protecției împotriva furtului este aproximativ aceeași. TotalAV include ambele în versiunea pro, care vă poate economisi 100-150 USD pe an.

În general, TotalAV este maestrul tranziției perfecte a unui utilizator de computer neprotejat la un utilizator anti-virus. Trecerea la cea din urmă este importantă.

Acestea fac acest lucru făcând interfața utilizator extrem de intuitivă și asigurând software-ul lor imediat eliminarea malware. Echipa de asistență pentru clienți TotalAV se află de asemenea în top-ul echipelor de asistență antivirus și poate ajuta orice utilizator cu probleme care pot apărea sau pur și simplu ajută pe oricine să înceapă cu software-ul

Celălalt aspect fantastic care merită menționat este TotalAV preturi introductive. Pentru primul an de utilizare, puteți obține un preț plin de valoare.

În general, o alegere excelentă nu numai pentru AntiVirus, ci pentru toată protecția.

# 2. AVAST Gratuit

(Nu, nu vorbește ca o zi de pirat)

Întotdeauna vrem să urmărim tastând AVAST cu „ye mateys”, dar vom încerca să vă abținem. Hopa. Prea tarziu. Toate glumele deoparte, aceasta este cea mai bună alegere mai bună decât elf-pe-un-raft în protecție gratuită împotriva lucrurilor proaste.

Rapoarte și testări grozave, plus o mulțime de caracteristici bonus care o captură la capul ambalajului din recomandările noastre. Singurul dezavantaj este că funcțiile managerului de parole nu sunt atât de solide pe cât ne-am dori. Verdictul: ai putea face mai rău, dar ar fi greu să faci mai bine.

# 3. AVG Antivirus

(Încă în joc)

AVG este un veteran al războaielor software gratuit AV. Actualizările recente în ceea ce privește designul și interfața utilizatorului nu au schimbat asta. Încă o alegere solid de încredere pentru protecția online. Laboratoarele de testare adoră AVG la fel de mult ca noi.

Detectarea programelor malware este excelentă și suntem îndrăgostiți de funcția de plugin care vă spune dacă un site web este sau nu rău intenționat. Singurele dezavantaje notate au fost că este nevoie de totdeauna pentru a finaliza scanarea inițială (care ar putea fi de fapt un lucru bun), iar anti-phishing nu a fost atât de puternic pe cât am sperat. Per total, AVG rămâne o alegere perfectă pentru software AV gratuit.

# 4. Bitdefender

(Opusul caracteristicilor încărcate)

Vă amintiți înapoi când am menționat cum unele companii folosesc aceeași securitate de bază în versiunea gratuită ca și plata? Iată un exemplu de idee în acțiune. Problema este că versiunea gratuită îi lipsește orice caracteristică utilă a Bitdefender plătit.

Cu toate acestea, dacă sunteți în căutarea unei apărări de bază fără vânturi împotriva tuturor urâților care circulă pe internet și pot trăi viață fără clopote și fluiere, acesta este un produs solid care a generat cel mai mare scor anti-phishing. Dacă aveți deja securitatea standard Windows în vigoare, acesta este un add-on excelent.

# 5. Check Point ZoneAlarm

(Meh ... sunt bune și rele)

În ciuda licențării unora dintre componentele sale de la marca respectată antivirus Kaspersky, ZoneAlarm oferă un sac mixt de eficiență în materie de securitate. Pe de o parte, firewallul funcționează excelent în ambele direcții și oferă liniște sufletească reală.

Pe de altă parte, nu au existat teste de laborator independente ale acestui produs. * Shrug * Un lucru pe care l-am remarcat a fost lipsa caracteristicilor anti-phishing, ceea ce este un lucru destul de mare pentru a lăsa afară. Cam cum ar fi să-ți vinzi o mașină fără volan. Nu este o alegere proastă dacă nu aveți nevoie de o suită de securitate completă.

# 6. Cybereason RansomFree

(Un alt strat de securitate)

Cybereasonul pune accentul pe laser asupra unui tip specific de atac malware - ransomware. Acest lucru este atunci când software-ul rău intenționat este introdus pe mașina dvs. și îl blochează, ceea ce îl face inutilizabil până când plătiți o taxă (răscumpărare) pentru ca acesta să fie eliberat.

Dacă aveți date sau fișiere importante pe mașina dvs. locală, aceasta poate fi o intruziune dezastruoasă. Testarea a fost o pungă mixtă. Produsul a funcționat bine împotriva atacurilor de răscumpărare din lumea reală, dar nu a reușit să detecteze versiunile simulate.

Totuși, lucrul este gratuit și oferă cel puțin o încercare de protecție împotriva faptului că computerul dvs. a fost luat ostatic. Nu ar putea răni nimic.

# 7. Kaspersky Lab

(Rușii din nou - oh, ai mei!)

Haideți să ieșim din asta. În infirmarea continuă cu legăturile cu rușii, Kaspersky Labs au fost aruncați în amestec, dar nu am văzut nicio dovadă de nimic, așa că vom continua să subliniem că acest produs primește note de top de la testeri independenți.

Versiunea gratuită a funcționat numai în mod adecvat pentru noi împotriva malware-ului în testare, deși a fost excelentă în a elimina și a elimina încercările de phishing. Nu există caracteristici avansate sau asistență tehnică directă nu este inclus în produsul fără vopsele. Doar un aliat solid-rock în luptă continuă împotriva lucrurilor cibernetice rele.

# 8. Sophos Home

(Protecția afacerilor pentru uz casnic)

Sophos lucrează de mult timp pe partea de afaceri a gardului, fără să acorde atenție niciodată pieței de consum. Sophos Home este a lor prima aventură în acest nou teritoriu și am spune că a fost o mișcare de succes.

La fel ca Kaspersky, scorurile cu laboratoarele independente au fost impresionante, în special în respingerea malware și oferirea unei interfețe curate și îngrijite. Rezultatele propriilor teste nu au fost atât de impresionante, dar nu sunt suficient de rele pentru a ne recomanda recomandările.

3 produse antivirus plătite demne

Nu vă mirați să vedeți aceleași nume din lista gratuită de pe lista noastră de furnizori de AV pentru care plătiți. Așa cum am menționat, majoritatea companiilor din industrie folosesc versiuni gratuite ca momeală pentru a vă determina să faceți upgrade la platforma plătită.

Nimic rău în asta. Trebuie doar să decideți dacă nevoia dvs. de protecție depășește ceea ce primiți gratuit.

Iată cele trei produse AV plătite pe care le considerăm superioare. De ce trei? De ce nu?

# 1. Bitdefender Antivirus Plus (39,99 USD / an)

Trăind numele său, cu siguranță obțineți mai mult decât o simplă protecție antivirus cu acest cățeluș. De asemenea, sunt incluse un manager de parole, un browser întărit, ștergerea securizată, protecția ransomware și multe altele.

Lipsa reprezintă un firewall, protecția împotriva spamului și controale parentale. Probabil veți putea să-l găsiți pe 24 USD / an pe piața deschisă, ceea ce vă oferă protecție pentru un dispozitiv. Performanță impresionantă atât în ​​testele de laborator, cât și în testarea practică, deși am considerat că este puțin mai eficientă în blocarea programelor malware decât oamenii de știință. Puțini bani pentru multă protecție.

# 2. Anti-Virus Kaspesky (59,99 USD)

Nu suntem singurii care cântă laudele lui Kaspersky. Acest produs este lăudat de laboratoare independente și chiar inclus în lista alegerile editorului pe site-uri web de prestigiu, cum ar fi PC Magazine, așa că nu suntem timizi de a ne acorda vocea corului pozitivilor.

Este deosebit de notabilă funcția System Watcher, care ține ochii pe comportamentul rău intenționat de orice lucru care se deplasează acolo pe internet. Deși nu este promovat ca un ransomware-buster, este practic același lucru. MSRP-ul sugerat este de aproape șaizeci de dolari, dar ar trebui să-l poți găsi pentru aproximativ jumătate, prin intermediul comercianților cu amănuntul.

# 3. McAfee AntiVirus Plus (59,99 USD)

Poate cea mai bună ofertă. Un abonament unic, pe care îl puteți găsi pentru 19,99 USD / an, vă oferă protecție pentru fiecare dispozitiv Windows, Android, macOS și iOS pe care îl aveți sau oricine din familia dvs..

Aceasta este recunoașterea faptului că gospodăriile nu mai au un singur computer desktop prin care accesează internetul. Dar funcționează? McAfee are o recunoaștere a numelui înalt în lupta împotriva greșelilor informatice de mult timp și pentru un motiv întemeiat. În general a marcat bine atât în ​​laboratoarele noastre de testare, cât și în cele independente.

Linia de jos

Nu vom pierde timpul prin repetarea motivelor pentru care puteți alege între software-ul AV gratuit sau plătit. Ultimul punct pe care am dori să-l spunem este trebuie să alegeți unul sau altul dacă în prezent sunteți neprotejat. Credeți-ne - cei răi vă vor primi în cele din urmă, iar atunci când vor face acest lucru, veți dori să ne fi luat sfaturile noastre. Noroc acolo!

De asemenea…

Dacă securitatea online este o problemă, vă recomandăm cu siguranță să citiți despre cele mai bune VPN-uri de acolo și apoi să obțineți un sistem de management de parole de înaltă calitate..

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me