Cele mai bune browsere de confidențialitate (și mai rău)

Spionarea browseruluiȘtiați că de fiecare dată când accesați online, browserul dvs. lasă în urmă o mulțime de informații despre voi?

Oricine primește acces neautorizat la computerul dvs. va putea revizui aceste informații și va afla multe despre obiceiurile dvs. Ceea ce înrăutățește lucrurile este că browserul dvs. este încântat să raporteze multe informații private pe site-urile web pe care le vizitați.

În urma interesului reînnoit pentru confidențialitate din partea consumatorilor, browserele de Internet populare lansează întotdeauna bloguri și trimit emailuri care își declară angajamentul față de confidențialitate. Cu toate acestea, dacă pur și simplu zgârieți sub suprafață și priviți declarațiile lor de confidențialitate sau termenii și regulamentele lor, devine clar că protejarea vieții private este ultimul lucru din mintea lor.

Din acest motiv, este important pentru tine înarmați-vă cu cunoștințe. În acest ghid vom discuta despre modul în care browserul dvs. poate compromite confidențialitatea dvs., ce browsere trebuie să evite, precum și vom discuta alegerile noastre pentru cele mai bune browsere pentru desktop, Android și IOS.

Contents

De ce majoritatea navigatorilor nu le pasă de confidențialitatea dvs.

Depunem multă încredere în browserele noastre. Le folosim pentru a privi tot felul de informații private, personale și potențial jenante de pe Internet. Facem asta știind bine că unii aspecte ale identitatea noastră este înregistrată.


Majoritatea oamenilor sunt de acord cu stocarea informațiilor, deoarece doresc să poată naviga pe Internet cu ușurință și să păstreze service gratuit. Din fericire, unele persoane au făcut unele măsuri pentru a se proteja, încercând să găsească cel mai bun VPN pentru browserul pe care îl utilizează.

Problema este că este posibil ca majoritatea browserelor să nu își țină capătul tranzacției. Este posibil să vândă informațiile dvs. către alții și aceste informații ar putea fi utilizate pentru publicitate mai personalizată sau mai multe scopuri nefaste. Nu uitați doar la toate informațiile pe care browserul dvs. le colectează probabil despre dvs. chiar acum.

Locație

geo-acc-mapMajoritatea browserelor au o API integrată în locația geografică. Site-urile web pe care le vizitați și serviciile pe care le utilizați solicită aceste informații pentru ca acestea să poată stabiliți ce versiune a site-ului lor ar trebui să vă arate.

Această informație poate fi folosită și pentru a stabili dacă site-uri precum BBC, iPlayer, Hulu sau Netflix ar trebui să vă fie disponibile. S-ar putea să puteți evita restricțiile de locație geografică folosind un VPN, chiar și un VPN gratuit face uneori treaba.

Precizia informațiilor despre locație variază în funcție de dispozitivul pe care îl utilizați. Informațiile despre locație nu sunt de obicei la fel de exacte decât cele pe care le vedeți pe smartphone, deoarece smartphone-ul dvs. utilizează GPS-ul.

Conexiune

Unele site-uri web, cum ar fi serviciile de streaming, vor solicita informații despre informațiile de conectare. Ei pot utiliza acest lucru pentru a determina conținutul site-ului care vă va servi. Un serviciu de streaming precum Netflix va folosi acest lucru pentru a modifica fluxul pe care îl vizualizați. S-ar putea să puteți evita restricțiile de locație geografică utilizând un VPN gata Netflix. Un exemplu de astfel de furnizor este SurfsharkSurfshark are servere și sisteme conceput special pentru a evita aceste restricții.

Social Media

Monitorizarea contului tău de socializareȘtiți deja că conturile dvs. de socializare vă urmăresc în timp ce vizitați site-urile de pe Internet. De aceea sunt gratuite. Acestea sunt plătite vânzându-vă agenții de publicitate.

Nu există niciun stimul pentru a opri aceste practici.

S-ar putea să credeți că nu este mare lucru că media socială vă urmărește, dar vă poate cauza multe probleme. De exemplu, să spunem că rămâneți conectat la Facebook și apoi vizitați un site care prezintă articole nefaste sau chiar conținut pentru adulți. Site-urile de socializare își amintesc acest lucru folosind ceea ce este cunoscut sub denumirea de supercookies.

Ei nu vor oferi publicitate plină de conținut pentru adulți, dar jurnalul pe care site-ul dvs. de socializare l-a făcut în vizita dvs. pe site-uri cu conținut pentru adulți nu va dispărea niciodată. Va fi întotdeauna legat de tine.

Hardware

Browserul dvs. va înregistra informații despre hardware-ul pe care îl utilizați și despre sistemele de operare pe care le-ați instalat. Acest lucru înseamnă să vă asigurați că informațiile web pe care le vedeți vor funcționa efectiv pe dispozitiv. Browserul dvs. va înregistra, de asemenea, orice extensii sau suplimente pe care le aveți conectat, precum și furnizorul de servicii pe care îl utilizați.

Giroscop

informații despre giroscopAceastă informație este colectată doar pe dispozitive mobile. Ceea ce face ca aceste informații să fie înfiorătoare este că browserul dvs. este capabil să o utilizeze stabiliți dacă dispozitivul dvs. este în mâinile dvs. sau stă pe o masă.

În timp ce o mulțime de aceste informații pot părea inofensive, adevărul este că atunci când sunt combinate cu celelalte informații pe care le înregistrează browserul tău, pictează o imagine reală despre cine sunteți. În mâinile unor persoane mai puțin decât cinstite, acesta poate fi folosit pentru a identifica modalități de a vă ataca confidențialitatea. Vezi singur ce știe browserul tău despre tine.

4 browsere de Internet de evitat

Atunci când facem alegerea pentru browserele de internet pe care ar trebui să le evitați, am analizat câteva criterii. Acestea includ numărul de săptămâni între actualizări, securitate și confidențialitate. Pe baza acestui lucru, considerăm că acestea sunt browsere de internet pe care ar trebui să le evitați.

1. Microsoft Internet Explorer

logo Internet ExplorerA existat o perioadă în care Internet Explorer a fost rege necontestat în lumea browserelor. Acum, Microsoft solicită oamenilor să nu folosească Internet Explorer. Asta îți spune cât de rău este.

Microsoft a înlocuit Internet Explorer cu Edge. Prin urmare, nu planifică alte actualizări majore la IE. Ele oferă încă unele actualizări de securitate, dar acestea sunt rare. Internet Explorer poate intra în istorie ca și unul dintre cele mai puțin sigure browsere create vreodată.

Când vine vorba de confidențialitate, Internet Explorer vă permite să utilizați blocante pop-up și să trimiteți cereri „Nu urmăriți” nu numai pe site-urile pe care le-ați vizitat, ci și pe site-urile terțe care oferă conținut pe site-urile pe care le vizitați.. Din păcate, aceste solicitări pot fi ignorate. Internet Explorer nu poate garanta că traficul dvs. privat va rămâne privat. Iar Internet Explorer este sursa închisă. Deci nu ai idee despre ce programe de supraveghere se ascund în spatele cortinei.

Un lucru pe care trebuie să-l menționez, dacă utilizați o platformă de tranzacționare online, în niciun caz nu folosiți EI pentru a tranzacționa. Este o răspundere gravă și riscați să scurgeți datele financiare.

2. Microsoft Edge

sigla microsoft edgeEdge bazat pe crom este ultima încercare a Microsoft de a crea un browser web viabil. Este conceput pentru persoanele care rulează Windows 10.

Doar Microsoft Edge actualizări de două ori pe an. Când vă gândiți la programele malware avansate și alte programe software concepute pentru a vă invada confidențialitatea, care sunt actualizate tot timpul, actualizările bianale nu par nicăieri aproape de acestea și sunt cu siguranță mult mai puțini decât concurenții săi.

Browserul Edge rulează într-o cutie de nisip. Aceasta înseamnă că procesele browserului sunt conținute. Ideea este că browserul ar trebui să poată preveni ca site-urile suspecte cu cod rău intenționat să afecteze utilizatorii. Edge are suport de extensie limitat. Aceasta înseamnă că există mai puține extensii periculoase pe care le puteți descărca accidental. Cu toate acestea, adevărat sub formă, Microsoft Edge se dovedește rapid că are un record de securitate în cel mai bun caz.

Cu Internet Explorer, beneficiați de caracteristica sa de urmărire. Din anumite motive inexplicabile, Microsoft a decis să meargă fără această protecție de urmărire cu Edge. Chiar și în modul de navigare privată, puteți fi în continuare urmărit. Concluzia este că dacă căutați să navigați pe internet în mod privat, Edge nu este o opțiune bună pentru dvs..

3. Opera

logo-ul opereiOpera este un browser bazat pe Chromium care beneficiază de actualizări la fiecare patru până la șase săptămâni. Scenariul ideal ar fi actualizările implementate la fiecare trei sau patru săptămâni.

Când vine vorba de siguranță, Opera are o serie de caracteristici de securitate care sunt concepute pentru a îmbunătăți siguranța experienței dvs. de navigare. Printre acestea se numără protecția împotriva fraudei și malware și instrumente concepute pentru a bloca scripturi și suplimente care fac navigarea nesigură.

Operă face posibil pentru a vă personaliza setările de confidențialitate și securitate, astfel încât datele dvs. să nu fie memorate în cache. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor sunt obișnuiți cu un browser bun care face acest lucru automat, astfel încât este posibil să nu modifice această setare de securitate. Ceea ce este mai tulburător este faptul că Opera a achiziționat un VPN în 2016, care s-a arătat că urmărește lățimea de bandă și utilizarea jurnalului. Dacă asta nu era suficient de deranjant, Opera a fost achiziționată de o companie care a devenit infam pentru încălcări de confidențialitate.

4. Google Chrome

logo-ul cromGoogle Chrome este de departe cel mai larg browser web folosit astăzi. Oferă actualizări frecvente și securitate bună pentru browserul lor. Google a mers până a încurajat hackerii să caute vulnerabilități în browserul său, cu scopul de a găsi lacune și de a remedia produsul.

Motivul pentru care Google Chrome se află pe această listă și motivul pentru care vom vorbi din nou despre acest lucru în acest ghid este faptul că Google Chrome aparține unei companii care își trăiește viața colectând informații private din public. La fiecare câteva luni, se pare că Google dezvăluie ceva conceput pentru a vă invada intimitatea folosind Chrome, fie că este o politică de istoric de locație îndoielnică sau vă va semna automat în browser. Google folosește Chrome pentru a afla cât mai multe despre tine, iar apoi câștigă bani din informațiile respective.

Google Chrome oferă o serie de extensii ale browserului. Acestea adaugă funcționalitate experienței dvs. de navigare, dar și ele te jefuiesc de intimitate. Să nu uităm că Google Chrome este un browser sursă închisă. Deci nu aveți idee ce au ascuns în codul lor. Google oferă o versiune open source a Chrome pentru cei interesați de aceasta.

Cele mai mari patru browsere desktop pentru confidențialitate și siguranță

Anonimatul pe Internet devine rapid un lucru din trecut datorită rețelelor de socializare și browserelor care vă stochează informațiile private cu scopul de a furniza reclame și site-uri web personalizate. Următoarele sunt browsere despre care considerăm că sunt cele mai bune browsere anonime pe care le puteți utiliza pentru confidențialitate și siguranță.

1. Tor Browser

logo-ul torBrowserul Tor vă face anonim traficul web prin rețeaua Tor (Tel Oniuniipentruetapastra Rexterior). Drept urmare, este mai ușor să vă protejați identitatea online. Navigarea pe web folosind Tor va fi mai lentă decât folosirea claviței. Și există o serie de site-uri web care blochează utilizatorii Tor. Guvernele autoritare care sunt preocupate de comunicarea, publicarea sau citirea informațiilor private a cetățenilor lor vor bloca, de asemenea, browserele Tor.

Din cauza anonimatului pe care îl oferă, browser-ul Tor a devenit accesibil pentru jurnaliștii și disidenții din întreaga lume care lucrează în regimuri care blochează comunicațiile. Mulți o privesc ca baza actuală a democrației online. Acesta este unul dintre motivele pentru care cercetătorii sunt harnici la îmbunătățirea proprietăților anonimatului Tor.

Cum vă protejează Tor Browser anonimatul

Pictograma ceapă este folosită pentru a ilustra modul în care funcționează browserul Tor. Îți orientează traficul prin rețeaua Tor, făcându-l anonim. Tor folosește a procură în trei straturi, similar cu straturile unei cepe. Browserul Tor se va conecta aleatoriu la un nod de intrare listat public. De acolo, traficul este redus printr-un releu de mijloc care este selectat la întâmplare. Apoi, traficul va ieși prin nodul final de ieșire.

cum funcționează torul

Când utilizați browserul Tor, nu trebuie surprins dacă paginile lor se încarcă într-o altă limbă. Google și alte servicii utilizează adresa dvs. IP ca o modalitate de a ghici țara în care se află și limba în care veți dori informațiile prezentate. Cu toate acestea, atunci când utilizați Tor, locația dvs. fizică pare să fie în cealaltă parte a planetei.

cum funcționează tor 2

Persoanele care locuiesc sub guverne care blochează Tor își vor configura browserul Tor pentru a utiliza poduri. Nodurile de intrare și ieșire ale Tor sunt listate public. Adresele IP bridge nu sunt. Acest lucru face dificil, dacă nu chiar imposibil, pentru ca guvernele să blocheze aceste adrese IP.

cum funcționează tor 3

Deși rețeaua Tor poate rota tot felul de trafic TCP, a fost optimizată pentru navigarea pe Web. Tor nu va suporta UDP.

2. Browser de confidențialitate epic

logo epicprivacybrowserBrowser-ul Epic Privacy este un browser bazat pe indian care oferă multe dintre caracteristicile de confidențialitate pe care oamenii le doresc imediat. Browserul Epic Privacy este construit pe platforma Chromium. Unele dintre caracteristicile sale de confidențialitate includ:

 • Nu permite plug-in-uri
 • Blocarea cookie-urilor terțe părți
 • Proxy de navigare pe un singur clic
 • Detectează și blochează în mod activ rețelele publicitare
 • Blochează sistemele de analiză web care îți urmăresc activitatea online

Cum să utilizați browserul de confidențialitate epic

O persoană care este familiarizată cu utilizarea Chrome va putea folosi Epic. Descărcați-l și începeți să navigați. De cand Epic nu ține istoria, pagina sa principală va avea opt panouri ale site-urilor dvs. preferate. Două dintre ele sunt populate cu „Cum funcționează” și un panou care vă direcționează către căutarea privată a Epic. Dacă doriți ca celelalte panouri să fie populate cu un site atunci când vă conectați, va trebui să introduceți manual adresa URL pe care doriți să o găsiți. După fiecare sesiune de navigare, cookie-urile, datele referitoare la căutare și trackerele sunt şters.

Cum vă protejează browserul epic de confidențialitate

Un mod în care fac acest lucru este prin a nu trimite date de antet de referitor. Aceasta înseamnă că nu trimit date despre termenii pe care i-ați căutat pe alte site-uri web când faceți clic pe un link dintr-un motor de căutare.

Scurgerea adresei IP RTC Web este blocată. Acest lucru înseamnă că Epic blochează automat apelurile RTC web care ar putea scurge adresa dvs. IP. Cu excepția cazului în care sunteți abonat la un serviciu VPN asta oferă direct protecție împotriva scurgerilor ca NordVPN, aceste scurgeri se pot întâmpla încă cu un VPN sau un server proxy.

Urmărirea adreselor URL și urmărirea barelor de adrese sunt eliminate. Aceasta înseamnă că următoarele lucruri sunt eliminate:

 • Sugestia barei de adrese
 • Traducere automată
 • URLTracker
 • Verificare URL

În mod implicit, caracterul extrem de confidențialitate al Epic înseamnă că nu există:

 • Verificare a ortografiei
 • Salvare parolă
 • Cache Web
 • Cache DNS
 • Completare automată
 • Istorie
 • „Cele mai vizitate site-uri web”

Când Epic se închide, se va șterge automat:

 • Istorie
 • Baze de date
 • Linkuri vizitate
 • Cache media
 • Autentificare Date
 • Aplicație și cache DNS
 • Index DB
 • Memorie cache furnizor istoric

Proxy de criptare cu un clic

Proxy-ul criptat al Epic vă va menține adresa IP ascunsă și criptată în timp ce navigați. Cererile DNS vor fi dirijate prin proxy criptat. Aceasta înseamnă că ISP-ul dvs., guvernul, angajatorul dvs. și sunetele de rețea nu va avea idee de unde navighezi sau unde navighezi către.

3. Navigator curajos

logo curajos (1)Navigatorul Brave își creează un nume în rândul celor interesați de confidențialitate, deoarece le oferă utilizatorilor o experiență de navigare sigură, rapidă și privată. Brave se mândrește fiind mai mult decât un nou tip de browser. Scopul lor este să revoluționeze modul în care oamenii gândesc despre Internet. Ca browser deschis, are o echipă vibrantă de persoane care lucrează asupra acesteia, care sunt concentrate pe confidențialitate și performanță. Viteazul a fost fondat de co-fondatorul Mozilla și inventatorul JavaScript.

Ce face vitejia

Brave este un proiect open-source construit pe Chromium. Acest lucru înseamnă că aceleași tehnologii backend utilizate pentru a face Chrome să funcționeze, cum ar fi motorul JavaScript V8 și motorul de redare Blink, vor funcționa cu Brave.

preferințe curajoase

Când este rulat pe iOS, Brave utilizează WebKit, puterea din spatele browserului Apple Safari.

Ceea ce face curajul diferit?

Este atitudinea cu care Brave se opune agresiv reclamelor. Este modelul de afaceri se bazează pe blocarea anunțurilor și înlocuirea celor cu reclame din rețeaua sa.

Brave a scăpat de toți următorii de anunțuri. in orice caz, ceea ce Brave nu a eliminat este anunțurile din rezultatele căutării. Aceasta include reclame AdWords din rezultatele Google. Prin eliminarea anunțurilor, Brave descarcă mult mai puțin conținut de pe un site web de alte browsere care nu utilizează o extensie de blocare a anunțurilor.

platformă curajoasă

Compania se jură că nu și nu va stoca niciodată datele utilizatorului pe serverele lor.

4. Browserul de fier SRWare

Logo SRWare IronBrowserul SRWare Iron se comercializează ca browser al viitorului. Concentra lor este să mențină confidențialitatea și securitatea. Ca multe dintre browserele pe care le-am revizuit, SRWare Iron implementează Chromium. Este disponibil gratuit pe Mac OS, Windows și Linux. Unele dintre caracteristicile care îl fac privat și sigur include:

 • Nu va urmări descărcările sau instalările browserului
 • Nu va oferi actualizări în fundal, cum ar fi cele văzute cu Google Chrome
 • Oferă un agent de utilizator personalizabil
 • Nu va genera un ID de instalare a programului

Ce face ca SRWare Iron Browser să fie unic?

Confidențialitatea este ceea ce diferențiază SRWare Iron de browserele principale precum Google Chrome. Aici sunt cateva exemple:

Sugera

În funcție de modul în care configurați Google Chrome, atunci când puneți ceva în bara de adrese, informațiile sunt trimise către Google și îi ajută să ofere sugestii. Acest lucru nu există cu SRWare Iron.

Pagini de eroare alternative

În funcție de modul în care configurați Google Chrome, dacă introduceți o adresă incorectă în bara de adrese, aceste informații sunt trimise către Google și acestea vă trimit un mesaj de eroare. Browserul SRWare Iron nu face acest lucru.

Blocator de anunțuri

Chrome nu este echipat cu AdBlocker încorporat. Browserul SRWare Iron face. Adblocker-ul lor poate fi configurat cu ușurință de un singur fișier.

Acestea sunt doar câteva dintre caracteristicile pe care le are. Browserul SRWare Iron se ocupă cu:

 • Agent utilizator
 • Previzualizați degetele mari
 • Google Updater
 • Urmărire URL
 • RL Z Tracking
 • Raportarea erorii

Cel mai bun browser pentru Android

Datele dvs. personale sunt mai valoroase decât aurul. Acest lucru face ca smartphone-urile și alte dispozitive mobile mine de aur pentru oricine dorește datele dvs. private.

De ce Firefox Focus este cel mai bun browser pentru utilizatorii Android în căutare de confidențialitate

Firefox Focus Mozilla este conceput pentru persoanele care sunt preocupate de confidențialitate. De îndată ce închideți sesiunea de navigare, informațiile personale despre dvs., inclusiv parolele, istoricul navigării și cookie-urile, sunt șterse imediat. Mozilla Firefox Focus de asemenea oprește trackerele și blochează anunțurile.

platforme mobile browser Firefox

Cum funcționează Firefox Focus pentru a vă proteja confidențialitatea?

Firefox Focus oferă o securitate suplimentară, făcând posibilă blocarea urmăririi site-urilor cunoscute pe baza categoriilor. Acest lucru înseamnă că puteți selecta să blocați trackerele de anunțuri, trackerele analitice sau trackerele sociale individual sau ca grup. Veți putea, de asemenea, să blocați lucrurile încorporat în articole de știri, videoclipuri și prezentări de diapozitive foto care ar putea fi folosite pentru a vă urmări.

În furnizarea protecției de urmărire, Firefox Focus folosește o listă furnizată de Disconnect. Această listă permite Firefoxului să identifice și să blocheze trackerele.

Protecție îmbunătățită de urmărire

Această caracteristică vă permite să faceți acest lucru bloca cookie-urile și trackerele cu granularitate extremă. Până la adăugarea acestei funcții, Focus ar bloca toate cookie-urile ca setare implicită. Puteți să faceți în continuare acest lucru sau puteți alege să permiteți cookie-uri dacă adaugă la experiența dvs. ca utilizator. În același timp, împiedicați urmăritorii să vă poată urmări pe mai multe site-uri. Aceasta înseamnă că nu îți vor oferi aceleași produse încă o dată, nici nu vă vor înregistra comportamentul online.

Cel mai bun browser de confidențialitate iOS

Dacă sunteți pe piață pentru un browser privat pentru iPhone sau iPad, atunci mergeți doar cu browserul Ghostery Privacy. Acesta vă va permite să navigați pe internet în mod privat și fără să lăsați urmă pe dispozitivul dvs. iOS. În timp ce Ghostery Privacy a fost achiziționată de Cliqz în 2017, ambele browsere funcționează în continuare ca entități individuale, dar împărtășesc suplimente de caracteristici de securitate între ele.

Confidențialitatea Ghostery, cel mai rapid și mai sigur browser pentru iOS

Acesta este unul dintre cele mai rapide și mai sigure browsere pentru iOS. Browser-ul Ghidery Privacy a oferit utilizatorilor iOS posibilitatea de a naviga pe web rapid, în mod privat, fără trackere și fără reclame.

aplicație mobiie cliqz

La fel ca toate produsele produse de Ghostery, browserul lor mobil este complet open source. În centrul tehnologiei sale se află unele caracteristici bazate pe tehnologia Firefox. Unele caracteristici cheie ale acestui browser compatibil iOS includ:

Construit în AdBlocker

Ca setare implicită, browserul Ghostery Privacy scapă de reclame și aglomerație. Utilizatorii au rămas cu o experiență de navigare curată și rapidă. Utilizatorilor li se arată cine își urmărește datele atunci când vizitează site-urile web. Au apoi opțiune de a bloca sau debloca urmărirea.

Căutare de fantome

Acesta este un motor de căutare a vieții private, operat de compania sa mamă, Cliqz. Cliqz este complet independent și are propriul său index web. Cliqz nu va împărtăși informații de identificare personală. Utilizează tehnici de ultimă generație pentru a păstra întrebările de căutare ale utilizatorilor lor complet anonim.

Mod invizibil

Utilizatorii sunt capabili să-și protejeze confidențialitatea prin împiedicarea înregistrării site-urilor web pe care le vizitează în istoricul browserului.

Cum să optimizați Chrome pentru confidențialitate maximă (dacă trebuie să îl utilizați)

Poate doriți să utilizați unele dintre browserele mai sigure bazate pe confidențialitate despre care am discutat în acest ghid. Cu toate acestea, având în vedere că Google Chrome este cel mai popular browser de pe planetă, este probabil că va trebui să îl folosești la locul de muncă sau în alte setări. din fericire, există câteva ajustări pe care le puteți face la setări pentru a vă îmbunătăți confidențialitatea.

1. Nu permiteți sincronizarea Chrome

Dacă Chrome este instalat pe telefonul, laptopul și computerul dvs. la locul de muncă, acesta dorește să sincronizeze lucruri precum parolele și istoricul browserului cu toate dispozitivele pe care este activat. Sigur, s-ar putea să fie convenabil. Dar confidențialitatea dvs. este mai valoroasă decât un pic de comoditate. Nu doriți neapărat ca site-urile pe care le căutați acasă sau pe dispozitivul dvs. mobil să fie pe computerul dvs. de lucru, nu-i așa? Puteți rezolva acest lucru făcând următoarele:

 1. Faceți clic pe cele trei puncte care apar în partea dreaptă a ferestrei Chrome. Acesta va deschide meniul.
 2. Faceți clic pe setări.
 3. Faceți clic pe „Persoane”. Ar trebui să vedeți numele de conectare / cont al Google.
 4. Faceți clic pe bara de sincronizare chiar sub numele de conectare / cont și ar trebui să apară „Setări avansate de sincronizare”.

setare sincronizare crom

 1. Dezactivați orice nu doriți browserul pe care îl utilizați în prezent pentru a partaja cu browserul de pe alte dispozitive. Va trebui să efectuați această modificare pe fiecare dispozitiv la care sunteți conectat.

2. Controlează cu cine Chrome Chats

Chrome interacționează cu o serie de servicii online pentru ca anumite funcții să funcționeze. Dacă ați prefera ca Chrome să nu interacționeze cu aceste servicii fără cunoștința dvs., le puteți dezactiva unul câte unul. Amintiți-vă doar că, dezactivându-le, veți dezactiva și funcțiile pe care le aduc. Pentru a accesa acest lucru, faceți următoarele:

 1. Faceți clic pe cele trei puncte care apar în partea dreaptă a ferestrei Chrome. Acesta va deschide meniul.
 2. Faceți clic pe setări. Derulați în jos în partea de jos a paginii.
 3. Faceți clic pe săgeata avansată pentru a avea acces la caracteristicile de confidențialitate și securitate.
 4. Puteți decide ce setări suplimentare doriți să dezactivați.

servicii web chrome

3. Controlează conținutul web

Google Chrome vă permite să controlați ce site-uri web pot sau nu să facă. Pentru a realiza acest lucru, efectuați următoarele:

 1. Faceți clic pe cele trei puncte care apar în partea dreaptă a ferestrei Chrome. Acesta va deschide meniul.
 2. Faceți clic pe setări. Derulați în jos în partea de jos a paginii.
 3. Faceți clic pe săgeata avansată pentru a avea acces la caracteristicile de confidențialitate și securitate.
 4. Faceți clic pe setările de conținut pentru funcții avansate.

conținut web crom

Cu această pagină deschisă, veți putea reglați-vă setările cookie-urilor, stabiliți cât timp trebuie păstrate datele și luați măsuri pentru a împiedica site-urile să creeze un profil detaliat despre dvs. pe computer. Unii oameni optează pentru a dezactiva JavaScript complet și îi permit să funcționeze doar pe site-uri web în care au cu adevărat încredere.

Există și alte funcții pe care poate doriți să le dezactivați pe Google Chrome. De exemplu, poate doriți să verificați periodic administratorul de parole al Google Chrome pentru a vă asigura că nu mai aveți parole stocate pe care nu le mai folosiți. Dacă sunteți conectat la browser folosind o mașină partajată, poate fi o idee bună să dezactivați complet gestionarea parolelor.

Cele mai bune plugin-uri pentru browser

1. Distribuitor de confidențialitate

logo-ul badgerului de confidențialitatePrivacy Badger este un plug-in pentru Google care a învățat să blocheze trackerele invizibile. Privacy Badger nu are o listă cu ceea ce va bloca. În schimb, monitorizează domeniile care par să vă urmărească în timp ce navigați online.

Apoi, trimite semnalul Nu urmăriți. Dacă un tracker ignoră această solicitare, Badger-ul de confidențialitate va începe să le blocheze. Începe procesul de blocare odată ce observă același tracker prezent pe trei site-uri web diferite.

Pe lângă urmărirea automată, Badgerul de confidențialitate previne urmărirea clicurilor pe link-ul de ieșire pe Twitter, Google și Facebook.

2. Ghostery

logo-ul fantomăGhostery este o extensie de confidențialitate uimitoare pentru Google Chrome. Blochează anunțurile nedorite, oprește trackerele și poate crește viteza cu care se încarcă site-urile web.

Ghostery vă permite să vedeți cine vă urmărește pe ce site și cine colectează datele dvs. Funcții anti-urmărire faceți-vă datele anonime pentru a vă oferi un strat suplimentar de confidențialitate.

Concluzie

Aveți nevoie de un browser bine configurat și sigur dacă veți proteja datele dvs. și vă veți păstra informațiile private în timp ce navigați pe web.

Nu uitați, majoritatea browserelor vor păstra datele dvs. private dacă setările lor implicite nu sunt modificate. Acest lucru face ca aceste browsere și, prin extindere dvs., să fie ținte pentru criminalitatea criminală. Obțineți un VPN bun NordVPN sau Surfshark, și începeți să navigați în siguranță.

Pentru mai multe informații despre îmbunătățirea experienței dvs. de navigare online, aruncați o privire la recenzia mea epică recentă a planurilor NBN în funcție de zonă și viteză.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me