Cele mai bune servicii de e-mail pentru confidențialitate și securitate (2020)

Chiar și în era social media, e-mailul rămâne una dintre principalele forme de comunicare digitală de pe tot globul.


Majoritatea persoanelor cu acces la internet au mai multe conturi de e-mail, cu căsuțe poștale separate pentru uz personal și pentru afaceri. Cantitatea de date care trece între căsuțele de e-mail zilnic este cu adevărat uluitoare.

vector de pictogramă de e-mailNu ar trebui să fie o surpriză faptul că hackerii și cybercriminalii își concentrează o mare parte din efortul lor de a încerca să crape și să se infiltreze în sistemele de e-mail. De fapt, multe încălcări recente de date și securitate au avut loc incidente din cauza interceptării informațiilor din e-mailurile.

De regulă, utilizatorii și organizațiile de internet ar trebui să evite să trimită date confidențiale prin e-mail, chiar dacă mesajul este trimis într-un singur domeniu.

Gândiți-vă în termeni de poștă cu melc. Nu ai scrie niciodată numărul tău de securitate socială sau informațiile cărții de credit într-o scrisoare de hârtie din cauza amenințării cu care cineva ar putea deschide mesajul în tranzit.

Din fericire, când vine vorba de comunicarea digitală, există mecanisme disponibile pentru a asigura securitatea transferului de date. E-mailul securizat, criptat, este considerat cea mai bună practică în rândul utilizatorilor care trebuie să transmită informații confidențiale.

Acest articol va prezenta elementele de bază ale securității e-mailului și va oferi recenzii ale unor instrumente de criptare de top.

Protocoale normale de e-mail - Cum a început totul

În primele zile ale internetului, serviciile de e-mail erau construit pe un sistem cunoscut sub numele de Protocolul poștal (POP). Serviciul și-a primit numele din cauza modelului folosit pentru construirea acestuia. Cu un serviciu POP, serverul de e-mail va primi un mesaj primit și îl va orienta către căsuța de e-mail corectă, fără a stoca o copie a mesajului. Același lucru este valabil și în e-mailurile cu melc: oficiul poștal local livrează conținut la căsuța poștală și nu face niciodată o copie a acestuia.

pop3 vs imap email

La scurt timp după inventarea e-mailului POP, utilizatorii au descoperit o preocupare clară cu acesta.

Dacă au șters din greșeală un mesaj de la clientul lor de e-mail local, cum ar fi Microsoft Outlook, mesajul ar fi dispărut pentru totdeauna, fără niciun fel de a-l recupera de pe serverul de e-mail central care l-a trimis sau livrat.

Dorința de o mai bună păstrare a mesajelor a dus la o nouă invenție: Protocolul de acces la mesaje Internet (IMAP). Pentru a sprijini conturile IMAP, serverele de e-mail trebuie să adauge capacitate de a stoca online datele cutiei poștale. Viteza îmbunătățită a rețelei în întreaga lume a făcut din IMAP o posibilitate.

Când primiți un mesaj de intrare pe un cont IMAP și îl deschideți de la un client desktop sau web, cum ar fi Gmail, de fapt vizionați o copie a fișierului de e-mail. Obiectul sursă rămâne pe serverul IMAP, ceea ce înseamnă că dacă vă conectați la contul dvs. de e-mail de pe mai multe dispozitive diferite, inbox-ul dvs. va arăta întotdeauna la fel.

Atât POP, cât și IMAP sunt protocoale de e-mail primite. Cei doi se bazează pe un serviciu separat cunoscut sub numele de Simplu Mail Transfer Protocol (SMTP) pentru manipularea și livrarea mesajelor de ieșire.

Securitatea stratului de transport - Ce criptează

La baza lor, protocoalele POP, IMAP și SMTP sunt gestionate pe un canal necriptat. Când trimiteți sau primiți mesaje de bază, conținutul este trimis în text simplu. Aceasta include subiectul și corpul e-mailului, precum și anteturile care sunt utilizate pentru a direcționa mesajul către destinația corectă.

Aniciun fel de transmisie de text simplu care lovește internetul deschis este vulnerabil la atacurile din afara. Deoarece nici datele, nici canalul nu sunt securizate, hackerii pot intercepta datele mesajului și pot vedea ce text a fost trimis.

Ca măsură de protecție, la toate protocoalele de e-mail populare a fost adăugat un sistem cunoscut sub numele de Transport Layer Security (TLS). În zilele noastre, majoritatea furnizorilor și clienților de e-mail au TLS activat în mod implicit. TLS criptează canalul prin care se transmit date, dar datele în sine rămân necriptate.

e-mail sslTLS funcționează în același mod ca tehnologia securizată a stratului de priză (SSL) pentru browserele web. Când vedeți o pictogramă de lacat lângă URL în bara de adrese a browserului, asta înseamnă că site-ul are instalat un certificat SSL valid. Orice trafic web pe care îl trimiteți pe site-ul securizat va fi criptat astfel încât hackerii să aibă șanse mai mici să intercepteze și să decodeze datele dvs..

VPN - Un nivel suplimentar de protecție

Dacă utilizați în mod regulat hotspoturi publice wi-fi atunci când trimiteți sau verificați e-mailul, atunci poate fi inteligent să luați în considerare investiția într-o soluție de rețea virtuală (VPN) fiabilă. Utilizarea celui mai bun VPN din jur vă va proteja datele online, adăugând un strat suplimentar de securitate care vă protejează de intrusi, un exemplu dintre care este NordVPN.

cum curge vpn lucrările

După ce ați stabilit o conexiune VPN, datele dvs. devin criptate în rețeaua locală și trec printr-un tunel securizat înainte de a ajunge pe internetul deschis. Aceasta înseamnă că, chiar dacă un hacker a reușit să preia un router wi-fi public, informațiile dvs. vor fi în continuare codificate, astfel încât să nu poată citi conținutul.

Ca beneficiu suplimentar, instrumentele VPN vă oferă un anumit nivel de anonimat. Conexiunile normale de internet pot fi urmărite de adresa IP a furnizorului de servicii de internet (ISP). Cu un VPN, veți primi o nouă adresă IP care vă va masca locația geografică și vă va îngreuna localizarea.

Criptare end-to-end - Beneficiile

Cu un cont de e-mail tip POP sau IMAP, chiar unul care are TLS activat și este utilizat peste o conexiune VPN, există încă riscul ca informațiile dvs. private să poată fi încălcate.

Compania de găzduire web care întreține serverele de e-mail backend au acces complet la datele pe care le trimiteți sau primiți. Chiar dacă utilizați unul dintre serviciile noastre de găzduire web recomandate, cei mai buni furnizori de găzduire dețin toți un registru al mesajelor, atașamentelor și fișierelor dvs..

chei de blocare prin e-mailPentru a vă proteja pe deplin comunicațiile online, veți dori să cercetați furnizori de e-mail siguri care oferă criptare end-to-end. Aceste tipuri de sisteme se bazează pe un sistem de chei public și privat. Fiecare utilizator de pe platforma de e-mail sigură va primi o cheie publică și o cheie privată.

Cheia publică a utilizatorului este necesară pentru criptarea mesajelor de ieșire, în timp ce cheia privată este utilizată pentru a decoda conținutul primit și a-l vizualiza ca un mesaj tradițional. Deoarece cheia privată este cunoscută numai persoanei fizice, chiar și furnizorul de e-mail nu poate accesa sau citi datele ascunse în spatele ei ... criptând eficient datele în sine.

Astăzi, cele mai sigure platforme de e-mail sunt bazate pe web. Vă veți conecta la o interfață, similară cu e-mailul Gmail sau Yahoo și veți scrie un mesaj nou într-un browser. Când va veni momentul să trimiteți e-mailul, vi se va solicita să introduceți parola sau cheia privată pentru a cripta transmisia de ieșire..

La capătul de primire, utilizatorii pot accesa mesaje criptate chiar dacă nu au deja un cont cu furnizorul de e-mail securizat. De obicei, va trebui să dați destinatarului un cod de acces o singură dată pe care îl pot utiliza pentru a vă conecta la sistem și pentru a prelua mesajul.

ProtonMail - Cel mai mare furnizor de servicii de e-mail securizat

ProtonMail este unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii de e-mail de criptare. Organizația a fost fondată în 2013 în efortul de a construi un internet mai sigur. Centrul lor de date se află într-o instalație sigură din Elveția, ceea ce înseamnă că informațiile stocate acolo sunt acoperite de legile stricte ale confidențialității datelor.

ProtonMail oferă o interfață web, precum și aplicații mobile pentru sistemele de operare Apple iOS și Android. Orice mesaj pe care îl compuneți în interfața ProtonMail va fi securizat automat cu cheia dvs. privată, deci nu trebuie să alegeți manual ce mesaje să protejați.

Respectând poziția lor de a oferi securitate la cel mai înalt nivel, ProtonMail nu stochează jurnalele de activitate legate de contul dvs. Căsuțele de e-mail sunt păstrate complet anonime și nu este necesar să furnizați informații personale pentru a vă crea un cont.

ProtonMail se mândrește și cu faptul că are o bază de cod open-source și oferind un cont de bază gratuit tuturor clienților noi. Opțiunea gratuită include până la 500 de megabyte de date stocate și maximum 150 de mesaje trimise pe zi. Un dezavantaj al versiunii gratuite a ProtonMail este faptul că toate e-mailurile care au ieșit vor avea un bloc de semnătură implicit care nu poate fi eliminat sau modificat.

Pentru 4,00 euro pe lună, o persoană poate face upgrade la 5 gigabyte de date și 1.000 de mesaje pe zi. Opțiunile Enterprise sunt de asemenea disponibile pentru clienții mai mari.

Mailfence - Serviciul de e-mail securizat care folosește semnături digitale

Mailfence este unul dintre cei mai apreciați furnizori de e-mail siguri de pe piață. Serverele companiei au sediul în Belgia, care oferă o bună protecție cu legile privind confidențialitatea datelor. Cu toate acestea, dacă o instanță locală emite un ordin oficial, Poziția poștală poate fi solicitată să furnizeze jurnalele de activitate ca parte a unei anchete deschise în cadrul unei instanțe din Belgia.

Mailfence este o aplicație de browser pur și nu acceptă sisteme de operare mobile pe planul lor gratuit. Cu toate acestea, oferă o serie mai mare de instrumente decât majoritatea concurenților. De exemplu, conturile Mailfence includ trackerul calendarului, administrarea contactelor și stocarea securizată a datelor pentru a merge împreună cu criptarea lor de e-mail final.

Spre deosebire de ProtonMail, aplicația Mailfence vă permite să specificați ce mesaje ieșite sunt criptate și care sunt trimise în mod normal. În acest fel, puteți utiliza contul dvs. Mailfence ca inbox primar, fără să forțați toți destinatarii să vă decodeze mesajele.

Planul gratuit de la Mailfence oferă 500 megabyte de stocare prin e-mail și nu stabilește o limită pentru numărul de mesaje pe care le puteți trimite. Pentru un plus de 2,50 euro pe lună, veți primi 5 gigabyte de stocare și acces la aplicații mobile. Mailfence oferă, de asemenea, o opțiune de 20 de gigabyte pentru 7,50 pe lună, precum și diverse planuri de afaceri.

În ceea ce privește dezavantajele, Mailfence necesită clienți noi să se înscrie cu o adresă de e-mail existentă, ceea ce înseamnă că contul dvs. nu poate fi complet anonim. În plus, codefase Mailfence nu este open-source ca cea a ProtonMail.

Hushmail - Unul dintre cele mai vechi servicii de e-mail securizate

Hushmail a fost lansat pentru prima dată în 1998, ceea ce îl face unul dintre cei mai vechi furnizori de servicii de e-mail sigure cu intenția de a face comunicarea prin e-mail mai sigură în întreaga lume. În zilele noastre, se comercializează mai mult către clienții de afaceri, deși serviciul este disponibil și pentru persoanele care caută criptare end-to-end pe e-mailuri personale.

Hushmail oferă un client cu browser complet. Există o aplicație iOS disponibilă pentru utilizatorii de iPhone și iPad, însă proprietarii de Android vor trebui să utilizeze în schimb o interfață pentru site-ul mobil.

În timp ce compuneți un mesaj nou în Hushmail, aveți opțiunea de a asigura dacă conține sau nu conținutul. Dacă activați criptarea, destinatarului i se va solicita să configureze o parolă personală și să vadă conținutul pe o pagină web securizată.

Hushmail nu oferă nicio opțiune gratuită pentru clienții individuali. Utilizatorii se pot înscrie la un proces de 2 săptămâni, dar trebuie să plătească anual 49,98 USD pentru 10 gigabyte de stocare prin e-mail. Pe partea de afaceri, Hushmail are soluții personalizate proiectate pentru companii din domeniul sănătății, juridice sau non-profit.

Hushmail are sediul în Statele Unite și, din acest motiv, unii experți consideră că este o opțiune mai puțin sigură decât instrumente precum ProtonMail și Mailfence. Există o șansă ca guvernul agențiile ar putea solicita informații de la serverele Hushmail. Conținutul dvs. de e-mail real va rămâne criptat, dar date precum adresele IP ar putea fi vulnerabile.

Tutanota - Serviciul de poștă care criptează întreaga căsuță poștală

Tutanota este un software de e-mail criptat end-to-end și se clasează ca unul dintre cei mai buni furnizori de e-mailuri sigure pe piață astăzi. Software-ul a fost dezvoltat în Germania împreună cu întreaga echipă și serverele lor având sediul în țara UE sigură.

A face parte din UE înseamnă că Germania are una dintre cele mai stricte reglementări privind protecția datelor în GDPR. Alături de aceasta, Germania are și alte legi de protecție a datelor care sunt în topul lumii în ceea ce privește protejarea dreptului cetățenilor la confidențialitate. Nu numai asta, Constituția germană însuși trece asupra dreptului omului la viața privată.

Este demn de remarcat faptul că Germania face parte din grupul de țări Fourteen Eyes. Acest lucru poate afecta unii oameni, deoarece guvernul are capacitatea de a interacționa în treburile companiilor, dar Tutanota are clar ce poate și nu poate face guvernul cu serviciul lor.

Serviciul funcționează ca un software bazat pe anunțuri web gratuit. Software-ul criptează automat întreaga căsuță poștală și agenda de adrese. Serviciul de poștă web vine și ca o aplicație iOS și Android. Celălalt lucru de reținut este faptul că software-ul este complet open source.

Sunt disponibile diferite opțiuni cu trei versiuni diferite. Opțiunea gratuită vă permite să aveți 1 GB de stocare, doar 1 utilizator, doar domenii Tutanota și funcționalitate limitată de căutare. Opțiunea premium, care vine cu 12 € pe an, include mai multe bunătăți. Vă permite să adăugați alți utilizatori pentru 12 EUR și vă oferă căutare nelimitată, 5 aliasuri, reguli de primire și asistență prin e-mail. Versiunea Pro este de 60 € pe an și vă oferă posibilitatea de a plăti pentru mai mulți utilizatori și formulare de contact, oferindu-vă, de asemenea, 15 alias-uri, asistență prioritară, opțiuni personalizate și 10 GB de stocare.

Tutanota criptează cutiile de e-mail folosind protocoale AES pe 128 biți și RSA 2048 biți, care mai mult decât face treaba. Interfața Tutanota sport este probabil preferata noastră, dar cel mai mare punct de vânzare al serviciului este că îl puteți încerca gratuit dacă doriți.

Când să mergi criptat

Deci, de unde știi dacă trebuie să investești într-un instrument robust de criptare a e-mail-urilor? Și ce tip de pachet sau plan vă va satisface? Totul depinde de ce linie de lucru vă aflați și de ce tipuri de e-mail trimiteți.

Din punct de vedere personal, poate fi util să aveți un abonament de bază la un sistem de e-mail securizat pentru cazurile când trebuie să transmiteți numere de securitate socială sau înregistrări financiare pe internet. Acesta va oferi, de asemenea, reasigurare destinatarului că datele sunt trimise pe un canal securizat.

Întreprinderile care lucrează cu sănătate, finanțe sau înregistrări legale ar trebui să aibă o platformă sigură de e-mail disponibilă pentru angajații lor. În timp ce opțiunile discutate în acest articol oferă soluții convingătoare care elimină nevoia de a dezvolta instrumente interne. În cele din urmă, instrumentul perfect va depinde în întregime de tine.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me