Instrucțiuni pas cu pas pentru ascunderea adresei dvs. IP

Actualizat ultima dată pe 20 ianuarie 2020

Este un sistem remarcabil de simplu și eficient. Menține lucrurile funcționând fără probleme și vă asigură că veți obține informațiile pe care le căutați atunci când le solicitați.

La fel cum casa dvs. este identificată printr-o adresă de stradă unică, computerul dvs. este identificat pe Internet printr-o adresă IP unică.

Pe măsură ce navigați online, adresa dvs. IP face o solicitare a unui site web pentru a-i trimite informații. Website-ul utilizează adresa dvs. IP pentru a ști unde să trimiteți aceste date.

Orice alt dispozitiv din lume care este conectat la Internet are, de asemenea, o adresă IP unică, de identificare.

În timp ce acest sistem este convenabil pentru oricine dorește să utilizeze internetul, este convenabil și pentru oricine dorește să păstreze file pe ceea ce faci în lumea online.

De fapt, adresa dvs. IP este ceea ce face posibil pentru alții să urmărească și să înregistreze tot ceea ce faceți online. IP-ul dvs. poate fi chiar utilizat pentru a vă împiedica să primiți un anumit conținut.

adresă IP publică / privată

Infractorii cibernetici și alții pot utiliza, de asemenea, adresa dvs. IP pentru a vă identifica locația fizică.

Din acest motiv și alții, este posibil să vă ascundeți adresa IP.

Pe măsură ce aflați mai multe despre ce este o adresă IP, cum funcționează și cum să o ascundeți, veți începe să vedeți de ce ascunderea adresei dvs. IP este esențială pentru a vă proteja confidențialitatea și anonimatul online.

Definirea adreselor IP

Este uimitor să avem în vedere cât de multe dispozitive sunt atașate la Internet. Există dispozitive evidente, cum ar fi computere desktop și laptop, dar ia în considerare și telefoane inteligente, tablete, unități GPS, console de jocuri, televizoare inteligente, stick-uri Roku și chiar câteva aparate majore, cum ar fi frigidere.

Ce loc incredibil de confuz ar fi Internetul dacă nu ar exista o metodă coerentă pentru identificarea fiecărui dispozitiv unic. Ați putea solicita să vizitați un anumit site de pe tableta dvs., dar dacă dispozitivul respectiv nu are o adresă, cum ar putea site-ul să știe unde să trimită datele?

atac malware

În consecinţă, fiecărui dispozitiv conectat la Internet i se atribuie o adresă IP unică. Formatul cel mai des utilizat pentru adresele IP de astăzi se numește IPv4. Formatul pentru fiecare adresă din IPv4 este x.x.x.x, în care x reprezintă orice număr de la 0 la 255.

Aceasta înseamnă că o adresă IP IPv4 ar putea arăta ca oricare dintre aceste exemple:

  • 172.16.254.1
  • 223.255.255.255
  • 191.255.255.255

Cum se livrează conținutul la o adresă specifică?

Este esențial ca fiecare dispozitiv conectat la Internet să primească o adresă IP unică. Dacă două dispozitive ar avea aceeași adresă, atunci site-urile web nu ar ști ce dispozitiv a făcut efectiv cererea de date.

Autoritatea pentru numere de internet asignată este responsabilă pentru atribuirea adresei IP dispozitivelor. Frecvent denumită IANA, aceasta este o diviziune a ICANN, care pe lângă atribuirea adreselor IP gestionează Sistemul de nume de domeniu, alocarea numărului de sistem autonom, simbolurile legate de protocolul Internet și multe alte funcții.

IANA gestionează registrele regionale de internet sau RIR-urile. Prin registru, fiecărei țări i se oferă o serie de adrese pe care le pot utiliza pentru a identifica dispozitivele care sunt conectate la Internet. De fapt, o adresă IP dezvăluie țara în care se află dispozitivul. Acest lucru face posibil pentru oricine este interesat să afle locul în care vă aflați în timp ce navigați.

De ce ai vrea să iei în considerare ascunderea adresei tale IP

Majoritatea oamenilor consideră că folosesc internetul din motive inofensive. Vor să vadă cum este evaluat un anumit film pe Rotten Tomatoes sau să verifice orele din mallul local. Poate doar cumpără o pereche de pantofi sau creează o comandă online pentru alimente. Par niște chestii destul de plictisitoare. De ce ar trebui să vă pese dacă alte persoane vă pot urmări prin intermediul adresei IP?

cum funcționează vpn

De fapt, ar putea exista mai multe motive pentru care ar trebui să vă pese. Iată doar câteva dintre acestea, care ar putea să vă facă să doriți să vă deghizați adresa IP.

Pentru a păstra secret un loc fizic

Nu ești un infractor într-o ascunzătoare, dar asta nu înseamnă neapărat că dorești cibernetici sau altcineva să îți poată identifica locația. Este posibil să nu poată să bată pe ușa din față folosind adresa dvs. IP, dar pot totuși să vă ajungă în moduri care vă pot simți înfiorător.

Pe măsură ce navigați, ați observat vreodată reclame locale cu adevărat specifice? Este posibil să vedeți o reclamă pentru un dealer de mașini second hand pe stradă sau pentru florarul pe care l-ați văzut în centrul orașului. Nu ați cumpărat o mașină uzuală sau un buchet și puteți paria orice sumă de bani pe care acești comercianți locali nu plătesc pentru ca difuzarea publicității lor în lume.

În schimb, acestea agenții de publicitate folosesc adresa dvs. IP pentru a vă contacta. Consultați site-ul web IPInfo. Vă spune automat tot ce trebuie să știți despre adresa dvs. IP. De fapt, este surprinzător și tulburător de detaliat. Companiile se înscriu la acest serviciu, astfel încât să poată viza adrese IP din zona lor. Acesta este motivul pentru care vezi atât de multă publicitate locală și „oferte speciale” care sunt exclusiv pentru zona ta.

ascunde adresa ip

Este puțin deranjant să realizezi cât de mulți străini pot afla despre tine.

Pentru a circumscrie restricțiile legate de IP

Blocanții de conținut pot fi întâlniți peste tot. Sunt extrem de frecvente la locurile de muncă și în instituțiile academice. Chiar și guvernele folosesc aceste măsuri pentru a-și împiedica cetățenii să vizualizeze anumite site-uri web.

Dacă doriți cu adevărat libertatea online, atunci ascunderea adevăratei dvs. adrese IP poate fi cea mai bună modalitate de a face acest lucru.

Pentru a obține blocanții de conținut înființați de serviciile online

Companii precum Netflix și Hulu, care oferă servicii la cerere, utilizează blocante de conținut pentru a împiedica accesul oamenilor la o programare destinată doar anumitor regiuni de pe glob. Serverele de jocuri și site-urile de muzică folosesc, de asemenea, aceste blocante. Disimularea adresei dvs. IP este o modalitate excelentă de a evita aceste restricții.

Protejați-vă de atacurile DDoS

Atacurile distribuite de refuz de serviciu sunt cel mai frecvent efectuate pe site-urile de afaceri și bancare, dar ele pot apărea și împotriva utilizatorilor privați. Cel mai adesea văzute în lumea jocurilor online, aceste atacuri inundă conexiunea la Internet a victimei cu solicitări spuroase, astfel încât cererile legitime să nu poată fi primite.

atacuri ddos

Pentru a rămâne anonim

Ori de câte ori ești online, cineva îți aruncă o privire peste umăr. Guvernul, Furnizorul de servicii Internet și nenumărații alții sunt atenți. Acesta include orice număr de infractori. In Statele Unite ale Americii, ISP-ul dvs. este autorizat chiar să vândă datele dvs. către terți cu dvs. nu sunteți mai înțelepți. Mai mult, dacă vă temeți de datele dvs. personale, doriți să vă informați despre terifiantele politici de confidențialitate Facebook.

Protejați-vă, computerul, anonimatul și identitatea dvs. ascunzând adresa dvs. IP.

Ascunderea adresei dvs. IP

Aveți opțiuni când vine vorba de ascunderea adresei dvs. IP. Acestea sunt cele mai frecvent utilizate, dar prezintă riscuri suplimentare de securitate.

Utilizați un VPN

O rețea privată virtuală sau VPN oferă o listă cuprinzătoare de protecții care deghizează adresa dvs. IP și vă fac anonimat în lumea online. Tot traficul dvs. online este criptat prin cel mai bun VPN disponibil și puteți utiliza orice server situat în întreaga lume pentru dirijarea traficului. S-ar putea să puteți accesa conținut blocat altfel folosind o VPN bună, să descărcați torentele de biți și să împiedicați terții să vă identifice locația geografică.

Unele VPN sunt mai bune decât altele. Este înțelept să citiți mai multe comentarii VPN înainte de a lua o decizie. Cele mai recomandate servicii, cum ar fi NordVPN și Surfshark nu păstrați jurnalele de activitate ale utilizatorului. Aceasta înseamnă că furnizorul dvs. VPN nu ține evidența locurilor în care mergeți și a ceea ce faceți online. Aceasta este o componentă critică a oricărui VPN.

La urma urmei, utilizați un VPN pentru că doriți protejați-vă anonimatul și confidențialitatea. VPN împiedică ISP-ul dvs. să știe că faceți online. Dacă VPN-ul tău ține filele, acesta învinge scopul.

ce este vpn

Ferește-te de companiile care păstrează orice jurnal de VPN al activității tale, inclusiv când te autentifici, cât timp stai online, ce dispozitiv folosești și numele și informațiile de plată. Multe dintre cele mai renumite VPN-uri vă permit să plătiți serviciul folosind carduri cadou cu amănuntul sau criptocurrency.

Este posibil să nu simțiți nevoia să mergeți la astfel de extreme, dar un VPN este încă o idee foarte bună. Criptarea întregului trafic web vă împiedică pe toți de la guvern la criminali să vă poată monitoriza activitatea. În plus, puteți să-l faceți să pară ca și cum navigați din Los Angeles, California, când sunteți într-adevăr în casa dvs. din Brisbane. Acesta este tipul de confidențialitate pe care nu îl pot oferi alte măsuri.

Alegeți un server proxy

Un server proxy este ca un mediator care se află între dispozitivul dvs. și web în general. Vă trimiteți solicitarea către proxy, care transmite solicitarea către site-ul web. Apoi, datele călătoresc înapoi prin serverul proxy pe dispozitivul dvs..

cum funcționează procurii

În timp ce un serviciu proxy își face încă treaba la un nivel de bază, veți beneficia de o protecție mult mai bună cu un VPN.

Serverele proxy sunt adepte pentru a-ți ascunde adevărata adresă IP și sunt accesibile. Cu toate acestea, acestea nu furnizează criptarea pe care o face un VPN. Obișnuiau să fie mai pe larg atunci când oamenii trebuiau să utilizeze modemuri dial-up pentru a se conecta la Internet. Serverul proxy a permis mai multor persoane să se conecteze simultan.

Descoperiți browserul Tor

browserul tor

Serviciul gratuit cunoscut sub numele de Onion Router vă trimite traficul web printr-o rețea vastă de relee situate în întreaga lume. Fiecare releu este gestionat de un voluntar care crede în asigurarea confidențialității oamenilor de pretutindeni atunci când intră online.

Mulțumesc asistenței lor, nimeni nu este capabil să țină filele cu privire la activitățile dvs. online, deoarece nu vă pot descoperi adresa IP reală.

În timp ce există alte câteva browsere sigure bune disponibile, Tor Browser este cunoscut a fi cel mai eficient. Cu toate acestea, încetinește considerabil conexiunea la Internet. Dacă protejarea confidențialității dvs. este de o importanță extrem de importantă pentru dvs., atunci trebuie să aveți o precauție înțeleptă. Multe VPN vă permit să adăugați serviciul TOR la ​​conexiunea dvs. pentru un strat suplimentar de criptare.

Navigarea prin Wi-Fi public

În general, nu este un mod sigur de navigare, Wi-Fi public vă permite să vă conectați la un hotspot local. Aceasta vă maschează adresa IP, dar vă lasă vulnerabilă tuturor celor care utilizează același hotspot. Nu este cel mai înțelept mod de a te proteja.

Dacă gestionați orice monedă online, nu o faceți atunci când utilizați Wi-Fi public. Acest lucru este valabil în special pentru criptomonede. În plus, este posibil să doriți să aflați mai multe despre stocarea criptelor în condiții de siguranță, dacă aveți nevoie în astfel de probleme.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me