Bästa “gratis” antivirusprogram (2020)

Även om vi kanske tror att det nuvarande urvalet av gratis antivirusprogram kan vara det bästa på jorden sedan potatisskalare, finns det några onlinesituationer för vilka de är Inte lämplig.


För att uttrycka det otydligt, om du gör någonting som betyder något - som onlinebanking, handel med cryptocurrency eller något annat som skulle lämna ditt liv skruvat om du blev hackad - för Guds skull ut pengarna för en premium AV-produkt.

De är inte så dyra jämfört med ett ekonomiskt liv kvar i shambles. De betalda versionerna ger en hårdare låsning och snabbare uppdateringar mot alla typer av skadliga program, så låt oss vara tydliga. Även det bästa av det bästa av gratis AV-programvara erbjuder inte ett robust skydd av en betald version.

Men du vill förmodligen höra allt om de gratis sakerna. Fortsätt läsa.

Att betala eller inte betala

Pay_No-PaySå vad ska en webbanvändare göra? Gratis eller betalt? Behöver mer information snälla! Okej, låt oss dra ut den här diskussionen innan vi går in på våra gratis AV-rekommendationer. Här är några nackdelar med att inte betala.

Begränsat till icke-kommersiellt bruk: Detta borde inte komma som en överraskning, men de flesta av de bra gratis AV-mjukvaruprodukterna är den neddragna versionen av en premiumprodukt som kostar pengar.

Ofta är den fria versionen begränsad till personlig användning, vilket innebär att du inte bör använda den som ett primärt försvarsmedel på ditt affärssystem. Om du verkligen vill skydda ditt företag behöver du det skydd som ingår i en kommersiell säkerhetssvit. Blir inte. Ja, det kostar pengar, men det är en avdragsgilla kostnad.

antivirus gratisRobusta funktioner: Med tanke på vad vi just sa om gratis AV-paket som är lätta versioner av premiumprodukten, borde det inte skämma dig att lära dig att du får fler funktioner när du betalar för dem.

Beroende på leverantören, förväntar dig att betala för skydd kommer med olika uppgraderingar relaterade till skanning av skadlig programvara, brandväggar och en generellt bättre chans att hindra onda och gale från att äventyra din enhet.

Bättre stöd: Ett annat område där gratis AV-programvara tenderar att fördröja är tillgängligheten och kvaliteten på teknisk support. Detta kommer att bli uppenbart första gången du försöker gräva en otäck bit av spyware ur ditt system och det bästa du får i teknisk support är en hänvisning till ett FAQ-system och hjärtligt, "Lycka till, kompis!"

Sluta Free-Bashing

spara pengarJust nu undrar de mer intelligenta medlemmarna i vår läsepublik, "Varför i helvete har du så hårt på gratis programvara om du ska rekommendera vilka vi ska använda? Föll du nyligen på huvudet? ”

Simma ner. Vi tror faktiskt att det finns några ganska fantastiska gratis AV-produkter där ute.

Det bästa av dem inkluderar inte bara formidabla verktyg för att bli av med befintlig skadlig programvara utan realtidsskydd mot phishing, spjutfiske, ransomware, trojaner, ‘bots och mer. Detta är cybersäkerhet för ärlighet-till-godhet till nollkostnad. Där. Vi sa det. Gratis AV-programvara är bra. Är du glad nu?

Oberoende testning är nyckeln

Jag trodde att det är helt gratisVi är faktiskt ett stort fan av oberoende antivirus-testlaboratorier. Det händer ingen payola här. Ja, säkerhetsföretag kan betala för att få sin produkt granskad, men det finns inget löfte att resultaten kommer att vara trevliga.

Smarta företag tar dessa detaljerade rapporter som också släpps regelbundet för allmänheten och använder dem för att förbättra sina produkter. Medan den programvara som skickas in för testning normalt är premiumversionen, snuskig liten hemlighet är att även gratis AV-programvara är utrustad med komplett skydd.

Företaget hoppas att du älskar hur bra deras gratisversion fungerar och att bli ett grymt fan som så småningom bestämmer sig för att uppgradera till sitt flaggskepperbjudande med en mängd extra funktioner.

Sammanfattningen är att om du ser en säljares produkt dyka upp i flera av dessa labrapporter, är det ett bra tecken att du tittar på en seriös branschspelare. Laboratoriets forskare är för upptagna med att slösa bort sin tid på produkter som aldrig kommer att uppge något. Vi sa allt detta för att säga detta.

Ett av stegen vi tog för att utvärdera gratis AV-programvara var att läsa igenom dessa rapporter. Om ett laboratorium tycker att det är värt att sniffa, kommer vi att lyssna på vad de säger när vi bildar en första åsikt.

���� För att lära dig mer kolla in den stora pappa kungen i alla Anti Virus-tester - AV TEST ����

8 Utmärkta gratis antivirusprogram

Låt oss komma till vår lista över sju gratis AV-produkter som vi rekommenderar, utan bonusrekommendationer för de bästa tre betalda säkerhetsprogramvarorna vi kan hitta. Om du arbetar online eller gör dagshandel är det alla solida fria val.

# 1. Totalt AV

(Bäst runt valet - skydda dig mot allt)

Kommer in på nummer ett är Total AV. Det finns två skäl till varför vi sätter detta val högst upp på listan. Den första kommer ner till hastighet, de flesta antiviruslösningar för freeware tar mycket minne, Total AV å andra sidan är lätt och körs i bakgrunden.

Det andra alternativet är bara funktionen. Det fungerar utöver den typiska antivirusnivån för att tillhandahålla konstant övervakning av adware, malware, spyware, ransomware. Den har till och med en fjärrvägg för extra säkerhet.

Kompatibel med allt

Totalt AV fungerar på alla enheter du har. Din telefon om Android av iOS och även din CPU.

Lösenordshanterare och identifiera stöldskydd

Detta är bra att ha också. En vanlig lösenordshanterare kan köra dig var som helst mellan $ 30-80 dollar per år och identifiera stöldskydd är ungefär detsamma. TotalAV inkluderar båda dessa i proversionen som kan spara 100-150 $ per år.

Totalt sett är TotalAV befälhavaren att smidigt överföra en oskyddad datoranvändare till en antivirusanvändare. Övergången till det senare är viktigt.

De gör detta genom att göra användargränssnittet extremt intuitivt samt att se till att deras programvara tar bort skadlig programvara direkt. TotalAVs kundtjänstteam är också i toppnivån för antivirusstödsteam och kan hjälpa alla användare med problem som kan uppstå eller bara hjälpa någon att komma igång med programvaran

Den andra fantastiska aspekten av TotalAV som är värt att nämna är deras introduktionspriser. För det första användningsåret kan du få ett pris fullt med värde.

Sammantaget ett utmärkt val för inte bara AntiVirus utan runt skyddet.

# 2. AVAST gratis

(Nej, det är inte prat som en piratdag)

Vi vill alltid följa att skriva AVAST med ”ni kompisar” men kommer att försöka avstå. Hoppsan. För sent. Alla skämt åt sidan, detta är det bästa bättre än elva-på-en-hylla valet i fritt skydd mot dåliga grejer.

Bra rapporter och tester, plus en massa bonusfunktioner som katapulerar den till chef för förpackningen av våra rekommendationer. Den enda riktiga nackdelen är att lösenordshanteringsfunktionerna inte är så robusta som vi skulle vilja. Domen: du kan göra värre men det skulle vara svårt att göra bättre.

# 3. AVG Antivirus

(Fortfarande i spelet)

AVG är en veteran i gratis AV-programvarukrig. De senaste uppdateringarna i design och användargränssnitt har inte förändrat det. Fortfarande ett pålitligt val för online-skydd. Testlaborna älskar AVG lika mycket som vi gör.

Detektering av skadlig programvara är bra och vi är kär i plugin-funktionen som berättar om en webbplats är skadlig eller inte. De enda nackdelarna som noterades var att det tar evigt att slutföra den inledande skanningen (vilket faktiskt kan vara bra) och anti-phishing var inte lika starkt som vi hoppades. Övergripande, AVG är fortfarande ett alternativ gratis AV-programvara.

# 4. Bitdefender

(Det motsatta av funktionsbelastade)

Kom ihåg tillbaka när vi nämnde hur vissa företag använder exakt samma kärnsäkerhet i gratisversionen som den betalade? Här är ett exempel på den idén i handling. Problemet är att gratisversionen saknar alla användbara funktioner i den betalda Bitdefender.

Men om du letar efter grundläggande försvar utan krusiduller mot alla uglies som springer ut där ute på nätet och kan leva livet utan klockor och visselpipor, är detta en gedigen produkt som genererade högsta antifiskningsresultat. Om du redan har standard Windows-säkerheten på plats är detta ett bra tillägg.

# 5. Kontrollera punktzonalarm

(Meh ... det är bra och dåligt)

Trots att licensiera vissa av dess tarmar från det respekterade antivirusmärket Kaspersky, erbjuder ZoneAlarm en blandad påse med säkerhetseffektivitet. Å ena sidan fungerar brandväggen bra i båda riktningarna och erbjuder verklig sinnesfrid.

Å andra sidan har det inte gjorts några oberoende laboratorietester av denna produkt. * Shrug * En sak som vi noterade var bristen på anti-phishing-funktioner, vilket är en ganska stor sak att lämna ut. Som att sälja en bil utan ratt. Inget dåligt val om du inte behöver en omfattande säkerhetssvit.

# 6. Cybereason RansomFree

(Ett annat lager av säkerhet)

Cybereason ger ett laserskarpt fokus på en specifik typ av skadlig attack - ransomware. Detta är när skadlig programvara introduceras till din maskin och låser den, vilket gör den oanvändbar tills du betalar en avgift (lösen) för att den ska släppas.

Om du har data eller viktiga filer på din lokala maskin, kan detta vara en katastrofal intrång. Testning var en blandad påse. Produkten presterade bra mot riktiga lösenattacker men misslyckades sedan med att upptäcka simulerade versioner.

Ändå är saken gratis och erbjuder åtminstone ett försök att skydda mot att få din dator som gisslan. Det kunde inte skada någonting.

# 7. Kaspersky Lab

(Ryssarna igen - åh, min!)

Låt oss få detta ur vägen. I den oavbrutna klamren om band till ryssar har Kaspersky Labs kastats in i blandningen, men vi har inte sett något bevis på någonting, så kommer att fortsätta att påpeka att den här produkten får toppbetyg från oberoende testare.

Gratisversionen fungerade endast tillräckligt för oss mot skadlig programvara vid testning, men var bra på att sniffa ut och eliminera phishing-försök. Inga avancerade funktioner eller direkt teknisk support ingår i produkten utan krusiduller. Bara en stenfast allierad i den pågående kampen mot dåliga cyber-saker.

# 8. Sophos Home

(Företagsskydd för hemmabruk)

Sophos har jobbat på affärssidan av staketet länge och aldrig riktigt uppmärksamt konsumentmarknaden. Sophos Home är deras först vågar in i detta nya territorium och vi skulle säga att det har varit ett framgångsrikt drag.

Liksom Kaspersky var poäng med de oberoende laboratorierna imponerande, särskilt när det gäller att avvisa skadlig programvara och erbjuda ett rent, snyggt gränssnitt. Resultaten av våra egna tester var inte så imponerande, men inte tillräckligt illa för att dra vår rekommendation.

3 värdefulla betalda antivirusprodukter

Var inte förvånad över att se samma namn från gratislistan på vår lista över AV-leverantörer som du betalar för. Som vi nämnt använder de flesta företag i branschen gratisversioner som bete för att du så småningom kan uppgradera till den betalda plattformen.

Inget fel med det. Du måste bara bestämma om ditt behov av skydd går utöver vad du får gratis.

Här är de tre betalda AV-produkterna som vi anser vara överlägsna. Varför tre? Varför inte?

# 1. Bitdefender Antivirus Plus (39,99 $ / år)

Genom att leva upp till dess namn får du säkert mer än enkelt antivirusskydd med denna valp. Inkluderat är också ett lösenordshanterare, härdad webbläsare, säker radering, ransomware-skydd och mer.

Bristande är en brandvägg, skräppostskydd och föräldrakontroll. Du kommer antagligen kunna hitta den för $ 24 / year på den öppna marknaden, vilket ger dig skydd för en enhet. Imponerande prestanda både i laboratorietester och i våra praktiska tester, även om vi tyckte att det var något mindre effektivt vid skadlig programvara än forskarna gjorde. Lite pengar för mycket skydd.

# 2. Kaspesky Anti-Virus ($ 59.99)

Vi är inte de enda som sjunger Kasperskys beröm. Denna produkt lovs av oberoende laboratorier och till och med listas bland redaktörens val på prestigefyllda webbplatser som PC Magazine, så vi är inte blyga att låna vår röst till positiva kor.

Särskilt anmärkningsvärt är funktionen System Watcher, som håller ett öga på för skadligt beteende av allt som rör sig där ute på internet. Även om det inte marknadsförs som en ransomware-buster, gör det i princip samma sak. Dess föreslagna MSRP är nästan sextio dollar, men du borde kunna hitta det för ungefär hälften av det genom återförsäljare.

# 3. McAfee AntiVirus Plus (59.99 $)

Kanske det bästa erbjudandet. En enda prenumeration, som du kan hitta för $ 19,99 / år, ger dig skydd för alla Windows-, Android-, macOS- och iOS-enheter som du eller någon i din familj äger.

Detta är ett erkännande av det faktum att hushållen inte längre har en enda stationär dator genom vilken de får tillgång till internet. Men fungerar det? McAfee har haft ett högt namnigenkänning i kampen mot cybermission under lång tid och av goda skäl. Generellt sett bra i både våra tester och oberoende laboratorier.

Poängen

Vi slösar inte din tid genom att upprepa skälen till att du kan välja mellan gratis eller betalad AV-programvara. Den sista punkten vi vill säga är du måste välja det ena eller det andra om du för närvarande är oskyddad. Tro oss - skurkarna kommer att få dig så småningom, och när de gör det, kommer du att önska att du hade tagit våra råd. Lycka till där ute!

Också…

Om online-säkerhet är ett problem, rekommenderar vi definitivt att du läser om de bästa VPN-skivorna där ute och sedan skaffar dig ett lösenordshanteringssystem av hög kvalitet.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me