Bästa lösenordshanterare 2020

I stället för att spara den största rådgivningen för den krossande slutsatsen av denna artikel, låt oss få den ur vägen först. Om du inte redan gör det, köp och använd en lösenordshanterare omedelbart.

Okej, du kan vänta tills du läser den här artikeln så att du vet vilka som är bäst, men får du idén? Det är oerhört viktigt! Dagens cyberbrottslingar är inte mindre olägenheter, som guldfiskar knakar i tårna.

Dessa killar och gals är hajar som tar av dig foten i en bit. Ditt bästa försvar mot hackare är att skapa och använda lösenord i världsklass, och följande applikationer hjälper dig att göra just det.

What the Heck är en Password Manager?

Vi är medvetna om att du kanske inte ens är medveten om (trots den självförklarande kategorititel) exakt vad det är ett lösenordshanterare gör. Inga problem. Vi är här för att göra allt kristallklart.

Först lite trivia om vad som utgör en bra lösenord. Här är ett tips. Det bör inte innehålla dina barns eller husdjurs namn - det borde faktiskt inte likna något ord på engelska. Dessa är för enkla för att gissa lösenord-gissning programvara.


De flesta säkerhetsexperter på nätet skulle säga att du ska använda något som är minst sex till åtta tecken långt, även om vissa går så högt som 16, och se till att du inkluderar versaler med stora och små bokstäver och specialtecken så att det slutar se ut så här: Hgs3 @ 4j55nKX sl! . Se hur detta kan vara svårare att knäcka än "bobscomputer" skulle vara?

Då blir problemet att inget sinne undviker Raymond från Regn mannen kunde komma ihåg sådana komplexa poster för varje online-egendom som du använder som kräver ett lösenord.

... Det är där en bra lösenordshanterare är praktiskt. Det bästa av dessa hjälper dig att skapa och regelbundet ändra dina lösenord, som är lagrade i en virtuell "lockbox" i själva programvaran. ��

Din chef synkroniserar sig med alla enheter du använder. Allt du behöver göra är att komma ihåg ett enda lösenord - det som låter dig in i lösenordshanteraren.

När du bläddrar fyller din chef in lösenord till webbplatser automatiskt, så att du kan gå längs ditt glada sätt och göra dig MYCKET mindre sårbar online.

Utvärderingsprocessen

Låt oss gå djupare in i vad vi specifikt letar efter när vi jämför en lösenordshanterare. Här är grunderna som de bästa mjukvaruprodukterna som vi granskat ger som grundläggande element:

 • Säkra data i molnet och på din maskin eller mobila enheter
 • Använd den mest effektiva formen av mycket använt kryptering
 • Kom med paket för Windows, macOS, Android och iOS
 • Har gratisalternativ, men du måste betala lite för maximal nytta
 • Obegränsad installation på flera enheter under ett konto
 • Obegränsat antal lösenord

Andra viktiga funktioner som vi hittade på vissa men inte alla produkter inkluderar dataöverträdelse varningar och tvåfaktorautentisering (detta är bra - mer senare).

Andra går utöver grundläggande lösenordshantering för att inkludera en plats för att lagra ofta använda information som kreditkort och personuppgifter. Fördelen här är att du säkert och snabbt kan fylla i saker som du använder mycket när du fyller i formulär online.

Åh ja, det huvudlösenordet vi nämnde? Ingen av produkterna som vi testade tillåter dig att återställa den om du glömmer, även om du får återställa den i vissa fall.

Om du är den typ av person som använder knapparna "glömt mitt ID" och "glömt mitt lösenord" oftare än du byter underkläder kan det förekomma vissa beteendemodifieringar i din framtid. Oroa dig inte. Det här är bra.

På med showen!

Låt oss ta reda på det och avslöja våra val för de bästa lösenordshanterarna på marknaden.

(Förresten, om du undrar om den sista funktionen där nere i listan - biometrisk inloggning - är det riktigt coolt. Kanske till och med James Bond-grejer. Det är här du kan använda unika personliga identifierare som din röst eller fingeravtryck för att logga in mjukvaran.)

# 1. 1Password (✨3 gratis månader för våra läsare ✨)

(Bäst i showen - fel - totalt sett)

 • Kostnad: $ 35,88 / år
 • Plattformar: Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Chrome OS
 • Gratis versiongräns: 3-månaders gratis testversion med obegränsat antal enheter
 • 2FA: Japp
 • Browser Plugins: Chrome, Firefox, IE, Safari, Edge
 • Biometrisk inloggning: Face ID, Touch ID på iOS & macOS, de flesta Android-fingeravtrycksläsare

FÖRDELAR

 Reseläget hindrar "mannen" från att se din personliga information under internationella resor.

NACKDELAR

Kan vara lite billigare

1Password började livet uteslutande som en Apple-applikation, men har genom åren expanderat till de flesta operativsystem och sett en enorm förbättring av funktionaliteten över hela linjen. 1Password är nu kompatibel med nästan 98% av alla operativsystem som finns i enheter globalt.

När du har testat tjänsterna kommer du snabbt att märka att 1Password har investerat mycket tid och resurser på deras tjänster till förmån för alla sina kunder - som i alla servicesteg kan få tillgång till kundsupport dygnet runt, 7 dagar i veckan, året runt. 1Password är designat för att ha ogenomträngligt skydd, robust funktionalitet och sömlösa gränssnitt premium service.

Så förvänta dig inte en annan gratisversion än den kostnadsfria testversionen, eftersom detta inte är ett av de företag som begränsar tjänsten. Du prenumererar antingen, får alla säkerhetsfunktioner och får fantastiskt stöd, eller så får du ingenting alls - vilket inte är illa, helt enkelt inte idealiskt för vissa människor.

Normalt ger 1Password alla a 30 dagars gratis prövotid, men eftersom Integritet Australien älskar 1Password så mycket ❤️, vi har fått en exklusiv affär. Alla läsare i Privacy Australia får en 3-månaders gratis provperiod endast fram till 9 oktober 2019 (Klicka här för att få det nu).

Allt som sagt, 1Password har tagit tronen att vara den bästa lösenordshanteraren över hela linjen. Kolla in vår fullständiga 1Password-granskning här.

# 2. Dashlane

(Nytt, förbättrat och bättre än tidigare)

 • Kosta: $ 40 / år
 • plattformar: Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Chrome OS, watchOS
 • Gratis versiongräns: En enhet
 • 2FA: Japp
 • Browser Plugins: Chrome, Firefox, IE, Safari, Edge
 • Biometrisk inloggning: Face ID, Touch ID på iOS, de flesta Android-fingeravtrycksläsare

FÖRDELAR

 Ändra direkt en hel del lösenord.

NACKDELAR

Lite dyrare än andra.

Ursprungligen släppt 2012, har Dashlane genomgått några växande smärta under åren, och företagets ingenjörer fortsatte utvecklingen framåt genom test och fel som det verkade. Det spelar ingen roll nu.

Dashlane sitter högst upp i vår lista med rekommendationer för lösenordshanterare som det näst bästa valet. Varför? Några goda skäl.

Först av allt har Dashlane förbättrats i nästan varje område sedan förra gången vi tittade på det. Inte bara har den inkluderat en allvarlig uppgradering i webbläsarsupport - alla biggies är representerade - utan det fungerar lika bra som en stationär, moln eller mobil lösning, med ett verkligt fantastiskt användargränssnitt.

Du kommer INTE att gå vilse eller förvirras med Dashlane. För $ 40 / år för den betalda versionen kanske du känner dig lite avskräckt av priset. Lita på oss, första gången du har förmågan att ändra lösenord i massa på grund av ett dataintrång, kommer du att vara en lycklig husbil. Kolla in vår fullständiga Dashlane-recension här.

# 3. Lastpass

(Pretty Darn Good Too)

 • Kostnad: $ 24 / år
 • Plattformar: Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Chrome OS, Windows Phone, watchOS
 • Gratis versiongräns: Begränsad lösenordsdelning och tvåfaktorsautentisering
 • 2FA: Japp
 • Browser Plugins: Chrome, Firefox, IE, Safari, Edge, Maxthon, Opera
 • Biometrisk inloggning: Face ID, Touch ID på iOS & macOS, mest Android & Windows fingeravtrycksläsare

FÖRDELAR

 Solid design och prestanda för ett bra pris.

NACKDELAR

Vissa människor föredrar den riktiga skrivbordsinstallationen som inte finns.

Vi kommer att säga att det inte finns mer än en gnats avstånd mellan LastPass och Dashlane när det gäller kvalitet, funktioner, enkel konfiguration och support.

Det verkar som att den kostnadsfria versionen av LastPass kommer med färre funktioner än Dashlane, och den betalade versionen är märkbart billigare till 24 dollar per år.

För den som gillar livet i molnet kräver denna produkt ingen nedladdning eller installation; det är fullt tillgängligt via ett webbgränssnitt och webbläsarutvidgningar.

Om du bara vill betala $ 24 / år och inte mer, är LastPass ditt val, och vi tror att du kommer att vara nöjd med det. Men om du kan hämta upp $ 40 per år Dashlane-kostnaden, som inkluderar allt LastPass erbjuder och lite mer - ah, skruva fast det - det finns inget dåligt val mellan dessa två. Kolla in vår fullständiga LastPass-recension här.

# 4. NordPass

(En ny, elegant service från ett erfaret varumärke)

 • Kostnad: $ 35,88 / år
 • Plattformar: Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Chrome OS, Windows Phone, Kindle, BlackBerry
 • Gratis versiongräns: Enkel enhet
 • 2FA: Japp
 • Browser Plugins: iOS, Android, Chrome, Firefox, Opera, Edge
 • Biometrisk inloggning: fingeravtryck (på tillämpliga enheter)

FÖRDELAR

 Utmärkt kundsupport
 Avancerad säkerhet

NACKDELAR

Kan vara dyrt
Endast fingeravtryck biometri tillgängliga

Nord-företaget (Nords?) Är lite av ett gammalt hushållsnamn i onlinesäkerhetsvärlden. Enkelt uttryckt är de det mest respekterade namnet i VPN-världen. Deras lösenordshanteringstjänst lever upp till denna post.

Säkerheten är, som vi har förväntat oss, högst upp. Top of the line-kryptering, biometrisk autentisering och arkitektur med nollkunskap (ett mycket smartare system än det låter) kombineras för att göra säkerheten tätare än Fort Knox.

Det är också lätt att använda och det finns egentligen inga kinks i den tjänst vi kunde hitta. Det ger dig en enkel intuitiv upplevelse på inbyggda OS-appar och webbläsarutvidgningar som vi tror är hela poängen med ett lösenordshanterare.

I den sällsynta upplevelsen du har problem är deras prisbelönta kundsupport till hands dygnet runt.

Om du verkligen vrider vår arm för att lura ut en brist, kommer priset att tänka på. Det är inte överdrivet dyrt, men det är där uppe, så du måste vara ganska hängiven till ditt lösenordssäkerhet för att motivera det.

Det finns också det faktum att NordPass endast tillhandahåller fingeravtryck Biometri, vilket kan vara en smärta på enheter där det inte är tillämpligt.

Hur som helst, det är en fantastisk tjänst med fantastiska webbläsarutvidgningar som vi rekommenderar. Det kan också fortsätta att klättra på rankningarna eftersom vi använder det över tid.

# 5. Vårdare

(Bästa billiga alternativet för lösenordsskydd)

 • Kostnad: 25,49 dollar / år (Vanlig $ 30 / år)
 • Plattformar: Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Chrome OS, Windows Phone, Kindle, BlackBerry
 • Gratis versiongräns: Enkel enhet
 • 2FA: Japp
 • Browser Plugins: Chrome, Firefox, IE, Safari, Edge
 • Biometrisk inloggning: Face ID, Touch ID på iOS & macOS, Windows Hej, de flesta Android-fingeravtrycksläsare

FÖRDELAR

 Stor design och starka säkerhetsfunktioner.

NACKDELAR

På den dyra sidan med tanke på svag formfyllningsförmåga osv

Keeper är en fin lösenordshanterare som har valt att fokusera på att leverera den högsta tillgängliga säkerhetsnivån.

Avvägningen för den sinnesfrid är några besvär, varav ett är en brist på förmåga att ändra lösenord i bulk. En annan är att du inte kan komma in i mobilappen genom en enkel fyrsiffrig pin.

Om du inte använder någon form av biometrisk inloggning måste du ange fullt huvudlösenord varje gång. Du måste ställa dig själv en fråga.

Känner du dig säker? Det gör du, punk?

Ledsen, vi körde in i smutsiga Harry-fodralvärld en sekund ... Tillbaka till verkligheten.

Om säkerhet till varje pris, eller $ 30 dollar per år, är viktig för dig, kan Keeper vara din lösning.

# 6. Enpass

(Om du gillar funktionell - och ingenting annat)

 • Kostnad: $ 9.99 (engångsavgift)
 • Plattformar: Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Chrome OS, Windows Phone
 • Gratis versiongräns: 20 artiklar (endast mobil)
 • Tvåfaktorsautentisering: Nej
 • Browser Plugins: Chrome, Firefox, Safari, Edge, Opera
 • Biometrisk inloggning: Touch ID på iOS & macOS, Windows Hej, de flesta Android-fingeravtrycksläsare

FÖRDELAR

 Inga pågående avgifter.

NACKDELAR

Funktionellt är det motsvarigheten till den kostnadsfria versionen av LastPass.

Jämfört med de hittills granskade produkterna, Enpass är ett fynd: gratis för skrivbordsversionen och en engångsavgift ($ 9.99) för mobiltelefonbruk.

Uppenbarligen kommer du inte att få alla snygga funktioner och klockor och visslingar som andra kan ha för en så söt affär. I ett fall - tvåfaktorsautentisering - får du inte något som anses vara ganska avgörande för robust online-säkerhet.

Eftersom lösenordshanteringsindustrin, som många andra, fortsätter sin galna rusa mot molnlagrings- och prenumerationsplaner, föredrar Enpass att sparka den gamla skolan. Även om ett fokus på lokal datalagring kan krämma stilen hos dem som alltid är på jakt efter nya tekniska framsteg, kommer alla som vill att lägga personliga data online gillar förmodligen Enpass.

Det är lätt på funktioner men om allt du vill ha är något billigt att hantera några lösenord för dig kan den här produkten vara ditt svar.

# 7. Zoho Vault

(En annan lösning utan krusiduller)

 • Kostnad: Gratis tilläggstjänst
 • Plattformar: Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Windows Phone
 • Gratis versiongräns: Ingen delning
 • 2FA: Japp
 • Browser Plugins: Chrome, Firefox, Safari
 • Biometrisk inloggning: Touch ID på iOS, de flesta Android-fingeravtrycksläsare

FÖRDELAR

 Helt gratis för icke-företag.

NACKDELAR

Har problem med Google-inloggningar.

Om du eller ditt företag redan är en prenumerant på Zoho-paketet med företagsverktyg kan du använda Zoho Vault som en gratis tilläggstjänst.

Om det är en lösenordshanterare utan krusiduller du söker kan det vara en perfekt lösning. Vet bara att det i en rak jämförelse inte motsvarar våra favoriter som Dashlane och LastPass. Anmärkningsvärda frånvarande funktioner inkludera masslösenordsläge och fyllning av personuppgifter.

Vi har ingen sak i världen mot Zoho Vault. Det är gratis, och om det är det du söker, fortsätt med ditt dåliga jag. Verkligheten är att du kommer mer i vägen för funktioner i LastPass gratisversion.

En sak som denna lösenordshanterare erbjuder som är unik i dess billighet är möjligheten för en familj på fyra eller färre att dela lösenord.

# 8. RoboForm

(Som RoboCop - Old and Cranky)

 • Kostnad: $ 20 / år
 • Plattformar: Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Chrome OS
 • Gratis versiongräns: En enhet
 • 2FA: Japp
 • Browser Plugins: Chrome, Firefox, IE, Safari, Edge, Opera
 • Biometrisk inloggning: Face ID, Touch ID på iOS & macOS, mest Android & Windows fingeravtrycksläsare

FÖRDELAR

 Det är billigt och ... eh ... det är billigt.

NACKDELAR

Om du letar efter intuitiv design för dagens diskriminerande surfare, fortsätt leta. Du hittar det inte här.

RoboForm kom först på scenen 1999. Du skulle nästan behöva alla fingrar och tår för att räkna så högt, vilket gör det praktiskt förhistoriskt i tekniska termer. Medan premiumversionen är blygsam prissatt till $ 20 / år, är detta ett annat fall att få mindre än våra två bästa rekommendationernas gratisversioner.

Det fungerar på ett trovärdigt sätt i att fylla i formulär och support för webbläsare och operativsystem är anständigt, RoboForm behöver en allvarlig översyn innan den kommer att vara redo att konkurrera med branschledare.

Trots vår ljumma rekommendation utför RoboForm grunderna upp till snus: obegränsat lösenord, bildar autofyllning, molnskopia, flera enhetssynkronisering, säker lagring och möjligheten att ge nödåtkomst till en annan RoboForm-användare.

Till moln eller inte moln

Du kanske har märkt någonstans säkerhetskopiera i den här artikeln, vi är inte säkra på var, det nämndes att en av produkterna (1Password) erbjuder möjligheten att lagra lösenord lokalt. Låter så 1995, eller hur? Det roliga är att det faktiskt finns en liten säkerhetsfördel för detta scenario.

Vad det betyder är att alla dina data och lösenord lagras på varje enhet du använder; en tredje part som Dropbox låter dig synkronisera över enheterna. Det är inte den mest användarvänliga lösningen, men om du är hyper-säkerhetsmedveten ...

Den alternativa modellen, som har omfamnats av våra favoriter Dashlane, LastPass och några andra, lagrar data i molnet med hjälp av top-of-the-line krypteringsteknik.

Oavsett hur vi skivar det, finns det dock verkligheten att en molnbaserad tjänst kan penetreras av hackare och dina lösenord komprometteras. Det betyder inte att lagring av dem lokalt betyder att det inte finns någon chans att en cyberkriminell orsakar skada.

När det gäller internet, absolut har allt potential att vara sårbar att attackera. Vid någon tidpunkt måste du bara bestämma om du vill delta i den mest inflytelserika medieplattformen i hela historien eller inte.

Vårt sista ord om ämnet ... för nu

Vi hoppas verkligen att den här artikeln inte har skrivits förgäves - att åtminstone en dålig schlubb där ute i interwebs-land kommer att läsa den och bestämma sig för att börja använda en lösenordshanterare. Idag är det dumt att inte göra det.

I takt med att sofistikerade attacker blir mer sofistikerade att du kan göra din dator oanvändbar tills du betalar en avgift (Ransomware), det är helt enkelt ingen mening att röra sig med online-säkerhet. Tekniken finns för att låsa ner din maskin och personuppgifter med verkligen starka lösenord. Vi vill föreslå att du utnyttjar det.

Hoppas den här artikeln var till hjälp, om du så definitivt vill ta en topp vid vår omfattande uppdelning av bästa VPN-tjänster i Australien också.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me