Bästa skärmar för dataskydd

När du arbetar i en kontorsmiljö eller var som helst omgiven av andra människor har du rätt till integritet på din dator. Detta gäller särskilt om du ofta hanterar känslig företagsinformation som inte bör ses av utomstående. Så vad är exakt den bästa lösningen?


Om du inte har en kontordörr att gömma sig bakom, är ett filter för sekretessskärm det näst bästa alternativet. Du behöver inte oroa dig för att människor tappar bakom dig och läser av din skärm.

Dessa enheter gör det så att din bärbara eller stationära skärm bara kan ses av dig när du sitter framför den. Den här artikeln ger en översikt över hur sekretessfilter fungerar och erbjuder sedan rekommendationer för fyra produkter på marknaden idag.

Grunderna för sekretessskärmar

När du ställer in ett filter för sekretessskärm för första gången på din dator, det kan kännas som ett magiskt trick. När du sitter framför skärmen och tittar direkt på den kommer du inte att märka skyddet alls. Men om du står upp eller flyttar sida till sida kommer skärmen att se ut som en vanlig svart rektangel, med all text och bilder dolda.

laptop klicka tangentbord vektor

Magin med skärmfilter för privatliv handlar om vinklar och material. De är tillverkade av en speciell plast som kan polariseras, precis som solglasögon som är designade för UV-strålskydd. Som ett resultat blir plasten bara genomblickad när den ses från ett direkt-på-läge.

En extra bonus med sekretessfilter är att de minskar bländningen från solen och andra ljuskällor. Detta gör det lättare att arbeta hela tiden. Du kanske också märker att din ögonen känner sig mindre ansträngda från långa sessioner på datorskärmen efter att du har installerat ett filter.

Det beror på att skärmfiltret för sekretess också minimerar UV-strålarna kommer i den andra riktningen. Överväg att investera i ett par specialglasögon för att hjälpa dig mer med ögonbelastning.

Storlek på ditt filter

Datorskärmar mäts i tum i en diagonal vinkel. Till exempel kommer en 15-tums bärbar dator att ha en skärm som mäter exakt 15 tum från skärmens övre vänstra hörn till det nedre högra hörnet.

När du mäter din bärbara skärm eller skrivbordsmonitor för att passa ett integritetsfilter, se till att du bara använder det faktiska visningsområdet och inte några gränser eller ramar som omger det.

bärbar datorskärm mätning

1. SenseAGE

SenseAGE är en Taiwan-baserad tillverkare som tillverkar en rad dator-, smarttelefon- och surfplattatillbehör, inklusive skärmfilter för integritet. Deras filter är utformad främst för bildskärmar används med stationära datorer, så bärbara datorer kan behöva hitta en alternativ lösning.

SenseAGE sekretessskärm 23 tumSkärmfilter för sekretess från SenseAGE finns tillgängliga i antingen förhållandet 16: 9 eller 16:10 såväl som i storlekar från 17 tum till 24 tum för PC-användare. Filter kan också köpas med halvtums mellanrum, vilket är bra om du har en bildskärm i unik storlek.

Apple-användare med ett stort iMac-skrivbord kommer gärna att veta att SenseAGE erbjuder skärmfilter för sekretess som är specifikt utformade för dessa skärmar. Observera att dessa specialfilter kommer att kosta mer än liknande storlekar för PC-stationära datorer.

Synlighet: SenseAGE-skärmfilter för sekretess erbjuder synlighet inom 30 graders vinkelområde, vilket är standarden för sådana enheter. Företaget betonar att deras filter är speciellt utformad för att blockera former av blått ljus som är en vanlig orsak till ögonbelastning bland datoranvändare.

SenseAGE hävdar också att deras filter för sekretessskärm kommer att ge mellan 15 och 23 procent bättre tydlighet jämfört med konkurrenternas modeller. Skärm tydlighet är kritisk för alla datoranvändare, eftersom du inte vill att ditt filter ska minska möjligheten att se innehållet på din skärm.

recensioner: Filter från SenseAGE har i allmänhet positiva recensioner vad gäller deras bildkvalitet och blockeringsfunktion. Det har emellertid rapporterats problem med att få ett SenseAGE-filter för att hålla sig fast på en datorskärm.

SenseAGE säger att deras produkter erbjuder sex olika lägen för installation, men de flesta innebär att man litar på limremsor för att ansluta filtret till skärmens ram. Dessa limremsor kan tappa sin kraft över tid på grund av damm och andra faktorer, vilket gör det utmanande att hålla filtret på plats.

Köp av SenseAGE-skärmfilter med sekretess kommer med en standarduppsättning av tillbehör, inklusive en uppsättning av kantflikar och en uppsättning av limremsor. Som ett trevligt tillskott kommer filtret med en speciell mikrofiberduk för att rensa damm och annat skräp från enheten.

2. BesLif

BesLif är ett relativt nytt företag som har gått in på filtermarknaden för privatlivsskärm.

De erbjuder ett urval av produkter som är utformade för att passa PC-skärmar med stor skärm och flera filter specifikt byggda för Mac-skärmar. Deras filter kommer passar de vanligaste skärmdimensionerna även om de inte erbjuder så många variationer som konkurrenter som SenseAGE.

BesLifs sekretessskärmFilter tillverkade av BesLif kommer att begränsa visningen till den 30-graders vinkel som är standard i branschen. Deras produkter inkluderar också bländningsteknik och har vändbara sidor: en för en glansig look och en för en matt look. Användare har möjlighet att växla mellan de två med minimala avbrott.

Kosta: I genomsnitt är detaljhandelskostnaderna för BesLif sekretessfilter högre än andra konkurrenter, särskilt när det gäller Mac bärbara och stationära versioner. Priset kan motiveras tack vare filtrets höga kvalitet och eleganta design, vilket BesLif säger är 12 procent ljusare än liknande modeller.

Fördelar: En av de största fördelarna med BesLifs sekretessfilter är att det är det rep tålig och minimerar mängden damm som samlas in. Dessutom erbjuder deras filter enkel installation utan klisterremsor eller lim krävs. BesLif-filter använder speciell magnetteknik för att säkert och säkert fästas till bildskärmsramarna. Vissa nyare versioner av BesLif-filter erbjuder ett bild-och-glid-alternativ för installation.

Köp av ett BesLif-skärmfilter med sekretess kommer inte med några rengöringsdukar eller extra tillbehör. Företaget använder emellertid enkla förpackningsmaterial som är giftfritt och bättre för miljön, vilket kan vara viktigt för kunder som vill köpa ett nytt filter.

3. Aiscpro

Företaget Aiscpro tillverkar sina serier med sekretessfilter i Korea med lokala material. Aiscpro erbjuder på marknaden innehåller färre sorter än vissa konkurrenter, men det hjälper till att förenkla deras försäljnings- och marknadsföringsstrategi.

Aiscpro magnetisk integritetsskärmskyddFilter från Aiscpro är indelade i två primära divisioner: widescreen monitorer och laptop monitor. Modellen för widescreen-skärmar kan anpassas i olika storlekar från 19 till 24 tum. Det bärbara alternativet finns bara i en 15-tums modell som passar de flesta Mac- eller PC-skärmar.

Kosta: Detaljhandelspriset för Aiscpro sekretessskärmfilter är i den högre änden jämfört med liknande enheter, främst på grund av materialets typ och inköp. Enligt företaget är resultatet att deras filter skapar bättre tydlighet för tittaren och en mörkare upplevelse för dem som tittar i en annan vinkel.

Synlighet: Liksom andra märken för skärmfilter för privatliv, kommer Aiscpro modeller med den extra bonusen att vara bra för dina ögon. Deras mönster blockerar 97 procent UV-ljus och 70 procent av blått ljus, de två vanligaste källorna för ögonbelastning med datorer.

recensioner: Aiscpro-serien med filter för integritetsskärmar har fått positiva recensioner från användare runt om på nätet, till stor del tack vare dess tunnhet och enkla installation. Många andra filtermärken är byggda med tjock plast som nästan känns som att du lägger en ruta av glas framför din skärm. Å andra sidan är Aiscpro-modeller filmliknande och genomsnittliga 0,4 millimeter tjocklek, vilket gör dem knappast märkbara när du använder datorn.

När det gäller installationen erbjuder Aiscpro två alternativ. Deras billigare skrivbordsfilter har plastdelar som du fäster på monitorns sida så att du enkelt kan skjuta filmfiltret framför skärmen. Det är lätt att installera eller ta bort men kan vara utmanande att hålla centrerad.

De dyrare Aiscpro-filtren för bärbara datorer levereras med magnetteknik, liknande BesLif-modellerna. Magneterna i skärmfiltret kommer att hålla den perfekt centrerad och utgör inte en risk för datorns inre delar. Dessutom innehåller Aiscpro bärbara skärmfilter specialdesignade hål för att möjliggöra åtkomst till webbkamera. Detta innebär att du kan delta i en videochatt eller -möte utan att behöva ta bort filmfiltret.

När du köper ett Aiscpro-skärmfilter för privatliv får du en mikrofiberrengöringsduk och en bruksanvisning. För skrivbordsmodeller som kräver delinstallation ingår två uppsättningar av plastreglagen, om en går sönder eller inte kan monteras enkelt.

4. KAEMPFER

KAEMPFER är ett populärt globalt varumärke som specialiserat sig på produktion av skärmfilter för sekretess. Liksom många av sina konkurrenter delade de upp sina produktlinjer i två huvudkategorier: skrivbordsfilter och bärbara filter, båda med en rad olika storlekar.

KAEMPFER 27 tum för Mac

På skrivbordssidan av saker är KAEMPFER-filter tillgängliga börjar på 17 tum och går upp till 27 tum, vilket är större än många konkurrerande varumärken. Inom skrivbordets filterlinje finns det specifika modeller som är utformade för att stödja den senaste versionen av iMac-datorer med en högupplöst retina-skärm.

För bärbara skärmfilter skiljer KAEMPFER inte mellan Mac- och PC-modeller. De erbjuder fem storlekar, från 11,6 tum och går upp till 15,6. Detta inkluderar vissa bärbara storlekar som är mindre vanliga och kan vara svåra att matcha med andra märken.

Synlighet: KAEMPFER erbjuder branschstandarden 30-graders vinkelbarhet och använder en polariserad beläggning på deras plast för att minska skadligt blått ljus och irriterande bländning. De använder material med hög densitet för att förhindra repor eller andra skador. De flesta granskarna håller med om att skärmen för KAEMPFER-sekretessfilter är byggd för att pågå länge.

Nackdelar: Flera användare har emellertid rapporterat installationsproblem med KAEMPFER skrivbords- och laptopfilter. Deras modeller kräver alla ett komplext system med flikar och limremsor för att låta filtret glida längs skärmen. Tyvärr är instruktionerna för installationen oklara och flikarna och remsorna får inte stanna på plats. Vissa användare beslutade istället att fästa filtret med vanlig tejp.

På den ljusa sidan av saker, erbjuder KAEMPFER betydligt lägre priser på filter än jämfört med konkurrenter, särskilt för stora stationära och bärbara datormodeller.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me