Bästa webbomslag (2020)

Eftersom sekretess online har blivit ett viktigt ämne de senaste åren börjar konsumenterna oroa sig mer för hur deras enheter fungerar när de är anslutna till internet.

Det har konstaterats att datorer, surfplattor och smartphones med mikrofoner och kameror kan spela in data även när deras telefoner sover eller är inaktiverade.

Nästan alla moderna bärbara datorer levereras nu med en webbkamera inbyggd i toppen av skärmen. Detta tillåter enkel videochatt via Skype-, Facetime- eller mötesapplikationer.

Men om du verkligen bryr dig om sekretess och är orolig för att din dator, internetleverantör eller regering kommer att kunna få åtkomst till information när som helst, du borde förmodligen få en webbkameraomslag.

Den här artikeln kommer att gå igenom några vanliga frågor som kommer upp relaterade till webbkameraomslag och ger sedan rekommendationer för flera populära märken.

Grunderna i webbkameratäcken

Webbkameraomslag omfattar inte mycket snygg teknik. De är utformade för att göra en enkel sak: blockera kameran från att kunna fånga alla bilder framför din skärm. Det enklaste sättet att uppnå detta är att lägga en fysisk barriär ovanpå webbkameran som kommer att dölja den i mörkret.

PC webbkamera vektorDu kommer att vilja överväga att få separata webbomslag för alla dina enheter, inklusive datorer, smartphones och surfplattor. Den bästa metoden är att hålla webbkameran täckt hela tiden såvida du inte är aktivt engagerad i en videochatt. Annars riskerar du att låta inkräktare få fjärråtkomst till kameran.

�� Säkerhetstips: Som en extra säkerhetsåtgärd kan du också inaktivera webbkamerafunktionen manuellt via enhetens operativsystem. För Windows-användare högerklickar du på Start-menyn och väljer "Enhetshanterare." Utöka sedan kategorin "Imaging-enheter", högerklicka på "Integrerad kamera" och välj alternativet [Avaktivera].

Mac-operativsystemet har ingen systeminställning för att inaktivera den inbäddade webbkameran i alla applikationer, men du kan öppna Facetime-applikationen och använda "Inställningar" -menyn för att avgöra när kameran är aktiverad.

Inställningar: På smartphones och surfplattor kan Apples iOS-system välja vilka applikationer som har möjlighet att komma åt fram- och bakkamera. Gå till appen Inställningar och navigera till menyerna "Allmänt" och "Begränsningar". Därifrån kommer du att se en lista över applikationer som har begärt kameratillgång med en växel för var och en.

För Android-användare, gå till inställningsområdet och klicka på "Applications". Hitta sedan "Camera" i listan och tryck på "Disable" -knappen. Om det inte är tillgängligt använder du alternativet "Behörigheter" för att inaktivera kameran för vissa applikationer.

Tänk på att inaktivering av en webbkamera via programvara och operativsystem inte alltid är tillräckligt för att bevara din integritet och anonymitet online. Hackare har utvecklat skadlig programvara som kan kapa din dators hårdvara och fjärrkontrollera webbkameran.

Så det är viktigt att ha en stark antivirusskanner på varje enhet du äger och regelbundet skanna din dator efter virus och skadlig kod.

1. CloudValley

CloudValley är en av de ledande återförsäljarna av webbtäckningar, och med goda skäl ...

Deras flaggskeppsprodukt har den stora fördelen att de är kompatibla med både PC- och Mac-bärbara datorer, liksom alla nya iPhone- och iPad-modeller. CloudValley webbkameraomslaget är extremt liten - bara 0,6 millimeter tjock - så du kommer inte ens att märka det när du använder din enhet.

CloudValley webbkameratäckningEn annan viktig fördel med CloudValley webbkameraomslaget är enkel installationsprocess. Skyddet består av en enda metallbit som bildar en tätning med ramen eller skärmen på din enhet.

Allt du behöver göra är att trycka på locket mot kameran i femton sekunder för att fästa det. Skyddet kan också avlägsnas när som helst utan att skada skärmen eller kameran.

När du väl har installerat behöver du helt enkelt svepa CloudValley-locket till höger för att blockera åtkomst till kameran. När du vill använda kameran på din bärbara eller mobila enhet för videochatt, vänder du svepet för att avmarkera kameran. Skyddet påverkar inte indikatorlampan eller någon annan del av din enhet.

recensioner: CloudValley webbkameraomslag har fått hundratals positiva recensioner från användare över hela världen, där den enda nackdelen är kostnad. Omslag från CloudValley kommer att kosta mer än andra märken, främst på grund av de material som används i produkten. Den extra kostnaden kan dock vara värdefull om du vill ha ett webbkamera-lock som kompletterar den eleganta designen på din bärbara dator, telefon eller surfplatta.

Köp från CloudValley kommer med en uppsättning av två webbkåpor och en installationsguide. Dessutom har CloudValley en 18-månadersgaranti som täcker eventuella oavsiktliga skador eller fel, liksom andra kundtjänstförfrågningar.

2. MagiDeal

MagiDeal erbjuder en lågkostnadslösning för dig som vill ha ett enkelt sätt att blockera sin webbkamera utan att betala mycket pengar. Varumärkets grundläggande produkt innehåller en uppsättning av tre mörkgrå webbkameraomslag som kan anslutas till en rad enheter, inklusive bärbara datorer, smartphones och surfplattor.

MagiDeal webbkameraomslagMagiDeal webbkameraomslaget mäts till 0,8 mm tjocklek, vilket är något mer än CloudValley-omslaget men bör inte påverka hur din bärbara datorlock stängs eller hur din smartphone passar i en ficka eller väska. Hela kåpan är bara 18 millimeter uppmätt från vänster till höger.

MagiDeal tillverkar sina webbkameror med mycket hållbar plast, varför de kan sälja dem till lägre kostnader än vissa konkurrenter. Tänk dock på att metallbaserad webbkamera-täckning normalt håller längre än de som är gjorda av plast eller annat material.

Varje MagiDeal-webbkåpa har bitar av dubbelsidigt lim fäst på baksidan av produkten, vilket innebär att installationen bara kräver några sekunder för att anpassa det till kameran och sedan trycka ner ordentligt. Emellertid kan det vidhäftande materialet förlora sin klibbighet över tid och locket kan tappa sin justering som ett resultat.

recensioner: MagiDeal webbkameraomslag har mestadels positiva recensioner, tack vare deras enkla design och användning. Kameraöppningen är något större än vissa konkurrentprodukter, vilket kan vara till hjälp om du har en webbkamera som stöder vidvinkelbild.

Den största nackdelen med att använda MagiDeal webbkameraöverdrag är med smarttelefonanvändare. Om du har en nyare telefon med ett två-kamerarsystem på baksidan kommer MagiDeal-locket inte att kunna blockera båda kamerorna samtidigt. ��

3. Forito

Forito-märket med webbkameraomslag är en annan ekonomisk lösning för att lägga till skydd mot hackare och andra hot om fjärrintrång. Precis som MagiDeal-produkten innehåller Forito en uppsättning av tre omslag med varje köp som kan fästas till alla modeller av bärbara datorer, surfplattor och smartphones.

Forito webbkåpaForito webbkåpan har en tjocklek på ungefär 0,7 millimeter, vilket är bra jämfört med vissa konkurrenter men inte det tunnaste alternativet på marknaden. Liksom MagiDeal-omslaget är Foritos produkt främst tillverkad av plast och är därför betydligt billigare än andra metallalternativ som CloudValley.

Installation: På baksidan av en Forito-webbkåpa är ett band som tillverkas av 3M-företaget. När bandets baksida har skalats av kan du trycka på locket till vilken enhetsskärm som helst och fäst det. Om du tar bort locket får det inte några repor eller rester, vilket innebär att du kan växla ett lock mellan flera enheter om det behövs. ���� ��

För att blockera en enhets webbkamera med ett Forito-lock, behöver du helt enkelt skjuta plastfliken från vänster till höger. Forito-omslag har en öppning på bara 5 millimeter, vilket är mindre än de flesta konkurrenter. Detta kommer bara att utgöra ett problem om du har en speciell webbkamera med vidvinkelförmåga.

Innan du installerar ett Forito-lock på en bärbar dator, surfplatta eller smartphone måste du rengöra skärmområdet med en mikrofiberduk. Detta är för att säkerställa att tejpen kan anslutas ordentligt till enheten. Forito erbjuder en fullt utbytesprogram om det finns några fel eller problem med deras webbkamera-omslag.

4. Niome

Niome-slutarklocka för webbkameraNiome är en liten återförsäljare av datortillbehör, inklusive en webbkåpa som främst är inriktad på bärbara ägare. Storleken och måtten på Niome-locket kommer inte att anpassas enkelt till de flesta smartphone- eller surfplattamodeller.

Det främsta skälet till att tänka på ett Niome webbkamera är färg. De flesta konkurrenter erbjuder bara svarta eller mörkgrå lösningar, som Niome-locket kommer i en silverfärg som kan komplettera vissa bärbara design. Deras skydd är gjorda av plast men har en utseende av borstad metall.

Nackdelar: Tyvärr har Niome webbkamera-omslag också vissa brister. Vissa konsumenter har rapporterat problem med att plasten bryts medan de försökte fästa den på en skärm. Dessutom är den limremsa som används på baksidan av Niome webbkåpan av lägre byggkvalitet än konkurrenter, vilket innebär att det troligen inte kommer att hålla så länge och kan lossna.

De flesta webbkameraomslag finns i förpackningar om två eller fler, på grund av att konsumenter ofta äger flera enheter som har kameror. Niome säljer bara sin modell i enstaka förpackningar, vilket gör det ett relativt dyrt alternativ, särskilt när man tar med ytterligare fraktkostnader.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me