Avast SecureLine VPN-granskning: En tillräcklig, om dyr prissättning, VPN

Om du gillar att spendera mer pengar än nödvändigt för samma tjänst, har vi ditt VPN här.


Avast skryter mer än 430 miljoner användare, vilket gör det mycket större än andra VPN-leverantörer. Vår Avast SecureLine VPN-granskning hjälper dig att avgöra om Avast - ett pålitligt namn i säkerhetsvärlden - lever upp till sitt namn när det gäller VPN.

Avast SecureLine VPN är ett av ett antal program som erbjuds av det världsberömda cybersecurity-företaget Avast. Avast är baserat i Tjeckoslowakien och har kontor i ett antal länder runt om i världen, inklusive USA, Tyskland, Kina och Japan.

Eftersom Avast Secureline VPN bara är en av de många produkterna företaget erbjuder, om du bara vill köpa VPN, bör du veta att du kommer att bli det bombarderade med en horde försök att sälja upp du på andra säkerhetsfunktioner. Detta kan vara irriterande. Tack och lov finns det ett alternativ att inaktivera de säljande funktionerna.

För den första raden om större betyder bättre när det gäller VPN-tjänst, läs vidare.

Översikt

FeaturesInformation
användbarhet: Lätt
Loggningspolicy: Ingen loggning
Serverstorlek: 55 servrar
Serverdistribution: 34 länder
Stöd: Telefon, biljetter och kunskapsbas
torrenta: Tillåten
Strömning: Begränsad
VPN-protokoll och kryptering: OpenVPN, IPSec & IKEv2-protokoll; 256-bitars AES-kryptering
Huvudkontor: Tjeckien
Pris: $ 59.99 / år
Officiell hemsida: https://www.avast.com/
Fördelarna med Avast SecureLine VPN:
 • Bra hastighetstestresultat
 • Gratis sju dagar rättegång
 • Lås upp strömningstjänster (sporadiskt)
 • Inga sekretessläckor
 • Enkel service att använda
Nackdelarna med Avast Secureline VPN:
 • Högre pris än genomsnittet
 • Ingen VPN för routrar
 • Ingen anonym betalning via Bitcoin
 • Företaget lagrar vissa loggar

Registrera dig för Avast SecureLine VPN

Att registrera sig för Avast SecureLine VPN är relativt enkelt. Du får omedelbart möjlighet att köpa produkten eller ansöka om deras sju-dagars gratisversion här (länk till Avast).

avast secureline vpn-registrering

När du har valt den sju dagars kostnadsfria provperioden, riktas du till en nedladdningssida. Nedladdningen bör börja omedelbart. När nedladdningen är klar kan du installera programmet på din enhet.

Du blir ombedd att välja språk för installationen och godkänna deras slutanvändarlicensavtal. När du registrerar dig för den kostnadsfria sju dagars rättegången är du det inte nödvändig att ge ett kreditkortsnummer eller personlig information. När du registrerar dig för premiumpaketet kommer du att ange en betalningsform och personlig information.

Du kommer att ledas till en anslutningsskärm. På skärmen ser du din faktiska IP-adress och huruvida IP-adressen är dold eller inte. Längst ner på skärmen ser du VPN som du är ansluten till.

Som standard kommer du att vara ansluten till den bästa slutpunktplatsen för prestanda. Mer än troligt kommer detta att bli en server i det land du ansluter till.

Du har möjlighet att ändra din plats. Gotham City, USA är vad Avast erbjuder som föredraget alternativ för videoströmning med tjänster som Netflix, Hulu och annat USA-baserat innehåll.

Vi testade tjänsten ett antal gånger och kunde vinna oavbruten åtkomst till Netflix USA-innehåll medan utanför landet. Detta förvånade oss eftersom Avast SecureLine VPN i bästa fall har en prickig rekord när det gäller att ansluta till USAs strömmande innehåll från utlandet.

öppen avast securelineÖvergripande, registrera dig för Avast Secureline VPN är en relativt enkel process. Avast SecureLine VPN har alla de grundläggande funktionerna du kan förvänta dig av ett VPN. Det är lätt att använda. Även om du inte har någon förkunskaper om hur du använder ett VPN kommer du att kunna ladda ner appen, installera den på några minuter och kunna använda den säkert genom att följa anvisningarna på skärmen.

Allt är skrivet på ett självförklarande sätt och använder enkla förståelser. Det tar bara några klick och du kan surfa på Internet från en säker VPN. Vi blev dock förvånade över att det fanns mycket få alternativ under menyknappen.

Kan du lita på Avast SecureLine VPN?

avast secureline vpn säkerhetsseglaJa och nej. Avast säljer så många tjänster och applikationer, så det kan vara utmanande att hitta policyinformationen kopplad till SecureLine. Men om du besöker FAQ-avsnitt på deras supportwebbplats, Du börjar avslöja några ledtrådar.

Företaget säger att de inte loggar dina Internetaktiviteter, webbplatserna du har åtkomst till, bandbredd som används eller paketdata. På ytan ser det bra ut. Men när du granskar FAQ-sidan grundligt, märker du att det finns inga uppgifter om vad som kan loggas av företaget när du först ansluter till tjänsten.

Till exempel, medan Avast VPN inte lagrar anslutningsloggar, visas de när du ansluter och kopplar bort till servern. De lagrar den tid du är ansluten och den bandbredd du använder. Avast säger att denna information endast samlas in för diagnostiska syften och för att förhindra missbruk av VPN-anslutningar.

Avast är ett företag baserat i Tjeckoslowakien. Tjeckien arbetar med Europeiska unionens sekretesslagar. Som sådan har de ett starkt incitament för att hålla användarens sekretesspolicy. Företaget är tillräckligt stort för att ha råd med högdrivna advokater, och det är därför osannolikt att de lätt kommer att ge upp kundinformation.

Det är oroande att det finns potentiell adware i VPN-klientens installationsfiler. Så snart du installerar filen och den börjar köras på din dator kan Avast börja samla in data för att rikta dig mot annonser.

Sammantaget är Avast ett företag som är orolig för säkerhet. Det finns emellertid några verkliga problem med sekretess och vissa loggningar som sker i bakgrunden.

Var ligger Avast SecureLine VPN-servrar?

Avast SecureLine VPN har 41 serverplatser i 33 länder runt världen. De ökade antalet tillgängliga serveralternativ i januari 2019. Länderna som Avast SecureLine VPN för närvarande har servrar i inkluderar:

 1. server nätverk vektorbildÖsterrike (Wien)
 2. Belgien (Bryssel)
 3. Danmark (Köpenhamn)
 4. Ungern (Budapest)
 5. Sydkorea (Seoul)
 6. Luxemburg (Luxemburg)
 7. Malaysia (Johor Bahru)
 8. Nya Zeeland (Auckland)
 9. Schweiz (Zürich)
 10. Portugal (Leiria)
 11. Israel (Petah Tikva)
 12. Norge (Oslo)
 13. Berlin, Tyskland)
 14. Barcelona, ​​Spanien)
 15. Glasgow, Storbritannien
 16. Phoenix, AZ (USA)
 17. Los Angeles, Kalifornien (USA)
 18. Washington D.C. (USA)
 19. Jacksonville, FL (USA)
 20. Atlanta, GA (USA)
 21. Honolulu, HI (USA)
 22. Boston, MA (USA)
 23. Las Vegas, NV (USA)

Avast SecureLine VPN-säkerhet och kryptering

Avast SecureLine VPN använder AES 256-kryptering. De erbjuder två protokoll, OpenVPN på UDP och IPSec. Det här är en kryptering av militär kvalitet. 256-bitars kryptering är det bästa som för närvarande erbjuds i branschen just nu. Denna form av kryptering anses vara praktiskt taget brute kraftsäker. Det används av ett antal myndigheter såväl som säkerhetspersonal över hela världen.

Avast SecureLine VPN erbjuder DNS-läckskydd. En DNS-läcka kan få din IP att avslöjas utan att du vet att det hände.

Avast SecureLine VPN kommer med en kill switch. Om din VPN tappar anslutningen kommer din IP-adress inte att exponeras. Om det finns ett anslutningsproblem med VPN stängs din Internet-anslutning automatiskt av.

Hastighets test

Avast talar om hur snabbt deras VPN-tjänster är på deras hemsida. Många test bevisar att Avast har en snabb VPN-tjänst. Ett hastighetstest kördes mellan USA och Nederländerna för att se hur bra tjänsten fungerar. Resultaten var följande:

US-server

avast secureline vpn snabbar oss servertestresultat

 • Ping: 113 ms
 • Uppladdning: 13,67 MB per sekund
 • Nedladdning: 67,94 MB per sekund
Nederländernas server

avast secureline vpn nederländernas serverhastighetstestresultat

 • Ping: 34 ms
 • Ladda upp: 39,44 MB per sekund
 • Nedladdning: 65,97 MB per sekund

Det här är definitivt imponerande hastighetstest, särskilt jämfört med andra VPN.

Multi-plattforms prestanda

Avast SecureLine VPN fungerar på ett antal operativsystem och plattformar. Dessa inkluderar Windows XP till Windows 10.11.x. IOS, Mac OS och Android stöds också. Tyvärr erbjuder detta VPN inte routerstöd.

avast secureline vpn flera enheter

Med ett enda konto kan du installera programvara på fem enheter samtidigt. I början låter detta bra. Nackdelen är att för baspriset kan du inte använda samma konto för olika enheter, bara för enheter av samma typ. Om du till exempel köper Avast SecureLine VPN för din dator kan du inte använda den på dina mobila enheter också.

Det finns möjlighet att betala för Avast SecureLine VPN-multienhetstjänsten. Detta dyrare alternativ tillåter dig att använda VPN på olika plattformar.

Tillåter Avast SecureLine VPN att spåra?

Ja det gör det. Avast SecureLine VPN tillåter strömning genom sina datacenter. Något som du kommer att märka med det lilla trycket är att torrenter endast är tillåtna med detta VPN när du använder Avast-datacenterplatser. Det finns bara nio av dessa som täcker hela USA, Europa, Storbritannien och Sydamerika.

Support och kundservice

Avast SecureLine VPN erbjuder genomsnittlig kundsupport. Den stora nackdelen är att de erbjuder inte ett livechattalternativ. Du kan hitta användbar information på deras forum och i supportavsnittet på deras webbplats. Information är tillgänglig för såväl nybörjare som avancerade användare.

Vi fann att man ibland måste gräva runt för att hitta svaren, men sökfältet gör det lite lättare. Förutom informationen på deras hemsida har du tillgång till deras telefonsupport 24 timmar sju dagar i veckan.

De erbjuder också ett biljetteringssystem. När du skickar e-postmeddelandet till deras tekniska support eller faktureringssupport får du en omedelbar bekräftelse. De flesta biljetter besvaras inom 24 timmar.

Prissättningsalternativ

Avast SecureLine VPN har olika prenumerationsalternativ, beroende på vilken enhet du använder. Prenumerationer säljs på årsbasis. Priset för prenumerationen ändras baserat på antalet enheter du vill säkra. Till exempel kostar Avast SecureLine VPN för en dator under ett år 59,99 dollar. För tre datorer går priset upp till 69,99 dollar. Priset för fem datorer är $ 79,99, och 10 datorer kommer att köra dig $ 99,99 per år.

avast secureline vpn prissättning 2

Kom ihåg att om du köper skydd för en dator kan du bara använda det på datorer. Det kan inte användas på Mac-enheter eller på mobila enheter. Detsamma gäller för andra versioner av programmet. Om du köper ett Mac-prenumeration kan det inte användas på din PC. Om du köper ett prenumeration på din mobila enhet kan det inte användas på skrivbordet.

avast Secureline-betalning

Undantaget från denna regel är prenumerationen på flera enheter. Den täcker fem enheter oavsett typ. Det kostade $ 79,99. Det finns inget alternativ att öka eller minska antalet enheter som stöds. Men du kan öka antalet år som ditt prenumeration kommer att pågå. Det treåriga prenumerationen kostar dig 219,99 dollar.

Betalningsalternativ är begränsade till Visa, MasterCard, Discover, American Express eller PayPal. Det finns inget alternativ att betala med Bitcoin eller någon annan form av anonym betalning.

Rekommenderar vi Avast SecureLine?

Efter att ha tittat på ett antal faktorer, vi rekommenderar inte Avast SecureLine. Även om det har snabba hastigheter, det är lätt att använda och har kryptering av militär kvalitet, finns det ett antal saker om produkten som oroar oss.

Avast är ett stort företag som erbjuder bra antiviruslösningar. Men deras VPN är problematisk och full av integritets- och säkerhetsfrågor. En viktig nackdel för oss är det faktum att VPN inte konsekvent arbetar med strömningstjänster som Netflix. Vi förstår att streaming över ett VPN inte är orsaken till att alla köper ett VPN. Men det finns många som köper ett VPN specifikt för detta ändamål.

Vi var väldigt besviken över bristen på routerstöd. Vi anser att en del av anledningen till att det inte finns routerstöd beror på att Avast vill kunna debitera dig mer för att använda VPN på ett antal produkter.

Apropos prissättning, för vad du får, Avast SecureLine VPN är mycket dyrt. Det finns ett antal billigare VPN som erbjuder förbättrad anpassning, förbättrad sekretess och bättre säkerhet och gör att du kan ansluta flera enheter till VPN samtidigt, som NordVPN och Surfshark.

Något annat som oroar oss är det faktum att företaget är i Tjeckien. Tjeckien är vänlig med andra länder som inte tar Internet-integritet så seriöst som vissa skulle vilja. Detta innebär att det finns en risk att din information kan tillhandahållas statliga myndigheter utan din vetskap eller samtycke.

Vi störs av det faktum att det finns potentiella adware som lurar bakom kulisserna, vill lägga till filer och samla in dina personuppgifter. Som integritetsbuffer är detta ett nej för oss.

Vi säger inte att det här är en dålig VPN. Det fungerar med torrenter, och anslutningen är praktiskt taget läckfri. Men det finns ett antal tjänster som erbjuder samma funktioner och mer för en bråkdel av vad du kommer att betala med Avast SecureLine VPN. Avast är inte ett hemskt val, men det är långt ifrån det bästa.

Vi ger det tre av fem stjärnor.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me