Dashlane Review – ett viktigt för integritet och säkerhet

Du vet hur ibland ett företag gör en sak väldigt bra och sedan försöker de göra något annat och det är typ av ... meh? Hej Dashlane.


Förstör lösenordsstress ditt liv? Hur många har du?

Om du är som de flesta har du lösenord för nästan varje webbplats du besöker. Kreditkortsföretag, banker, e-posttjänster och sociala mediekonton kräver att du har lösenord, och det kan vara bara början.

När du loggar in på en webbplats för att titta på dina investeringar måste du använda ett lösenord. Om du vill beställa ett par skor online, behöver du ett lösenord. Vad händer om du vill komma åt en verktygsräkning och betala den online? Gissa vad du behöver?

Om du verkligen är orolig för säkerhet vet du att det är viktigt att ha ett annat, komplext lösenord för var och en av dessa webbplatser. Faktum är att många webbplatser ställer allt strängare krav på lösenord. Många av dem måste nu vara en minst åtta eller 12 tecken, som kombinerar versaler, gemener, siffror och specialtecken.

Det är praktiskt taget omöjligt att komma ihåg alla, och det är inte nödvändigtvis att be din dator eller ISP att komma ihåg dem alla. Om ditt system hackas är alla dessa lösenord oerhört sårbara.

Det är här en tjänst som Dashlane blir ovärderlig. Dashlane är ett lösenordshanterare. Det håller inte bara reda på vart och ett av dina lösenord för dussintals webbplatser och konton, utan det kan också göra det möjligt att snabbt och enkelt ändra alla dina lösenord på en gång.

Mer än det ger Dashlane viss mängd säker datalagring och skydd mot identitetsstöld. Det erbjuder också en VPN-tjänst. Men denna funktion är mycket begränsad och anses i allmänhet inte vara en god anledning att välja den här tjänsten.

Läs vidare för det stora avslöja varför.

Lowdown på Dashlane

"Mångsidig" och "kraftfull" hör till de termer som oftast tillskrivs Dashlanes tjänster. När du har Dashlane kan det hjälpa dig att fylla i tröttsamma onlineformulär och du kan vara säker på att systemet kan lagra praktiskt taget alla typer av data.

dashlane-säkerhetsgränssnitt

Det som verkligen skiljer Dashlane från tävlingen är dess förmåga att ändra alla dina lösenord med bara ett klick. Tidsbesparingarna i denna funktion är inget annat än fenomenala.

Användare av Dashlane drar också nytta av ett vänligt gränssnitt som är extremt lätt att använda. Det spelar knappast någon roll om du använder skrivbords- eller mobilversionen av webbplatsen. Båda är lyhörda, och det är verkligen liten skillnad mellan de två.

Utan tvekan är det dyrare än konkurrensen. Många användare kommer dock att upptäcka att kostnaden är värt det baserat på funktionerna i tjänsten.

Hur mycket kostar Dashlane?

Den här lösenordshanteraren behöver inte vara dyr. En tjänstnivå som lagrar 50 lösenord är gratis tillgänglig. Detta inkluderar användning av tjänsten på en enhet och användbara säkerhetsvarningar. Medlemmar med denna plan får dessutom möjligheter till autofyllning för betalning och omedelbar blankett.

prissättningstabell för dashlane

Premiummedlemskapet kostar $ 4,99 per månad och faktureras på årsbasis. Med denna plan är det möjligt att hantera ett obegränsat antal lösenord på ett obegränsat antal enheter. Denna plan inkluderar vidare automatisk synkronisering mellan alla enheter när lösenord och data uppdateras. Autofyllfunktioner för formulär och betalningsinformation ingår liksom övervakning av mörk webb. Lagring för känsliga filer kommer också med detta program. En annan attraktiv funktion är VPN som ger en säker och privat anslutning i alla WiFi-nätverk.

Med ett premium plus medlemskap får kunderna alla funktioner som kommer med premiumplanen utöver kreditövervakning och identitetsstöldförsäkring på upp till en miljon dollar. Detta program faktureras på årsbasis till en kostnad av $ 9,99 per månad.

Dashlanes VPN-tjänst

Om du redan har en VPN-tjänst är det inte nödvändigtvis vettigt att välja Dashlanes premium- eller premium plus-konton. Som VPN-leverantörer går är Dashlanes tjänster verkligen bland de dyrare på marknaden.

installation klicka här knappenDessutom är detta några ganska grundläggande VPN-tjänster. Om du är ute och vill använda ett lokalt WiFi-nätverk kan du välja VPN-objektet från Dashlane-menyn. Du väljer ”installation” som tar dig igenom en kort process. Få alternativ finns tillgängliga.

Till skillnad från andra VPN-leverantörer kan du till exempel inte välja vilken server du använder när du surfar. Dashlane väljer automatiskt den närmaste tillgängliga servern. Detta kan kanske inte vara till hjälp för dig beroende på dina skäl för att använda ett VPN.

I huvudsak betyder det att denna VPN-tjänst inte gör det möjligt för dig att förfalska din plats. Om detta är ett huvudskäl för att lita på ett VPN skulle en annan tjänst vara bättre anpassad till dina behov.

För mer VPN-recensioner, kolla vår guide till de bästa VPN: s för Australien.

Användning av VPN på obegränsade enheter

dashlane multidevicesynkroniseringDen goda nyheten är att du kan använd Dashlanes VPN på alla enheter som du har installerat företagets tjänster på. Med möjligheten att installera Dashlane på ett obegränsat antal enheter, betyder detta att du potentiellt kan ha ett rudimentärt VPN på varje enhet som du kan använda för surfing på webben.

Annat än fördelen med att kunna använda VPN på flera enheter, är detta en ganska nakna tjänster. Det finns ingen möjlighet att konfigurera ditt VPN-protokoll. Dessutom finns det ingen dödsbrytare. Om din anslutning till VPN avbryts eller på annat sätt blir oväntat otillgänglig slutar din surfning inte automatiskt. Detta kan vara ett stort problem eftersom anslutningens status inte visas förrän eller tills du klickar på VPN-menyn.

Dashlane-kompatibilitet

Internet Explorer, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome och Apple Safari är alla kompatibla med Dashlane. Systemkraven inkluderar Windows 7, Android 4.0, Mac OS X 10.11 El Capitan och iOS 10.

Komma igång med Dashlane

De flesta användare laddar helt enkelt ner Dashlane-appen från företagets webbplats. Detta är exceptionellt enkelt att göra, eftersom tillämpliga tillägg automatiskt installeras i alla tillgängliga webbläsare på enheten som har kompatibilitet med programvaran. En e-postadress och huvudlösenord är allt som krävs för att slutföra installationsprocessen.

dashlane inställning av huvudlösenordDet är oerhört viktigt att du kommer ihåg detta huvudlösenord. Om du glömmer det är det inte möjligt att återställa det. Detta innebär att du måste starta processen igen från början. Naturligtvis rekommenderar Dashlane att du väljer ett huvudlösenord som innehåller minst åtta tecken, så valde med omsorg.

Om användarna redan har använt någon form av lösenordshanterare på sin dator, kan det vara möjligt för Dashlane att automatiskt importera dessa data. Av detta skäl kan det vara värdefullt och effektivt att använda din dator snarare än en mobilenhet för första kontoinställningen. Om du vill installera Dashlane på ytterligare enheter kommer Dashlane att skicka ett e-postmeddelande med en unik säkerhetskod för varje enhet.

Använda Dashlane på datorn

Dashlane kan nås via en fristående app, genom att logga in på företagets webbplats eller genom att använda en webbläsarförlängning. De flesta funktioner, och förmodligen den bästa användarupplevelsen, är tillgängliga via appen.

instrumentpanel på skrivbordet

Gränssnittet i appen är intuitivt och ganska enkelt att använda. Den har nio primära avsnitt som kan ses på vänster sida av skärmen. Till höger kan användare visa sina personuppgifter i antingen rutnät eller listformat. Ikoner för olika webbplatser ingår i data, vilket gör det lättare för användare att hitta det de letar efter.

Password Changer är funktionen som främst gör Dashlane till en värdefull tjänst. Med det kan du eventuellt ändra alla dina registrerade lösenord med bara ett klick. För närvarande finns det cirka 500 webbplatser som är registrerade för den här tjänsten. Det är troligt att de flesta webbplatser som du har ett lösenord till är bland dessa 500.

Hur bra är dina lösenord?

starkt lösenordEn säkerhetspanel gör det enkelt för användare att göra det se snabbt hur sund deras status är. Om du har några lösenord som inte är i nivå, det vill säga att de är svaga, gamla, återanvända eller komprometterade kommer systemet att meddela dig. Använd Security Dashboard tillsammans med Password Changer för att hålla din säkerhet uppdaterad över webben.

Att hålla data säkert

På Dashlane-appen kommer användarna att hitta en funktion som heter Secure Notes. Detta är platsen där kunderna kan lagra alla typer av text. De flesta använder det för mjukvarulicenser och bankinformation, även om andra typer av användningar är möjliga.

Appen har också ett plånbokssnitt. Detta har alla möjliga användbara funktioner som gör det enkelt att fylla i onlineformulär med ett minimum av krångel och ansträngning. Detta är en särskilt attraktiv funktion för personer som är benägna att skriva fel.dashlane plånbok

Plånbokssektionen är uppdelad i fyra avsnitt. Kvitton, identifiering, betalningar och personlig information kan alla fyllas i av kunden. Dessa är ganska enkla, men som är typiskt för Dashlane, gränssnittet är ganska imponerande.

En amerikansk användare som till exempel anger sitt personnummer kommer att se att gränssnittet ser ut som ett socialt kort. På samma sätt matas ett passnummer in till ett gränssnitt som ser ut som ett pass. Allt gör en vardaglig övning lite mer intressant och roligare.

Dela med Dashlane

Dashlanes app gör det också möjligt för användare att dela sina lösenord med andra Dashlanekunder. Detta är en helt säker process som gör det möjligt för kunder att behålla kontrollen över sin information. De kan helt enkelt dela lösenordet eller så kan de ge tillgång till redigering, delning och visa alla tillgängliga data.

Dashlanes Zero Knowledge Architecture

Anonymitet och integritet blir allt viktigare i den virtuella världen. Följaktligen är personer som använder VPN för att surfa på nätet extremt intresserade av företag som inte har någon loggningspolicy.

mekanismer för autentisering av instrumentpanelenDashlane använder AES-256-kryptering för att säkerställa din säkerhet och anonymitet. Detta gäller på företagets servrar och på enheterna som programvaran är installerad på. Som nämnts tidigare, varje kunds huvudlösenord är den enda nyckeln till sitt konto. Det här lösenordet lagras inte i Dashlane i någon kapacitet. Det betyder att Dashlane inte bara har tillgång till ditt konto, utan att potentiella identitetstjuvar inte heller.

Dashlane använder sig också av tvåfaktorautentisering. Detta kan bara aktiveras när du använder skrivbordsversionen av appen. På utvalda nyare iOS- och Android-enheter kan det också vara möjligt att använda biometriska inloggningar med Dashlane.

Ska jag använda Dashlane som mitt primära VPN?

Dashlane erbjuder stort värde som lösenordshanteringssystem. Det är extremt säkert, och det är onekligen användbart för när användare måste se till att deras lösenord är starka eller när det är nödvändigt att uppdatera flera lösenord på en gång.

Men om du inte har en VPN-leverantör och du funderar på att köpa en Dashlane-premie eller premium plus-plan främst för att det ger dig ett VPN, då detta är inte det bästa valet.

Dashlanes VPN är i bästa fall ett tunt protokoll. Du har inget serverval, vilket gör det omöjligt att förfalska din plats. Din anslutning kan avbrytas när som helst och du skulle inte veta om den förrän du tittade på om din anslutning fortfarande var säker eller inte.

dashlane logotyp

Många andra VPN-leverantörer erbjuder mycket mer robusta tjänster som kommer med mycket fler val och snabbare hastigheter för att ladda upp och ladda ner data. Detta är möjligt eftersom dessa företag har hundratals, om inte tusentals, servrar till sitt förfogande (tänk NordVPN).

Dessutom finns dessa servrar på otroligt olika platser, och användare har möjlighet att välja vilken server de ansluter till. Dashlane erbjuder i allmänhet inte dessa tjänster.

Detta beror på att Dashlane främst riktar sig till lösenordssäkerhet och hantering. Leta någon annanstans efter VPN-tjänster.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me