En ärlig titt på ren VPN – Läs FÖR du köper

Har du någonsin märkt att ibland ett företag som har funnits en riktigt lång tid inte nödvändigtvis är det bästa utan bara ... gamla? Dudes, läs din egen integritetspolicy.


PureVPN grundades 2006 och är en av äldre tjänsteleverantörer på marknaden. Men som vi ser med denna översyn betyder detta inte nödvändigtvis att företagets tjänster är de bästa.

Även om det finns leverantörer som inte betygsätter så bra som PureVPN, är din integritet och anonymitet online inte saker som bör riskeras genom att använda en VPN som bara är "kanske" tillräckligt bra. Istället är det tillrådligt att gå med ett högst rankat VPN som du kan lita på kommer inte att låta dig falla när du skyddar dig själv.

Läs vidare för att ta reda på mer.

PureVPN Översikt

FeaturesInformation
användbarhet: Lätt att använda
Loggningspolicy: Tvivelaktig loggningspolicy
Serverstorlek: 2000 ++ servrar
Serverdistribution: 180 länder
Stöd: Chattsupport
torrenta: Tillåten
Strömning: Väldigt begränsad
VPN-protokoll och kryptering: OpenVPN, IKEv2, L2TP / IPSec, SSTP och PPTP; AES 256-bitars kryptering
Huvudkontor: Hong Kong
Pris: $ 3.33 / month
Officiell hemsida: https://www.purevpn.com/

Vad är en VPN?

Om du surfar på Internet utan VPN, är du det oskyddad från alla slags dåliga skådespelare. Du kan stöta på skadlig programvara och virus, orsaka förödelse och få dig att förlora data. Du kanske också ger tillgång till din känslig, privat information till hackare, identitetstjuvar och andra.

vad är en vpn

Att surfa på webben med ett VPN innebär att allt när du är online data skickas genom kryptering till en säker server som ägs och hanteras av din VPN-leverantör. Detta innebär att alla cyberskurar inte kan följa dina rörelser oavsett var du vandrar online.

Att använda en VPN kan också ha andra fördelar. Till exempel kan det ge dig tillgång till webbplatser som annars skulle vara begränsad eller betraktas som osäker. Aktivister använder VPN: er för att ta sig runt regeringscensurar, och vissa människor tittar på regionlåst innehåll tack vare en robust VPN.

Rena VPN-serverplatser

När PureVPN startade verksamheten 2006 hade de bara två servrar. Med mer än ett decennium bakom sig annonserar de nu att de har mer än 2 000 servrar som finns i mer än 140 länder.

purevpn-serverplatser

Deras VPN-serverplatser inkluderar Nord-, Central- och Sydamerika tillsammans med Afrika, Asien, Europa och Oceanien. Detta är en ganska imponerande spridning, vilket är ett märke i PureVPN: s fördel. Det är dock tillrådligt att notera att de är det med huvudkontor i Hong Kong. Tack vare den ökande styrkan i Kinas inflytande i regionen är detta inte nödvändigtvis den mest fördelaktiga platsen för hemmakontoret för en online-integritetsleverantör..

Kinas onlinepolitiken är notoriskt drakonisk, varför många av dess medborgare inte vågar gå online utan att dra nytta av ett VPN. Landets regering försöker sätta ökande begränsningar för VPN-leverantörer och förbjuda de leverantörer som inte följer. Hong Kong åtnjuter speciell juridisk status som ger det självständighet från många av Kinas fler repressiva lagar, men det är en dimmig situation som kan påverka PureVPNs kunders integritet någon gång.

Med det sagt är det också värt att påpeka att PureVPN inte nödvändigtvis har fysiska servrar på var och en av dessa 140 platser. I många fall använder företaget virtuella servrar istället. Dessa servrar definieras av programvara. I huvudsak kan en enda fysisk server hysa flera virtuella servrar, vilket gör att de verkar vara inrymda på olika platser. Användare som vill vara säkra på var deras data dirigeras kanske inte gillar den här funktionen.

Prissättning

PureVPN gör det inte erbjuda en gratis provperiod av sin produkt, men du kan dra nytta av en 31-dagars, 100 procent återbetalningsgaranti om du betalar för tjänsten och upptäcker att det inte är upp till par.

En ärlig titt på ren VPN - Läs FÖR du köper

Ett grundläggande PureVPN-konto från månad till månad kostar cirka $ 10,95 per månad. Ett års prenumeration kan fås för mindre än $ 50. Företaget driver ofta specialerbjudanden genom vilka du kan få rabatterade priser på två-, tre- eller till och med femårsplaner.

Tilläggstjänster finns tillgängliga för extra avgifter. Dessa tjänster kan inkludera en brandvägg, en dedikerad IP-adress och DDoS-skydd. De flesta av dessa tillägg kör extra två till tre dollar per månad, vilket kan lägga till din kostnad betydligt.

Funktioner

PureVPN erbjuder några ganska anständiga funktioner som kompatibilitet med nästan alla enheter och förmågan att arbeta med alla typer av routrar, strömningstjänster och smarta TV-apparater. Det erbjuder inte en egen TOR, så det måste vara ett extra köp om du vill ha en extra bit av skydd.

purevpn funktioner

Dessa är ändå önskvärda funktioner - när de är i drift. De dåliga nyheterna för PureVPN är det många av deras funktioner är inte så tillförlitliga. För vissa funktioner, som kill-switch, är det inte tillräckligt bra att arbeta ”för det mesta”. Sofistikerade användare bör kräva mer tillförlitlighet.

Besvikelsehastighet

Ett annat område där PureVPN lämnar mycket att önska är deras hastighet. Att använda vilken VPN som helst kommer att spela lite förödelse med hastighet, men sköldpaddsliknande hastighet som PureVPN fungerar är tillräckligt för att du vill riva ut håret. Testning avslöjade att PureVPN: s snabbaste servrar flyttade med bara 35 av 100 Mbps.

purevpn hastighetstestresultat

Det är inte en snabb snabb tid, så om du förväntar dig att din webbsökning rör sig med hastighet och effektivitet, kan PureVPN inte vara det rätta valet för dig.

Loggningspolicy

Människor använder VPN eftersom de vill ha integritet och anonymitet när de är online. Följaktligen är det vettigt att någon som använder ett VPN inte skulle vilja vara intresserad av att få sitt VPN-företag att logga in sin trafik.

PureVPN har hävdat att de inte håller loggar över sina kunders aktivitet under många år. Fram till nyligen tror de flesta att de döljer något i finskriften. Nu när de har granskats av det oberoende amerikanska revisionsföretaget Altius IT kan vi säga med absolut säkerhet PureVPN har inte någon typ av loggar som (inklusive regeringen) kan spåras tillbaka till en användare.

Kundsupport

PureVPN gör det inte har det bästa rykte för kundservice, antingen. Många användare kommenterade online om att ha problem med tjänsten bara för att få körningen av kundserviceavdelningen, vilket ledde till mycket frustration.

purevpn supportplattform

Slutsats

Resultatet är att även om PureVPN annonserar vissa anständiga funktioner till ett konkurrenskraftigt pris, levererar det inte alltid som utlovat. Med långsam hastighet, dålig kundservice och opålitlig prestanda är det vettigt att leta efter den bästa VPN någon annanstans.

Om du fortfarande tittar omkring har vi gjort en lista över de bästa VPN-tjänsterna 2020 kan erbjuda. Vi har gjort forskningen åt dig, allt du behöver göra är att titta vid creme de la creme för alla VPN-tjänster.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me