ExpressVPN Review – Ett toppval för hastighet och säkerhet

Nu kanske du är trött på att läsa recensioner på VPN-tjänster som inte lever upp till hype. Men du kan lägga ner medicin mot illamående nu eftersom det är bra.

ExpressVPN har ett högt rykte och vi ville fastställa om det var förtjänat eller inte. Specifikt:

 • Hur snabbt denna VPN egentligen är
 • Om det levde upp till hype när det gäller att avblockera strömningstjänster
 • Om det verkligen är så säkert som alla säger är det
 • Om det verkligen är värt pengarna

Det finns många hastighetstest på Internet som säger ExpressVPN har konsekvent snabba hastigheter. Det finns ett antal människor som svär av ExpressVPN som ett otryggt sätt att få tillgång till Geo-begränsat streaminginnehåll. Låter bra. Men vi var tvungna att se det själv. Vi testade det. Det här är vad vi hittade.

Översikt

När du besök ExpressVPN-webbplatsen, du ser omedelbart vad de erbjuder. De lovar snabba VPN-servrar i mer än 90 länder. De lovar att avmarkera appar och webbplatser du älskar direkt. De säger att de tillhandahåller säker och anonym surfning och 24 timmar om dygnet sju dagar i veckan kundservice med livechatsupport.


FeaturesInformation
användbarhet: Lätt att använda
Loggningspolicy: Ingen loggpolicy
Serverstorlek: 3000+ servrar
Serverdistribution: 94 länder
Stöd: 24/7 livechatsupport
torrenta: Tillåten
Strömning: Tillåten
VPN-protokoll och kryptering: 256-bitars AES / SSTP, PPTP, OpenVPN, IPSec & L2TP
Huvudkontor: Brittiska Jungfruöarna
Pris: $ 6.67 / month
Officiell hemsida: https://www.expressvpn.com/
ExpressVPN-fördelar:
 • Enkel att använda app
 • Snabba hastigheter
 • expressvpn säkrat30 dagars pengarna tillbaka-garanti
 • Delad tunnelfunktion
 • Fungerar med streamingtjänster
 • 24 timmar om dygnet sju dagar i veckan livechatsupport
Cons:
 • Dyrare än tävlingen
Funktioner:
 • Låser upp innehåll från hela världen
 • 148 serverplatser
 • Inbyggd hastighetstestfunktion
 • Program för varje enhet
 • 256 bitars AES-kryptering
 • Inga aktivitetsloggar eller anslutningsloggar
 • IP-adressmaskering
 • Anonym surfning
 • OpenVPN och andra protokoll
 • Noll kunskap DNS

Kan du lita på ExpressVPN?

ExpressVPN är ett företag som är baserat på Jungfruöarna. Du kan hitta information om företagets vice ordförande, deras kommunikationschef och några andra gruppmedlemmar. Men mycket av deras team föredrar att arbeta anonymt. Vi kommer att prata lite mer om det senare.

uttrycka vpn sekretesspolicy

ExpressVPN har en mycket strikt ingen loggningspolicy. De lägger upp detaljerna i sin sekretesspolicy med hjälp av tydligt och lättförståeligt språk. Med det sagt säger ExpressVPN en del av din information. Till exempel lagrar de versionen av appen du använder, kraschrapporter, e-postadressen du använder när du registrerar dig för tjänsten, när du kan ansluta framgångsrikt och ISP: s ursprungsland.

För att vara tydlig lagrar de inte din IP-adress. De lagrar också platsen du ansluter till och mängden data du använder på deras VPN.

ExpressVPN kräver att du använder ett namn och en e-postadress när du prenumererar på tjänsten. Men båda kan vara falska om det är vad du vill ha.

expressvpn betalningsmetoder

Medan de gör förutom traditionella betalningsformer, som kreditkort och PayPal, har du också möjlighet att använda anonyma betalningsformer, inklusive Bitcoin. Detta innebär att du har möjlighet att köpa ExpressVPN på ett helt anonymt sätt. Detta är inte en sekretessfunktion som erbjuds på många avancerade VPN-tjänster.

Så vem driver ExpressVPN? Det finns inte tillräckligt med information där ute. Faktum är att när du Google mailar adressen för ExpressVPN, får du veta att företaget är beläget någonstans på den brittiska Jungfruön Tortola

Företagets vice president, Harold Li, citerades för att säga att deras Företagets grundare valde att inte avslöja sina personliga identiteter av operativa säkerhetsskäl. De tror att att driva företaget utan offentligt vända ägare ger en extra nivå av säkerhet och skydd för användarna.

Helt ärligt, vi är på staketet för huruvida det är i användarens bästa intresse för de individer som driver ExpressVPN att sätta sitt ansikte där ute och stå upp och vara ansvariga för produkten eller om de genom sin anonymitet ger större skydd för sina kunder.

Hur snabb är ExpressVPN? Vi testade och det är ... Snabbt

På ExpressVPN-webbplatsen ser du ständigt uttalanden som "ultra-snabb" och "höghastighet" och det är lätt att undra om de överdriver. Som en etablerad VPN-leverantör är det bara naturligt för oss att förvänta oss att de ger snabba hastigheter. Allt mindre än det skulle vara en besvikelse.

Flera hastighetstest bevisar att ExpressVPN lever upp till hype. De har snabb nedladdning och uppladdningshastigheter. Och hastigheterna var konsekvent i ett antal tester.

expressvpn hastighetstestresultat

Enkel användning

ExpressVPN har gjort ett bra jobb med att göra deras produkt enkel att använda. Den har en logisk layout och är intuitiv.

Det tar bara några sekunder att få dina lager och du kan använda VPN som en professionell. Till skillnad från andra VPN som har en karta och annan information som du kan klicka på har ExpressVPN ett mycket enkelt gränssnitt för en enda panel. Det finns en stor av / på-knapp som låter dig ansluta och koppla bort från VPN.

expressvpn-gränssnittlayout

Den hopfällbara menyn på vänster sida ger dig tillgång till alla applikationsfunktioner. Allt är exakt där du kan förvänta dig att det skulle vara när du använder den här produkten.

Du kan bestämma om du vill att ExpressVPN ska starta när du startar Windows, du kan aktivera eller inaktivera Internet kill-omkopplaren och du kan välja VPN-protokollet du vill använda. Om du inte är väl förtrogen med olika VPN-protokoll är det vanligtvis bäst att lämna det alternativet automatiskt.

ExpressVPN väljer automatiskt en smart plats baserat på din fysiska plats. Men knappen Välj plats visar en serie städer och länder du kan välja mellan. Om det finns en pil bredvid landet kan du klicka på pilen för att skapa en rullgardinsmeny. Den här rullgardinsmenyn ger dig specifika städer i landet, vilket ger dig större kontroll över VPN-servrarna du ansluter till.

OS-kompatibilitet

Detta är ett annat område där ExpressVPN verkligen lyser. De erbjuder kompatibilitet med standardplattformarna, inklusive iOS-, Windows- och Android-enheter. ExpressVPN stöder emellertid också din PlayStation, din Xbox, din Apple TV och fungerar även på din Amazon Fire TV. Om du vill installera en webbläsarextension, vare sig det är på Safari, Firefox eller Chrome, låter ExpressVPN göra det. Det finns även ett routerinstallationsalternativ.

expressvpn-appar

Samtidiga anslutningar

Med bara ett ExpressVPN-prenumeration kan du ansluta samtidigt på tre enheter. Detta inkluderar anslutning via virtuella maskiner och routrar. Så du kan ha ExpressVPN på din router hemma, skydda hela familjen när de är hemma och fortfarande ha två andra anslutningar som du kan använda om du är på jobbet eller reser.

Var ligger ExpressVPN-servrar?

express vpn-serverplatsvektor

ExpressVPN har mer än 1 500 servrar i 94 länder runt om i världen.

När du besöker deras serverinformationssida kan du få exakt information om vilka protokoll olika servrar kan hantera samt de städer som servrarna är inställda i. ExpressVPN kan skryta med servrar på nästan alla kontinenter.

Det finns ett antal servrar i Storbritannien såväl som en poäng av servrar i USA. Integritetsneutrala platser, såsom Panama, Bahamas och Isles of Man, är alla hem för ExpressVPN-servrar.

Stöder ExpressVPN Torrenting?

En av de framstående sakerna med ExpressVPN är att det är en bra VPN för kunder som letar efter snabba hastigheter under fildelning och nedladdning av torrent. Många individer som vill använda fildelningsprogram med VPN upplever att deras hastigheter påverkas drastiskt. Internetleverantörer kan stryka anslutningen, vilket gör det långsamt. Att använda en VPN som ExpressVPN kommer att lösa problemet genom att ge dig en säkert krypterad tunnel för internetanvändning.

expressvpn torrenting

Hur säker är ExpressVPN?

Förutom att dölja din IP-adress, liksom att blanda din trafik med andra användare, krypterar ExpressVPN din Internet-trafik. Detta innebär att det inte kommer att läsas av tredje parter, inklusive din internetleverantör eller din lokala Wi-Fi-operatör.

ExpressVPN kan åstadkomma detta genom att använda AES med 256 bitars nycklar. Detta är samma krypteringsstandard som den amerikanska regeringen använder. Det är också krypteringsstandarden som används av säkerhetsexperter runt om i världen.

expressvpn säkerhetFör att säga på ett annat sätt krypteras dina data med en krypteringsnyckel som har 115,792,089,237,316,195,423,570,985,008,687,907,853,269,984,665,640,560 000 000 000 000 000 000 000 möjliga kombinationer. Även om alla de mest kraftfulla datorerna på planeten ägnade all sin tid åt att försöka dekryptera dina data, skulle det ta miljarder år. Det är så säker ExpressVPN är.

ExpressVPN erbjuder ett antal VPN-protokoll, vilket ger ett lager av säkerhet mellan din dator och VPN-servern du väljer att använda. ExpressVPN låter dig enkelt välja VPN-protokollet du kommer att använda. Men eftersom majoriteten av människor inte förstår skillnaden mellan VPN-protokollalternativ är det vanligtvis bäst att välja automatisk, vilket gör att ExpressVPN kan välja det protokoll som är lämpligt för det nätverk du använder.

Stöd

ExpressVPN erbjuder tre huvudsakliga sätt att få support. Du kan dra nytta av felsökningsguider, du kan få instruktioner eller så kan du prata med en människa via livechatt i realtid.

expressvpn-stöd

expressvpn livechatt

Alternativet för chatt 24/7 är där ExpressVPN verkligen lyser. Oavsett vilken fråga du ställer, så länge den gäller deras produkt, står deras team av experter redo att ge dig ett exakt svar. Vi hade problem med att ansluta till Netflix. Vi ställde en fråga om i chatten och vi riktades till servrarna som gav åtkomst till Netflix.

Vi hade en fråga om att installera ExpressVPN på en router. Vi fick information om att installera ExpressVPN-firmware på vår befintliga router och fick information om vart vi kunde gå och köpa en router som redan hade fast programvaran installerad.

Det finns ett antal instruktionsvideor som visar dig steg för steg hur du felsöker eller installerar VPN på olika enheter. ExpressVPN erbjuder stjärnstöd som vi inte har sett med några av de andra VPN som vi har granskat.

Fungerar ExpressVPN med amerikanska Netflix?

Det direkta svaret är ja. Men det fungerar inte med Netflix out-of-the-box. När vi först försökte få tillgång till USA: s innehåll på Netflix med ExpressVPN fick vi den fruktade felkoden.

expressvpn netflix connect

Till en början blev vi överraskade eftersom ExpressVPN har ett fenomenalt rykte för att kunna komma förbi Geo-begränsningarna som Netflix använder. Så vi kontaktade kundsupport och de gick snabbt oss igenom stegen vi behövde följa. Kom och ta reda på det finns vissa servrar som ExpressVPN använder för att tillåta åtkomst till Netflix i USA. När vi fick höra vilken server vi skulle välja, åtnjöt vi USA: s Netflix, Amazon Prime, Hulu och till och med YouTube utan Geo-begränsningar.

Prissättning

Som vi nämnde från början, ExpressVPN är dyrare än många av de andra populära VPN: erna på marknaden idag.

expressvpn-prissättning

En plan för en månad kommer att kosta $ 12,95. En sexmånadersplan kostar $ 9,99 per månad. En 12-månadersplan kostar $ 8,32 per månad. Ju längre du köper ett abonnemang för, desto lägre blir din månadsavgift. Tilläggskostnaden för ExpressVPN beror på att företaget fokuserar på att tillhandahålla den mest pålitliga plattformen på marknaden. De vill att deras kunder ska ha en överlägsen och säker upplevelse. De kämpar inte för att tävla med det billigaste inget namn VPN där ute.

30 dagars pengarna tillbaka-garantiMed det sagt, ExpressVPN erbjuder sätt för kunder att tjäna gratis VPN-tjänster. Till exempel finns det ett remissprogram. För varje klient som du hänvisar till ExpressVPN som faktiskt registrerar sig tjänar du 30 dagars gratis service.

Du kan betala för ExpressVPN med stora kreditkort, PayPal, Bitcoin och ett antal internationellt accepterade betalningsformer.

ExpressVPN erbjuder en 30 dagars pengarna tillbaka-garanti om du inte är nöjd med tjänsten av någon anledning.

Slutsats

ExpressVPN är en fantastisk produkt som är väl designad. Det erbjuder fantastisk säkerhet, otroligt prestanda och fantastisk kundservice. Det fungerar perfekt med streamingtjänster som Netflix och Prime Video och använder den senaste modernaste säkerheten och integriteten.

ExpressVPN kan undvika censur i länder som Kina och Turkiet. ExpressVPN behåller inte åtkomstloggar, så du vet att din anslutning är privat, även när du strömmar och laddar ner.

ExpressVPN är inte den billigaste tjänsten du hittar. Men du får det du betalar för. Det finns mer än 140 serversplatser i mer än 90 länder. Det betyder att du har tillförlitliga, snabba anslutningar oavsett var du befinner dig.

Vi ger ExpressVPN 4,8 av 5 stjärnor.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me